‘Európai Unió’ kategória archívum

Magyarország ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

2017. június 23. péntek

888

Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János ezt azután mondta, hogy az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője korábban úgy nyilatkozott, komplett falvakat javasol áttelepíteni Szíriából, illetve a térség országaiból Közép-Európába, így Magyarországra is. Lázár ennek kapcsán hangsúlyozta, (tovább…)

Kiakadtak az osztrákok az otthon nyaraló “menekülteken”

2017. június 19. hétfő

888

Nemcsak Németországban, hanem Ausztriában is elterjedt az a jelenség, hogy a migránsok hazautaznak nyaralni. A sógorok másképpen kezelik a dolgot, mint “nagy testvéreik”.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Németországból hazajárnak nyaralni azok a migránsok, akik állításuk (és a liberális sajtó állítása) szerint háború elől menekültek el, politikai okokból. Ahogy írtuk, jelenleg nincs olyan szabályozás a német jogban, mely megtiltaná a bevándorlóknak azt, hogy visszatérjenek a szülőföldjükre, ha már egyszer elhagyták azt és máshol menedékkérelmet adtak be. (tovább…)

Elhunyt Helmut Kohl

2017. június 16. péntek

888

Elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár – jelentette pénteken a Bild című német lap.

A Bild információi szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel, ludwigshafeni otthonában hunyt el. A CDU megerősítette a halálhírt. Helmut Kohl hosszú betegség után, 87 éves korában halt meg.

(tovább…)

Senki sem kötelezhet minket álláspontunk feladására

2017. június 16. péntek

Fidesz.hu

Senki sem kötelezheti Magyarországot a bevándorlással kapcsolatos álláspontja feladására, a magyarok ugyanis világossá tették: nem akarnak illegális bevándorlókat látni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kvótaügyben Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról.

A kormányfő úgy fogalmazott: egy kormányt még “csak-csak nyakon lehet ragadni, be lehet szorítani egy sarokba, meg lehet gyomrozni”, de egy néppel ezt nem lehet megtenni. Szerinte ugyanis a legutóbbi nemzeti konzultáció rekordmagas részvételi aránya azt jelenti: egy egész nép keresi a módját annak, hogyan tarthat ki álláspontja mellett, azaz hogy “nem akar beengedni ide tőlünk különböző kultúrájú, civilizációjú embereket”.

(tovább…)

Akkor most illegitim a francia választások eredménye?

2017. június 12. hétfő

Vélemény – Lánczi Tamás, Bencsik Gábor

Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak – írja Lánczi Tamás. Macronék a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érhetnek el végül kétharmados többséget. Franciák, nagy a baj! – írja Bencsik Gábor.

Mint ismert, a közelmúltban szélsőséges liberális és jobbikos politikusok keltek ki a magyar választási rendszer ellen, azt állítva, hogy antidemokratikus. Nagy-Britanniában és Franciaországban – valamint Európa nagy részén – ehhez képest a mienknél sokkal aránytalanabb a választási rendszer. A cél ugyanis mindegyik esetben az, hogy a legerősebb egységes politikai erő adja a kormányt, és az biztos kézzel tudjon kormányozni. (tovább…)

Ez igen: kitüntették a svédek a muszlim terroristát

2017. június 7. szerda

888

A Notre Dame-nál kedden kalapáccsal őrjöngő migránsról kiderült, korábban Svédországban dolgozott, és a migránsok elleni rasszizmusról írt. Ezért ki is tüntették az EU diszkrimináció-ellenes újságírói díjával – pedig csak keresztényeket akart gyilkolni. Így melengetett kígyót a keblén az Európai Unió.

A férfi „ezt Szíriáért” kiáltással támadt rá egy rendőrre a katedrálisnál. (tovább…)

Megerőszakoltak és megkínoztak muszlim kamaszok egy lányt Párizsban, mert francia

2017. június 6. kedd

Origo

30 év börtönt kapott az a fiatalember, aki három társával példátlanul kegyetlenül megkínzott és megerőszakolt egy 18 éves lányt Párizs egyik elővárosában. Pusztán azért, mert a lány francia volt. Ezt a bíróságon is elismerték. Három barátja is sokévnyi börtönt kapott,a fiatalok javítóintézetében. A legidősebb bűnöző, aki 30 évet kapott, 17 éves volt. A legfiatalabb 13. A bíró szerint rasszista erőszak történt: franciaellenes rasszizmus.

A lehető legmagasabb büntetést, 30 év börtönt kapott az a fiatalember, aki három társával példátlanul kegyetlenül megkínzott és megerőszakolt egy 18 éves lányt Párizs egyik elővárosában. Pusztán azért, mert a lány francia volt. 

(tovább…)

Zsidók Franciaországban: aki nem menekül, azt sokszor megölik

2017. június 2. péntek

Index, Origo, Csepel.info

Az áldozat koporsója Izraelben (fotó: Zsido.com)

Tiltakozik 17 vezető francia értelmiségi, mert a francia média elhallgatta, hogy két hónapja egy arab férfi kivégezte zsidó szomszédasszonyát. Franciaországból a migrációs válság óta tízezernyi zsidó menekült el: az Európai Unió ugyanis támogatja az antiszemita migránsok betelepítését, akik a terrortámadások célpontjait is sokszor a zsidóság közül választják ki.

A 27 éves gyilkost Kobili Traorenak hívják, a rendőrök a lakásában fogták el. Nyugodtan aludt. A brutális gyilkosság előtt évekig zaklatta orvos áldozatát, aki rengetegszer kért segítséget a rendőrségtől, de semmit nem tettek. A tiltakozás a Le Figaroban jelent meg, az aláírók között van többek között a nagy francia filozófus, Alain Finkielkraut, Jacques Julliard történész, Michel Onfray filozófus, Marcel Gauchet filozófus és Elisabeth Badinter író-filozófus is. (tovább…)

Durva: így áll Magyarország a “terror-térképen”

2017. június 1. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

A brit külügyminisztérium terrorfenyegetettségről szóló világtérképén a béke szigetének számít hazánk és több más kelet-közép-európai ország, miközben a világ jelentős része lángba borult. Ennek egyszerű oka van: Orbán kerítést épített az illegális migráció megállítására, és elutasítja a kötelező betelepítéseket is. Így alig van olyan, aki robbanthatna.

Olyan viszont van bőven az ellenzékben, aki lebontaná a kerítést. Szabó Szabolcs Csepelre is tömegével hozná az illegális migránsokat, Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pedig lebontaná a kerítést, hogy Soros György kedvében járjon. (tovább…)

Öngyilkos merénylőt fogtak Németországban

2017. május 31. szerda

Origo

Karl-Heinz Schröter Brandenburg belügyminisztere jelentette be, hogy egy szíriai tizenéves levelezésében egyértelmű utalásokat találtak az öngyilkos merényletről, amit a fiú az anyjának írt meg.

Egy 17 éves szíriai egykor menekült fiút tartóztattak le Berlinben, akiről feltételezik, hogy öngyilkos merényletre készült – írja a Deutsch Welle.

(tovább…)