2020. december havi archívum

Üzemanyagár-változás 2021.01.01-től

2020. december 31. csütörtök

HolTankoljak.hu Mr.Gabee, Csepel.info

Sajnos áremeléssel kezdődik az új év: a benzin és a gázolaj átlagára is emelkedik 2021. január elsején. A 95-ös benzin esetében ez bruttó 4 forintot jelent, a gázolaj ára pedig pénteken bruttó 2 forinttal emelkedik.

Így az új évet az alábbi átlagárakkal kezdjük:

  • 95-ös benzin: 370 Ft/liter
  • Gázolaj: 393 Ft/liter

Házfalnak ütközött egy autó Pesterzsébeten

2020. december 31. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info


A Balesetinfo információi szerint egy Alfa Romeo házfalnak ütközött Pesterzsébeten, a Szent Imre herceg és a Nagysándor utca kereszteződésében.

Az alábbiakban a Balesetinfo beszámolóját olvashatják: (tovább…)

Augusztus végéig pótolják a HÉV et

2020. december 31. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a MÁV HÉV Zrt bejegyzését olvashatják:

Kedves Utasaink!
A MÁV-HÉV Zrt. a H7-es (csepeli) HÉV vonalán található 70 éves Kvassay híd felújítását befejezte. (tovább…)

Közlemény: A Munkásotthon a csepelieké!

2020. december 30. szerda

Csepeli Munkásotthon

Tisztelt Látogatóink!Kedves Csepeliek!

2020. december 28-án a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumi ülést tartott, melynek két fő napirendi pontja a következő volt:

(tovább…)

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

2020. december 30. szerda

Koronavirius.gov.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya szerdán kora reggel – hangzott el az m1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában a Liszt Ferenc repülőtérről.

A német Pfizer és az amerikai BioNTech gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű vakcinájából az első szállítmány szombaton érkezett Magyarországra, és a közmédia információi szerint eddig már mintegy 2500 egészségügyi dolgozót oltottak be vele. (tovább…)

Kamion és busz ütközött a Weiss Manfréd úton

2020. december 30. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: Balesetinfo Facebook csoport

Róbert nevű olvasónk arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szerda reggel a Weiss Manfréd út elején az ideiglenes HÉV végállomásnál lévő kereszteződésben egy H7-es jelzésű autóbusz és kamion törte meg egymást kanyarodás közben.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején 1-1 sáv kerülve irányítással segítve volt járható.

Csepeli nagyobb üzletek nyitvatartása 2020 utolsó napjaira

2020. december 30. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Több megkeresés érkezett szerkesztőségünkbe, melyek a kerületi nagyobb üzletek nyitvatartását kérdezték 2020 utolsó napjaira.

Mr.Gabee szerkesztő az alábbi listában összegyűjtötte ezeket az információkat.

(tovább…)

Földrengés: gurultak az almák a Csepeli Piacon

2020. december 29. kedd

Csepel.info

A korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot kedden kora délután, a természeti katasztrófának egy gyermekáldozata van, és sérültjei is lehetnek – közölte a helyi sajtó. A rengést Magyarországon is több helyen érezni lehetett.

A Csepeli Piacon is érezni lehetett a rengést: olvasónk szerint szétgurultak a narancsok, almák, zöldségek a standokon: (tovább…)

Százzal is mehetnek az új budapesti HÉV-ek

2020. december 29. kedd

MTI, Infostart

Szebbek, jobbak, gyorsabbak lesznek az új budapesti HÉV-ek: a csepeli, a ráckevei és a szentendrei vonal fejlesztése Budapesten ma a legnagyobb közlekedési adósság és egyúttal a legfontosabb közlekedési beruházás, amelynek jelenleg az első, tervezési szakasza indult el – írja a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) közleményében.

A központ hangsúlyozta, a fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban közlekedhetnek majd a HÉV-ek a három érintett vonalon, így a sebességük egyes elővárosi szakaszokon akár az óránkénti 100 kilométert is elérheti majd. Megújul a pálya és az állomások, valamint új, akadálymentes, klimatizált kocsik is érkeznek majd.

(tovább…)

Még idén újabb 80 ezer adag Pfizer-vakcina érkezik

2020. december 29. kedd

Infostart

Összesen 4,4 millió adag oltóanyagot kap Magyarország – hangzott el a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. online sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszámoltak, hogy a megváltozott variánsra gyorsan lehet reagálni.

Zsigmond Krisztina, a cég vakcinaüzletágának vezetője közölte, globálisan ez év végéig 50 millió adagot, 2021 végéig 1,3 milliárd adag vakcinát terít a Pfizer a BioNTech-kel közösen fejlesztett, koronavírus elleni vakcinából. Az Európai Bizottság az uniós szerződés alapján 200 millió vakcinát kötött le, és további 100 millió adagra van opciója idén és jövőre.

(tovább…)