2014. június havi archívum

Az MSZP megújulása most már tényleg megállíthatatlan

2014. június 30. hétfő

Index, Csepel.info

A csepeli szocialisták megújulása is megállíthatatlan volt

Az EP-választáson elért katasztrofális eredmény után országszerte tisztújítást tart az MSZP, és megválasztják a megyei szervezetek új vezetőit. Így tettek többek között a Baranya megye szocialistái is, akik pénteken tartottak tisztújító értekezletet Pécsen. A csepeli MSZP szervezete is megújult, és így történt az erzsébetvárosi szocialistákkal is.

A baranyai MSZP-t eddig Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok vezette. Az MSZP-től az Indexnek hivatalosan is megerősítették, hogy a tisztújítás eredményeként a megyei szervezetet a jövőben nem más vezeti, mint: Puch László. A baranyai MSZP megújulása előtt nem sokkal az erzsébetvárosi szocialisták újultak meg, ők Hunvald Györgyöt választották régi-új vezetőjüknek. A csepeli szocialisták is a közelmúltban újultak meg. Csepelen Szenteczky János pártelnököt Szenteczky János pártelnök váltotta: az új pártvezetésről lapunk itt számolt be.

Éjjeli dokumentumfilm-forgatás a tett helyszínén

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

csepeli-kettos-gyilkossag-terfigyelo-kamera

Az eredeti helyszínen, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában veszik fel a csepeli kettős gyilkosság tragikus perceinek jeleneteit, amelyek 2009. január 7-én késő délután történtek. A dokumentumfilm legmegrázóbb képsorait július 1-jén kedden és július 2-án szerdán este 7 órától másnap hajnalig forgatják le.

A film készítői arra törekszenek, hogy a gyilkosság perceit rögzítő diktafonon hallható párbeszédek, lövéshangok, valamint a nyomozati anyagok alapján percre pontosan rekonstruálják a véres eseményeket.

(tovább…)

Parlagfű – Július elsejétől bírságol a hatóság

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Parlagfű - Július elsejétől bírságol a hatóság

Július elsejétől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a  parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira  – jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese.

A földterületek tulajdonosai vagy használói 15 ezer és 5 millió forint bírságra is számíthatnak, elsősorban a terület nagyságától függően. Az ellenőrzést az illetékes földhivatal végzi, amely szabálysértés esetén jegyzőkönyvet állít ki és elküldi a Nébihnek. A Nébih ezután  késznyszerkaszálást rendel el, egyúttal meghatározza a bírság összegét is.

(tovább…)

Semmelweis-nap – Tájékoztatás

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Semmelweis-nap - Tájékoztatás

Tisztelt Csepeli Lakosok!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. július 1-jén a Semmelweis-nap alkalmából – a korábbi évekhez hasonlóan – országosan munkaszüneti nap lesz az egészségügyi szolgáltatóknál és a gyógyszertárakban. Ennek megfelelően kerületünkben sem nyit ki július elsején a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a háziorvosi rendelők, valamint a patikák is a vasárnapi nyitva tartás szerint dolgoznak. Természetesen a háziorvosi ügyelet a sürgős háziorvosi ellátást változatlanul biztosítja.

Megértésüket köszönjük.

(tovább…)

Elkezdődött a lomtalanítás

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Elkezdődött a lomtalanítás

Június 29-én elkezdődött a lomtalanítás a kerületben. Önkormányzatunk egyre több lakossági bejelentést kap ennek kapcsán. Igyekszünk mindenhová kiküldeni a közterület-felügyelőket, akik a rendőrökkel karöltve plusz erőkkel vannak jelen az egyes körzetekben az adott napokon – egészen július 9-éig.

  • A csepeli közterület-felügyelet 0-24 óráig hívható telefonszáma: 278-0150
  • A csepeli rendőrkapitányság közvetlen elérhetősége: 427-4640

(tovább…)

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere kapta idén a Szent László Díjat

2014. június 30. hétfő

Polonia.hu, Csepel.hu

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere kapta idén a Szent László Díjat

2014. június 28-án Miskolcon vehette át a Szent László Díjat Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere. (A Polonia.hu beszámolója erről itt olvasható.)

Németh Szilárd, Csepel polgármestere már több éve folytatja lengyelbarát tevékenységét, olyan projektek kezdeményezője és megvalósítója, amelyeknek nagy szerepük van az értékes és tartalmas magyar – lengyel kapcsolatok megteremtésében, ill. fenntartásában” – kezdődik az idei Szent László díj díjazottjának méltatása.

(tovább…)

Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

2014. június 30. hétfő

Csepel.hu

Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

Ismét megmutatják magukat Budapesten a szexuális másság hívei.

Országgyűlési képviselőinket arról kérdeztük, részt vesznek-e a meneten, támogatják-e, egyáltalán hogyan gondolkodnak a hazai homoszexuálisok helyzetéről.

(tovább…)

Rendet raktak a Szent István úton – a képviselő is lapátot ragadott

2014. június 30. hétfő

Csepel.info

2014-06-24 09.56.20

Takarítók lepték el a Szent István út egy szakaszát június végén. Bercsik Károly, a terület önkormányzati képviselője elmondta: rövid idő alatt egy platónyi hulladékot vittek el az érintett járdaszakaszról. A közterületek rendjéről, a fejlesztésekről és a még megoldásra váró problémákról kérdeztük a képviselőt.

Képviselő úr, mi indokolta a személyes fellépést az érintett területen?

A járdaszakasz egy elhagyatott, gazdátlan ingatlan előtt fekszik. Frekventált helyen van, közel a Királyerdei Művelődési Házhoz. A környéken élők egy része korábban azzal a határozott kéréssel keresett meg, hogy javítsunk a terület tisztaságán. A szomszédoktól kapott információim szerint sokat küzdöttek a rend fenntartásáért, de saját korlátozott eszközeikkel ezt nem tudták folyamatosan megoldani. Nem várható el, hogy idős emberek más portája előtt takarítsanak. (tovább…)

Nagy siker volt a Magyar fantáziák premierje

2014. június 30. hétfő

Kárpátaljalap.net

Nagy siker volt a Magyar fantáziák premierje

Június 25-én a Kárpátaljai Megyei Filharmóniában a 67. koncertévad zárásaként nagy sikerű zenekari koncertet adott Bernáth Ferenc gitárművész, zeneszerző a Kárpátaljai Megyei Filharmónia szimfonikus zenekarával, melyet Viktória Szvaljavcsik-Canyko vezényelt.

Bernáth Ferenc az ungvári járási Tégláson született, az Ungvári Művelődési Szakközépiskolában, Szmericskó Ferenc gitárművésznél tanult, majd a Harkovi Állami I. P. Kotljarevszkij Művészeti Egyetemen folytatott klasszikus zenei tanulmányokat. 2007-től Magyarországon él és dolgozik, a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola gitártanára.

(tovább…)

BKV-ellenőrök és új buszok Csepelen

2014. június 30. hétfő

Csepel.info, BKV

Ellenőrök büntetnek

Ellenőrök büntetés közben

Rába-Volvo-7900A-_

Az új, magyar buszok

Borús idővel és jegyellenőrökkel indult a hétfő Csepelen: olvasónk fotója szerint az ellenőrök nem cicóztak, a közterület-felügyelők támogatása mellett büntettek is rendesen. Jobb hír, hogy új buszokat állít csatasorba a BKV a 38-as és 938-as járatokon.

2014. június 30-ától (hétfőtől) a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Csepelről Szigetszentmiklósra (Lakihegyre) közlekedő 38-as és 938-as buszjáratokon is új, alacsonypadlós és akadálymentesített járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait a VOLÁNBUSZ Zrt. a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére – adott hírt az új buszokról a Budapesti Közlekedési Központ. (tovább…)