2008. március havi archívum

A vártnál kevesebb járatot töröl a BKV

2008. március 31. hétfő

Inforadio.hu

BKV

Reformblabla, reformgőg, reformkioktatás, reformpolitika

Sokallja Budapest vezetése a BKV 3 milliárd forintos járatritkítási terveit és Antal Attila lemondott BKV-vezérigazgató 60 millió forintos végkielégítési igényét, derült ki a hétfői fővárosi kabinetülésen. (A Csepel.info legújabb szavazása is a végkielégítésről szól.) (tovább…)

Új városrész épül Csepeltől északra

2008. március 31. hétfő

Csepel.info

Látványterv

Ha nem oldják meg végre a csepeliek közlekedési problémáit is, a dugóért kárpótol majd a látvány

Bár a 2006-os választási kampányok Csepelre és Észak-Csepelre ígértek látványos fejlődést és új városrészt, úgy tűnik, hogy a városfejlesztésben akár Csepel pozitív tükörképének is nevezhető Ferencváros lesz megint az, amely újat tud mutatni. Az alábbiakban képeket is bemutatva összefoglaltuk, amit a Duna City – vagy a látványosan szégyellt magyar nyelven – Duna Liget néven internetes forrásokból megtaláltunk. A beruházók ugyanis azt nem tartották fontosnak, hogy magyarul is olvashatóvá tegyék honlapjukat, az adóforintjainkra azonban szükségük lesz a kétségkívül látványos és újszerű tervek megvalósításához. (tovább…)

“Hadüzenet” – az SZDSZ kilép a koalícióból

2008. március 31. hétfő

Hírszerző

Díszes kompánia

Reformblabla team: Gyurcsány simán rájuk vert mindent

Az SZDSZ-frakció arra kéri az ügyvivői testületet, hogy hétfő esti ülésén döntsön a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok visszahívásáról április 30-i hatállyal – jelentette be Kóka János pártelnök a frakcióülés után. A szombati Gyurcsány-beszéd után összezártak a szabad demokraták: a “kókisták” és “fodoristák” nem tudtak olyan opciót elképzelni, ami mellett érdemes lett volna benn maradni egy olyan koalícióban, amely lemond a további reformokról. (tovább…)

A miniszterelnök menesztette Horváth Ágnest

2008. március 31. hétfő

Inforadio.hu

Gyurcsány

Billegnek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április 30-ai hatállyal felmentette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert – jelentette be a kormányszóvivő. Az SZDSZ számára elfogadhatatlan a döntés, amelyet a kormányfő közleményük szerint egyoldalúan, koalíciós egyeztetés nélkül hozott meg. (tovább…)

A budapestiek többsége kedveli Orbánt

2008. március 31. hétfő

Népszabadság

Népszerűség

A népszavazás után, akárcsak pártja, Orbán Viktor is előbbre lépett. Négy pontot emelkedett a népszerűségi indexe, s így a második legnépszerűbb politikussá vált. A Fidesz elnökét a listán a köztársasági elnök előzi meg, közvetlenül mögötte a házelnök található. (tovább…)

Távozik a BKV feje – 60 milliós végkielégítéssel

2008. március 31. hétfő

Hírszerző, Népszabadság

Az ajtók záródnak

Az ajtók záródnak

A főváros Gazdasági Bizottságának elnöke szerint fizetése alapján 60 millió forint összegű végkielégítés illeti meg a BKV vezérigazgatóját, ha Antal Attila távozását hétfőn támogatja a Főpolgármesteri Kabinet. (tovább…)

Elcsúfított Lágymányosi híd

2008. március 29. szombat

Népszabadság

Lágymányosi híd

 Távolról se a legszebb

Budapest legfiatalabb dunai átkelőjén szinte nincs olyan felület, amit ne csúfítanának falfirkák. A csatlakozó úthálózat támfalait már többször kellett megtámasztani, mert megcsúsztak, az átkelő piros festéke foltokban pereg. A 13 éve az 1-es villamosnak kihagyott helyen 2010-re fektethetnek síneket. (tovább…)

Négy autó rohant egymásba a Széchenyi utcánál

2008. március 29. szombat

MTI, Hírszerző

Négy autó karambolozott pénteken kora este Csepelen, a Széchenyi István és Kassai utca kereszteződésében – közölte Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Este hat óra körül ütközött össze a négy autó a kereszteződésben. A rendőrség információi szerint két embert szállítottak el a mentők a helyszínről. A környéken a helyszínelés végéig torlódás volt. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője azt mondta, az egyik sérült beszorult a kocsija roncsai közé, őt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

Miért bünteti Demszky Csepelt?

2008. március 28. péntek

Csepel.info

Csepeli Gerincút

Demszky bosszúja

Interpellációval fordult Németh Szilárd Demszky Gábor főpolgármesterhez – tudta meg a Csepel.info. A kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezető és fővárosi képviselő arra kíváncsi, hogy Demszky Gábor mikor váltja be végre 1993-as, a csepeli Gerincút megépítésére tett, és szinte évente megismételt ígéretét. Mint az ismert, a csepeli szennyvíztisztító építése miatt versenyt futunk az idővel, ha nem készül el a beruházás, hamarosan évi hetvenezer tonna szennyvíziszapot fognak – Gerincút híján – Csepel belvárosán és sűrűn lakott területein keresztül elszállítani. (tovább…)

Pár milliárdot spórol a BKV, 14-20-at bukik a gazdaság

2008. március 28. péntek

Index.hu

 

BKV

Csak a hosszabb utazási idő 14-20 milliárdnyi munkaórát venne el a nemzetgazdaságtól a 6 milliárdért cserébe, derült ki a járatritkítás első tervezetéhez készített gazdasági hatásvizsgálatból, amit máris újra kell számolni, mert a tervek szerint már csak 3 milliárdot akarnak a hálózaton spórolni. (tovább…)