‘Oktatás’ kategória archívum

Érettségi Egressy módra

2019. június 22. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

2019. június 20-án csütörtökön befejeződtek az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola 2018/2019-es tanévben megrendezett érettségi vizsgái.

A fentiekben a végzős tablót, valamint az érettségi bizonyítványosztáson készült közös képet tekinthetik meg.

Bővebb képek: http://galeria.egressybeni.hu

„Kajla útlevéllel” júliusban minden alsós ingyen utazhat a magyar vasúton

2019. június 16. vasárnap

Kajla.hu, PécsMa, csepeli Móra Ferenc Általános Iskola, Csepel.info

A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék hazájukat, ezt segítve ingyenesen utazhatnak Magyarország teljes vasúthálózatán júliusban „Kajla útlevelükkel” – írja a PécsMa hírportál.

Kajla egy magyar vizslakölyök, aki gazdáinak sok fejtörést okoz, roppant kíváncsi és mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek „idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több csodát megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül. (tovább…)

Purzsás Mária karnagy a csepeli Mátyás Király Általános Iskola nyugdíjas pedagógusa

2019. június 2. vasárnap

Montázs

Purzsás Mária ének-és zenetanár 1973 óta tagja a Kolozsvári utcai Mátyás Király Általános Iskolának Csepelen, amely akkor még ének-zenei tagozatos iskola volt. 1974-ben a sokak által tisztelt és szeretett Slapsi Ilonka néni nyugdíjba vonult, és átadta neki a zenei osztályok, a kórus vezetését.

Purzsás Mária tanárnő kórusai minden versenyen előkelő helyezést értek el, sok sikeres fellépésük volt. Bár már nyugdíjas, gyakran visszahívják az iskolába tanítani, mert még mindig szükség van a segítségére. Életpályája bemutatásával szeretettel köszöntjük őt is és minden pedagógust pedagógus nap alkalmából!  (tovább…)

Vaklárma volt a csepeli “gyermekrablási ügy”

2019. május 23. csütörtök

Bartok Péter, Csepel.info

Bejegyzésünkben Bartok Péter, a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola intézményvezetőjének tájékoztatását osztjuk meg. Katt a képre az olvasható méretért!

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Egressys siker a Fábry-show felvételén

2019. május 10. péntek

Egressybeni.hu

Fotó forrása: egressybeni.hu

Hatalmas sikert aratott az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola jazz formációja (az Egressy Group) 2019. május 8-án a MTVA székházban. Ezen a napon forgatták le a Fábry Show 148. adását, ez a szereplési lehetőség hatalmas mérföldkő az intézmény életében.

Az elmúlt időben számos helyen hallhatott minket a nagyérdemű, ugyanis több médiamegjelenés áll az iskola háta mögött. Ez az esemény nem jöhetett volna létre Bakó Levente karnagy és Balogh Gábor József informatika tanár közbenjárása és szervezési feladatai nélkül.

A felvett adást 2019. szeptember 5-én, az esti órákban tűzi műsorára a Duna TV.

Három középiskolából ballagtak el Csepelen

2019. május 6. hétfő

csepel.hu

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a hétfői érettségi vizsgán mintegy 111 000 diák ad számot tudásáról.

A ballagás nemcsak az oktatási intézményekben hagyomány, hanem sok óvodában és néhol már a bölcsődékben is ballagnak a kicsik. Az első emlékezetes ünnepség mégis az óvodából marad meg számunkra. Ebben az életkorban már emlékezünk a kis batyura, melyet útravalónak kaptunk, s a jellegzetes ünnepség varázsa sokáig bennünk él.

(tovább…)

Egressy vasárnap este élőben a Klubrádióban

2019. május 5. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info


Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola élőben lesz hallgató vasárnap 20 órától a Klubrádióban.

A műsor vendégei: a IV. Országos Jazz-zenei verseny jazz-énekes kategóriájának egyik helyezettje, Alex Bóna valamint az intézmény részéről Balogh Gábor József és Suki András.

Műsorvezető: Halper László. A beszélgetés során Bóna Alex korábbi produkciói csendülnek fel.

Klubrádió – május 5 – 20 óra

Negyvenéves születésnapját ünnepelte a Széchenyi iskola

2019. május 4. szombat

csepel.hu

Idén 40 éves a Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola, amely 1979. szeptember elsején fogadta az első tanulókat. Akkor ezerkétszáz diák tanult az intézményben nyolcvanöt pedagógus irányítása mellett délelőtt és délután. Eredetileg Királymajori Általános Iskolának hívták, majd 1994-ben vette fel gróf Széchenyi István nevét. Az évforduló alkalmából ünnepséget rendeztek az iskolában május 3-án, amelyen Varga Veronika intézményvezető fogadta a megjelenteket.

Köszöntőt mondott Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató. A vendégek között volt Szuhai Erika és Czibulyáné Szonday Szilvia, az érintett körzetek egyéni képviselői, valamint régi tanárok és diákok.

(tovább…)

Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap volt Csepelen

2019. április 27. szombat

Csepel Öttusa

Kerületünkben eddig soha nem látott rendezvényt tartottak április 26-án. A BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában nagyszabású Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap került lebonyolításra.

Az eseményen, amely a Honvédelmi Sportszövetség, a Dél- Pesti Tankerületi Központ, a Honvédelmi Minisztérium, a kerületi Kormányhivatal, valamint Budapest Főváros Védelmi Bizottságának támogatásával valósult meg, minden csepeli általános és közép iskola 7 – 8., 9 – 10. valamint 11 – 12. évfolyamának tízfős csapata nevezhetett. (tovább…)

Csepeli fiatalok kirándultak Krakkóban

2019. április 5. péntek

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A BGSZC Csete Balázs Szakgimnázium három pedagógusa és harminc diákja öt napot tölthetett Lengyelországban, Krakkóban ez év februárjában a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával. A pályázat célja az volt, hogy a tanulók megismerjék a lengyel–magyar kapcsolatok történelmi, szellemi gyökereit, a két nép közös sorsát és történelmét.

Krakkó belvárosában egy egész napot töltöttek: megnézték Hieronymus Vietor nyomdáját, a Kosos házat, a Collegium Maiust. Jártak a waweli székesegyházban, a Máriatemplomban. Városnéző utunk során valóban megtapasztalhatták, hogy nem véletlenül kapta Krakkó a „legmagyarabb” nevet. (tovább…)