‘Európai Unió’ kategória archívum

Soros Brüsszelben lobbizik a kormány bevándorláspolitikája ellen

2017. április 23. vasárnap

Hirado.hu

Soros Brüsszelben lobbizik a kormány bevándorláspolitikája ellen

A Fidesz szerint egyértelmű, hogy Soros György a magyar emberek akarata és érdeke ellen lobbizik majd Brüsszelben, a kormány bevándorláspolitikája miatt akarja nyomás alá helyeztetni Magyarországot – mondta Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az M1 aktuális csatornának.

Az Európai Bizottság egyik szóvivője pénteken jelentette be, hogy csütörtökön Jean-Claude Juncker, az EB elnöke Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról.

(tovább…)

Soros György szolgája az Európai Parlament harmada

2017. április 21. péntek

Origo

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

Nyilvánosságra került egy lista azokról a brüsszeli politikusokról, akik Soros György bűvkörében tevékenykednek. A milliárdos alapítványának belső adatbázisából kiszivárgott összesítésből kiderül: Soros több mint kétszáz Európai Parlamenti képviselőt képes mozgatni, ezzel pedig a legnagyobb uniós frakció “tulajdonosának” mondhatja magát. Minő véletlen, hogy éppen a listán szereplő képviselők közül estek neki a magyar kormánynak a Soros alapította Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.

Létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek. A lajstromban “megbízható szövetségesek” címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből. Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője ennek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy

(tovább…)

Döntöttek: az illegális határátlépés lesz a legális

2017. április 20. csütörtök

 Soros György diktálta, mit tegyen az EU

Origo

Soros György (Fotó: Europress/AFP)

Már csak egy kávét kér

Több ponton is a Soros György által javasolt bevándorlásbarát intézkedéseket foglalta hivatalos dokumentumba az Európai Parlament balliberális többsége.

A hivatalos kommunikáció szerint biztonságos és egyben legális útvonalak kiépítését, a családegyesítések felgyorsítását, valamint a bevándorlás propagálását szeretné előmozdítani az EP.

(tovább…)

Marine Le Pen tarol az LMBTQ közösségben

2017. április 9. vasárnap

888, Csepel.info

marine-le-pen-tarol-az-lmbtq-kozossegben

Az LMBTQ közösség tagjai egyre inkább átpártolnak Le Penhez, ugyanis egyedül benne látják a védelmet a szélsőségesen homofób migránsokkal szemben.

Úgy tűnik elmondhatjuk azt, hogy a francia LMBTQ közösség végre eljutott arra az álláspontra, amitől liberálisok százezrei még ma is rohamot kapnak: nevezetesen, hogy a melegekre ma már elsősorban nem a középosztálybeli, heteroszexuális fehérek jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem a nagy részben muzulmán migránsok. Éppen ezért tömegesen fordulnak Marine Le Penhez, a Nemzeti Front jelöltjéhez. (tovább…)

Első helyen a magyar foglalkoztatásbővülés

2017. április 8. szombat

ERŐSÖDÖTT AZ IDŐSEBBEK MUNKAERŐPIACI HELYZETE, ÉS NŐTT A FIATAL VÁLLALKOZÓK SZÁMA IS

Magyar Idők

Minden bizonnyal teljesíti Magyarország az Európai Unió felé vállalt, 75 százalékos foglalkoztatottsági arányt a 20–64 éves korosztályban 2020-ig, tavaly már a korcsoport 71,5 százaléka dolgozott – mondta a Magyar Időknek Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója. Jelezte: kimagasló a munkaerőpia­ci bővülés hazánkban, tavaly a foglalkoztatási ráta nálunk nőtt a legnagyobb mértékben a 28 tagállam közül a 20–64 éves korosztályban.

A korcsoportban a nőknél is jóval meghaladtuk az uniós foglalkozásnövekedés átlagát. Az Eurostat minap közzétett, a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó adatai szerint már jól becsülhetők a tagállamok múlt éves munkaerőpiaci adatai. Tavaly a becsült munkanélküliségi ráta az unióban 8,7 százalék körül mozgott, míg hazánkban 5,1 százalék volt, azonban a negyedik negyedévben már 4,5 százalékig esett e mutatónk. Az idén januárban ez a szám már 4,3 százalékra csökkent. Szalai Piroska emlékeztetett: a nemzetközileg elfogadott statisztikai módszertan szerint általában a 15–64 éves korosztályt szokták vizsgálni. (tovább…)

Ismét lecsaphattak Soros György angyalkái

2017. április 7. péntek

Mandiner, Origo, Csepel.info

ismet-lecsaphattak-soros-gyorgy-angyalkai

Péntek délután 3 óra tájban egy teherautó hajtott a járókelők közé Stockholm egyik forgalmas utcáján, három halottról tudni eddig – tudósít a BBC. A svéd miniszterelnök szerint Svédországot megtámadták.

Péntek délután 3 óra körül egy teherautó hajtott az emberek közé Stockholm egyik forgalmas belvárosi utcáján a Drottninggatanon – írja a BBC.  A jármű ezt követően behajtott egy bevásárlóközpont területére, majd kigyulladt. (tovább…)

Újabb menekülthullám is megindulhat

2017. április 7. péntek

888

Újabb menekülthullám is megindulhat

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az amerikai légitámadással új szakaszába lépett a szíriai háború, az amerikai beavatkozás módosította az erőviszonyokat.

Az amerikai rakétatámadás kapcsán emlékeztetett, hogy ez volt az első közvetlen részvétel az Asszad elleni háborúban az USA részéről. Nincs ugyanakkor bizonyítva, hogy a vegyifegyver-támadást a szíriai vezetés rendelte el, de a Nyugat és az ellenzék abból indul ki, hogy ez egyértelmű. Washington a beavatkozással lényegesen módosította a szíriai erőviszonyokat – mondta Nógrádi az M1-nek nyilatkozva.

(tovább…)

Megérkezett a soron következő brutális fenyegetés Brüsszelből

2017. április 4. kedd

Ultimátum Magyarországnak és Lengyelországnak

MTI

Times: Ultimátumot terveznek EU-tagállamok Magyarországhoz és Lengyelországhoz a betelepítési kvóta ügyében

A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

A brit lap online kiadásán kedden megjelent cikk név nélkül idéz egy magas rangú diplomáciai forrást, aki a hat alapító tagállam egyikét képviseli. A The Times idézete szerint a diplomata azt mondta, hogy a két országnak “választania kell: vagy részesei az európai rendszernek, vagy nem”. Az EU-t nem lehet zsarolni, az egységnek ára van – tette hozzá.

(tovább…)

Németh Szilárd felszólalt a parlamentben

2017. április 3. hétfő

Németh Szilárd felszólalt a parlamentben

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke felszólalt a mai napon az Országházban.

Interpellációt a következő címmel intézte: “Milyen kihatással lehet a magyar határvédelemre az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodás esetleges felbomlása? ” címmel.

(tovább…)

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

2017. március 31. péntek

Fidesz.hu

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Magyarország bevándorlásügyben az első pillanattól kezdve a jó kérdéseket tette fel és a jó válaszokat adta meg, a Nyugat pedig egy-két év késéssel követ bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

“Eretnek az, akinek túl korán van igaza, Magyarország ebből a szempontból eretneknek minősül” – fogalmazott a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

(tovább…)

Magyarország meg tudja védeni a saját és schengeni határait

2017. március 29. szerda

Fidesz.hu

Magyarország meg tudja védeni a saját és schengeni határait

A hatályba lépett és megerősített jogi határzár, a kerítés megépítése, és annak intelligenssé tétele, valamint az élőerő szavatolják Magyarország és Európa biztonságát – jelentette ki Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülését követően.

A testület fideszes alelnöke közölte, a bizottsági ülés legfontosabb témája az illegális bevándorlás, illetve a vele kapcsolatba hozható terrorizmus megfékezése volt. A szolgálatok és a rendőrség egyértelművé tették, hogy Magyarország Európában egyedülálló módon meg tudja védeni a saját és schengeni határait – húzta alá.

(tovább…)

“Azért vagyok itt, hogy Allahért meghaljak”

2017. március 19. vasárnap

Origo

azert-vagyok-itt

A párizsi Orly repülőtéren szombat reggel egy járőrszolgálatot végző katonanőre támadó francia férfi, mielőtt két másik katona lelőtte volna, azt kiáltotta, “azért vagyok itt, hogy Allahért meghaljak” – közölte esti sajtóértekezletén Francois Molins francia főügyész.

A 39 éves Ziyed Ben Belgacem, akit korábban már több rablásért elítéltek, azt is kiáltotta, hogy “halottak is lesznek” – mondta a főügyész. Közölte, hogy a támadó apján és fivérén kívül egy unokatestvérét is előállították, hogy kihallgassák.
(tovább…)

Félnek a francia nők szoknyában járni, ledobják a buszról vagy leköpik őket

2017. március 7. kedd

Origo

French policemen patrol on January 12, 2015 in Paris, in the Jewish quarter of the Marais district. France announced an unprecedented deployment of thousands of troops and police to bolster security at "sensitive" sites including Jewish schools Monday, the day after marches that drew nearly four million people across the country in tribute to the 17 victims of a three-day killing spree in Paris. The killings began on January 7 with an assault on the Charlie Hebdo satirical magazine in Paris that saw two brothers massacre 12 people including some of the country's best-known cartoonists and the storming of a Kosher supermarket on the eastern fringes of the capital which killed 4 local residents. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY (Photo credit should read BERTRAND GUAY/AFP/Getty Images)

Komoly társadalmi problémát jelent Franciaországban a muszlim közösségek egyre erősebbé válása miatt a nők hátrányos megkülönböztetése.

A France 2 közszolgálati televízió riportot közölt arról, hogyaz egyik párizsi elővárosban több kávézóba sem engedtek be nőket, csak férfiakat, mert a muszlim férfiak szerint ott nincs helye egy nőnek. Amikor a riporter megkérdezte az egyik férfit, hogy ezt hogy képzeli, az volt a válasz, „nem Párizsban vagy, itt a dzsungel törvényei vannak”. Mondta mindezt egy vagy két metrómegállónyira Párizstól. A riportfilm vetítése után több emberjogi szervezet rasszizmussal vádolta a köztelevíziót.

(tovább…)

A kvótakérdésben Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra

2017. március 4. szombat

Fidesz.hu

A kvótakérdésben Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra

Komoly nyomásgyakorlás érkezik az uniótól Magyarország felé; Brüsszel nem tesz le migránspolitikájáról, amelynek lényege, hogy továbbra is a közösség határain belül oldanák meg az illegális migránsok ügyét – szögezte le Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke kiemelte, Brüsszel továbbra sem tesz le a migrációs politikájáról, így továbbra is az Európai Unión belül képzeli el megoldani az illegális migránsok ügyét. Ezért még attól sem riadnak vissza, hogy a menekülteket és az illegális bevándorlókat ne különböztessék meg, hanem egy kalap alá vegyék – mondta.

(tovább…)

Készen állunk a rezsicsökkentés megvédésre

2017. február 22. szerda

Fidesz.hu

Készen állunk a rezsicsökkentés megvédésre

Az elkövetkezendő időszak egyik legfontosabb feladata lesz az új nemzeti politika keretében a rezsicsökkentés megvédése, mind a külső, mind a belső támadásoktól – mutatott rá Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke emlékezetett, Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjében és a hétfői parlamenti beszédében öt olyan területet sorolt fel, amelyekben Magyarországnak meg kell védenie magát. Hozzáfűzte: az öt területben az a közös, hogy Brüsszel szuverenitásunkat, az önálló döntéshozatalunkat próbálja befolyásolni. A rezsicsökkentés az egyik ilyen terület, ami közvetlenül érinti a magyar embereket – fogalmazott.

(tovább…)