‘Jótékonyság’ kategória archívum

Újabb segítség Beregszásznak

2022. június 1. szerda

Csepel.hu

Tegnapelőtt bepakoltunk, tegnap pedig elvittük a csepeliek adományát határon túlra, a kárpátaljai Beregszászra. Ez volt a segélyszállítmányunk 2. hulláma – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán, aki személyesen is részt vett a szállítmány eljuttatásában.

A csepeli önkormányzat ismét több tonna alapélelmiszert és vizet vitt Beregszászra, amire nagy szükség is volt, hiszen a kinti adománykészletek jelentősen kifogytak. Borbély Lénárd megnézte azt a Bethlen Gábor magyar iskolát, ahol több más helyszín mellett menekültszállót alakítottak ki a városban. Az iskola igazgatónője és kollégái páratlan helytállást tanúsítanak, óvják és ellátják az oda érkező gyerekeket, anyukákat, időseket. A férfiakat eközben pedig folyamatosan besorozza az ukrán állam és elviszik őket a háborúba – írja.

(tovább…)

Ismét összefogásra buzdít a polgármester

2022. május 10. kedd

Csepel.hu

Nem csitul a szomszédunkban a háború. Továbbra is naponta több ezren menekülnek Magyarországra, és vannak arra utaló jelek, hogy a harcok által eddig nem érintett Kárpátalját is bármikor elérheti a háború. A bajt tetézi, hogy egyre több menekült érkezik Ukrajna keleti feléből leginkább a beregszászi járásba, ellátásuk még súlyosabb helyzet elé állította az ottaniakat, akiknek a saját lakosaikról is gondoskodni kell – áll Borbély Lénárd polgármester facebookos bejegyzésében, aki a folytatásban ismét összefogásra buzdítja a csepelieket, hogy segítsünk együtt az ukrajnai háború menekültjein.

Hozzátette: a múltkori adományok után sajnos megint egyre nagyobb hiányt szenvednek a kárpátaljaiak leginkább tartósélelmiszerekből (liszt, szénsavmentes ásványvíz, cukor, olaj, tészta, rizs), de tisztítószerekre is nagy szükség van. „Ennek orvoslásában szeretnénk újfent segíteni, ezért úgy döntöttünk, még nagyobb intenzitással folytatjuk adománygyűjtő akciónkat” – tette hozzá, megemlítve, hogy a Segítség Köve Alapítvánnyal együttműködve arra kéri a csepelieket, fogjanak össze újra és segítsenek együtt a bajbajutottakon!

(tovább…)

Ukrán gyerekeken segít az önkormányzat

2022. április 25. hétfő
Csepel.hu
 
Összesen kilenc ukrajnai kisgyermek kezdte meg az óvodát a napokban Csepelen – tudta meg portálunk. Óvodai ellátásukról az önkormányzat gondoskodik.
 
A csepeli önkormányzat a háború kitörése óta segít a bajbajutottakon. Mint ismeretes, márciusban 108, Ukrajnából menekült indiai egyetemistát szállásolt és látott el az önkormányzat a volt Ifjúsági Tábor területén, azóta pedig számos menekült családnak nyújtott segítséget. Ezen kívül – a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva – rengeteg adománnyal támogatja a hivatal a menekülteket és a kárpátaljaiakat. Ezek közül volt, amit személyesen Borbély Lénárd polgármester vitt Beregszászra.

(tovább…)

A Segítség Köve Alapítvány beszámolója

2022. március 28. hétfő

Csepel.hu

A Segítség Köve alapítvány az ukrajnai háború kitörése óta, a csepeli önkormányzattal közösen segíti a háború elől menekülteket.

Az alábbiakban a civil szervezet közleményét olvashatják. (tovább…)

Adományok a rászorulóknak a Segítség Köve Alapítványtól

2022. március 21. hétfő
Csepel.hu
A Segítség Köve Alapítvány az ukrajnai háború kitörése óta a hatodik segélyszállítmányát juttatta el Ukrajnába. Alább olvashatják az ezzel kapcsolatos közleményüket.
 
„Szomorúan halljuk és látjuk a híradásokból a háború borzalmait, a meg nem szűnő menekültek áradatát, és senki nem tudja megmondani mi történik holnap, holnapután!? Sok száz család annak reményében, hogy talán visszaköltözhetnek otthonaikba, kárpátaljai településeken próbálják átvészelni ezeket a napokat. A mi dolgunk, hogy irgalmasok legyünk mind azokhoz, akik elszenvedői ezeknek a szörnyű napoknak, ezért nagyon hálásak vagyunk a csepeli lakosság által összegyűjtött adományokért, a Paulus Közösség szállításban nyújtott segítségéért, melyek lehetővé tették, hogy elindulhasson hatodik segélyszállítmányunk.

(tovább…)

Nagyértékű adományt vitt a polgármester Beregszászra

2022. március 10. csütörtök

Csepel.hu

Csepel jól láthatóan veszi ki a részét az ukrajnai menekültek megsegítéséből. A múlt heti segítség után most újabb adományt vitt Borbély Lénárd csepeli polgármester az ukrajnai határ mentén lévő, többségében magyarlakta Beregszászra.

Csepeli magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek és az önkormányzat, valamint a képviselő-testület több tagjának felajánlásából több mint tíz tonna tárgyi, illetve jelentős pénzadományt gyűjtöttek össze és adományoztak, melyeket tegnap délelőtt juttattak el egyfelől a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet logisztikai központjába, illetve célzottan a kárpátaljai Beregszászra.

 

(tovább…)

Csepeli segítség az Ukrajnából menekülőknek

2022. március 9. szerda

Csepel.hu

Egy emberként mozdult meg Csepel lakossága az orosz–ukrán háború hírére. Sokan vitték a különböző szervezetek, politikusok, pártszervezetek gyűjtőpontjaira az adományaikat, de sok olyan csepeli is van, aki személyesen vesz részt a segítségnyújtásban.

Egy hét alatt öt kisbusznyi segélyszállítmányt indított útnak Kárpátaljára a Segítség Köve Alapítvány, amely a csepeli önkormányzattal együttműködve gyűjtötte a humanitárius segélyeket a Hollandi úton található ifjúsági táborban március első hetében. (tovább…)

Indiai egyetemista menekültek Csepelen – „Köszönjük nektek, magyarok!”

2022. március 7. hétfő

Csepel.hu

Háborús menekültként 108 indiai orvostanhallgatónak nyújtott átmeneti menedéket a csepeli önkormányzat a Hollandi úton található ifjúsági táborban csütörtök késő este. Az egyetemistákat két napra rá, március 5-én, szombaton az indiai nagykövetség elszállította, illetve hazautaztatta. A 20-25 év közötti indiai fiatalok az Ukrajna déli részén fekvő nagyvárosból, Zaporizzsjából menekültek a nyugati határra, ahol az indiai nagykövetségük tanácsára és segítségével érkeztek Magyarországra.

A rendkívüli helyzetben a csepeli önkormányzati cégek vezetői a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel összefogva két óra alatt megteremtették annak a lehetőségét, hogy elegendő ágy, matrac, élelem álljon rendelkezésre az indiai menekültek fogadására. (tovább…)

Összefogásra szólít fel az önkormányzat

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről. Már most több tízezernyi menekült tartózkodik Magyarországon és a számuk folyamatosan növekszik.

A csepeli önkormányzat éppen ezért úgy döntött, segít a bajbajutottakon, és a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva adománygyűjtést szervez a volt Ifjúsági tábornál. A gyűjtés ma reggel elindult, információink szerint folyamatosan jönnek az adományok.

 

(tovább…)

Segítsünk az ukrajnai menekülteknek!

2022. február 26. szombat
Csepel.hu
A háborús helyzet miatt egyre több hagyják el Ukrajnát és érkeznek Magyarországra. A csepeli önkormányzat és a Segítség Köve Alapítvány összefogott és adománygyűjtést indít a menekültek részére.
 Aki segíteni szeretne, adományait 2022. február 28-a 10 órától 18 óráig és 2022. március elseje 10 órától 18 óráig adhatja le a csepeli Sport-, Szabadidő- és -Rendezvényközpont 4-es pavilonjánál.

(tovább…)