2014. november havi archívum

Ég az első adventi gyertya és kigyúltak a karácsonyi fények

2014. november 30. vasárnap

Csepel.hu

Ég az első adventi gyertya és kigyúltak a karácsonyi fények

Csepel adventi koszorúján november 30-án, advent első vasárnapján fellobbant az első gyertya lángja. A Szent Imre téren felállított Betlehem mellett Kertész Péter plébános mondta el adventi gondolatait.

Beszédében a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó advent jelentőségéről szólt: „Az egész adventi idő lélekben és szívben arra a szent estére és éjszakára akar felkészíteni bennünket, amikor megemlékezünk Jézus születéséről. Erre az ünnepre készülünk mi keresztények és katolikusok advent négy hetével. Minden nap egy-egy céllal, gondolattal szeretnénk jobbak lenni, szeretnénk Jézusnak, Istennek szeretetét magunkra ölteni, és erről életünkkel, tetteinkkel tanúságot tenni. Tudunk mindennap jobban ráfigyelni a másik emberre, tudunk készségesebbek, megértőbbek, figyelmesebbek, megbocsátóbbak lenni. Így napról napra ez az adventi idő alkalmas arra, hogy felkészítsen bennünket karácsony szent ünnepére, és erősítsen minket a szeretet növekedésében” – tette hozzá a plébános.

(tovább…)

Fűtéskimaradás tapasztalható a Petz Ferenc utcában

2014. november 30. vasárnap

Facebook

Olvasónktól kapott információk szerint nincs fűtés reggel óta a Petz Ferenc utca 24-26-28 házakban.

Akinek bővebb információi vannak a szolgáltatás ideiglenes kimaradásáról, írja meg a fórumba.

Találtak egy kutyát a Tihanyi utcában

2014. november 30. vasárnap

Facebook

talált kutya

Facebook oldalunkra egy olvasói levelet kaptunk, melyben egyik kedves csepel.info olvasónk délután 4 óra magasságában talált egy kutyát Csepelen, a Tihanyi úton a Vadrózsa utcánál. Sajnos a kutyában nem volt chip, így nem tudta beazonosítani a gazdáját.

Aki felismeri, vagy tudja, hogy honnan veszett el, kérjük ide kattintva értesítse a befogadót.

Vastapssal jutalmazták a német nemzetiségi táncest fellépőit

2014. november 30. vasárnap

Csepel.hu

Vastapssal jutalmazták a német nemzetiségi táncest fellépőit

Telt ház előtt léptek fel óvodások és iskolások a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte Katalin napi táncos rendezvényen a Királyerdei Művelődési Házban november 29-én. A hagyományos bállal záruló nagyszabású eseményt a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a kerületi önkormányzat támogatta.

A művelődési ház színháztermében tartott táncos estet Németh Szilárd országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki külön megköszönte Lászlóné Balázsovits Magdolna elnöknek és a Kaltenecker családnak, hogy rendkívül kimagaslóan és odaadóan bánnak a német kultúrával. Hozzátette: példát mutatnak a csepelieknek összefogásból, nemzetismeretből, nemzettudatból és nemzetszeretetből.

(tovább…)

Vörös Csepel: a kommunizmusról nyílik kiállítás a Miniversumban

2014. november 30. vasárnap

Kreativ.hu

Vörös Csepel a Miniversumban 2

Vörös Csepel a Miniversumban

December öttől nyílik a Miniversumban az Élet a kommunizmusban című kiállítás.

A Viasat korábbi vezérigazgatója, Kocsis Attila ötlete nyomán nemzetközi példák alapján megnyitó Miniversum terepasztalkirályság december öttől tematikus kiállítással jelentkezik. Az Élet a kommunizmusban című tárlat Magyarország 1949 és 1990 közötti történelmét mutatja be. (tovább…)

Zene, tánc az ÁMK 30 éves születésnapján

2014. november 29. szombat

Csepel.hu

Zene, tánc az ÁMK 30 éves születésnapján

A Nagy Imre ÁMK 30 éves születésnapi rendezvény-sorozatának záróünnepségét november 28-án rendezték meg. A résztvevők néma főhajtással emlékeztek azokra a dolgozókra, akik már nem lehettek jelen az ünnepségen.

A művelődési központ képviseletében Tóth Endre intézményvezető beszédében az elődökre, Hengl Károlyné (Gabi nénire) és a néhai főigazgatóra, Feith Bencére emlékezett, aki nemrég kapta meg a posztumusz Csepel díszpolgára címet. A megjelent vendégek között köszöntötte Morovik Attila alpolgármestert, Pintér József Gáborné családügyi tanácsnokot, Szuhai Erikát, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnökét, Takács Mónika önkormányzati képviselőt, Dobák István önkormányzati képviselőt, Baldauf  Myrtill köznevelési referenst, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat képviseltében dr. Juhász György főigazgatót, a kerületi óvodák, általános iskolás és középiskolák intézményvezetőit, valamint minden egykori és jelenlegi munkatársat.

(tovább…)

Két alkalommal lehet Csepelen vért adni decemberben

2014. november 29. szombat

Veradas.hu, Mr. Gabee

A Magyar Vöröskereszt a december hónapban kettő alkalommal tart véradó napot kerületünk bizonyos helyszínein.

  • 2014. december 5-én az ADU Oktatási Központban leszünk (1211 Budapest, Táncsics Mihály utca 78.)
  • 2014. december 13-án a Csepel Plázában 14.00 és 18.00 között. (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc utca 156-170.)

Mindkét alkalommal személyi igazolvány, lakcímkártya és eredeti TAJ kártya szükséges a regisztrációhoz. Véradást megelőzően étkezzenek és fogyasszanak sok folyadékot.

A mi fenyőfánk

2014. november 29. szombat

Csepel.hu

A mi fenyőfánk

Péntektől karácsonyi hangulatban pompázik Csepel fenyőfája a Szent Imre téren, amit kerületi óvodások díszítettek fel. Mézeskalácsokat akasztottak a hatalmas fára, melyet csütörtökön állítottak fel a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai.

A közel nyolcszáz darab mézes figurákat a csepeli bölcsőde dolgozói sütötték, majd az összes kerületi óvodába kiszállították, ahol az óvónők segítségével az apróságok tojáshabbal dekorálták és celofán tasakokba csomagolták az édes finomságokat.

(tovább…)

Cipősdoboz akció 2014

2014. november 29. szombat

Csepel.hu

Cipősdoboz akció 2014

Országszerte a Baptista Szeretetszolgálat, Csepelen és környékén a Segítség Köve Alapítvány ez évben újra meghirdeti karácsonyi Cipősdoboz akcióját.

E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek, családok, baráti társaságok, cégek munkatársai, iskolák diákjai készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok, ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon.

Alapítványunk önkéntes munkatársaival, 17 éve látogatjuk minden év karácsonyán a csepeli Szociális és Gyermek Intézmények lakóit, hátrányos helyzetű, nagycsaládban élő gyermekeket, akiknek ünnepi keretek között adjuk át névre szóló ajándékaikat.

(tovább…)

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter

2014. november 29. szombat

Origo

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter

Miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – közölte a minisztérium. Azt írták, Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, ígynépszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését.

Tudásának köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni, ezzel is erősítve hazánk nemzetközi politikai és gazdasági helyzetét. Megbízása 2015. június 30-ig szól – közölték.

(tovább…)