‘Európai Unió’ kategória archívum

Egyre durvább az antiszemitizmus Németországban

2017. július 24. hétfő

Nem a németek ludasak benne

888

Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster adott interjút a német Bild magazinnak, amelyben többek között a Németországban mindent egyre inkább eluraló antiszemitizmusról kérdezték.

Schuster szerint évek óta megfigyelhető jelenség, hogy a “zsidó” szitokszóvá válik – ez elsősorban az interneten jellemző, de akár iskolákban, a muszlim diákok körében is megmutatkozik. (tovább…)

Bevethetik a katonaságot a migránsokkal szemben

2017. július 5. szerda

Pesti Srácok, Csepel.info

Már a katonaság kivezénylésétől sem riadnak vissza az osztrákok, hogy megakadályozzák az illegális migránsok átjárását Ausztria és Olaszország között. Minderről a védelmi miniszter, Hans Peret Doskozil beszélt, ezt követően pedig az olasz kormány bekérette Ausztria nagykövetét.

Mint ismert, Ausztria először felháborodott a magyar határt védő kerítés hírére. Az osztrák liberális újságírók lefasisztázták a magyar kormányt azért, mert Orbán Viktor kormányfő nem akarta, hogy terroristák és embercsempészek vegyék át a hatalmat a határon. Nem sokkal később az osztrákok bejelentették a “szárnyas kaput”: ez lett a szögesdrót-kerítés liberális neve. Most már a katonaság bevetésén gondolkoznak. (tovább…)

A multikulti dugába dőlt

2017. június 27. kedd

Fidesz.hu

A multikulti dugába dőlt, ennek árát most az összes európai uniós tagállammal, köztük Magyarországgal akarják megfizettetni – jelentette ki a kormányfő a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő “Álljunk ki Magyarországért!” című országjáró rendezvénysorozata keddi záróeseményén, Budapesten.

A kormányfő – utalva a Varga Mihály által elmondottakra – közölte: “aligha lehet egyfélétől különböző” választ adni arra, hogy a gazdaság sikeres-e.  Senki nem tagadhatja le a makrogazdasági számok javulását, a kritikák heve mégsem akar alábbhagyni – mondta, annak tudva be a helyzetet, hogy “nem úgy vagyunk sikeresek, ahogy mások szeretnék”. A globális elit is azt szeretné, ha Magyarország sikeres lenne, de úgy, hogy az első helyen nekik jó és csak a második helyen a magyaroknak – fejtette ki, rögzítve: a kormány ezzel szemben olyat akar, ahol az első helyen a magyarok részesülnek a gazdasági sikerekben és csak a második helyen a globális elit.

(tovább…)

Másfél millió afrikai készül bejönni Európába

2017. június 25. vasárnap

Pesti Srácok

A Földközi-tenger észak-afrikai partvidékén 1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap biztonsági forrásokra hivatkozva. Ezek csak az afrikaiak: az illegális muszlim bevándorlók százezrei másik útvonalon jönnek.

A német biztonsági szervek kimutatása szerint Olaszországban – ahova a legtöbb menedékkérő megérkezik az észak-afrikai partvidékről – az év elejétől június 22-ig 71 ezer 978 ember érkezését regisztrálták, ami 27,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. (tovább…)

Magyarország ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

2017. június 23. péntek

888

Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János ezt azután mondta, hogy az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője korábban úgy nyilatkozott, komplett falvakat javasol áttelepíteni Szíriából, illetve a térség országaiból Közép-Európába, így Magyarországra is. Lázár ennek kapcsán hangsúlyozta, (tovább…)

Kiakadtak az osztrákok az otthon nyaraló “menekülteken”

2017. június 19. hétfő

888

Nemcsak Németországban, hanem Ausztriában is elterjedt az a jelenség, hogy a migránsok hazautaznak nyaralni. A sógorok másképpen kezelik a dolgot, mint “nagy testvéreik”.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Németországból hazajárnak nyaralni azok a migránsok, akik állításuk (és a liberális sajtó állítása) szerint háború elől menekültek el, politikai okokból. Ahogy írtuk, jelenleg nincs olyan szabályozás a német jogban, mely megtiltaná a bevándorlóknak azt, hogy visszatérjenek a szülőföldjükre, ha már egyszer elhagyták azt és máshol menedékkérelmet adtak be. (tovább…)

Elhunyt Helmut Kohl

2017. június 16. péntek

888

Elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár – jelentette pénteken a Bild című német lap.

A Bild információi szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel, ludwigshafeni otthonában hunyt el. A CDU megerősítette a halálhírt. Helmut Kohl hosszú betegség után, 87 éves korában halt meg.

(tovább…)

Senki sem kötelezhet minket álláspontunk feladására

2017. június 16. péntek

Fidesz.hu

Senki sem kötelezheti Magyarországot a bevándorlással kapcsolatos álláspontja feladására, a magyarok ugyanis világossá tették: nem akarnak illegális bevándorlókat látni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kvótaügyben Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról.

A kormányfő úgy fogalmazott: egy kormányt még “csak-csak nyakon lehet ragadni, be lehet szorítani egy sarokba, meg lehet gyomrozni”, de egy néppel ezt nem lehet megtenni. Szerinte ugyanis a legutóbbi nemzeti konzultáció rekordmagas részvételi aránya azt jelenti: egy egész nép keresi a módját annak, hogyan tarthat ki álláspontja mellett, azaz hogy “nem akar beengedni ide tőlünk különböző kultúrájú, civilizációjú embereket”.

(tovább…)

Akkor most illegitim a francia választások eredménye?

2017. június 12. hétfő

Vélemény – Lánczi Tamás, Bencsik Gábor

Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak – írja Lánczi Tamás. Macronék a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érhetnek el végül kétharmados többséget. Franciák, nagy a baj! – írja Bencsik Gábor.

Mint ismert, a közelmúltban szélsőséges liberális és jobbikos politikusok keltek ki a magyar választási rendszer ellen, azt állítva, hogy antidemokratikus. Nagy-Britanniában és Franciaországban – valamint Európa nagy részén – ehhez képest a mienknél sokkal aránytalanabb a választási rendszer. A cél ugyanis mindegyik esetben az, hogy a legerősebb egységes politikai erő adja a kormányt, és az biztos kézzel tudjon kormányozni. (tovább…)

Ez igen: kitüntették a svédek a muszlim terroristát

2017. június 7. szerda

888

A Notre Dame-nál kedden kalapáccsal őrjöngő migránsról kiderült, korábban Svédországban dolgozott, és a migránsok elleni rasszizmusról írt. Ezért ki is tüntették az EU diszkrimináció-ellenes újságírói díjával – pedig csak keresztényeket akart gyilkolni. Így melengetett kígyót a keblén az Európai Unió.

A férfi „ezt Szíriáért” kiáltással támadt rá egy rendőrre a katedrálisnál. (tovább…)