2013. december havi archívum

Újévi jókívánság

2013. december 31. kedd

Csepel.hu

Újévi jókívánság

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata sikerekben gazdag, boldog új évet kíván minden kedves csepelinek!

(tovább…)

Így változik a közösségi közlekedés ezekben a napokban

2013. december 31. kedd

Csepel.hu

Így változik a közösségi közlekedés ezekben a napokban

A BKK sűríti éjszakai járatait, a Volánbusznál és a MÁV-nál január 1-jén az ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

A MÁV-Start hétfői tájékoztatása szerint kedden a munkanapi, január 1-jén az ünnepnapi, 2-ától pedig a megszokott menetrend szerint közlekedtetik a járataikat. Jelezték, hogy az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet felhasználják a szerelvényekben, és ahol az utasforgalom indokolja, ott több kocsival közlekedtetik a vonatokat. Január 5-én délután mentesítő járatokat indítanak Budapestre Miskolc Tiszai pályaudvarról és Nyíregyházáról.

(tovább…)

Szilveszteri rettegés: ügyeljünk a kedvencekre

2013. december 31. kedd

Gondola.hu

Szilveszteri rettegés: ügyeljünk a kedvencekre

Rettegnek a kutyák a szilveszteri tűzijátéktól. Több megrémült állat szökik el otthonról, és kerül később menhelyre.

Bundi kutya három éve került a gazdájához a fővárosi Illatos úti menhelyről. Dóra, aki örökbe fogadta, azt mondja, az eb annyira fél a tűzijátékok hangjától, hogy mióta náluk van, egyszer sem hagyták egyedül szilveszterkor. Az év utolsó napján inkább bezárkóznak a lakásba. Ilyenkor általában még az állat esti pisiltetése is kimarad, mert ha a kutya meghallja a durrogtatást, sokkos állapotba kerül, és egyszerűen nem mer kimenni az utcára.
(tovább…)

Így változik az életünk január elsejétől

2013. december 31. kedd

Origo

A keveset keresők, a kisgyerekes családok, a kutyájukat busszal furikázó budapestiek, a beteg rokonaikat ápolók és a túlórázó tanárok biztosan örülnek majd, hogy itt az új év.

Nem úgy a bundázók, a szabadságaikat gyűjtögetők és a népszavazások magányos kezdeményezői. Néhány újdonság, amely 2014. január elsejétől az életünk részévé válik. (tovább…)

Tájékoztatás – 24 órás felnőtt és gyermek ügyelet Csepelen január 1-jétől

2013. december 31. kedd

Csepel.hu

Tájékoztatás - 24 órás felnőtt és gyermek ügyelet Csepelen január 1-jétől

Tisztelt Csepeli Polgárok! 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. január 1-jétől 24 órás orvosi ügyelet áll a lakosság rendelkezésére a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat ügyeleti helyiségében (1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.)

Elérhetőségek: 06-1-427-5120, 06-1-427-5190 (A telefonszámok éjjel és nappal hívhatóak.)

(tovább…)

Aki év közben bunkó, év végén is bunkó

2013. december 31. kedd

Íme a csepeli Tesco tahó parkolója

Csepel.info

Tesco tahó 03 Tesco tahó 02 Tesco tahó 01

A fenti képek december 30-án, délután készültek a csepeli Tesco szinte teljesen megtelt parkolójában.

Megelevenedett az előítélet a bunkón közlekedő bunkón parkoló pesti terepjárósról, amikor a szilveszteri forgalomtól zsúfolt parkolóban úgy állt le a fent látható autó sofőrje, hogy két helyet is elfoglalt. A képen látható néhány üres hely ne tévesszen meg senkit, éppen akkor hajtottak el róluk: a Tesco összes pénztára nyitva volt, és a teljes parkoló megtelt autókkal. “Emberünket” ez nem nagyon érdekelte. Nehogy már más is odaférjen!

Hegedűs Zsuzsa: Orbán igazi szociáldemokrata

2013. december 30. hétfő

Százezer gyerek étkezése vált megfelelővé a miniháztáji-programnak köszönhetően – Bajnai alatt az állami fejkvóta csak zsíros kenyérre volt elég

Heti Válasz, Csepel.info

Hegedűs Zsuzsa

Ha Gyurcsánnyal a szocialisták szerint azért nem lehet összefogni, mert miatta omlott össze 2010-ben az MSZP, hogy foghatnak össze Bajnaival? – jelentette ki Hegedűs Zsuzsa szociológus a Heti Válasz december 5-i számában. A 2008-as szociális népszavazáson, amely szerinte Gyurcsány bukását hozta, nyertek ugyan az igenek, de nem kétharmaddal.

„A 2010-es összeomlást viszont egy Bajnai Gordon nevű miniszterelnök hozta a szocik fejére.” Hegedűs szerint Bajnai karriervágya a valódi válságkezelés megkezdését is későbbre tolta, amivel az ország is rosszul járt, ám szerinte Orbán Viktor mára mérvadó európai politikus lett. Hegedűs szerint ebben talán van szerepe az általa szervezett francia interjúknak, „meg lehetne a többinek is, ha a nemzetközi kommunikációért felelős urak méltóztattak volna rendesen végezni a dolgukat.” (tovább…)

Gyász: elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója

2013. december 30. hétfő

MTI, Nemzeti Sport

640Adams_FF_SZM

Akeem Adams (1991–2013)

Hétfőn elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója – derült ki Brent Sancho, Adams legutóbbi Trinidad és Tobagó-i klubja (Central FC) ügyvezetőjének Twitter-bejegyzéséből. A trinidadi labdarúgót szeptemberben szívinfarktus érte, később a bal lábát amputálták, a múlt hét végén pedig agyvérzést kapott. A Fradi hivatalosan megerősítette a hírt.

Gyorsan elterjedt a hír a trinidadi médiában, mely szerint Akeem Adams hétfőn elhunyt. Brent Sancho, Adams korábbi klubjának ügyvezetője számolt be először a tragikus hírről, majd a C News Live Facebook-oldala is leközölte. A Ferencváros hivatalos honlapja később megerősítette az információt. Az alábbiakban a fradi.hu hivatalos közleményét ismertetjük, változtatás nélkül.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy trinidadi labdarúgónk, Akeem Adams december 30-án életét vesztette. (tovább…)

Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ

2013. december 30. hétfő

Hirado.hu

Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ

A Csendes-óceánban fekvő Kiribati sziget 8 ezer lakója ünnepelheti elsőként a világon az új évet, közép-európai idő szerint már kedden délelőtt 10 órakor.

Az ausztráliai Sydneyben, a világhírű operaházzal és a kikötői híddal a háttérben tartott pazar szilveszter éjféli tűzijátékot délután 14 órától élvezhetik a tévében a közép-európaiak. A kikötővárosban rendezik a földkerekség egyik legnagyobb szilveszteri mulatságát, amelyre 1,6 millió résztvevőt várnak.
(tovább…)

Januártól emelkedik a közfoglalkoztatottak bére

2013. december 30. hétfő

Hirado.hu

Januártól emelkedik a közfoglalkoztatottak bére

A közfoglalkoztatási bér az alap-, a szakképzett és a munkavezető kategóriákban egyaránt 2,4 százalékkal emelkedik január 1-jétől – az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatott havi bére január 1-jétől 75 ezer 500 forintról 77 ezer 300 forintra emelkedik. A legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén 96 ezer 800 forintról 99 ezer 100 forintra emelkedik a havi bér, a munkavezetőknél pedig 83 ezer 050 forintról nő 85 ezer 050 forintra.
(tovább…)

Sikeres év volt az idei, számos eredmény született – Magyarország talpra állt

2013. december 30. hétfő

Hirado.hu

Sikeres év volt az idei, számos eredmény született - Magyarország talpra állt

Sikeres év volt az idei, a magyar emberek nem érezhetik feleslegesnek erőfeszítéseiket – összegezte évzáró sajtótájékoztatóján a kormányzat idei, illetve a 2010-es kormányváltás óta elért eredményeit a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis Máté az eredmények közük kiemelte, hogy 9 év után, idén júliusban Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, augusztusban sikerült visszafizetni az IMF-hitelt és az ország mára tartós növekedési pályára állt.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a gazdaság, a foglalkoztatás és a családok segítése voltak azok a területek, amelyek talpra állítására vállalkozott a kormány 2010-ben. Számos olyan eredmény született, amelyre a szocialista kormányok nem voltak képesek – hangzott el.
(tovább…)

Mi folyik itt Csepelen? – Ilyen volt 2013 – 2. rész

2013. december 30. hétfő

Csepel.info

019 018 017 016

A Csepel.info most az önkormányzati tulajdonban működő Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. működéséhez kapcsolódó 2013-as csepeli fejlesztéseket, munkákat veszi sorra. A fejlesztésekről az első képsorozatot itt láthatják olvasóink.

Ahol van hozzá adatunk, ott a bekerülés költségeit is közöljük. Mivel nem az összes csepeli fejlesztés és szolgáltatás kapcsolódik az önkormányzati céghez, igyekszünk majd olyanokat is hozzátenni, melyek a felsoroltakon túl eszünkbe jutnak. A fenti képek, beszámolók az alábbiakban folytatódnak. (tovább…)

Öt éve történt a kettős gyilkosság: hamis számlák a könyvelésben

2013. december 30. hétfő

Csepel.hu

Öt éve történt a kettős gyilkosság: hamis számlák a könyvelésben (Fotó: Origo)

Öt éve annak, hogy 2009. január 7-én brutális kegyetlenséggel megölték Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és Papp László tanárt. A tetteseket még aznap éjjel őrizetbe vették. Kun Tamást, az iskola gondnokát később tényleges életfogytiglani, Deme Gábort, az iskola gazdasági igazgatóját szintén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azzal, hogy leghamarabb 36 év múlva szabadulhat feltételesen.

Az egész országot megrázó bűncselekmény előzményeiről akkor még kevesen tudtak. Ahogy azonban a tárgyalásokon egyre inkább világossá vált, Deme Gábor, aki gazdasági igazgatói beosztása mellett a csepeli szocialista frakció tagja is volt, sikkasztások sorozatát követte el. Saját tanúvallomása szerint erről az akkori önkormányzat és az MSZP csepeli szervezete valamennyi vezetőjének tudomása volt. Mégis mindenki úgy tett, mintha semmiről nem hallott volna. A következő napokban a Csepel.hu felidézi az öt évvel ezelőtt történteket, és azt is, hogy milyen okok, indítékok vezethettek a tragédiához.

(tovább…)

A csepeli kick-boxosok 2013-ban sem találtak legyőzőre – évzárón jártunk náluk

2013. december 30. hétfő

Csepel.hu

A csepeli kick-boxosok 2013-ban sem találtak legyőzőre - évzárón jártunk náluk

December végén immár hagyomány, hogy a Halker KiralyTeam Kick-box Akadémia csapata egy jó hangulatú családi évzáróval fejezi be az évet. Idén sem történt ez másképp. A 3 éves kis harcosoktól a szüleiken át az edzőkig, a támogatókig mindenki ott volt, aki számított.

Király István szerint így a legmeghittebb, hiszen ahogy fogalmaz, ők mindannyian egy nagy család. És valóban: ahogy az ember belép a tornaterembe, egymásnak szurkoló apróságokat, őszinte nevetést, örömöt lát minden sarokban. Nem irigylik egymás sikereit, hanem osztoznak abban. Míg az egyikük küzd, a többiek a tatami széléről biztatják; ha oklevelet, kupát vesz át, pacsival tudatják vele: ez az, megcsináltad! A kicsik a nagyoktól tanulnak, a nagyok a kicsiktől.

(tovább…)

Totális kudarc: Bajnai egy törpepárt elnöke lett

2013. december 30. hétfő

Mno

Nem volt diadalmenet a 2013-as év a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM Szövetségnek, mivel az alakulat támogatottsága 5 százalék körüli szintre csökkent, és a volt miniszterelnök népszerűsége is mélyrepülésbe kezdett – többek között erről is beszélt az MNO-nak Lánczi Tamás, a Századvég Intézet elemzője, akivel a párt idei évét jártuk körül.

Nagy reményekkel vágott neki a 2013-as évnek a Bajnai Gordon által életre hívott Együtt–PM Szövetség, mivel a felmérések azt mutatták, hogy az újonnan létrejött alakulat képes lesz a baloldali szavazók megszólítása mellett a bizonytalanok körében egy jelentős részt kihasítani. Ezzel szemben komoly harc kezdődött a balliberális táboron belül, hogy ki legyen az összefogás kovásza, amiből az év végére az kerekedett ki, hogy igazából senki sem elégedett, ráadásul a Fidesz–KDNP még növelte is az előnyét. (tovább…)