‘Oktatás’ kategória archívum

Honvéd Kadét Kupa

2019. szeptember 18. szerda

Weiss, Mr.Gabee, Csepel.info

 

Hét – honvédelmi képzéssel foglalkozó – oktatási intézmény harminc középiskolás tanulója vett részt Püspökszilágyon, szeptember 12-én, a Magyar Honvédség Katonai Háromtusa Bajnokságának Kadét versenyén.

A BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziumát, Szakközépiskoláját és Kollégiumát GASZLER ISTVÁN osztályfőnök vezetésével négy fő Honvéd Kadét tanulónk képviselte: PAVLOVICS MISELL, ZAHÁR FLÓRA, ERDÉLYI AJTONY és HORVÁTH PÉTER ZSOMBOR.

(tovább…)

Tanévnyitót tartottak az Egressyben

2019. szeptember 3. kedd

Egressybeni.hu

2019. szeptember 2-án tanévnyitó ünnepséget tartottak az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenytermében. Az eseményen részt vett Suki András művészeti igazgatóhelyettes, Bakos Árpád közismereti igazgatóhelyettes, és Balogh Gábor igazgató

Az eseményről készült képeket a Berta Béla, Stemmer Ferenc Fotóklub vezetője, mint az iskola együttműködő partnereként készítette.

Ilyen lesz a 2019/2020-as tanév: az összes fontos dátum

2019. augusztus 27. kedd

EDULINE, Mr.Gabee, Csepel.info

Mikor kezdődik a 2019/2020-as tanév? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet? Mikor tartják az érettségiket és a középiskolai felvételi vizsgát? Az Eduline összegyűjtötte, mi leközöljük a 2019/2020-as tanév legfontosabb dátumait.

(tovább…)

Megszépül a Szárcsa Általános Iskola homlokzata

2019. augusztus 12. hétfő

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Kicserélték a Szárcsa Általános Iskola főhomlokzati nyílászáróit. A homlokzat színe pedig megújul – számolt be Facebook bejegyzésében Bercsik Károly önkormányzati képviselő.

2020-tól a Csepeli Gyermeksziget Program keretében az összes kerületi iskola felújításra kerül.

csepel.info

 

Nyári táborok, balatoni élmények

2019. augusztus 6. kedd

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A Dominó Tanodában nyáron sem áll meg az élet, hip-hop, főzőklub, zsonglőrködés, kirándulások, mozi, társasjáték, angol tábor, xBox és kézműves programok várják az érdeklődőket egészen augusztus végéig. A csepeli gyerekekkel mentorok és önkéntesek foglalkoznak hétköznapokon 10-16 óra között, de bárki csatlakozhat a délutáni programokhoz, amelyek nyitottak és ingyenesek. Jelenleg erre közel tizenöten tartanak igényt. Ahogy ők mondják, jobb a tanodában lenni, mintha otthon unatkoznának – tudta meg a Csepeli Hírmondó Nagy Nóra mentortól.

Már hagyomány, hogy minden évben a ballagások idején köszöntik a tanodásokat. Júniusban 13 ballagótól vettek búcsút, közülük sokan több mint négy éve tanodások. (tovább…)

Ilyen lesz a 2019/2020-as tanév: az összes fontos dátum

2019. augusztus 1. csütörtök

EDULINE, Mr.Gabee, Csepel.info

Mikor kezdődik a 2019/2020-as tanév? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet? Mikor tartják az érettségiket és a középiskolai felvételi vizsgát? Az Eduline összegyűjtötte, mi leközöljük a 2019/2020-as tanév legfontosabb dátumait.

(tovább…)

Diplomát osztott a Csepelen működő Vienna Konservatorium Budapest

2019. július 8. hétfő

Vienna Konservatorium Budapest

Nagy érdeklődés mellett zajlott le 2019. július 6-án a Vienna Konservatorium Budapest 2018/2019-es tanévének diplomaosztó ünnepsége.

Az esemény az osztrák és a magyar himnusz meghallgatásával kezdődött. Ezt követően Balogh Gábor, a budapesti tagozat igazgatója bemutatta a végzős hallgatókat, illetve azokat a felkészítő tanárokat, akik a diplomaosztóig segítséget, támpontot nyújtottak. Beszédében hangsúlyozta, hogy a diploma megszerzése nem jöhetett volna létre a hozzátartozók nélkül. Balogh Gábor bemutatta az eseményre a bécsi központól Budapestre látogató dir. Robert Brandstötter igazgató Urat. A beszédet egy kisebb hangverseny, valamint a diplomák kiosztása és a szózat zárta.

Megújulnak az iskolák

2019. június 30. vasárnap

Csepel.hu

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében 2019-re befejeződik a kerületi bölcsőde- és óvodaudvarok megújítása, 2020-tól pedig az ös szes csepeli iskolát is újjávarázsolná Borbély Lénárd polgármester, aki munkatársaival nemrég a helyi általános és középiskolákat járta végig, felmérve azok állapotát.

A polgármester lapunknak elmondta, miután a szocialisták 2010-re csődközeli helyzetbe vitték a kerületet, első körben a pénzügyeket kellett rendbe tenni. A jó gazdálkodásnak hála, mára stabil lett a kerület pénzügyi helyzete, így olyan beruházásokhoz is hozzáláthattak, amelyek nemcsak az itt élők komfortérzetét növelik, hanem egyfajta új minőséget is képviselnek. Ilyen például az oktatás. (tovább…)

Munkatársakat keres a Kazinczy iskola

2019. június 28. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Barátságos, kiváló csapattal rendelkező iskolánkba keresünk elhivatott, gyerekszerető pedagógusokat angoltanári, matematikatanári, fizikatanári állások betöltésére.

Jelentkezni lehet Bartok Péternél a peterbartok@gmail.com, vagy Hegedűs Ágnesnél a hegedus.f.agi@gmail.com e-mail címeken.

Az iskoláról bővebb információ a honlapukon található: www.kfai.hu

Érettségi Egressy módra

2019. június 22. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

2019. június 20-án csütörtökön befejeződtek az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola 2018/2019-es tanévben megrendezett érettségi vizsgái.

A fentiekben a végzős tablót, valamint az érettségi bizonyítványosztáson készült közös képet tekinthetik meg.

Bővebb képek: http://galeria.egressybeni.hu