‘Jótékonyság’ kategória archívum

Újra karácsonyi jótékonysági akciót indít a Segítség Köve Alapítvány

2018. november 20. kedd

csepel.hu

Immáron hagyományosan újra elindul a Segítség Köve Alapítvány karácsonyi akciója. A Cipősdoboz kampány eredetileg Angliából indult, több mint két évtizede tűnt fel először Magyarországon, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Segítség Köve Alapítvány közreműködésével – a csepeli rászoruló gyermekek, később a Baptista Szeretet Szolgálaton keresztül országos akcióvá fejlődött.

(tovább…)

Csepel II. Jézus Szíve Plèbánia Karitász csoportja idén is élelmiszert gyűjt a rászorulóknak

2018. november 20. kedd

csepel.hu

Jót tenni jó!

Adventi tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a Coop üzletben XXI. Budapest, Kossuth Lajos u. 111-113 (a Víztoronynál), 2018. november 23-án pénteken és 24-én szombaton 8-18 óra között. Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak… A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.
Köszönjük a támogatást!

csepel.hu

(tovább…)

Alice BellyDance jótékonysági est a Szabó Magda Közösségi Téren

2018. november 20. kedd

csepel.hu

csepel.hu

Tragédia Csepelen: az anyuka meghalt, az apuka egyedül maradt a fiával

2017. december 18. hétfő

Azenriportalanyaim.blog.hu

A fotó illusztráció

A csepeli család több mint egy évtizede fogadott örökbe egy kisbabát, aki mára a kamaszkor kapujába ért. Az anyuka azonban, aki összefogta a családot, megbetegedett, majd pár héttel ezelőtt meghalt. Az apuka egyedül maradt a fiúval és a banki adósságaikkal, amit most már csak a nyugdíjából tud törleszteni.

Az alábbiakban a Azenriportalanyaim.blog.hu cikkét olvashatják. (tovább…)

Húsvéti élelmiszergyűjtés

2017. március 13. hétfő

Csepel.hu

eggs-1221990_960_720

Jót tenni jó….

Húsvéti tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a Coop üzletben XXI. Budapest, Kossuth Lajos u. 111-113 (a Víztoronynál), március 17-én pénteken 13 -17 óráig és 18-án szombaton 9 – 17 óráig.
Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…
A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.
Köszönjük a támogatást!

Videó: így lopják el az adományba adott ruhákat Csepelen

2017. január 13. péntek

Alfahír, Csepel.info

Nem csak az elmúlt hetekben kirakott fogasokról lopják az adományba adott ruhákat. A Máltai Szeretetszolgálat csepeli ruhagyűjtő konténerét is gyakran kifosztják – pedig forgalmas helyen van.

A fenti videó a csepeli Tesco parkolójában készült, amikor két cigány lány éppen ellopja a konténerbe tett kabátokat. Az egyéb ruhákat szétdobálták, a videót készítő pedig az egészet szépen végignézte.

Az utca senkinek nem lehet az élettere

2017. január 8. vasárnap

Pesti Srácok

az-utca-senkinek-nem-lehet-az-elettere

Évek óta nem volt olyan hideg mint ezekben a napokban. Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalra újabb mélységekig csökken a hőmérséklet. A mínusz 25 fok egy olyan lélektani határ, amit még utazás közben is nehezen visel a hideghez csöppet sem edzett szervezet, de a földön fekve 10-20 perc elég belőle a kihűléshez. Nem kérdés, kik a mostani zord időjárás veszélyeztetettjei: a hajlék nélküliek, a nélkülözők, és az idősek. A kormány, a hatóságok, valamint a hazai segély-és karitatív szervezetek is felkészültek, hogy elhárítsák a kemény fagyok okozta krízishelyzetet, ugyanakkor azt kérik, ha segítségre szorulót látunk az utcán, azonnal hívjunk segítséget.

Az utca senkinek nem lehet az élettere” – mondta a PestiSrácok.hu-nak Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Mint mondta, soha nem volt egyszerű a dolguk. Egész évben létező probléma, hogy az utcán élők közül keveseket lehet “becsalni” a melegedőkre vagy éjszakai szállásokra, mert senki sem kötelezhető rá. Ilyenkor azonban jóval többen fogadják el a segítséget, és választják a fűtött intézményeket a fagyos aluljárók vagy a parkok helyett. Azokat viszont, akik még a mínusz 20 fokban sem hajlandók “jobb belátásra” térni, a helyszínen próbálják ellátni a szeretetszolgálat munkatársai. A diszpécserszolgálat krízisautót küld az ismert helyszínekre, ahol azok élnek, akik elutasítják a melegedők adta ellátást. Róluk a szociális munkások gondoskodnak, hogy döntésük ne legyen a végzetük. Meleg ruhákat, cipőt, takarókat, teát és ennivalót is visznek nekik, és ha úgy ítélik meg, mentőt hívnak hozzájuk. A Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, ők felelnek a főváros budai oldalának hajléktalan ellátásáért, nagyjából 500 helyet tudnak biztosítani, de olyan nem fordulhat elő, hogy valaki fedél nélkül marad. Az igényeknek megfelelőn folyamatosan bővítik a férőhelyeket, hogy mindenki fűtött helyre kerüljön. (tovább…)

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

Ilyen volt a Csepel Mozi jótékonysági filmvetítése

2017. január 6. péntek

Youtube

A mozi december 16-én rendezett jótékonysági vetítést.

A Csepeli Lelkészi Kör is megvendégelte a rászorulókat

2016. december 23. péntek

Csepel.hu

okumenikus

 

A Csepeli Lelkészi Kör és más szervezetek, magánszemélyek adományainak köszönhetően vendégelték meg a rászorulókat december 23-án a Kossuth Lajos út 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban. A hagyományos karácsonyi ételosztást az Ökumenikus Segélyszervezet rendezte Csepelen egy héten át, december 19-e és 23-a között. Idén a szokásosnál kevesebben vették igénybe az ingyen ebédet kerületünkben. 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az adventi-karácsonyi szeretetvendégségén a napi ezer adag étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várta a rászorulókat. Minden nap más menüt szolgáltak fel. Pénteken, az utolsó nap sült csirkecomb, krumpli, savanyú uborka, narancs, alma, sütemény került az asztalokra, a távozók pedig egy kiló kenyeret is magukkal vihettek. A megmaradt ételeket a csepeli Védgát utcában található nappali melegedőben osztották ki.  (tovább…)