2008. március havi archívum

A vártnál kevesebb járatot töröl a BKV

2008. március 31. hétfő

Inforadio.hu

BKV

Reformblabla, reformgőg, reformkioktatás, reformpolitika

Sokallja Budapest vezetése a BKV 3 milliárd forintos járatritkítási terveit és Antal Attila lemondott BKV-vezérigazgató 60 millió forintos végkielégítési igényét, derült ki a hétfői fővárosi kabinetülésen. (A Csepel.info legújabb szavazása is a végkielégítésről szól.) (tovább…)

Új városrész épül Csepeltől északra

2008. március 31. hétfő

Csepel.info

Látványterv

Ha nem oldják meg végre a csepeliek közlekedési problémáit is, a dugóért kárpótol majd a látvány

Bár a 2006-os választási kampányok Csepelre és Észak-Csepelre ígértek látványos fejlődést és új városrészt, úgy tűnik, hogy a városfejlesztésben akár Csepel pozitív tükörképének is nevezhető Ferencváros lesz megint az, amely újat tud mutatni. Az alábbiakban képeket is bemutatva összefoglaltuk, amit a Duna City – vagy a látványosan szégyellt magyar nyelven – Duna Liget néven internetes forrásokból megtaláltunk. A beruházók ugyanis azt nem tartották fontosnak, hogy magyarul is olvashatóvá tegyék honlapjukat, az adóforintjainkra azonban szükségük lesz a kétségkívül látványos és újszerű tervek megvalósításához. (tovább…)

“Hadüzenet” – az SZDSZ kilép a koalícióból

2008. március 31. hétfő

Hírszerző

Díszes kompánia

Reformblabla team: Gyurcsány simán rájuk vert mindent

Az SZDSZ-frakció arra kéri az ügyvivői testületet, hogy hétfő esti ülésén döntsön a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok visszahívásáról április 30-i hatállyal – jelentette be Kóka János pártelnök a frakcióülés után. A szombati Gyurcsány-beszéd után összezártak a szabad demokraták: a “kókisták” és “fodoristák” nem tudtak olyan opciót elképzelni, ami mellett érdemes lett volna benn maradni egy olyan koalícióban, amely lemond a további reformokról. (tovább…)

A miniszterelnök menesztette Horváth Ágnest

2008. március 31. hétfő

Inforadio.hu

Gyurcsány

Billegnek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április 30-ai hatállyal felmentette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert – jelentette be a kormányszóvivő. Az SZDSZ számára elfogadhatatlan a döntés, amelyet a kormányfő közleményük szerint egyoldalúan, koalíciós egyeztetés nélkül hozott meg. (tovább…)

A budapestiek többsége kedveli Orbánt

2008. március 31. hétfő

Népszabadság

Népszerűség

A népszavazás után, akárcsak pártja, Orbán Viktor is előbbre lépett. Négy pontot emelkedett a népszerűségi indexe, s így a második legnépszerűbb politikussá vált. A Fidesz elnökét a listán a köztársasági elnök előzi meg, közvetlenül mögötte a házelnök található. (tovább…)

Távozik a BKV feje – 60 milliós végkielégítéssel

2008. március 31. hétfő

Hírszerző, Népszabadság

Az ajtók záródnak

Az ajtók záródnak

A főváros Gazdasági Bizottságának elnöke szerint fizetése alapján 60 millió forint összegű végkielégítés illeti meg a BKV vezérigazgatóját, ha Antal Attila távozását hétfőn támogatja a Főpolgármesteri Kabinet. (tovább…)

Elcsúfított Lágymányosi híd

2008. március 29. szombat

Népszabadság

Lágymányosi híd

 Távolról se a legszebb

Budapest legfiatalabb dunai átkelőjén szinte nincs olyan felület, amit ne csúfítanának falfirkák. A csatlakozó úthálózat támfalait már többször kellett megtámasztani, mert megcsúsztak, az átkelő piros festéke foltokban pereg. A 13 éve az 1-es villamosnak kihagyott helyen 2010-re fektethetnek síneket. (tovább…)

Négy autó rohant egymásba a Széchenyi utcánál

2008. március 29. szombat

MTI, Hírszerző

Négy autó karambolozott pénteken kora este Csepelen, a Széchenyi István és Kassai utca kereszteződésében – közölte Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Este hat óra körül ütközött össze a négy autó a kereszteződésben. A rendőrség információi szerint két embert szállítottak el a mentők a helyszínről. A környéken a helyszínelés végéig torlódás volt. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője azt mondta, az egyik sérült beszorult a kocsija roncsai közé, őt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

Miért bünteti Demszky Csepelt?

2008. március 28. péntek

Csepel.info

Csepeli Gerincút

Demszky bosszúja

Interpellációval fordult Németh Szilárd Demszky Gábor főpolgármesterhez – tudta meg a Csepel.info. A kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezető és fővárosi képviselő arra kíváncsi, hogy Demszky Gábor mikor váltja be végre 1993-as, a csepeli Gerincút megépítésére tett, és szinte évente megismételt ígéretét. Mint az ismert, a csepeli szennyvíztisztító építése miatt versenyt futunk az idővel, ha nem készül el a beruházás, hamarosan évi hetvenezer tonna szennyvíziszapot fognak – Gerincút híján – Csepel belvárosán és sűrűn lakott területein keresztül elszállítani. (tovább…)

Pár milliárdot spórol a BKV, 14-20-at bukik a gazdaság

2008. március 28. péntek

Index.hu

 

BKV

Csak a hosszabb utazási idő 14-20 milliárdnyi munkaórát venne el a nemzetgazdaságtól a 6 milliárdért cserébe, derült ki a járatritkítás első tervezetéhez készített gazdasági hatásvizsgálatból, amit máris újra kell számolni, mert a tervek szerint már csak 3 milliárdot akarnak a hálózaton spórolni. (tovább…)

Az MDF-nek köszönhette többségét a koalíció

2008. március 28. péntek

Népszabadság

Két koalíciós képviselő hiányzása miatt az MDF támogató szavazataival tudták csak többségüket érvényesíteni a kormánypártok a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén. Finomítottak a teherautók behajtási díján, egyelőre elutasították a kismamabérlet bevezetését, és a Mikroszkóp Színpad élén hagyták Sas Józsefet, akit az ellenzék lemondatott volna. (tovább…)

Jókor, jó helyen: Gyurcsány olcsóbban kapja az áramot (frissítve)

2008. március 27. csütörtök

Index.hu

Gyurcsány Ferenc

Mutyiország miniszterelnöke: 2007-ben nettó 82,5 millió forint volt az osztalékjövedelme

A miniszterelnök cége is részese lett annak a nagyipari vállalatokat tömörítő, ámde szűk körnek, mely feltehetőleg némi politikai hátszéllel tudott magának kedvező áramtarifát elérni az MVM-től: egy decemberben született megállapodás alapján a Motim is olcsóbban vásárolhat áramot, mint az elvileg legalacsonyabb hazai, hivatalos aukción kialakult, nagykereskedelminek tekinthető ár. (tovább…)

Tölgyessy: “Az SZDSZ-esek szerint Isten adta joguk, hogy mindent jobban tudnak”

2008. március 27. csütörtök

Inforadio.hu

 

Tölgyessy Péter

Tölgyessy Péter politikai elemző szerint a szocialistáknak sok mindent kell változtatniuk ahhoz, hogy a következő választásokon a jobboldal ne kerüljön kétharmados többségbe a parlamentben. Ennek pedig része Gyurcsány Ferenc lecserélése. A Corvinus Egyetemen tartott szerda esti előadásában a szakember azt mondta: a miniszterelnök és a kormány egyetlen egy átfogó átalakítást sem kezdett el, mindössze csak reformszilánkok vannak. (tovább…)

Vandálok az éjszakában: saját magát buktatta le az egyik villamosrongáló

2008. március 27. csütörtök

Hírszerző.hu

Csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg múlt csütörtökön, amikor egy graffitis banda kisiklatott egy villamost Budapesten. A sérült villamost ugyanezek a vandálok a baleset után tovább rongálták, egyikük egy internetes fórumon elismerte, hogy részt vett a balhéban, de a szerelvény kisiklatását másra kente. A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt nyomoz az ügyben. (tovább…)

Kétharmados a Fidesz tábora

2008. március 27. csütörtök

Népszabadság, MTI, Mno.hu, Heti Válasz

Gyurcsány és Kóka

Nem csak a pártjuk zuhan, az országot is magukal rántották

A rendszerváltás óta még egyetlen pártnak sem volt akkora rokonszenvtábora, mint jelenleg a Fidesznek, amely a választókorú népességben 39 százalékon áll, a biztos pártválasztók körében pedig 67 százalékon. Az MSZP hasonló számai: 16, illetve 24 százalék – a Szonda Ipsos adatai szerint. (tovább…)