‘Oktatás’ kategória archívum

Németh Szilárd ismét hamis vádakkal támadja a csepeli polgármestert

2023. október 20. péntek

Csepel.info

Németh Szilárd kettő mondatos posztjából kettő mondat bizonyíthatóan valótlan. Legutóbb azt állította, hogy a polgármester civil szervezete nyert meg egy főzőversenyt – amin semmilyen díjat sem nyert a civil szervezet. A rezsibiztos valójában azért bukott ki a polgármesterre, mert nem kapta meg az önkormányzat vagyonát. 

A Csepel SC túraszakosztálya az 1956-os büszkeségpontnál, ahová a kerület polgármestere, Borbély Lénárd nem engedett be bennünket…” – írta Németh Szilárd egy csoportkép fölé, ám egyértelműen bizonyították, hogy állításai közül egy sem felel meg az igazságnak. (tovább…)

Szent Mihály-napi vásár a Kádár Kata Tagóvodában

2023. október 1. vasárnap

Csepel.hu

Szent Mihály-napi forgatagot és vásárt tartottak a Kádár Katalin Tagóvodában szeptember 29-én.

A programon részt vett: Szuhai Erika önkormányzati képviselő és Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője is.

(tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok.

Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

(tovább…)

Csepel.hu: Németh Szilárd hízelgésből tette ki az Orbán-idézeteket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.info

Németh Szilárd a saját nevét megörökítő márványtáblánál

Pontot tett a találgatásoknak a csepeli önkormányzat hivatalos oldala a felújított Jedlik gimnáziumban talált Orbán-idézetekről. Bár Németh Szilárd még nem vállalta fel, hogy ő tetette ki a szöveget, az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az iskolaavató ünnepséget ő szervezte, és saját, márványba vésett nevéről is ő gondoskodott.

A Csepel.hu egyértelműen fogalmaz: Németh Szilárd hízelgésnek szánta az Orbán-idézeteket, de botrány lett belőle. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)

Tanévnyitó ünnepség a felújított Eötvös iskolában

2023. szeptember 1. péntek

Csepel.hu

A tanulókat, pedagógusokat, szülőket Borbély Lénárd polgármester és Lovász Ildikó, az iskola intézményvezetője köszöntötte. Az eseményen megjelentek Csepel elöljárói.

Az iskolát a Csepeli Gyermeksziget Program keretében újította fel az önkormányzat saját forrásból. A Herman, a Mátyás és a Katona iskola után ez a negyedik oktatási intézmény, melyet korszerűsítettek az utóbbi években.

(tovább…)

Közös siker Csepelen: kormányzati támogatással megújult a Jedlik Ányos Gimnázium

2023. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

Hamarosan átadják Csepelen a Jedlik Ányos Gimnázium nagyszabású koncepció mentén megújult épületét. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. Ennyire persze nem volt sima az idáig vezető út, több bizonytalanság, főként az elszálló költségek és a pénzügyi fedezet hiánya lassította sokáig a projektet.

Cikkünkben a néha viharos, de végül közös sikerrel zárult Jedlik-projekt történetének jártunk utána – az ötlettől a megvalósulásig. (tovább…)

Elismerést kaptak a tanulmányokban és sportban kiemelkedő diákok

2023. július 5. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Sportsziget Program keretében összesen 61 diák vette át a díjat Borbély Lénárd polgármestertől és Hajdu Imre sportszervezőtől, akik kimagaslóan szerepeltek a budapesti és az országos diákolimpiákon.

Idén tízezer forintos vásárlási utalványt adományoztak az ajándékok mellé.

(tovább…)

Németh Szilárd lehet a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje

2023. július 4. kedd

Csepel.info

Vagy Németh, vagy egy neki alárendelt sportoló lehet a Fidesz 2024-es csepeli jelöltje (fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Információink szerint Németh Szilárd az elmúlt hónapokban azért lobbizott, hogy ismét ő legyen a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje. Amennyiben nem képes ezt keresztül vinni – a Fideszben tudják, hogy veszítene -, egy sztársportoló lehet a polgármesterjelölt. Birkózók és tőle függőségi viszonyban élők előnyben.

Miközben szervezeten belül is lebegtetik a fideszes polgármesterjelölt személyét, a közelmúltban feloszlatott, majd jóval kisebb létszámmal újraalakított csepeli Fidesz és az önkormányzati frakció sincs jó bőrben. Információink szerint a polgármesterjelölt mellett több egyéni képviselőjelölt is hiányzik, a meglévők közül pedig akadnak, akik meghasonlottak az elmúlt évek belháborúi miatt. Úgy tudjuk, sokakat számon kértek a választóik, miért nem a csepeliek érdekeit képviselik Németh Szilárd egyéni ambíciói és vagyonosodása helyett. Németh célja azonban 2018 óta változatlan: beépíteni a jelenlegi önkormányzati vezetés által védett Kis-Duna-partot, megszerezni az önkormányzat vagyonát, és megbuktatni Borbély Lénárd polgármestert. Bármi áron.  (tovább…)

Levél és petíció: polgármester és civilek küzdenek a csepeli iskolaigazgatókért

2023. július 4. kedd

Csepel.info

Ahogy arról a Csepel.info beszámolt, múlt héten két csepeli iskola igazgatójának utasították el a pályázatát, és ezzel azt, hogy igazgatóként folytassák munkájukat.

“Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.” – írta akkor Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a közösségi oldalán. (tovább…)