‘Európai Unió’ kategória archívum

Szanyi Tibor: ilyen nincs, hogy nem mondunk le

2019. június 5. szerda

Infostart

Szanyi kapitány MSZP-elnök lenne

Mozgalmat alapít Szanyi Tibor és az MSZP elnöke szeretne lenni, miután nem ő kapta meg a szocialisták és a Párbeszéd egyetlen európai parlamenti mandátumát, hanem Ujhelyi István. Szanyi Tibor azt InfoRádiónak azt mondta: a pártvezetésnek távoznia kellett volna az EP-választáson elszenvedett vereség után.

Szanyi Tibor az InfoRádiónak adott interjúban cáfolta, hogy azért indítja el a mozgalmat, mert a hét végén tartott választmányi ülésen nem ő, hanem Ujhelyi István kapta meg az MSZP-Párbeszéd szövetség egyetlen európai parlamenti mandátumát a következő ciklusra.

(tovább…)

Németh Szilárd: ismét ezer honvéd vesz részt a déli határ védelmében

2019. június 1. szombat

888

Fegyvert fogtak a migránsok a magyar határőrökre

Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé – mondta Németh Szilárd.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a hazai titkosszolgálatok és külföldi társszolgálataik jelentése szerint „iszonyatosan” megnőtt az illegális migrációs nyomás a Balkánon, a rendőrségnek pedig komoly erőket kell vezényelnie nyári feladatainak ellátására. A kormány ezért úgy döntött, hogy a honvédség ismét nagyobb létszámmal, teljes képességével vesz részt a határőrizeti feladatokban – hangsúlyozta a Németh Szilárd. (tovább…)

Csúcshoz közelít az EP-részvétel, és ez a Fidesznek jó

2019. május 26. vasárnap

Index, Valasztas.hu, Csepel.info

Németh Szilárd a második szavazó volt vasárnap reggel Királyerdőben – csak a lánya előzte meg

Többen mennek szavazni, mint eddig bármikor EP-választáson. A nap végére jó eséllyel a 40%-ot is átlépi a választási részvétel. A Fidesz örülhet egyelőre, mert a hagyományosan jobbos körzetekben aktívabbak a választók. Az 5% körül táncoló LMP és Momentum pedig szoronghat.

Nem kell nagy merészség arra fogadni, hogy a 2019-es magyarországi európai parlamenti választáson 40% felett lesz a részvételi arány. Az eddig közölt adatok szerint az aktivitás minden eddigit felülmúl:

(tovább…)

Itt a háromgyermekes kamionos családapa üzenete vasárnapra

2019. május 25. szombat

Pesti Srácok

Kovács András 41 éves kamionsofőr egy nemzetközi fuvarokat bonyolító olasz cégnél dolgozott. 15 évig járta Európa országútjait, a haladó nyugat nagyvárosait, és saját szemével látta azok hanyatlását. A férfi olasz feleségével három gyermeket nevel, a legkisebb még csak 7 éves.

András azzal kereste meg a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy a tapasztalatai alapján miért is fontos annyira a számára a vasárnapi európai parlamenti választás. Látva, hallva az egyre fokozódóbb hangulatú kampányt, úgy véli, sokan pont a lényeg felett siklanak át. Arról beszélünk a legkevesebbet, hogy mit élhet meg mindennapi életében egy magyar család, mit tehet hozzá vagy mit vehet el az életükből az európai uniós választás eredménye. (tovább…)

Orbán Viktor: A baloldal olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát

2019. május 24. péntek

Origo

Az európai kontinens jövője Németország, Franciaország és a V4-ek háromszögében dől el – minderről Orbán Viktor beszélt a német Bild című napilapnak.

A miniszterelnök kifejtette, hogy nem akarja, hogy az Európai Néppárt a politikai baloldallal kösse össze a sorsát. Európában a politikai baloldal ma olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát, Németországot is. Nem feltartóztatni akarják a migrációt, hanem elősegíteni – hangsúlyozta a kormányfő.

(tovább…)

Hollandiában meghamisították az illegális bevándorlók bűnözési statisztikáit

2019. május 23. csütörtök

888

Lemondásra kényszerült Mark Harbers migrációért felelős miniszter, miután egy szemtelenül kozmetikázott jelentést mutatott be a parlamentnek.

Elfogadta Mark Rutte holland miniszterelnök Mark Harbers lemondását az ügyben, hogy egy, a parlamentnek szánt hivatalos jelentésben meghamisította a „menekültek” által elkövetett bűncselekményekről szóló adatokat. A migrációért felelős miniszter ugyanis csak a migránsok által elkövetett, kisebb vétségeknek számító eseteknél – például a bolti lopásnál – vette a fáradtságot arra, hogy annak kategóriáját külön rögzítse, a súlyos bűncselekményeknél – mint a nemi erőszak vagy az emberölés – már nem. (tovább…)

Vakon bízik az ellenzék a választás tisztaságában

2019. május 20. hétfő

MTI, Ma.hu, Csepel.info

Fotó: MTI

A Fidesz-KDNP csaknem az összes lehetséges ellenőrző helyet, az ellenzék a lehetséges helyek 4 százalékát tölti be a választási bizottságokban május 26-án – értesült a Csepel.info. Nagyon sok olyan választókör lesz, ahol kizárólag fideszes bizottsági tagok végzik majd a választás tisztaságát ellenőrző munkájukat. Csak az okozhat problémát, hogy hiába bízik látszólag vakon az ellenzék a választás tisztaságában, a várható fideszes győzelem miatt mégis lehet, hogy ők fognak választási csalást, visszaéléseket emlegetni, amikor meg kell majd magyarázniuk a csúfos eredményeiket. 

A hétfő reggeli adatok szerint 185 ezer helyből 17 040 szavazóköri delegáltat jelentettek be a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választáson listát állító pártok. A bejelentési határidő péntek délután járt le. A Fidesz-KDNP az egyetlen, amely gyakorlatilag kimerítette a választási tisztaságának ellenőrzési lehetőségét. Az ellenzéki pártok összességében a betölthető bizottsági helyek 4,2 százalékába delegáltak tagot. (tovább…)

A migránsok szétosztása a szocialisták célja

2019. május 16. csütörtök

Csepel.info, 888

Fotó: AFP

Emlékeznek? Alig pár évvel ezelőtt még amiatt voltak botrányok, hogy Nyugat-Európából szállítottak át kommunális szemetet Magyarországra. Most a beilleszkedni nem tudó illegális bevándorlókat hoznák át hozzánk, hogy így szabaduljanak meg tőlük – erre utalnak az Európai Parlament választási kampányban tett szocialista nyilatkozatok.

A migránsok tagállamok közötti szétosztásáért szállt síkra a szocialista Frans Timmermans, Weber pedig Juncker elnökségét méltatta a csúcsjelöltek szerda esti vitáján Brüsszelben.
(tovább…)

Fényes nappal vonult fáklyákkal az MSZP

2019. május 10. péntek

888

Az Európa-nap alkalmából fényes nappal fáklyásmenetet tartott az MSZP-Párbeszéd csütörtökön Budapesten. Mire besötétedett volna, a rendezvény is véget ért.

Az MSZP-Párbeszéd sem látványban, sem kreativitásban nem büszkélkedhet, ha egy tömegrendezvény megszervezéséről van szó. Ennél nagyobb probléma azonban, hogy nemcsak a látszat, hanem rendre a tartalom is hibádzik.

(tovább…)

Ujhelyi István megígérte a kerítés lebontását

2019. május 8. szerda

Origo

„Szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak” – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hétfőn Sopronban. A nyilatkozata alapján egyértelmű, hogy a bevándorláspárti szocialista politikus lebontaná a Magyarország déli határaira emelt biztonsági kerítést, és beengedné hazánk területére az illegális migránsokat.

„Hogyha a kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és a Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak” – mondta Ujhelyi a „Haza, Szeretet, Európa!” címmel Sopronban tartott sajtótájékoztatón.

(tovább…)