‘Érdekes’ kategória archívum

Busszal szórakozott a hazai autós, büntette a rendőr

2017. október 23. hétfő

Vezess.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Igen tanulságos videót küldött a vezess.hu olvasója a szerkesztőségükbe. A busszal agresszív, büntető játékot játszó autóst látták a rendőrök, és cselekedtek.

A videóhoz mellékelt mondatok egy sofőr szemszögéből mutatják be a városokban gyakran előforduló konfliktust, a buszöbölből kisoroló jármű problémáját. Ritka, hogy így elfajul a dolog, ez az autós nagyon bepöccent, és a busz utasaival mit sem törődve kezdett önjelölt igazságosztót játszani.

(tovább…)

Öttusa Eb: Simon Saci második aranyát nyerte!

2017. október 23. hétfő

Csepel.hu


Folytatta kitűnő szereplését a magyar U24-es válogatott a lengyelországi korosztályos Európa-bajnokságon. A csepeli Simon Sarolta Horváth Norberttel párban nyert Európa-bajnoki címet a vegyes váltók versenyében.
A kontinensviadal záró napján a bajnoki címen kívül az ezüstöt is magyar sportolók nyakába akasztották, jelesül a Zs. Tóth Anna – Farkas Martin kettős állhatott a dobogó második fokára.

(tovább…)

Negyedszerre rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált

2017. október 22. vasárnap

Csepel.hu

Hagyományt teremtve negyedik alkalommal rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált a Királyerdei Művelődési Házban október 21-én. Az egész napos mulatságot a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete szervezte.

Az eseményre az ország számos településéről érkeztek német nemzetiségű vendégek, így többek között Soroksárról, Taksonyból, Halásztelekről, Balmazújvárosból, Dunaharasztiból, Kaposvárról.

(tovább…)

Egy templomépítés fotói

2017. október 22. vasárnap

Csepel.hu

Különleges fotókiállítás nyílt egy templomépítés 15 éves történetéről az Erdei Éva Galériában október 21-én.

Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész nyitotta meg a tárlatot, Zámbó Károly plébános megáldotta a jelenlévő építőket.

(tovább…)

Szívátültetésre vár egy csepeli férfi

2017. október 22. vasárnap

Csepel.hu

Bármelyik nap, éjjel vagy nappal csenghet a telefon, érkezhet a rohammentő, és az 57 éves Rácz Pált a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikára szállíthatják szívátültetésre.

A férfi nyolc éve betegeskedik a szívével, több műtétet hajtottak rajta végre, az utolsó esélye a szívátültetés maradt. A csepeli önkormányzat a Simon Bolivár sétányon található idősek otthonában helyezte el, hogy az ápolók egész nap vigyázzanak rá. Ő lenne az első csepeli, akin szívátültetést végeznek.

(tovább…)

Két éve érkezett Marty és a Doki

2017. október 21. szombat

BLIKK

back2[1]

Újabb történelmi évfordulóhoz érkeztünk, 2015. október 21-én érkezett el az a nap, amikor Marty McFly és hű társa, Doki a Vissza a jövőbe második részében az időgéppé alakított DeLoreanjükön megérkeznek a jövőbe. 2015. október 21. a jelek szerint globális jelentőséggel bír a kultikus filmsorozat, a Vissza a jövőbe rajongói számára, a jeles napig ugyanis rajongói honlapok tucatjai számolnak vissza.

Persze nem csak ők készülnek a nagy napra, a két főszerepet játszó színész is lázban ég. Michael J. Foxot (54) és Christopher Lloydot  (76) a Toyota autógyár – egy vicces reklámjuk kapcsán – hozta össze, hogy harminc év távlatából sorra vegyék, mi minden valósult meg a valóságban azokból a találmányokból, amiket az alkotók megálmodtak. (tovább…)

Elérhetővé vált a Pavilonok bérbeadására kiírt pályázat

2017. október 20. péntek

Csepel.hu

A mai napon (2017. 10.20-án) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata bérleti pályáztatás útján meghirdeti a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tulajdonát képező, nem lakás céljára szolgáló, emeltszintű szerkezetkész állapotban átadásra kerülő üzlethelyiségek (pavilonok) bérbevételét.

(tovább…)

Vendégségben Délvidéken

2017. október 20. péntek

Csepel.hu

A BGSZC Csete Balázs Szakgimnáziuma tanulóiként négy napot töltöttünk Topolyán. Indulás előtt lázasan készültünk a számunkra ismeretlen helyre. Megérkezésünk után már szó sem lehetett idegen földről, mert magyarul tudtunk szót érteni a kedves és segítő helyiekkel.

Már alig vártuk a másnap reggelt, hogy találkozhassunk a Dositej Obradović Közgazdasági Iskola diákjaival, akik barátként fogadtak bennünket. Olyan volt, mintha évek óta ismertük volna egymást. A vendéglátó iskola sportversenyt is szervezett nekünk. Közösen fociztunk, röplabdáztunk egy jót. Másnap a környező települések nevezetességeit látogattuk meg. (tovább…)

Egészséges Budapest Program – 30 milliárd forintból újulhat meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2017. október 20. péntek

Csepel.hu

Az Egészséges Budapest Program keretében megközelítőleg 30 milliárd forintból újulhat meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház – közölte Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője október 19-én, az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen részt vett dr. Ralovich Zsolt főigazgató, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Kucsák László országgyűlési képviselő, Földesi Gyula választókerületi elnök, dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, valamint a meghívott vendégek között volt még Ughy Attila Pestszentlőrinc polgármestere és Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Boldog Jerzy Popiełuszkora emlékeztek

2017. október 19. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett Jerzy Popiełuszkora, halálának harmincharmadik évfordulóján október 19-én.

Az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, illetve dr. Vincze Anikó aljegyző voltak jelen. A Magyar Országgyűlés képviseletében Németh Szilárd országgyűlési képviselő vett rész a megemlékezésen. (tovább…)