‘Oktatás’ kategória archívum

Erasmus+ projekt a Jedlikben

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

A Jedlik Ányos Gimnázium adott otthont május 20-án a “Scientify” elnevezésű Erasmus+ projekt megnyitójának. A Nemzetközi projekttalálkozóra május 19-25. között kerül sor, melyben a magyar mellett egy litván, egy portugál és egy német iskola is részt vesz.

A program fő témája: a természettudományos tantárgyak közötti ismeretek hatékony elmélyítése, az eredményes oktatás, tanulás előmozdítása rövidtávú projektek kidolgozása, kipróbálása révén. (tovább…)

Szép magyar beszéd: Kazinczy-érmes lett Bagi István

2022. május 18. szerda

Csepel.hu

A Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd országos döntőjében Kazinczy-érmes lett Bagi István, a Weiss Manfréd Technikum és Szakközépiskola 10. osztályos tanulója. Felkészítő tanára Keppel Gyula.

Péchy Blanka színművésznő alapítványa 1960-ban indította el a Szép Magyar Beszéd versenyt, amelyet minden évben megrendeznek a középfokú tanintézmények diákjai számra. (tovább…)

Kerületi atlétikai diákolimpia 2022

2022. május 2. hétfő
Csepel.hu
Április 25-27-e között rendezték meg a kerületi atlétikai diákolimpiát a Csepel SC Alapítvány Béke téri stadionjában. Négy korcsoportban vetélkedtek egymással az általános iskolák csapatai.
Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a Kazinczy és a Szárcsa iskolák csapatai szerepeltek a legeredményesebben, de dicséret illet minden iskolát, amelyek felkészültek a versenyre és részt vettek a bajnokságon.

(tovább…)

Ballagás a Jedlikben

2022. április 29. péntek

Csepel.hu

Elballagtak a Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjai április 29-én. Idén 137-en fejezték be a tanévet. Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Tóth Endre a Dél-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője.

Borbély Lénárd polgármester a ballagókat köszöntve kiemelte, ez az első alkalom, hogy az új helyszínen, a Tejút utcában rendezték meg a ballagást. Gratulált a végzős diákoknak tanulmányaik befejezéséhez, egyúttal sok sikert kívánt az érettségihez, és a továbbtanuláshoz is. Ahogy fogalmazott a végzősök jó tanulmányi eredményeikkel öregbíthetik Csepel jóhírét. Az önkormányzat is azért dolgozik, hogy a kerület megújuljon, parkok szépülnek meg, bölcsődék, óvodák, iskolák újulnak meg. A kormánynak köszönhetően pedig újjáépül a Jedlik Ányos Gimnázium főépülete a Táncsics Mihály utca mentén. (tovább…)

Ifjú tehetségek díjnyertes alkotásai

2022. április 28. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Szín-Pad-Kép Tagintézménye és a Nagy Imre Általános Iskola 21. alkalommal hirdette meg a „Csepel-sziget Ifjú Tehetségei” regionális képző- és iparművészeti pályázatát. Idén 190 alkotó kapott oklevelet és ajándékot kimagasló teljesítményéért.

A fődíjakat és a különdíjak Morovik Attila alpolgármester, Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese, Fodor Annamária, a Nagy Imre Általános Iskola intézményvezetője és a szakmai zsűri képviseletében Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója adták át. (tovább…)

Ukrán gyerekeken segít az önkormányzat

2022. április 25. hétfő
Csepel.hu
 
Összesen kilenc ukrajnai kisgyermek kezdte meg az óvodát a napokban Csepelen – tudta meg portálunk. Óvodai ellátásukról az önkormányzat gondoskodik.
 
A csepeli önkormányzat a háború kitörése óta segít a bajbajutottakon. Mint ismeretes, márciusban 108, Ukrajnából menekült indiai egyetemistát szállásolt és látott el az önkormányzat a volt Ifjúsági Tábor területén, azóta pedig számos menekült családnak nyújtott segítséget. Ezen kívül – a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva – rengeteg adománnyal támogatja a hivatal a menekülteket és a kárpátaljaiakat. Ezek közül volt, amit személyesen Borbély Lénárd polgármester vitt Beregszászra.

(tovább…)

250 óvodás focizott a Bozsik-sportnapon

2022. április 7. csütörtök

Csepel.hu

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület szervezésében mintegy 250 óvodás részvételével Bozsik-sportnapot tartottak a Laurencz László Sportcsarnokban.

Kedden és szerdán 9-9 csepeli óvoda, összesen 250 óvodás népesítette be a Laurencz László Sportcsarnokot, ahol különböző labdás és mozgáskoordinációs feladatokban, ügyességi gyakorlatokban mérték össze tudásukat. (tovább…)

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

2022. április 5. kedd

Csepel.hu

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti – de legkésőbb az azt követő évben – tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. (tovább…)

Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása

2022. március 26. szombat

Csepel.hu

Már csak 525 nap van hátra a Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) újjáépítéséig, de amikor ezek a sorok megjelennek, már annyi sem, mert elindult az a digitális visszaszámláló, amelyet péntek 13 órakor kapcsoltak be a gimnázium egykori bejáratánál.

A visszaszámláló nyomógombját a gimnázium jelenlegi növendékei mellett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a JÁG egykori diákja és Bese Benő intézményvezető nyomta meg. Az eseményen sok más diák mellett megjelent Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettes.  (tovább…)

Rendhagyó könyv a diákoknak

2022. március 13. vasárnap

Csepel.hu

A Honvédelmi Értéktár kezdeményezésére országszerte száz, a kadétképzésben résztvevő oktatási intézmény kapja meg a „Zrínyi Miklós hadtudományi munkái” című kötetet – írja Facebook oldalán Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

A könyveket a csepeli Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban személyesen adta át a kadétoknak a képviselő. (tovább…)