‘Oktatás’ kategória archívum

CEU: az egyetem szerint nincs veszélyben a működésük

2017. április 25. kedd

Pesti Srácok, Csepel.info

az-egyetem-szerint-nincs-veszelyben-a-mukodesuk

A honlapján nyugtatja jelenlegi és leendő diákjait a CEU. A Közép Európai Egyetem hivatalos 17 pontos “gyakran ismételt kérdések” stílusú közleménye szerint az egyetem működésével kapcsolatban nincs semmilyen gond, minden körülmények között folytatni tudják a tevékenységüket.

A CEU diákjai néhány kivétellel külföldiek, ezért a magyarországi közvéleményt nem tájékoztatták erről. Soros György szervezetei a CEU bezárását kifogásolva rágalomhadjáratot folytatnak Magyarország ellen, de a beiratkozó diákok tandíjára szükségük van, ezért nekik nem hazudnak. (tovább…)

Szakmák éjszakája a Weiss Manfréd iskolában

2017. április 22. szombat

Csepel.hu

szakmakejszakaja8

 

Idén másodjára rendezték meg a szakmák éjszakáját országszerte április 21-én. Csepelen a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont az eseménynek, amelynek fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt. A rendezvényen megjelent Valló Péter, a BKSZC főigazgatója és Herczeg Mária, az iskola igazgatója. Németh Szilárd jó hírt jelentett be: közbenjárására jövőre felújíthatják az intézményhez tartozó kollégium épületét.  

Németh Szilárd köszöntőjében arról beszélt, hogy más intézményekből is sokan keresték fel a Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma iskoláját. Csepelen 25 programot rendeztek, országosan pedig nyolcezret. A szakmák éjszakájának sikere van, ezért vesznek rajta részt egyre többen. Amikor az új kormány megalakult 2010-ben, alapvető céljának tekintette egy olyan világ megteremtését, amely a munka megbecsülésén alapul. Olyan adórendszert hoztak létre, amely díjazza a szorgalmas munkát. Azon voltak, hogy érdemes legyen dolgozni, a jó munkáért pedig magasabb jövedelemre szert tenni. A korábbi kormányzatok idején 13 százalékos volt a munkanélküliség, de jelenleg gyakorlatilag bárki dolgozhat. A szakmák éjszakája lehetőséget nyújt, hogy a diákok megismerjék azokat a szakmákat, amelyeket szívesen választanának későbbi fő tevékenységükként. Fontos a megfelelő választás, hogy boldogulhassanak, eredményeket érjenek el életükben.  (tovább…)

Névadójára emlékezett az Egressy Zeneművészeti

2017. április 21. péntek

Egressybeni.hu

Névadójára, Egressy Bénire  emlékezett a csepeli zeneiskola, zeneművészeti és színművészeti középiskola.

Ebből az alkalomból – ahogy minden évben egész napos megemlékezéssel egybekötött rendezvényt tartottak.

Szakmák éjszakája a Csepeli Kossuthban

2017. április 21. péntek

Csepel.info, Mr.GabeeKossuth csepel

A BGéSZC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium repülőgépes telephelye megnyitja kapuit a repülők szerelmesei előtt 2017. április 21-én (pénteken) 18 órától. Kicsiket, nagyokat, diákokat és felnőtteket egyaránt szívesen fogadnak.

A látogatók betekintést nyerhetnek repülőgép-szerelő és avionikus tanhangárukba és tájékoztatást kaphatnak a náluk folyó szakgimnáziumi képzésekről és ingyenes OKJ-s felnőttképzéseinkről. PZL 101-es repülőgép és TU154 segédhajtómű indítása is lesz! (tovább…)

Egressys siker a Lantos Magda Zongoraversenyen

2017. április 14. péntek

Egressybeni.hu

Szűcs Lajos zongoraestje

Idén 29. alkalommal rendezték meg Veszprémben a Lantos Magda Zongoraversenyt, melyre az ország számos pontjáról érkeztek tehetséges zongorista növendékek. A produkciókat főiskolai tanárok, Eckhardt Gábor, Réti Balázs, valamint Kárpáti Ágnes értékelték.

Az Egressy Béni Református Zeneiskolát két növendék képviselte: Hammerliedl Krisztina, aki a IV.korcsoportban szerzett arany minősítést, valamint Petik Csanád, aki az V.korcsoportban végzett az élen, egyúttal a verseny kiemelt nívódíjat is megkapta. Mindkettőjük felkészítőtanára Balog Norbert volt, aki tanári különdíjban részesült.

Idén is összemérték tudásukat a dél-budai kerületek diákjai

2017. április 7. péntek

Csepel.hu

k11

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az idei évben április 7-én tartotta a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny immáron hagyománnyá vált összevont helyi fordulóját. A versenynek a XXI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság laktanyája adott otthont.

A verseny kezdetén a XI., a XXI. és a XXII. kerületekből érkezett összesen húsz általános- és középiskolás csapatot Pócsik Attila tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető köszöntötte, a verseny technikai részleteit Czifra Ferenc tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő ismertette. A közel száz diák és kísérőtanáraik a reggeli kürtöskalács közös elfogyasztását követően kezdték meg a tíz versenyállomás teljesítését. (tovább…)

Újabb hét, újabb Egressys siker

2017. április 6. csütörtök

Egressybeni.hu

20170404_212537-1

Lassan eljutunk odáig, hogy az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola minden napra hoz egy első helyet valamilyen nemzetközi versenyről. Íme a következő siker:

2017 március 30 – április 1 között Kijevben megrendezett GitAs Nemzetközi Gitárversenyen Szklyárov Viktor I. helyezést ért el a II. korcsoportban. Felkészítő tanár: Bernáth Ferenc

Közel ezer diák szerepelt a Csepeli Művészeti Szemlén

2017. március 31. péntek

 

Csepel.hu

csmsz_

Március 30-án véget ért a Csepeli Művészeti Szemle, mely évek óta teret biztosít a fiatal tehetségek felkarolásának, kreativitásuk kibontakoztatásának. Az ünnepélyes megnyitót a Kék Általános Iskolában tartották, ahol átadták a képzőművészeti kategória minősítéseit.

A hagyományos rendezvénysorozat egyre népszerűbb, évről évre többen jelentkeznek a csepeli önkormányzat által is támogatott Nagy Imre ÁMK szervezésében létrejött szemlére. Idén közel ezer diák versengett báb és színjátszás, hangszeres zene, képzőművészet, mozgásművészet, szóló- és csoportos ének, valamint vers- és prózamondás kategóriákban. (tovább…)

Egyetlen egy egyetem sem vonhatja ki magát a magyar jogszabályok alól

2017. március 30. csütörtök

Fidesz.hu

Egyetlen egy egyetem sem vonhatja ki magát a magyar jogszabályok alól

Minden szabálytalanul működő egyetemnek és oktatási intézménynek be kell tartania a magyar jogszabályokat – hangsúlyozta Németh Szilárd egy másik témában tartott sajtótájékoztatóján, szerdán.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy az Oktatási Hivatal – amelynek törvényességi vizsgálati jogköre van – vizsgálta a Magyarországon működő külföldi egyetemeket.

(tovább…)

Hatalmas sikert aratott az Egressy Horvátországban

2017. március 29. szerda

Egressybeni.hu

dscf0351

Kovács Zalán

1604364_903678223003523_369825823046264688_n

Gecse Máté

A horvátországi Varasdon Gecse Máté, az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola tubás tanulója 2. helyezést ért el, míg tanára, Kovács Zalán László tubaművész 1. lett.

A horvátországi Varasdon március 24-31. között tartják a nagyszabású Fafúvós és Rézfúvós Nemzetközi Versenyt, amelynek a város központjában található, csodálatos Erdődy Palota ad otthont. A tubások kezdték a versenyt, akik a tanulóknak kiírt egyfordulós Junior és a művészek számára meghirdetett kétfordulós Grand Prix kategóriákban mérték össze tudásukat. (tovább…)

75 éves a Hermann iskola

2017. március 28. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

A csepeli Herman Ottó Általános Iskola (Volt Gombos téri) idén a 75 éves évfordulója alkalmából különféle programokat szervez.

A programsorozat várhatóan 2017. május 2-tól 5-ig kerül megrendezésre. (tovább…)

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

2017. március 20. hétfő

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Rétvári Bence szólt arról, hogy az Erzsébet-táborok fejlesztése keretében három év alatt 26 milliárd forintot fordítanak a zánkai és fonyódligeti táborokra.

(tovább…)

Cserélik a Katona József Általános Iskola ablakait

2017. március 17. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee

17274875_478703525853314_1541056927_n

Olvasónk információi szerint ablakcsere lesz 2017. március 27. és 31. között a Katona József Általános Iskolában.

Olvasónknak köszönjük az információt.
csepel.info

Ovisaink is méltó módon ünnepelték március 15-ét!

2017. március 16. csütörtök

 

Csepel.hu

szarkatagovoda

2017. március 13-án remek hangulatú zenés műsorral emlékeztek meg nemzeti hőseinkről a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Szarka  tagóvodájában.A két vegyes csoportból az összes kisfiú és kislány lelkesen vett részt a játékos toborzáson.( A jó lovas katonának de jól vagyon dolga!) Ezután katonaként meneteltek az Aki nem lép egyszerre című nótára; majd  tánccal ünnepeltek a gyerekek és az óvó nénik. Vígan szólt a szaxofon, és a mosolygós énekesnővel mindenki együtt énekelte a Hej, Dunáról fúj a szélt.  Búcsúdalként a fehér inges-blúzos, kokárdás társaság vidáman fújta a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű örökzöldet.

Reméljük, ezzel a játékos, dinamikus, az ő korosztályukhoz szóló ünneplési formában sikerült a gyermekekben erősíteni a hazaszeretetet, a Magyarországhoz tartozás jó érzését. (tovább…)

Egressys siker futószalagon

2017. március 15. szerda

Egressybeni.hu

20170314_193547

2017. Március 14-én Biatorbágyon rendezték meg a IV. Regionális és Budapesti Gitárfesztivált, ahol az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola ismét bezsebelt a két első helyet:

  • I. korcsoport: Arany fokozat – Éles Anna
  • II. korcsoport: Arany fokozat – Szklyárov Vikror

Mindkét díjazott fellép a 2017. április 8-án, a Magyar Rádió 6-os stúdióijában megrendezésre kerülő hangversenyen, melyet a Bartok Rádió élőben közvetít.

 Felkészítő tanár: Bernáth Ferenc, aki a sikeres felkészítésért tanári különdíjat kapott.

Gratulálunk!

Kapcsolódó anyagok: