‘Jótékonyság’ kategória archívum

Ételosztás Csepelen

2024. február 1. csütörtök

 

Csepel.hu

Jótékonysági ételosztás keretében száznégy családnak négyszázötven adag tarhonyáshúst osztott ki Borbély Lénárd polgármester és a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársai szerdán a HSZI épületében.

Az előre csomagolt ebédeket nyugdíjasok, nagycsaládosok, rászorulók, nélkülözők kapták meg. Külön köszönet jár Nagy László hentesnek, aki 80 kilogramm húst ajánlott fel a karitatív akcióra. (tovább…)

Cipősdoboz akció

2023. november 29. szerda

 

Jót tenni jó!

2023. október 11. szerda
Csepel.info

Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, 2023. október 13-án pénteken és 14-én szombaton 8-tól 16-óráig. Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…

A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik. Köszönjük a támogatást!

Önkéntes napon vettek részt a Vásárhelyi iskola diákjai

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

Különleges nap volt a mai a Vásárhelyi Pál Technikum diákjainak, ugyanis a Segítség Köve Alapítvány szervezésében önkéntes napon vehettek ma részt az iskola tanulói.

Az összesen nyolc helyszínen, 240 tanuló részvételével zajlott nagyszabású önkéntes munka során a diákok többek között gyomlálásban, a játszótéri homokozók felásásában, takarítási munkákban, hulladékgyűjtésben segítettek – mondta el a Csepeli Hírmondónak Schönek Márta az alapítvány elnöke. (tovább…)

Tartós élelmiszerek az ünnep előtt

2023. március 29. szerda

Csepel.hu

Húsvét közeledtével idén is tartós élelmiszerekkel segíti az önkormányzat a Csepelen élő rászoruló, nehéz sorsú időseket és családokat. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága szervezésében közel félmillió forint értékben adtak át tartós élelmiszercsomagot a rászorulóknak március 28-án – írja a Csepeli Hírmondó.

A csepeli lakosok közül az intézménnyel együttműködő ellátottakat, illetve az elmúlt időszakban az önkormányzattól segélyt kérőket támogatták. Összesen 44 kerületi lakos kapott természetbeni adományt. (tovább…)

Csepeli önkéntesként a földrengés sújtotta Törökországban

2023. február 21. kedd

Csepel.hu

Több tízezer halálos áldozattal járó, a Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a napokban Törökországot. A földmozgások épületeket döntöttek romba, a török sajtó által csak az évszázad katasztrófájaként említett földrengés következtében rengeteg ember halt meg, sokan a romok alá szorultak, ugyanakkor az életmentés azonnal elkezdődött.

A mentésben részt vettek magyarországi mentőcsoportok, köztük a Karitász csapata is. A 31 főből és hat kutyából álló mentőcsapat öt napon keresztül 0-24 órában, váltásokban kutatott az élő személyek és áldozatok után és hosszú küzdelem árán túlélőt is kimentettek a romok alól. A csoportnak Dencsi Krisztián személyében egy csepeli is tagja volt.

 

(tovább…)

Újra ételt osztott Csepel polgármestere

2022. december 20. kedd

Csepel.hu

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségének harmadik napján Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is önkéntesnek állt, és az elmúlt évekhez hasonlóan segített az ételek kiporciózásában.  

A rászorulók a marhapörkölt és tarhonya mellé savanyúságot, kenyeret, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak.
(tovább…)

Cipősdoboz ajándékkal szebb a karácsony

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Aranyvasárnap kora délután megérkeztek a Családok Átmeneti Otthona gyermekeihez is a különféle játékokkal, mesekönyvekkel, édességgel és ruhákkal teli cipősdobozok a Segítség Köve Alapítvány jóvoltából.

Segítségnyújtó adományozásukhoz a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az önkormányzat, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester személyesen látogatott el az anyaotthon kis lakóinak karácsonyi ünnepségére. Az alapítvány ifjúsági zenekarának tagjai zenés műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.
(tovább…)

Egy szelet szeretet: karácsonyi ételosztás az önkormányzattól

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Advent negyedik vasárnapján meleg egytálétellel, almával, forró teával és jó hangulattal lepték meg a csepelieket az önkormányzat önkéntesei a Csete Balázs utcában található családsegítő közösségi háznál.

Az ételosztásban részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársai és más segítők.
(tovább…)

Jótékonysági filmvetítés rászoruló gyermekeknek

2022. december 17. szombat

Csepel.hu

Jótékonysági filmvetítésen vettek részt csepeli hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik a Kultik Csepel Moziban december 16-án. Az üzemeltető Mozikon Kft. hagyományosan idén is megszervezte karitatív akcióját a kerületi szociálisan nehéz helyzetű óvodásoknak és iskolásoknak.

A mozi nevében Szabó Krisztián ügyvezető köszöntötte a közel négyszáz filmnézőt, akik Pil: A neveletlen királylány című francia animációs kalandfilmet tekintették meg. Mindenki egy kosár popcornt és egy üdítőt kapott a másfél órás film mellé.
(tovább…)