‘Környezetvédelem’ kategória archívum

Videó: visszatették a lerakott szemetet Csepelen

2020. április 4. szombat

Bpiautosok

Volt képük ilyen hatalmas mennyiségű lomot csak úgy kidobni az út szélére. Az eset 2020 03.29-én, 11 óra körül történt Csepelen, a Védgát utcában – írta a felvételt készítő olvasó a bpiautosok.hu-nak.

“Hogy milyen kemény az élet. A fiúk pont indulni akartak, miután kirakták az összes szemetet. Én meg megkértem őket hogy pakolják vissza az összeset. Most dolgoznak és várjuk a rendőrséget” – tette hozzá.

Budapesten a legtöbb: folytatódik Csepelen a faültetés

2020. február 29. szombat

MTI, Blikk, Csepel.info

Harminc új fát ültettek el önkéntesek részvételével, valamint az agrár-, az innovációs és technológiai, illetve a honvédelmi tárca államtitkárainak és a XXI. kerület polgármesterének közreműködésével a csepeli Daru-dombon pénteken.

Az elmúlt tíz évben Csepel ültette a legtöbb fát Budapesten, és ez jó eséllyel évekig így is fog maradni. (tovább…)

Klímastratégia készül Csepelen

2020. február 24. hétfő

csepel.hu

A készülő csepeli klímastratégiáról tartottak szakmai és lakossági tájékoztató fórumot a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében.

A klímastratégia átfogó célja, hogy Csepel a főváros klímabarát zöld szigete legyen.

(tovább…)

Így sodorta a katasztrófa szélére a zöld baloldal Ausztráliát

2020. január 12. vasárnap

Az Ausztráliai Önkéntes Tűzoltók Szövetsége nemrég bejegyzésében a zöld-vörös politikai erőket és a mindent átható „zöldbürokráciát” okolta az erdőtüzek miatt, kiemelve a felelőtlen erdőgazdálkodást, a politikai vágyaktól és érzelmektől vezérelt döntéshozatalt, ami lehetetlenné tette a száraz aljnövényzet kontrollált leégetését a hidegebb évszakban.

A vak, liberális zöldpolitika eredménye pedig kézzel fogható: a szénné égett koalákat és a kenguruk kimentését mindenki látta.

(tovább…)

Folytatódnak a faültetések: Csepelen nem kampányszöveg volt a fásítás

2019. november 27. szerda

Csepel.info

Az elmúlt hetekben is folytatódtak Csepelen a fatelepítések, az utóbbi napokban például a Damjanich János utcában ültettek facsemetéket azokon a helyeken, ahol a családi házak tulajdonosai ez kérték – értesült a Csepel.info.

Budapesten 2010 előtt a kerületeken belül a csepeli önkormányzat ültette a legkevesebb fát, 2010 óta pedig a legtöbbet. Faültetésekben Óbuda és a XIII. kerület is a legjobbak között volt, míg a Karácsony Gergely által vezetett Zugló és a DK-s vezetésű XV. kerület ültették a legkevesebb fát.

Újabb 106 milliárd forint Magyarország legnagyobb faültetésére

2019. szeptember 28. szombat

Pesti Srácok

Több mint 106 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre az erdőgazdálkodás fejlesztésére, ebből erdősítésre közel 40 milliárd forint jut a Vidékfejlesztési programban – mondta Nagy István agrárminiszter szombaton Budapesten.

A tárcavezető köszöntő beszédében elmondta, a program átalakításával az erdőt telepítő gazdák a korábbiaknál lényegesen nagyobb, 80-130 százalékkal több forrást vehetnek igénybe. Az ágazatot 12 pályázati felhívás érinti közvetlenül, ezek közül négy jelenleg is nyitott. Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkára a találkozón ünnepélyesen megnyitotta a 23. Erdők hetét, amelynek programjai országszerte arról szólnak, miként szolgálja az erdők fenntartása és területük növelése a klímaváltozás hatásainak csökkentését. (tovább…)

Csepelen épül a diákváros, amely egyben sportközpont is lesz

2019. szeptember 11. szerda

Origo.hu

Teljesen új városrész születik 2026-ig a Budapest Diákváros Fejlesztési Programnak köszönhetően Csepelen. Decemberben már kihirdették a pályázat győztesét, a grandiózus terv kivitelezését pedig a Sohettára bízták. A svéd tervezőiroda már több sikeres nemzetközi projektet tudhat magáénak, többek között a norvég nemzeti operát és a Calgaryban található központi könyvár is hozzájuk köthető.

A Figyelő értesülései szerint 2026-ig befejeződik a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program, amely a Csepel-sziget északi részénél épülő 15 ezres atlétikai stadion megépítésével veszi kezdetét. A 4,7 milliárd forintos beruházást a Kvassay-zsilip közelében hozzák létre majd, és a tervek szerint ez a stadion ad majd otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak is.

(tovább…)

Faültetés a Zsongás Tagóvodában

2019. június 14. péntek

Borbély Lénárd/Facebook, Csepel.info

A Zsongás Tagóvoda ovisainak szülei nemrég felkerestek minket, hogy szeretnének fát ültetni az elballagó ovisoknak az intézmény L udvarán. Ezt a remek kezdeményezést természetesen támogattuk. A fát, illetve a szükséges eszközöket és szakembereket biztosítottuk. Köszönöm a megkeresést és gratulálok az ötlethez és a megvalósításához – írja Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán.

Az eseményen készült fotókat bejegyzésünkben tekinthetik meg.  (tovább…)

Miért használjunk komposztládát?

2019. április 29. hétfő

csepel.hu

A csepeli Zöld Sziget Program keretében idén 270 darab komposztládát osztottak szét a jelentkezőknek. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket, s elmondta: a program keretében évente négy akciót támogat az önkormányzat a Csepeli Városgazda munkatársainak közreműködésével.

(tovább…)

Komposztálási program – helyszínváltozás

2019. március 21. csütörtök

csepel.hu

Tisztelt csepeliek!

2019. március 29-én megrendezésre kerül a Komposztálási programunk. A korábbi éveknek megfelelően a megrendezés helyszíneként a Sport Szabadidő és Rendezvény Központot hirdettük meg, azonban az előző évekhez képest óriási mértékben emelkedett a jelentkezők száma, így a komposztálási előadás és láda átadás-átvétel időpontja és helyszíne az alábbiak szerint módosul:

ideje: 2019. március 29. péntek 17 óra

helyszín: Királyerdei Művelődési Ház ,1213 Budapest, Szent István út 230.