‘Oktatás’ kategória archívum

Kimagasló Egressys siker a Xll. Országos Mélyrézfúvós Versenyen

2018. június 19. kedd

Egressybeni.hu

Kiskunfélegyházán rendezték meg a XII. Országos Mélyrézfúvós Versenyt, ahol az első korcsoportban a dobogó legfelső fokára állhatott fel az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanulója, Eigner Krisztián János.

Tanár: Sikari László
Zongorán közreműködött: Angermayer Tünde

Gratulálunk!

Jogerős: 18 évet kapott a csepeli pedofil tanár

2018. június 14. csütörtök

Ripost

12 éven aluli di­ák­kal is faj­ta­lan­ko­dott az az alapítványi iskolai cse­peli tanár, akit több­szö­rös sze­xu­á­lis erő­sza­kért, sze­xu­á­lis vissza­élé­sért, sze­xu­á­lis kény­sze­rí­té­sért és testi sér­té­sért ítél­tek el a Fő­vá­rosi Íté­lő­táb­lán. A férfinak nem volt tanári végzettsége, viszont korábban is voltak zűrös ügyei, ám az alapítványi iskolában ebből és a zaklatásokból sem vettek észre semmit.

18 év szabadságvesztésre, a gyermeknevelői, felügyelői, gondozási, ápolási foglalkozástól végleges hatályú és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a csepeli Burattino Alapítvány Iskola gyerekeket molesztáló testnevelő tanárát, B. Tamást. (tovább…)

Szép siker az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

2018. június 10. vasárnap

BGSZC, Mr.Gabee, Csepel.info

Osman-Mohamed Kerim Péter, a BGSzC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma 11/C osztályos tanulója az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny fővárosi döntőjén a harmadik helyezést érte el.

Az elismerést az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központja adta át.

A Vienna Konservatorium Budapest hallgatója a Virtuózokban

2018. május 26. szombat

Kerületünkben Balogh Gábor vezetésével működő Vienna Konservatorium Budapest hallgatója, Nagy Torma Krisztina benevezett az MTVA Virtuózok nevű tehetségkutatójába.

A fenti videókban az eddigi produkcióit tekinthetik meg. Sok sikert kívánunk!
Felkészítő tanár: Jovica Djordjevic

Az Egressy fellép a Református Zenei Fesztiválon

2018. május 24. csütörtök

Rfz, Mr.Gabee, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola részt vesz a május 24 és 27 között megrendezésre kerülő Református Zenei Fesztiválon. Az alábbiakban az iskola fellépéseit mutatjuk:

2018. MÁJUS 25. PÉNTEK:

  • 14:30 – Egressy Béni Művészeti Középiskola fúvószenekara (Béke tér) Vezényel: Tóth Tamás karnagy

2018. MÁJUS 26. SZOMBAT

  • 14:00 – Egressy Jazz Combo Csepel
    (Kálvin Kamara Kert, Ráday u. 1-3.)
  • 16:00 – Egressy Jazz Trio Csepel
    (Kálvin Kamara Kert, Ráday u. 1-3.)

Bővebb info:

Az intézmény mindenkit szeretettel vár! A rendezvényekre a belépés ingyenes.

Együttműködés Csepelen a repülőgépipari szakemberek itthon tartására

2018. május 8. kedd

Jetfly.hu

A magyar és külföldi repülőgépiparban tapasztalható szakemberhiány enyhítése érdekében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a nemzeti tulajdonú Aeroplex Kft. és a csepeli Kossuth Lajos Szakgimnázium.

Az autóiparban már sikeresen működő duális képzési rendszer mintájára kidolgozott ösztöndíj célja, hogy növelje az itthon maradó fiatal repülőgép-ipari szakemberek számát.

(tovább…)

81 éves Kovács Béla klarinétművész

2018. május 1. kedd

Egressybeni.hu

img_3110

Május 1-én ünnepli 81. születésnapját Kovács Béla klarinétművész, a Vienna Konservatorium Budapest és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola klarinét szakos tanára.

A Wikipédia szerint Kovács Béla Tatabányán kezdte zenei tanulmányait a helyi zeneiskolában: zongorát, majd klarinétot tanult. 1951-ben került a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, Balassa György osztályába; 1956-ban diplomázott. Végzése után a Magyar Állami Operaház zenekarában és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarában volt szólóklarinétos, mindkét helyen 1981-ig. Közben – 1962-től 1972-ig – a Magyar Fúvósötös tagja volt, 1967-től pedig a Budapesti Kamaraegyüttes tagja. Szólistaként és kamara-, illetve zenekari muzsikusként Magyarországon és külföldön is sok helyen fellépett, számos kortárs magyar szerző darabját mutatta be, többeket klarinétművek írására ihletett játéka. Az eltelt időben számos rádió- és hanglemezfelvétele készült. (tovább…)

Weiss sikere a Szép Magyar Beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjében

2018. április 25. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az ötvenharmadik alkalommal megrendezett Szép Magyar Beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjének győri eredményhirdetésén a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuának tanulója: Vincze Zsófia (9.D) Kazinczy emlékérmet vehetett át.

Az emlékérmet a legkiválóbbak kapják, akik az igényes, szép magyar beszéd legeredményesebb megszólaltatói. Szívből gratulálunk Neki és felkészítő tanárának: Keppel Gyulának.

Az Egressy tanára Kazinczy-díjban részesült

2018. április 24. kedd

Egressybeni, Csepel.info

Dr. Forgács Anna (jobbról a második)

Április 22-én adták át Győrben a 2018. évi Kazinczy-díjakat. Az idei díjazottak között található Dr. Forgács Anna latin-magyar szakos pedagógus, az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola tanára.

Péchy Blanka színművésznő 1963-ban díjat alapított Kazinczy Ferencről elnevezve azon a hivatásos beszélők (színészek, énekesek, a média szereplői), illetve pedagógusok és az ifjúság számára, akik példamutatóan szép nyelvhasználatuk (elsősorban kiejtésük) révén sokat tesznek a magyar nyelv ápolásának ügyéért.

Az Egressy szép sikere a “Kárpátaljai Edelweiss” Nemzetközi Művészeti Versenyen

2018. április 22. vasárnap

Egressybeni.hu

Az Ungváron megrendezett “Kárpátaljai Edelweiss” Nemzetközi Művészeti Versenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola az alábbi eredményeket ért el: