‘Vallás’ kategória archívum

Lesz akire hatni fog? Megrázó a videóval szólítják békére a muszlimokat

2017. május 28. vasárnap

888

Egy olyan reklámvideó készült, amely szeretetre szólítja fel a muszlimokat a más felekezetekhez tartozók elleni gyűlölet és erőszak helyett.

A felvétel központi üzenete, hogy “Imádd istenedet szeretet, nem pedig terrorizmus által”. A videót a Sain kuvaiti telekommunikációs szolgáltató készítette, amely jelen van a térség más államaiban is. (tovább…)

Koncertet ad Csepelen a Cornerstone kórus

2017. május 4. csütörtök

Csepel.info

cornerstone_csepel2

cornerstone_csepelKét helyszínen is koncertet ad Csepelen május 12-én a Cornerstone kórus. Az első 14 órakor a Jedlik Ányos Gimnáziumban, a második 18 órakor a csepeli evangélikus egyházközösség templomában lesz.

KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÉS A MEGVÁLTÁS ÜNNEPE

2017. április 16. vasárnap

Magyar Idők

krisztus-feltamadasanak-es-a-megvaltas-unnepe

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az „ünnepek ünnepe” (sollemnitas sollemnitatum). Idén húsvétvasárnapot és húsvéthétfőt április 16-án és 17-én ünneplik a nyugati keresztény egyházak.

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe. Időpontja a 325-ben tartott első niceai zsinat döntése értelmében a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnap (azaz március 22. és április 25. között), ehhez igazodik az egyházi év valamennyi változó idejű, úgynevezett mozgó ünnepe.

(tovább…)

Nagypénteki felolvasás

2017. április 10. hétfő

Csepel.hu

nagypentek

Jézus mondja: „Én vagyok a feltámadás és az élet.” (János 11,25)

A CSEPELI LELKÉSZKÖR SOK SZERETETTEL MEGHÍV MINDENKIT EGY KÖZÖS KERESZTÉNY ALKALOMRA

Legyünk együtt a Reformáció 500. évében munkaszüneti nappá nyilvánított Nagypéntek megünneplésén! (tovább…)

Elismerést kapott a csepeli Jézus Szíve Karitászcsoport

2017. március 21. kedd

Katolikus Karitász

karitasz2

Március 15-én Csepel Szolgálatáért Díjban részesült a csepeli Jézus Szíve Karitászcsoport. Az elismerést olyan személyek kapják, akik kiemelkedő szakmai felkészültségükkel, magatartásukkal jelentős mértékben segítik a köz szolgálatát.

„Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete kinyilvánította, hogy mindazok, akik munkájuk, életük során öregbítik kerületünk jó hírnevét, különleges megbecsülésben részesüljenek Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász Csoportnak a rászorulók megsegítéséért végzett áldozatos és odaadó munkájáért Csepel Szolgálatáért Díjat adományozott”. (tovább…)

Erdő Péter: Jézus békét teremt Isten és az emberiség között

2016. december 25. vasárnap

Hirado.hu

Erdő Péter: Jézus békét teremt Isten és az emberiség között

Jézus a közvetítő, ő teremt békét Isten és a tévútra sodródó emberiség között – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szenteste a budapesti Szent István-bazilikában. 

A zsúfolásig telt székesegyházban Erdő Péter arról beszélt: ma, amikor a Közel-Keleten nem tudnak elhallgatni a fegyverek, és amikor karácsonyra készülő ártatlan emberek sokaságát gyilkolják Európában is, a “szívünkben” kell megtalálni a békét.
(tovább…)

Sugározzon a békesség – ezüstvasárnap a Szent Imre téren

2016. december 11. vasárnap

Csepel.hu

ezustvasarnap10

Advent harmadik vasárnapján Morovik Attila alpolgármester gyújtotta meg a rózsaszínű, örömöt szimbolizáló gyertyát az adventi koszorún.

A főtéren megjelent érdeklődőknek Temesvári Imre református lelkipásztor Ézsaiás próféta könyvéből olvasott igeverset. Elmélkedésében a próféta adventi látomásán keresztül a békességről szólt. „Olyan békesség sugározzon bennünk, ahol eltűnnek az ősellentétek, a viszályok, ahol semmivé lesznek a sértődések, az ellenségeskedések. Advent harmadik vasárnapján Isten igéje ezt hirdeti nekünk, így várhatjuk őt, így készülhetünk az Úr eljövetelére és annak megünneplésére. Hittel várakozva, majd befogadva a szívünkbe miénk lehet az ígéret. Boldog adventünk, örömteli a készülődésünk, azzal a hittel és azzal a tudattal, hogy az Isten ismerete betöltheti a földet, betöltheti a szívünket, ebből fakad életünkben a megváltozás és a megváltás” – hirdette a lelkész. (tovább…)

Ég a második adventi gyertya

2016. december 4. vasárnap

Csepel.hu

2adventl

Advent második vasárnapján Sinkovicz Sánor baptista lelkész tartott áhítatot a Szent Imre téri betlehemi jászol előtt. Az adventi koszorún a második gyertyát Ábel Attila alpolgármester gyújtotta meg.

Közös imával kezdődött az áhítat, majd advent gondolatköréhez kapcsolódva a lelkész elmondta: „Jézus a maga eljövetelével egy fényt, világosságot gyújtott ebben a világban. Olyan világosságot, amelyet nem lehetett utána kikerülni. Feladatunk itt a földön, hogy hívő emberként legyünk olyanok, mint Jézus.” (tovább…)

Az Index kegyetlen vallásháborút látott Moszulnál

2016. november 18. péntek

Index, Csepel.info

Miközben a liberális lapok – köztük az Index – valamint a balliberális pártok nevetség és komolytalanság tárgyává próbálják tenni a keresztényüldözést, a lap munkatársai kénytelenek voltak szembesülni a valósággal.

Az Index munkatársa Irakban járt, és eljutott a Moszul mellett frissen felszabadított városokba. Sokkoló volt látni, milyen pusztítás marad az Iszlám Állam nyomában, és hogy harcosaik hogyan pusztították el a keresztény templomokat és a jazidi szentélyeket.

Világeseményt rendez Budapest – Csepel lehet a nyertese

2016. november 13. vasárnap

Napi.hu, Csepel.info

vilagesemenyt-rendez-budapest

Budapesten rendezik meg a római katolikus egyház 52. Eucharisztikus világkongresszusát 2020-ban. A magyar kormány a sikeres rendezés érdekében támogatja az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye fejlesztéseit, 2019-ig húszmilliárd forinttal. Csarnok is épülne Csepelen, ötmilliárdért. A rendezvény nagyon komoly turisztikai bevételeket is hozni fog.

Magyarország adhat otthont 2020-ban – 1938 után másodszor – a Eucharisztikus világkongresszusnak, amely a római katolikus egyház egyik legjelentősebb, négyévente más-más helyszínen megrendezett, egyhetes eseménysorozata. A Wikipedia ismertetése szerint a világkongresszus célja az oltáriszentség (eucharisztia) megismerésének és tiszteletének elmélyítése. A rendezvényen közös imádságot és előadásokat is tartanak. A 2016-os Fülöp-szigeteki kongresszuson kétszáz bíboros és püspök, valamint 72 ország 12 ezer küldötte vett részt – a zárómisét több mint félmillió ember előtt tartották. (tovább…)