2021. december havi archívum

Vandalizmus: kitörtek egy fát a Táncsics Mihály utcában

2021. december 31. péntek

Csepel.info

Valaki szó szerint megragadta az alkalmat az óév utolsó napjaiban, hogy tönkretegyen még valami értékeset – értesítette lapunkat olvasónk.

A képen látható facsemetét a Táncsics Mihály utca 66 szám előtt törték ki.

Oltási akcióhét a Tóth Ilonában is

2021. december 30. csütörtök

Csepel.hu

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, köztük a Tóth Ilona szakrendelőben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

Emellett az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkéri arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl, ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

 

(tovább…)

NAV: még 5 napig lehet benyújtani az szja-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot

2021. december 28. kedd

Koronavírus.gov.hu

Az év végéig, vagyis még 5 napig lehet benyújtani az szja-visszatérítéshez szükséges visszado-nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – figyelmeztetett az adóhatóság hétfőn.

A gyermeket nevelő szülők csak akkor kaphatják meg február 15-ig az idén befizetett adójukat, ha a NAV ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat – hangsúlyozták a közleményben. A hatóság csak a belföldi bankszámlaszám vagy postacím ismeretében tud utalni. Nyilatkozat nélkül a 2021-es adóbevallásban lehet visszaigényelni az összeget, amely ebben az esetben március 1-től érkezhet meg.  (tovább…)

Januárban több oltási akció is lesz

2021. december 28. kedd

Koronavírus.gov.hu

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást. Emellett az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkéri arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl, ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat – írja a Koronavírus.gov.hu oldal.

A terv szerint januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a  kórházi oltópontokon  és járásközponti szakrendelőkben oltópontokon. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra.  (tovább…)

Stockholmban a budapesti gázár nyolcszorosát fizetik – utánajártak, fenntartható-e a rezsicsökkentés

2021. december 27. hétfő

Mandiner

Lényegesen olcsóbb a rezsi, de kenyérből, húsból és cukorból is többet vásárolhatunk minimálbérből, mint 2010-ben. A Mandiner összefoglaló elemzésének első része következik.

Hatalmas politikai viták zajlanak mostanában az inflációról, a rezsiárakról, a lakossági energia és az üzemanyagok áráról. Az ellenzék támadja a rezsicsökkentést, az üzemanyagárak plafonjának bevezetését, valamint a minimálbéreket. Mint ismeretes, Márki-Zay Péter szerint, ha a kormány felemelné a minimálbért vagy drágábbá tenné a magyar munkaerőt, azzal „végtelen nyomort” teremtene.

(tovább…)

Elhunyt Weszelovszky Károly

2021. december 27. hétfő

Csepeli Hírmondó

Hatvannyolc éves korában meghalt Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolát működtető HETA alapítvány kuratóriumának egykori elnöke.

Autósiskolája volt Csepelen, emellett a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) magyar szekciója BRFK egyesülete motoros szakosztályának a vezetője volt.

(tovább…)

Itt a CSM bejárata 55 év távlatában

2021. december 26. vasárnap

Csepel.info

Török Gábor: nem volt ellenzékváltás, kevés az esély a baloldali győzelemre

2021. december 26. vasárnap

ATV, Mandiner

Az elemző szerint nem volt ellenzékváltás. A politikai munkában, a politikai szervezettségben és a kommunikációban pedig „olyan ordító a különbség, hogy papírforma a kormányoldal győzelme”.

Török Gábor volt az ATV Egyenes Beszéd szentesti adásának vendége, a politilógussal belpolitikai évértékelőt tartott a műsor.

(tovább…)

Rovásírás-szakkör indul

2021. december 23. csütörtök

Csepel.hu

Rovásírás-szakkör indul 2022. január 8-tól, kéthetente szombaton 10.30 és 12.00 óra között. Helyszíne az Összetartozás Háza.

A részvétel ingyenes. (tovább…)

Felajánlás, meleg étel

2021. december 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Piacon Morovik Attila alpolgármester és Nagyné Kovács Timea, a HSZI vezetője 35 kg húst vett át december 22-én a felajánló Nagy Lászlótól. A húsból a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársai főznek.

Többféle étel készül, melyből 16 család (45 fő) kap karácsony előtt, illetve a két ünnep között.

(tovább…)