2010. június havi archívum

Ismét a gyaloglás maradt…

2010. június 30. szerda

Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint ma 19 óra körül lerobbant egy 148-as busz a Repkény utcánál.

A fotókat köszönjük Mr. Gabee-nek. (tovább…)

300 millió forintot bukhat a főváros egy fölösleges beszerzés miatt

2010. június 30. szerda

HírTV, Magyar Nemzet

300 milliót veszíthet a főváros egy fölösleges teherautó-beszerzésen – értesült a Heti Válasz. A központi szennyvíztisztító telep francia kivitelezője csaknem 1,2 millió euróért vásárolt nehézgépjárműveket a veszélyes anyagnak minősülő szennyvíziszap elszállítására.

Az eredeti tervek szerint az iszapot speciális, Scania típusú kamionokkal vitték volna Csepelről a pestszentlőrinci Cséry-telepre komposztálni. Az Európai Bizottság azonban a környezetszennyező közúti fuvarozást nem engedélyezte, de a franciák beszerezték a nyerges vontatókat és a pótkocsikat, és most a járművek árának megtérítését kérik a Fővárosi Önkormányzattól. (tovább…)

Halálos csend a Kossuth téren: ez Sólyom László legkísértetiesebb emléke

2010. június 30. szerda

“Mostanában olyanok is velem védetnék a demokráciát, akik nyolc évig vidáman taposták”

Heti Válasz

Tetteinkben a védelem, az utókor ítélni fog azok fölött – idézi Jókai Mórt Sólyom László. Az államfő már hónapok óta tudta, hogy nem jelölik újra, ám úgy érzi: feladatait sikerült elvégeznie.

A kétharmados többség szerinte nem fenyegeti az alkotmányosságot, viszont a törvénydömpingnek megvannak a hátulütői. (tovább…)

Trükkös lopás a Szent Imre téren

2010. június 30. szerda

Csepel.info

A kereket kiszúrhatták

Trükkös lopás áldozatává válhatott egy férfi a csepeli önkormányzat épülete mellett szerdán délelőtt – értesült a Csepel.info.

A férfi a Kvassay híd melletti Lukoil benzinkútnál tankolt, majd Csepel központjához érve azt vette észre, hogy defektes lett kocsijának bal hátsó kereke. A hibát észlelve a Szent Imre téri Petz Ferenc utca bejáratánál, az önkormányzat mellett állt meg, majd hozzákezdett a defektes kerék cseréjéhez. (tovább…)

Áramszünet volt Csepel jelentős részén

2010. június 30. szerda

Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint áramkimaradás volt ma délután Csillagtelepen és a Zrínyi utca környékén. A meghibásodás miatt egy ideig a közlekedési lámpák se működtek a környéken.

Akinek bővebb információi vannak az írjon a fórumba.

csepel.info

Szúnyogirtást terveznek Csepelen július 5-én

2010. június 30. szerda

Csepel.hu

Az ÁNTSZ-től dr. Kelemen Erzsébet osztályvezető főorvos arról tájékoztatta a polgármesteri hivatalt, hogy 2010. július 5-én légi repülőgépes szúnyogirtást fognak tartani Csepelen.

Miként a főorvos asszony közölte, a deltametrin hatóanyagú irtószer a méhekre kifejezetten veszélyes, így azok védelméről gondoskodni kell. Az ÁNTSZ már június közepén is tervezett szúnyogirtást a térségben, de akkor az esős, szeles időjárás miatt az akciót el kellett halasztani. (tovább…)

Lapátra került Szigetiék OVB-s szoci csapata

2010. június 30. szerda

Váltás a PSZÁF élén is

Kecskeméti Lapok, Duna TV, Csepel.info, TV2

Már az őszi, önkormányzati választások előtt új, állandó tagjai lesznek az Országos Választási Bizottságnak (OVB) a parlament döntése értelmében. A jelenlegi, lényegében balliberális elkötelezettségű tagokból álló testület a múltkori választás első fordulójában is bizonyította alkalmatlanságát, de korábban nem­egyszer helyezkedett szembe az Alkotmánybírósággal vagy a Legfelsőbb Bírósággal.

Az Országgyűlés elfogadta a választási eljárásról szóló törvény módosítását, amely többek között arról rendelkezik, hogy az Országos Választási Bizottság tagjait minden általános – így az országgyűlési, az önkormányzati és az európai parlamenti – voksolás előtt újra kell választani. Az elmúlt években működő testületekre rengeteg panasz volt, az OVB már a 2002-es választásokkor is középpontba került. Hiába követelték többen is, az akkor még a Ficzere Lajos által vezetett testület, a számos törvénysértés ellenére nem számoltatta újra a szavazatokat. Pedig ahogy Cservák Csaba, a testületből 2005-ben kizárt alkotmányjogász is rámutatott, ha az OVB helyt ad a „Vecsernyés-ügy” néven elhíresült beadványának, amely a törvényből jogosan vezette le, hogy a visszalépett jelöltekre leadott szavazatok nem számítanak, akkor 2002-ben nincs parlamenti többsége a Medgyessy-kormánynak. (tovább…)

Végéhez közeledik a nyomozás a Hunvald-ügyben

2010. június 30. szerda

Magyar Nemzet, Origo

A nyomozás zárószakaszánál tart az ügyészség Hunvald György ügyében – írja a Magyar Nemzet. A csalással és visszaéléssel gyanúsított VII. kerületi polgármester ügyében ugyanakkor még akár hónapokig is eltarthat, míg rendezik a keletkezett nyomozati anyagot.

Zárószakaszához érkezett a nyomozás Hunvald György VII. kerületi polgármester és társainak ügyében – mondta a Magyar Nemzetnek Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A lap szerint ez még nem jelenti, hogy napokon belül lezárul a vizsgálat, mert a keletkezett dokumentumok rendezése és az iratok ismertetése hetekig, sőt, hónapokig is elhúzódhat. (tovább…)

Molotov-koktélos támadás Szigetcsépen

2010. június 30. szerda

Magyar Hírlap

Feltehetően Molotov-koktélokat dobtak a szigetcsépi polgármester házára, amelynek leégett a tetőszerkezete kedd hajnalban.

Kóta István, Szigetcsép független polgármestere nem kíván nyilatkozni arról, hogy valóban az ő háza gyulladt-e ki kedd hajnalban a településen, de több helybéli lakos is megerősítette, az ő ingatlanjának a teteje kapott lángra. (tovább…)

Szöget ütöttek a fejébe

2010. június 29. kedd

Rejtélyes haláleset Szigetszentmiklóson

MTI, Blikk

Egy esetleges középkori gyilkosság nyomaira bukkantak a Budapesti Történeti Múzeum régészei Szigetszentmiklóson. A BTM közleménye szerint a múzeum 2003 óta végez feltárásokat az M0 körgyűrű déli szektorának területén. A 2009-2010 folyamán végzett megelőző régészeti feltárások egyik helyszíne a szigetszentmiklósi Dunára dűlő nevű lelőhely volt.

“A területen az őskortól a középkor végéig számos régészeti korszak képviselteti magát, a legjelentősebbnek mégis az eddig több mint 100 sírt számláló későközépkori temető mondható. A temető északnyugati szélén ásott sírok nagy részében nők és gyerekek csontváza található. Több olyan közös sír is előkerült, ahol az édesanya lábánál helyezték örök nyugalomra az újszülött csecsemőjét. A sírokban elsősorban a viselethez köthető tárgyak kerültek napvilágra, többek között ruhaszegély, párizsi kapocs, hajtű, pártadísz” – olvasható a közleményben. (tovább…)