2017. április havi archívum

Soroksári gyilkosság: így keresik a tettest

2017. április 29. szombat

MÉG ÉRVÉNYES A NYOMRAVEZETŐI DÍJ

Magyar Idők

Szomszédok között keresik a futónő gyilkosát

Az Európai Unió adatbázisában nem szerepelnek a soroksári futónő gyilkosainak DNS-profiljai. A rendőrség kizárta, hogy ugyanezek a tettesek ölték volna meg a Népligetben tavaly megtalált asszonyt. A nyomozás határidejét várhatóan meghosszabbítják.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról nem ad bővebb tájékoztatást. Úgy tudjuk, a nyomozók továbbra is azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy olyan külföldiek – ukránok vagy törökök – lehetnek az elkövetők, akik időszakosan fordulnak meg Magyarországon. A rendőrség nem kommentálta azt az értesülésünket, hogy a futónő két gyilkosának DNS-profilja nem szerepel az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-mintái között. A magyar bűnügyi adatbázisban sem találtak egyezést. Ezek mind azt erősítik, hogy az elkövetők külföldiek, és/vagy első bűntényesek, vagy az unión kívülről érkeztek. (tovább…)

Sikerült megvédeni Magyarország álláspontját az Európai Néppártban

2017. április 29. szombat

Fidesz.hu

Sikerült megvédeni Magyarország álláspontját az Európai Néppártban

Az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Nagy-Britannia tervezett kiválása után az Európai Unióban maradó tagállamok rendkívüli csúcstalálkozóját követően.

A néppárt elnökségének szombati találkozóján Magyarországot érintve több olyan kérdésről tárgyaltak, amelyről a hét folyamán az Európai Parlament plenáris ülésén is szó volt – mondta, és leszögezte, hogy eredményesen védte meg Magyarország álláspontját. A kormányfő Soros György amerikai milliárdos brüsszeli látogatásáról úgy vélekedett: “van, aki ártani akar Magyarországnak, van, akinek az a dolga, hogy megvédje”. Véleménye szerint sikerült helyretenni a dolgokat Brüsszellel.

(tovább…)

Találtak egy kutyát a piacnál

2017. április 29. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee

nevtelen

A képen látható kutya eredeti gazdáját keresi egy olvasónk, akit a piacnál talált szombaton 18 óra körül.

A megtaláló a 06202645537 számon és az info@vadondesign.hu címen érhető el.

Vasárnaptól ismét csökkennek az üzemanyagok árai

2017. április 29. szombat

Holtankoljak.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

A HolTankoljak.hu információi szerint vasárnaptól (04.30.) tovább csökkennek az árak, mégpedig a benzin 4 forinttal, a gázolaj pedig 3 forinttal.

Így a benzin átlagára 355 forintra változik, míg 1 liter gázolajat 353 forintért tudunk majd tankolni.

Mérőkocsi járja a csepeli HÉV vonalát

2017. április 29. szombat

CSepel.info, Mr.Gabee

18196055_1355089501252798_427408638_o

Foto: NaZo

18235905_1527234440660418_1840994527_o

Foto: AdZo

Mérőkocsi járja a csepeli HÉV vonalát – értesítette lapunkat olvasónk. 

Mr.Gabee információi szerint az előírásoknak megfelelően, mérőkocsi méri a pályaszakaszok  állapotát.

Elsöprő Egressys siker Kárpátalja legnagyobb zenei versenyén

2017. április 29. szombat

image-0-02-05-088ef0e2927c8e4afae14afb8a69c3dab8a8a1d5910130c2043642ffe82ea8be-v

Kárpátalja legnagyobb zenei versenyén, a XII. Transkarpathian Edelweiss Competition of Arts elnevezésű versenyen az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékei az alábbi eredményeket érték el:

  • A verseny nagydíját nyerte (“Grand Prize”): Szklyárov Viktor
  • III. helyezett: Kóbor Jácint

Felkészítő tanár: Bernáth Ferenc

GRATULÁLUNK!

Csepeli retro majális

2017. április 29. szombat

Városkép, Mr.Gabee, Csepel.info

Hosszú időre biztosított a magyarok biztonsága

2017. április 29. szombat

Fidesz.hu

Hosszú időre biztosított a magyarok biztonsága

A déli határon elkészült kétsoros kerítésrendszerrel hosszú időre biztosított a magyar emberek biztonsága – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

 A 155 kilométeres kerítésrendszer – amelyet pénteken adnak át – bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta – jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint a balkáni útvonal felől fenyegető népvándorlási nyomás velünk fog élni.

(tovább…)

Jubileumi előadást mutatott be a Csepel Hangja énekkórus

2017. április 29. szombat

Csepel.hu

gma_0086

Születésének ötéves évfordulóját ünnepelte a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola énekkara, a Csepel Hangja. Ebből az alkalomból nagy sikerű koncertet adtak A reménység hangjai címmel a Királyerdei Művelődési Házban április 28-án. A színházterem olyannyira megtelt, hogy több tucat pótszéket kellett elhelyezni a helyszínen. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató.

Cserépné Varga Veronika, az iskola igazgatója köszöntötte a közönséget. Elmondta, hogy az énekkar öt és fél éve alakult, de a Csepel Hangja nevet öt évvel ezelőtt vették fel. Az énekkarnak jelenleg kilencven tagja van. A közös éneklésben szívesen vesznek részt régi széchenyis diákok és olykor szülők is. Az énekkar általában az iskolai ünnepségeken szokott fellépni, a mostanihoz hasonló nagy volumenű előadásokat évente egyszer-kétszer szoktak tartani.  (tovább…)

Börtönbe kerülhet a férfi, aki pulpitussal dobálózott a csepeli bíróságon

2017. április 29. szombat

Blikk, Csepel.info

pulpitussal-dobalozott-a-csepeli-birosagon

Fotó: Blikk

Izgulhat D. Gábor, ugyanis egy szakértő éppen azt számolgatja, hogy mekkora erővel csapódott a falnak az a pulpitus, amivel a férfi ítélethirdetés közben dobálózott a csepeli bíróságon. Egy csepeli politikus közben polgárháborús megtorlással fenyegetőzött a bírósági perei miatt csütörtökön – neki viszont jó eséllyel nem eshet baja.

A számítás eredménye sorsdöntő Gábor szempontjából, hisz gyakorlatilag ettől függ, hogy rács mögé kerül-e vagy enyhébb büntetéssel megússza? A férfit, aki, mint megírtuk, félrehallotta az ítéletet és mérgében a tárgyalóterem falához vágta a tanúknak felállított könyöklőt, majdnem eltalálva az ügyésznőt, most hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Ezért a bűncselekményért pedig 1-5 évig terjedő börtönbüntetés járhat. A dolog pikantériája, hogy a férfi agya pont azért borult el és azért kezdett annak idején dobálózni, mert egy korábbi kihágás miatti ítéletkor csak azt hallotta, hogy a bíró “hat hónap börtönt” mondott, a “felfüggesztett” kiegészítés azonban már nem jutott el a tudatáig. (tovább…)

Macskajaj koncert a Riziben

2017. április 29. szombat

2017. április 30-án 17 órakor ingyenes Macskajaj koncert lesz a Táncsics Mihály utcai Rimajer Sörházban

A szervezők várnak mindenkit szeretettel.

Megszűnik a NET-TV – II. rész

2017. április 29. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee

Pénteken beszámoltunk róla, hogy átveszi a NET-TV Zrt teljes szolgáltatását az UPC.

Bejegyzésünk megjelenését követően több dolog is napvilágot látott. Íme a fejlemény: (tovább…)

Állítsuk meg Brüsszelt!

2017. április 28. péntek

Csepel.hu60

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese Csepelen tartott sajtótájékoztató keretében beszélt a Nemzeti Konzultáció jelentőségéről, és elmondta, a konzultáció kérdései valójában a nemzeti önrendelkezés és függetlenség, a saját ügyeinkben való döntéshozás jogának megvédéséről szólnak.

A hat kérdésben induló nemzeti konzultáció érinti a bevándorláspolitika, a rezsicsökkentés, az adó- és foglalkoztatáspolitika témakörét.

(tovább…)

Polgárháborúval fenyegetőzött a büntetőpere miatt

2017. április 28. péntek

Csepel.hu

img_1845

Polgárháborús megtorlással fenyegetőzött Takács Krisztián csepeli MSZP-s politikus arra az esetre, ha tovább folytatódnak az ő és párttársainak büntetőperei – és erről beszámol a csepeli média. Takács Krisztiánt eddig magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték el, de sikkasztás vádjával még tart ellene egy büntetőügy.

A politikus a csütörtöki csepeli önkormányzati ülésen először azt kifogásolta, hogy a média is beszámolt a büntetőperéről. Aztán arra tett több utalást, hogy a csepeli önkormányzat fideszes politikusai – főként Ábel Attila alpolgármester – irányíthatják a bíróságokat.

(tovább…)

31 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

2017. április 28. péntek

delmagyar.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

30 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

Az 1986. április 26-án bekövetkezett csernobili robbanásokat a reaktor tervezési hibája és egy felelőtlen, nem engedélyezett kísérlet okozta. Harminc évvel ezelőtt 1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban a világ eddigi legsúlyosabb atomerőmű-szerencsétlensége.

A Kijevtől 130 kilométerre épült erőműben 1000 megawattos, könnyűvizes, grafithűtésű, RBMK típusú, külső szigetelő burkolat nélküli reaktorok működtek. 1986. április 26-án hajnali 1 óra 23 perckor a négyes blokk reaktorát két robbanás vetette szét, felszakítva az épület tetejét és falait. A reaktorban tíz napig égett a tűz, és több százszor annyi radioaktív szennyeződés jutott a levegőbe, mint a második világháborúban Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák felrobbanása után.

(tovább…)