‘Környezetvédelem’ kategória archívum

Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen

2021. szeptember 16. csütörtök

Facebook, Csepel.info, Magyar Nemzet

A Csepel-Szigetcsúcson lévő 36 hektáros városi zöldterület kormányzati fejlesztése az elmúlt ötven év legjelentősebb zöldberuházása. A csepeli önkormányzat az elmúlt 11 évben szintén Budapest

Megkötötték a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a csepeli közpark részletes tervezésére – közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán. (tovább…)

Akciócsoport az illegális hulladéklerakók ellen

2021. július 29. csütörtök

Csepel.hu

Csepelen is súlyos problémát jelent a bekerítetlen magántulajdonú telkeken és a közterületeken illegálisan lerakott lakossági kommunális és építési hulladék.

Ezek felkutatását, felszámolását célozza a most folyamatban lévő akcióterv, melyben a Csepeli Közterület-felügyelet, a Katasztrófavédelem, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., valamint a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vesznek.

(tovább…)

Csepel is benevezett idén a „Virágos Magyarországért” versenyre

2021. július 27. kedd

Csepel.hu

Csepel is benevezett idén a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló mozgalom célja, hogy a résztvevő települések mindenki örömére, lehetőségeikhez mérten felvirágozzák köztereiket.

Kerületünknek jó oka van nevezni: megújult közterületeink közelebb hozzák a természetet Csepel lakóihoz, és növelik a kerület turisztikai értékét.

(tovább…)

Akcióterv az illegális szemétlerakók felszámolására

2021. július 15. csütörtök

Csepel.hu

Csepelen is súlyos problémát jelent a bekerítetlen magántulajdonú telkeken és a közterületeken illegálisan lerakott lakossági kommunális és építési hulladék.

Ezek felkutatását, felszámolását célozza a most folyamatban lévő akcióterv, melyben a Csepeli Közterület-Felügyelet, a Katasztrófavédelem, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt, valamint a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vesznek. (tovább…)

Három helyen adhatja le használt sütőolaját

2021. július 6. kedd

Csepel.hu

Néhány hete került ki a Csepeli Piac átriumába az a tároló, ahová elhelyezhető a háztartások használt sütőolaja. A lista azóta bővült. Már a Csepeli Városgazda Katona József utcai telephelyén és a kerületi közterület-felügyelet Kossuth Lajos utca 117/A alatti központjában is leadhatók az elhasznált olajak.

A kezdeményezés Csepelen valósul meg először a budapesti kerületek közül.

(tovább…)

Használt sütőolaját már 2 helyen is leadhatja Csepelen

2021. június 17. csütörtök

csepel.hu

A napokban került ki a Csepeli Piac átriumába az a tároló, ahová elhelyezhetők a háztartások használt sütőolaja. A kezdeményezés Csepelen valósul meg először a budapesti kerületek közül.

(tovább…)

Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját

2021. június 16. szerda

Infostart

Elfogtak egy 59 éves tököli férfit, aki összefüggésbe hozható a tavaly decemberben történt szigetszentmiklósi olajszennyezéssel – közölte Bukovics Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Vagyonvédelmi osztályának vezetője a rendőrség honlapjára feltöltött videóban.

A BRFK vagyonvédelmi osztályán nyomozócsoportot hoztak létre az elkövető felderítésére. A nyomozócsoport munkatársai mintegy negyven helyen végeztek ellenőrzést, és több helyen olajmintát rögzítettek, amelyek vizsgálatára szakértői és kutatói intézetet rendeltek ki – ismertette Bukovics Péter.

(tovább…)

Képek és a sztori: hamarosan elkészül az új csepeli Napközis Tábor

2021. június 1. kedd

Csepel.info

Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila fideszes valamint Pákozdi József civil alpolgármester május végén járták be az építési területet

A Kis-Duna parti Napközis Tábor egykor több tízezer csepeli gyerek nyári szünetét tette feledhetetlenné. Halálos bűne lett viszont, hogy jó helyre építették. Az MSZP-s vezetés hagyta lepusztulni, majd az állapotára hivatkozva bezárták és eladták lakóparknak. Ez lett volna a csepeli Kis-Duna part teljes beépítésének első lépése.

De nem sikerült. A lakópark építését a környék és a kerület lakosságát tömörítő Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület, valamint 2010-től a Németh Szilárd vezetésével felálló új önkormányzati vezetés közösen hiúsították meg. A területet Borbély Lénárd polgármester hosszas jogi procedúra és huzavona után, 2016-ban vissza is tudta vásárolni. Az épületek addigra tönkrementek, menthetetlenné váltak. A polgármester ezért a tábor újraépítéséről döntött. Ezt a koronavírus-járvány megakasztotta ugyan, ám 2021 nyarára végre elkészül, és a tábor ismét a csepeli gyermekeké lesz. Történeti áttekintésünk, leírás és képek az átadás előtt. (tovább…)

Ősfás parkot épít be “az újbudai zöld baloldal”

2021. május 5. szerda

Fák helyett a lóvé kell nekik

Mandiner, Csepel.info

A DK-s László Imre vezette önkormányzat jókora lakópark-tömb beépítésére adja el építési engedélyestül az Ulászló utca 58. alatti ősfás telket, amelyen a helyiek parkot szerettek volna létesíteni. A környékbeliek fel vannak háborodva, László és alpolgármestere, a momentumos Orosz Anna a legutóbbi időkig hallgatott az ügyben, most hárítani kezdtek.

Ősfás telekre szeretne lakóparkot építeni a főváros egyik legértékesebb részén? Van még kerek egy napja beadni a pályázatot rá! (tovább…)

Összeült a kormány és a főváros a Galvani híd ügyében, erre jutottak

2021. április 29. csütörtök

Infostart.hu

Fürjes Balázs szerint közelednek az álláspontok, lát már esélyt arra, hogy Karácsony Gergely támogatását élvezze a projekt.

Kedd délután egyeztetett a kormány Budapest Fejlesztési Központja a főváros és az érintett kerületek vezetésével a Galvani híd megvalósításáról.

 

(tovább…)