2014. június havi archívum

Az MSZP megújulása most már tényleg megállíthatatlan

2014. június 30. hétfő

Index, Csepel.info

A csepeli szocialisták megújulása is megállíthatatlan volt

Az EP-választáson elért katasztrofális eredmény után országszerte tisztújítást tart az MSZP, és megválasztják a megyei szervezetek új vezetőit. Így tettek többek között a Baranya megye szocialistái is, akik pénteken tartottak tisztújító értekezletet Pécsen. A csepeli MSZP szervezete is megújult, és így történt az erzsébetvárosi szocialistákkal is.

A baranyai MSZP-t eddig Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok vezette. Az MSZP-től az Indexnek hivatalosan is megerősítették, hogy a tisztújítás eredményeként a megyei szervezetet a jövőben nem más vezeti, mint: Puch László. A baranyai MSZP megújulása előtt nem sokkal az erzsébetvárosi szocialisták újultak meg, ők Hunvald Györgyöt választották régi-új vezetőjüknek. A csepeli szocialisták is a közelmúltban újultak meg. Csepelen Szenteczky János pártelnököt Szenteczky János pártelnök váltotta: az új pártvezetésről lapunk itt számolt be.

Éjjeli dokumentumfilm-forgatás a tett helyszínén

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

csepeli-kettos-gyilkossag-terfigyelo-kamera

Az eredeti helyszínen, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában veszik fel a csepeli kettős gyilkosság tragikus perceinek jeleneteit, amelyek 2009. január 7-én késő délután történtek. A dokumentumfilm legmegrázóbb képsorait július 1-jén kedden és július 2-án szerdán este 7 órától másnap hajnalig forgatják le.

A film készítői arra törekszenek, hogy a gyilkosság perceit rögzítő diktafonon hallható párbeszédek, lövéshangok, valamint a nyomozati anyagok alapján percre pontosan rekonstruálják a véres eseményeket.

(tovább…)

Parlagfű – Július elsejétől bírságol a hatóság

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Parlagfű - Július elsejétől bírságol a hatóság

Július elsejétől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a  parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira  – jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese.

A földterületek tulajdonosai vagy használói 15 ezer és 5 millió forint bírságra is számíthatnak, elsősorban a terület nagyságától függően. Az ellenőrzést az illetékes földhivatal végzi, amely szabálysértés esetén jegyzőkönyvet állít ki és elküldi a Nébihnek. A Nébih ezután  késznyszerkaszálást rendel el, egyúttal meghatározza a bírság összegét is.

(tovább…)

Semmelweis-nap – Tájékoztatás

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Semmelweis-nap - Tájékoztatás

Tisztelt Csepeli Lakosok!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. július 1-jén a Semmelweis-nap alkalmából – a korábbi évekhez hasonlóan – országosan munkaszüneti nap lesz az egészségügyi szolgáltatóknál és a gyógyszertárakban. Ennek megfelelően kerületünkben sem nyit ki július elsején a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a háziorvosi rendelők, valamint a patikák is a vasárnapi nyitva tartás szerint dolgoznak. Természetesen a háziorvosi ügyelet a sürgős háziorvosi ellátást változatlanul biztosítja.

Megértésüket köszönjük.

(tovább…)

Elkezdődött a lomtalanítás

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Elkezdődött a lomtalanítás

Június 29-én elkezdődött a lomtalanítás a kerületben. Önkormányzatunk egyre több lakossági bejelentést kap ennek kapcsán. Igyekszünk mindenhová kiküldeni a közterület-felügyelőket, akik a rendőrökkel karöltve plusz erőkkel vannak jelen az egyes körzetekben az adott napokon – egészen július 9-éig.

  • A csepeli közterület-felügyelet 0-24 óráig hívható telefonszáma: 278-0150
  • A csepeli rendőrkapitányság közvetlen elérhetősége: 427-4640

(tovább…)

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere kapta idén a Szent László Díjat

2014. június 30. hétfő

Polonia.hu, Csepel.hu

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere kapta idén a Szent László Díjat

2014. június 28-án Miskolcon vehette át a Szent László Díjat Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere. (A Polonia.hu beszámolója erről itt olvasható.)

Németh Szilárd, Csepel polgármestere már több éve folytatja lengyelbarát tevékenységét, olyan projektek kezdeményezője és megvalósítója, amelyeknek nagy szerepük van az értékes és tartalmas magyar – lengyel kapcsolatok megteremtésében, ill. fenntartásában” – kezdődik az idei Szent László díj díjazottjának méltatása.

(tovább…)

Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

Ismét megmutatják magukat Budapesten a szexuális másság hívei.

Országgyűlési képviselőinket arról kérdeztük, részt vesznek-e a meneten, támogatják-e, egyáltalán hogyan gondolkodnak a hazai homoszexuálisok helyzetéről.

(tovább…)

Rendet raktak a Szent István úton – a képviselő is lapátot ragadott

2014. június 30. hétfő

Csepel.info

2014-06-24 09.56.20

Takarítók lepték el a Szent István út egy szakaszát június végén. Bercsik Károly, a terület önkormányzati képviselője elmondta: rövid idő alatt egy platónyi hulladékot vittek el az érintett járdaszakaszról. A közterületek rendjéről, a fejlesztésekről és a még megoldásra váró problémákról kérdeztük a képviselőt.

Képviselő úr, mi indokolta a személyes fellépést az érintett területen?

A járdaszakasz egy elhagyatott, gazdátlan ingatlan előtt fekszik. Frekventált helyen van, közel a Királyerdei Művelődési Házhoz. A környéken élők egy része korábban azzal a határozott kéréssel keresett meg, hogy javítsunk a terület tisztaságán. A szomszédoktól kapott információim szerint sokat küzdöttek a rend fenntartásáért, de saját korlátozott eszközeikkel ezt nem tudták folyamatosan megoldani. Nem várható el, hogy idős emberek más portája előtt takarítsanak. (tovább…)

Nagy siker volt a Magyar fantáziák premierje

2014. június 30. hétfő

Kárpátaljalap.net

Nagy siker volt a Magyar fantáziák premierje

Június 25-én a Kárpátaljai Megyei Filharmóniában a 67. koncertévad zárásaként nagy sikerű zenekari koncertet adott Bernáth Ferenc gitárművész, zeneszerző a Kárpátaljai Megyei Filharmónia szimfonikus zenekarával, melyet Viktória Szvaljavcsik-Canyko vezényelt.

Bernáth Ferenc az ungvári járási Tégláson született, az Ungvári Művelődési Szakközépiskolában, Szmericskó Ferenc gitárművésznél tanult, majd a Harkovi Állami I. P. Kotljarevszkij Művészeti Egyetemen folytatott klasszikus zenei tanulmányokat. 2007-től Magyarországon él és dolgozik, a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola gitártanára.

(tovább…)

BKV-ellenőrök és új buszok Csepelen

2014. június 30. hétfő

Csepel.info, BKV

Ellenőrök büntetnek

Ellenőrök büntetés közben

Rába-Volvo-7900A-_

Az új, magyar buszok

Borús idővel és jegyellenőrökkel indult a hétfő Csepelen: olvasónk fotója szerint az ellenőrök nem cicóztak, a közterület-felügyelők támogatása mellett büntettek is rendesen. Jobb hír, hogy új buszokat állít csatasorba a BKV a 38-as és 938-as járatokon.

2014. június 30-ától (hétfőtől) a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Csepelről Szigetszentmiklósra (Lakihegyre) közlekedő 38-as és 938-as buszjáratokon is új, alacsonypadlós és akadálymentesített járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait a VOLÁNBUSZ Zrt. a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére – adott hírt az új buszokról a Budapesti Közlekedési Központ. (tovább…)

Csak a második hely jutott a csepelieknek

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Csak a második hely jutott a csepelieknek

Izgalmas, nagy csatákban dőlt el, hogy legjobb versenyzőink közül kik indulhatnak a moszkvai világbajnokságon. A magyar kajak-kenu élmezőnye annyira erős, hogy még mindig igaz az a mondás: itthon nehezebb kiharcolni a világbajnoki részvételt, mint a vb-n érmet nyerni.

Nem volt szerencséjük a csepeli sportolóknak a hét végén Szegeden rendezett kajak-kenu vb-válogatón. Szombaton kenu kettes 200 méteren csak a második helyen végzett a Nagy Péter, Lantos Ádám kettős mögött a Foltán László, Korisánszky Dávid (UTE, Csepeli KKE) páros. Kajak kettes 1000 méteren a Medveczky Erika, Sarudi Alíz duó győzött, és utazhat az oroszországi világbajnokságra. A Szilágyi Anett, Simán Fanni (VVSI-PRO, Csepel) kettős itt is csak a második helyet tudta megszerezni. (tovább…)

A bundakirály megmondta, mi lesz a kameruni-horvát meccsen

2014. június 30. hétfő

Origo

FINLAND-SINGAPORE-FBL-TRIAL

Bundagyanú a világbajnokságon: a Spiegel nevű német hetilap szerint a nemzetközi bundamaffia egykori feje előre megmondta, mi fog történni a kameruni válogatott horvátok elleni meccsén. Azt állítja, hét kameruni volt benne a bundázásban.

A szingapúri bundakirály, Wilson Raj Perumal órákkal a Kamerun-Horvátország csoportmérkőzés előtt megjósolta, hogy a horvátok 4-0-ra nyernek, és egy kameruni játékos még az első félidőben piros lapot kap – írja a Spiegel német hetilap internetes kiadása. (tovább…)

Párttársait is félrevezette Kunhalmi?

2014. június 30. hétfő

Mno

Kunhalmi Ágnes MSZP

Saját párttársai elől is eltitkolta Kunhalmi Ágnes, hogy korábban jogerősen elítélték közokirat-hamisítás miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. Pedig az országgyűlési választásokat megelőző kampányban be kellett volna számolnia mindarról, amivel esetleg támadható. Közben egyértelművé vált: az őszi önkormányzati választásokon való indulás alapvetéseiben sem értenek egyet a baloldali pártok.

A választók mellett MSZP-s párttársait is félrevezethette a múltjával kapcsolatban Kunhalmi Ágnes – tudta meg a Magyar Nemzet. A fiatal politikus a lap információi szerint még az MSZP-ben sem vallotta be, hogy évekkel ezelőtt jogerősen elítélték közokirat-hamisítás miatt. A Magyar Nemzet szocialista forrásai arra hívták fel a figyelmet, amikor valaki az MSZP országgyűlésiképviselő-jelöltje lesz, ki kell töltenie egy etikai nyilatkozatot. Ebben fel kell tüntetnie az őt érintő olyan ügyeket, amelyekkel a választási kampányban esetleg támadhatják ellenfelei. Kunhalmi az áprilisi parlamenti választásokra készült közös baloldali lista előkelő, 13. helyén szerepelt, illetve egyéniben is elindult a százmillióit rejtegető megbukott szocialista elnökhelyettes, Simon Gábor körzetében a XVIII. kerületben. (Végül csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.) A Magyar Nemzet információi szerint azonban az etikai nyilatkozatban ennek ellenére sem jelezte korábbi bírósági ügyét. Szocialista párttársai is csak annyit tudtak a múltjáról, hogy nincs meg a diplomája. (tovább…)

Détári Lajos együtt szurkolt a csepeliekkel – Szerinte akár Kolumbia is nyerheti a világbajnokságot

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Détári Lajos együtt szurkolt a csepeliekkel

Meccsről meccsre egyre többen látogatnak el az önkormányzat sörsátrába, ahol a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit izgulhatja végig bárki, aki jó hangulatra és hideg italra, finom ételre vágyik.

A vasárnapi Hollandia-Mexikó nyolcaddöntőre különösen sokan voltak kíváncsiak, ugyanis a hatvanegyszeres válogatott és ötszörös világválogatott labdarúgó, Détári Lajos látogatott Csepelre az önkormányzat meghívására, akivel a házigazda Borbély Lénárd és Vida István (a Csepeli Városkép Kft. ügyvezetője) latolgatta az esélyeket. A meccs végeztével kígyózó sorok álltak a kivetítőnél, annyian szerettek volna közös fotót vagy autogramot emlékbe.

(tovább…)

Fogyasztóvédelmi szabályokon változtatna Németh Szilárd

2014. június 29. vasárnap

Csepel.hu

Fogyasztóvédelmi szabályokon változtatna Németh Szilárd

Ügyfelek javaslatai alapján a közszolgáltatásokat érintő több fogyasztóvédelmi szabályon is változtatna a fideszes Németh Szilárd a parlamentnek pénteken benyújtott törvényjavaslatában.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa előterjesztése indoklásában azt írta: indítványát az elmúlt másfél évben érkezett több tízezer állampolgári megkeresés figyelembevételével nyújtotta be.

(tovább…)