2023. szeptember havi archívum

Fut a Csepel negyvenharmadik alkalommal

2023. szeptember 30. szombat

Csepel.hu

A résztvevőket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az első futam előtt, elmondta, rekordlétszámú nevezés érkezett a versenyre, így ha a rossz idő nem tartott volna távol sokakat, az idei Fut a Csepel lehetett volna az eddigi legnagyobb létszámmal megrendezett esemény.

Az első futam előtt Tarnay Zsuzsanna, a Fitt Jövő Alapítvány alapítója zuhogó esőben tartott bemelegítő edzést, majd elrajtolt az alsó tagozatosok 1900 méteres futama.

(tovább…)

Karaktergyilkos botrányt akartak a Hungarikum Fesztiválon

2023. szeptember 29. péntek

Csepel.info

Az aláírás és kiadó nélküli szórólap hazugságokkal vádolja a polgármestert, ugyanakkor a címe megtévesztésig hasonlít egy csepeli civil szervezet logójára.

A Királyerdőben kezdték terjeszteni azt a szórólapot, aminek Borbély Lénárd polgármester besározása a célja.

(tovább…)

Segítség a csepelieknek: élelmiszer, tanszer

2023. szeptember 29. péntek

Csepel.hu

Szeptember 21-én tartósélelmiszer- és tanszercsomagokat adtak át rászorulóknak a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán (HSZI). Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy rendszeresen segítse és támogassa a szociálisan hátrányos helyzetű csepelieket

Az eseményen jelen volt Borbély Lénárd polgármester és Nagyné Kovács Timea, a HSZI intézményvezetője.

(tovább…)

Orbán Viktor: A mostani kormány nem vett el egyetlen fillért sem a nyugdíjasoktól

2023. szeptember 29. péntek

Origo

Nem lehet megtenni tisztességes, munkában megőszült emberekkel, hogy mégse kapják meg a nyugdíjat. A Gyurcsány-korszakban elvettek egyhavi nyugdíjat válság idején, mi viszont adunk a nyugdíjasoknak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! – című műsorában.

A kormányfő kiemelte, hogy megőrizték a nyugdíjak értékét és eszükbe nem jutott, hogy visszavegyék a 13. havi nyugdíjat, ahogy a baloldal tette amikor kormányon volt.

(tovább…)

Véget ért a nyári szezon a Csepeli Strandon

2023. szeptember 29. péntek

Csepel.hu

Szeptember 22-én volt a Csepeli Strandfürdő utolsó, nyári menetrend szerinti napja, másnap már kezdetét vette az őszi-téli üzem, amely az új nyitvatartás mellett (hétköznap reggel 6-től délután 5-ig, hétvégén reggel 7-től délután 3-ig) egyéb változásokat is magába foglal.

Bíró Gyula strandvezető-helyettes elmondta, az élménymedencét és a gyerekmedencét ősztől nem lehet használni, azokat hamarosan téliesíteni fogják. Az ötvenméteres úszómedence és a termálmedence folyamatosan üzemelni fog, ez utóbbi köré a hideg idő beálltával szélfogó falat telepítenek. Amíg kitart a kellemes, meleg idő, addig a nyári öltözők lesznek használatban, de amint hűvösebbre vált az időjárás, megnyitják a téli, fűtött öltözőket.

(tovább…)

A törvények betartása mellett zajlott a Kolonics György Szabadidőközpont beruházása

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.hu

Három önkormányzati cég felügyelőbizottsága is ellenőrző vizsgálatot folytatott a Kolonics György Szabadidőközpont beruházása kapcsán, és megállapították, a projekt minden elemében megfelelt a hatályos törvényeknek.

Július 1-jén adták át a szabadidőközpontot. A száz százalékig önkormányzati forrásból megvalósult területen azt építették meg, amit a csepeliek kértek. A régi, elavult pavilonokat, kiszolgálóépületeket elbontották, néhányat felújítottak. Megújultak a teniszpályák, és a 2014-ben az MLSZ-szel közösen megépíttet műfüves futballpálya. Készült három új nemzetközi szintű teniszpálya és kettő padelpálya. Számos játszóeszközt telepítettek a központba, emellett felújították és áthelyezték a büfét, a portát, a csónakházat. Egy vadonatúj öntözőrendszert telepítettek a zöldterületen. Új padokat, szemeteskukákat raktak ki, kamerákat helyeztek el. Megújult a térvilágítás és az itt lévő emlékpark.

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

A hungarikumok közé javasolják venni a Csepel kerékpárt

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.info

Épphogy átment az a javaslat a csepeli képviselő-testület ülésén, mely szerint a kerület önkormányzata javasolja a Csepel kerékpár Hungarikumok Gyűjteményébe való felvételét – értesült a Csepel.info. Csepel kerékpárok a rendkívül népszerű MOL Bubi kerékpárok is.

Az előterjesztést a csepeli DK és az MSZP képviselői nem támogatták, a Fidesz képviselői pedig már korábban kivonultak, így ők sem támogatták. A bírálók jobbára a javaslattevő polgármester személyét vagy azt kifogásolták, hogy miért nem más termékek, például szintén a Csepel Művekben gyártott olajcsöveket, textíliákat vagy az évtizedekkel ezelőtt megszűnt motorkerékpár-gyártást terjesztik fel a hungarikumok közé. A döntés így 7 igen, egy nem és 4 tartózkodás (7:5) mellett fogadták el: egyetlen szavazaton múlt a javaslat elfogadása.

Németh Szilárd kivonultatta a fideszes képviselőket Csepelen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.info

Kisebb káoszt okozott a Fidesz frakciója a DK-MSZP-Momentum képviselői között: hirtelen nem tudták, hogyan támogatnák Németh Szilárd napirendi pontját (fotó: Ábel Attila)

A kivonulás oka drámai: a rezsibiztos képviselői amiatt tiltakoztak, hogy napirenden maradt a saját előterjesztésük, amit Németh Szilárd készített.

Nevetséges közjátékkal kezdődött a csepeli önkormányzat csütörtöki ülése. A csepeli Fidesz frakció kivonult, mert napirendre került a saját javaslatuk. Állításuk szerint ők nem ilyen testületi ülést akartak, hanem rendkívülit, ezért a Kormányhivatalhoz fognak fordulni. Azt is kifogásolták, hogy kikerült az internetre az a felügyelőbizottsági jegyzőkönyv, amelyben két tagjuk jóváhagyta a Kolonics György Szabadidőközpont fejlesztési munkáit. (tovább…)

Három évtizede volt népszavazás a különválásról: ezt ígérték – ez lett belőle

2023. szeptember 27. szerda

Csepel.info

1993 szeptember 25-én népszavazás volt Csepelen. A választók 59 százaléka ment el szavazni, akik 91,3 százalékos többséggel döntöttek úgy, hogy Csepel maradjon Budapest része, ne váljon önálló várossá.

Ebben a döntésben nagy szerepet játszott, hogy Demszky Gábor akkori főpolgármester megígérte: ha Csepel marad, 1996-ig megépíti a csepeli gerincutat, megépülnek a belső kerületekbe vezető kerékpárutak, felújítja a csepeli HÉV-et, és azt is megfontolja, hogy Észak-Csepel helyett máshol építi meg a legnagyobb fővárosi szennyvíztisztítót.

(tovább…)