2021. október havi archívum

Zebráért akcióznak a csepeli kétfarkúak

2021. október 31. vasárnap

Csepel.info

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt önkéntesei a csepeli hat- és nyolclábú polgárok lakhatási szegénységének megoldása után a kétlábúakra is gondoltak: zebra építését kezdeményezik az Erdősor utca – Szabadság utca sarkánál – értesült a Csepel.info.

Lehet, hogy ezzel nagyobb fába vágták a fogukat, mint ami legutóbbi akciójuk volt: (tovább…)

Őrtűz a székelyföldi autonómiáért

2021. október 31. vasárnap

Csepel.hu

Hetedik alkalommal gyújtottak őrtüzet a székelyföldi autonómiáért Csepelen a Daru-dombnál vasárnap. Csepel idén is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez.

Az idei őrtüzet Borbély Lénárd csepeli polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő gyújtotta meg.

(tovább…)

Kezdődhet a Jedlik Ányos Gimnázium felújítása – ülésezett a képviselő-testület

2021. október 31. vasárnap

Csepel.hu

A képviselő-testület döntése értelmében megkezdődhet a Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújítása. A beruházás értéke 16 milliárd forint. A képviselők nyolcmillió forintos jutalomkeretet szavaztak meg a csepeli rendőröknek és döntöttek intelligens zebrák telepítéséről is. Utóbbiak a közlekedésbiztonság erősítésében segítenek – amennyiben a javaslatot a főváros befogadja.

A csepeli önkormányzat októberi ülésén az utolsó akadályt is sikerült elhárítani a Jedlik Ányos Gimnázium felújítása elől. A fejlesztésre a kormány 2017-ben ötmilliárd forintot biztosított. Ez után alakult meg egy széles körű társadalmi egyeztető fórum, amely megalkotta az intézmény fejlesztési elképzeléseit. Azonban idővel világossá vált, hogy az ötmilliárd forint közel sem elég az egyeztető fórum által javasolt nagyszabású felújításra. amely az épület és teljes környezetének átépítését, modernizálását és bővítését jelenti. Ráadásul időközben az építőipari árak is a sokszorosukra is emelkedtek.

(tovább…)

Informatikusként dolgozna a végtagok nélkül élő Szabolcs

2021. október 29. péntek

Borsonline

Végtagok nélkül született, mégis teljes életet él a 30 éves Kollinger Szabolcs.

A Csepelen lakó férfi munkát keres, mert mint mondja, ahhoz, hogy az őt mindenben segítő barátnőjével családot alapíthasson, először meg kell teremtenie a feltételeket.

(tovább…)

Elhunyt Dr. Beliczay Pavlik István orvos

2021. október 29. péntek

csepel.hu

A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat urológus főorvosa közel 42 évig dolgozott Csepelen. Pályája során folyamatosan képezte magát, szívesen ismerkedett szakmája kihívásaival az új diagnosztikai eszközök használatában is. Figyelemre méltó eredményeket ért el a daganatos betegek kiszűrésében, kezelésében.

Hajléktalanok gyilkoltak hajléktalant a Görgey téren

2021. október 29. péntek

Csepel.info

A Csepel.info értesülése szerint két hajléktalan férfi agyonvert egy harmadikat pénteken, nem sokkal éjfél után a Görgey téren.

Úgy tudjuk a történteket azzal magyarázzák, hogy a középkorú férfi megpróbált lopni egyiküktől. (tovább…)

Megjelentek a védelmi intézkedésekről szóló rendeletek

2021. október 29. péntek

Koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek.

A Kormányinfón már bejelentett intézkedésekről szóló kormányrendeletek megjelentek a Magyar Közlönyben. (tovább…)

Díjmentes mammográfiás szűrővizsgálatot végeznek a Görgey Artúr téren

2021. október 28. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

November elsejétől újra kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésben

2021. október 28. csütörtök

Csepel.hu

Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, az előrejelzések sokfélék a járvánnyal kapcsolatban, de a negyedik hullámban a fertőzöttek száma ugrásszerűen nőni fog, a kórházban kezeltek száma kisebb mértékben, de szintén emelkedni fog, a helyzet intézkedéseket indokol.

A következő döntések születtek: (tovább…)

Pártházban csöng ki a “civilek” telefonja

2021. október 28. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

Nem tudni mennyit költöttek Karácsony Gergelyék az előválasztási kampányra. A számlát fizető 99 Mozgalom “civil szervezet” telefonjáról kiderült, hogy ugyanaz, mint a Párbeszéd Magyarországért Párt száma. A kampányra elköltött pénzt Márki-Zay több mint 500 millióra becsülte, de csak addig, amíg nem vették be őt is a közösbe.

Amint arról a Mandiner több alkalommal is beszámolt, a Párbeszéd Magyarországért Párt társelnöke, Budapest első embere költötte el a legtöbb pénzt a Facebookon az ellenzéki kormányfőjelöltek közül. Ugyan a pontos összeget még nem lehet tudni, Karácsony Gergely és a mögötte álló, magát civilnek aposztrofáló 99 Mozgalom Egyesület jelentős összegeket fordítottak az óriás-plakátkampányra is.

(tovább…)