Családi hajókirándulás a Dunán

Csepel.hu

Szép tavaszi napsütésben, sokadik alkalommal indultak hajókirándulásra a csepeli családok a Dunán, amelyen ezúttal háromszázan vettek részt.

A fedélzeten Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a gyerekek hadát és szüleiket. Ott volt Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek is.

A polgármester megemlítette, hogy máskor is megrendezik a hagyományos és népszerű családi hajókirándulást, amelyre várják a jelentkezőket. Az önkormányzat a kerületben is rendszeresen szervez olyan programokat, amelyeken a gyerekes családok igazán jól érezhetik magukat.

A rövid köszöntő után gyerekzsivaj tört ki a hajó fedett részén, ahol a Buborék együttes zenészei szórakoztatták a közönséget. Kovács Csilla énekesnő előzőleg elárulta, hogy gyakran lépnek fel gyerekműsorokkal országszerte, és számukra is nagy élmény, amikor a kicsik velük együtt énekelnek, mulatoznak. A gyerekek most odakuporodtak az emelvény elé, és maguk is dúdoltak, dalolásztak, néha felállva ugrándoztak, táncoltak, aztán újra elcsendesült a társaság, mert felelniük kellett néhány kérdésre. Ugye, mindenki ismeri a békáról szóló mesét? De vajon ki meri megfogni a békát? Erre jó pár kéz lendült a magasba. S ki merészeli megpuszilni a békát, aki kívánságra királyfivá vagy királylánnyá változik? „Én, én!” – kiáltoztak sokan, s pattantak fel a helyükről, mert mindenki királyfi és királylány akart lenni. Ekkor felcsendült a jóságos békáról szóló ének, amelyet végig tapsolta a hallgatóság.

A fedélzeten a főváros panorámájában lehetett gyönyörködni, és beszélgetni, falatozni, mert akadt enni- és innivaló bőven. Játékok sokaságát is kipróbálhatták a gyerekek: csocsózhattak, pingpongozhattak, kézműves foglalkozáson vehettek részt, folyt az arcfestés, voltak társasjátékok. Búcsúzóul a Maki majomnak öltözött kedves alakkal ölelkeztek, fotózkodtak.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !