2013. december havi archívum

Újévi jókívánság

2013. december 31. kedd

Csepel.hu

Újévi jókívánság

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata sikerekben gazdag, boldog új évet kíván minden kedves csepelinek!

(tovább…)

Így változik a közösségi közlekedés ezekben a napokban

2013. december 31. kedd

Csepel.hu

Így változik a közösségi közlekedés ezekben a napokban

A BKK sűríti éjszakai járatait, a Volánbusznál és a MÁV-nál január 1-jén az ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

A MÁV-Start hétfői tájékoztatása szerint kedden a munkanapi, január 1-jén az ünnepnapi, 2-ától pedig a megszokott menetrend szerint közlekedtetik a járataikat. Jelezték, hogy az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet felhasználják a szerelvényekben, és ahol az utasforgalom indokolja, ott több kocsival közlekedtetik a vonatokat. Január 5-én délután mentesítő járatokat indítanak Budapestre Miskolc Tiszai pályaudvarról és Nyíregyházáról.

(tovább…)

Szilveszteri rettegés: ügyeljünk a kedvencekre

2013. december 31. kedd

Gondola.hu

Szilveszteri rettegés: ügyeljünk a kedvencekre

Rettegnek a kutyák a szilveszteri tűzijátéktól. Több megrémült állat szökik el otthonról, és kerül később menhelyre.

Bundi kutya három éve került a gazdájához a fővárosi Illatos úti menhelyről. Dóra, aki örökbe fogadta, azt mondja, az eb annyira fél a tűzijátékok hangjától, hogy mióta náluk van, egyszer sem hagyták egyedül szilveszterkor. Az év utolsó napján inkább bezárkóznak a lakásba. Ilyenkor általában még az állat esti pisiltetése is kimarad, mert ha a kutya meghallja a durrogtatást, sokkos állapotba kerül, és egyszerűen nem mer kimenni az utcára.
(tovább…)

Így változik az életünk január elsejétől

2013. december 31. kedd

Origo

A keveset keresők, a kisgyerekes családok, a kutyájukat busszal furikázó budapestiek, a beteg rokonaikat ápolók és a túlórázó tanárok biztosan örülnek majd, hogy itt az új év.

Nem úgy a bundázók, a szabadságaikat gyűjtögetők és a népszavazások magányos kezdeményezői. Néhány újdonság, amely 2014. január elsejétől az életünk részévé válik. (tovább…)

Tájékoztatás – 24 órás felnőtt és gyermek ügyelet Csepelen január 1-jétől

2013. december 31. kedd

Csepel.hu

Tájékoztatás - 24 órás felnőtt és gyermek ügyelet Csepelen január 1-jétől

Tisztelt Csepeli Polgárok! 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. január 1-jétől 24 órás orvosi ügyelet áll a lakosság rendelkezésére a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat ügyeleti helyiségében (1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.)

Elérhetőségek: 06-1-427-5120, 06-1-427-5190 (A telefonszámok éjjel és nappal hívhatóak.)

(tovább…)

Aki év közben bunkó, év végén is bunkó

2013. december 31. kedd

Íme a csepeli Tesco tahó parkolója

Csepel.info

Tesco tahó 03 Tesco tahó 02 Tesco tahó 01

A fenti képek december 30-án, délután készültek a csepeli Tesco szinte teljesen megtelt parkolójában.

Megelevenedett az előítélet a bunkón közlekedő bunkón parkoló pesti terepjárósról, amikor a szilveszteri forgalomtól zsúfolt parkolóban úgy állt le a fent látható autó sofőrje, hogy két helyet is elfoglalt. A képen látható néhány üres hely ne tévesszen meg senkit, éppen akkor hajtottak el róluk: a Tesco összes pénztára nyitva volt, és a teljes parkoló megtelt autókkal. “Emberünket” ez nem nagyon érdekelte. Nehogy már más is odaférjen!

Hegedűs Zsuzsa: Orbán igazi szociáldemokrata

2013. december 30. hétfő

Százezer gyerek étkezése vált megfelelővé a miniháztáji-programnak köszönhetően – Bajnai alatt az állami fejkvóta csak zsíros kenyérre volt elég

Heti Válasz, Csepel.info

Hegedűs Zsuzsa

Ha Gyurcsánnyal a szocialisták szerint azért nem lehet összefogni, mert miatta omlott össze 2010-ben az MSZP, hogy foghatnak össze Bajnaival? – jelentette ki Hegedűs Zsuzsa szociológus a Heti Válasz december 5-i számában. A 2008-as szociális népszavazáson, amely szerinte Gyurcsány bukását hozta, nyertek ugyan az igenek, de nem kétharmaddal.

„A 2010-es összeomlást viszont egy Bajnai Gordon nevű miniszterelnök hozta a szocik fejére.” Hegedűs szerint Bajnai karriervágya a valódi válságkezelés megkezdését is későbbre tolta, amivel az ország is rosszul járt, ám szerinte Orbán Viktor mára mérvadó európai politikus lett. Hegedűs szerint ebben talán van szerepe az általa szervezett francia interjúknak, „meg lehetne a többinek is, ha a nemzetközi kommunikációért felelős urak méltóztattak volna rendesen végezni a dolgukat.” (tovább…)

Gyász: elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója

2013. december 30. hétfő

MTI, Nemzeti Sport

640Adams_FF_SZM

Akeem Adams (1991–2013)

Hétfőn elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója – derült ki Brent Sancho, Adams legutóbbi Trinidad és Tobagó-i klubja (Central FC) ügyvezetőjének Twitter-bejegyzéséből. A trinidadi labdarúgót szeptemberben szívinfarktus érte, később a bal lábát amputálták, a múlt hét végén pedig agyvérzést kapott. A Fradi hivatalosan megerősítette a hírt.

Gyorsan elterjedt a hír a trinidadi médiában, mely szerint Akeem Adams hétfőn elhunyt. Brent Sancho, Adams korábbi klubjának ügyvezetője számolt be először a tragikus hírről, majd a C News Live Facebook-oldala is leközölte. A Ferencváros hivatalos honlapja később megerősítette az információt. Az alábbiakban a fradi.hu hivatalos közleményét ismertetjük, változtatás nélkül.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy trinidadi labdarúgónk, Akeem Adams december 30-án életét vesztette. (tovább…)

Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ

2013. december 30. hétfő

Hirado.hu

Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ

A Csendes-óceánban fekvő Kiribati sziget 8 ezer lakója ünnepelheti elsőként a világon az új évet, közép-európai idő szerint már kedden délelőtt 10 órakor.

Az ausztráliai Sydneyben, a világhírű operaházzal és a kikötői híddal a háttérben tartott pazar szilveszter éjféli tűzijátékot délután 14 órától élvezhetik a tévében a közép-európaiak. A kikötővárosban rendezik a földkerekség egyik legnagyobb szilveszteri mulatságát, amelyre 1,6 millió résztvevőt várnak.
(tovább…)

Januártól emelkedik a közfoglalkoztatottak bére

2013. december 30. hétfő

Hirado.hu

Januártól emelkedik a közfoglalkoztatottak bére

A közfoglalkoztatási bér az alap-, a szakképzett és a munkavezető kategóriákban egyaránt 2,4 százalékkal emelkedik január 1-jétől – az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatott havi bére január 1-jétől 75 ezer 500 forintról 77 ezer 300 forintra emelkedik. A legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén 96 ezer 800 forintról 99 ezer 100 forintra emelkedik a havi bér, a munkavezetőknél pedig 83 ezer 050 forintról nő 85 ezer 050 forintra.
(tovább…)