‘Jótékonyság’ kategória archívum

Ismét tekerj Csepel!

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

Tavaly az első csepeli bringás maratonon jótékonysági célért tekertek a résztvevők a Csepeli Szurkolói Arénában a nyár utolsó vasárnapján.

A “Sportolj és segíts!” rendezvénysorozat első állomásán négy órán keresztül negyven kerékpáron bringáztak. Most ismét lehetőség nyílt egy kiváló tekerésre.

(tovább…)

Karácsony megtagadta az állatok támogatását

2020. július 9. csütörtök

Magyar Nemzet

Egy kutya örökbefogadásának pillanata az Illatos úton: így nem kell elaltatni őket

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly júniusi kampányában még budapesti állatvédelmi charta létrehozását ígérte. Az érdekvédelmi szervezet azóta sem alakult meg, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnál (FÖRI) megkezdődött a tisztogatás. A vezetőt leváltották, a vezető állatorvost lefokozták, az összes szerződést felbontották, és az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (Dokta) is felmondták a szerződést.

A FÖRI nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította. A Magyar Nemzet úgy tudja: az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által között szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is. (tovább…)

Ismét osztanak maszkokat Csepelen

2020. március 31. kedd

Csepel.info

Egy újabb varrónő csatlakozott Papp László jótékonysági akciójához, aki a múlt héten a Tölgyes utcai házának kerítésére akasztott ki nejlonzacskókban jó minőségű szájmaszkokat, amelyeket bárki ingyen elvihetett. Akkor egy nap alatt 140 maszk fogyott el.

Cikkünk megjelenése után sok százan fejezték ki elismerésüket a csepeli férfinek egy közösségi oldalon, mások a kerítésére tűzött papírdarabkán köszönték meg az adományt. Papp László, a Lélekgyógyító Alapítvány munkatársa Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó újságírójának  elmondta, hogy a napokban újabb szállítmány érkezhet Szlovákiából, és azt is szétosztja az érdeklődőknek. (tovább…)

Újabb szájmaszkokat oszt majd a csepeli férfi

2020. március 27. péntek

Csepeli Hírmondó

Papp Lászlónak hívják azt a csepeli férfit, aki csütörtökön a Tölgyes utcai házának a kerítésére akasztott ki nejlonzacskókban több tucat jó minőségű szájmaszkot, amelyeket bárki ingyen elvihetett. Még aznap elfogyott az összes, de hamarosan újabbakat tesz ki a kerítésére, hogy a járvány idején így segítsen az embereknek.

Papp László lapunk munkatársától tudta meg, hogy akcióját nem csak Csepelen, hanem jószerével az egész országban nagy elismeréssel fogadták. Most csak ritkán van ideje a közösségi oldalakat böngészni. Jótékony tettét lapunk beszámolója után több országos lap is hírül adta. (tovább…)

Ingyen javítja egy csepeli szervíz a közszolgálatban tevékenykedők autóját

2020. március 23. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Bekim Zumberi, a Bekszi Car Kft tulajdonosa arról tájékoztatta Mr.Gabee szerkesztőt, hogy a szervíz csapata várakozás nélkül szervizeli mindazok gépkocsiját (márkától függetlenül), akik a közszolgáltatásban dolgoznak, és az autójuk létfontosságú szerepet tölt be a munkába járáshoz (orvosok, ápolók, mentősök, betegszállítók, tűzoltók, rendőrök, katonák).

A felajánlás része, hogy az elvégzett munkáért munkadíjat nem számolnak fel, továbbá az alkatrészt is maximális kedvezménnyel biztosítják. Továbbá amennyiben szüksges, szállításban is tudnak segíteni.

További információ a 06309971246-es telefonszámon kérhető.

A csepel.info szerkesztősége nevében nagyon köszönjük a felajánlást Bekim Zumberi-nek és csapatának

Önkénteseket vár Csepel a helyzet súlyosbodásának esetére

2020. március 23. hétfő

Csepel.info

Reméljük nem kerül rá sor, de elképzelhető olyan helyzet, amikor a szociálisan rászorultaknak az étkezés kiszállítását saját erejéből már nem tudja megoldani az önkormányzat. Erre az esetre keres önkénteseket most Csepel.

Az alábbiakban Borbély Lénárd polgármester közleményét olvashatják. (tovább…)

Tartós élelmiszert osztott a hárosi képviselő

2020. március 21. szombat

Csepel.info

Balogh Ernő ott segített 30 családnak, hol a legtöbb rászoruló lakik Csepelen.

Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják. (tovább…)

Önkéntes egészségügyiseket toboroznak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez

2020. március 16. hétfő

Konténerkórház: ma kezdik az építését Kiskunhalason

888

Felhívást tett közzé az Emmi, amelyben a koronavírus-járvány elleni védekezéshez keresnek önkéntes egészségügyi szakembereket a magánellátási szférából, várják az orvosegyetemi, egészségügyi közép- és felsőfokú képzések hallgatóinak és olyan területeken dolgozó szakembereknek a jelentkezését, ahol még nincsenek fertőzöttek.

Mivel nagy számban kerülnek karanténba olyan egészségügyi dolgozók, akik kapcsolatba kerültek koronavírus-fertőzöttekkel, és mert az egészségügyi kormányzat más területeken foglalkoztatja azokat az idősebb szakembereket, akiknél a megfertőződés az átlagosnál nagyobb egészségügyi kockázatokkal jár, az Emmi önkéntes programot hirdetett, hogy minél több embert állíthasson a koronavírus elleni első védvonalba.

(tovább…)

Adományba gyűjt kabátokat egy csepeli Facebook-csoport

2020. január 7. kedd

Csepel.info

A Csepel Hol-Mi? csoport hirdetett kabátgyűjtést. A felhívás szövegét az alábbiakban közöljük:

“Vigyél egy kabátot gyűjtést hirdetünk, mely január 12-ig szól. Ez után a kabátokat a Munkásotthonban helyezzük ki előreláthatólag egy hónapig ill. a készlet erejéig. Aki rászorul egy kabátot vihet el. Ha van otthon olyan kabátod, mellyel hozzájárulnál a gyűjtéshez Kalmár Tamásné Rózsa egyeztetve, 9-14h között, és 17h után Csepelen tudod átadni. Kérjük hogy tiszta és szakadásmentes kabáttal segítsétek a gyűjtést, mert nincs kapacitásunk mosni és varrni. Kabát lehet női/férfi/gyerek.”

Egyetlen halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek sem kértek ingyenes étkezést a szünidőre

2020. január 6. hétfő

Csepel.info

Kinek jár az ingyenes étkezés óvodai étkezés?

A fotó illusztráció

Csepelen egyetlen hátrányos helyzetű gyereknek sem kérték a szülei a téli szünet idejére és 2019 karácsonyára felkínált ingyenes étkeztetést. Ezt az Orbán kormány vezette be, és terjesztette ki a szünidőkre is. Hasonlóan minimális volt az érdeklődés az ingyenes étkeztetésre nyáron, 2018 karácsonyán pedig öt alatt volt az igénylők száma – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat ingyenes krumpli és almaosztásán ezzel együtt 2019 őszén is sokan vettek részt, ám kevesebben, mint a korábbi években. Hasonló volt a helyzet a hátrányos helyzetű családoknak és egyedül élőknek osztott az ingyenes karácsonyfák esetében, ahol idén kevesebben kérték a segítséget. Korábban, 2010 előtt az akkori önkormányzat vezetése nem segített a rászorulóknak: ők büszkén hirdették a honlapjukon, hogy nem adnak ingyen ebédet senkinek. (tovább…)