‘Jótékonyság’ kategória archívum

Karácsonyi ajándékozás az Erdősor úti anyaotthonban

2018. december 21. péntek

csepel.hu

Cipődoboz akció keretében karácsonyi ajándékozást szerveztek gyerekek részére a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros Szervezete Családok Átmeneti Otthonában december 20-án Csepelen. Az Erdősor úton található anyaotthonba ellátogatott Borbély Lénárd polgármester, aki három kislányával együtt csomagolt össze ajándékdobozokat, és adta át az otthon lakóinak. Ábel Attila alpolgármester szintén személyes ajándékkal lepte meg a kicsiket. A vendégeket és a ház lakóit Weigl-Kiss Erika, az anyaotthon vezetője köszöntötte.

(tovább…)

Jótékonysági filmvetítés a Kultik Csepel moziban

2018. december 19. szerda

Csepel.info

Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, idén is volt jótékonysági filmvetítés a csepeli moziban.

Az alábbi videóban látható, hogy sokan éltek a lehetőséggel. (tovább…)

Tartós élelmiszert ajándékoztak a rászorulóknak

2018. december 19. szerda

Borbély Lénárd facebook oldala

Karácsony közeledtével negyedik alkalommal osztottak tartós élelmiszert a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának szervezésében.

December 18-án Borbély Lénárd segítségével 200 csomagot sikerült kiosztani.

(tovább…)

Gyümölcsöt kaptak ajándékba az ovisok

2018. december 18. kedd

Csepel.hu

Idén a Napsugár Tagóvoda gyermekei kaptak gyümölcsöt a Csepeli Piac kereskedőinek jóvoltából. A több ládányi almát, mandarint és banánt Ábel Attila alpolgármester és Beer Krisztián piacvezető adták át a gyermekeknek december 18-án délelőtt.

A csepeli árusok példaértékű összefogásának köszönhetően összesen több mint 150 kg almát, mandarint, narancsot, banánt és még sok egyéb gyümölcsöt sikerült összegyűjteni a csepeli óvodások számára. (tovább…)

Bejglit vittek az időseknek

2018. december 18. kedd

Csepel.hu

Ajándék bejglivel kedveskedtek a Simon Bolivár sétányon működő nyugdíjasház és a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóinak az önkormányzat munkatársai. Az idősek örömmel fogadták a közelgő karácsonyi hangulatot idéző meglepetést.

A mákos bejgliket Borbély Lénárd polgármester, Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője, Rátkainé Takács Anikó, a HSZI intézményvezető-helyettese, Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő, valamint az önkormányzat dolgozói osztották szét. (tovább…)

Újra karácsonyi jótékonysági akciót indít a Segítség Köve Alapítvány

2018. november 20. kedd

csepel.hu

Immáron hagyományosan újra elindul a Segítség Köve Alapítvány karácsonyi akciója. A Cipősdoboz kampány eredetileg Angliából indult, több mint két évtizede tűnt fel először Magyarországon, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Segítség Köve Alapítvány közreműködésével – a csepeli rászoruló gyermekek, később a Baptista Szeretet Szolgálaton keresztül országos akcióvá fejlődött.

(tovább…)

Csepel II. Jézus Szíve Plèbánia Karitász csoportja idén is élelmiszert gyűjt a rászorulóknak

2018. november 20. kedd

csepel.hu

Jót tenni jó!

Adventi tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a Coop üzletben XXI. Budapest, Kossuth Lajos u. 111-113 (a Víztoronynál), 2018. november 23-án pénteken és 24-én szombaton 8-18 óra között. Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak… A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.
Köszönjük a támogatást!

csepel.hu

(tovább…)

Alice BellyDance jótékonysági est a Szabó Magda Közösségi Téren

2018. november 20. kedd

csepel.hu

csepel.hu

Tragédia Csepelen: az anyuka meghalt, az apuka egyedül maradt a fiával

2017. december 18. hétfő

Azenriportalanyaim.blog.hu

A fotó illusztráció

A csepeli család több mint egy évtizede fogadott örökbe egy kisbabát, aki mára a kamaszkor kapujába ért. Az anyuka azonban, aki összefogta a családot, megbetegedett, majd pár héttel ezelőtt meghalt. Az apuka egyedül maradt a fiúval és a banki adósságaikkal, amit most már csak a nyugdíjából tud törleszteni.

Az alábbiakban a Azenriportalanyaim.blog.hu cikkét olvashatják. (tovább…)

Húsvéti élelmiszergyűjtés

2017. március 13. hétfő

Csepel.hu

eggs-1221990_960_720

Jót tenni jó….

Húsvéti tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a Coop üzletben XXI. Budapest, Kossuth Lajos u. 111-113 (a Víztoronynál), március 17-én pénteken 13 -17 óráig és 18-án szombaton 9 – 17 óráig.
Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…
A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.
Köszönjük a támogatást!