‘Jótékonyság’ kategória archívum

Cipősdoboz akció 2022

2022. november 21. hétfő

A Segítség Köve Alapítvány karácsonyi jótékonysági akciója

Csepel.info

Az elmúlt hetek lázas tervezgetése, készülődése után örömmel jelentjük be, hogy 2022. november 28-tól december 19-ig ismét megszervezzük a Csepeli Önkormányzat segítségével a karácsonyi Cipősdoboz akciót.

Tudjuk, sokan várják már, hogy az idei évben is több száz csepeli nehézsorsú gyermek karácsonyát varázsoljuk szebbé együtt! Mi mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön, de egyedül nem vagyunk erre képesek! Ezért várjuk mind azokat a segíteni tudó csepeli jószándékú adakozókat, akiknek szívügyük ez a fajta segítségnyújtás! (tovább…)

Jótékony adományok mozgáskorlátozottaknak

2022. november 21. hétfő

Csepel.hu

A Segítség Köve Alapítvány és az önkormányzat közös összefogásával tisztító- és tisztálkodási szereket adományoztak a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete tagjainak.

Az egyenként húszezer forint értékű adományt a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében tartott klubnapon adták át a résztvevőknek. Az egyesület a városvezetés számára közelmúltban felajánlott számítógéppel is gazdagodott, amelyet Borbély Lénárd polgármester nyújtott át.
(tovább…)

Rászorulóknak gyűjtenek

2022. október 11. kedd

Jót tenni jó!

Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 14-én pénteken és 15-én szombaton 8-tól 16-óráig.

A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.

(tovább…)

Adomány iskolásoknak, óvodásoknak

2022. október 7. péntek

Csepel.hu

A Segítség Köve Alapítvány az előző évekhez hasonlóan október elején ismét megajándékozta a csepeli iskolákat, óvodákat.

Összesen 20.000 db írószert, egyéb iskolaszereket adományozott harminchét csepeli oktatási intézménynek, melynek értéke meghaladta a 2,5 millió forintot. Sok száz gyermek, pedagógus-óvópedagógus örülhetett az ajándékoknak. (tovább…)

Jótékonysági gála a mozgáskorlátozottakért

2022. augusztus 29. hétfő

Csepel.hu

Szeptember 3-án, szombaton 17.30-tól immáron hetedik alkalommal tartják meg az Alice BellyDance Jótékonysági Estet a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületéért.

A Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében megrendezésre kerülő est védnöke Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke.

(tovább…)

Újabb segítség Beregszásznak

2022. június 1. szerda

Csepel.hu

Tegnapelőtt bepakoltunk, tegnap pedig elvittük a csepeliek adományát határon túlra, a kárpátaljai Beregszászra. Ez volt a segélyszállítmányunk 2. hulláma – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán, aki személyesen is részt vett a szállítmány eljuttatásában.

A csepeli önkormányzat ismét több tonna alapélelmiszert és vizet vitt Beregszászra, amire nagy szükség is volt, hiszen a kinti adománykészletek jelentősen kifogytak. Borbély Lénárd megnézte azt a Bethlen Gábor magyar iskolát, ahol több más helyszín mellett menekültszállót alakítottak ki a városban. Az iskola igazgatónője és kollégái páratlan helytállást tanúsítanak, óvják és ellátják az oda érkező gyerekeket, anyukákat, időseket. A férfiakat eközben pedig folyamatosan besorozza az ukrán állam és elviszik őket a háborúba – írja.

(tovább…)

Ismét összefogásra buzdít a polgármester

2022. május 10. kedd

Csepel.hu

Nem csitul a szomszédunkban a háború. Továbbra is naponta több ezren menekülnek Magyarországra, és vannak arra utaló jelek, hogy a harcok által eddig nem érintett Kárpátalját is bármikor elérheti a háború. A bajt tetézi, hogy egyre több menekült érkezik Ukrajna keleti feléből leginkább a beregszászi járásba, ellátásuk még súlyosabb helyzet elé állította az ottaniakat, akiknek a saját lakosaikról is gondoskodni kell – áll Borbély Lénárd polgármester facebookos bejegyzésében, aki a folytatásban ismét összefogásra buzdítja a csepelieket, hogy segítsünk együtt az ukrajnai háború menekültjein.

Hozzátette: a múltkori adományok után sajnos megint egyre nagyobb hiányt szenvednek a kárpátaljaiak leginkább tartósélelmiszerekből (liszt, szénsavmentes ásványvíz, cukor, olaj, tészta, rizs), de tisztítószerekre is nagy szükség van. „Ennek orvoslásában szeretnénk újfent segíteni, ezért úgy döntöttünk, még nagyobb intenzitással folytatjuk adománygyűjtő akciónkat” – tette hozzá, megemlítve, hogy a Segítség Köve Alapítvánnyal együttműködve arra kéri a csepelieket, fogjanak össze újra és segítsenek együtt a bajbajutottakon!

(tovább…)

Ukrán gyerekeken segít az önkormányzat

2022. április 25. hétfő
Csepel.hu
 
Összesen kilenc ukrajnai kisgyermek kezdte meg az óvodát a napokban Csepelen – tudta meg portálunk. Óvodai ellátásukról az önkormányzat gondoskodik.
 
A csepeli önkormányzat a háború kitörése óta segít a bajbajutottakon. Mint ismeretes, márciusban 108, Ukrajnából menekült indiai egyetemistát szállásolt és látott el az önkormányzat a volt Ifjúsági Tábor területén, azóta pedig számos menekült családnak nyújtott segítséget. Ezen kívül – a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva – rengeteg adománnyal támogatja a hivatal a menekülteket és a kárpátaljaiakat. Ezek közül volt, amit személyesen Borbély Lénárd polgármester vitt Beregszászra.

(tovább…)

A Segítség Köve Alapítvány beszámolója

2022. március 28. hétfő

Csepel.hu

A Segítség Köve alapítvány az ukrajnai háború kitörése óta, a csepeli önkormányzattal közösen segíti a háború elől menekülteket.

Az alábbiakban a civil szervezet közleményét olvashatják. (tovább…)

Adományok a rászorulóknak a Segítség Köve Alapítványtól

2022. március 21. hétfő
Csepel.hu
A Segítség Köve Alapítvány az ukrajnai háború kitörése óta a hatodik segélyszállítmányát juttatta el Ukrajnába. Alább olvashatják az ezzel kapcsolatos közleményüket.
 
„Szomorúan halljuk és látjuk a híradásokból a háború borzalmait, a meg nem szűnő menekültek áradatát, és senki nem tudja megmondani mi történik holnap, holnapután!? Sok száz család annak reményében, hogy talán visszaköltözhetnek otthonaikba, kárpátaljai településeken próbálják átvészelni ezeket a napokat. A mi dolgunk, hogy irgalmasok legyünk mind azokhoz, akik elszenvedői ezeknek a szörnyű napoknak, ezért nagyon hálásak vagyunk a csepeli lakosság által összegyűjtött adományokért, a Paulus Közösség szállításban nyújtott segítségéért, melyek lehetővé tették, hogy elindulhasson hatodik segélyszállítmányunk.

(tovább…)