‘Soroksár’ kategória archívum

Üzemszünet miatt nem jár a komp Csepel és Soroksár között

2024. január 24. szerda

Csepel.hu

A gépházban végzendő munkálatok miatt, üzemszünet lesz a D14-es viszonylaton.

  1. január 29-én, 30-án és 31 -én (hétfőtől-szerdáig) a munkálatok miatt teljesen szünetel a forgalom.

(tovább…)

Üzemszünet a Soroksári rév viszonylaton karbantartás miatt

2023. február 13. hétfő

BKK

A BKV Zrt. kikötő és komp üzemfejlesztési szakterület tájékoztatása alapján 2023.02.20. (hétfő) és 2023.05.15. (hétfő) üzemkezdet között – a csörlőmű felújítása miatt – üzemszünet lesz a D14-es viszonylaton.

A fenti időszakban a kompjárat nem közlekedik.
(tovább…)

Bangóné glettel, burkol, de lekvárt is szívesen főzne

2022. június 27. hétfő

Mandiner

A rendőrségre vár Bangóné Takács Krisztiánnal, miután bementek szórólapot keresni a csepeli Fidesz irodájába

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője már nem tudta megmérettetni magát a 2022-es országgyűlési választáson, pártja idén januárban zárta ki a soraiból, mert kiderült, hogy a parlament honlapján róla szereplő információkkal ellentétben nincsen diplomája.

Márciusban Bangóné Borbély Ildikó interjút adott az Indexnek, akkor azt mondta: az MSZP listáján a tizedik helyen szerepelt, amely nem lett volna befutó hely az ellenzéki összefogás listáját nézve. Azt is hozzátette: sok minden miatt több mint egy éve készült arra, hogy nem lesz a következő parlament tagja, miután azonban kitört a diplomabotrány, voltak olyan pillanatok, amikor úgy érezte, hogy a Kossuth téren egy máglyán fogják elégetni. (tovább…)

Jogerős: életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa!

2022. június 22. szerda

Mandiner

A Fővárosi Ítélőtábla alapvetően fenntartotta az első fokon kiszabott ítéletet azzal a módosítással, hogy a vádlott nem harmincöt, hanem negyven év múlva szabadulhat legkorábban feltételesen.

Csaknem tíz évvel a gyilkosság után, ma jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla a soroksári futónőként ismert Gy. Krisztina meggyilkolása ügyében.

(tovább…)

Átvette mandátumát a hatpárti ellenzék győztese

2022. április 19. kedd
Csepel.hu
Miután hivatalossá vált a végeredmény az országgyűlési választáson, ma reggel átvette mandátumát dr. Szabó Szabolcs, a hatpárti ellenzék Csepel-soroksári közös jelöltje a csepeli polgármesteri hivatal épületében.
A képviselő az április 3-i választáson 24 595 szavazattal, a szavazatok 46,49 %-át megszerezve nyert egyéni mandátumot a 17-es számú választókerületben.

(tovább…)

Halálos gázolás történt Pesterzsébeten

2022. február 25. péntek

Index

Eddig tisztázatlan körülmények között egy autó elgázolt egy gyalogost pénteken reggel Pesterzsébeten, a Baross utcában – közölte a rendőrség.

A balesetben a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Figyelmeztettek, hogy a helyszínelés idején a balesettel érintett útszakaszon torlódásra kell számítani, ami érinti a Csepelről és Csepelre áramló forgalmat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Kérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről

2021. november 9. kedd

Csepel.hu

A Budapest Fejlesztési Központ a Ráckevei (Soroksári)-Duna revitalizációjának előkészítését konzorciumban valósítja meg az Országos Vízügyi Főigazgatósággal.

A most induló előkészítési projektben többek között megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatástanulmány készül. Csak ezen gondos előkészítő vizsgálatok lezárulta után valósulhat meg bármilyen, a folyóágat, medret érintő fizikai beavatkozás a Ráckevei (Soroksári)-Dunán. (tovább…)

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa

2021. október 15. péntek

Origo

Az ügyészség azzal vádolja R. Szilvesztert, hogy ő volt az, aki 2013-ban meggyilkolta Gyurik Krisztinát, aki a szokásos futására indult Soroksáron. Először megerőszakolta, majd végzett vele, ezek után elvette az értékeit, majd elmenekült.

A rendőrség csak 5 évvel később találta meg a gyilkost. A férfi eddig tagadta a gyilkosságot, azzal védekezik, hogy ő már holtan találta meg a nőt. A bíróság elítélte a férfit.

(tovább…)

Papírforma: Csepel-Soroksáron Szabó nyert, tarolt a DK

2021. október 1. péntek

Csepel.info

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának győztese a DK és Gyurcsányné lett. Dobrev Klára megelőzte Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert. Fekete-Győr András (Momentum) és Jakab Péter (Jobbik) pedig csúfosan beégtek, megalázó vereséget szenvedtek. Csepel-Soroksáron is bejött a papírforma: a hivatalosan ma is Gyulán lakó Szabó Szabolcs megverte a borsodi Komjáthi Imrét.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Magyar Nemzetnek kifejtette, hogy a baloldali előválasztási színjáték eredményei alapján is kijelenthető, hogy a casting valójában a 2010 előtti baloldal visszaerősödését és Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálta. (tovább…)

Fideszes drónt gyanít a DK a csepeli takarítóautóban

2021. szeptember 21. kedd

Csepel.info

A politikusnak felettébb gyanús, hogy második napja vannak kint reggeltől fogva a Görgey téren, és mindkét nap megjelent a takarítógép

Megdöbbentőnek tartja Paál Géza, a csepeli DK elnöke, hogy minden nap végigmegy a takarítóautó a Görgey téren, ahol most egész nap tart az ellenzéki előválasztás. Abban igaza van, hogy a fővárosban az ilyesmi már ritkaság.  

Komoly vita lett abból a csepeli dékásoknál, hogy a “fideszes drón” hogyan hallgatja le az ellenzéki előválasztást. Bár van, aki viccesre próbálja venni a figurát, többen attól tartanak, hogy a takarítógépnek álcázott fideszes választási harci fegyver nem csak lehallgat és megfigyel, de manipulálni is tudja a szavazatokat. (tovább…)