2024. április havi archívum

Németh Szilárd lett a Dél-Pesti Tankerületi Központ korlátlan ura

2024. április 30. kedd

Csepel.info

Németh Szilárd bizalmasát nevezték ki a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének – derül ki a rezsibiztos Facebook oldalán. Ezzel ő lett a tankerület korlátlan ura – értesült a Csepel.info.

Információink szerint az új tankerületi vezető, Tóth Endre tagja a csepeli Fidesznek. A helyi szervezet nincs jó állapotban: létszáma az után csökkent a negyedére, hogy mindenkit kizártak, aki nem értett egyet Németh Szilárd önkormányzattal szembeni vagyoni követeléseivel. A tankerületi vezető fia, Tóth Endre Máté képviselőjelölt is lett: ő a negyedik helyen áll a Fidesz csepeli kompenzációs listáján. Úgy tudjuk, ő az egyik kulcsszereplője a Borbély Lénárd polgármester elleni lejárató kampánynak.
(tovább…)

Beragadt a csepeli baloldal a választási rajtnál

2024. április 29. hétfő

Csepel.info

Nem csak kevésnek tűnnek, kevesen is vannak

Április 29-én, vagyis több mint egy héttel a kampánykezdet után lett meg a csepeli MomentumDK-MSZP-Párbeszéd- Zöldek koalíció egyéni jelöltjeinek ajánlása. Információink szerint emögött súlyos szervezési problémák és a koalíciós pártok közötti konfliktusok állnak. Az utoljára maradt négy jelöltből három momentumos, és egy DK-s volt.

2019-ben, pillanatokkal a választás előtt az MSZP megpuccsolta saját polgármesterjelöltjét, akit Csepelen sokkal esélyesebbnek tartottak, mint a helyére bedobott újat. A csere oka az volt, hogy a polgármesterjelölt komolyan vette felkérését, és nem fogadta el a korrupciós ügyekben nyakig sáros Szenteczky János pártvezér utasításait. A kormánypártban is volt belháború: Németh Szilárd már 2019-ben meg akarta buktatni Borbély Lénárd polgármestert, utána pedig valósággal kiirtotta őt a Fideszből. Az ok hasonló: Borbély nemet mondott a rezsibiztosnak, amikor az önkormányzat vagyonát és a Kis-Duna-partot akarta megszerezni. Gondban is van most a Fidesz, mert úgy tűnik, hogy a civilként újrainduló polgármester sokkal népszerűbb Németh Szilárd töredékére zsugorodott helyi csapatánál. (tovább…)

Csepeli sikerek Kaposváron

2024. április 29. hétfő

Csepel.hu

Az Oktatási Hivatal szervezésében április 12-14. között rendezték meg 11. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyt.

Az egyik legrangosabb zenei esemény döntőjére Kaposváron került sor.

(tovább…)

Családi hajókirándulás a Dunán

2024. április 28. vasárnap

Csepel.hu

Szép tavaszi napsütésben, sokadik alkalommal indultak hajókirándulásra a csepeli családok a Dunán, amelyen ezúttal háromszázan vettek részt.

A fedélzeten Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a gyerekek hadát és szüleiket. Ott volt Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek is.

(tovább…)

Gyermekfesztiválon lépett fel a Csepp-Csepel Táncegyüttes

2024. április 28. vasárnap

Csepel.hu

A „TRT Április 23. Nemzetközi Gyermekfesztivál” a Török Rádió és Televízió által 1979. óta évente megrendezett nemzetközi gyermekfesztiválon vett részt a Csepp-Csepel Táncegyüttes.

A fesztiválon a világ minden tájáról 29 ország vett részt, hazánkat 2024-ben is a Csepeli Kistáncos Alapítvány 16 fős delegációja képviselte, somogyi táncot adták elő.

(tovább…)

Bajban vannak a pártok Csepelen

2024. április 26. péntek

Csepel.info

Fotómontázs: Csepelihev

Kubatov-lista ide, balliberális adatbázis oda, nem úgy megy az ajánlások gyűjtése Csepelen, ahogy a nagy pártok tervezték. A szavazók áthúzták a számításokat: másként akarnak voksolni, mint ahogy ők szeretnék. Amikor a civilek szimpatikusabbak, csődöt mond a pártok adatbázis-tudománya – értesült a Csepel.info.

Ahogy lapunk megírta, Csepelen elsőként Borbély Lénárd polgármester civil szervezete szerezte meg a polgármesteri és egyéni képviselőjelölti ajánlásokat. Nem is akárhogy: már az ívek átvétele után pár órával összegyűlt az induláshoz szükséges összes ajánlás. (tovább…)

Csepel-sziget ifjú tehetségeit díjazták

2024. április 26. péntek

Csepel.hu

Idén huszonharmadik alkalommal hirdette meg tehetséggondozó, tehetség-támogató programját a Csepel-szigeti és környéki általános és középiskolásoknak a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola, a Nagy Imre Általános Iskola és a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola SZÍN-PAD-KÉP Tagintézménye.

A díjátadó ünnepséget a Nagy Imre Általános Iskolában tartották. A megjelent diákokat, pedagógusokat, szülőket Borbély Lénárd polgármester és Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola tagintézmény-igazgatója köszöntötte.

(tovább…)

Nyugdíjas hajókirándulás a Dunán

2024. április 26. péntek

Csepel.hu

Bár kissé borongós, szeles időben indult, de jó hangulatban telt az idei első nyugdíjas hajókirándulás, mely éppen tíz éve indult útjára. A kerület egyik legnépszerűbb programján ezúttal is közel 300 nyugdíjast láttak vendégül.

A kiránduláson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Pákozdi József alpolgármester és Szentkirályi Aladár, a Nyugdíjas Közösségi Ház művészeti vezetője is.

(tovább…)

Állatvédelem Csepelen

2024. április 25. csütörtök

Csepel.hu

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület elkötelezett az állatok jogainak védelme mellett, jelentős szerepet tölt be a csepeli állatvédelemben. A civil szervezet 2018-ban alakult, de tevékenysége jóval korábbra nyúlik vissza.

Megalakulása előtt néhány évvel indult útjára a Szurkolók az állatokért nevű csoport. A példaértékű összefogást egymással szemben álló szurkolói csapatok hozták létre, hogy felhívják a figyelmet az elesett, megkínzott, rossz körülmények között tartott állatokra.

(tovább…)

Öt éve nyitotta meg kapuit a Rákóczi Kert – A Családok Parkja

2024. április 25. csütörtök

Csepel.hu

A park a kezdetek óta változatos, izgalmas programokkal várja a látogatókat, mely Borbély Lénárd polgármester kezdeményezére szépült meg, alakult át, s lett a családok kedvelt közösségi tere.  

Az itt dolgozó maroknyi, lelkes csapatnak köszönhetően évről évre egyre ismertebb, kedveltebb az intézmény. Sokan más kerületekből, vidékről is ellátogatnak ide.

(tovább…)