‘Oktatás’ kategória archívum

Távoktatásban folytatják a nyelvtanulást a csepeli nyugdíjasok

2020. november 25. szerda

Csepeli Hírmondó

A járványhelyzet miatt távoktatás formájában folytatják az angol nyelvtanulást a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház tagjai, akik eddig is részt vettek az oktatásban – közölte érdeklődésünkre Várkonyi Ágnes.

A népszerű angoltanár három éve tanítja az angolt a nyugdíjas közösségi házban. Tavasszal, a koronavírus-járvány kezdetén önszorgalomból, egy közösségi oldalon már kipróbálta az online oktatást, amelyet lelkesen fogadtak a nyugdíjas tanulók. A Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház támogatásával keddtől újraindult a távoktatás, amelyre máris rengetegen jelentkeztek.

(tovább…)

Digitális oktatásra álltak át a középiskolákban

2020. november 20. péntek

csepel.hu

A hatékonyabb járvány elleni védekezés érdekében november 10-étől digitális oktatásra tértek át a középiskolák 9–12. évfolyamos diákjai, és a felsőoktatásban tanulók.

A digitális átállás friss tapasztalatairól Bese Benőt, a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatóját kérdeztük.

(tovább…)

Ízig-vérig művész volt

2020. november 16. hétfő

Csepeli Hírmondó

58 éves korában elhunyt Kormosné Boross Teréz Ilona fuvolaművész, tanár, költő, a Fasang Árpád Zeneiskola pedagógusa. A tizenegy gyermekes édesanya november 13-án hajnalban távozott az élők sorából.

Hirtelen halála megrendítette családtagjait, rokonait, kollégáit, tanítványait, barátait, ismerőseit. Kedves mosolya, finom lelke, segítőkészsége, szeretetreméltósága felfoghatatlan veszteség a gyászolóknak.

(tovább…)

Két hónap után újra nyitva a Zsongás és az Aprók Kertje – a gázszolgáltató lassúsága lehetett a gond

2020. november 3. kedd

Csepel.hu

November másodikától helyreállt a gázszolgáltatás a Zsongás tagóvodában és az Aprók Kertje bölcsődében, így a csepeli gyerekek újra birtokba vehették az épületeket. A több hetes gázszolgáltatás-kimaradás során az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a gyerekek minél előbb visszatérhessenek megszokott helyeikre. 

Hétfőtől visszaállt a rend a Kőrösi Sándor utcában működő Zsongás tagóvodában és a Mázoló utcai Aprók Kertje bölcsődében, miután helyreállt a gázszolgáltatás a két intézményben. Mint ismeretes: augusztusban kaptak tájékoztatást a szülők, hogy a két közintézmény egy, az NKM Földgázhálózati Kft. által végzett utcai gáz fővezeték-csere következményeként rövid időre bezár.

(tovább…)

Az év magyartanára

2020. október 27. kedd

csepel.hu

Janik Mária tanárnő, a Jedlik Ányos Gimnázium magyar nyelv és irodalom, történelem szakos pedagógusa elnyerte – diákjai jelölésére – az Év tanára díjat magyar tantárgyból.

(tovább…)

Bővültek a gyógypedagógiai szolgáltatások: új óvodai csoport, nyugodtabb környezet az iskolások számára

2020. október 25. vasárnap

Csepel.hu

Idén szeptember elsejétől bővült a kerületben elérhető gyógypedagógiai szolgáltatások köre. A Hétszínvirág Tagóvodában elindult a nem integrálható gyógypedagógiai ellátásban részesülő gyermekek óvodai csoportja. Az iskoláskorú gyermekek nevelése, pedig a Vénusz Tagóvodában valósul meg. Az idei tanévtől mindkét intézmény a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és EGYMI tagintézménye lett.

Az újonnan létrejött óvodai csoportról, az átszervezés fontosságáról, jelentőségéről beszélgetett a Csepeli Hírmondó Gajdócsi Nórával, az intézmény vezetőjével.

(tovább…)

Bagdy Emőke: Erőszakos nyomulás jellemzi a genderideológiát

2020. október 15. csütörtök

Híradó

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus szerint veszélyt jelent a genderideológián alapuló érzékenyítés a kicsik számára. Úgy gondolja, hogy az Európa-szerte terjedő radikális ideológia kirekesztő és megbélyegző, miközben szembemegy a tudományos tényekkel.

Az ismert pszichológus azután került a támadások kereszttüzébe, miután a Meseország mindenkié című könyv kapcsán számos tudományos tényt felsorolva az óvodáskori érzékenyítés veszélyeire hívta fel a figyelmet.

(tovább…)

Jedlikes tanárnő az év magyartanára

2020. október 14. szerda

Csepeli Hírmondó

Janik Mária tanárnő, a Jedlik Ányos Gimnázium magyar nyelv és irodalom, történelem szakos pedagógusa elnyerte ‒ diákjai jelölésére ‒ az “Év tanára” díjat magyar tantárgyból – értesült a Csepeli Hírmondó.

A 2019/2020-as tanévben az akkori 6. A osztály diákjai jelölték osztályfőnöküket a Hebe Kft. által megrendezett Év tanára pályázatra magyar tantárgyból. A szeptemberre tervezett díjkiosztó a járványügyi helyzet miatt elmaradt, így a tanárok üzenetben kaptak értesítést díjazásukról.

(tovább…)

A Mátyás iskola 7 osztálya karanténban

2020. október 12. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

A csepeli Mátyás király Általános Iskola 7 darab osztálya (3.z, 5.a, 5.z, 6.a, 6.z, 7.z, 8.a) hatósági házi karanténban van – látható az intézmény weboldalán.

A karantén időszaka 2020. október 12-én lépett érvénybe.

Október 5. a pedagógusok világnapja

2020. október 5. hétfő

1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját, melynek idei mottója “Tanárok: vezetni a válságban, újragondolni a jövőt”, reflektálva arra az elhivatottságra, melyet a tanárok szerte a világon annak érdekében tanúsítottak, hogy senkit se hagyjanak hátra, különösen a COVID-19 válság idején.

A kapcsolódó eseményekre idén online kerül sor október 5-e és 12-e között.  (tovább…)