‘Oktatás’ kategória archívum

Államvizsga a Vienna Konservatoriumban – dir. Robert Brandstötter Csepelen

2017. június 16. péntek

Egressybeni.hu

Jobbról: Balogh Gábor, Dir. Robert Brandstötter

2017. június 16-án két napra Budapestre látogat a bécsi Vienna Konservtorium 22 fős delegációja, melynek vezetője dir. Robert Brandstötter, az intézmény vezetője.

Látogatásuk célja a Vienna Konservatorium Budapest 2016/2017-es tanév államvizsgája

Meghívó az Egressy drámatagozatának előadására

2017. június 6. kedd

Egressybeni.hu

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola dráma tagozata 2017. június 7-én 17 órától bemutatja Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicaljét, a Padlást.

A belépés a rendezvényre ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében.

Helyszín: Az intézmény nagyterme (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 121.)

 

Pedagógusnap a Csepeli Strandon

2017. június 3. szombat

Csepel.hu

 

Csaknem másfél ezer csepeli pedagógust ünnepeltek a Csepeli Strandon június 2-án. A nyár elején immár negyedik alkalommal megrendezett eseményen Morovik Attila alpolgármester köszöntötte az óvodai és iskolai pedagógusokat. „Ez a nap az önöké” – mondta az alpolgármester, aki maga is 27 évet töltött a pedagógusi pályán. A csepeli önkormányzat által rendezett ünnepségen megjelent Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettes.

A tanév végén igazán szép nyári napon köszönthették a nagy számú pedagógust, akik a csepeli óvodákból, általános iskolákból és a Jedlik Ányos Gimnáziumból érkeztek. Morovik Attila köszöntőjében emlékeztetett rá, hogy férjként, apaként, egykori testnevelő tanárként állítja: a pedagógusok tiszteletet érdemelnek az év minden napján, de a mai alkalom különösen az övék. A nemzet háláját fejezi ki irántuk, mert tevékenységük a jövő generációjának nevelése, oktatása, amelyet nagy odaadással végeznek.

(tovább…)

Szép sikert ért el az Egressy a IX. Országos Ádám Jenő Dalversenyen

2017. május 21. vasárnap

Egressybeni.hu

2017. május 19 és 21 között rendezték a IX. Országos Ádám Jenő Dalversenyt a szolnoki Ádám Jenő Zeneiskolában és Alapfokú Művészeti Iskolában. A versenyen az Ruisz Rebeka, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola végzős hallgatója az alábbi sikert érte el:

  • A verseny zsűrijének dícsérő oklevéle a Kodaly Zoltán Nausikaa előadásáért,
  • A Zenetanárok Társaságának (ZETA) kulondiját, mely magában foglal egy fellépési lehetőséget a 2017. június 11-én az Óbudai Társaskörben megrendezsére kerülő gálahangversenyre.

A verseny nagy hagyománynak örvend, hiszen az első versenyt 1994-ben rendezték meg. Azon a versenyen Rebeka felkészítő tanára Cserna Ildikó hozta el az első díjat.

Szívből gratulálunk Rebekának és felkészítő tanárának.

Lecsaptak a szemfüles szülők: hajszálon múlott a busztragédia

2017. május 17. szerda

Pénzcentrum

A veronai busztragédia óta minden szülő kétszer is meggondolja, milyen buszra ülteti fel a gyermekét. Így történt ez hétfőn is, amikor a szülők rendőrt hívtak egy iskolabuszhoz, amely 2 osztálynyi gyermeket szeretett volna elvinni Budapestről Visegrádra tükörsima felületű kerekekkel. A busz végül nem indulhatott el.

A veronai buszbaleset előtt Csepelen is történt hasonló. Akkor – többek között – Németh Szilárd kifogásolta, hogy az egyik iskolabusz kerekei nem megfelelő állapotúak, túlságosan is kopottak. A Demokratikus Koalíció “híroldala”  “Tahóság a köbön” kezdetű, rengeteg hamis állítást tartalmazó cikkben állította ezek után, hogy a Németh Szilárdhoz hasonló, gyermekeikért aggódó szülők bunkók, és csak pokollá teszik mások életét – ahelyett, hogy hagynák a gyerekeiket életveszélyes kalandba engedni. A csepeli gyerekekkel szerencsére nem történt baj, és talán a veronai tragédiának köszönhető, hogy a Pénzcentrum cikkében bemutatott gyerekeknek sem. Az alábbiakban a teljes beszámoló olvasható. (tovább…)

Az Egressy és a Vienna igazgatója kelet-Európában tárgyal

2017. május 13. szombat

Névtelen1

Az ukrajnai Zeneakadémia rektora meghívására 2017. május 12-én néhány napra kelet-Európába látogatott Balogh Gábor, kerületünkben működő Vienna Konservatorium Budapest, valamint az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola vezetője. 

Látogatása során tárgyalásokat folytat az ottani zeneművészeti intézmények vezetőivel, valamint részt vesz egy konferencián, melyen díszvendégként előadást is tart. Balogh Gábor igazgató egyre nagyobb népszerűségnek örvend a külföldi intézményekben, ebből kifolyólag a rendszeresen ingázik Magyarország és a világ országai között.

Az Egressy gitárosai és furulyásai ismét a dobogóra álltak

2017. május 5. péntek

Egressybeni.hu, Csepel.info,

Az Egressy újabb dobogós eredményt zsebelt be

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola weboldalán olvasható, hogy az intézmény gitár és furulya szakos növendékei ismét kimagasló eredményeket értek el:

2017. május 4-én rendezték meg a szlovákiai Párkányban a Luigi Legnani Nemzetközi Gitárversenyt, ahol a II. korcsoportban 1. helyezést ért el Éles Anna, valamint a III. korcsoportban a dobogó második fokára lépett fel Szklyárov Viktor. Felkészítő tanár: Bernáth Ferenc
Fertődön került megrendezésre a VIII. Regionális furulyaverseny, ahol Harangozó Kinga: ezüst minősítést valamint Ábelovszky Dóra: és a Raj Flóra bronz minősítést szerzett. Felkészítő tanár Ujfalusi Ivett volt.

Hetvenöt éves a Herman Ottó Általános Iskola

2017. május 3. szerda

Csepel.hu

gma_1425

Idén hetvenöt éves a Herman Ottó Általános Iskola, amelyet 1941-ben kezdte el építtetni Csepel község elöljárósága, majd egy évre rá már becsöngettek az intézményben. Az évforduló alkalmából ünnepséget rendeztek az iskolában május 2-án, amelyen megjelent Borbély Lénárd polgármester, az esemény fővédnöke, valamint Morovik Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató. Borbély Lénárd köszöntőjében azt emelte ki: az önkormányzat arra törekszik, hogy a Herman Ottó Általános Iskola méltó tagja legyen a csepeli iskolák közösségének.

(tovább…)

80 éves Kovács Béla klarinétművész

2017. május 1. hétfő

Egressybeni.hu

img_3110

Május 1-én ünnepli 80. születésnapját Kovács Béla klarinétművész, a Vienna Konservatorium Budapest és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola klarinét szakos tanára.

A Wikipédia szerint Kovács Béla Tatabányán kezdte zenei tanulmányait a helyi zeneiskolában: zongorát, majd klarinétot tanult. 1951-ben került a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, Balassa György osztályába; 1956-ban diplomázott. Végzése után a Magyar Állami Operaház zenekarában és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarában volt szólóklarinétos, mindkét helyen 1981-ig. Közben – 1962-től 1972-ig – a Magyar Fúvósötös tagja volt, 1967-től pedig a Budapesti Kamaraegyüttes tagja. Szólistaként és kamara-, illetve zenekari muzsikusként Magyarországon és külföldön is sok helyen fellépett, számos kortárs magyar szerző darabját mutatta be, többeket klarinétművek írására ihletett játéka. Az eltelt időben számos rádió- és hanglemezfelvétele készült. (tovább…)

Elsöprő Egressys siker Kárpátalja legnagyobb zenei versenyén

2017. április 29. szombat

image-0-02-05-088ef0e2927c8e4afae14afb8a69c3dab8a8a1d5910130c2043642ffe82ea8be-v

Kárpátalja legnagyobb zenei versenyén, a XII. Transkarpathian Edelweiss Competition of Arts elnevezésű versenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékei az alábbi eredményeket érték el:

  • A verseny nagydíját nyerte (“Grand Prize”): Szklyárov Viktor
  • III. helyezett: Kóbor Jácint

Felkészítő tanár: Bernáth Ferenc

GRATULÁLUNK!