‘Oktatás’ kategória archívum

Klasszik rádió: Az Egressy újabb felkérést kapott

2018. december 12. szerda

Egressybeni.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola a  Jazzy Rádió és a Dankó Rádiós szerepléseit követően újabb felkérést kapott. 2018. december 13-án reggel a Klasszik Rádió Reggeli Nyitány című műsorában fog szerepelni élőben.

Az alábbiakban az Egressybeni.hu oldal bejegyzését olvashatják:

Ahogy a Jazzy Rádióban, úgy ebben a műsorban intézményünkről, tanulóinkról és nem utolsó sorban képzéseinkről lesz szó. Ezen felül a legkiválóbb tanulóink előadásai fognak felcsendülni, melyet intézményünk stúdiójában rögzítettünk korábban.

Szegő Tibor műsorvezető vendégei: Suki András művészeti igazgatóhelyettes és Balogh Gábor József külsős kapcsolatokért felelős manager, tanáraink közül az adásban halható lesz Varga István klarinétművész, Bakó Levente trombitaművész, és nem utolsó sorban Ökrös Attila hegedűművész.

Az élő beszélgetés 8:40-kor kezdődik a 92.1-es hullámhosszon. Várjuk Önöket szeretettel a rádiókészülékek elé.

A neten is tarol a csepeli jégpálya

2018. december 11. kedd

Csepel.info

Közel kétszázezren nézték meg a Facebookon a csepeli korcsolyapályáról készült kis videót – értesült a Csepel.info. Ezt most az alábbiakban youtube-os változatban is bemutatjuk – elvégre nincs mindenki fenn a legnagyobb közösségi oldalon.

Csepel 2010 óta gyorsuló ütemben indult el a megújulás, megszépülés útján. Több városrehabilitációs pályázat során kaphattak új arculatot Csepel központjának lepusztult paneles lakótelepei, melyeket jövőre a Csillagtelep városrehabilitációja követ. Többek között megújult a Szent Imre tér, a Petőfi tér, a Kiserdő, a Kis-Duna part, a Tamariska domb, és még az alatta megbújó régi bunker is. Négy Nagykörút hosszban épültek új önkormányzati utak, 52 kilométer csatornát fektettek le, megújultak az óvodák, amit hamarosan egy iskolafelújítási program követhet – már amennyiben 2019 őszén marad a jelenlegi vezetés. (tovább…)

Hírek a csepeli iskolákból

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

Kerületi szépolvasó verseny

November elején rendezték meg a Montágh Imre emlékére meghirdetett „Mondd ki szépen!” szépolvasási versenyt. Kerületünket a fővárosi fordulón Ablonczy György képviseli. A 3. osztályosok eredményei: I. hely Bányai Bálint (Katona iskola), II. hely Deák Luca (Kölcsey iskola), III. hely Antal Levente (Eötvös iskola). A 4. osztályosok eredményei: I. hely Ablonczy György (Katona iskola), II. hely Dorka Máté (Széchenyi iskola), III. hely Kopasz Viktória Zoé (Mátyás iskola)

(tovább…)

Hírek a csepeli iskolákból

2018. november 16. péntek

csepel.hu

Projekthét érdekes témákkal

„Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el” (Mercier) A Nagy Imre Általános és Művészeti Iskolában évek óta hagyomány a projekthét megrendezése. Évfolyamszinten azonos témát dolgozunk fel, ügyelve arra, hogy az éves tananyaghoz is kapcsolni tudjunk. Témáink ebben a tanévben következők voltak: alsó tagozaton a barlang, míg felső tagozaton Görögország, Amerika kultúrája, Kína és a világörökségeink voltak. Az alsós évfolyamok a Pálvölgyi barlangba, az ötödikesek egy görög faluba, Beloianniszba utaztak, ahol a sok látnivaló mellett a betekintést nyertek a helyi iskolában a görög nyelven folyó oktatásába. A hatodik évfolyam a Természettudományi Múzeumba ment, míg a hetedikesek sárkányhajóztak a Dunán. Végzős osztályaink pedig Budapest világörökségeit nézték meg. Ezekről a kirándulásokról és az órai munkákról sok fotó, film is készült. Az utolsó napon az évfolyamok kiállították tablójukat, elkészített munkájukat, projektnaplójukat, s önálló bemutatóval is készültek. (tovább…)

Élőben követhető koncertsorozatot indít útjára az Egressy

2018. november 15. csütörtök

Egressybeni.hu, Csepel.info

Az eseményt az intézmény facebook oldalán élőben követhető volt.

2018. november hónapban új rendezvénysorozatot indít útjára az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola. Az első ilyen esemény november 15-én került megrendezésre, melyben a jazz tanszakon tanuló diákoknak, illetve a vendég zenészeknek nyílt lehetőségük együtt zenélni. Az eseménysorozat különlegessége, hogy élőben követhető az esemény.

Balogh Gábor, az iskola igazgatója elmondta, hogy a koncertsorozat egyedülálló abban, hogy mindenki az okoseszközei és a közösségi média segítségével a sorozat minden eseményét élőben követheti.

A Jazz Session est különlegessége az volt, hogy a koncert során be lehetett csatlakozni a zenekarhoz egy vagy két szám erejéig. A rendezvénynek olyan nagy sikere volt, hogy a jövő hónapban is megrendezzük. Balogh Gábor kiemelte, hogy a jövő havi koncertig még számos eseményt szerveznek, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Soron következő rendezvényük november 28-án tartják a csepeli iskola színháztermében, ahol egy Színművészeti Est kerül megrendezésre – zárta nyilatkozatát az Egressy igazgatója.

Pályaválasztási kiállítás Csepelen: segítség a jó választáshoz

2018. november 15. csütörtök

Csepel.hu

Megnyílt a VI. Csepeli Pályaválasztási Börze a Szabó Magda Közösségi Térben. A rendezvény idén három napon át (november 15-16-17.) várja a továbbtanulás előtt álló fiatalokat.

A börzén 16 csepeli és környékbeli középiskola mutatkozik be.

(tovább…)

Csepelre látogatott a lemberi Zeneművészeti Egyetem rektora

2018. október 26. péntek

Csepel.info

Dr. Balogh Gábor PhD. igazgató meghívására a hétvégén Budapestre látogatott az lembergi (Ukrajna) Zeneművészeti Egyetem rektora. A vezető látogatása során közösen vettek részt egy konferencián, ahol a budapesti intézmény vezetője előadóként vett részt.

A látogatás során egyeztetéseket folytatott a két vezető az országok művészeti képzésének összehangolásáról, melynek célja, hogy az intézmények tanulói mindkét intézmény képzésében részt tudjanak venni.

Csepelre látogatott a Szabadkai konzi

2018. október 25. csütörtök

Csepel.info

Csepelre látogatott a szabadkai Zeneművészeti Szakközépiskola 56 tanulója, hogy közreműködőként részt vegyenek az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenyén melyen a két intézmény tanulói léptek fel.

Az eseményt élőben lehetett követni a csepeli iskola facebook oldalán.

 

Csepeli alapítványi iskolában loptak gitárt a diákok

2018. október 17. szerda

Ripost, Csepel.info

Liberális háttér és pokol Csepelen

A gyanú szerint október 13-án délután egy 12 és egy 13 éves fiú egy csepeli iskola tantermének ajtaját felfeszítette, majd aljas dolgot művelt diáktársaival: egy szekrényből ellopott három gyakorló gitárt és egy tornazsákot.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a lopás abban a balliberális politikai kötődésű Burattino Iskolában történt, ahol pár évvel ezelőtt egy pedagógus végzettséggel sem rendelkező pedofil férfi tornatanárként 28 rendbeli szexuális erőszakot és testi sértést követett el – legalábbis a bíróság előtt ennyit tudtak rábizonyítani.
(tovább…)

Hírek a csepeli iskolákból

2018. október 8. hétfő

Csepel.hu

Széchenyis diákok Ausztriában

Nyelvgyakorló úton vett részt a Széchenyi István Általános és Két Tannyelvű Iskola 42 felső tagozatos, két tannyelvű képzésben részesülő tanulója szeptember 16-a és 21-e között.

Három pedagógus – Málek Orsolya, Halla Ilona, Varga Veronika – kíséretében hat napot töltöttünk Karintiában, szálláshelyünk Obervellachban volt. A tábor kiválóan sikerült, a gyerekek sokat tanultak, fejlődtek, főleg a szóbeliség területén. Az időjárás is velünk volt, így minden programunkat megvalósíthattuk.

(tovább…)