‘Jótékonyság’ kategória archívum

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

(tovább…)

Ajándék a Mészáros suli tanulóinak

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat mikulásváró ajándékként 130 tábla csokoládét ajándékozott a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói részére.

Az édességeket a polgármesteri hivatal nagytanács termében Morovik Attila alpolgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő adták át Gintliné Orosz Csilla, valamint Kóczáné Suba Edit intézményvezető-helyetteseknek.

(tovább…)

Óvodások is feldíszítették Csepel karácsonyfáját

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

 

Saját készítésű díszekkel öltöztette ünneplőbe Csepel karácsonyfáját a Szent Imre téren a Tátika óvoda vegyes csoportja december 3-án. Egy királyerdei lakos, Szabó András által felajánlott fát a csepeli Városgazda munkatársai állították és díszítették fel még a múlt héten.

A fenyőt az esti óráktól ünnepi hangulatot ébresztő apró égők világítják meg, karácsonyi atmoszférát teremtve kerületünk központi terén.

(tovább…)

November 27. A magyar véradók napja

2020. november 27. péntek

Verellato, Mr.Gabee, Csepel.info

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a véradók tiszteletére november 27-én tartotta véradók napi központi ünnepségét a fővárosban, ahol 64-en vehettek át elismerést.

Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalom támogatói részesültek elismerésben.

(tovább…)

Egy cipősdoboznyi szeretet

2020. november 18. szerda
Csepel.hu
Idén a járványhelyzet miatt sajnos elmarad a hagyományos Szent Erzsébet Jótékonysági Bál. Ez a súlyos helyzet azonban nem szabhat gátat a támogatásnak, a jó szívvel adott segítségnek!
Ezért is csatlakozott az önkormányzat Segítség Köve Alapítvány cipősdoboz akciójához, melynek köszönhetően a nehéz körülmények között élő csepeli gyermekeknek tehetik közösen boldoggá a karácsonyi ünnepeket.

(tovább…)

Cipősboboz akció 2020: most még fontosabb a segítség

2020. november 16. hétfő

Csepel.info

Idén is lesz karácsonyi cipősdoboz-akció, ahol a nehezebb körülmények között élő csepeli gyermekeknek tudnak segíteni. Az idei jótékonysági ajándékgyűjtést a csepeli önkormányzat kiemelten segíti – értesült a Csepel.info.

“A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állít bennünket, ugyanakkor több száz nélkülözésben élő, rászorult gyermek továbbra is kizárólag a Cipősdoboz akciónak köszönhetően kap meglepetést az ünnepek alkalmából; így minden eddiginél nagyobb szükség van összefogásra, az Önök segítségére” – írják a szervezők. Levelük az alábbiakban olvasható. (tovább…)

Higiénia termékeket kapott a Tóth Ilona szakrendelő

2020. november 5. csütörtök

Csepeli Hírmondó

PVC lepedőket és pamut kéztörlőket kapott a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat egy csepeli cégtől. A huszonöt tekercs lepedőt, illetve a kétszáz darab kéztörlőt a Promix társaság ajánlotta fel az egészségügyi intézménynek. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek vettek részt az átadáson.

Az ötven centiméter széles vízhatlan lepedők bármelyik vizsgáló helyiség asztalán kiválóan használhatók. Könnyű kezelhetőségük miatt jól tisztíthatók és fertőtleníthetők. A gyermekrendelőben például a pelenkázó asztalra is teríthetők. A pamut kéztörlők szintén hasznos termékek lehetnek a most fennálló rendkívüli személyes higiénia miatt a dolgozóknak – mondta el a cég képviseletében Bresák-Varga Judit kereskedelmi-vezető.

(tovább…)

Várják a véradókat a Csepel Plazában

2020. október 27. kedd

Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

Október 30-án 13-18 óra között, október 31-én 11 órától 17 óráig várják a csepeli véradókat a Csepel Plazában – értesült lapunk.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a koronavírus-járvány miatt különösen kevés véradás történik, ezért hiány van a műtétekhez elengedhetetlenül szükséges vérkészítményekből. A Vöröskereszt arra kéri a véradókat, hogy próbáljanak segíteni ebben a súlyos helyzetben.

COVID-tesztelő autó a csepeli mentősöknek

2020. szeptember 25. péntek

Csepel.hu

Egy Ford személygépkocsit adományozott használatra a LeasePlan Hungária Zrt. flottakezelő vállalat a csepeli mentősöknek. A cég nemcsak üzemanyagtámogatást, hanem országos autópályamatricát is rendelkezésre bocsátott a mentőállomásnak. A gépjárművet Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa is megtekintették és megköszönték a felajánlást.

Behán László, a cég igazgatója által átadott autókat a COVID tesztek mintavételéhez történő kiszállásokra használják a mentőszolgálat munkatársai három hónapon keresztül, december 31-ig.

(tovább…)

Ismét tekerj Csepel!

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

Tavaly az első csepeli bringás maratonon jótékonysági célért tekertek a résztvevők a Csepeli Szurkolói Arénában a nyár utolsó vasárnapján.

A “Sportolj és segíts!” rendezvénysorozat első állomásán négy órán keresztül negyven kerékpáron bringáztak. Most ismét lehetőség nyílt egy kiváló tekerésre.

(tovább…)