‘Jótékonyság’ kategória archívum

A csepeli önkormányzat egy Csepel Kerékpárt ajándékozott a zágrábi Liszt Intézetnek

2024. május 15. szerda

Csepel.hu

A zágrábi Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ idén januárban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját és ezen alkalomból egy Csepel kerékpárral lepte meg a polgármester az intézet dolgozóit. A biciklit dr. Mladenovics Anna, a Központ igazgatója vette át Borbély Lénárdtól.

Az igazgatóasszony megköszönte az ajándékot az önkormányzatnak, amellyel elmondása szerint hosszú évek óta kiváló kapcsolattal rendelkeznek. „Őszintén mondhatom, a kerékpár a legjobb helyre került. Még korábban Fiuméba szerettünk volna magyar napokat szervezni, ami nem valósulhatott volna meg Csepel nélkül. Ezt szerettük volna megismételni, ennek kapcsán pedig úgy gondoltunk, hogy Csepelnek vannak olyan értékei, amit Zágrábban is bemutathatunk. Tavaly Csepel egy rendkívül színvonalas programmal mutatta meg kultúráját, múltját. Megtudhattuk azt is, hogy milyen vendégszeretők a csepeliek. Hogy a megélt, közös élmények ne merüljenek feledésbe, úgy gondoltunk, hogy az intézetben szeretnénk elhelyezni egy Csepel kerékpárt, amit majd mindenki megcsodálhat.” (tovább…)

Ételosztás Csepelen

2024. február 1. csütörtök

 

Csepel.hu

Jótékonysági ételosztás keretében száznégy családnak négyszázötven adag tarhonyáshúst osztott ki Borbély Lénárd polgármester és a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársai szerdán a HSZI épületében.

Az előre csomagolt ebédeket nyugdíjasok, nagycsaládosok, rászorulók, nélkülözők kapták meg. Külön köszönet jár Nagy László hentesnek, aki 80 kilogramm húst ajánlott fel a karitatív akcióra. (tovább…)

Cipősdoboz akció

2023. november 29. szerda

 

Jót tenni jó!

2023. október 11. szerda
Csepel.info

Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, 2023. október 13-án pénteken és 14-én szombaton 8-tól 16-óráig. Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…

A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik. Köszönjük a támogatást!

Önkéntes napon vettek részt a Vásárhelyi iskola diákjai

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

Különleges nap volt a mai a Vásárhelyi Pál Technikum diákjainak, ugyanis a Segítség Köve Alapítvány szervezésében önkéntes napon vehettek ma részt az iskola tanulói.

Az összesen nyolc helyszínen, 240 tanuló részvételével zajlott nagyszabású önkéntes munka során a diákok többek között gyomlálásban, a játszótéri homokozók felásásában, takarítási munkákban, hulladékgyűjtésben segítettek – mondta el a Csepeli Hírmondónak Schönek Márta az alapítvány elnöke. (tovább…)

Tartós élelmiszerek az ünnep előtt

2023. március 29. szerda

Csepel.hu

Húsvét közeledtével idén is tartós élelmiszerekkel segíti az önkormányzat a Csepelen élő rászoruló, nehéz sorsú időseket és családokat. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága szervezésében közel félmillió forint értékben adtak át tartós élelmiszercsomagot a rászorulóknak március 28-án – írja a Csepeli Hírmondó.

A csepeli lakosok közül az intézménnyel együttműködő ellátottakat, illetve az elmúlt időszakban az önkormányzattól segélyt kérőket támogatták. Összesen 44 kerületi lakos kapott természetbeni adományt. (tovább…)

Csepeli önkéntesként a földrengés sújtotta Törökországban

2023. február 21. kedd

Csepel.hu

Több tízezer halálos áldozattal járó, a Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a napokban Törökországot. A földmozgások épületeket döntöttek romba, a török sajtó által csak az évszázad katasztrófájaként említett földrengés következtében rengeteg ember halt meg, sokan a romok alá szorultak, ugyanakkor az életmentés azonnal elkezdődött.

A mentésben részt vettek magyarországi mentőcsoportok, köztük a Karitász csapata is. A 31 főből és hat kutyából álló mentőcsapat öt napon keresztül 0-24 órában, váltásokban kutatott az élő személyek és áldozatok után és hosszú küzdelem árán túlélőt is kimentettek a romok alól. A csoportnak Dencsi Krisztián személyében egy csepeli is tagja volt.

 

(tovább…)

Újra ételt osztott Csepel polgármestere

2022. december 20. kedd

Csepel.hu

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségének harmadik napján Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is önkéntesnek állt, és az elmúlt évekhez hasonlóan segített az ételek kiporciózásában.  

A rászorulók a marhapörkölt és tarhonya mellé savanyúságot, kenyeret, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak.
(tovább…)

Cipősdoboz ajándékkal szebb a karácsony

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Aranyvasárnap kora délután megérkeztek a Családok Átmeneti Otthona gyermekeihez is a különféle játékokkal, mesekönyvekkel, édességgel és ruhákkal teli cipősdobozok a Segítség Köve Alapítvány jóvoltából.

Segítségnyújtó adományozásukhoz a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az önkormányzat, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester személyesen látogatott el az anyaotthon kis lakóinak karácsonyi ünnepségére. Az alapítvány ifjúsági zenekarának tagjai zenés műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.
(tovább…)

Egy szelet szeretet: karácsonyi ételosztás az önkormányzattól

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Advent negyedik vasárnapján meleg egytálétellel, almával, forró teával és jó hangulattal lepték meg a csepelieket az önkormányzat önkéntesei a Csete Balázs utcában található családsegítő közösségi háznál.

Az ételosztásban részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársai és más segítők.
(tovább…)