2014. július havi archívum

Gyurcsány-jelölt lehet Csepelen és Budapesten

2014. július 31. csütörtök

Mno

Horváth Szenteczky Szabó 01

Horváth Gyula (jobb oldalon) egy MSZP-Együtt-DK-s sajtótájékoztatón

Kész megfontolni az MSZP, hogy beálljon a Demokratikus Koalíció főpolgármester-jelöltje, Balázsovits Lajos mögé, akit az Együtt–PM is támogat. Gyurcsány Ferencék a közös felelősségvállalás jegyében nyilvános felkérést várnak az MSZP-től – értesült az Mno.hu. A szocialisták napokon belül döntenek, Csepelen már befogadták Gyurcsányék jelöltjét.

Közeledtek az álláspontok a fővárosi együttműködéssel kapcsolatban, akár a jövő hét elején lehet megállapodás – hivatalosan ennyit közöltek tegnap, miután az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt–PM képviselői több mint három órán keresztül tárgyaltak Gyurcsány Ferencék fővárosi székházában. Szigetvári Viktor, az Együtt– PM társelnöke szerint előrébb jutottak abban, hogy Budapesten legalább tizenöt balliberális polgármester legyen, s megállapodtak egy közös kiáltványról is, amit közös programként hirdetnének az őszi önkormányzati választások kampánya során. (tovább…)

Így állt be “a Góré” a Teller Ede úton

2014. július 31. csütörtök

Csepel.info

 

Góré 0001

Góré 002

A Csepel Művek előtt hagyta a kocsiját A NAGY EMBER – így, a zebrán, miután nekiment az oszlopnak – tájékoztatott egyik Facebook-os olvasónk. Aztán jött a ráadás.

“Jönnék ki a gyárból, állok a lámpánál. Mögöttem a fekete Porsche Cayenne. Paraszt átmegy a befelé jövő sávba (isteni szerencse, h nem jött szembe senki.. ) és beáll elém. Ő is áll a pirosnál pár percet, majd gondol egyet és átmegy. A lámpa még piros, de 2×3 sáv full üres, Tanácsház utcából se jön senki. Sehol senki és nagy gázzal balra kanyarodva emberünk teliveri az oszlopot. De tényleg senki más nem volt az úton. Elfolyt a víz, az olaj, letolatott, átgurult a zebrán, felállt a járdára…” – számolt be az esetről egy másik olvasónk. (tovább…)

Kártérítést kaphat Marian Cozma családja

2014. július 31. csütörtök

Az elkövetők életük végéig törleszthetik az összeget

Veol.hu, MNO

Kártérítést kaphat Marian Cozma családja

A Veol.hu úgy értesült, hogy 211 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság a 2009-ben meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma családjának.

A nem jogerős döntés értelmében az emberölésért elítélt Raffael Sándornak, Sztojka Ivánnak és Németh Győzőnek a meggyilkolt sportoló édesapjának, édesanyjának, testvérének és menyasszonyának fejenként 52 millió 750 ezer forintot kell fizetnie – írja a Veol.hu.

(tovább…)

Minden falnak két oldala van

2014. július 30. szerda

Steiner Kristóf, Index

a fal két oldala1

Nem ámítom magam azzal, hogy képes vagyok elfogulatlanul írni arról, ami a Közel-Keleten történik. Ugyanakkor azzal sem hitegetem magam, hogy az „én igazságom”, az egyetlen igazság. Abban viszont biztos vagyok, hogy senki sem tud teljes(ebb) képet alkotni anélkül, hogy megismerné, átgondolná és megszívlelné a másik fél álláspontját.

Téved, aki azt hiszi, hogy a háborúban álló országok polgárai egymás ellenségei. Megvisel és összetör minden halálhír, kétségbeesetten keresgélek a friss hírek között, rakéták robbannak a fejem felett, és két kutyával rohangálok naponta többször a bunkerszobába – amit mostanra egész otthonosan kicsinosítottam. (tovább…)

Facebookon gyűjtenek vérdíjat Kriszta barátai

2014. július 30. szerda

Blikk

A Facebookon gyűjtenek nyomravezetői díjat Kardos Lajos (42) ismerősei, akinek feleségét, Krisztinát (†36) futás közben gyilkolták meg Soroksáron.

A férj, mint azt a Blikk megírta, a napokban kétszázezer forintos vérdíjat tűzött ki felesége gyilkosának vagy gyilkosainak fejére. (tovább…)

Így verte át saját volt párttársait Gyurcsány

2014. július 30. szerda

Mno

Gyurcsány Ferenc színjátékot játszott, amikor 2011-ben még az MSZP-n belül azt hangoztatta, hogy nem törekszik pártszakadásra – nyilatkozta a Hír Televízióban Takács István, akit a volt miniszterelnök kért fel a Demokrata Párt megalapítására.

Takács azt mondta: a pártalapítást a Gyurcsány jogászától kapott forgatókönyv alapján hajtotta végre a volt szocialista kormányfő kérésére akkor, amikor a volt kormányfő még tagadta, hogy új pártot készül alapítani, és – ahogy Takács korábban fogalmazott – „naponta tett hűségesküt az MSZP-nek”. (tovább…)

Önmagát leplezi le a csepeli MSZP

2014. július 30. szerda

Csepel.info, Ábel Attila

Közpénzből folyt az MSZP kampánya? – Eddig minden állításuk magukra lett igaz

Hazudott a csepeli MSZP és annak elnöke, amikor azzal vádolták a Fidesz polgármester-jelöltjét, hogy közpénzből fizeti a szórólapját. A valóság, a tény ezzel szemben az, hogy Szenteczky Jánosról, az MSZP csepeli elnökéről van két jogerős bírósági ítélet azért, mert közpénzből fizette a magánügyvédeit. Ezen felül két hűtlen kezelés miatti és egy rágalmazás miatti büntetőper folyik a politikus ellen, aki a rágalmaival most sem tagadta meg önmagát.

Miután a csepeli MSZP minden eddigi vádaskodásáról kiderült, hogy mindig magukból indultak ki, a csepeli Fidesz most újabb bűncselekmény gyanúja miatt indít vizsgálatot – jelentette be Ábel Attila alpolgármester, a csepeli Fidesz elnöke. Az alpolgármester szerint a csepeli MSZP és annak elnöke a bűnözőkké vált politikusok megszokott pályáját követik: minden olyan ügyben az ellenfeleiket vádolják meg, melyekben ellenük már folyik bírósági vagy vádeljárás. Szenteczky most is hűtlen kezeléssel vádolta meg a fideszes ellenfelét, miközben ő maga ellen folyik hűtlen kezelés miatt bírósági eljárás. A céljuk egyértelmű: a saját mocskukba akarják lehúzni tisztességes ellenfeleiket, hogy ők is olyan bűnözőknek látszódjanak, mint önmaguk. Az alábbiakban a közlemény teljes szövegét olvashatják. (tovább…)

Készülnek a számítások az ipari rezsicsökkentéshez

2014. július 30. szerda

Hirado.hu

Készülnek a számítások az ipari rezsicsökkentéshez

Ősszel derülhet ki, megvalósulhat-e, ha igen, milyen módon és milyen vállalati réteget érint majd – írja a Napi Gazdaság. A kormány célja az, hogy 4-5 éven belül nálunk legyen a legalacsonyabb a villamos energia ára az EU-ban az üzleti fogyasztók számára.

Várhatóan még a nyáron elkészülnek az ipari rezsicsökkentés megvalósításához szükséges hatástanulmányok, a kormányzat ezek ismeretében határozza meg a nemzeti ipar versenyképességének növelését szolgáló intézkedéseket – közölte a Napi Gazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

(tovább…)

Kiosztották a vándorhajókat

2014. július 30. szerda

Kajak-Kenu Sport, Csepel.hu

Kiosztották a vándorhajókat

Harmadik alkalommal vehették át a legkiválóbb fiatal kajak-kenu versenyzők a sportág legjobbjainak járó piros WebEye Vándorhajókat a július 25-27. között, Sukorón megrendezett Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokságon. Az ifjú bajnokok edzéseken és versenyeken egyaránt használhatják a különleges sporteszközöket a következő egy évben.

Eredetileg Csepelen készültek azok a piros vándorhajók, amelyeket hosszú időn át minden alkalommal az adott év győztes versenyzői kaptak meg. A legkiválóbb bajnokok egy éven át birtokolhatták a sporteszközöket, versenytársaikat pedig motiválta a hajók megszerzésének lehetősége, hiszen azok aktuális tulajdonosait nagy elismerés övezte a kajak-kenu sport világában. (tovább…)

Tóth Endre intézményvezető köszönőlevele a Budapesti Közlekedési Központnak

2014. július 30. szerda

Csepel.hu

Tóth Endre intézményvezető köszönőlevele a Budapesti Közlekedési Központnak

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Jelen levelemmel szeretném kifejezni köszönetemet az Ön által vezetett intézménynek, valamint Erős János fődiszpécser úrnak az azonnali segítségnyújtásért.

(tovább…)

Kigyulladt egy autó a Kiss János altábornagy utcában, baleset az M0-ásnál

2014. július 30. szerda

Csepel.info

autotuzkissjanos

m0balesetfeljaro2102

Olvasóink fotói a tűzről és az M0-ás mellől

Olvasóink szerint kigyulladt egy autó a csepeli Kiss János altábornagy utcában, az M0-ás feljárójánál pedig baleset történt.

Baleset történt szerdán délelőtt negyed 11 körül az M0-ás halásztelki felhajtójánál található lámpasor alatt – értesített minket Mr. Gabee. A baleset tényét a Google Maps is megerősítette. A baleset teljes szélességében eltorlaszolja a II. Rákóczi Ferenc utat. Ezért a 38/138-as autóbuszok közlekedésében fennakadás várható. A Kiss János altábornagy úti tűzről még nincs bővebb információnk. Aki bármit tud, kérjük írja meg a fórumban!

Tóbiás is szereti a trükkös közpénzt

2014. július 30. szerda

Mno

Tóbiás is szereti a trükkös közpénzt

Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést Tóbiás József nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes egykori családi házában. Az MSZP elnöke családi okokkal magyarázta, hogy még nem jelentkezett át Érdre. A Tóbiás család egyébként 2003 óta bérlőként, 2009 óta pedig tulajdonosként lakja az érdi házat.

Bár évek óta a fővárostól alig 22 kilométerre lévő Érden lakik, ennek ellenére a Budapesttől 236 kilométerre fekvő Nyíregyházán van az állandó lakcíme, és ezután igényelt és kapott költségtérítést éveken át Tóbiás József – ezt maga az MSZP elnöke ismerte el lapunk tegnapi megkeresésére. Azt, hogy konkrétan mennyi költségtérítéshez jutott ennek köszönhetően, Tóbiás József nem tudta megmondani, az Országgyűlés sajtóosztályától pedig lapzártánkig nem kaptuk meg a kért adatokat. Az MSZP elnöke az állandó lakcíme és a valódi lakóhelye közti eltérést „emberi, családi okokkal” magyarázta. Mindez azért is különös, mivel a Tóbiás család 2003 óta bérlőként, 2009-től pedig tulajdonosként lakik az érdi házban, tehát lett volna idejük bejelentkezni. (tovább…)

Örülhetnek a devizahitelesek: több jár vissza nekik, mint gondolhatták

2014. július 30. szerda

Portfolio

mennyi-pénzt-ad-vissza-a-bank

Közzétette az MNB, miként kell kiszámolni az ügyfeleknek visszajáró árfolyamrés összegét. Mind a folyósítási, mind a törlesztési árfolyamrésre iránymutatást tartalmaz a közlemény a bankok számára. A hitelintézeteknek rossz hír, hogy az ügyfelek mindenkori túlfizetését aktuális tőke(elő)törlesztésként kell figyelembe venni. A pénz ráadásul kamatos kamatostul jár vissza a jegybank szerint: számításánál a mindenkori 3 havi bankközi kamatot, frank esetén a CHF Libort kell alkalmazniuk a bankoknak.

A törvény alapján az árfolyamrés semmissége miatti átszámítás jogszerűségét a Magyar Nemzeti Bank hivatalból ellenőrzi. A pénzügyi intézményeknek az általuk alkalmazott átszámítási módszertant a törvény hatálybalépését (2014. július 26.) követő hatvan napon belül kell megküldeniük az MNB részére, az átszámítást pedig a jogszabály hatálybalépését követő kilencven napon belül kell elvégezniük. Az MNB a pénzügyi intézményeknek a törvény által elvégzendő feladataihoz kíván segítséget nyújtani a most közzétett iránymutatással, ami a későbbiekben az MNB által kötelezően lefolytatandó módszertani ellenőrzés alapjául szolgál. (tovább…)

MSZP: szórólapot kiadni hűtlen kezelés

2014. július 29. kedd

Csepel.info

Szenteczky vak komondor

Szenteczky János 2014 januárjában jelentette be, hogy polgármester-jelölt lesz: ez azért nem hűtlen kezelés, mert a bejelentés MSZP-s kiadványban történt

Az MSZP csepeli szervezete szerint a Fidesz csepeli alpolgármestere és polgármesterjelöltje hűtlen kezelést követett el azzal, hogy a Fidesz választási szórólapot adott ki a saját pénzéből.

Bár az MSZP már 2014 januárjában bejelentette polgármester-jelöltjét, most azt állítják, hogy ugyanezt a Fidesz csak augusztus 25-én tehetné meg ugyanezt, ellenkező esetben hűtlen kezelést követ el. A két hűtlen kezeléssel vádolt Szenteczky János pártelnök ezért hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést.

Kijáró gyermekorvosi ügyelet: VÁLTOZÁS!

2014. július 29. kedd

Csepel.hu

Kijáró gyermekorvosi ügyelet: VÁLTOZÁS!

Tisztelt Csepeli Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. augusztus 1-jétől a kijáró gyermekorvosi ügyeletet az Inter-Ambulance Zrt. látja el.

A kijáró gyermekorvosi ügyelet telefonszáma: 061/783-10-37

A csepeli házi gyermekorvosi ambuláns ügyeleti ellátás munkanapokon este 20.00 órától másnap reggel 8.00 óráig , illetve ünnep- és munkaszüneti napokon 0.00-24.00 óráig továbbra is a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat ügyeleti helyiségében működik. (tovább…)