‘Oktatás’ kategória archívum

Politikai okból támadják a Nemzeti alaptantervet

2020. február 15. szombat

Magyar Nemzet

– Az új Nemzeti alaptantervvel (NAT) kapcsolatban elhangzó eddigi bírálatok politikai indíttatásúak. Nem a liberális kritikusok által kifogásolt szerzők (Wass Albert és Nyirő József) műveiből neveznek meg olyan részeket, amelyekre azt lehet mondani, hogy nem helyes vagy bármilyen más okból nem tanítható, hanem a szerzők személyét támadják – jelentette ki lapunknak Klinghammer István (képünkön), a második Orbán-kormány felsőoktatásért felelős államtitkára.

Szavai szerint felnőtt, komoly embereknek, akik a gyermekek iránt felelősséget éreznek, máshogy kellene közelíteni az ilyen fontosságú kérdésekhez, s úgy vélte: az új NAT-ot bíráló politikusok többsége nincs felkészülve a szakmai, értékelő vitákra, sőt közülük többeknek még a helyesírásban is lenne bepótolnivalója. (tovább…)

Online petíció indult az új Nemzeti alaptanterv mellett

2020. február 12. szerda

888, Csepel.info

Támogatod, hogy a magyar gyerekeket hazafias szellemben neveljék az iskolákban? Ha igen, írd alá!

Szüntelenül sivalkodnak a balliberálisok, mióta az új Nemzeti alaptanterv terítéken van. A „fasiszta” írók és a hőskultusz mellett főleg azt kifogásolják, hogy a NAT-ban a hazafias nevelés gondolata is megjelent.

(tovább…)

Új állomáshoz érkezett az Egressy homlokzatának megújítása

2020. február 5. szerda

 

AKKOR, és MOST!

Egressybeni.hu


Korábban beszámoltunk, hogy a Csepelen található művészeti iskola – Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő intézménye – ismét nagy léptekkel halad előre. Dr. Balogh Gábor PhD, igazgató jóvoltából a II. Rákóczi Ferenc út 121 címen található épületkomplexum egyik épületének homlokzata megújul és megszépül.

A fenti képeket az iskola facebook oldalán osztották meg szerda kora este. A kommentekben olvasható, hogy az épület lábaza terméskővel lesz megoldva, mely a napokban kerül kivitelezésre.

Gratulálunk Dr. Balogh Gábornak.

Videón: újabb tanárt bántalmaztak, ezúttal Mezőtúron

2020. február 5. szerda

888

A diák a tanár fejét ütötte. Sokkoló felvételek!

Az M1 Híradója számolt be róla, hogy Mezőtúron is súlyosan bántalmaztak egy pedagógust. Ez már a második olyan videó, mely felkerült a világhálóra. Mint ismert, először Nagykátáról jött felvétel tanárverésről. A mostani videón azt látni, hogy egy diák papírral veri a tanár fejét, majd egy másik tanuló pedig többször az arca felé ütött, a többiek pedig hangosan nevettek. Ezt a videót is az egyik tanuló vette fel telefonjával, innen kerültek ki a képsorok.

(tovább…)

A másik Gyöngyöspata – megdöbbentő dokumentumfilm arról, amit a “jogvédők” elhallgattak

2020. február 3. hétfő

Hír TV, Csepel.info

A Heves megyei kisváros kilenc év után újra a politika és a média érdeklődésének középpontjába került, miután a bíróság a szegregációs perben 100 milliós kártérítést ítélt meg több cigány tanulónak.

A Hír TV műsorvezetőjének filmje most azokra a nem roma szülőkre koncentrál, akik az állandósult iskolai erőszak miatt nem tudják a helyi iskolába járatni gyermekeiket. A másik Gyöngyöspata című film február 2-án vasárnap 23:05-kor került először adásba a Hír TV-ben.

Elsöprő sikert aratott Egressy egykori tanulója

2020. január 31. péntek

Egressybeni.hu, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola korábban beszámolt róla, hogy egykori tanulója, Békefi Viktória nyerte a TV2 Sztárban Sztár leszek tehetségkutatóját. Most egy újabb sikerről számolhatott be az intézmény:

Horváth Albert elsöprő sikerrel nyerte “Az év fiatal jazz-zenésze 2020” versenyt, hiszen a szakmai zsűri és a közönség-díját egyaránt elnyerte.

Albert még az Egressy 6. évfolyamában kezdte tanulányait, melyet a középiskolai képzés követett. Tanulmányai során kimagasló eredményeket szerzett. Hihetetlen tehetséges tanulója volt az iskolának.

Gratulálunk!

Szabó Szabolcs ismét félretájékoztatja a csepelieket

2020. január 29. szerda

Csepel.info

Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő ritka undorító hazugságot talált ki Csepelről: most azt terjeszti, hogy az önkormányzat be akar zárni három óvodát.

Ehhez képest olyan intézmény- és szolgáltatásfejlesztés zajlik, amit kivételesen még az ellenzéki képviselők is mind támogattak – eddig. Morovik Attila csepeli alpolgármester gyorsan reagált a politikus rémhírterjesztésére, és megvédte az előterjesztést támogató kormánypárti és ellenzéki képviselőket. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják. (tovább…)

Filmhíradó: látogatás a csillagtelepi II/a-ban, 1958-ban

2020. január 3. péntek

Filmhiradokonline.hu

“A csepeli Csillagtelepen néhány napja új iskolát avattak. Itt ismerkedik első növendékeivel Horváth Mária, az új tanító néni. Ez az ő első munkahelye.

Tanító néninek tisztelettel jelentem, hogy az osztály létszáma negyvennégy, hiányzik kettő, jelen van negyvenkettő. Köszönöm.” Videó itt: (tovább…)

Egressys professzorokat díjaztak a Jazzma.hu szavazásán

2020. január 2. csütörtök

Egressybeni.hu

Jazzma.hu szerkesztősége és az általuk felkért zenészek felelevenítették az elmúlt év élményeit, és szavaztak azokra a zenészekre, akik a legnagyobb hatással voltak rájuk, továbbá kiválasztották az egyes kategóriák legjobbjait. 

Az alábbiakban az Egressy Béni Művészeti Iskola tanárait láthatják:

(tovább…)

Műfüves focipálya épül az Egressyben

2019. november 30. szombat

Az Egressy arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Balogh Gábor közbenjárásának köszönhetően a homlokzati rekonstrukcióval párhuzamosan új műfüves futballpálya épül az iskolának helyet adó épületegyüttes közismereti szárnya mögötti területen.

Az elmúlt héten már elkezdődött terület kiürítése. A pálya az iskola gyerekei sportolási lehetőségét fogja szolgálni. A homlokzati rekonstrukció és a focipálya kivitelezése külső támogató bevonásával valósul meg.