2007. november havi archívum

Mizik Zsuzsa kiállítása a Radnótiban

2007. november 29. csütörtök

Csepel.hu

December 1-jén, szombaton 15 órakor nyílik meg a Radnóti Miklós művelődési Házban (1214. Budapest, Vénusz utca 2.) Mizik Zsuzsa fotóriporter „Adventi koszorú kedvenc fotóimból” című kiállítása, amely az év végéig lesz látható.

Kiemelt projektek: Margit híd, Szent Imre kórház, csepeli gerincút és a többiek

2007. november 29. csütörtök

Napi Online

 

Gerincút

A kormány által tegnap elfogadott, összesen 135 milliárd forint értékű 71 kiemelt projekt részleteit ismertette mai tájékoztatóján Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter. (tovább…)

Sosem látott áremelés és leépítések? – társadalmi vita a BKV-ról

2007. november 28. szerda

 

BKV

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes társadalmi vitára bocsátotta a BKV 2007-2011 közötti fejlesztési és tarifakoncepcióját. A politikus szerint az elkövetkező időszakban változások várhatók, melyek „nehéz kérdéseket és fájdalmas döntéseket” tartalmaznak majd. A vitaanyag ugyanakkor egyetlen konkrétumot sem tartalmaz a BKV jegy- és bérletárainak változásáról, valamint a „racionalizálás”, azaz a leépítések, járatmegszüntetések, járatritkítások mértékéről, összetételéről és menetéről – amiről valóban lehetne társadalmi vitát indítani. (tovább…)

Felélesztik a Pannóniát

2007. november 28. szerda

Napi Online

Pannónia motor

A tervek szerint jövőre piacra kerülhet a nosztalgia Pannónia. A 650 köbcentis motort Várpalotán gyártja majd az a Magyar Motorkerékpár Fejlesztő Kft., amelyben a helyi önkormányzat is tulajdonos. (tovább…)

Teljesen kiégett egy ház a Rákóczi Ferenc utcában

2007. november 27. kedd

Tűzmanó

Teljes terjedelmében égett egy lakóépület Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc utcában – közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője kedden kora este a távirati irodával. Mint mondta, a mintegy 24 négyzetméter alapterületű épület teljes terjedelmében égett a tűzoltók kiérkezésekor. A tüzet három vízsugárral eloltották, jelenleg az utómunkálatok folynak. Hozzátette: a tűz miatt egy nőt – füstmérgezés miatt – a mentők kórházba szállítottak.

Jönnek, mennek, méricskélnek

2007. november 27. kedd

T.N.D

Méricskélők

Bár az illetékesek folyamatosan elutasítják a csepeli sportolók és portbarátok körében elterjedt pletykákat a Csepel SC ingatlanegyütteseinek szolgáltatóházzá, szupermarketté vagy lakóparkká való metamorfózisáról, a “táskás emberek” után úgy tűnik most megjelentek a “méricskélők” is. (tovább…)

Jótékonysági konzervgyűjtés

2007. november 27. kedd

Antal Viktória

Konzervgyűjtés

Hagyományos konzerv és tartósélelmiszer gyűjtést rendeznek a csepeli hajléktalanok javára december 5. és 12. között a Csepeli Művelődési Központ intézményeiben. Az összegyűlt élelmiszer a XXI. kerületi Hajléktalan Szálló és Nappali Melegedőbe kerül, ahol az intézmény vezetője, Erdei József gondoskodik arról, hogy minden nehéz sorsú csepeli hajléktalan részesüljön belőle.

Az otthonban több mint 130 hajléktalan alszik alkalmanként, rajtuk kívül még 30-40 ember éjszakázik Csepelen a szabadban. Egészségügyi állapotuk nem megfelelő, szinte mindannyian alultápláltak. Az éjjeli szálláson csak férfiak, de a nappali melegedőben nők, családok, és előfordul, hogy 3-4 éves korú gyerekek is vannak – az összegyűjtött adományokból ők is részesülni fognak, akárcsak a folyamatosan utcán tartózkodó hajléktalanok, akikkel a szociális munkások szintén tartják a kapcsolatot.

A felajánlásokat az akció időpontjában, 8 és 20 óra között várják a Királyerdei Művelődési Házban (XXI. Szent István u. 230.), a Radnóti Művelődési Házban (XXI. Vénusz u. 2.) és a Csepeli Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban (XXI. Rákóczi tér 34. Telefonszám: 427-0340)

Először rendet és biztonságot kell teremteni

2007. november 26. hétfő

Fidesz.hu, Mno.hu, Magyar Hírlap

 

Tarlós és Fónagy

Nem engednék privatizálni a közműveket

A többi között Budapest belvárosának tehermentesítése, a zöldterületek nagyságának növelése áll a Tarlós Istán által szombaton bemutatott Budapest-koncepcióban. A fővárosi Fidesz létrehozná a budapesti ombudsman intézményét is. (tovább…)

Pataky Attila kitálal Zámbó Jimmyről!

2007. november 26. hétfő

Story Online

Zámbó Jimmy

A népszerű zenész a közelmúltban megjelent könyvben naturális őszinteséggel vall arról, hogy Zámbó Jimmyvel min rúgták össze a port. (tovább…)

Hét végi sporteredmények

2007. november 26. hétfő

Nemzeti Sport Online, Csepelsport.hu, Islander73, TND

 

 

Röpi

Fotó: TND, Csepel SC Index Fórum

Az NB III Duna-csoportjának utolsó fordulójában a második helyezett Törökbálint látogatott Csepelre. Nos, az újonc vendégcsapat emlékezni fog a Béke téri randevúra. Izgalmas csatában nyert a Hollik legénység, amit a közönség fantasztikus szurkolással ajándékozott meg. Öröm volt csepelinek lenni, büszkeség volt szurkolónak, játékosnak, mindenkinek aki szereti a csepeli futballt. A Vasi Volán és az Eger után vasárnap a Csepel és a Cegléd együttese jutott be a legjobb négy közé a birkózók csapatbajnokságán. (tovább…)