2014. február havi archívum

Változik a jogsegély időpontja

2014. február 28. péntek

Csepel.hu

Decorative Scales of Justice in the Courtroom

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Felkai Péterné dr. Klinghammer Júlia ügyvédnő a közelgő választásban lévő megbízatásából eredendően az ingyenes jogsegély időpontjai 2014. március-április hónapban az alábbiak szerint alakulnak:

  • 2014. március 5-i jogsegély új időpontja: 2014. március 4. (kedd)
  • 2014. március 12-i jogsegély új időpontja: 2014. március 11. (kedd)

A további időpontok a következők:

  • 2014. március 18. (kedd)
  • 2014. március 25. (kedd)
  • 2014. április 1. (kedd)

Az április 1-jét követő szerdán még nem lesz jogsegély!

Az ezt követő jogsegély dátuma: 2014. április 16. (szerda), ekkortól áll vissza a régi rend.

(tovább…)

Birkózó aranyak és ezüst Kertvárosból

2014. február 28. péntek

Csepel.hu

Birkózó aranyak és ezüst Kertvárosból

A diák I-es korosztályú, majd pedig a kadet-birkózók kötöttfogású rangsorversenyét rendezte a Kertvárosi SE február utolsó hétvégéjén.

A diákok 160 fős mezőnnyel, az ifjúsági korcsoportúak pedig 79 versenyzővel álltak rajthoz. A Csepel BC két első helyet, a Csepeli ABI egy ezüstérmet szerzett a viadalon.

(tovább…)

Verekedésre kényszerítette diákjait a csepeli pedofil

2014. február 28. péntek

Blikk

Verekedésre kényszerítette diákjait a csepeli pedofil

Nyugodtan lobogtathatta erkölcsi bizonyítványát a pedofíliával vádolt csepeli nevelő, a papír garantálta makulátlan múltját az alapítványi iskola vezetése előtt. Pedig amikor B. Tamást (34) felvették, az ügyészség már kiskorú veszélyeztetésével vádolta a férfit.

Bizonyítványban ennek viszont még nyoma sem volt. Így a testnevelő tanár nyugodtan a gyermekek bizalmába férkőzhetett. De mégis hogyan lehetséges, hogy a csepeli iskola igazgatónője nem nézett jobban utána a férfi múltjának? (tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó februári második száma

2014. február 28. péntek

Csepel.hu

Csepeli HírmondóA tartalomból:

– Hogyan érintette a rezsicsökkentés a társasházakat? Összeállítás.

– Megújult a Szent István úti orvosi rendelő. A betegek március 3-ától ismét a megszokott helyre járhatnak háziorvosukhoz.

– Közfoglalkoztatottak az iskolapadban. A Csete Balázs Középiskolában az intézményvezetőt és három hallgatót kérdeztünk tapasztalataikról.

– Péterffy Lili, az X-faktorban feltűnt csepeli tehetség március 15-én Demjén Ferenc előtt lép fel a Szent Imre téri koncerten. Ennek apropóján is beszélgettünk a fiatal énekesnővel.
(tovább…)

A Rizmajer sör nem csak Csepelen, Budapesten is márka

2014. február 28. péntek

Tarlós a barna sör barátja

Csepel.hu, Index

A Rizmajer sör nem csak Csepelen, Budapesten is márka

Sörgyár látogatáson vett részt Tarlós István, Budapest főpolgármestere február 27-én csütörtökön, a Rizmajer Sörfőzdében. Vele tartott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, Borbély Lénárd országgyűlési képviselő, Csepel alpolgármestere és Ábel Attila alpolgármester.

A főpolgármester amellett, hogy átadta a Budapest Márka elismerést a Rizmajer családnak, ezúttal a kézműves sörfőzés rejtelmeit ismerhette meg.

(tovább…)

Egy éve történt a halálos HÉV-baleset

2014. február 28. péntek

Csepel.hu

Egy éve történt a halálos HÉV-baleset

Egy évvel ezelőtt, február 28-án hajnalban történt az a halálos HÉV-baleset a Szabadkikötő és a Kvassay híd között, amelynek következtében életét vesztette a 21 éves F. Dávid. Egy Boráros tér felé haladó szerelvény gázolta el a fiatalembert, de máig sem lehet tudni, mi előzte meg a tragédiát.

„Soha nem heverjük ki Dávid elvesztését” – mondta a családja. Ikertestvére, F. Alex, azóta sem járt Csepelen, hanem visszatért Ózdra. A nagymama, akinél a testvérpár lakott, elköltözött Csepelről, hogy még a HÉV-et se lássa.

(tovább…)

Iskolahívogató a Széchenyiben!

2014. február 28. péntek

Csepel.hu

Iskolahívogató a Széchenyiben!

A Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola idén is várja leendő kisdiákjait. A nyílt nappal összekötött szülői értekezletre március 4-én kerül sor a királymajori tanintézményben.

A minőségi oktatás és a széleskörű a általános műveltség mellett az idegen nyelv elsajátítása, illetve a sportra is kiemelt hangsúlyt fektet az iskola
(tovább…)

Már megint kiszivárgott egy Gyurcsány beszéd

2014. február 28. péntek

Mno

Mesterházy Gyurcsányt szaval, közreműködik Bajnai Gordon

Nemcsak a homoszexuálisok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra – közölte egy zártkörű beszélgetésen a volt kormányfő. Jelezte: azért nem nyújtották be eddig a törvénytervezetet a parlamentben, mert „ettől a szocialisták csuklanának”. Gyurcsány már Őszödön is taglalta, miért fontos a kampányban eltitkolni valódi szándékaikat.

Ha bejutnak a parlamentbe, az első törvénytervezeteik egyikeként kezdeményezni fogják az azonos neműek házasságát, illetve azt, hogy az ilyen párok gyermeket fogadhassanak örökbe – jelentette ki szerdán egy zártkörű rendezvényen Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ELTE Bibó István Szakkollégium meghívására vett részt a beszélgetésen, amelyen kizárólag a szakkollégium diákjai lehettek jelen. (tovább…)

Meghívó a felújított orvosi rendelő átadására

2014. február 27. csütörtök

Csepel.hu

Meghívó a felújított orvosi rendelő átadására

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket a Szent István út 217-219. szám alatt található felújított orvosi rendelő ünnepélyes átadására.

Időpont: 2014. március 3. (hétfő) 9 óra (új időpont!)

Helyszín: 1213 Budapest, Szent István út 217-219.

(tovább…)

Nem engedhetjük meg a trükköket

2014. február 27. csütörtök

Fidesz.hu

Nem engedhetjük meg a trükköket

A közműcégek a rezsicsökkentés miatt ugyan olcsóbban adják a szolgáltatást, de az ahhoz kapcsolódó egyéb tevékenységek árát megemelik. Ezt a kormányzat nem fogja megengedni – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő.

A közműszolgáltatóknak kell állniuk ezentúl a mérőórákkal kapcsolatos költségeket – döntött szerdán a kormány. Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentés végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője azt mondta, ha szükséges, összehívják a parlament rendkívüli ülését, de lehet, hogy enélkül is megoldható a változtatás. Hozzátette: ha a mérőóra a szolgáltató tulajdona, akkor ne a fogyasztó fizessen például a cseréért vagy a bekötésért.

(tovább…)