2011. január havi archívum

Új magyar busz Budapesten

2011. január 31. hétfő

Totalcar

További képek itt

A BKV két vonalon teszteli a NABI Siriust, egészen február közepéig. Aki lefényképezi a tesztjárművet, akár jutalmat is kaphat.

A tesztüzem célja, hogy a BKV, illetve az utazóközönség megismerje a típust, és véleményt elkothasson róla. E célból két útvonalon állítják forgalomba: először, január 31-étől február 6-áig az 5-ös viszonylaton közlekedik majd a Pasaréti tér és Rákospalota, Kossuth utca között, február 7-e és 13-a között pedig a 178-as vonalán találkozhatunk vele, a Naphegy tér és a Stadionok megálló között. (tovább…)

Csepeli kitüntetettek a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2011. január 31. hétfő

CseppTV

Németh Szilárd polgármester a képviselő-testületi ülésen átadta a minisztérium kitüntetéseit a kerület elismerésre méltó pedagógusainak.

Németh László-díjban részesült Krassói Kornélia, a Jedlik Ányos Gimnázium pedagógusa, valamint Vitányi György, a Karácsony Sándor utcai Általános Iskola igazgatója. Karácsony Sándor-díjat kapott Varjúné Horváth Edit, az Eötvös József Általános Iskola igazgató-helyettese. Arany Katedra Emlékplakettet vehetett át Dencsné Bélteky Katalin, a Lajtha László Általános Iskola igazgató-helyettese; Herczku Józsefné, a Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa; Schubert Katalin, a Kerek Világ Óvoda vezetője és Szilvássy Terézia, a Jedlik Ányos Gimnázium pedagógusa.

Szmog: riasztási fokozat Budapesten

2011. január 31. hétfő

Stop.hu, Időkép

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten, mert a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban.

A közlemény szerint a légszennyezettségi szint további romlásának megelőzése érdekében – a Fővárosi Közgyűlés rendeletének megfelelően – Tarlós István főpolgármester a lakosságot és a légszennyezőket önkéntes önkorlátozó intézkedésekre kéri fel. (tovább…)

A bulgáriai Smolyanban jártak a vásárhelyis diákok

2011. január 31. hétfő

Helyi Téma

Uniós pályázat keretében ismerkedhetnek a programban résztvevő országok kultúrájával a csepeli Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola diákjai. Az első út a romániai Iasiba vezetett, legutóbb Bulgáriában járt egy kisebb magyar különítmény, februárban pedig Magyar­országon találkozik majd a nemzetközi csapat.

A görög határtól 40 kilométerre fekvő Smolyanban Szobotin Andrea és Csernák Edina tanári kíséretével a 11. osztályos Kusev Diána és a 9. osztályos Molnár Vanda képviselték hazánkat. A programban résztvevő országok – Bulgária, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Románia, Törökország – ezúttal az oktatási rendszerükkel ismertették meg egymást. A bolgár házigazdák nagy szeretettel és segítőkészséggel mutatták be iskolájukat és szűkebb pátriájukat, a vendégek megismerkedhettek a helyi folklórral is. (tovább…)

Véradás lesz a csepeli Tescoban

2011. január 31. hétfő

Csepel.info

A Magyar Vöröskereszt önkéntes véradást szervez február 3-án csütörtökön 15 és 19 óra között a csepeli Tescoban.

A regisztrációhoz személyi igazolvány (vagy útlevél) és lakcímkártya, valamint TAJ kártya kötelező! Bővebb információkat a Véradás.hu oldalon olvashat.

csepel.info

Véget ért a csepeli röplabda diákolimpia második fordulója

2011. január 30. vasárnap

Csepelirc.hu, Csepel.info

A Kék Iskola nyerte a harmadik korcsoportos röplabda fiú diákolimpia második fordulóját Csepelen. A csoport végeredménye: 1.Kék Iskola 12p (12:0) (240: 68), 2.Lajtha 8p (8:4) (186: 182), 3.Katona 4p (3:9) (160: 227), 4.Móra 0p (1:11) (129:239)

A képen : Börcsök Csaba edző, Rozgonyi Bálint, Tóth Tibor, Hajcsák György, Farkas Károly, Fehér Gábor tanár úr, Csutak Ádám, Grimm Ármin, Ghazal Jamiel.

csepelirc.hu

Teremre teremtve – kis pályán Magyarországon

2011. január 30. vasárnap

1997-ben a Csepel nyerte az MLSZ-Liga nevű sorozatot

Nemzeti Sport, Csepel.info

Az első, 1972-es teremtornát a Ferencváros csapata nyerte meg

Négy év után ismét feltámadt poraiból, sőt már az idei sorozat döntőjét rendezik vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban. A futball 2007 után újra bekéredzkedett a terembe, s bebocsátást kapott. Egy év híján negyven éve hódít. Kis teremfutball-történet.

Magyarországon a teremtornát Kutas István, a Képes Sport akkori főszerkesztője hívta életre 1972-ben, majd 1974–1978 között az MLSZ elnökeként mintegy felügyelte is a rendezvényt. Hogy miért lett divat a kispályás torna? Nos, az egyik szempont a holt idény kitöltése volt, a futballisták ne essenek ki a játékból, s a nézők se maradjanak szórakozás nélkül. Persze akkoriban választási lehetőség nem volt: amit Kutas mondott, azt meg kellett csinálni. Többek között ő találta ki, hogy labdarúgóink a Lóversenypályán időre fussanak. Kutas István finoman fogalmazva autokrata vezető volt, de azt nem lehetett elvitatni tőle, hogy értett a sporthoz. (tovább…)

Csepelen is érezni lehetett a földrengést

2011. január 29. szombat

Hazai viszonylatban erős utórengések voltak – hatalmas kráter Oroszlány mellett

Csepel.info, Időkép, HVG

Földrengések az elmúlt 1000 évben (forrás: GeoRisk)

4,7-es erősségű földrengés rázta meg hazánkat szombat este 18 óra 42 perckor. A rengés epicentruma Oroszlánynál volt mintegy 10 km-es mélységben, de a földmozgás észlelhető volt több dunátúli nagyvárosban, így Budapesten, Székesfehérváron, Veszprémben, Győrött, Pécsett, sőt a Felvidéken is. Több csepeli olvasónk is jelezte, hogy érezte a délutáni földmozgást.

Utoljára 1985-ben, Berhidán volt ilyen erős földmozgás. Észlelőink beszámolói szerint a fővárosban több panelházból is az utcára rohantak az emberek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Óbudán és Kelenföldön is megrepedtek a falak egy-egy panelházban, a helyszínelés jelenleg is tart. (tovább…)

Emlékkiállítás Szabó János alkotásaiból

2011. január 29. szombat

Csepel.info

A Király-Erdei-Műhely családi, szellemi alkotó közösség szeretettel várja kedves vendégeit Szabó János (1960-1989) festményeiből rendezett emlékkiállításra 2011. február 12-én 17 órára. A kiállítást megnyitja Filip Tamás költő, az alkotó barátja.  Rendezte Erdei Éva.

A kiállítás bejelentkezéssel mindennap megtekinthető február 12-től március 16-ig Csepelen, a Kondor utca 29-ben. Elérhető a 148-as autóbusszal. Telefon: 420-1728. E-mail: erdeieva@net-tv.hu, eva@erdeigaleria.hu, honlap: www.erdeigaleria.hu. (tovább…)

Kommentár nélkül: Egy dal Gyurcsány Ferencért

2011. január 29. szombat

YouTube, Csepel.info

youtube.com