‘Oktatás’ kategória archívum

Csütörtöktől a Csodakút tagóvodában lesz az ügyelet

2020. március 18. szerda

Csepel.info

Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester szerda délután ellenőrizték a Csepelen ügyeletet ellátó intézményeket.

A körülményekhez igazodva csütörtöktől egy helyen, a Csodakút tagóvodában lesz az ügyelet – jelentette be Csepel polgármestere a Facebook-oldalán, aki megköszönte a szülők és a pedagógusok együttműködését és megértését. (tovább…)

Koronavírus: itt vannak a csepeli intézkedések

2020. március 14. szombat

Facebook

Csepelen a koronavírusos járvány megelőzése érdekében szünetel vagy minimálisra csökken az iskolák, óvodák, bölcsődék, az önkormányzat, a kormányhivatal, a Városgazda nyitvatartása. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését továbbra is biztosítják. A strandot és a tanuszodát a helyzet javulásáig bezárják.

További információk a cikkben. (tovább…)

KORONAVÍRUS – EMMI: Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben (digitális munkarend)

2020. március 14. szombat

A csepeli és soroksári pedagógusok, szülők és diákok figyelmébe!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt.
(tovább…)

Kihirdette a veszélyhelyzetet a kormány

2020. március 11. szerda

Mandiner

A koronavírus-járvány miatt különleges jogrend lépett életbe.

A kormány szerdai ülésén a terjedő koronavírusra tekintettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. (tovább…)

Negyven éves a Tátika Tagóvoda

2020. március 9. hétfő

csepel.hu

Népi gyermekjátékos műsorral készültek az ovisok a Tátika Tagóvoda 40. születésnapjára március 6-án. A jubileum alkalmából a fenntartó önkormányzat díszoklevelét Borbély Lénárd polgármester adta át Kakuszi Imréné tagóvoda vezetőnek.

Az ünnepségen részt vett Morovik Attila alpolgármester és Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője.

(tovább…)

Koronavírus: megkezdődött a pánikkeltés

2020. március 6. péntek

Csepel.info

A csepeli iskolák – más tankerületekhez hasonlóan – tavaly novembertől kezdve emelt mennyiségben kapják a tisztálkodó- és fertőtlenítőszereket. Nem látnokok voltak a vezetők: mindez az influenzavírus-fertőzés miatt történt, és tart jelenleg is. Az önkormányzat ezen felül is felkészült arra, hogy ahol valamilyen oknál fogva az emelt mennyiség elfogyna, azonnal kapjanak utánpótlást. Tehát tartalék is van. 

Míg azonban máshol a koronavírus nem pártpolitikai eszköz, ez Magyarországon másképp van. Így történik Csepelen is, ahol az egyik Facebook-csoportban osztottak meg hamis állításokat arról, hogy az iskolákban nincsenek tisztálkodó- és fertőtlenítőszerek. Ezek az állítások egyáltalán nem állják meg a helyüket, éppen fordítva igaz: mindenhol elegendő tisztálkodó és tisztítószer van. (tovább…)

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére

2020. február 25. kedd

Origo

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn.

Kásler Miklós újságírók előtt közölte, hogy a béremelés technikailag ágazati szakmai pótlék bevezetésével valósul meg,amelyre minden pedagógus munkakörben dolgozó jogosult.Az intézkedés csaknem 170 ezer pedagógust érint. (tovább…)

Szenior akadémia a Szabó Magda Közösségi Térben

2020. február 24. hétfő

csepel.hu

csepel.hu

Politikai okból támadják a Nemzeti alaptantervet

2020. február 15. szombat

Magyar Nemzet

– Az új Nemzeti alaptantervvel (NAT) kapcsolatban elhangzó eddigi bírálatok politikai indíttatásúak. Nem a liberális kritikusok által kifogásolt szerzők (Wass Albert és Nyirő József) műveiből neveznek meg olyan részeket, amelyekre azt lehet mondani, hogy nem helyes vagy bármilyen más okból nem tanítható, hanem a szerzők személyét támadják – jelentette ki lapunknak Klinghammer István (képünkön), a második Orbán-kormány felsőoktatásért felelős államtitkára.

Szavai szerint felnőtt, komoly embereknek, akik a gyermekek iránt felelősséget éreznek, máshogy kellene közelíteni az ilyen fontosságú kérdésekhez, s úgy vélte: az új NAT-ot bíráló politikusok többsége nincs felkészülve a szakmai, értékelő vitákra, sőt közülük többeknek még a helyesírásban is lenne bepótolnivalója. (tovább…)

Online petíció indult az új Nemzeti alaptanterv mellett

2020. február 12. szerda

888, Csepel.info

Támogatod, hogy a magyar gyerekeket hazafias szellemben neveljék az iskolákban? Ha igen, írd alá!

Szüntelenül sivalkodnak a balliberálisok, mióta az új Nemzeti alaptanterv terítéken van. A „fasiszta” írók és a hőskultusz mellett főleg azt kifogásolják, hogy a NAT-ban a hazafias nevelés gondolata is megjelent.

(tovább…)