2014. november havi archívum

Ég az első adventi gyertya és kigyúltak a karácsonyi fények

2014. november 30. vasárnap

Csepel.hu

Ég az első adventi gyertya és kigyúltak a karácsonyi fények

Csepel adventi koszorúján november 30-án, advent első vasárnapján fellobbant az első gyertya lángja. A Szent Imre téren felállított Betlehem mellett Kertész Péter plébános mondta el adventi gondolatait.

Beszédében a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó advent jelentőségéről szólt: „Az egész adventi idő lélekben és szívben arra a szent estére és éjszakára akar felkészíteni bennünket, amikor megemlékezünk Jézus születéséről. Erre az ünnepre készülünk mi keresztények és katolikusok advent négy hetével. Minden nap egy-egy céllal, gondolattal szeretnénk jobbak lenni, szeretnénk Jézusnak, Istennek szeretetét magunkra ölteni, és erről életünkkel, tetteinkkel tanúságot tenni. Tudunk mindennap jobban ráfigyelni a másik emberre, tudunk készségesebbek, megértőbbek, figyelmesebbek, megbocsátóbbak lenni. Így napról napra ez az adventi idő alkalmas arra, hogy felkészítsen bennünket karácsony szent ünnepére, és erősítsen minket a szeretet növekedésében” – tette hozzá a plébános.

(tovább…)

Fűtéskimaradás tapasztalható a Petz Ferenc utcában

2014. november 30. vasárnap

Facebook

Olvasónktól kapott információk szerint nincs fűtés reggel óta a Petz Ferenc utca 24-26-28 házakban.

Akinek bővebb információi vannak a szolgáltatás ideiglenes kimaradásáról, írja meg a fórumba.

Találtak egy kutyát a Tihanyi utcában

2014. november 30. vasárnap

Facebook

talált kutya

Facebook oldalunkra egy olvasói levelet kaptunk, melyben egyik kedves csepel.info olvasónk délután 4 óra magasságában talált egy kutyát Csepelen, a Tihanyi úton a Vadrózsa utcánál. Sajnos a kutyában nem volt chip, így nem tudta beazonosítani a gazdáját.

Aki felismeri, vagy tudja, hogy honnan veszett el, kérjük ide kattintva értesítse a befogadót.

Vastapssal jutalmazták a német nemzetiségi táncest fellépőit

2014. november 30. vasárnap

Csepel.hu

Vastapssal jutalmazták a német nemzetiségi táncest fellépőit

Telt ház előtt léptek fel óvodások és iskolások a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte Katalin napi táncos rendezvényen a Királyerdei Művelődési Házban november 29-én. A hagyományos bállal záruló nagyszabású eseményt a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a kerületi önkormányzat támogatta.

A művelődési ház színháztermében tartott táncos estet Németh Szilárd országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki külön megköszönte Lászlóné Balázsovits Magdolna elnöknek és a Kaltenecker családnak, hogy rendkívül kimagaslóan és odaadóan bánnak a német kultúrával. Hozzátette: példát mutatnak a csepelieknek összefogásból, nemzetismeretből, nemzettudatból és nemzetszeretetből.

(tovább…)

Vörös Csepel: a kommunizmusról nyílik kiállítás a Miniversumban

2014. november 30. vasárnap

Kreativ.hu

Vörös Csepel a Miniversumban 2

Vörös Csepel a Miniversumban

December öttől nyílik a Miniversumban az Élet a kommunizmusban című kiállítás.

A Viasat korábbi vezérigazgatója, Kocsis Attila ötlete nyomán nemzetközi példák alapján megnyitó Miniversum terepasztalkirályság december öttől tematikus kiállítással jelentkezik. Az Élet a kommunizmusban című tárlat Magyarország 1949 és 1990 közötti történelmét mutatja be. (tovább…)

Zene, tánc az ÁMK 30 éves születésnapján

2014. november 29. szombat

Csepel.hu

Zene, tánc az ÁMK 30 éves születésnapján

A Nagy Imre ÁMK 30 éves születésnapi rendezvény-sorozatának záróünnepségét november 28-án rendezték meg. A résztvevők néma főhajtással emlékeztek azokra a dolgozókra, akik már nem lehettek jelen az ünnepségen.

A művelődési központ képviseletében Tóth Endre intézményvezető beszédében az elődökre, Hengl Károlyné (Gabi nénire) és a néhai főigazgatóra, Feith Bencére emlékezett, aki nemrég kapta meg a posztumusz Csepel díszpolgára címet. A megjelent vendégek között köszöntötte Morovik Attila alpolgármestert, Pintér József Gáborné családügyi tanácsnokot, Szuhai Erikát, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnökét, Takács Mónika önkormányzati képviselőt, Dobák István önkormányzati képviselőt, Baldauf  Myrtill köznevelési referenst, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat képviseltében dr. Juhász György főigazgatót, a kerületi óvodák, általános iskolás és középiskolák intézményvezetőit, valamint minden egykori és jelenlegi munkatársat.

(tovább…)

Két alkalommal lehet Csepelen vért adni decemberben

2014. november 29. szombat

Veradas.hu, Mr. Gabee

A Magyar Vöröskereszt a december hónapban kettő alkalommal tart véradó napot kerületünk bizonyos helyszínein.

  • 2014. december 5-én az ADU Oktatási Központban leszünk (1211 Budapest, Táncsics Mihály utca 78.)
  • 2014. december 13-án a Csepel Plázában 14.00 és 18.00 között. (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc utca 156-170.)

Mindkét alkalommal személyi igazolvány, lakcímkártya és eredeti TAJ kártya szükséges a regisztrációhoz. Véradást megelőzően étkezzenek és fogyasszanak sok folyadékot.

A mi fenyőfánk

2014. november 29. szombat

Csepel.hu

A mi fenyőfánk

Péntektől karácsonyi hangulatban pompázik Csepel fenyőfája a Szent Imre téren, amit kerületi óvodások díszítettek fel. Mézeskalácsokat akasztottak a hatalmas fára, melyet csütörtökön állítottak fel a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai.

A közel nyolcszáz darab mézes figurákat a csepeli bölcsőde dolgozói sütötték, majd az összes kerületi óvodába kiszállították, ahol az óvónők segítségével az apróságok tojáshabbal dekorálták és celofán tasakokba csomagolták az édes finomságokat.

(tovább…)

Cipősdoboz akció 2014

2014. november 29. szombat

Csepel.hu

Cipősdoboz akció 2014

Országszerte a Baptista Szeretetszolgálat, Csepelen és környékén a Segítség Köve Alapítvány ez évben újra meghirdeti karácsonyi Cipősdoboz akcióját.

E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek, családok, baráti társaságok, cégek munkatársai, iskolák diákjai készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok, ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon.

Alapítványunk önkéntes munkatársaival, 17 éve látogatjuk minden év karácsonyán a csepeli Szociális és Gyermek Intézmények lakóit, hátrányos helyzetű, nagycsaládban élő gyermekeket, akiknek ünnepi keretek között adjuk át névre szóló ajándékaikat.

(tovább…)

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter

2014. november 29. szombat

Origo

Farkas Bertalantól fog tanácsot kérni Szijjártó Péter

Miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – közölte a minisztérium. Azt írták, Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, ígynépszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését.

Tudásának köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni, ezzel is erősítve hazánk nemzetközi politikai és gazdasági helyzetét. Megbízása 2015. június 30-ig szól – közölték.

(tovább…)

Baleset a Csepeli Strandnál

2014. november 28. péntek

Csepel.info

Hollandibaleset201411_01

Hollandibaleset201411_02

Kitért a sávjából egy autós, ráment a járdaszigetre és kitörte a közlekedési táblát a Csepeli Strandnál – értesítette lapunkat egyik olvasónk.

Mr. Gabee, oldalunk szerkesztőjének információi szerint a komp felől érkező bordó Peugeot eleje teljesen összetört, a baleset miatt torlódás alakult ki. A Hollandi úton a járdaszigeteket azért építették, hogy ne tudjanak száguldozni a kocsik – ám vannak akik ezt mégis rendszeresen megpróbálják. Talán éppen ennek volt köszönhető a mostani baleset is: az viszont biztos, hogy évente két három alkalommal kitörik ezeket a közlekedési táblákat. Aki többet tud az esetről, kérjük írja meg a fórumban!

A közbiztonság növeléséről és kedvező adózásról döntött az önkormányzat

2014. november 28. péntek

Csepel.hu

A közbiztonság növeléséről és kedvező adózásról döntött az önkormányzat

Már a csepeli önkormányzat első rendes képviselő-testületi ülésén megkezdődött Borbély Lénárd 35 pontos polgármesteri programjának megvalósítása. Elsőként a kis-és középvállalkozások adóterhei csökkennek, a nagyvállalatok adója kedvező marad, és folytatódik a megerősített rendőrségi jelenlét is a közterületeken.

A képviselők arról is döntöttek, hogy nem emelkednek az étkezési díjak, a kerület pedig továbbra is biztosítja a bölcsődés és óvodás korú csepeli gyermekeknek a tisztasági csomagot. Hároson ivóvízvezeték épül. (tovább…)

Simon-ügy: a „vörös-segély” állt rendelkezésre?

2014. november 28. péntek

Mno

Nyomoznak Simon után

Cusinak a párt fizetett – honnan volt Simon pénze?

A Fidesz az ügyészség, a Belügyminisztérium és a titkosszolgálat képviselőinek tájékoztatását kéri a Simon-ügy vizsgálatának jelenlegi állásáról az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén. Ezt Németh Szilárd, a bizottság kormánypárti alelnöke jelentette be újságíróknak pénteken Budapesten.

A politikus azt mondta, elsősorban arra kíváncsiak, hogy az MSZP volt elnökhelyettese milyen forrásból tudott befizetni a közelmúltban 128 millió forint adóhátralékot. „Vajon a vörös segély állt-e a rendelkezésére?” – fogalmazott Németh Szilárd arra utalva, hogy esetleg nem az MSZP pártpénzeiből valósult-e meg ez a kifizetés.

(tovább…)

Az Erzsébeteket és Katalinokat köszöntötték a Szépkorúak bálján

2014. november 28. péntek

Csepel.hu

Az Erzsébeteket és Katalinokat köszöntötték a Szépkorúak bálján

A közelmúltban ünnepelt Erzsébet és Katalin névnap alkalmából rendezték meg a Szépkorúak bálját a Rákóczi kertben november 27-én. Az ünnepi eseményre az önkormányzat képviseletében ellátogatott Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester.

A polgármester köszöntötte az elmúlt napokban névnapjukat ünneplő hölgyeket. Bejelentette, hogy az önkormányzat 2015. január 1-jétől ingyen biztosítja az időskorúak számára a klubhelyiségeket a nemrég átadott Kossuth Lajos utcai Nyugdíjas Klubban, a tulajdonában lévő művelődési házakban és a Rákóczi kertben is. Hozzátette: szintén a jövő év elejétől a csepeli lakcímmel rendelkező nyugdíjasok térítésmentesen vehetik igénybe a Csepeli Strand szolgáltatásait. A városvezetés ugyancsak 2015-től támogatja a nyugdíjas bálok és különböző zenés-táncos rendezvények szervezését, valamint az évi két alkalommal rendezett hajókirándulást – közölte az ünnepi eseményen Borbély Lénárd.

(tovább…)

Réti Pál Fotóklub: A TÉL című kiállítás megnyitója

2014. november 28. péntek

Csepel.info

Réti Pál Fotóklub: A TÉL című kiállítás megnyitója

Szeretettel meghívjuk 2014. december 4-én, csütörtökön 18.00 órára a Csepeli Munkásotthon (1215 Budapest, Árpád u. 1.) Réti Pál Fotóklubjának „A TÉL” című kiállítás megnyitójára. Megnyitó beszédet mond Szuhai Erika Önkormányzati képviselő Szociális, egészségügyi és fogyatékos ügyek bizottságának elnöke. Közreműködnek az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatói.

A kiállítás megtekinthető 2015. január 4-ig munkanapokon egész nap.

(tovább…)