‘Jótékonyság’ kategória archívum

Csepeli önkéntesként a földrengés sújtotta Törökországban

2023. február 21. kedd

Csepel.hu

Több tízezer halálos áldozattal járó, a Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a napokban Törökországot. A földmozgások épületeket döntöttek romba, a török sajtó által csak az évszázad katasztrófájaként említett földrengés következtében rengeteg ember halt meg, sokan a romok alá szorultak, ugyanakkor az életmentés azonnal elkezdődött.

A mentésben részt vettek magyarországi mentőcsoportok, köztük a Karitász csapata is. A 31 főből és hat kutyából álló mentőcsapat öt napon keresztül 0-24 órában, váltásokban kutatott az élő személyek és áldozatok után és hosszú küzdelem árán túlélőt is kimentettek a romok alól. A csoportnak Dencsi Krisztián személyében egy csepeli is tagja volt.

 

(tovább…)

Újra ételt osztott Csepel polgármestere

2022. december 20. kedd

Csepel.hu

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségének harmadik napján Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is önkéntesnek állt, és az elmúlt évekhez hasonlóan segített az ételek kiporciózásában.  

A rászorulók a marhapörkölt és tarhonya mellé savanyúságot, kenyeret, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak.
(tovább…)

Cipősdoboz ajándékkal szebb a karácsony

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Aranyvasárnap kora délután megérkeztek a Családok Átmeneti Otthona gyermekeihez is a különféle játékokkal, mesekönyvekkel, édességgel és ruhákkal teli cipősdobozok a Segítség Köve Alapítvány jóvoltából.

Segítségnyújtó adományozásukhoz a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az önkormányzat, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester személyesen látogatott el az anyaotthon kis lakóinak karácsonyi ünnepségére. Az alapítvány ifjúsági zenekarának tagjai zenés műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.
(tovább…)

Egy szelet szeretet: karácsonyi ételosztás az önkormányzattól

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Advent negyedik vasárnapján meleg egytálétellel, almával, forró teával és jó hangulattal lepték meg a csepelieket az önkormányzat önkéntesei a Csete Balázs utcában található családsegítő közösségi háznál.

Az ételosztásban részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársai és más segítők.
(tovább…)

Jótékonysági filmvetítés rászoruló gyermekeknek

2022. december 17. szombat

Csepel.hu

Jótékonysági filmvetítésen vettek részt csepeli hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik a Kultik Csepel Moziban december 16-án. Az üzemeltető Mozikon Kft. hagyományosan idén is megszervezte karitatív akcióját a kerületi szociálisan nehéz helyzetű óvodásoknak és iskolásoknak.

A mozi nevében Szabó Krisztián ügyvezető köszöntötte a közel négyszáz filmnézőt, akik Pil: A neveletlen királylány című francia animációs kalandfilmet tekintették meg. Mindenki egy kosár popcornt és egy üdítőt kapott a másfél órás film mellé.
(tovább…)

95 csepeli gyermek részesülhetett cipősdoboz ajándékban

2022. december 16. péntek

Csepel.hu

December 15-én hat csepeli általános iskola diákjai találkoztak a Csete Balázs utcai Közösségi Házban, hogy együtt ünnepeljenek. A Lajtha László Általános Iskola kórusának néhány tagja Hollós Ágnes tanárnő vezetésével, karácsonyi dalokat énekelt.

A Segítség Köve Alapítvány részéről Schönek Márta elmesélte a cipősdoboz akció történetét, majd egy új dalt tanított, melyet nagyon élveztek a gyerekek. Nagy örömmel bontogatták gyönyörű csomagjaikat. Három intézmény diákjai nem tudtak részt venni az eseményen, csomagjaikat azonban később megkapták.
(tovább…)

Karácsonyi ételosztás vasárnap a Családsegítő Közösségi Háznál

2022. december 16. péntek

Csepel.hu

A karácsony közeledtével tovább folytatja az önkormányzat a csepeliek megsegítését, ezért az aranyvasárnap most még különlegesebb lesz.

Advent negyedik vasárnapján ugyanis karácsonyi ételosztás keretében meleg egytálétellel, teával várják a csepelieket. Mi csak úgy hívjuk, egy szelet szeretet, ezzel is hangsúlyozva az egymás iránti odafigyelés, a szeretet fontosságát – írta ezzel kapcsolatban Borbély Lénárd polgármester. (tovább…)

Összefogás a gyerekekért

2022. december 15. csütörtök

Csepel.hu

A Rákóczi Kert november utolsó szombatján kreatív karácsonyra hangoló programot szervezett, melynek keretében rászoruló gyermekek neve és kívánsága került egy-egy díszes dobozba, majd a park karácsonyfájára.

Az ünnepi készülődés jegyében a programra regisztráló családok egy kívánságdobozt is választhattak, mellyel teljesíthették egy kisgyermek vágyát, szebbé varázsolva az ünnepet. A vágyott játékokat december 9-ig kellett visszajuttatni az intézménybe.

(tovább…)

Száz rászoruló családnak osztottak adományt egy gyűjtésből

2022. december 14. szerda

Csepel.hu

Kormos Péter helyi vállalkozónak és Dombi Soma barátjának köszönhetően, valamint a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) munkatársainak közreműködésével száz csepeli családnak osztottak szét ajándékokat, élelmiszert, tisztálkodási szereket a Csete Balázs utcában található családsegítő irodában december 13-án.

Kormos Péter és Dombi Soma négymillió forint értékű adományt gyűjtött össze, így egy-egy család mintegy negyvenezer forintos ajándékcsomaggal távozhatott. Az adományosztásnál megjelent Borbély Lénárd polgármester, aki köszönetet mondott Kormos Péternek és segítőinek.
(tovább…)

Jótékonysági vetítés a Csepel Plazában – Részletek a plakáton!

2022. december 7. szerda

Csepel.info