2015. június havi archívum

Rezsicsökkentés: az EU-ban Magyarországon a második legalacsonyabb a gáz ára

2015. június 30. kedd

MTI/Csepel.hu

nszrezsi2

A rezsicsökkentés nyomán az EU 28 tagállama közül mára vásárlóerő paritáson Magyarországon a második legalacsonyabb a gáz ára – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatón Budapesten (a Csepeli Piacon).

Ez azt jelenti, hogy miközben 2010 előtt az uniós tagállamok közül Magyarországon kellett a legtöbbet fizetni a kisfogyasztóknak a gázért, mára, vásárlóerő paritáson, csak Romániában olcsóbb a szolgáltatás – közölte a politikus. (tovább…)

Hármas karambol a Csepeli úton

2015. június 30. kedd

WAZE, Mr.Gabee, csepel.info

Névtelen

A fenti képen jól látható, hogy három gépkocsi ütközött össze a Csepeli úton. A baleset a Szilvafa és a Lámpás utca közötti szakaszon történt.

Az egyik balesetet szenvedett autó tulajdonosa elmondása szerint képen látható piros Seátos olyan sebességgel csapódott a Ford Transit hátuljába, hogy leszakította a furgon vonóhorgát és belepasszírozta az előtte álló Opelbe, ami így beleütközött az előtte álló kamionba.

A baleset következtében hatalmas a torlódás. a Google Maps információi szerint a Csepeli út az Erdősor utcáig áll, az útra csatlakozó II. Rákóczi Ferenc út viszont Vas Gereben utcáig. Ezzel együtt a II. Rákóczi Ferenc úton traffipax ellenőrzés zajlik. Reméljük azon a szakaszon, amelyen a gépkocsik a torlódás miatt lépésben halad előre.

Traffipax a II. Rákóczi Ferenc úton

2015. június 30. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

traffipax-655x360[1]

2015. június 30-án délután három és hat óra között mérik a sebességet új készülékkel a II. Rákóczi Ferenc úton – értesítette lapunkat Mr. Gabee

Halálos közlekedési baleset Csepelen

2015. június 30. kedd

POLICE

Névtelen

Foto: Google

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 30-án 13 óra 50 perc körüli időben a Budapest XXI., II. Rákóczi Ferenc úton egy motoros és egy gépkocsi ütközött.

A balesetben a motort vezető férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínelését a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai végzik. A helyszínelés idejére az érintett útszakasz váltakozó irányban egy sávon járható.

Az olimpia nagy nyertese lehetne Csepel – Németh Szilárd parlamenti felszólalása

2015. június 30. kedd

Csepel.hu/MTI

olimpiai-park-budapesten(650x433)

A 33. olimpiai és 17.paralimpiai játékok megrendezésére vonatkozó budapesti pályázati szándékról szóló javaslat általános vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden délelőtt.

Németh Szilárd (Fidesz) felszólalásában a kishitű pártpolitikai áldozatának tartotta, hogy a 2002-es olimpiai álom nem valósult meg és reményének adott hangot, hogy a 2024-es pályázat nem válik a pártpolitika terepévé. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) apolitikus testület és ismert baloldaliak is kiálltak a rendezés mellett – folytatta, megjegyezve, sokan nem értik az MSZP mostani pálfordulását és azt, hogy miért akarja megbontani az összefogást. (tovább…)

Egy elveszett kulcsot keres gazdája

2015. június 30. kedd

Olvasónk

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Olvasónk elhagyta a lakás és Ford típusú kocsikulcsát Csepelen 2015. június 30-án reggel 8 óra magasságában a Sétáló utca és a piacnál található 1 euro market környékén. Különös ismertető jele: egy piros Audi márkájú nyakba akaszthatós kulcstartó.

Akinek bármilyen információja van a kulcs hollétéről, írja meg a fórumba, vagy keresse fel a tulajdonosát.

Júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll majd forgalomba Budapesten

2015. június 30. kedd

A21_autobuszok_atadasa_CSS32

Jövő tavaszig összesen 195 darab új, klimatizált, alacsonypadlós, a legkorszerűbb környezetbarát EURO 6-os motorral szerelt autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta a Fővárosi Önkormányzat megbízásából lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként. A járművek közül 25 darab szóló MAN Lion’s City A21 busz májusban állt forgalomba, a csuklós Mercedes-Benz Conecto G buszok közül pedig szintén 25 darab június 1-jétől  kezdte meg a szolgáltatást. Július 1-jétől újabb 25 darab új MAN A21 autóbusz szállítja majd az utasokat Dél-Budapesten.  A fejlesztés keretében ütemezetten, 2015. novemberéig érkezik meg az ez évi 75 darab szóló és 75 darab csuklós autóbuszból álló flotta. A fejlesztés 2016-ban is folytatódik további 45 darab csuklós autóbusszal. A járművek üzemeltetését a VT-ARRIVA Kft. végzi Budapest déli kerületeiben.

Az új MAN Lion’s City A21 autóbuszok júliustól a 35-ös, a 114-es, a 150-es, a 152-es, a 213-as, a 214-es, a 250-es, a 252-es és a 258-as járaton közlekednek. Az új járműveknek köszönhetően – részben vonalak közötti átcsoportosítással – a 152-es, a 185-ös, a 217-es, a 236-os és a 236A járaton nőhet az akadálymentes autóbuszok száma, a 150-es, a 250-es, a 252-es és a 258-as vonalon pedig minden autóbusz akadálymentes lesz. (tovább…)

Találták egy arany karikagyűrűt

2015. június 30. kedd
Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

A szigetszentmiklósi Auchan Sziget bevásároló központ parkolójában találták a képen látható arany karikagyűrűt.

A gyűrűbe szöveg és egy dátum van gravírozva. Ha valaki elvesztette, felismeri kérem írjon a megtalálónak, valamint írja meg, hogy milyen dátum illetve szöveg van a gyűrűn.

Elérhetetlen a Telenor telefonos ügyfélszolgálata

2015. június 30. kedd

Mr.Gabee

Forrás: ITCafé

Forrás: ITCafé

Több olvasónk panaszkodott arról, hogy elérhetetlen a Telenor telefonos ügyfélszolgálata, illetve kgyózó sorok állnak a TELENOR személyes ügyfélszolgálatain.Ez abból adódhat, mert az ügyfelek nem kérnek a díjmódosításból. Napok óta nem lehet elérni a Telenor telefonos ügyfélszolgálatát – panaszkodnak az ügyfelek a vállalat Facebook oldalán. Az online ügyfélszolgálaton azt javasolták, ezt a kérdőívet töltsük ki. Azok sem járnak sokkal jobban, akiknek fogadja a hívását a szolgáltató: fél óra várakoztatás után a vonal megszakad – tudtuk meg a felháborodott előfizetőktől.

A másik két út sem tűnik zökkenőmentesnek, a személyes ügyfélszolgálatokon is tehetetlenek az ügyintézők, mivel a rendszer állítólag összeomlott. Felírják az ügyfelek telefonszámát, nekik is visszahívást ígérnek. A Telekomnál is sokan vannak, de ott nem uralkodnak hadi állapotok. A Telekom és a Telenor kétoldalúan akart szerződést módosítani július elsejével, az ezzel kapcsolatos kommunikációjukat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálta, végül hatósági szerződést kötött a vállalatokkal. A Telenor múlt hét második felében küldte ki az SMS értesítőket az előfizetőinek a változásokról, de mint arról mi is írtunk, a rövid szöveges üzenet korlátai nem alkalmasak a teljes körű tájékoztatásra.

Az MSZP és a Jobbik beállt az olimpia mögé

2015. június 29. hétfő

Origo

olimpia01

Csepel főszerepet kapna

A kormánypártok országgyűlési határozatban rögzítenék, hogy a parlament támogatja a 2024-es nyári olimpia és paralimpia budapesti megrendezését. A két legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP és a Jobbik korábban adott már ki olyan nyilatkozatot, amelyben az olimpiai rendezés pályázására szólítottak fel. Kunhalmi Ágnes a napokban arról beszélt, hogy az ötkarikás játékok megrendezése nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése.

„A sport össze kell, hogy kösse az embereket” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke. Ha rajta múlna, inkább az oktatásra költene a sporttal szemben, mert szerinte az oktatásra költött forintok nagyobb befektetések. „A kettő együtt viszont olyan erőt adhat Magyarországnak, amely páratlan sikerek elé állíthatja az országunkat” – fogalmazott a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért sorozat budapesti állomásán. (tovább…)

Botokkal támadt, gyújtogatott a debreceni menekülttábor mintegy száz lakója

2015. június 29. hétfő

Hirado.hu

Botokkal támadt, gyújtogatott a debreceni menekülttábor mintegy száz lakója

Autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton. A konfliktusban megsérült egy rendőr is, akit kővel dobtak meg.

A délutáni órákban történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást. A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

(tovább…)

Június 29.: A Duna Nemzetközi Napja

2015. június 29. hétfő

Talpalávaló/Facebook, Csepel.info

Ahol minden elkezdődik

Ahol minden elkezdődik… Donaueschingen, Fekete-erdő, Németország

A 2860 kilométer hosszú Duna Európa második leghosszabb és legbővizűbb folyója a Volga után. A középső szakaszán a sebessége lecsökken, a meder kiszélesedik, a budapesti Lánchídnál például körülbelül 350 méterre. Magyarországon a legtöbben ilyennek ismerik a folyót. A Duna Nemzetközi Napján a Talpalávaló facebook oldalának cikkét közöljük.

Szinte könnyekig elérzékenyül az, akinek van szerencséje egyszer eljutni a Németország délnyugati részén fekvő Fekete-erdőbe, de nem a tévésorozatból híressé vált klinika meglátogatása céljából, hanem hogy sétáljon egy nagyot Donaueschingen városkában, ahol egy park közepén találni egy kis kerek-szegélyű medencét, amelyben kristálytiszta víz áll, alján finom homok, és a homokból apró légbuborékok úsznak fel a víz színére. Itt ered ugyanis a Duna. Igazából kicsit arrébb, de fotózni ezt lehet jobban… (tovább…)

Szerdától startol az új szocpol

2015. június 29. hétfő

Napi Gazdaság

Szerdától startol az új szocpol

Több mint hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is lehet igényelni a napokon belül induló új szocpollal. A családok otthonteremtési kedvezménye új lakás vásárlása vagy építése mellett használt lakás vásárlására, valamint a meglévő ingatlan bővítésére is lehetőséget ad. A támogatás mértéke a lakás méretétől, valamint a meglévő, illetve előre vállalt gyermekek számától függ.

Akár 10 ezer család lakhatási esélyeit is megkönnyítheti a kormány új otthonteremtési programja, amely a héten indul. A gyermekek számától, valamint a lakás méretétől függően akár hárommillió forint támogatást is lehet majd igényelni. A vissza nem térítendő állami segítség új lakás vásárlása vagy építése mellett használt lakás vásárlására, valamint a meglévő ingatlan bővítésére is lehetőséget ad. Az állami támogatás célja, hogy a gyermekes vagy gyermeket vállaló családok könnyebben jussanak lakáshoz. Így aki a feltételeknek megfelel, gyermekei után egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kaphat a felsorolt célokra.

(tovább…)

Értesítés szúnyoggyérítésről

2015. június 29. hétfő

Csepel.hu

szunyog

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2015.06.30. napján napnyugta utáni órákban. (tovább…)

Korlátozták a pénzfelvételt a görög bankok

2015. június 29. hétfő

Hirado.hu

Korlátozták a pénzfelvételt a görög bankok

Megtiltottak minden pénzátutalást külföldre, emellett naponta hatvan eurónál nagyobb összeg helyi kibocsátású bankkártyával nem vehető fel a pénzjegykiadó automatákból.

Egy hétig, július 6-ig zárva maradnak a görög bankok –  ez derült ki az Athénban megjelentett hivatalos kormányközlönyből. A Prokopisz Pavlopulosz államfő és Alekszisz Ciprasz aláírásával jegyzett dokumentumban a helyzet rendkívüliségével magyarázták a lépést, amelyet a görög pénzügyi rendszer és az ország gazdaságának védelme tesz szükségessé, ugyanis az Eurócsoport június 27-i döntése nyomán korlátozták a görög bankok számára elérhető likviditás összegét.

(tovább…)