‘Soroksár’ kategória archívum

Fideszes drónt gyanít a DK a csepeli takarítóautóban

2021. szeptember 21. kedd

Csepel.info

A politikusnak felettébb gyanús, hogy második napja vannak kint reggeltől fogva a Görgey téren, és mindkét nap megjelent a takarítógép

Megdöbbentőnek tartja Paál Géza, a csepeli DK elnöke, hogy minden nap végigmegy a takarítóautó a Görgey téren, ahol most egész nap tart az ellenzéki előválasztás. Abban igaza van, hogy a fővárosban az ilyesmi már ritkaság.  

Komoly vita lett abból a csepeli dékásoknál, hogy a “fideszes drón” hogyan hallgatja le az ellenzéki előválasztást. Bár van, aki viccesre próbálja venni a figurát, többen attól tartanak, hogy a takarítógépnek álcázott fideszes választási harci fegyver nem csak lehallgat és megfigyel, de manipulálni is tudja a szavazatokat. (tovább…)

Az ellenzéki pártok a fideszeseket is hívják az előválasztásra

2021. szeptember 21. kedd

Csepel.info

Karácsony Gergely Csepelen kampányol, mögötte az előválasztás folyik: 150 méter helyett tíz méterre sem áll a szavazóhelytől, ami a demokratikus szabályok súlyos megsértése

A DK és a Momentum után múlt héten pénteken Karácsony Gergely, hétfőn ismét a Momentum mozgósított az előválasztásra a csepeli telefonszámokon. Ám nem a támogatóikat hívják, hanem a Fidesz törzsszavazóit is – értesült a Csepel.info.

Az ellenzéki pártok hónapok óta riogatják a híveiket azzal, hogy a Fidesz vagy a fideszes szavazók manipulálni fogják az előválasztásukat. Ezt szerintük azzal lehet megtenni, hogy a Fidesznek kedvezőbb, vagyis a rosszabb vagy butább – a legnagyobb félelmeik szerint a kormánypárthoz hajló –  jelöltekre szavaznak. Ehhez képest az ellenzéki jelöltek maguk hívják a fideszes szavazókat az előválasztásra. Ábel Attila csepeli alpolgármester elmondta: őt már az összes ellenzéki párt felhívta. (tovább…)

Kikotorják a Kis-Dunát – ha Karácsonyék nem akadályozzák meg ezt is

2021. szeptember 6. hétfő

Napi.hu, Csepel.info

Iszapkotró munkában

Kormányzati beruházásban tervezik a Ráckevei (Soroksári)-Duna 57 kilométeres szakasznak revitalizációját a déli városkapu fejlesztés keretében. A tervek szerint a Duna-ág teljes szakaszán kikotorják az iszapot, a Kvassay-zsilip és a Gubacsi híd közötti partfalat felújítják, hogy azt közelebb hozzák a városhoz, és vízi közműveket építenek – amennyiben ezt politikai okokból nem tudja megakadályozni a fővárosi vezetés.

Karácsony Gergely főpolgármesterként ugyanis eddig minden csepeli, fővárosi illetékességű fejlesztést leállított, a Csepelhez kapcsolódó kormányzati fejlesztéseket pedig élesen támadja. Ilyen az új Duna híd megépítése – pedig azt a nyolcvanas évektől 2019-ig valamennyi kormány és valamennyi fővárosi vezetés helyeselte és támogatta. Szintén ebbe a sorba tartozik a 2023-as Atlétikai Világbajnokság megrendezése, melynek fejlesztéseit nem csak a csarnokkal egyáltalán nem rendelkező sportág, de a szigetcsúcs megújulását régóta váró csepeliek is régóta várják. A Kis-Duna kotrását eddig mindenki várta, kérdés, hogy most mit tudnak kitalálni ellene.

(tovább…)

Márki-Zay belerokkant a kampányba?

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.info

Rendelőintézet mellett, rokkantaknak fenntartott helyre parkolt Márki-Zay Péter kisbusza, amikor a politikus a Csepeli Piacnál állt meg kampánybeszédet mondani – értesült a Csepel.info.

Márki-Zay Péter Szabó Szabolcsot, a Jobbik és a Momentum jelöltjét támogatja Csepel-Soroksáron. Beszédére tizenöt ember volt kíváncsi.

(tovább…)

Karácsonyék elkaszálták, a kormány felkarolta a dél-pesti kerékpáros fejlesztést

2021. augusztus 19. csütörtök

Mandiner

A Fővárosi Önkormányzat döntése rendkívül hátrányosan érintette volna Csepel, Soroksár és Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát, hiszen egy életminőséget alapjaiban javító, a fenntartható közlekedés fejlesztését célzó beruházás úszott volna el, ha a kabinet nem dob mentőövet az egyébként kerületi polgármesterek által is támogatott projektnek.

Ez a fejlesztés már bőven közbeszerzési eljárási szakaszban lehetne, legalábbis bizonyos szakaszai” – reagált a Mandinernek Ughy Attila volt fideszes XVIII. kerületi polgármester arra a felvetésre, miszerint hol tartana ma annak a mintegy 23 kilométer hosszúságú, „Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút” című projektnek a megvalósítása, amelyből még tavaly hátrált ki a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat. Annak ellenére, hogy Budapest első embere a választási kampányában előszeretettel hangoztatta, mi több, szorgalmazta további parkok, kerékpárutak létesítését.

(tovább…)

Eljárást indítanak párttársai a korábbi csepeli-soroksári jobbikos képviselőjelölt ellen

2021. július 28. szerda

Csepel.info, Mandiner

A Jobbik politikusai és támogatói között is felháborodást keltett Bereczki Miklós, a párt soroksári önkormányzati képviselője azzal, hogy részt vett a homoszexuális-LMBTQ propagandát óvodákba és iskolákba bevinni szándékozók tiltakozó felvonulásán.

Berecki ezzel szembe ment pártjának politikájával, amely ellenzékiként is támogatta a pedofília elleni törvényt. Az alábbiakban a Mandiner cikke olvasható az eljárásról, ami az Index néhány órával később megjelent cikke szerint mégsem indul el. Hiába no, nem csak a világ változik, a Jobbik is. Fél nap alatt. (tovább…)

Adatgyűjtésbe kezdett a pedofilok csepeli védelmezője

2021. június 18. péntek

Csepel.info

Fel lehet iratkozni Szabó saját kubatov-listájára

Tudjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Így nem lepődtünk meg, amikor az adatgyűjtések és listázások ősellensége adatgyűjtésbe és listázásba kezdett.

Szabó Szabolcs még egyetlen Csepelt és Soroksárt érintő,  Karácsony Gergely bosszúhadjáratában leállított fővárosi fejlesztést sem reklamált meg “saját” főpolgármesterénél. Cserében a csepeli-soroksári kerékpárút építésének leállítását még helyeselte is. Ráadásul az Együtt, majd az LMP politikusa, akit most a Momentum és az általa korábban lenácizott Jobbik támogat, valahogy minden alkalommal a pedofilok oldalára állt, amikor arról szavazás volt, vagy kifogást emelhetett. (tovább…)

Elfogadták a pedofiltörvényt: Csepel és Soroksár képviselője nem szavazta meg

2021. június 16. szerda

Mandiner, Csepel.info

A törvény értelmében létrehoznak egy nyilvántartást a pedofil bűncselekményeket elkövetőkről. A változtatás azt is meggátolhatja, hogy a pedofilok olyan állásokat tölthessenek be, ahol gyermekekkel találkozhatnak.

Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár képviselője korábban már nem támogatott egy hasonló szigorítást – akkor az gyermekoktatásból tiltották ki a pedofilokat -, és most sem vett részt a szavazáson. Az ellenzék egy része azt tartja felháborítónak, hogy a törvény nem engedi a homoszexuális és nemváltásra irányuló szexpropagandát az iskolákban.  (tovább…)

Kitartás! – Szabó Szabolcs lett a Jobbik jelöltje

2021. június 11. péntek

Csepel.info

Szabó Szabolcs, az Együtt és az LMP korábbi politikusa nácinak, antiszemitának és hiteltelennek tartotta a Jobbikot. Csütörtökön este ez megváltozott, és örömmel fogadta el, hogy a Jobbik jelöltje legyen.

Karácsony Gergely a napokban beállt az őt halálosan megfenyegető zuglói Tóth Csaba támogatói közé. A Gyurcsány-kormány elleni 2006-os tüntetésekkel megerősödő Jobbik számos helyen áll be a volt miniszterelnök pártja mögé, amit a Jobbikot sokáig náci pártnak tartó DK más helyeken viszonoz. A gerinceldobó versenyben így már nehéz kitűnni, de azért a Jobbik és Szabó Szabolcs csütörtök esti bejelentésével Csepel-Soroksáron is sikerült nagyot alakítani. (tovább…)

Három ellenzéki párt fogott össze Szabó Szabolcs ellen Csepel-Soroksáron

2021. június 6. vasárnap

Csepel.info

Már egyetlen helyi jelöltje sincs az ellenzéknek Csepel-Soroksáron. Szabó Szabolcsról úgy tudjuk, hogy hivatalosan ma is Gyulán lakik. Csepelen csak albérlete van, ahová nem jelentkezett be. Ellene a borsodi Komjáthi Imre áll ki, akit most már a DK, az MSZP és a Párbeszéd is támogat.

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely is Komjáthit ajánlgatta telefonon egy felvételről a csepelieknek és soroksáriaknak. Most kivételesen nem angolul 😉 (tovább…)