‘Oktatás’ kategória archívum

Gitárest a Rátkai Klubban

2018. február 17. szombat

Egressybeni.hu

Február 15-én nagy sikert arattak az Eg​r​essy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest gitárszakos​ hallgatói a Rátkai​ ​Márton Művészklubban​, ahol a “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozat​ keretein belül mutatkozhattak be.

​A koncertsorozatot Bernáth Ferenc, Artisjus ​és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész-gitártanár, a Vienna Konservatorium professzora és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanszékvezető tanára hozta létre 2014-ben, azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségeknek bemutatkozási illetve fellépési lehetőséget nyújtson a nagyközönség előtt. Ezeken a koncerteken felléptek már több ízben budapesti zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák és a Zeneakadémia gitárszakos hallgatói is.

Az Egressy fúvószenekara az ország legjobb zenekara

2018. február 11. vasárnap

Egressybeni.hu, Csepel.info

2018. február 10-én rendezték meg a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában X. Országos Zenekari Versenyt.

A versenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola zenekara Tóth Tamás karnagy vezényletével a dobogó legtetején végzett. Tóth Tamás egy forradalmi újítást hozott a zenekar életében.

Játszott művek:

  • H. Purcell: Szvit
  • Bogár István: Változatok egy nyírségi pásztordallamra
  • J.S.Bach – J. de Haan: Arioso
  • Farkas Antal. Üvegestánc

Tóth Tamás a verseny után az alábbiakat nyilatkozta az egressybeni.hu oldalnak:

(tovább…)

Fergeteges Egressys fúvószenekari koncert Halászteleken

2018. február 10. szombat

Egressybeni.hu, Csepel.info

Hatalmas sikerrel szerepelt az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola fúvószenekara a Bocskai István Általános Iskola aulájában. 

A helység annyira megtelt gyerekkel és érdeklődővel, hogy alig lehetett beférni a terembe. A hangversenyen Tóth Tamás karnagy vezényletével különféle korszakok zenei remekműveiből adtak elő darabokat. A közönség soraiba elsősorban Halásztelekről érkeztek vendégek, de mások is nagy érdeklődéssel hallgatták a zenekar fellépését.

Tóth Tamás karnagy így vélekedett a hangverseny után: „Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy szép számú közönség érkezett hangversenyünkre, és láthatóan tetszett nekik a zenekar műsora”.

Az Egressy felvételt hirdet

2018. február 9. péntek

Egressybeni.hu

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola 2018. februárban tartja a 2018/2019-es tanévre történő felvételi meghallgatásait 5., 9. és 13. évfolyamra. Ezen kívül folyamatosan várja jelentkezőket a zeneiskolai képzésre egyaránt.

A felvételiről bővebb információ a http://www.egressybeni.hu weboldalon kaphatnak.

Rendhagyó irodalom óra

2018. február 8. csütörtök

Egressybeni.hu

Rendhagyó irodalom órán vehettek részt az Egressy Béni 7. osztályos tanulói. A diákok, Gajdos Viktória tanárnő kíséretében, a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogattak el, ahol nem a hagyományos múzeumi élményben lehetett részük: drámajátékok, interaktív feladatok és korhű jelmezek segítségével nyerhettek betekintést Petőfi Sándor életébe.

Kipróbálhatták, milyen lehetett nemzetőrnek, vándorszínésznek és híres költőnek lenni. Sőt, egy, a Pilvax kávéházból megmaradt, eredeti asztalhoz is odakönyökölhettek, forradalmi terveket szőni. Megbizonyosodhattak róla, hogy Petőfi neve és kultusza halhatatlan és ha ma élne, közismert sztár lenne, vagy ahogy ők mondják: celeb.

Az eseményről készült galériát ide kattintva tekinthetik meg.

Egressys siker a Pesovár Ferenc Népdaléneklési és Népzenei Versenyen -VIDEÓ

2018. február 3. szombat

Egressybeni.hu

A Pesovár Ferenc Népdaléneklési és Népzenei Verseny területi előválogatóján gyönyörű teljesítményével Mészárovics Szonja , az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola 10. évfolyamos tanulója továbbjutott a verseny döntőjébe.

Felkészítő tanár: Básits Branka tanárnő.

Szívből gratulálunk

Klarinétos-Szaxofonos nap az Egressyben

2018. január 25. csütörtök

Egressybeni.hu

2018. március 2-án, pénteken 10 és 19 óra között az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában kerül megrendezésre a Klarinétos-Szaxofonos nap, amit a Corpus Music Shop Hangszerüzlet támogat.

A program 10 órakor kezdődik. Az esemény első részében prof. Kovács Béla, Varga István, Varga Gábor és Vid Pupis (Szlovénia) klarinétművészek, valamint Jovana Joka (Horvátország), Joanna Bleiwas (Lengyelország), Puskás Levente és Szitás Tamás szaxofonművészek tartanak bemutatót. A bemutatók során a klarinét és szaxofonművészek nagy hangsúlyt fektetnek a bizonyos gyakorlás és előadás során felmerülő hibák kiküszöbölésére, javítására, valamint hogyan is lehet jól és hatásosan gyakorolni. (tovább…)

Balogh Gábor ismét nagy dobásra készül…

2018. január 17. szerda

Csepel.info

Dr. Balogh Gábor PhD, a Vienna Konservatorium vezetője ez elmúlt napokban és hetekben folyamatos kapcsolatban volt Budapesti és külföldi intézmények vezetőivel, elöljáróival. Korábban többször számoltunk be arról, hogy külföldre indult, több alkalommal fogadott neves művészeket, vezetőket hivatalában. 

Ezt a fajta sürgés-forgás, tárgylás sorozat és kapcsolattartás nagyban hasonlít arra, amikor a Vienna alakult. Láthatóan ismét valami körvonalazódik?! Amint megtudunk valamit, beszámolunk róla.

Sajtóbeszélgetés a Dél-Pesti Tankerületi Központ eredményeiről

2018. január 13. szombat

Csepel.hu

A Dél-Pesti Tankerületi Központ január 12-én sajtóbeszélgetés keretében mutatta be az elmúlt év eredményeit, gazdálkodási tevékenységét, összegezte tervezett fejlesztéseit. A Jedlik Ányos Gimnáziumban megrendezett eseményen részt vett Tóth János tankerületi igazgató, Kreisz Erzsébet a Grassalkovich Antal Általános Iskola vezetője, Gajdócsi Nóra a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola intézményvezetője, Dr. Szentkirályi Aladár a Fasang Árpád AMI igazgatója, valamint Bese Benő a Jedlik Ányos Gimnázium intézményvezetője.

A Dél-Pesti Tankerületi Központ 2016. november 30-án a csepeli és a soroksári tankerület összevonásával jött létre, területén 23 köznevelési intézmény található. A Központ munkájának bemutatása során Tóth János elmondta, fontos cél, hogy a tankerület fenntartásában lévő intézményekben biztosítsák a minőségi oktatási környezetet. Az integráció és a tehetséggondozás támogatásán túl fontos, hogy a felzárkózást végző intézményekben tanulók számára is elérhető legyen a művészetei alapképzés. (tovább…)

Legyen ön is Milliomos! program tanórai alkalmazása

2018. január 3. szerda

Torizzenotthon.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Ki ne ismerné Vágó István kvízműsorát, a Legyen ön is Milliomos! vetélkedőt?! Sok programozót megihletett a játék.

A programok között akad olyan is, ami akár tanórán is kiválóan használható, saját kérdéseket készíthetünk hozzá. (tovább…)