‘Jótékonyság’ kategória archívum

Kolonics Györgyre emlékeztek halálának évfordulóján

2021. július 16. péntek

Csepel.hu

Kolonics György halálának évfordulóján, július 15-én a hagyományoknak megfelelően újra megrendezték a fáklyás emlékevezést a csepeli kajak-kenu telepen. A kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok csepeli kenus 2008-ban hunyt el. Az eseményt ezúttal is a Kolonics György Alapítvány szervezte.

A megemlékezésen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. Ott volt Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke, az egykori élsportolók közül pedig Hüttner Csaba, négyszeres világbajnok, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, valamint Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke. Németh Szilárd országgyűlési képviselő arról tett bejelentést, hogy nagymértékű beruházást kezdenek el hamarosan a telepen.

(tovább…)

Segítség a HSZI-nek

2021. június 8. kedd

Csepel.hu

Összesen 300 db női és férfi illatszercsomagot ajándékozott a Segítség Köve Alapítvány a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI).

A több mint 400 ezer forint értékű felajánlást ma délután vette át Nagyné Kovács Timea, a HSZI intézményvezetője Schönek Mártától, az alapítvány munkatársától. Mint megtudtuk, az ajándékok a HSZI összes dolgozója között lesznek szétosztva.

(tovább…)

Szíves „köszönet rajzok” és meglepetés koncert az egészségügyi dolgozóknak

2021. május 27. csütörtök

Csepel.hu

Piros szíves „köszönet rajzokkal” és köztéri koncerttel lepték meg a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat dolgozóit az általános iskolások, a csepeli Fasang iskola rézfúvós kamaraegyüttese, valamint a Csepel Hangja kórus. A Nagy Imre Általános Iskola tanulói és a művészeti iskolások több száz szíves rajzot adtak át dr. Dobák András főorvos-főigazgatónak, kifejezve hálájukat és köszönetüket az egészségügy frontvonalában dolgozók áldozatos munkájáért.

A Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Szín-Pad-Kép Tagintézménye áprilisban a Dél-Pesti Tankerületi Központ támogatásával rajzos akciót hirdetett “Szív küldi…” címmel. „A felhívásban arra kértük az általános és művészeti iskolásokat, hogy köszönetképpen készítsenek “szíves” rajzokat az egészségügyi dolgozóknak Csepelen és Soroksáron. Nagy örömünkre telephelyeinkről, a többi iskolából és óvodából összesen 750 rajz érkezett a felhívásunkra” – tájékoztatta oldalunkat Körömi Gábor tagintézmény-vezető.

 

(tovább…)

Segítség a rászorulóknak

2021. március 30. kedd

Csepel.hu

Húsvét közeledtével tartósélelmiszer csomagokat osztunk ki a rászorulóknak, hogy enyhítsünk a legelesettebbek terhein, és hogy segítsünk a COVID-19 okozta együttes kihívások átvészelésében – tájékoztatott Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán.

A családok kiválasztása a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának bevonásával történik, mint ahogyan az elosztásban is ők a közreműködőek.

(tovább…)

Emléklappal köszönték meg a játékokat Nagyszalontának a Csodakút ovisok

2021. február 24. szerda

Csepel.hu

Nagy örömmel bontották ki a játékokat és egy emléklappal köszönték meg a Csodakút óvodásai Török László, nagyszalontai polgármesternek azt a nagylelkű adományt, amely testvérvárosunk, Arany János szülővárosának összefogásából született – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

Ahogy korábban beszámoltunk a Csodakút ovi egy tárolója pár hete vált a lángok martalékává, miután valaki felgyújtotta. A játékok zöme odaveszett, ezeket többek között Tusnádfürdő és Nagyszalonta város segítségével sikerült pótolni.

(tovább…)

Porig égtek a játékok egy óvodában – a TV2 beszámolója a csepeli tűzről

2021. január 27. szerda

TV2

Porig égett egy csepeli óvodában az udvaron álló tároló. Így a gyerekek játékai megsemmisültek.

Az anyagi kár hatalmas, közel egy millió forintos. Ezért most gyűjtést indítottak, a szülők, az önkormányzat és több nagyobb cég is adományozott játékokat az óvodának. A tüzet egy hajléktalan férfi okozta, aki aludni ment be az óvoda udvarára.

Illatszerajándékok egészségügyi dolgozóknak

2020. december 22. kedd

Csepel.hu

Illatszercsomaggal ajándékozta meg a Segítség Köve Alapítvány a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat dolgozóit kitartó munkájukért.

A szíves felajánlást az intézmény nevében Dr. Dobák András főigazgató, a városvezetés képviseletében Ábel Attila alpolgármester köszönte meg.

(tovább…)

Mézadomány a Tóth Ilona szakrendelő dolgozóinak

2020. december 19. szombat

Csepel.hu

Köszönete jeléül háromszáz üveg magyar termelői mézet adományozott Dienstmann Tamás a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat munkatársainak a koronavírus-járvány kapcsán végzett áldozatos munkájukért. A nemes felajánlást Dr. Dobák András főigazgató és Morovik Attila alpolgármester köszönték meg.

Ahogy az adományozó kérdésünkre válaszolt: ez csak egy csepp a tengerben.

(tovább…)

A legszebb karácsonyi meglepetés cipősdobozban érkezik

2020. december 18. péntek

Csepel.hu

Karácsony közeledtével sok kisgyermek arcára csaltak örömöt ajándékokkal teli cipősdobozok a Családok Átmeneti Otthonában. A Segítség Köve Alapítvány cipősdoboz akciójához idén a csepeli önkormányzat is csatlakozott, mivel a járvány miatt a Szent Erzsébet Jótékonysági Bál elmaradt.

A városvezetés képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester Schönek Mártával közösen adták át az ajándékokat.

(tovább…)

Ajándékok a Dél-pesti tankerületnek

2020. december 16. szerda
Csepel.hu
“Ma a Segítség Köve Alapítvánnyal közösen 725 db illatszer csomagot adtunk át a Dél-Pesti Tankerületi Központnak. A csomagok a csepeli iskolákban dolgozó pedagógusok között kerülnek kiosztásra” –  adta hírül Facebook oldalán Morovik Attila alpolgármester, aki egyben megköszönte a pedagógusok egész éves áldozatos és kitartó munkáját.

(tovább…)