2009. május havi archívum

A hajó neve: Amapola

2009. május 31. vasárnap

Index

A Csepel-sziget északi csücskében, az egykor szebb napokat látott Kvassay-zsiliptől egy percre épül egy hajó. Bartyik Vilmos, azaz Tengerész nyugdíjazása óta, három éve saját kezűleg rakja össze darabról-darabra a folyó- és tengerjáró vitorlást, hogy végül elmondhassa: szabad ember lett.

Lassan mindenki leköröz minket erőszakos, goromba, széthúzó barátságtalan magyarokat. Ahogy hazafelé robogóztam a ferihegyi gyorsforgalmin, egy DHL futárkocsi nem tudván megbocsájtani, hogy nem tudott előzni a szembe forgalom miatt, az Üllői úton azonnal leszorított, halálfélelmemmel kívánva büntetni zavaró puszta létezésemet, tegnap meg egy amúgy emberformájú állampolgártársam, miután õt nem feltartva, de kihasználva fürgeségem elõtte kanyarodtam be a lámpa szabad jelzésénél, közölte velem többször, hogy “hova sietsz, meg fogsz dögleni a kurva anyádat”. El kell innen menni. (Tengerész /amapola.blog.hu) (tovább…)

Győztek a civilek – vagy ez csak kampány?

2009. május 30. szombat

A Csepel SC beépítése is lehet az új cél

Csepel.info

Fotógalériánk itt nézhető meg

Nehéz megmagyarázni, mi történt 2009. május 29-én, pénteken este hat órakor a Kis-Duna partról szóló civil fórum alatt. Talán eljött az a pillanat, amikor még az MSZP is rádöbbent, hogy a választókat kell(ene) képviselnie? Vagy talán látták, hogy nyakukon az EP-választás, az erejük pedig még itt, Csepelen is túlzottan megfogyatkozott a nagyképűsködéshez? Lapunkhoz egy sokkal baljósabb vélemény is eljutott.

Egy dolog biztos. Hosszú-hosszú évek sokszor reménytelennek tűnő küzdelme után a Csepeliek a Zöld Kis-Duna Partért Egyesület péntek esti fórumán megtörni látszott a jég. A fórumon Kál Károly az SZDSZ, Szenteczky János az MSZP és Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP részéről vett részt. (tovább…)

Késsel fenyegetőzött a rabló a játékteremben

2009. május 30. szombat

Csepel.hu

A Csepeli Rendőrkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a hajnali órákban az egyik csepeli játékteremben az egyelőre ismeretlen tettes késsel megfenyegette az ott tartózkodó férfit. Elvette tőle pénztárcáját, és a helyszínről gyalogosan elmenekült. A rendőrség rablás gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Csepeli Rendőrkapitányág felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy értékeiket ne hagyják látható helyen őrizetlenül. A figyelmetlenség következményeként egyetlen nap alatt ismeretlen tettesek a XXI. kerületben három alkalommal is kihasználták a kínálkozó lehetőséget. (tovább…)

Repülőről is irtják majd a szúnyogokat

2009. május 29. péntek

Helyi Téma, Csepel.info

Idén gyorsan érkezett a tavasz, sõt mi több, a nyár, de az ébredõ természettel együtt járnak a kellemetlen szúnyogok is. Lapunk utánajárt, Csepelen mikor várható szúnyogirtás. Az ÁNTSZ-tõl megtudtuk azt is, honnan jönnek a csepelieket csipkedõ szúnyogok.

– A XXI. kerületben problémát okozó szúnyogok nagy része a XXII. kerületi Háros-szigetrõl származik. Földi irtást végeztünk már idén a III. a IV. és a XXII. kerületben, ugyanis ezek a legfertõzöttebb területek. Mivel a Duna vízállása alacsony, bízunk benne, hogy elég lesz a felszíni, és csak júniusban lesz szükség légi irtásra. Nem szeretnénk permetezni májusban, a virágzás idején. Ha azonban mégis szükség volna rá, elõfordulhat, hogy május végén megrepüljük mi is az elsõt. (tovább…)

Életfogytiglant kapott az olaszliszkai lincselő

2009. május 29. péntek

Hírszerző

Szögi Lajos

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte az elsodort kislány apját, aki agyon verte a tiszavasvári tanárt az olaszliszkai emberölés büntetőperében első fokon a Borsod megyei bíróság. Öten 15 év fegyházbüntetést kaptak, a két fiatalkorú vádlottra pedig 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést szabtak ki.

Gyakorlatilag azt a büntetést szabta ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság, amit a vád kért. Az Olaszliszkán elkövetett lincselés egyik vádlottja életfogytig tartó, a többiek 15-15, illetve 10 év fegyházbüntetést kaptak. (tovább…)

Kármentesítenék a Csepel Műveket

2009. május 29. péntek

Csepel.hu, Csepel.info

A COWI Magyarország – AGRUNIVER Holding – WESSLING Hungary konzorcium közbeszerzési eljárást követően kapott megbízást a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól a „volt Csepel Művek Gyártelep területének kármentesítési feladatainak megoldására vonatkozó stratégiai szakanyag kidolgozása” tárgyú feladatra.

A volt Csepel Művek Gyártelep területén folytatott, elsősorban a múltbeli tevékenységek által okozott szennyezések felszámolására vonatkozóan egy olyan stratégiai szakanyag kidolgozása a feladat célja, amely a terület speciális helyzetét figyelembe véve (közel 120 éves ipartörténeti múlt, kedvező városszerkezeti elhelyezkedés, privatizáció révén kialakuló sokszereplős tulajdonosi struktúra) gazdasági, környezetvédelmi és városfejlesztési szempontokat is vizsgáló alternatívákat fogalmaz meg. (tovább…)

300 milliós csalás miatt csuktak le egy MSZP-st

2009. május 29. péntek

Index

Csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját, Nyékes Bélát. A vidéki szocialista tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több magyar társaságában zátonyra futott egy hajóval a Niagara vízesés fölött, ahonnan a parti őrség csak egy nagyobb manőverrel tudta kimenteni.

Mintegy 300 millió forintos kárértékű ügyben indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, és a napokban előzetes letartóztatásba helyezte Nyékes Béla, kecskeméti szocialista politikust. (tovább…)

Színészek lesznek a BKV új magyar hangjai

2009. május 29. péntek

Index

Reméljük, majd az alagútban is elfér

Ismert színészek hangjára cserélné a BKV a buszokon, villamosokon, metrókon hallható tájékoztatókat, ám hiába készült el a felvétel, hiába fizették ki a színészeket, mégis a régi hangok darálják az állomások nevét, tudta meg a TV2 tények című műsora. A régi járművek, régi hangosbemondójára ugyanis nem tudják feltenni az új hangokat. (Azért a BKV azt ígéri, hogy a jövő héten már bemutatja a járművek új magyar hangjait.)

A BKV jelenleg több mint 80 milliárd forintos adóságállományt görget, és évente 15 milliárd forintos veszteséget produkál. A főpolgármester egyébként pont pénteken tárgyal a miniszterelnökkel, állította a Tények, ugyanis a közlekedési vállalat Demszky Gábor szerint a finanszírozhatóság határán van. (tovább…)

Elfogták az öltözőszekrények fosztogatóit…

2009. május 29. péntek

Police.hu

A termálfürdő alkalmazottainak segítségével elfogta a rendőrség azt a szigetszentmiklósi és csepeli férfit, akik a gyanú szerint megelőzően több öltözőszekrényt fosztottak ki az intézményben.

Elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket. Előzetes letartóztatásba helyezésük indítványozására előterjesztést nyújtanak be a gárdonyi nyomozók… (tovább…)

Gázolás a Völgy utcán

2009. május 28. csütörtök

Csepel.info

Lapunk információi szerint ma délután 17 órakor elgázoltak egy gyalogost a Völgy utca és a Béke tér kereszteződésében.

A hölgyet azóta mentővel kórházba szállították. A baleset miatt a Völgy utcát az érintett szakaszon a rendőrség egy időre lezárta. Aki egyéb információval is rendelkezik az írjon a fórumba.