‘Oktatás’ kategória archívum

Filmhíradó: látogatás a csillagtelepi II/a-ban, 1958-ban

2020. január 3. péntek

Filmhiradokonline.hu

“A csepeli Csillagtelepen néhány napja új iskolát avattak. Itt ismerkedik első növendékeivel Horváth Mária, az új tanító néni. Ez az ő első munkahelye.

Tanító néninek tisztelettel jelentem, hogy az osztály létszáma negyvennégy, hiányzik kettő, jelen van negyvenkettő. Köszönöm.” Videó itt: (tovább…)

Egressys professzorokat díjaztak a Jazzma.hu szavazásán

2020. január 2. csütörtök

Egressybeni.hu

Jazzma.hu szerkesztősége és az általuk felkért zenészek felelevenítették az elmúlt év élményeit, és szavaztak azokra a zenészekre, akik a legnagyobb hatással voltak rájuk, továbbá kiválasztották az egyes kategóriák legjobbjait. 

Az alábbiakban az Egressy Béni Művészeti Iskola tanárait láthatják:

(tovább…)

Műfüves focipálya épül az Egressyben

2019. november 30. szombat

Az Egressy arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Balogh Gábor közbenjárásának köszönhetően a homlokzati rekonstrukcióval párhuzamosan új műfüves futballpálya épül az iskolának helyet adó épületegyüttes közismereti szárnya mögötti területen.

Az elmúlt héten már elkezdődött terület kiürítése. A pálya az iskola gyerekei sportolási lehetőségét fogja szolgálni. A homlokzati rekonstrukció és a focipálya kivitelezése külső támogató bevonásával valósul meg.

Egy osztályban 54 gyerek – Csepelen

2019. november 29. péntek

Csepel.info

“1945-ben kezdtem iskolába járni. Az osztályfőnök Csatay Bertalan lett, aki akkor tért haza az amerikai hadifogságból. Nagyon szigorú volt, sok pofont kaptunk tőle. De kellett is az 54 fős osztályt szigorúan fogni. Viszont lett közülünk több mérnök, egyetemi tanár, orvos, muzsikus, sőt egy atomtudós is”

– fogalmazott Vezér Endre, Csepel díszpolgára a Csepel infónak írt levelében. De folytassuk sorait: (tovább…)

Egy kivételes és hiteles embernek állítottak emléket

2019. november 28. csütörtök

Emléktáblát kapott a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola falán a néhai Choli Daróczi József, aki Újpalotán kezdett el tanítani

Bpxv.hu, Csepel.info

Fotók: Vargosz/XV Média

Tisztaszívű, nagylelkű ember volt – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester hétfő este az újpalotai László Gyula Gimnázium és Általános Iskolánál tartott eseményen. Szürkület, sőt este volt már, mégis szép számmal jöttek el kerületből és a budapesti roma közösségből is, hogy megemlékezzenek a 2018-ban elhunyt Choli Daróczi Józsefről.

A 80 éve született cigány író, költő, népművelő, műfordítónak azért itt, Újpalotán állított emléket a XV. Kerületi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Populus Pharaonis Egyesület (POFA), mert Choli Daróczi József ebben az intézményben kezdte meg pedagógusi munkáját képesítés nélküli tanítóként. Ennek történetét a helyi cigány önkormányzat nemrég megválasztott elnöke, Czuczu Tamás idézte fel, mint elmondta, „Choli bácsi” nem nyugodott bele, hogy az egykori rákospalotai cigánytelepen élő gyermekek korai iskolaelhagyók voltak. A pályakezdő pedagógus a szülőknek cigányklubot szervezett, és elérte, hogy egyre több gyerek ragadjon meg az akkori Lila Iskolában. (tovább…)

Az Egressy Zeneművészeti egykori diákja megnyerte a TV2 tehetségkutatóját

2019. november 24. vasárnap

Egressybeni.hu
Az Egressybeni.hu oldalon olvasható, hogy az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola egykori tanulója, Békefi Viktória vasárnap este megnyerte a TV2 Sztárban sztár leszek című tehetségkutató első szériáját.

Gratulálunk neki! Az alábbiakban Viki végzős tablója látható.

VII. Csepeli Pályaválasztási Börze továbbtanulóknak

2019. november 15. péntek

csepel.hu

Hetedik alkalommal nyújt segítséget a továbbtanulóknak a Csepeli Pályaválasztási Börze a Szabó Magda Közösségi Térben november 14-től. A kétnapos rendezvényen idén a csepeli, halásztelki, pesterzsébeti, kőbányai, a IX., a XIX. és a XXII. kerületi középiskolák állítottak ki.

A résztvevő vendégek között köszöntötték Morovik Attila alpolgármestert, Tóth Jánost, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatóját, Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettest, dr. Udvardi Beátát, a Szabó Magda Közösségi Tér intézményvezetőjét, a Nagy Imre Alapfokú Művészeti Iskola, a Török Flóris Általános Iskola és a csepeli általános iskolák intézményvezetőit, tanárait és diákjait, valamint a szakközépiskolák és a szakgimnáziumok képviselőit. Az idei díszvendég az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola volt.

(tovább…)

Meghívó – VII. Csepeli pályaválasztási börze

2019. november 10. vasárnap

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

csepel.info

II. Rákóczi Ferenc nyomában

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a Határtalanul program keretében 86 tanulóval és 6 kísérőtanárral indult el II. Rákóczi Ferenc nyomában a csodálatos Felvidékre.

(tovább…)

Egressys sikerek a XVIII. “Budapest Csillagai” Nemzetközi Zenei Versenyen

2019. október 28. hétfő

Egressybeni.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Október 26-27-én került megrendezésre a XVIII. “Budapest Csillagai” Nemzetközi Zenei Verseny ahol az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola diákjai az alábbi helyezéseket hozták el:

  • Nagybányai-Nagy Anna – ezüst (Tanár: Bernáth Ferenc)
  • Éles Anna – ezüst (Tanár: Bernáth Ferenc)
  • Mikó Dávid – bronz (Tanár: Bernáth Ferenc)
  • Hoffmann David – ezüst  (Tanár: Roth Ede)
  • Bernáth Attila – bronz (Tanár: Varga István)