‘Oktatás’ kategória archívum

Így mutatkozik be a csepeli Arany János Általános Iskola

2021. február 26. péntek

Csepel.info

Minden szülő felé nagy kihívás az az időszak, amikor iskolába megy a gyermek. Ebben igyekeznek segíteni az iskolák is.

Most a csepeli Arany János Általános Iskola bemutatkozását láthatják.

Iskolahívogató: Bemutatkozik a XXI. Kerületi Mátyás Király Általános Iskola

2021. február 17. szerda

 

Csepeli Hírmondó

Iskolánk a kertváros közepén épült 1939-ben. Környezetében a hagyományos értelemben vett polgári családok éltek és élnek. Szeretjük iskolánk családias jellegét. Emelt szintű ének- zene tanításunk egészséges lelkű, nyitott érdeklődésű, tanulni vágyó embereket bocsátott útjára. Emelt óraszámú informatika képzésünk során a tanulóknak lehetőségük van az ECDL vizsga megszerzésére.

A gyermekszerető nevelőtestületünk szakmai felkészültsége kiemelkedő színvonalú, munkafegyelme kiváló.

(tovább…)

A csepeli Napközis Tábor: van képe hozzá?

2021. február 15. hétfő

Csepel.info

A csepeli Napközis Tábor több tízezer csepeli iskolás gyermek nyári szünetét tette feledhetetlenné, mielőtt az akkori, MSZP-s kerületi vezetés bezárta, és a telket eladta lakóparknak.

Helyére három hatemeletes és három kétemeletes épületmonstrumot, “luxuslakóparkot” terveztek. Ezek azonban a csepeli civilek és a Fidesz tiltakozása valamint nem kis részben a 2008-as gazdasági válság miatt végül nem épültek meg. (tovább…)

A Vermes iskola 379 tanulója karanténban

2021. február 9. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Fábián László hívta fel Mr.Gabee figyelmét az Vermes Miklós Általános Iskola karantén statisztikákra készített oldalára, melyen megdöbbentő számokat találtunk.

A 2021. feburár 9-ei állapot szerint az alábbi adatokat közöl az intézmény:

Szalagavató körkép

2021. január 25. hétfő

Csepeli Hírmondó

Most van a szalagavatók időszaka, a járvány miatt azonban sok helyen elmaradnak az ünnepségek, vagy nem a megszokott formában tartják meg a rendezvényt.

A Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban előrelátóak voltak a pedagógusok és tavaly ősz elején megtartották a szalagavatót: „Iskolánkban az idei tanévben ugyan szerény, de ünnepélyes keretek között zajlott a végzős évfolyamok szalagtűzése. Szeptember 24-én az iskolaudvaron avattuk a 12. A, 12. B és 12. D osztály diákjait. Minden ugyanúgy zajlott annyi különbséggel, hogy nem hívhattunk vendégeket. Szépen feldíszítettük a sportpályát, műsorral is készültünk – mondta el a Csepeli Hírmondónak Csernevné Fekete Ágnes általános nevelési igazgatóhelyettes.

(tovább…)

10 órakor elkezdődik a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgák

2021. január 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Szombaton 10 órakor tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat, az érettségik során már alkalmazott és bevált járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Az az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint az írásbeli két részből áll: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor vár a diákokra. (tovább…)

Közel 2,5 milliárd forinttal támogatja az állam 183 tanoda működtetését

2021. január 2. szombat

Demokrata, MTI, 24.hu

Fotó: Kompánia Facebook oldala

A programban általános iskolás és középiskolás diákok egyaránt részt vesznek, egy tanoda 20-30 tanulónak biztosít támogató segítséget – közölte a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

Csepelen is működik ilyen, a Kompánia tanoda, melyről a 24.hu készített riportot.
(tovább…)

Ilyen lesz a 2020/2021-es tanév második féléve: minden dátum egy helyen

2021. január 2. szombat

EDULINE, Mr.Gabee, Csepel.info

Pár nap múlva kezdetét veszi a 2021-es év, indul a második félév. Mikor lesz a tavaszi szünet? Mikor kezdődik az érettségi?

Összeszedtük az össze fontos oktatási dátumot a közelgő középiskolai felvételivel kapcsolatban, az érettségivel és az egyetemi felvételivel kapcsolatban, illetve megnéztük, milyen fontos események várnak még a diákokra a 2020/2021-es tanévben.

(tovább…)

Újabb információk az Eötvös iskolai karanténról

2020. december 1. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info
Hétfőn este írtunk róla
, hogy a Szent István úton található Eötvös József Általános iskola több osztály került karanténba.

Cikkünk megjelenését követő napon egy újabb táblázat látott napvilágot, melyen a következő adatok találhatóak:

4436 pozitív esetet tárt fel az országos ágazati tesztelés egy hét alatt

2020. december 1. kedd

Infostart

181 506 tesztet végeztek el a tesztcsapatok a múlt héten a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók körében, a pozitivitási arány hasonló a szlovákiaihoz – hangzott el a bejelentés az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

A halálozások száma és az aktív fertőzötteké is stagnál Magyarországon, az újonnan megtalált fertőzötteké viszont mintha csökkenne. A napi adatokról részletesebben ITT olvashat, azok központi közlésekor viszont azt ígérték, az operatív törzs keddi tájékoztatóján részletekkel jelentkeznek a köznevelési, egészségügyi és szociális dolgozók átfogó tesztelésének első körös eredményeiről.

(tovább…)