2015. július havi archívum

Csepel hegyi kocsik Tibetben

2015. július 31. péntek

Automotor.hu

SONY DSC

Az 1950-es évek elején már Kínában is közlekedtek Csepel teherautók. A hatalmas ország nagy iramban korszerűsítette közúti áruszállítását. A 2000-4000 méter magasan húzódó ösvényeken, csapásokon, ahol korábban teherhordó állatok vitték az élelmiszert, a közszükségleti cikkeket, gépjárműveket kívántak forgalomba állítani. Ennek érdekében az utakat kiszélesítették, megpróbálták autóval járhatóvá tenni. Az iparosodó Kínát kereskedelmi és mérnökküldöttségek keresték fel, s jobbnál jobb járműveket kínáltak megvételre. A sorból a magyarok sem maradtak ki, hiszen óriási lehetőségekről volt szó.

A világ tetején szolgáló Csepel teherautókról szóló írás először az Autó-Motor 1993/11-es számában jelent meg. (tovább…)

Erzsébet Táborban Fonyódligeten

2015. július 31. péntek

Csepel Öttusa

erzsébet logo

A héten az öttusáé volt a főszerep a nagysikerű, Fonyódligeten zajló Erzsébet Táborban. Természetesen a csepeli öttusázók sem maradhattak ki belőle és rengeteg tapasztalattal valamint tengernyi élménnyel gazdagodva indulhattak haza a Balaton partjáról.

A tavalyi évhez hasonlóan az öttusasport is szerephez jutott az idei fonyódligeti Erzsébet Táborban. Így július 26-a és 31-e között a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület sportolói is a Balaton partján tölthették el nyári szünidejük egy részét. (tovább…)

Az idei év negyedik hőhulláma közeleg

2015. július 31. péntek

Index

Forrás: OMSZ

Forrás: OMSZ

Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárását okozó frontálzóna pénteken kelet felé elhagyja térségünket, mögötte szombaton napos, száraz időre számíthatunk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás már rövid életűnek bizonyul: a jövő héten ismét a napsütésé lesz a főszerep, a kánikula is visszatér, sőt a hőség a hét közepétől fokozódik. (tovább…)

Zámbó Krisztiánnak gondja van apja slágereivel

2015. július 31. péntek

Hir24

Jimmynek klasszisokkal nagyobb volt a hangterjedelme, mint amivel a fia rendelkezik.

Zámbó Jimmy egyik legismertebb slágerét, a Még nem veszíthetek című örökzöldet dolgozta át egy PSD nevű rapper, aki a refrén felénekléséhez a legendás énekes fiát, Zámbó Krisztiánt kérte fel. A zenén azonban változtatni kellett, hiszen a fiú nem tudta utánozni az eredeti hangszínt.

“Megboldogult édesapámnak klasszissal nagyobb volt a hangterjedelme, mint amivel én rendelkezem, de nem ezért kértem, hogy menjünk lejjebb egy kis terccel. Az eredeti regisztert is ki tudom énekelni, de nekem így kényelmes. Nem akarom túlterhelni a hangomat, mert úgy járhatok, mint annak idején az X-Faktorban, ahol egyszer meg is bicsaklott a hangom, amikor magasat énekeltem” – mondta a Blikknek Krisztián, aki két hanggal lejjebb énekelte a dalt.  (tovább…)

Elveszett egy bullterrier

2015. július 30. csütörtök

Facebook

Forrás : Facebook

Forrás : Facebook

Csepelen elveszett a képeken látható Bullterier kölyök kutyus.

Aki látta vagy tudja,hol lelhető fel az kérjük jelezze a +36709429457 +3670˛253 7766 os számon.

Újabb baleset a Táncsics Mihály utcában

2015. július 30. csütörtök

Csepel.info/ olvasónk

11791736_864608820241930_88025651_n

Olvasónk fényképe

Olvasónktól kapott információk szerint két személygépkocsi ütközött össze Csepelen a Táncsics Mihály utcában az Adu iskola és a Katona József utca közötti szakaszon.

Olvasónk elmondása szerint a balesetnek sérültje is van. Akinek bővebb információi vannak az esettel kapcsolatban, írja meg a fórumba.

Baleset a Táncsics Mihály utcában

2015. július 30. csütörtök

Csepel Hol-Mi facebook csoport

11800422_10204530422732508_2968661152833438292_n

Információink szerint egy személyautó kerítésnek csapódott Csepelen a Táncsics Mihály utcában csütörtökön délután.

Az arra közlekedők elmondása szerint az esethez érkező mentőautó egy személyt ápolt. Akinek bővebb információi vannak az esettel kapcsolatban, írja meg a fórumba.

35 féle szűrővizsgálat Csepelen augusztus 1-jén

2015. július 30. csütörtök

szuroKedves csepeliek!

2015. augusztus 1-jén, szombaton Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Csepelre érkezik. 9 és 16 óra között 35 féle átfogó vizsgálat egy helyen, egy időben, a Görgey tér 8. szám alatt (a szakrendelő és a piac közötti területen).

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Világháborús bunkert találtak egy csepeli óvoda udvarán

2015. július 30. csütörtök

Csepel.info

bunker01

A felújítás során a gyermekjátékok mellett fokról fokra egy háborús bunker vasbeton háta emelkedett ki (fotógalériánk itt nézhető meg)

Miközben a legtöbben a nyári szabadságukat töltik, gőzerővel folyik a csepeli nevelési intézmények, óvodák felújítása. A közel 400 millió forintos fejlesztés azonban igazi meglepetést is tartogatott. A Bóbita Óvoda felújítása közben egy II. Világháború idején épült betonbunkert találtak – értesült a Csepel.info.

Ki ne álmodozott volna gyermekkorában arról, hogy az udvaron vagy a homokozóban “régészkedve” valami különleges, elfeledett tárgyat vagy éppen katonai bunkert talál?  A csepeli Bóbita Óvoda játszóudvarán pont ez történt. (tovább…)

Nem megfelelően működő jelzőlámpa

2015. július 30. csütörtök

Olvasónk/Mr. Gabee /csepel.info

varosi-forgalomiranyitas-2-resz-a-jelzolampa-6419

A II. Rákóczi Ferenc útról a Tejút utcára balra kanyarodó sávnál nem megfelelően vált a lámpa! Több olvasó jelezte, hogy folyamatosan pirosat jelez.

Többen úgy kerülik ki, hogy jobbra kanyarodva a Rózsa utcába fordul meg, és onnan halad tovább egyenesen a Tejút utcába.

Felvettük a kapcsolatot a BDK  ( Budapesti Dísz és Közvilágítás) céggel, akik a BKK-hoz, a BKK a Bkk-közúthoz iranyított. Amint többet tudunk az esetről, beszámolunk.