‘Oktatás’ kategória archívum

Ismét jönnek Csepelre az óvodapedagógusok

2024. május 6. hétfő

Csepel.info

Csepelen lett az egyik, ha nem a legmagasabb óvodapedagógus-kereset az országban. Lapunk úgy tudja, hogy számos óvónő jön most dolgozni a kerületünkbe.

A pedagógusbérek emelését Borbély Lénárd polgármester kezdeményezte, és a kerület költségvetése garantálja számukra. A 14:4 arányban elfogadott költségvetést fideszesek is támogatták, de a Németh Szilárdhoz szorosan kötődő, és idén újra induló négy képviselő nem szavazta meg.

Csepel.info

Németh Szilárd lett a Dél-Pesti Tankerületi Központ korlátlan ura

2024. április 30. kedd

Csepel.info

Németh Szilárd bizalmasát nevezték ki a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének – derül ki a rezsibiztos Facebook oldalán. Ezzel ő lett a tankerület korlátlan ura – értesült a Csepel.info.

Információink szerint az új tankerületi vezető, Tóth Endre tagja a csepeli Fidesznek. A helyi szervezet nincs jó állapotban: létszáma az után csökkent a negyedére, hogy mindenkit kizártak, aki nem értett egyet Németh Szilárd önkormányzattal szembeni vagyoni követeléseivel. A tankerületi vezető fia, Tóth Endre Máté képviselőjelölt is lett: ő a negyedik helyen áll a Fidesz csepeli kompenzációs listáján. Úgy tudjuk, ő az egyik kulcsszereplője a Borbély Lénárd polgármester elleni lejárató kampánynak.
(tovább…)

Vezetőváltás a Dél-Pesti Tankerületi Központban: szorosabb lesz Németh Szilárd gyeplője

2024. április 22. hétfő

Csepel.info

Nem sokkal az után, hogy a Németh Szilárd alapítványában működő Csepel SC-be költöztették a Dél-Pesti Tankerületi Központot, vezetőváltás is lesz az intézményben. Biztos információnk még nincs az új tankerületi vezetőről, de a pletykák szerint Németh Szilárd bizalmi embere, Tóth Endre eddigi szakmai vezető lesz az intézményvezető.

Információink szerint Tóth Endre személyesen is részt vett azon a beszélgetésen, ahol a csepeli iskolaigazgatókat hívták be Németh Szilárd irodájába, a KIMBA birkózócsarnokába, amikor bemutatták a rezsibiztos polgármester-jelöltjét, Dudás Zoltánt. Tóth Endre szakmai igazgató eddig is a Németh Szilárdot körülvevő emberek egyike volt, fia pedig, Tóth Endre Máté Németh Szilárd egyik egyéni képviselő-jelöltje Csepelen. (tovább…)

Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjainak szalagavatója

2024. január 28. vasárnap

Csepel.hu

Szalagavató bált rendeztek a Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjainak a Szigetszentmiklósi Városi Sport – csarnokban január 13-án. Öt végzős osztály ruhájára tűztek szalagot.

Felszabadult ünneplés, meghitt hangulat jellemezte az eseményt, ahol a diákok tanáraikkal, hozzátartozóikkal, barátaikkal mulattak, és Borbély Lénárd polgármester köszöntötte őket.

(tovább…)

Elismerés a Szárcsa iskolának

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

A Magyar Diáksport Szövetség február 19-én díjazta a 2022/2023-as tanév legeredményesebb iskoláit és testnevelőit -adta hírül a csepeli Szárcsa Általános Iskola.

A díjátadó ünnepségnek a Magyar Tudományos Akadémia adott otthont.

(tovább…)

Németh Szilárd ismét hamis vádakkal támadja a csepeli polgármestert

2023. október 20. péntek

Csepel.info

Németh Szilárd kettő mondatos posztjából kettő mondat bizonyíthatóan valótlan. Legutóbb azt állította, hogy a polgármester civil szervezete nyert meg egy főzőversenyt – amin semmilyen díjat sem nyert a civil szervezet. A rezsibiztos valójában azért bukott ki a polgármesterre, mert nem kapta meg az önkormányzat vagyonát. 

A Csepel SC túraszakosztálya az 1956-os büszkeségpontnál, ahová a kerület polgármestere, Borbély Lénárd nem engedett be bennünket…” – írta Németh Szilárd egy csoportkép fölé, ám egyértelműen bizonyították, hogy állításai közül egy sem felel meg az igazságnak. (tovább…)

Szent Mihály-napi vásár a Kádár Kata Tagóvodában

2023. október 1. vasárnap

Csepel.hu

Szent Mihály-napi forgatagot és vásárt tartottak a Kádár Katalin Tagóvodában szeptember 29-én.

A programon részt vett: Szuhai Erika önkormányzati képviselő és Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője is.

(tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok.

Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

(tovább…)

Csepel.hu: Németh Szilárd hízelgésből tette ki az Orbán-idézeteket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.info

Németh Szilárd a saját nevét megörökítő márványtáblánál

Pontot tett a találgatásoknak a csepeli önkormányzat hivatalos oldala a felújított Jedlik gimnáziumban talált Orbán-idézetekről. Bár Németh Szilárd még nem vállalta fel, hogy ő tetette ki a szöveget, az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az iskolaavató ünnepséget ő szervezte, és saját, márványba vésett nevéről is ő gondoskodott.

A Csepel.hu egyértelműen fogalmaz: Németh Szilárd hízelgésnek szánta az Orbán-idézeteket, de botrány lett belőle. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)