2010. május havi archívum

Zámbó Krisztián megidézte Jimmy szellemét

2010. május 31. hétfő

RTL Klub, Csepel.info

Az RTL Klub felvételét itt nézhetik meg

Duettet énekelt kilenc éve halott édesapjával Zámbó Krisztián. Jimmy elsőszülött fia első nagy koncertjére hajóval érkezett, látványos külsőségek közepette mindennek megadta a módját.

A rajongók az első sorban csőre töltött fényképezőgépekkel várták a király utódját. Sokan már most az új Jimmyként emlegetik. (tovább…)

Ötvennél több hiba volt a beomlott M6-oson

2010. május 31. hétfő

Index

Az M6-os autópálya leszakadt leállósávja a Tolna megyei Tengelic közelében

Vasárnap este beomlott az M6-os autópálya két hónapja átadott Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszán a leállósáv. A sztrádát hétfő délig lezárták, a pálya állapotát még most is vizsgálják. Az utat építő és működtető – egyébként egy kézben lévő – cégek egymásra hivatkozva nem nyilatkoznak.

A közlekedési hatóság közölte: az útnak a beszakadt része még építés alatt lévőnek számít, a vízelvezető rendszer teljes egészében nem épült meg. Az út egyébként két hónapja, az utolsó pillanatra készült el úgy, hogy legalább ideiglenes forgalomba helyezési engedélye legyen, átadása előtt két nappal még több mint ötven hibát találtak rajta a közlekedéshatóság szakértői. (tovább…)

Álfideszes csalók járják Csepelt

2010. május 31. hétfő

Csepel.info

A kép csak illusztráció (Rtlhirek.hu)

Megdöbbentő esetről számolt be egyik olvasónk. Pár nappal ezelőtt magukat fideszesként feltüntető csalók csöngettek be hozzá, akik gyanús pénzt és élelmet akartak neki adni egy ropogós tízezres fejében.

Olvasónk elmondása szerint múlt héten becsöngetett hozzá a Fidesz nevében egy ismeretlen személy az alábbi szöveggel: “Gyümölcsöt és 10500 forintot hoztam gyógyszerekre a Fidesztől. Ugye a Fideszre szavazott?” (tovább…)

Testet öltött a csepeli Trianon-szobor

2010. május 31. hétfő

Csepel.info

Utolsó simítások (a galériához kattintson a képre)

Utolsó simításokat végzi a csepeli Trianon szobron Sárossy Tibor szobrászművész. A  részben közadakozásból, részben magánadományokból készülő alkotás átadására a tervek szerint június 5-én, ünnepélyes külsőségek között kerül majd sor – értesült a Csepel.info.

Az emlékmű az összefogásról oly sokszor beszélő csepeli MSZP-s vezetés miatt nem állhat közterületen. Méltó elhelyezéséről a Béke téri Jézus Szíve katolikus templom gondoskodik. Mint ismert, Wass Albert csepeli szobra is ugyanilyen okokból nem állhat Csepelen közterületen. (tovább…)

„Hogy méltón őrizzük elesett katonáink emlékét”

2010. május 31. hétfő

MTI, Magyar Nemzet

Újjászervezi a hadisírok gondozását a Honvédelmi Minisztérium (HM) – közölte Hende Csaba szakminiszter vasárnap Budapesten, a Magyar Hősök Emléknapján tartott megemlékezésen, amelyen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök is.

Hende Csaba a Hősök terén elmondott beszédében azt mondta: újjászervezik a hadisírok gondozásának egész rendszerét, „hogy méltón őrizzük elesett katonáink emlékét”. A katonákról fellelt adatokat pedig mindenki számára hozzáférhetővé teszik – fűzte hozzá. (tovább…)

Családokat kell kitelepíteni a XXII. kerületben

2010. május 30. vasárnap

MTI, Index

Az Fn.hu galériáját itt nézhetik meg

Tucatnyi családot kell kitelepíteni a Budapest XXII. kerületi Hosszú-réti patak kiáradása miatt – mondta el Karsai Ferenc, a kerület alpolgármestere a helyszínen.

A Kártya, a Méhész, a Honfoglalás és a Katona utcákat érinti a Hosszú-réti patak kiáradása. A kitelepítendő családokat az alpolgármester elmondása szerint a Kolonics György Általános Iskolába tervezik elszállítani. (tovább…)

2010. május 30. vasárnap

Új kezdet napja a szabaddá vált Kossuth téren

2010. május 30. vasárnap

Mno.hu

Galériánkhoz kattintson a fotóra (képek: Ábel Attila)

Az első utam az eskütétel után egy olyan helyre vezetett, ahol nem az a fontos, hogy milyen tisztet töltök be, ide a szívem vezetett – kezdte beszédét Orbán Viktor, az Új kezdet napja elnevezésű Fidesz-nagygyűlésen a főváros Kossuth terén.

A nemzeti ügyek kormányának miniszterelnöke elmondta: azok közé tartozik, aki mindig hitte, hogy meg lehet szabadulni a kommunista örökségtől. (tovább…)

Sokkoló június: egyetlen felhőtlen napra sem számíthatunk!

2010. május 30. vasárnap

Inforadio.hu

A nyár szót idén júniusban elfelejthetjük, ha megvalósul az Időkép előrejelzésében vázolt időjárás. A teljes hónapban egyetlen olyan nap sem lesz a prognózis szerint, amikor felhőtlen lenne az ég Magyarország fölött.

Júniusban két nyárias napra számíthatunk. Az Időkép 30 napos prognózisa szerint egész júniusban felhős vagy közepesen felhős időjárásra számíthatunk, a két legjobb nap 26-a és 28-a lehet, ekkor csak gyengén lesz felhős az ég. (tovább…)

Brutálisan nőhet a hiány – megint átvertek bennünket?

2010. május 29. szombat

Index

Brutális hiánynövekedéssel számol a leköszönő Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében abban a dokumentumban, amelyet a hétfői átadás átvételre készítettek az új kormány számára – tudta meg a Napi Gazdaság. A hiány a lap birtokába került dokumentum szerint a költségvetésben tervezett 3,8 százalék helyett 6,5 százalék lesz a bruttó hazai termék (GDP) esetében.

Az adónemeknél elmaradó bevételek, illetve az állami tulajdonban lévő cégek kiadásai miatt szalad el a hiány a napokban elkészített dokumentum szerint, amely a költségvetésben rögzített 987 milliárd forint hiány helyett 1358 milliárd forinttal számol – áll a Napi Gazdaság birtokába jutott dokumentumban. Emellett további 190 milliárd forint kockázat máris látszik, illetve az állami tulajdonú cégek esetében további 187 milliárd forintra lesz szükség, aminek következtében a hiány a GDP százalékában 6,5 százalék lehet, szemben a korábbi 3,8 százalékkal, írja a lap. (tovább…)