2016. augusztus havi archívum

Becsengetnek – kezdődik az iskola

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Véget ért a csaknem két és fél hónapos vakáció, holnap reggel nyolc órakor becsengetnek az ország közoktatási intézményeiben és megkezdődik a tanítás.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint az alábbi időszakokban lesz közoktatási szünet Magyarországon a 2016/17 tanévben: (tovább…)

Újabb fejlemények: Több kocsmából kitiltották már a Happy Gang balhés énekesét

2016. augusztus 31. szerda

Blikk

vitamin_bcs

Több csepeli kocsmából is kitiltották már Vitamint, a Happy Gang balhés énekesét.

Mint azt a Blikk megírta, Vitamin – vagyis Móré András – söröskorsóval vert meg egy férfit, a rendőrség nyomoz az ügyben. Maga a zenész egy rövid nyilatkozatot adott ki az esetről. – Az éremnek két oldala van. Nem így történt, ahogy a másik fél állítja. Az ügy még nyomozás alatt áll. Magyarázkodásra nincs okom – írta Vitamin. (tovább…)

Baleset a Soroksári úton

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.info, Mr. Gabee

Informátorunktól kapott információk szerint baleset történt a Soroksári úton a Kvassay Jenő útnál szerdán délután.

A sérült járművek a külső sávot foglalják el a Soroksári út befelé vezető oldalán, valamint a Kvassay Jenő út Gubacsi út felé vezető oldalán is.

A Petőfi híd budai hídfőjének közelében rohant egymásba két jármű

2016. augusztus 31. szerda

FKI, Mr.Gabee, Csepel.info

Összeütközött két személyautó Budapest XI. kerületében, a Műegyetem rakpart Petőfi hídhoz közeli szakaszán – szerda délután. Az elsődleges információk alapján több könnyű sérültje van a balesetnek, akiket a mentők kórházba szállítottak.

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint megszüntetik a forgalmi akadályt. A műszaki mentés végeztéig korlátozzák a forgalmat az érintett útszakaszon. Akinek bármilyen információja van az esettel kapcsolatosan, vagy képpel rendelkezik, írja meg a fórumba.

Lakossági tájékoztatás: Forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos utcában

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.hu

utepites.svg

Szeptember 02-án pénteken útburkolati jelek felújítása végett forgalomkorlátozás várható a Kossuth Lajos utcában. A munkálatok előreláthatólag hétfőn befejeződnek.

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Nevelési évnyitót tartottak az óvodák

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.hu

DSC_9535

Nevelési évnyitót rendeztek a csepeli óvodák munkatársai részére augusztus 31-én a Királyerdei Művelődési Házban, ahol Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője ismertette a következő hónapok tennivalóit. 

Morovik Attila azt emelte ki, hogy az ellenzék riogatása ellenére a csepeli óvodai rendszer nem omlott össze, éppen ellenkezőleg, komoly fejlesztések valósultak meg. Bemutatták az óvoda honlapját, amelyen a szülők, érdeklődők folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hírekről.

(tovább…)

Fővárosi Közgyűlés: döntés színházigazgatókról, a HÉV-ágazat kiválásáról, kerékpáros fejlesztésekről

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.hu

bl_fkgy

Csaknem hatvan napirendi pontot tárgyalt meg 2016. augusztus 31-i, rendes ülésén a közgyűlés. Novembertől kiválik a HÉV-ágazat a BKV-ból, megújul a Pók utcai felüljáró, módosult a hajléktalanrendelet. Döntöttek arról, hogy folytathatja munkáját a Madách és az Újszínház vezetője, Szirtes Tamás és Dörner György, a Thália igazgatója Kálomista Gábor lett. A Főváros 18 kerületet érintő kerékpáros fejlesztésekre pályázik, valamint töltőhálózat épülhet az elektromos járműveknek.

Az ülés kezdetén a városatyák egyperces néma felállással adóztak a nemrégiben elhunyt Esterházy Péter  Kossuth-díjas író, Budapest díszpolgára, a mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakjának emléke előtt.

(tovább…)

72 éves lenne Losonczi Flórián

2016. augusztus 31. szerda

Csepel FC

A fotó 1967-ben a Csepel SC-Újpesti Dózsa 0:3, bajnoki mérkőzésen készült (Béke tér, 20 000 néző), ahol Losonczi kapura lő.

A csepeli labdarúgás máig nem feledett, közismert alakja, a Csepel Sport Club utolsó elnöke ma lenne 72 esztendős. Losonczi Flórián már négy éve nincs közöttünk…

A “Tücsi” becenévre hallgató kiváló sportember 1944 augusztus 31-én született és már 18 évesen a Csepel SC játékosa volt, ahol 1963 és 1973 között 186 mérkőzésen játszott, és 42 gólt szerzett a klub színeiben. Pályafutása végeztével a klub technikai vezetője, később pedig elnökhelyettese lett. 2000-ben ült az egyesület elnöki székébe, majd a Csepel SC 2004-es megszűnését követően a Csepel SC Alapítvány munkáját segítette.

(tovább…)

Egy elveszett kutyát keresnek

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

A fenti képen látható kutya a Repkény útról tűnt el kedden napközben. Egy 2 éves kisfiú és egy 9 éves kislány nagyon várja haza az állatot!

Aki bármit tud a kutya hollétéről, kérjük vegye fel a kapcsolatot a gazdival ide kattintva.

Játékbabákat találtak a Rakéta utcában

2016. augusztus 31. szerda

Csepel.info

14163914_740577912747742_1823924971_o

Az fenti képen látható játékbabákat kedden este találták a Rakéta utcai a játszótéren.

Akinek hiányzik, kérjük vegye fel a kapcsolatot a megtalálóval a 06-70-413-9167-es telefonszámon.