2017. április havi archívum

Meghalt Usztics Mátyás

2017. április 30. vasárnap

24, Csepel.info, Mr.Gabee

Usztics Mátyás Facebook-oldalán a család hozzájárulásával közölték vasárnap délután a szomorú hírt, miszerint életének 68. évében elhunyt az ismert színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója.

Usztics Mátyás 1949. április 9-én született Penészleken. 1977 és 1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult. 1968-tól 1971-ig a Nemzeti Színházban, 1973 és 1975 között a Szolnoki Szigligeti Színházban dolgozott, majd 1975 és 1978 között a 25. Színház és a Népszínház tagja volt; 1978-1990 között a Mafilm volt a munkahelye, később szabadfoglalkozásúvá vált. A 2000-es évek elején alapította a Nemzeti Kamara Színházat, amelynek haláláig igazgatója volt. Több tv-filmben játszott, köztük az Angyalbőrben és a Kisváros című sorozatban. Szinkronszínészként is dolgozott. (tovább…)

Börtönbe kerülhet a férfi, aki pulpitussal dobálózott a csepeli bíróságon

2017. április 30. vasárnap

BLIKK, Mr. Gabee, Csepel.info

Illusztrációnkon láthatja, hogyan ragadta meg D. Gábor a pulpitust, amit aztán a falhoz vágott, majdnem eltalálva az ügyésznőt/Grafika:Séra Tamás

Izgulhat D. Gábor, ugyanis egy szakértő éppen azt számolgatja, hogy mekkora erővel csapódott a falnak az a pulpitus, amivel a férfi ítélethirdetés közben dobálózott a csepeli bíróságon.

A számítás eredménye sorsdöntő Gábor szempontjából, hisz gyakorlatilag ettől függ, hogy rács mögé kerül-e vagy enyhébb büntetéssel megússza? A férfit, aki, mint megírtuk, félrehallotta az ítéletet és mérgében a tárgyalóterem falához vágta a tanúknak felállított könyöklőt, majdnem eltalálva az ügyésznőt, most hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. (tovább…)

Utazzon nosztalgia járatokkal Budapesten

2017. április 30. vasárnap

BKK, Mr.Gabee

Névtelen1

2017. május 1-jén több nosztalgia járatot közlekedtet a Budapesti Közlekedési Központ.

 

Koszorúztak a Pannoniások – 41 éve szűnt meg a motorkerékpár gyártás

2017. április 30. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabee

4

Vasárnap délelőtt koszorút helyeztek el a Pannónia motorosok Csepelen a Csepel Művek főbejáratánál elhelyezett emlékműnél, melyet a motorkerékpárgyártás megszűnésének 40. évfordulójára állítottak 2015-ben.

Az eseményről készült olvasói galériát ide kattintva tekinthetik meg.

Egy elveszett rendszámot keresnek

2017. április 30. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabee

18216277_1703291519684472_1185524784_o

Olvasónk a képen látható rendszámot keresi.

Aki bármilyen információval rendelkezik a rendszám hollétéről, keresse fel őt a közösségi oldalon keresztül.

Rendőrautó gázolt el egy gyalogost Szigetszentmiklóson

2017. április 30. vasárnap

POLICE, Csepel.info, Mr.Gabee

Foto: POLICE

Foto: POLICE

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő járőre eddig tisztázatlan körülmények között gázolt el egy gyalogost az 51101-es számú út 4-es kilométerszelvényében – Szigetszentmiklós területén –  2017. április 30-án 2 óra 22 perckor.

A balesetben a gyalogos és a gépjármű vezetője is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A gyalogos néhány órával később, a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Az eset további körülményeit még vizsgálják.

Kishíján Komáromot is bevettük

2017. április 30. vasárnap

CsepelFC, Mr.Gabee, Csepel.info

Nem sok hiányzot a Csepel FC felnőtt labdarúgó csapatának ahhoz, hogy ismét győztesen hagyja el a játékteret méghozzá a kiesés rémétől leginkább fenyegetett Komárom otthonában. Pillanatokkal a lefújás előtt azonban a házigazdák ki tudták egyenlíteni előnyünket…

Az NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában Komáromban a Lőrincz Péter – Hesz Olivér, Dévai Csaba, Simon Krisztián (Takács László ’80), Durso Giuliano, Haraszkó Sándor, Teplán János, Horváth Ádám (Fisli András ’51), Korozmán Norbert, Tóth Csaba, Somodi Ádám (Bencze Márton ’91) összeállítású csapattal vágtunk neki a találkozónak ahol Somodi a ’61. percben megszerezte a vezetést, de sajnos mégsem örülhettünk a végén, mert a 93. percben Solymos Zoltán kiegyenlítette a hazaiak hátrányát, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Ezzel maradtunk a 12. pozicióban, de pontszámban beérve az előttünk álló Videoton FC II- t és 2 pontra lemaradva a III. Kerület otthonában győzedelmeskedő Andráshidától. (tovább…)

Üres parkolóba nehéz beállni – olvasói levél

2017. április 30. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabeeimg_20170427_152827

Az alábbiakban DarthDark nevű olvasónk leveléből idézünk:

Meg szeretném osztani Önökkel az Auchannál (Szigetszentmiklósi) milyen jó fej sofőrökkel van tele a parkoló. A Megane és a Peugeot esetében a drága Megane-s hölgy többszöri próbálkozásra beállt ilyen szépen, majd vetett egy pillantást a művére és szépen be fáradt vásárolni. A Peugeot-os tulaj remélem hajszál vékony, mert ha nem akkor tornázhatott egyet mire beszállt.

A TV2 a csepeli tűzoltóságon járt

2017. április 30. vasárnap

TV2, Mr.Gabee, Csepel.info

Vályi István a XXI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon járt, ahol a szertár-bejárást követően az eszközöket is kipróbálhatta.

A TV2 Speedzone nevű műsorának műsorvezetője legyőzte félelmét a 40 méteres emelőkosárban, majd egy szimulált életmentés során az egyenruhások vágták ki őt egy autóból. Természetesen a tűzoltás sem maradhatott el….

Soroksári gyilkosság: így keresik a tettest

2017. április 29. szombat

MÉG ÉRVÉNYES A NYOMRAVEZETŐI DÍJ

Magyar Idők

Szomszédok között keresik a futónő gyilkosát

Az Európai Unió adatbázisában nem szerepelnek a soroksári futónő gyilkosainak DNS-profiljai. A rendőrség kizárta, hogy ugyanezek a tettesek ölték volna meg a Népligetben tavaly megtalált asszonyt. A nyomozás határidejét várhatóan meghosszabbítják.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról nem ad bővebb tájékoztatást. Úgy tudjuk, a nyomozók továbbra is azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy olyan külföldiek – ukránok vagy törökök – lehetnek az elkövetők, akik időszakosan fordulnak meg Magyarországon. A rendőrség nem kommentálta azt az értesülésünket, hogy a futónő két gyilkosának DNS-profilja nem szerepel az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-mintái között. A magyar bűnügyi adatbázisban sem találtak egyezést. Ezek mind azt erősítik, hogy az elkövetők külföldiek, és/vagy első bűntényesek, vagy az unión kívülről érkeztek. (tovább…)