‘Oktatás’ kategória archívum

A Weiss iskola is részt vett HUNEOD memorial 2020-on

2020. július 2. csütörtök

WM-iskola, MR.Gabee, Csepel.info

Juhász Attila posztumusz hadnagy, Rózsa János Nándor posztumusz hadnagy, Balázs Ádám posztumusz hadnagy, Kozár Gábor posztumusz hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész katonái 4 éve hősi halált haltak szolgálatteljesítés közben.

Szerdán a HUNEOD memorial 2020 országos megemlékezésén vettek részt a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Honvéd Kadét tanulói, akik az intézményt képviselték az eseményen, tisztelegve az elhunytak katonák emlékének. (tovább…)

Befejeződött a tanév

2020. június 15. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

2020. június 15-e a tanév rendje szerint az utolsó tanítási nap, ez azt jelenti, hogy hivatalosan ma fejeződik be a 2019/2020-as tanév.

Jó pihenést kívánunk minden tanulónak, tanárnak, és nem utolsó sorban szülőnek, akik nélkül a digitális oktatás nem jöhetett volna létre.

Mongóliából érkezett, érettségivel távozik a mongol lány

2020. június 11. csütörtök

Csepel.info

Enkh Amgalan Kherlen 4 évvel ezelőtt Dr. Balogh Gábor PhD. közbenjárásával érkezett többed magával a mongóliai Ulanbatorból azzal a céllal, hogy művészeti tanulmányokat folytassanak Csepelen. 

Az elmúlt négy évben a nulláról megtanult folyékonyan magyarul, és a 2019/2020-as tanévben kitűnő eredménnyel érettségi vizsgát tett. A fenti kép a június 11-ei bizonyítványosztást követően készült. (tovább…)

Boldog pedagógusnapot

2020. június 7. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee és a csepel.info teljes szerkesztősége nagyon boldog pedagógusnapot kíván minden
Csepelen tevékenykedő óvónőnek, tanítónak és tanárnak.

A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük.

Ahogy megtartjuk a gyermeknapot, anyák napját, apák napját, nőnapot, stb., úgy gyermekeink életének meghatározó szereplőiről sem szabad megfeledkezni. A pedagógusok a tudás mellett erkölcsi tudnivalókat is igyekeznek átadni a gondjaikra bízott gyermekek számára, ápolják lelküket, összetartó közösségeket formálnak és vezetnek. Mindenképp emlékezzünk meg róluk pedagógusnap alkalmából!

Mozgó ünnepről van szó, így nem köthető fix dátumhoz. Minden év júniusának első vasárnapján ünnepeljük a tanárokat és óvónőket: idén a pedagógusnap 2020. június 7-ére esik.

Felhívás 8 és 12 év közötti kitűnő tanulóknak

2020. június 3. szerda

csepel.hu

Csepelen hagyomány, hogy bizonyítványosztás után a polgármester úrral együtt a tankerületi igazgató köszönti azokat a tanulókat, akik 8 vagy 12 éven át kitűnők voltak. (tovább…)

Iskolaőrséget hoz létre a kormány

2020. május 28. csütörtök

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola.

(tovább…)

Tudtad? Ha autista és fogyatékos gyerekeknek segítesz, Fidesz-csicska vagy!

2020. május 27. szerda

Csepel.info

Aki gyerekeken segít, az óvodabezáró és Fidesz-csicska – állítja Szabó és a hozzá közel álló balliberális lap

Kemény bírálat érte a csepeli képviselő-testületet azért, mert többpárti, teljes egyetértésben támogatták a speciális nevelést igénylő valamint az autista gyermekeket, és emellett egy új bölcsőde nyitását is. A bírálók szerint viszont a döntést támogató képviselők mind Fidesz-csicskák. 

A független-ellenzéki Szabó Szabolcs azért ment másodjára is neki a döntésnek, és állította valótlanul, hogy óvodabezárások folynak Csepelen, mert az utasítása ellenére sem kezdett pártpolitikai harcba a helyi ellenzék. Szabó, aki eddig az Együtt és az LMP politikusa is volt már, várhatóan momentumosként száll ringbe a következő országgyűlési választásokon. Posztjával így Dukán András Ferencet, a Momentum helyi képviselőjét is porig alázta, hiszen ő is megszavazta a javaslatot. (tovább…)

Hiányoztok, Kazinczysok

2020. május 16. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A közösségi médiát böngészve egy nagyon kedves videóra bukkant Mr. Gabee szerkesztő:

A csepeli Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tantestületének üzenete a kazinczys iskolapolgároknak a tantermen kívüli, digitális munkarend 9. hetében 2020 májusában. NAGYON HIÁNYOZTOK! VIGYÁZZATOK MAGATOKRA! VÁRJUK, HOGY MEGINT EGYÜTT LEHESSÜNK!

Megható virtuális ballagás a Weiss Manfréd iskola tanáraitól

2020. május 5. kedd

Csepel.info

Minden ember életének megható és örökre emlékezetes pillanata a középiskolai ballagás. Ez maradt el most a végzősöknek, érettségizőknek, és ezt nem lehet semmivel sem pótolni.

Ám az az üzenet, amellyel a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanárai, vezetői búcsúztak el diákjaitól, mégis emlékezetes és megindító. Jól mutatja, mennyire fontosak a tanároknak is a diákjaik, mennyire hivatás tanárnak lenni. Az alábbiakban az iskola üzenetét olvashatják. (tovább…)

Videós körút Csepelen hétfőn, az érettségi napján

2020. május 4. hétfő

Csepel.info

Hétfőn 0 órától újraindult az ÉLET az ország nagy részén. Csak a legfertőzöttebb régióban, Budapesten és Pest megyében maradnak a szigorúbb korlátozások.Mai videós körutunk a Késmárkin indul. Végigmegyünk a Sséchenyi-Kossuth-Szent Imre tér útvonalon, aztán betérünk a Táncsics Mihály utcára, egészen a Karácsony Gergely által hajléktalanszállónak kinézett egykori iskolaépületig. Az épületben titokban folynak az átalakítások: a kapukat is bezárták, hogy ne lehessen látni, ám éjszaka mindenhol égett a villany és folyat a munka.

Az ország többi részén valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az üzletekben és a tömegközlekedésben azonban szájat, orrot eltakaró orvosi maszkot, sálat vagy kendőt kell viselni. Ismét újraindulnak a nem életmentő egészségügyi szolgáltatások is, például korlátozás nélkül lehet fogorvoshoz menni. Már lehet zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket is rendezni. 9 órától pedig kezdődik az érettségi. (tovább…)