2013. július havi archívum

Ilegális árusokat kaptak el a közterület-felügyelők

2013. július 31. szerda

Csepel.info

A kép illusztráció, nem a helyszínen készült

Csepeltől Szigetszentmiklósig “terítették” azokat az illegális árusokat, akik a piac és a Spar között a csepelieket zaklatták. Az árusok közül többeket is elkaptak szerdán a közterület-felügyelők – értesült a Csepel.info.

“Minden szirszart árultak, odajöttek hozzánk, csak nem hagytak békén. Aztán hirtelen mindegyik befutott a piacra, elvegyültek az emberek között. Akkor láttam, hogy megjöttek a közteresek” – írta az esetről az egyik olvasónk. Információink szerint a szerdán a piac környékén illegális árusításba kezdő magyarajkú erdélyi romák közül többet is elkaptak a kiérkező közterület-felügyelők. Az akkor még szerencsésen elmenekülök közül páran később visszamerészkedtek a környékre, de azokat ismételten elzavarták. (tovább…)

Digitális átállás: eljött a lekapcsolás napja

2013. július 31. szerda

55 ezer háztartás kért ingyenesen set-top-boxot

MHO

Ma 12 óra 30 perckor megszűnik az analóg földfelszíni tévéadások sugárzása az ország középső részén. Akik nem álltak át, azok még öt napig egy üzenetet fognak látni a képernyőjükön arról, hogy mi a teendőjük.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Csongrád megye valamint Budapest teljes területén, emellett Vas, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Pest és Komárom-Esztergom megye jelentős részében a lekapcsolás után már csak digitálisan foghatók a televíziós adások. Az ország többi részén október 31-én kapcsolják le az analóg földfelszíni sugárzást.

(tovább…)

Gigéről érkezett, de lebukott a kábeltolvaj

2013. július 31. szerda

Csepel.hu

A csepeli rendőrkapitányság folytatja le az eljárást annak a férfinak az ügyében, aki július 16-án a hajnali órákban egy telefonkábelt lopott el a Szentmiklósi úton, s ennek következtében 400 lakásban szűnt meg a telefon- és internet szolgáltatás. A 29 éves O. József gigei lakost (Somogy megye) a környéken élők bejelentése alapján fél óra múlva elfogták a csepeli rendőrök. Az elkövetőt őrizetbe vették, s indítványozták az előzetes letartóztatását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága közérdekű üzem működésének megzavarása és lopás bűntettének elkövetésével gyanúsítja a férfit.

(tovább…)

Tábori élmények felnőttek bőrébe bújva

2013. július 31. szerda

Csepel.hu

Hétfőn tikkasztó hőségben kezdődött a péntekig tartó ingyenes élmény tábor a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban, ahol a fiatalok a rendőrök, a mentősök és a tűzoltók mindennapi munkájába nyertek bepillantást. Kedden katonasággal, okmányirodával, média ügynökséggel és munkaügyi kirendeltséggel bővült az állomások száma, melyek a felkészítés jegyében ideiglenes munkahelyként kialakítva játékszerűen funkcionálnak.

A táborlakók a nyári szünidejük minél tartalmasabb eltöltésével olyan dolgokat tanulhatnak a különböző helyszíneken, amelyek mindennapi életük során hasznossá válhat. A szakemberektől többek között megtudhatják például, mikor kell mentőt hívni, milyen eszközökkel dolgoznak a nyomozók, hogyan dagaszt a pék, miért készülnek okmányok, mit csinálnak a bírók, ügyészek vagy izgalmas-e a katonai lét.

(tovább…)

Így hallgathatnak le Magyarországon

2013. július 31. szerda

Mno

A bűnüldöző szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok kérésére minden adatunkat kötelesek kiadni a telefonos szolgáltatók, még pedig ingyen, olykor határidőre. A mobilcégek egyike elismerte, mintegy 160 megkeresést teljesít naponta, és több tízmilliót fordít adatszolgáltatásra. Az általunk megkérdezett szolgáltatók titkolózása beszédes, de nem lankadtunk: egy szakjogászt és az adatvédelmi biztost kérdeztük az ügyben.

Azt követően, hogy Edward Snowden egykori alkalmazottként idén júniusban kipakolt a Guardiannek az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) adatgyűjtési tevékenységéről, és annak sötétebb, eladdig kevésbé ismert oldaláról, megkezdődött a bűnüldöző szervek teljes letapogatása a sajtó részéről. Kisült, hogy a britek erre szakosodott kormányszerve a 2009-es londoni G20-as csúcs minden tagjának telefonját lehallgatta, és e-mailjeiket is pásztázta. Az NSA kínai sms-ek millióit figyelte hasonló technikával. A Der Spiegel magazin június végén arról számolt be, hogy az USA titkosszolgálata az Európai Unió washingtoni és New York-i ENSZ-képviseleteinek irodáiban is poloskákat helyezett el. Brüsszel a parlament és a bizottság elnökén keresztül üzent a tengerentúlra, hogy jobb, ha az NSA azonnal tisztázza a helyzetet. Az, hogy a német, majd a brit titkosszolgálat is elismerte a korábban nem ismertetett adatszerzési módszereket, már sehol sem verte ki a biztosítékot annyira. (tovább…)

Meghálálták Werbernek a gyűlöletkampányt

2013. július 31. szerda

Mno

Egy a Magyar Nemzet birtokába került megbízási szerződés föllebbenti a fátylat arról, hogyan hálálták meg a szocialisták Ron Werbernek, a párt izraeli kampánytanácsadójának a munkáját 2002-ben, a győztes választások után.

Azt a megoldást választották, hogy az állami tulajdonú Magyar Követeléskezelő Rt. 2002. július 15-én 200 dolláros (akkori árfolyamon több mint 50 ezer forint) órabérért megbízta Werber cégét, az izraeli bejegyzésű Werber Public Affairst a befektetéspiaci és a tőkepiaci helyzet elemzésével, hogy világossá tegye számukra, a „különböző típusú befektetések értékesítésére melyek a várhatóan legelőnyösebb időpontok”. (tovább…)

Megújult az út Szigethalom és Szigetújfalu között

2013. július 31. szerda

Az idén országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg

MTI, Hiradó.hu

Illusztráció

Több mint egymilliárd forintot költöttek uniós forrásból a Csepeltől Ráckevén át Kiskunlacházáig húzódó mellékút nyolckilométeres szakaszának korszerűsítésére.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta, hogy az 5101-es úton – Szigethalom és Szigetújfalu között, illetve Tököl belterületén szükség szerint hat méterre szélesítették a burkolatot, megerősítették a pályaszerkezetet, s az elöregedett, valamint rossz állapotban lévő kopóréteget is vastagabbra cserélték. (tovább…)

Több mint 10 éves rekordon a foglalkoztatási ráta

2013. július 30. kedd

Híradó

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 51,5 százalékra emelkedett a foglalkoztatási arány a második negyedévben, erre több mint egy évtizede nem volt példa.

55 ezerrel több embernek volt munkája, mint az előző év hasonló időszakában. Közben négy éves mélypontra, 10,3 százalékra csökkent a munkanélküliség. Elemzők szerint a kedvező folyamatok az év második felében is folytatódhatnak. (tovább…)

Triatlon: Zelinka Gabriella megvédte címét

2013. július 30. kedd

NSO.hu/Csepel.hu

A férfiaknál Szabó Attila, a nőknél Zelinka Gabriella a Csepel Dolphins sportolója győzött a  Fornetti Magyar Nagydíj XXIII. eXtremeMan Hosszú távú Triatlon Országos Bajnokságon.

A Nagyatádon rendezett verseny 3.8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 kilométer futásból állt, amit több százan teljesítettek. A szervezők tájékoztatása szerint egyéniben 571-en, váltóban pedig 239-en neveztek.

(tovább…)

Matematika-informatika és földrajz-testnevelés szakos tanárt keres a Katona József Általános Iskola

2013. július 30. kedd

Csepel.hu

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Katona József Általános Iskola 2013. augusztusi munkakezdéssel felvesz egy matematika-informatika és egy földrajz-testnevelés szakos tanárt, főiskolai végzettséggel. Önéletrajz leadása személyesen vagy postai úton lehetséges.

Cím: 1215 Bp., Katona J. u. 60., Tel: 276-0166, 278-2356.

(tovább…)