‘Oktatás’ kategória archívum

Szeretettel várják a csepeli cserkészek az érdeklődő gyerekeket

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.info

A 96. Sólyom cserkészcsapat várja az érdeklődőket őrsgyűléseire:
– 3. és 4. évfolyamos fiúk-lányok: péntekenként 17-18 óra között,
– 5. évfolyamos fiúkat-lányokat: 17:30-19 óra között,
– felsőbb évfolyamosok jelentkezését a 96solyom.hu honlapunkon keresztül.
A foglalkozások helyszíne a Tamariska Cserkészház (Damjanich János út 41, Budapest 1213)

Borbély Lénárd: a csepeliek több mint 80%-a elutasította, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna-parton

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

„Örömmel fogadtam a hírt, hogy 100%-os kormányzati támogatással 87 vidéki birkózó kollégiumi szállását sikerült megoldani Csepelen, egy már működő kollégiumban. A támogatásnak köszönhetően 45 szoba felújítására került sor, így kerületünk ismét gyarapodott! Köszönjük!” – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap.

„Ennél még jobb hír, hogy ezeket a kollégiumi szálláshelyeket úgy sikerült kialakítani, hogy a csepeli Kis-Duna partot nem kellett beépíteni, ezzel sikerült megvédeni” – fogalmazott a hír kapcsán a polgármester. (tovább…)

Tanévnyitó a Mátyás iskolában

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

Szeptember elsejétől 380 tanuló veheti birtokba a megújult Mátyás Király Általános Iskolát, ahol tegnap tartották a központi tanévnyitó ünnepséget. Az idén 82 éves intézményben Juhász Katalin intézményvezető nyitotta meg a 2021/2022-es tanévet.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében, az iskolafelújítási projekt újabb állomásaként felújított iskola teljes beruházása közel 390 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg – közölte Borbély Lénárd polgármester beszédében. (tovább…)

Póthatáridő az iskolakezdési utalványok átvételére

2021. augusztus 27. péntek

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a veszélyhelyzetre tekintettel az idei tanévben az általános iskola első osztályát megkezdő csepeli gyermekek részére igényelhető 15.000 Ft értékű iskolakezdési utalvány átvételére méltányosságból póthatáridőt biztosít.

(tovább…)

Így újul meg a Mátyás suli

2021. július 28. szerda

Csepel.hu

Teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy 390 millió forintból újul meg a Mátyás Király Általános Iskola – tudta meg portálunk. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében a kerületi önkormányzat tovább folytatja az iskolafelújítási programot.

Első körben a Herman Ottó suli újult meg tavaly, most pedig Mátyás iskolával folytatódnak a munkálatok.

(tovább…)

Idén is szervez napközis tábort a 96. Sólyom cserkészcsapat

2021. július 26. hétfő

Csepel.info

A Csepel-Királyerdői 96. Sólyom cserkészcsapat a szünidő utolsó hetén, augusztus 23-27 között ismét napközis tábort hirdet 5. osztályos és 3. osztályos fiúknak-lányoknak – értesült a Csepel.info. 

A napközis tábor helyszíne a Tamariska Cserkészház, a programokat (cserkészjátékok, számháború, kézműves program, kenuzás, bográcsozás, stb.) cserkész őrsvezetőink, középiskolás fiúk és lányok vezetik. A gyerekeket reggel 7 órától várjuk és 17 óráig tudnak értük jönni. (tovább…)

A Mátyás iskolával folytatódik az iskolafelújítási program

2021. július 26. hétfő

Csepel.hu

A kerületi bölcsőde- és óvodaudvarok felújítását követően tavaly nyáron megkezdődött Csepel nagyszabású iskolafejlesztési projektje.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében elsőként a Herman Ottó Általános Iskola újult meg. Teljes mértékben önkormányzati forrásból a napokban elindult a Mátyás suli felújítása is.

(tovább…)

Újra ülésezett a képviselő-testület

2021. július 3. szombat

Csepel.hu

A képviselők a koronavírus-járvány utáni első ülésen döntöttek az idei díszpolgári címekről és a Csepel Szolgáletáért Díjakról.

A koronavírus-járvány enyhülésével a kormány feloldotta a korlátozó intézkedések többségét, így tavaly szeptember óta, kilenc hónap után ismét ülésezhetett a Csepeli Önkormányzat képviselő-testülete.

(tovább…)

A Kazinczy vezetője nyugdíjba megy – Köszönjük Péter bácsi!

2021. június 17. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

A Kazinczy iskola pedagógusai juttatták el Mr. Gabee-nak az alábbi írást, mely az intézmény nyugdíjba vonuló vezetőjéhez, Bartok Péterhez szól. Változtatás nélkül közöljük:

Köszönjük Péter bácsi!

A Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola volt, jelenlegi és leendő iskolapolgárai, valamint a kazinczys szülők, nagyszülők, családok nevében is köszönetet mondunk Bartok Péter igazgató úrnak az elmúlt 40 évben az iskola közösségéért tett erőfeszítéseiért. (tovább…)

Évbúcsúztató, évzáró

2021. június 17. csütörtök

Csepel.hu

Két év után először tartottak nevelési évzáró értekezletet és egyben évbúcsúztatót a csepeli óvodáknak. A Kádár Katalin Tagóvodában pedagógusnapi jutalmakat adtak át és elbúcsúztak két nyugdíjba vonuló óvodapedagógustól is.

A kerületi 21 intézmény tagóvodavezetőinek és helyetteseinek lelkiismeretes és odaadó munkáját Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester köszönte meg. A pandémia időszakában a csepeli óvodarendszer példásan vizsgázott – mondta Csepel polgármestere. (tovább…)