‘Jótékonyság’ kategória archívum

Adományba gyűjt kabátokat egy csepeli Facebook-csoport

2020. január 7. kedd

Csepel.info

A Csepel Hol-Mi? csoport hirdetett kabátgyűjtést. A felhívás szövegét az alábbiakban közöljük:

“Vigyél egy kabátot gyűjtést hirdetünk, mely január 12-ig szól. Ez után a kabátokat a Munkásotthonban helyezzük ki előreláthatólag egy hónapig ill. a készlet erejéig. Aki rászorul egy kabátot vihet el. Ha van otthon olyan kabátod, mellyel hozzájárulnál a gyűjtéshez Kalmár Tamásné Rózsa egyeztetve, 9-14h között, és 17h után Csepelen tudod átadni. Kérjük hogy tiszta és szakadásmentes kabáttal segítsétek a gyűjtést, mert nincs kapacitásunk mosni és varrni. Kabát lehet női/férfi/gyerek.”

Egyetlen halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek sem kértek ingyenes étkezést a szünidőre

2020. január 6. hétfő

Csepel.info

Kinek jár az ingyenes étkezés óvodai étkezés?

A fotó illusztráció

Csepelen egyetlen hátrányos helyzetű gyereknek sem kérték a szülei a téli szünet idejére és 2019 karácsonyára felkínált ingyenes étkeztetést. Ezt az Orbán kormány vezette be, és terjesztette ki a szünidőkre is. Hasonlóan minimális volt az érdeklődés az ingyenes étkeztetésre nyáron, 2018 karácsonyán pedig öt alatt volt az igénylők száma – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat ingyenes krumpli és almaosztásán ezzel együtt 2019 őszén is sokan vettek részt, ám kevesebben, mint a korábbi években. Hasonló volt a helyzet a hátrányos helyzetű családoknak és egyedül élőknek osztott az ingyenes karácsonyfák esetében, ahol idén kevesebben kérték a segítséget. Korábban, 2010 előtt az akkori önkormányzat vezetése nem segített a rászorulóknak: ők büszkén hirdették a honlapjukon, hogy nem adnak ingyen ebédet senkinek. (tovább…)

Adventi élelmiszergyűjtés Csepelen

2019. november 19. kedd

Czibulyáné Szonday Szilvia/Facebook, Csepel.info

Adventi tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, november 22-én pénteken és 23-án szombaton 8-tól 16-óráig – számolt be Facebook oldalán Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő.

A felajánlott élelmiszereket rászoruló családok kapják meg. A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.

csepel.info

Karácsonyi ajándékozás az Erdősor úti anyaotthonban

2018. december 21. péntek

csepel.hu

Cipődoboz akció keretében karácsonyi ajándékozást szerveztek gyerekek részére a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros Szervezete Családok Átmeneti Otthonában december 20-án Csepelen. Az Erdősor úton található anyaotthonba ellátogatott Borbély Lénárd polgármester, aki három kislányával együtt csomagolt össze ajándékdobozokat, és adta át az otthon lakóinak. Ábel Attila alpolgármester szintén személyes ajándékkal lepte meg a kicsiket. A vendégeket és a ház lakóit Weigl-Kiss Erika, az anyaotthon vezetője köszöntötte.

(tovább…)

Jótékonysági filmvetítés a Kultik Csepel moziban

2018. december 19. szerda

Csepel.info

Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, idén is volt jótékonysági filmvetítés a csepeli moziban.

Az alábbi videóban látható, hogy sokan éltek a lehetőséggel. (tovább…)

Tartós élelmiszert ajándékoztak a rászorulóknak

2018. december 19. szerda

Borbély Lénárd facebook oldala

Karácsony közeledtével negyedik alkalommal osztottak tartós élelmiszert a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának szervezésében.

December 18-án Borbély Lénárd segítségével 200 csomagot sikerült kiosztani.

(tovább…)

Gyümölcsöt kaptak ajándékba az ovisok

2018. december 18. kedd

Csepel.hu

Idén a Napsugár Tagóvoda gyermekei kaptak gyümölcsöt a Csepeli Piac kereskedőinek jóvoltából. A több ládányi almát, mandarint és banánt Ábel Attila alpolgármester és Beer Krisztián piacvezető adták át a gyermekeknek december 18-án délelőtt.

A csepeli árusok példaértékű összefogásának köszönhetően összesen több mint 150 kg almát, mandarint, narancsot, banánt és még sok egyéb gyümölcsöt sikerült összegyűjteni a csepeli óvodások számára. (tovább…)

Bejglit vittek az időseknek

2018. december 18. kedd

Csepel.hu

Ajándék bejglivel kedveskedtek a Simon Bolivár sétányon működő nyugdíjasház és a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóinak az önkormányzat munkatársai. Az idősek örömmel fogadták a közelgő karácsonyi hangulatot idéző meglepetést.

A mákos bejgliket Borbély Lénárd polgármester, Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője, Rátkainé Takács Anikó, a HSZI intézményvezető-helyettese, Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő, valamint az önkormányzat dolgozói osztották szét. (tovább…)

Újra karácsonyi jótékonysági akciót indít a Segítség Köve Alapítvány

2018. november 20. kedd

csepel.hu

Immáron hagyományosan újra elindul a Segítség Köve Alapítvány karácsonyi akciója. A Cipősdoboz kampány eredetileg Angliából indult, több mint két évtizede tűnt fel először Magyarországon, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Segítség Köve Alapítvány közreműködésével – a csepeli rászoruló gyermekek, később a Baptista Szeretet Szolgálaton keresztül országos akcióvá fejlődött.

(tovább…)

Csepel II. Jézus Szíve Plèbánia Karitász csoportja idén is élelmiszert gyűjt a rászorulóknak

2018. november 20. kedd

csepel.hu

Jót tenni jó!

Adventi tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a Coop üzletben XXI. Budapest, Kossuth Lajos u. 111-113 (a Víztoronynál), 2018. november 23-án pénteken és 24-én szombaton 8-18 óra között. Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak… A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.
Köszönjük a támogatást!

csepel.hu

(tovább…)