‘Oktatás’ kategória archívum

Gregor Bernadett: Válogatott módon alázták meg a nőket a Színművészetin

2020. szeptember 14. hétfő

A Színművészeti Egyetemen történt megaláztatásokról számolt be közösségi oldalán Gregor Bernadett. A Jászai Mari-díjas színésznő – aki 1991-95-ig járt az intézménybe – arról írt, hogy az SZFE-n válogatott módon, nemiségükben alázták meg a fiatal hallgatókat.

Állítása szerint a döntő vizsgán például olyan jelenetet csináltattak velük, ahol bikinire kellett vetkőzni és lezuhanyozni az öltözőben, majd vizesen kellett a hallgatóknak a vizsgabizottság elé járulni. A színésznő hozzátette: értük akkor senki nem tüntetett, és ha a lányával történne olyasmi, mint vele, akkor a végsőkig elmenne. A bejegyzésben arról is ír, hogy a mai napig gyomorgörcse van, ha elmegy az épület előtt.

(tovább…)

Új parkolók és parkolási rend a Katona iskolánál

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.info

A Csepeli Önkormányzat hét új parkolót létesített a Katona József Általános Iskolánál. Ezen felül négy “kiss&go” parkolót is kialakítottak – adta hírül az iskola vezetése.

“Ezek mind nagy előrelépések az iskola környékén uralkodó közlekedési káosszal szemben. A legnagyobb örömöt viszont az jelenti, hogy végre lehetetlenné vált a járdán való parkolás” – fogalmazott Vargáné Andrási Edit intézményvezető. (tovább…)

Tanévkezdés a járvány árnyékában

2020. szeptember 9. szerda

csepel.hu

A járványügyi adatok alapján Magyarország biztonságos ország, ezért szeptember elsején hagyományos keretek között megkezdődhetett az iskolákban a nevelés-oktatás. Azonban a fertőzésveszély csökkentése érdekében az intézményekben járványügyi előírások vannak érvényben.

Utánajártunk, hogyan alakítja át a csepeli iskolákban a járványhelyzet az oktatás menetét.

(tovább…)

Fertőtlenítés, lázmérés az óvodákban

2020. szeptember 9. szerda

csepel.hu

„Szeptember elsején teljes létszámmal elindult az óvodai oktatás. Júniusi újraindulásuk óta az intézmények kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniás szabályok betartására.

Bár jelenleg nincs vészhelyzet, de a vírus jelen van, így minden eddig kialakított eljárásrend tovább él, a napi fertőtlenítés, takarítás és a testhőmérséklet- mérés még hangsúlyosabb szerepet kap” – nyilatkozta lapunknak Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda (CSEO) intézményvezetője.

(tovább…)

Becsengetnek – kezdődik az iskola

2020. augusztus 31. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

Véget ért a csaknem két és fél hónapos vakáció, holnap reggel nyolc órakor becsengetnek az ország közoktatási intézményeiben és megkezdődik a tanítás.

Jó tanulást kívánunk minden tanulónak.

Évnyitó értekezlet az óvodáknál – köszöntötték a nyugdíjba vonuló kollégákat

2020. augusztus 26. szerda

Csepel.hu

Augusztus 26-án, szerdán tartották meg a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda évnyitó nevelői értekezletét. A rendezvényt Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője nyitotta meg, jelen volt Morovik Attila alpolgármester is. Az értekezleten egyúttal köszöntötték a nyugdíjba vonuló munkatársakat.

Habár új nevelési év veszi kezdetét, a korábbiakban megszokott nyári szünet lényegében elmaradt – írta Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán az eseménnyel kapcsolatban. A polgármester megköszönte az óvodavezetőknek- és pedagógusoknak, a dajkáknak, valamint a technikai munkatársaknak a helytállást, hozzátéve, hogy Csepel példásan vizsgázott a vírus elleni védekezésben.

(tovább…)

Zajlanak a munkálatok a Herman iskolánál, új nyílászárókat kapott a Tündérkert óvoda

2020. augusztus 25. kedd

Csepel.hu

Néhány hete indult el Csepel nagyszabású iskolafejlesztési projektje, amelynek első állomása a Herman Ottó Általános Iskola.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló munkálatok gőzerővel zajlanak. Az épületet csaknem teljes egészében kifestik, cserélik a melegpadlókat és lábazatukat, a villanykapcsolókat, az aljzatokat. Mint kiderült, nemcsak belül varázsolják újjá a sulit, hanem megújul az iskola udvara is. Itt utcabútorok, padok egy felújított sportpálya és egy tollaslabdapálya várják majd a tanulókat.

(tovább…)

Ilyen lesz a 2020/2021-es tanév: az összes fontos dátum

2020. augusztus 11. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

2020. augusztus 11-én megjelent a 2020/2021-es tanév rendjéről szóló Magyar Közlöny.

Mikor kezdődik a 2019/2020-as tanév? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet? Mikor tartják az érettségiket és a középiskolai felvételi vizsgát? Mr. Gabee  összegyűjtötte a tanév legfontosabb dátumait. (tovább…)

Elindult az iskolafelújítási program Csepelen – a Hermann az első

2020. július 29. szerda

csepel.hu

Miközben a baloldali kerületek a kormány által elvont forrásokra hivatkozva alig fejlesztenek, a csepeli önkormányzat elindította az elkövetkezendő időszak egyik legnagyobb projektjét, az iskolafelújítási programot.

A kerületi iskolák felújítását 2019-ben határozta el az önkormányzat, miután a Csepeli Gyermeksziget Program keretében sor került a kerület összes bölcsőde- és óvodaudvarának felújítására (jelenleg két helyen zajlanak még munkálatok). Lapunk most megtudta: az elmúlt hetekben beindult az iskolafejlesztési projekt is. (tovább…)

Weiss-es diák, az „Acélkocka” Altisztképzési Rendszerben

2020. július 25. szombat

WM-iskola, Mr. Gabee, Csepel.info

FOTÓ: HONVÉDELEM.HU

2020.07.18.-án, a Hősök terén – ünnepélyes keretek között – katonai esküt tettek, a Magyar Honvédség „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer, végzős hallgatói.

Az újdonsült altisztek között tett katonai esküt Fodor Gergő honvéd őrmester úr, aki 2019-ben a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium rendészeti szakán tett sikeres érettségi vizsgát, amelyet követően jelentkezett a honvédséghez. A 11 hónapos kemény kiképzést és a katonai esküt követően Gergő, a Magyar Honvédség 32. Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár egy újonnan felállításra kerülő alegységében kapott beosztást.

Gratulálunk Gergőnek, kívánunk sok sikert az élet minden területén, a hivatásához: erőt, egészséget!

Cseh István