2018. augusztus havi archívum

Változik a HÉV menetrendje

2018. augusztus 31. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

A MÁV-HÉV Zrt információi szerint Szeptember 1-jétől változik a H7-es HÉV menetrendje.

Egyes vonatok indulási időpontja módosul, a menetidő pedig egységesen 15 percről 14 percre változik.

A reggeli csúcsidőben a vonatok a korábbi 8 perc helyett 6-7 percenként közlekednek. A menetrend elérhető az állomásokon, illetve a MÁV-HÉV és a BKK weboldalán.

Mikrometeorit csapódott be, sci-fi filmbe illő jelenetek voltak az űrállomáson

2018. augusztus 31. péntek

Blikk

Ujjával fogta be a lyukat a Nemzetközi Űrállomáson Alexander Gerst (42) német asztronauta, miután mikrometeorit ütötte át a Szojuz-űrhajó falát. Így néhány percig speciális védőruha nélkül érintette meg az űrt, ilyet előtte még senki nem csinált.

– Hirtelen jó ötletnek tűnt, de nem gondoltam, hogy ez lenne a legjobb megoldás – közölte később nevetve a földi irányítással Gerst.

A balesetre és a nyomában fellépő szivárgásra pár órával korábban az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) földi irányítóközpontjában figyeltek fel, mialatt a hatfős legénység aludt. (tovább…)

Most Pesterzsébeten nőtt ki egy elképesztő szemétdomb

2018. augusztus 31. péntek

Csepel.info

Úgy tűnik, hogy az önkormányzatok képesek (szemét)hegyeket mozgatni, ám az emberek ettől nem változnak meg. Mire sikerült elszállíttatni a lomtalanítás idején a Csepeli úton lerakott sok tonna szemetet, egy másik “született” Pesterzsébeten, a Dél-Pestet kiszolgáló kórház környékén – értesítette lapunkat egy olvasónk.

Bunkó emberek mindig voltak, vannak, és a jövedelmek, a lakossági fogyasztás növekedéssel hatalmas mennyiségű nem kommunális hulladékot tesznek ki az utcákra-terekre. Nekik nem számít a környezet tisztasága, csak hogy lecseréljék végre a megunt bútoraikat, megszabaduljanak a lomoktól. A látottak alapján ismét nekik köszönhetjük, hogy ezúttal Pesterzsébeten nőtt ki egy ritka gusztustalan szeméthegy. (tovább…)

Macskajaj koncert a Riziben

2018. augusztus 31. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

2018. szeptember 2-án 17 órakor ingyenes Macskajaj koncert lesz a Táncsics Mihály utcai Rimajer Sörházban

A szervezők várnak mindenkit szeretettel.

Találtak egy kutyát a Piacon

2018. augusztus 31. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Az alábbiakban a Csepeli Piac szerkesztőségünkhöz eljuttatott információját olvashatják:

Cspeli Piac Felügyelőség talált egy fehér havanez típusú nem túl fiatal kutyust nyakörve nincs nagyon kedves a piacon lődörgött a zöldségesek között, a piacfelügyelőségesn átvehető, sürgősen keressük a gazdiját.

Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról

2018. augusztus 30. csütörtök

Csepel.info

terkep

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a mai napon 2018. augusztus 29-én Szabó József Szigetszentmiklós Város Polgármestere és Bóna Zoltán Országgyűlési Képviselő egyeztetést kezdeményeztek a térség közlekedés fejlesztési beruházásaival kapcsolatban az érintettekkel.

Az egyeztetés a lakosság hosszú távú igényeit szolgáló közlekedés fejlesztési beruházások koordinálása, illetve a közelgő tanévkezdéssel kapcsolatos várható forgalom növekedésének kezelése érdekében történt. (tovább…)

Elvitték az utolsó adag szemetet is a Csepeli útról

2018. augusztus 30. csütörtök

Csepel.info

A csepeli önkormányzat többszöri felszólítása és kötelezése után hét elejére elvitték az utolsó adag szemetet is a Csepeli útról – értesült a Csepel.info.

A szeméthegyet főként szigetszentmiklósi lakosok és vállalkozók “építették” a csepeli lomtalanítás idején, jó ötletnek tartva, hogy így szabaduljanak meg saját hulladékuktól. A telek melletti vállalkozás szó nélkül hagyta a szemétlerakást, aminek az lett az eredménye, hogy a lomtalanítás után még hetekig hordták oda a lakossági hulladékot. (tovább…)

Traffipax info

2018. augusztus 30. csütörtök

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbi táblázatban megtalálható a mai napra várható sebesség ellenőrzési tevékenység.

Budapest többi kerületei

Pest megyei települések és autópályák
30
09.30-12.30
II. Rákóczi Ferenc út
14.30-17.30
Kossuth Lajos utca

Baleset történt az Erdősor utcában

2018. augusztus 29. szerda

MR.Gabee, CSepel.info

Baleset történt szerda este Csepelen a Kölcsey utca és az Erdősor utca kereszteződésében. A balesetben két személygépkocsi ütközött össze.

A fentiekben egy youtube felhasználó videóját tekinthetik meg.

Mindent meg kell tenni az embertelen dugó megszüntetéséért!

2018. augusztus 29. szerda

Csepel.hu

Azonnali lépéseket és a forgalomszűkítések, elterelések felülvizsgálatát, a napi tájékoztatás javítását kéri az M0-s autóúthoz kapcsolódó útfejlesztésekkel kapcsolatban a csepeli önkormányzat. Csepel egyúttal elhalaszt több olyan fejlesztést, amely útlezárással vagy útszűkítéssel járna Budapest XXI. kerületében.

Sajnálatos módon Csepel önkormányzatával nem történt egyeztetés és megfelelő tájékoztatás az M0-s autópályához kapcsolódó, a kerület határához közel eső beruházásokkal kapcsolatban. Ezek a fejlesztések szükségesek és javítják majd az agglomeráció közlekedését, ugyanakkor jelen pillanatban egy időben folynak, és elfogadhatatlan fennakadásokat okoznak, amellyel megbénították teljes Csepel és Csepel-sziget közlekedését. Ráadásul, mivel sokan azt hitték, hogy a Csepeli út lezárásra kerül, minden eddiginél nagyobb és elviselhetetlenebb dugó, közlekedési káosz alakult ki a csepeli II. Rákóczi Ferenc úton, ami tovább terjedt a kerület összes fővárosba vezető útjára is.

(tovább…)