‘Soroksár’ kategória archívum

Vallomást tenne a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

2020. június 23. kedd

Blikk

Idegőrlő feszültségben telnek a napjai a soroksári futó nő megölésével vádolt R. Szilveszternek – tudta meg a Blikk.

A pestszentlőrinci férfi nem érti, miért nem tűzik ki tárgyalása új időpontját, a korábban meghirdetett ugyanis a koronavírus miatt elmaradt. Értesüléseink szerint R. Szilveszternek nagyon fontos, hogy minél hamarabb a bírák elé álljon, ugyanis azt tervezi, hogy vallomást tesz. (tovább…)

Karácsony lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét

2020. június 9. kedd

MTI, Origo

Karácsony Gergely főpolgármester politikai döntést hozott, amikor lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az erről szóló sajtótájékoztatót közösen tartotta a négy érintett önkormányzat vezetője, Borbély Lénárd mellett Kovács Péter, a XVI. kerület, Horváth Tamás, a XVII. kerület kormánypárti polgármestere és Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője. (tovább…)

Derűs hangulatban állt a bíróság elé a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

2019. október 7. hétfő

Pesti Srácok

Eredménytelen lett a soroksári futónő hat évvel ezelőtti meggyilkolása miatt indított büntetőeljárásban a hétfőre kitűzött előkészítő ülés, amelyen a gyilkossággal és az áldozat megerőszakolásával, illetve kifosztásával vádolt R. Szilveszter nem nyilatkozott a bíróságon, és bűnösségét sem ismerte el.

A férfi öt évig tartó, számos verziót felállító nyomozás után, a genetikai mintája miatt került képbe, és egy másik bűncselekmény miatt rá kiszabott büntetését töltötte, amikor meggyanúsították Gyurik Krisztina megölésével. A nyomozók a sopronkőhidai börtönben R. Szilveszter letétben hagyott tárgyai között találták meg az áldozat mobiltelefonját. Az ügyben az előkészítő ülés után büntetőper kezdődik a Fővárosi Törvényszéken, a bizonyítási szakasz első tárgyalását januárra tűzte ki a bíróság. R. Szilveszter hétfőn derűs hangulatban érkezett a Fővárosi Törvényszékre, és mosolyogva távozott onnan. (tovább…)

Szabó Szabolcs csak a Jobbik jelöltjének kampányol, az MSZP-s Erdősinek nem

2019. szeptember 27. péntek

Csepel.info

Szabó Szabolcs aktívan részt vesz Bereczki Miklós soroksári jobbikos polgármesterjelölt kampányában, míg az MSZP-s Erdősi Évának semmit nem segít – derül ki az ellenzéki politikus Facebook-oldaláról.

Úgy tudjuk, hogy az ok egyszerű. Erdősi Éva mögött Bangóné Borbély Ildikó áll. Vagyis Erdősi polgármesterré választása esetén Bangónét részesítené előnyben, míg Szabó Szabolcs meg tudott állapodni Bereczkivel arról, hogy adott esetben őt támogassa.  (tovább…)

Élve ásott el három kismacskát Soroksáron – felfüggesztettet kapott

2019. szeptember 20. péntek

Index

Pénteken állították bíróság elé gyorsított eljárásban azt a soroksári nyugdíjast, aki kertjében élve eltemetett három kismacskát. Állatkínzás kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A nő szeptember elején társasházuk közös udvarának elhanyagolt, bokros részén három kismacskát talált. Fogott egy ásót, gödröt ásott, amibe egyenként belerakta a háromhetes állatokat, majd a gödröt a kiásott földdel betemette, és a gödör helyét letapogatta. A társasház egyik lakója, miután értesült annak gyanújáról, hogy élve eltemették a kismacskákat, rendőrségi bejelentést tett. (tovább…)

Emberölés, nemi erőszak és kifosztás miatt emeltek vádat a soroksári futónő feltételezett gyilkosa ellen

2019. július 3. szerda

Pesti Srácok

Aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt emelt vádat a soroksári futónő meggyilkolásával összefüggésben az ügy eddigi gyanúsítottja, R. Szilveszter ellen a Fővárosi Főügyészség.

Kardos Lajos, a futónő özvegye korábban portálunknak elmondta, azt szeretné kérni a bíróságtól, hogy felesége gyilkosa soha ne szabadulhasson a börtönből, ne kerüljön vissza a társadalomba, nehogy megint elvegye egy 11 éves kisfiú édesanyját. (tovább…)

Tisztelt Csepeliek! Tisztelt Soroksáriak!

2019. május 27. hétfő

Németh Szilárd

A vasárnapi EU parlamenti választáson Magyarország győzött, és Csepel-Soroksár is megőrizte múltját, megvédte  jövőjét.

Csepelen 46,6 %-os részvétel mellett 11.444 szavazatot kaptunk, ami 41,48% arányú győzelmet jelentett. Ugyanez Soroksáron: a részvétel 46,13%, a ránk leadott szavazat és aránya: 3.573; 43,78%. (tovább…)

Itt a bizonyíték: Bangóné jobban bízik a Fideszben, mint saját pártjában

2019. május 22. szerda

Csepel.info

Fotó: Facebook

Patkányozás, választási csalással riogatás ide vagy oda, Bangóné Borbély Ildikó jobban bízik a Fideszben, mint az MSZP-ben. Amikor ugyanis arról van szó, hogy ki ellenőrizze a választás tisztaságát a szavazókörökben, a feladatot átengedi a fideszes küldötteknek – derül ki a szavazatszámláló bizottságok adataiból.

Lapunk információi szerint a XXI. kerületben a Fidesz-KDNP 74 főt, a szocialisták pedig mindössze 45 főt delegáltak a választási bizottságokba. A csepeli MSZP így nem gondoskodott arról, hogy mind a 70 szavazókörben legyenek pártdelegáltjai. Ildikónak az is elég, hogy minden bizottságban legalább egy fideszes küldött lesz. Bangóné ugyanis a csepeli MSZP elnöke. (tovább…)

Miért különbözik teljesen az iszlám kultúra és gondolkodás az európaitól?

2019. május 8. szerda

Csepel.info

Maróth Miklós tartott rendkívül érdekes előadást kedden Soroksáron az iszlám vallásról és kultúráról.

Az előadásból kiderül, miért nem lehet integrálni a muszlim lakosságot, miért kibékíthetetlen a gondolkodásuk az európai, toleráns társadalmakkal (a fenti videó egy hasonló előadás felvétele). A Fidesz-KDNP országjáró fórumának keretében legközelebb Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fog előadást tartani 2019. május 9-én,  csütörtökön, 17:15-kor a Radnóti Miklós Művelődési Házban (1214 Budapest, Vénusz utca 2.).

Új drónfelvétel a csepeli Kis-Dunáról

2019. április 9. kedd

Csepel.info, Youtube

Az alábbi felvétel idén márciusban készült.

Még nem a tavaszi színek a jellemzőek de a Kis-Duna part így is gyönyörű rajta.

(tovább…)