Nem a pártok adták le elsőként az ajánlóíveket Csepelen

Csepel.info

“Ma délelőtt mindannyian megszereztük a polgármester- és képviselő-jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Megyünk tovább! Képviselő-jelöltjeinkkel és önkéntes segítőinkkel minden csepeli háztartásba be fogunk kopogtatni, örömmel vesszük a támogatásukat, ötleteiket, javaslataikat! Folytassuk közösen, Csepelért!” – fogalmazott Borbély Lénárd, Csepel független polgármestere a közösségi oldalán.

Kora délután indult el Borbély Lénárd polgármester és csapata leadni az összegyűjtött ajánlásokat, de előtte még egy gyors ebédre is futotta az idejükből – értesült a Csepel.info. A Csepelen kialakult meghökkentő helyzetet jól mutatja, hogy a pártok többsége még sehol nem tart az ajánlások összegyűjtésében.

Az ellenzék a régmúlt embereivel, Németh Szilárd rablóprogrammal indul

Lapunk információi szerint legalább hét különböző párt és civil szervezet próbálja összegyűjteni Csepelen a választáson való részvételhez szükséges ajánlásokat. A DK-MSZP-Momentum Dukán András Ferenc momentumos politikust választotta polgármester-jelöltnek, miután – információink szerint –  a DK-ban nyerhetetlennek látták a polgármesteri széket. A pártszövetség az utolsó pillanatban állt össze, mivel Paál Géza, a DK vezetője még megpróbálta leváltatni Horváth Gyulát a jelöltek közül. Nem sikerült, így az egykori alpolgármester képviseli a 2010 előtti időket, amikor milliárdokat nyúltak le, és csaknem csődbe vitték Csepelt a szocialisták. A leghírhedtebb bűncselekmény ennek során a csepeli kettős emberölés volt, de az egyik hűtlen kezelés elkövetője, Takács Krisztián is a jelöltek között van.

A csepeli Fideszt 2022-ben oszlatta fel Németh Szilárd, a párt országos alelnöke. Mint kiderült, a feloszlatás, majd az önkormányzat vezetőinek és a párt háromnegyedének kizárása valójában azért történt, mert visszautasították a rezsibiztos vagyoni jellegű követeléseit. Németh az önkormányzat több értékes ingatlanát akarta átjátszani saját alapítványának, ami mellett a csepeli Kis-Duna-part jelentős részének eladását követelte – szintén az alapítványa részére. Utóbbi helyszínt beépítette volna – az önkormányzat vezetői szerint – a környezetüknél jóval magasabb szállodaépületekkel. A Fidesz önkénteseinek öthatoda, a tagok háromnegyede, a frakció több mint fele tűnt el egyetlen év alatt Németh Szilárd mögül. A csepeliek túlnyomó része vállalhatatlannak tartja a közpénzéhes rezsibiztost: információink szerint 2002 óta nem volt olyan mélyen a kormánypárt megítélése Csepelen, mint most.

Borbély Lénárd polgármester megítélésén viszont nem rontott, hogy Németh Szilárd kizárta őt a Fideszből, majd lejáratókampányt és bosszúhadjáratot indított ellene. Sőt: úgy tűnik nem csak a lakosság jelentős része támogatja, de önkéntesek terén sem áll olyan rosszul, ha alig pár óra alatt minden jelölt összegyűjtötte a megfelelő számú támogató aláírást.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !