‘Európai Unió’ kategória archívum

A francia keresztényekért állítottak karácsonyfát Csepelen

2020. november 30. hétfő

Pesti Srácok

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokánál állították fel Bordeaux karácsonyfáját advent első vasárnapján, miután a franciaországi város radikális baloldali polgármestere megtiltotta az ünnepi karácsonyfák állítását a város főterén – írja a Magyar Nemzet.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője  szerint minősíthetetlen és tűrhetetlen, hogy éppen azok nem engedik a keresztény szimbólumok felállítását, akik gyakran hangoztatják a tolerancia és az egymás iránti elfogadás fontosságát. Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan kisebbségben lesznek Európában azok a nemzetek, amelyek fontosnak tartják a keresztény ünnepek megünneplését – tette hozzá. (tovább…)

Egész Európában kimerülőben van az egészségügyi ellátórendszer

2020. november 16. hétfő

Magyar Nemzet

Nápolyban a koronavírusos betegek az autóikban kapják az oxigént, miután a kórházban már nincs hely

A nyugat-európai országokban már a jól felszerelt kórházak is elérték a fogadó képességük határát, nemcsak az intenzív osztályok, hanem a középsúlyos betegeket ápoló osztályok is telítődnek. Kelet-Európában ugyanakkor még a felszerelés és az alapellátáshoz szükséges orvosok is hiányoznak, Bulgáriában és Romániában a helyzet szinte kilátástalan.

Szerte Európában a lakosság együttműködését, és a szabályok szigorú betartását kérik az orvosok a lakosságtól, mert az ő együttműködésük nélkül az egészségügyi ellátórendszer úgy omolhat össze, hogy se koronavírusos, se más beteg nem jut majd esetleg ellátáshoz, és kérik, hogy mindenki vegye komolyan a figyelmeztetést.

(tovább…)

Orbán Viktor a koronavírusról: Ez egy olyan ellenség, akit valahogy meg kell ölni

2020. november 10. kedd

Mandiner

Interjút adott az M1-nek Orbán Viktor. Volf-Nagy Tünde első kérdése arra vonatkozott, miért nem jöttek korábban a hétfőn bejelentett szigorítások.

Elmondta: továbbra is laboratóriumként tekint Ausztriára, amely ország statisztikáit egy héttel követi hazánk. „Most körülbelül 50 százalék az esély arra, hogy ha minden így megy tovább, akkor az egészségügy kitart” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve hogy ez a szám elég alacsony, ezért nem lehetett tovább várni. (tovább…)

Ő volt az eruropéer, aki Bécsben gyilkolt

2020. november 5. csütörtök

888

Egy Bécsben született és felnőtt albán származású iszlamista volt a hétfő esti terrortámadás során lelőtt támadó – állította Twitter-üzenetben Florian Klenk, a Falter című osztrák hetilap főszerkesztője, akinek értesüléseit röviddel ezelőtt Karl Nehemmer osztrák belügyminiszter is megerősítette.

Kurtin S. a neve, 2000-ben született, 20 éves, Bécsben született és nőtt fel, és albán gyökerekkel rendelkezik. (tovább…)

Hajtóvadászat a terroristák után, lezárták Bécset

2020. november 3. kedd

NÉGY HALÁLOS ÁLDOZATA VAN A HÉTFŐ ESTI MERÉNYLETNEK

Magyar Nemzet

Legalább négy ártatlan áldozata és tucatnyi sebesültje van az Ausztria fővárosában, Bécsben hétfő este történt iszlamista terrormerényletnek. Egy támadót lelőtték a hatóságok, egyet elfogtak, s jelenleg is aktívan keresik a lehetséges társaikat. Bécsben a legmagasabb szintű készültség van érvényben, a belvárost lezárták.

A rendőrség hétfő este még arról számolt be, hogy több fegyveres kezdett el lövöldözni Bécs belvárosában este nyolc óra körül, hat különböző helyen. A rendőrség jelenleg több mint húszezer videófelvétel segítségével próbálja megállapítani, hogy pontosan hány merénylő lehetett. A közösségi médiában megjelent, nem ellenőrzött felvételeken az volt látható, hogy fegyveresek járják az utcákat, és véletlenszerűen adnak le lövéseket a belvárosban sétáló és az éttermek teraszain ücsörgő emberekre.

(tovább…)

Terrortámadás egy bécsi zsinagógánál

2020. november 2. hétfő

A zsinagógánál történt támadás az osztrák főváros belső kerületében történt, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az elkövetők kalasnyikovval kezdtek lövöldözni az osztrák fővárosban egy zsinagóga közelében. A zsidó központot őrző rendőrt lelőtték a támadók, a rendőr összeesett, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Úgy tudni, hogy a terrortámadásban hét ember vesztette életét, az egyik merénylő felrobbantotta magát. 

Többen is fegyverlövésekről tettek bejelentést hétfő este a bécsi rendőrségnél, a lövöldözés az óvárosban történt Bécs legnagyobb zsinagógájánál. Osztrák lapinformációk szerint több ember megsérült, a rendőrség mindenkit arra kért, hogy kerüljék el a környéket, ma már lehetőleg ne menjenek ki az utcára, a környéket elkordonozták. Szemtanúk nagyjából ötven lövést hallottak, tisztán lehetett hallani, hogy automata fegyverből adták le a lövéseket, majd a szemtanú egy nagy robbanást hallott. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF közszolgálati televíziónak azt mondta, feltehetőleg terrortámadás történt.

(tovább…)

A „beszoktatásnak” vége, hétfőtől szigorúan büntetik a szabálytalankodókat

2020. október 30. péntek

Híradó.hu

„A nagy bajban lévőknek januárig kell kitartaniuk, áprilisban pedig nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a koronavírus ellen” – jelentette ki a kormányfő. Hétfőtől új időszámítás kezdődik.

„Magyarországon sem könnyű a helyzet, de számos nyugat-európai országban még nagyobbak a koronavírus okozta problémák” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint egy csütörtöki uniós megbeszélésen az EU vezetői kísérletet tettek arra, hogy összehangolják a járvány elleni védekezésüket.

(tovább…)

Újabb lefejezéses terrortámadás Franciaországban, több halott

2020. október 29. csütörtök

Csepel.info

Legalább három halottja és több sebesültje van annak a késes támadásnak, amely csütörtök reggel történt Nizzában. A tettest, aki még elfogásakor is „Allah akbart” kiáltozott és feltételezhetően iszlamista terrorista indítékkal ölt, elfogták a rendőrök.

Késes támadás történt csütörtökön a dél-franciaországi tengerparti városban, Nizzában, az esetnek három halottja – két nő, egy férfi – és több sérültje van. A támadás helyi tudósítások szerint a helyi Notre-Dame-bazilikában történt. Az egyik áldozat még el tudott menekülni a templomból, de az utcán belehalt súlyos sérüléseibe. A rendőrség megerősítette a támadás hírét és azt tanácsolta az embereknek, hogy kerüljék el a környéket.

(tovább…)

Az európai polgári kezdeményezés támogatásra kérik fel a testvérvárosokat

2020. október 17. szombat

Csepel.hu

Mint ahogy Borbély Lénárd polgármester Facebook oldalán beszámolt, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag fogadták el azt az előterjesztést, melyben felkérik Csepel testvérvárosait, hogy támogassák és népszerűsítsék a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezést Székelyföld autonómiájáért.

A frakciók által aláírt levelet Kielce, Wolomin, Szczecin és Fiume települések polgármestereinek küldik meg. A polgármester reméli, ahogy mi magyarok, úgy a többi EU-s tagállam országai is kiállnak a kezdeményezés mellett, hogy ezek a régiók megőrizhessék történelmi hagyományaikat és mindeközben ne szenvedjenek gazdasági hátrányokat.

(tovább…)

Januártól újra a korábbi nyomvonalán haladhat a csepeli HÉV

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Megújul és bővül a budapesti HÉV hálózat, várhatóan 2030-ig összekötik a csepeli, ráckevei és a szentendrei vonalakat a Duna alatt. Több százezer budapesti és az agglomerációban élő lakos napi közlekedését könnyítik meg és teszik kényelmesebbé.

Egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csepeli HÉV végállomás kocsiszínében rendeztek szeptember 9-én.

(tovább…)