2015. június havi archívum

Rezsicsökkentés: az EU-ban Magyarországon a második legalacsonyabb a gáz ára

2015. június 30. kedd

MTI/Csepel.hu

nszrezsi2

A rezsicsökkentés nyomán az EU 28 tagállama közül mára vásárlóerő paritáson Magyarországon a második legalacsonyabb a gáz ára – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatón Budapesten (a Csepeli Piacon).

Ez azt jelenti, hogy miközben 2010 előtt az uniós tagállamok közül Magyarországon kellett a legtöbbet fizetni a kisfogyasztóknak a gázért, mára, vásárlóerő paritáson, csak Romániában olcsóbb a szolgáltatás – közölte a politikus. (tovább…)

Hármas karambol a Csepeli úton

2015. június 30. kedd

WAZE, Mr.Gabee, csepel.info

Névtelen

A fenti képen jól látható, hogy három gépkocsi ütközött össze a Csepeli úton. A baleset a Szilvafa és a Lámpás utca közötti szakaszon történt.

Az egyik balesetet szenvedett autó tulajdonosa elmondása szerint képen látható piros Seátos olyan sebességgel csapódott a Ford Transit hátuljába, hogy leszakította a furgon vonóhorgát és belepasszírozta az előtte álló Opelbe, ami így beleütközött az előtte álló kamionba.

A baleset következtében hatalmas a torlódás. a Google Maps információi szerint a Csepeli út az Erdősor utcáig áll, az útra csatlakozó II. Rákóczi Ferenc út viszont Vas Gereben utcáig. Ezzel együtt a II. Rákóczi Ferenc úton traffipax ellenőrzés zajlik. Reméljük azon a szakaszon, amelyen a gépkocsik a torlódás miatt lépésben halad előre.

Traffipax a II. Rákóczi Ferenc úton

2015. június 30. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

traffipax-655x360[1]

2015. június 30-án délután három és hat óra között mérik a sebességet új készülékkel a II. Rákóczi Ferenc úton – értesítette lapunkat Mr. Gabee

Halálos közlekedési baleset Csepelen

2015. június 30. kedd

POLICE

Névtelen

Foto: Google

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 30-án 13 óra 50 perc körüli időben a Budapest XXI., II. Rákóczi Ferenc úton egy motoros és egy gépkocsi ütközött.

A balesetben a motort vezető férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínelését a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai végzik. A helyszínelés idejére az érintett útszakasz váltakozó irányban egy sávon járható.

Az olimpia nagy nyertese lehetne Csepel – Németh Szilárd parlamenti felszólalása

2015. június 30. kedd

Csepel.hu/MTI

olimpiai-park-budapesten(650x433)

A 33. olimpiai és 17.paralimpiai játékok megrendezésére vonatkozó budapesti pályázati szándékról szóló javaslat általános vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden délelőtt.

Németh Szilárd (Fidesz) felszólalásában a kishitű pártpolitikai áldozatának tartotta, hogy a 2002-es olimpiai álom nem valósult meg és reményének adott hangot, hogy a 2024-es pályázat nem válik a pártpolitika terepévé. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) apolitikus testület és ismert baloldaliak is kiálltak a rendezés mellett – folytatta, megjegyezve, sokan nem értik az MSZP mostani pálfordulását és azt, hogy miért akarja megbontani az összefogást. (tovább…)

Egy elveszett kulcsot keres gazdája

2015. június 30. kedd

Olvasónk

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Olvasónk elhagyta a lakás és Ford típusú kocsikulcsát Csepelen 2015. június 30-án reggel 8 óra magasságában a Sétáló utca és a piacnál található 1 euro market környékén. Különös ismertető jele: egy piros Audi márkájú nyakba akaszthatós kulcstartó.

Akinek bármilyen információja van a kulcs hollétéről, írja meg a fórumba, vagy keresse fel a tulajdonosát.

Júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll majd forgalomba Budapesten

2015. június 30. kedd

A21_autobuszok_atadasa_CSS32

Jövő tavaszig összesen 195 darab új, klimatizált, alacsonypadlós, a legkorszerűbb környezetbarát EURO 6-os motorral szerelt autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta a Fővárosi Önkormányzat megbízásából lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként. A járművek közül 25 darab szóló MAN Lion’s City A21 busz májusban állt forgalomba, a csuklós Mercedes-Benz Conecto G buszok közül pedig szintén 25 darab június 1-jétől  kezdte meg a szolgáltatást. Július 1-jétől újabb 25 darab új MAN A21 autóbusz szállítja majd az utasokat Dél-Budapesten.  A fejlesztés keretében ütemezetten, 2015. novemberéig érkezik meg az ez évi 75 darab szóló és 75 darab csuklós autóbuszból álló flotta. A fejlesztés 2016-ban is folytatódik további 45 darab csuklós autóbusszal. A járművek üzemeltetését a VT-ARRIVA Kft. végzi Budapest déli kerületeiben.

Az új MAN Lion’s City A21 autóbuszok júliustól a 35-ös, a 114-es, a 150-es, a 152-es, a 213-as, a 214-es, a 250-es, a 252-es és a 258-as járaton közlekednek. Az új járműveknek köszönhetően – részben vonalak közötti átcsoportosítással – a 152-es, a 185-ös, a 217-es, a 236-os és a 236A járaton nőhet az akadálymentes autóbuszok száma, a 150-es, a 250-es, a 252-es és a 258-as vonalon pedig minden autóbusz akadálymentes lesz. (tovább…)

Találták egy arany karikagyűrűt

2015. június 30. kedd
Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

A szigetszentmiklósi Auchan Sziget bevásároló központ parkolójában találták a képen látható arany karikagyűrűt.

A gyűrűbe szöveg és egy dátum van gravírozva. Ha valaki elvesztette, felismeri kérem írjon a megtalálónak, valamint írja meg, hogy milyen dátum illetve szöveg van a gyűrűn.

Elérhetetlen a Telenor telefonos ügyfélszolgálata

2015. június 30. kedd

Mr.Gabee

Forrás: ITCafé

Forrás: ITCafé

Több olvasónk panaszkodott arról, hogy elérhetetlen a Telenor telefonos ügyfélszolgálata, illetve kgyózó sorok állnak a TELENOR személyes ügyfélszolgálatain.Ez abból adódhat, mert az ügyfelek nem kérnek a díjmódosításból. Napok óta nem lehet elérni a Telenor telefonos ügyfélszolgálatát – panaszkodnak az ügyfelek a vállalat Facebook oldalán. Az online ügyfélszolgálaton azt javasolták, ezt a kérdőívet töltsük ki. Azok sem járnak sokkal jobban, akiknek fogadja a hívását a szolgáltató: fél óra várakoztatás után a vonal megszakad – tudtuk meg a felháborodott előfizetőktől.

A másik két út sem tűnik zökkenőmentesnek, a személyes ügyfélszolgálatokon is tehetetlenek az ügyintézők, mivel a rendszer állítólag összeomlott. Felírják az ügyfelek telefonszámát, nekik is visszahívást ígérnek. A Telekomnál is sokan vannak, de ott nem uralkodnak hadi állapotok. A Telekom és a Telenor kétoldalúan akart szerződést módosítani július elsejével, az ezzel kapcsolatos kommunikációjukat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálta, végül hatósági szerződést kötött a vállalatokkal. A Telenor múlt hét második felében küldte ki az SMS értesítőket az előfizetőinek a változásokról, de mint arról mi is írtunk, a rövid szöveges üzenet korlátai nem alkalmasak a teljes körű tájékoztatásra.

Az MSZP és a Jobbik beállt az olimpia mögé

2015. június 29. hétfő

Origo

olimpia01

Csepel főszerepet kapna

A kormánypártok országgyűlési határozatban rögzítenék, hogy a parlament támogatja a 2024-es nyári olimpia és paralimpia budapesti megrendezését. A két legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP és a Jobbik korábban adott már ki olyan nyilatkozatot, amelyben az olimpiai rendezés pályázására szólítottak fel. Kunhalmi Ágnes a napokban arról beszélt, hogy az ötkarikás játékok megrendezése nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése.

„A sport össze kell, hogy kösse az embereket” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke. Ha rajta múlna, inkább az oktatásra költene a sporttal szemben, mert szerinte az oktatásra költött forintok nagyobb befektetések. „A kettő együtt viszont olyan erőt adhat Magyarországnak, amely páratlan sikerek elé állíthatja az országunkat” – fogalmazott a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért sorozat budapesti állomásán. (tovább…)