‘Oktatás’ kategória archívum

Ma este az Egressy Zeneművészeti a Karc FM-en

2019. február 15. péntek

Egressybeni.hu

A műsorban szó lesz Az iskolában a jazztanszakos diákok számára rendszeresen jam session-öket szerveznek, illetve március 8-án kerül megrendezésre a IV. Országos Jazz-zenei Verseny.

Aki a Karc FM 105,9 adását rádiókészülék helyett interneten hallgatná, a következő linkre kattintva megteheti: https://karcfm.hu/elo

Egressy és Dimák Patrik az M2 Petőfi TV-ben

2019. február 3. vasárnap


Ahogy korábban hírt adtunk, január 30-án, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolába látogatott a Magyar Televízió II-es csatornáján esténként látható Petőfi TV.

A felvétel 2019. február 2-án (szombaton) 21:30-kor induló “Én vagyok itt” című műsorban volt látható. A felvételen Dimák Patrik, 10. évfolyamos tanulónk az intézményben eltöltött napját mutatják be. Aki esetleg lemaradt róla, a fentiekben visszanézheti a felvételt.

Egressy és Dimák Patrik ma este a PETŐFI TV-n

2019. február 2. szombat

Egressybeni.hu, Mr.Gabee


Ahogy korábban hírt adtunk, január 30-án a Csepelen működő Egressy Béni Református Művészeti Középiskolába látogatott a Magyar Televízió II-es csatornáján esténként látható Petőfi TV.

A felvétel 2019. február 2-án (szombaton) 21:30-kor induló “Én vagyok itt” című műsorban látható. A felvételen Dimák Patrik, 10. évfolyamos tanulónk egy intézményünkben eltöltött napját mutatják be.

A Móra iskolában új játékeszközök segítik a tehetséggondozást

2019. január 29. kedd

csepel.hu

A Móra Ferenc Általános Iskola pályázaton nyert játékeszközeit adták át az intézményben január 28-án. Mikus Judit intézményvezető jelképesen nyújtotta át a tanulóknak a képességfejlesztő- és logikai játékokat, kártyákat, labdákat, táblajátékokat. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató vettek részt az átadáson.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programján az iskola két pályázatot nyert el. A „Kémikusok a Mórában” projekten több mint egymillió forint támogatást kaptak, amelynek köszönhetően legalább hatvanórás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítására lesz lehetőség. (tovább…)

Egressy diákjai a József Attila Emlékhelyen

2019. január 27. vasárnap

Egressybeni.hu

2019. január 26-án, pénteken, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanulói látogatást tettek a József Attila Emlékhelyen. A csoportot Gajdos Viktória tanárnő vezette. 

Gajdos Viktória, az intézmény magyar nyelv és irodalom szakos tanára az eseményt követően elmondta: a művészeti nevelés szempontjából nagyon sokat nyújtott nekik ez a kiállítás, különösen úgy, hogy a gyerekek igazán érdeklődtek József Attila iránt, ők maguk kezdeményezték a programot.

Gitárest a Rátkaiban

2019. január 25. péntek

Egressybeni.hu

Január 24-én nagy sikert arattak az Eg​r​essy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest gitárszakos​ hallgatói a Rátkai​ ​Márton Művészklubban​, ahol a “Gitárestek a Rátkaiban” koncertsorozat​ keretein belül mutatkozhattak be.

​ A mostani koncerten Kóbor Jácint és Szklyárov Viktor az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékei, valamint Nesztinger Kornél, a Vienna Konservatorium Budapest hallgatója adtak ízelítőt J. S. Bach, A. Diabelli, M. Carcassi, F. Tarrega, L. Brouwer műveiből. Nem maradhattak el a magyar szerzők művei sem, felcsendültek Pavlovits Dávid, Farkas Ferenc és Bernáth Ferenc által komponált gitárdarabok is. (tovább…)

Művészpalánták, irány az Egressy

2019. január 22. kedd

Egressybeni.hu, Érdmost.hu

Van egy iskola, ahol 5. osztálytól egészen az érettségiig lehet zenét, táncot, színművészetet vagy épp hangszerkészítést és javítást tanulni. Ahol a jazz tanszakon olyan tanárok adják át a zeneművészet csínját-bínját, mint Balázs Elemér vagy épp Szakcsi-Lakatos Béla. És mindezért még fizetni sem kell, sőt, a kollégium is ingyenes a vidéki tanulóknak. És a legjobban teljesítő diákok ösztöndíjat is kapnak.

Ez a Csepelen működő Egressy Béni Református Művészeti Középiskola, ahova még várják a tanulók jelentkezését. Az igazgatóval, dr. Balogh Gáborral beszélgettünk az iskoláról és a felvételiről:

De jó, hogy itt van repülős iskola

2019. január 20. vasárnap

Lokál.hu

A Csepelen található Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma az egyetlen közlekedési-műszaki területre képző intézmény a fővárosban. Az iskola székhelye a Kossuth Lajos, a repülőbázis tanhangár a Weiss Manfréd utcában van.

Az iskola honlapjának a tájékoztatása szerint a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumában évtizedek óta zajlik a légijármű-karbantartó képzés, mely során repülőgép-szerelőket és avionikusokat képeznek.  A gyakorlati képzés duális formában történik, a szakmai alapozó képzés az iskola tanműhelyeiben és tanhangárában folyik, már ilyenkor is motiválva a tanulókat a repülői területre és látásmódra. A 14. évfolyamon mindenki tanulószerződéssel nemzetközileg minősített karbantartó szervezeteknél tölti gyakorlatát és készül fel a szakmai vizsgákra. (tovább…)

A csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről

2019. január 17. csütörtök

Csepel.hu

2019 fontos év, hiszen két választásra is sor kerül. Májusban arról fogunk dönteni, hogy kik képviseljék hazánkat az Európai Unióban. Azok, akik a migrációt elutasítják és a magyar nemzet megmaradását szorgalmazzák, vagy azok, akik támogatói a migrációnak. Ősszel pedig Csepel jövőjéről fogunk dönteni.

De itt nem csak az a kérdés, hogy a Főváros és a Kormány támogatásával tovább mehetünk-e a megkezdett úton, tovább fejlődhet-e a kerület, hanem arról is döntünk, hogy akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk. Ez lesz az önkormányzati választás igazi tétje – mondta el lapunknak Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Emilio és a drága családja forgatott az Egressy épületében

2019. január 15. kedd

Egressybeni.hu

Emilio a Sláger Televízióban futó drága családom nevű reality egyik epizódját forgatta az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest épületében 2019. január 15-én délután.

Az egy héten belül adásba kerülő epizódban Emilio meglátogatja két, az intézményben tanító zenész barátait, Pluto Horváth József jazz-bőgő és basszusgitárművészt és Balogh Roland jazzgitárművészt. Betekintést nyer Balogh Roland egyik órájába, valamint látogatása során a három zenész egy rögtönzött koncertet ad az intézmény nagytermében a diákok számára. (tovább…)