‘Oktatás’ kategória archívum

Pedofil tanárt fogtak a repülőtéren: tele volt a lakása gyerekpornóval

2017. november 20. hétfő

Lokál, Csepel.info

Londonba akarta szöktetni saját tanítványát egy békési pedofil informatikatanár, de az útlevél-ellenőrzésnél lebuktak a ferihegyi repülőtéren  – tudta meg a Lokál. A 32 éves Sz. Zoltán lakásán a házkutatás során gyerekekről készült pornográf anyagokat is találtak. A férfi azóta előzetes letartóztatásban, a gyermek pedig ismét biztonságban van. Ha azonban a Csepelt és Soroksárt képviselő Szabó Szabolcson múlna, a tanár visszamehetne “tanítani”.

Egy 32 éves férfi egy kiskorú fiúval jelentkezett határátlépésre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren még november 7-én hajnalban. A férfi azt állította, hogy a gyermek a fia, de az útlevélkezelő megállapította, hogy az ezt igazoló dokumentum hamis. (tovább…)

Nyílt nap az Egressyben

2017. november 20. hétfő

Egressybeni.hu

Kitárja ajtaját az érdeklődő fiatalok és szüleik előtt november 30-án az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola, hogy megismerkedjenek mindennapi életével, az ottani oktató-nevelő munkával.

A nyílt nap során látogatható közismereti és szakmai (színművészeti és zeneművészeti képzés) órákról részletesen az alábbi linken tudnak tájékozódni:

NYÍLT NAP AZ EGRESSYBEN

Nincs balesetveszély a Jedlik Gimnáziumban

2017. november 15. szerda

Eduline.hu, Csepel.info

“A Klebelsberg Központ sajnálattal vette tudomásul, hogy egyesek csúsztatásokkal a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban történt tanulói balesetből is pártpolitikai ügyet kívánnak kreálni” – reagáltak közleményben a csepeli esetre.

A balesetben és a két sérültben az egymás ellen is küzdő balliberális politikusok láttak esélyt a gyors haszonszerzésre. Először Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli képviselő-jelöltje adott ki közleményt, majd gyorsan csatlakozott hozzá Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa is. Természetesen mindketten Németh Szilárd fideszes képviselő totális bűnösségét látták bizonyítottnak a baleset mögött. Németh is megszólalt, jobbulást kívánt a sérülteknek.

(tovább…)

Pedofilokra is rábízná gyermekeinket Csepel és Soroksár képviselője

2017. november 15. szerda

Csepel.info

Szabó Szabolcs gyerekekkel

Nincs saját gyereke, tőle akár lehetnek pedofilok is a tanárok

Szabó Szabolcs (Együtt), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Szelényi Zsuzsanna független képviselők nem szavazták meg a pedofil bűnözők nevelési tevékenységtől való örökös eltiltását tartalmazó törvénymódosítást.

Szabó Szabolcsnak nincs gyereke, és láthatóan a csepeli, soroksári gyerekeket sem félti. Különben őket és szüleiket képviselve – ami a dolga lenne – biztosan igennel szavazott volna arra, hogy eltiltsák a pedofilokat a gyermekek felügyeletétől. Környezetében viszont már felbukkant egy pedofil. A korábban MSZP-ben politizáló, gyerekeket megrontó S. Miklóst egy alkalommal Szabó arra hivatkozva próbálta megvédeni, hogy a felismerése “listázás”. A többszörösen elítélt férfi ráadásul pont úgy cserkészte be legalább egy áldozatát, ahogy Szabó most sem tiltaná. Vagyis tanárnak állt, gyerektáborokat szervezett, és így kiskorúak közelébe férkőzhetett.

(tovább…)

Összetört egy ablak, megsérült két diák a Jedlikben – és ez már politika

2017. november 15. szerda

Csepel.info

Megsérült két diák, amikor baleset történt a csepeli Jedlik Gimnáziumban – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja, hogy óraközi szünetben az egyik ablak félig nyitva volt. A gyerekek játszottak, az ablak alatt ülő kilencedikes diák pedig felugorva – teljesen akaratlanul – bevágta a fejét és vállát az ablakkeretbe. A nagy lendülettől a diák olyan szerencsétlenül rántotta fel az ablakkeretet, hogy kiemelte a zsanérból. Az ablak eldőlt, az asztalon összetört, és az üvegszilánkok egy másik diák kezét csúnyán megvágták. Mindkét gyerek ápolásra szorult a baleset után. Az első agyrázkódás miatt, a másik az üvegszilánk okozta vágás miatt. (tovább…)

Van ISIC igazolványa?

2017. november 15. szerda

Egressybeni.hu


ISIC
Nemzetközi diákigazolvány

Co-Branded kártya
melyhez bankkártya is tartozik

ITIC
Nemzetközi tanárigazolvány

Szeretnénk felhívni minden oktatásban részt vevő tanulók figyelmét, hogy a megszokott diákigazolványokon kívül van egy másik lehetőség arra, hogy Magyarországon kívül számos országban a diáknak szóló kedvezményeket is igénybe lehessen venni.

A diákokon felül tanároknak is készült kártya, mely szintén rengeteg helyen kedvezményre jogosítja a kártya tulajdonosát. Sajnos ezeknek a kártyákhoz díj ellenében lehet hozzájutni.

Bővebb információ, és rendelésért keresse fel a http://isic.hu/ weboldalt

 

“Szép volt lányok!” – Ezért a mondatért büntetik meg a tanárt

2017. november 14. kedd

Mandiner

A bűnös

A tanár a „Szép volt, lányok” mondattal méltatott egy csapat diákot. Csakhogy a társaságban egy “transzfiú” is volt.

Sutcliffe elmondta: véletlenül csúszott ki a száján a mondat, és ugyan – keresztény hitéből fakadóan – nem gondolja azt, hogy az ember megválaszthatja a nemét, ezen nézetét nem kívánta ráerőltetni diákjaira, kerülte a genderspecifikus névmások használatát, és keresztnevén hivatkozott a transznemű gyerekre. (tovább…)

Új Szerelmes földrajz – A. Szabó Magda, Csepel, Balatonboglár

2017. november 13. hétfő

Youtube

A. Szabó Magda oktatott magyar nyelvet és kultúrtörténetet a Strasbourgi Egyetemen, volt a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány igazgatója, a Párizsi Magyar Intézet művészeti igazgatóhelyettese, a Duna Televízió kulturális alelnöke.

Nyílt nap az Egressyben

2017. november 11. szombat

Egressybeni.hu

Kitárja ajtaját az érdeklődő fiatalok és szüleik előtt november 30-án az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola, hogy megismerkedjenek mindennapi életével, az ottani oktató-nevelő munkával.

A nyílt nap során látogatható közismereti és szakmai (színművészeti és zeneművészeti képzés) órákról részletesen az alábbi linken tudnak

NYÍLT NAP AZ EGRESSYBEN

Nanook sí és snowboard iskola nyilt Csepelen

2017. november 3. péntek

Mr. Gabee, Cseoel.info

Információink szerint sí és snowboard iskola nyílt Csepelen a II. Rákoczi Ferenc úton.

Pásztor Zsófia, az iskola vezetője az alábbiakat nyilatkozta szerkesztőségünknek:

(tovább…)