‘Jótékonyság’ kategória archívum

Húsvéti élelmiszergyűjtés

2017. március 13. hétfő

Csepel.hu

eggs-1221990_960_720

Jót tenni jó….

Húsvéti tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a Coop üzletben XXI. Budapest, Kossuth Lajos u. 111-113 (a Víztoronynál), március 17-én pénteken 13 -17 óráig és 18-án szombaton 9 – 17 óráig.
Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…
A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.
Köszönjük a támogatást!

Videó: így lopják el az adományba adott ruhákat Csepelen

2017. január 13. péntek

Alfahír, Csepel.info

Nem csak az elmúlt hetekben kirakott fogasokról lopják az adományba adott ruhákat. A Máltai Szeretetszolgálat csepeli ruhagyűjtő konténerét is gyakran kifosztják – pedig forgalmas helyen van.

A fenti videó a csepeli Tesco parkolójában készült, amikor két cigány lány éppen ellopja a konténerbe tett kabátokat. Az egyéb ruhákat szétdobálták, a videót készítő pedig az egészet szépen végignézte.

Az utca senkinek nem lehet az élettere

2017. január 8. vasárnap

Pesti Srácok

az-utca-senkinek-nem-lehet-az-elettere

Évek óta nem volt olyan hideg mint ezekben a napokban. Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalra újabb mélységekig csökken a hőmérséklet. A mínusz 25 fok egy olyan lélektani határ, amit még utazás közben is nehezen visel a hideghez csöppet sem edzett szervezet, de a földön fekve 10-20 perc elég belőle a kihűléshez. Nem kérdés, kik a mostani zord időjárás veszélyeztetettjei: a hajlék nélküliek, a nélkülözők, és az idősek. A kormány, a hatóságok, valamint a hazai segély-és karitatív szervezetek is felkészültek, hogy elhárítsák a kemény fagyok okozta krízishelyzetet, ugyanakkor azt kérik, ha segítségre szorulót látunk az utcán, azonnal hívjunk segítséget.

Az utca senkinek nem lehet az élettere” – mondta a PestiSrácok.hu-nak Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Mint mondta, soha nem volt egyszerű a dolguk. Egész évben létező probléma, hogy az utcán élők közül keveseket lehet “becsalni” a melegedőkre vagy éjszakai szállásokra, mert senki sem kötelezhető rá. Ilyenkor azonban jóval többen fogadják el a segítséget, és választják a fűtött intézményeket a fagyos aluljárók vagy a parkok helyett. Azokat viszont, akik még a mínusz 20 fokban sem hajlandók “jobb belátásra” térni, a helyszínen próbálják ellátni a szeretetszolgálat munkatársai. A diszpécserszolgálat krízisautót küld az ismert helyszínekre, ahol azok élnek, akik elutasítják a melegedők adta ellátást. Róluk a szociális munkások gondoskodnak, hogy döntésük ne legyen a végzetük. Meleg ruhákat, cipőt, takarókat, teát és ennivalót is visznek nekik, és ha úgy ítélik meg, mentőt hívnak hozzájuk. A Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, ők felelnek a főváros budai oldalának hajléktalan ellátásáért, nagyjából 500 helyet tudnak biztosítani, de olyan nem fordulhat elő, hogy valaki fedél nélkül marad. Az igényeknek megfelelőn folyamatosan bővítik a férőhelyeket, hogy mindenki fűtött helyre kerüljön. (tovább…)

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

Ilyen volt a Csepel Mozi jótékonysági filmvetítése

2017. január 6. péntek

Youtube

A mozi december 16-én rendezett jótékonysági vetítést.

A Csepeli Lelkészi Kör is megvendégelte a rászorulókat

2016. december 23. péntek

Csepel.hu

okumenikus

 

A Csepeli Lelkészi Kör és más szervezetek, magánszemélyek adományainak köszönhetően vendégelték meg a rászorulókat december 23-án a Kossuth Lajos út 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban. A hagyományos karácsonyi ételosztást az Ökumenikus Segélyszervezet rendezte Csepelen egy héten át, december 19-e és 23-a között. Idén a szokásosnál kevesebben vették igénybe az ingyen ebédet kerületünkben. 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az adventi-karácsonyi szeretetvendégségén a napi ezer adag étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várta a rászorulókat. Minden nap más menüt szolgáltak fel. Pénteken, az utolsó nap sült csirkecomb, krumpli, savanyú uborka, narancs, alma, sütemény került az asztalokra, a távozók pedig egy kiló kenyeret is magukkal vihettek. A megmaradt ételeket a csepeli Védgát utcában található nappali melegedőben osztották ki.  (tovább…)

Karácsonyi ünnepség a Fasang zeneiskolában

2016. december 22. csütörtök

Csepel.hu

gma_3033

A csepeli önkormányzat jóvoltából karácsonyi ajándékcsomagokat adtak át tehetséges gyerekeknek a Fasang Árpád Zeneiskolában december 20-án. Az ajándékokat Balogh Ernő, az önkormányzat hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó tanácsnoka nyújtotta át a Fasang Árpád Zeneiskola és a Vermes Miklós Általános Iskola harmincöt kisdiákjának. Immár évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt megajándékozzák a két iskola rátermett növendékeit. Az eseményen részt vett Tóth János tankerületi igazgató.

Szentkirályi Aladár, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója azt mondta a gyerekeknek, hogy jó zenei adottságokkal rendelkeznek, amelyet kellő szorgalommal érdemes továbbfejleszteniük. A zene tanít, szórakoztat, ugyanakkor ápolja a lelkeket is. (tovább…)

Csepeli Piac: Több mázsa gyümölcsöt kaptak a kerületi óvodások

2016. december 21. szerda

Csepel.hu, Csepel.info

img_5607

Fotó: Vermes Tibor

Több mázsa gyümölcsöt és édességet adományoztak a Kerek Világ és a Tátika óvoda munkatársainak a Csepeli Piacon december 20-án. Immár évek óta hagyomány, hogy csepeli piac kereskedői és termelői karácsony előtt megajándékozzák az óvodákat. Az adományt Morovik Attila alpolgármester jelenlétében adták át, aki azt emelte ki, hogy jó dolog Csepelen élni, ahol a kereskedők és termelők gondolnak a kerület óvodás polgáraira. 

A több mázsa adományban alma, narancs, mandarin, banán, szilva, mogyoró, szaloncukor és egyéb édességek voltak. A gyümölcsöket és a többi nyalánkságot a Csepeli Piac mintegy kilencven kereskedője és termelője ajánlotta fel, akik fontosnak érzik, hogy karácsony táján megörvendeztessék a kicsiket. Az ajándékokat a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai szállították el a két óvodába. Az adományt Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetője, valamint a Kerek Világ és a Tátika óvoda munkatársai és gyerekei köszönték meg a helyszínen. (tovább…)

Száz csepeli rászorulót látott vendégül szeretetvendégségén az Ökumenikus Segélyszervezet

2016. december 19. hétfő

Evangelikus.hu

szaz-csepeli-raszorulot-latott-vendegul

A nagy adag sertéspörkölt, kenyér és savanyúság mellett teával, süteménnyel és zenés ünnepi hangulattal fogadták ismert énekes és tévés műsorvezető önkéntesek az Ökumenikus Segélyszervezet mai szeretetvendégségére érkező sokgyermekes családokat, időseket és hajléktalanokat.

Az összesen száz főt, fűtött sátorban megvendégelő, ültetett ebéden, a segélyszervezet munkatársainak Wolf Kati, Horányi Juli énekesek, illetve Szabados Ági és Iszak Eszter műsorvezetők segítettek az adagok kiporciózásában és a vendégek kiszolgálásban. (tovább…)

1 millió forinttal támogatta a Spar a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat

2016. december 14. szerda

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

tamogatas-spar-2016

Kétmilliárd forintból újult meg a pesterzsébeti INTERSPAR áruház. A 2016. november 23-án tartott ünnepélyes átadón Maczelka Márk kommunikációs vezető kiemelte: „A SPAR üzletpolitikájában a fejlesztések mellett nagyon fontos helyen áll társadalmi ügyek felkarolása, intézmények támogatása, ezért a vállalat 1.000.000 forintos támogatást nyújt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet számára, amely fontos egészségügyi intézménye a városrésznek”.

Az egymillió forintos felajánlást dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója Szalay Zsolttól, az INTERSPAR hipermarketekért felelős értékesítési vezetőjétől vehette át.

delpestikorhaz.hu

Zöld Zebra jótékonysági vásár

2016. december 10. szombat

Zöld Zebra

Meghívó – I. Alice Belly Dance Jótékonysági Est a Csepeli Mozgássérültekért

2016. december 6. kedd

ÁMK, Csepel.info

bellydance

csepel.info

Több ezer családnak segített a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

2016. december 6. kedd

Hiradó.hu

Az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját

mindengyl160324-169w

Háromszázhatvan településen 7488 hátrányos helyzetű, három éven aluli kisgyereket nevelő család vehetett át kilenc hónap alatt összesen több mint 67 ezer élelmiszercsomagot hat multinacionális élelmiszer-kereskedelmi lánc jóvoltából a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány szervezésében.

Noha a törvény szerint minden 14 évesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a három éven aluliak számára nem mindig teljesül, mert nem minden kistelepülésen működik bölcsőde – emlékeztetett az alapítvány 2016-os tevékenységéről szóló hétfői budapesti beszélgetésen a kuratórium elnöke. (tovább…)

Csepeli óvoda javára zenél az ünneplő Budapest Bár

2016. december 5. hétfő

Infovilág

csepeli-ovoda-javara-zenel-az-unneplo-budapest-bar

December 12-én dupla koncerten mutatja be az „Ünnep” című új lemezét a Budapest Bár a budai MOM Kulturális Központban. Összesen tizenhárom dalt rögzítettek a korongra: kilenc magyar és angol nyelvű feldolgozást, valamint négy új szerzeményt, a Budapest Bár zenészeinek saját dalait.

„Olyan albumot szerettem volna készíteni, ami ünnepi hangulatú, de bármikor szívesen hallgatja az ember” – nyilatkozta az „Ünnep”-ről Farkas Róbert, a zenekar vezetője. A december 12-i lemezbemutatón fellép a teljes együttes: öt zenész és 12 énekes. A zenészek, a három Farkas: Róbert, Mihály, Richárd, valamint Ökrös Károly és Kisvári Ferenc mellett Behumi Dóri, Ferenczi György, Torma Gábor, azaz Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián gondoskodik az ünnepi hangulatról. Csatlakozik Szalóki Ági is, aki az első időkben énekelt az együttessel.   (tovább…)

Sikeres volt a családszervezetek jótékonysági vására a Várkert Bazárban

2016. november 27. vasárnap

MTI, Család.hu, Csepel.info

jotekonysagi-mti-beszamolo

Jótékonysági vásárt rendeztek szombaton Budapesten a Várkert Bazárban, ahol több mint ötven civil szervezet összefogásában különböző családszervezetek kínálták saját készítésű portékáikat, hogy a befolyt összegből a daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák.

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére szervezett vásáron a családokat segítő legnagyobb civil legnagyobb szervezetek fogtak össze. A rendezvényen a Csepeli Városgazda is képviseltette magát.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége szerint a kezdeményezés a családok számára is kreatív és szórakoztató kikapcsolódást nyújt, de elsősorban az a célja, hogy támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulását. “Advent idején mindenki szívesen segít, és sok olyan kezdeményezés indul karácsony előtt, amelyhez csatlakozhatnak mindazok, akik adományaikkal segíteni kívánják a rászorulókat” – hívta fel a figyelmet. (tovább…)