‘Oktatás’ kategória archívum

Csepeli fiatalok kirándultak Krakkóban

2019. április 5. péntek

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A BGSZC Csete Balázs Szakgimnázium három pedagógusa és harminc diákja öt napot tölthetett Lengyelországban, Krakkóban ez év februárjában a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával. A pályázat célja az volt, hogy a tanulók megismerjék a lengyel–magyar kapcsolatok történelmi, szellemi gyökereit, a két nép közös sorsát és történelmét.

Krakkó belvárosában egy egész napot töltöttek: megnézték Hieronymus Vietor nyomdáját, a Kosos házat, a Collegium Maiust. Jártak a waweli székesegyházban, a Máriatemplomban. Városnéző utunk során valóban megtapasztalhatták, hogy nem véletlenül kapta Krakkó a „legmagyarabb” nevet. (tovább…)

Polgármesteri bejárás a Herman Ottó Általános Iskolában

2019. április 5. péntek

Facebook/ Borbély Lénárd, Csepel.info

A Herman Ottó Általános Iskola felmérésével folytatta a csepeli iskolák bejárását Borbély Lénárd polgármester. “Szerencsére az 1942-ben épült iskola korához képest jó állapotban van (többek között ez a pedagógusok odafigyelésének is köszönhető), de itt is lesz munkánk bőven” – írja Facebook oldalán a kerületi vezető.

Ahogy arról korábban beszámoltunk 2020-tól a Csepeli Gyermeksziget Program keretében az összes kerületi iskola felújításra kerül. (tovább…)

114 éve született Muki bácsi

2019. április 3. szerda

Jedlik.hu, Csepel.info

Vermes Miklós, a Jedlik Ányos Gimnázium legendás tanára 1905. április 3-án született Sopronban. Postahivatalnokok voltak a szülei. A középiskolát a soproni líceumban végezte, és ott is érettségizett 1923-ban. ​​A Budapesti Tudomány Egyetemet az Eötvös-kollégium tagjaként végezte el. 1928-ban szerzett középiskolai tanári oklevelet matematika-fizika-kémia sza​ktárgyakból.

1930-ban bölcsészdoktori okleve​​let szerzett fizikából. 1928-tól 1935-ig egyetemi tanársegéd volt a Budapesti Tudomány Egyetemen. 1935-ben került a Budapesti (fasori) Evangélikus Gimnáziumba, ahol matematikát, fizikát és kémiát tanított. 1952. augusztus 1-én került a Budapest XXI. kerületi Jedlik Ányos Gimnáziumba, mint vezető fizikatanár. Az évek folyamán több szakkönyvet, cikket írt. (tovább…)

Polgármesteri bejárás az ÁMK-ban

2019. április 3. szerda

Facebook/ Borbély Lénárd, Csepel.info

A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába látogatott el kedden Borbély Lénárd polgármester. A kerület vezetője és munkatársai Gálné Bakos Judit megbízott intézményvezetővel mérték fel az intézmény állapotát. 

A polgármesteri beszámoló szerint nem csak az iskolát, hanem az óvodát és a bölcsődét is megtekintették. 2020-tól a Csepeli Gyermeksziget Program keretében az összes kerületi iskola felújításra kerül. (tovább…)

Norbi bácsinál játszva tanulnak úszni a gyerekek

2019. április 1. hétfő

Fodor Erika, Lokál.hu

Norbi bácsi mutatja a feladatot (Fotó: Keresztesi Balázs)

Vadász Norbert úszásoktató Újbudán él, délelőttönként a Csepeli Tanuszodában, délután a Szent Margit Gimnáziumban szeretteti meg a vizet a gyerekekkel. Norbi bácsi óráin jókedvűen dolgoznak az óvodások és kisiskolások, pedig az úszásoktató azt mondja: „semmi extrát nem csinálok, csak játszva tanulunk, mert az élményalapú oktatásban hiszünk”.

Norbi bácsinál az óra különleges köszönéssel kezdődik, a gyerekek (és a kísérő pedagógusok) választhatnak, hogy ökölpacsiznak, sima pacsival, tánccal vagy öleléssel üdvözölik az úszásoktatót, aki egyesével, a nevükön szólítva fogadja őket. (tovább…)

Művészeti tábor – felhívás!

2019. április 1. hétfő

Nagy Imre Általános Iskola – Ami, Csepel.info

Kattintsanak a képre az olvasható méretért! A jelentkezési időszak május 31-én zárul.

csepel.info

Az új generáció; avagy az Egressy Group három tagja a JazzKarcban

2019. március 27. szerda

JazzMa.hu, Csepel.info

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Lássuk a március 29-i adás vendégeit! (tovább…)

Szakmák Éjszakája a Kossuthban

2019. március 25. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

A BGéSZC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma 2019-ban is csatlakozik az országszerte évek óta nagy sikerrel megrendezett Szakmák Éjszakája rendezvénysorozathoz.

Az eseményről részletesen ide kattintva informálódhatnak.

Egressy az országos klarinét és szaxofonversenyen

2019. március 25. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

A XV. Országos Richter János Klarinétverseny és VII. Országos Szaxofonversenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanára, Miskei László korrepetítori különdíjat kapott.

Gratulálunk!

Tánctagozatot hirdet az Egressy

2019. március 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Tánctagozatot hirdet az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola színházi táncos szakirányon! Képzett mester fokozatú tanáraink biztosítják számodra több táncstílusban való jártasságot.

A társastáncoktól, a divattáncokon át, a magyar néptáncot nem kihagyva, több modern tánctechnikát is elsajátíthatsz, mindezt megalapozva klasszikus balett technikával. Heti több órában táncelméleti képzésben is részesülhetsz, így komplex tudást szerezhetsz nálunk. (tovább…)