‘Érdekes’ kategória archívum

Ők a leggazdagabb magyarok

2017. április 27. csütörtök

Blikk, Csepel.info, Mr.gabee

Jelentősen növelték vagyonukat a leggazdagabb magyarok, a száz legvagyonosabb üzletember összvagyona 600 milliárd forinttal nőtt egy év alatt.

Az élen nincs változás: továbbra is Csányi Sándor bankvezér a leggazdagabb. A napi.hu ma megjelenő Top100 listája szerint 260 milliárd forintja van. (tovább…)

Tudtad? Ezzel a dallal adták el a Csepel motorokat

2017. április 25. kedd

Youtube

ezzel-a-dallal-adtak-el-a-csepel-motorokat

Sok korabeli fotót, filmet és reklámfotót láttunk már a Csepel motorokról, na de hogy a reklámdal is meglegyen… 🙂

Nyugodalmas hétvégét kívánunk!

2017. április 21. péntek

Rizsavi Tamás, Mr.Gabee, Csepel.info

Rizsavi Tamás fotójával kívánunk nagyon kellemes estét, továbbá pihenéssel és boldogsággal teli hétvégét.

A fotón 15 perc látható, mely a Boráros téren készült.

Népszerű lett a beszari forradalmár – Oroszország rajta röhög

2017. április 20. csütörtök

Csepel.info, Pesti Srácok

komaromy

A Youtube cikkünk megjelenése után cenzúrázta a felvételt, ami pénteken késő délelőtt ismét elérhetővé vált

Csecsen fiatalok bocsánatkérésre kérték Komáromy Gergő ligetvédő-reggae-énekes forradalmárt, aki összefestékezte a II. Világháborúban elesett szovjet katonák Szabadság téri emlékművét. A “forradalmár” bocsánatot kért, a szagokat a videón azonban nem lehet érzékelni – legfeljebb elképzelni. A videó hatalmas siker a Youtube-on: több mint 123.000 ember látta egyetlen nap alatt, és rengetegen kommentelték – főképp orosz nyelven.

Mogamed, a tagbaszakadt csecsen úriember – amint a közös videójukban fogalmazott – „akcióba léptek”, hogy megkeressék a vandalizmus elkövetőjét. Meg is találták, majd „elbeszélgetett” vele, és a beszélgetés végére Komáromy Gergő is egyetértett abban, hogy illik bocsánatot kérnie azoktól, akiket megsértett a Nagy Honvédő Háború hősi emlékművének megrongálásával. Külsérelmi nyomok nem látszanak az énekesen, aki a 444.hu-nak azt mondta, hogy „kifejezetten fenyegető jellege nem volt” a társalgásnak, ám mosolyát feltűnően nem találtuk őszintének a felvételen. (tovább…)

Záróvonalnál is párosan szép az élet – elvégre tankolni is kell…

2017. április 19. szerda

Csepel.info, MR.gabee

Mr. Gabee a közösségi oldalt böngészve ismét talált egy újabb gyöngyszemet. 

A videó szerintünk magáért beszél….

A Föld Napja – április 22.

2017. április 12. szerda

csepelivaroskep.hu

fold-napja

Április 22-én tartják a világ legnagyobb környezeti eseményét, a Föld Napját, amelynek alkalmával számos programmal várja az érdeklődőket a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Ház

(tovább…)

Az élet ára – dokumentumfilm a Weiss családról

2017. április 11. kedd

Csepel.hu

azeletara4

Mi lehet egy élet ára? Az, hogy egy szép napon a család összes vagyona odavész, mert csak így menthetik meg az életüket. Röviden így summázható a Weiss Manfréd családról szóló dokumentumfilm lényege, amelynek rendezője Katona Zsuzsa, producere Nyeste Péter. A filmet a Királyerdei Művelődési Házban vetítették le április 10-én. Az eseményen megjelent Ábel Attila alpolgármester és Kontur Pál, Csepel díszpolgára. A film elkészítését a csepeli önkormányzat is támogatta.  

Molnár Krisztián, a Királyerdei Művelődési Ház intézményvezetője köszöntötte a közönséget, aki Csepel történetének vonatkozásában maga is hozzájárult a film elkészítéséhez. A Weiss család élete 1892-től, a gyár alapításának évétől összeforrt Csepel történetével. A film külön aktualitását az adta, hogy Weiss Manfréd éppen 160 éve született április 11-én. (tovább…)

OLAF-jelentés – A DBR projektigazgatósága kétszer is javasolta a 4-es metró beruházásának leállítását

2017. április 10. hétfő

MTI
balogharpad2

    Balogh Árpád, aki 2007 júliusa és 2008 szeptembere között volt megbízott projektigazgató, elmondta: 2007 végén és 2008 elején készült két szakmai anyag, amelyekben a beruházás leállítását javasolták. Ezt “a szakmailag előnytelennek tűnő” szerződésekkel, valamint “a fúrópajzs és az állomások közötti kapcsolatrendszer” bonyolultságával és szövevényességével indokolták.
Az anyagok a fővárosi vezetők elé kerültek, de mindkétszer “falakba ütköztek” – közölte.

(tovább…)

A csepeli svábok nyomában Niederkirchenben

2017. április 10. hétfő

Csepel.hu

niederkirchen3

 

Trier német város éppen a luxemburgi határ mellett fekszik: sokszínű, gazdag város, már az ókori rómaiak korában is létezett. Ráérősen sétálgatnak az emberek a belvárosban, mutatványosok produkálják magukat a turistáknak. Egy üzletben aztán egy Kárpát-medencét ábrázoló térképre bukkanok, közepén Magyarországgal. Földrajzi-történelmi atlasz, amelyen a 200-300 évvel ezelőtti népvándorlásokat mutatják. Népek, családok költöztek Németországból Magyarországra, vagy éppen máshová; abban az időben egész települések vándoroltak új helyre. A csepeli Nánási Rezső a Niederkirchner családból származik, széles rokonságából ma is jó néhányan viselik ezt a nevet. Vajon nyomára lelünk-e a csepeli svábok őseire?

Csepel a török uralom idején elnéptelenedett terület volt, a XVIII. század elején kezdték el benépesíteni többek között svábokkal. 1712. július 18-án írták alá azt az úrbéri szerződést, amely alapján újraalapították Csepel falut. A csepeli svábok egy része feltehetően a Rajna-vidékről érkezett Magyarországra. Pontosabb támpontot a Niederkirchner név ad, amely egy 1720-as összeírásban is szerepel, s ez a családnév a mai napig fennmaradt. A Rajna-vidékén több Niederkirchen település létezik, ezeket kell végigjárni.       (tovább…)

Új drónvideó Csepelről – ez most a Rákóczi Kert felett készült

2017. április 9. vasárnap

Youtube

Szuper drónvideót készítettek a tavaszi pompában tündöklő otthonunkról.

Most a Rákóczi Kertből szállt fel egy drón, amely káprázatos képeket készített. Borbély Lénárd polgármester bejelentése szerint a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház rendbetételére, valamint a Hollandi úti volt “napközis tábor” komplex megújítására éppen a napokban 500 millió forintot nyert el az önkormányzat. Legalább lesz olyan videó, amely még a megújulás előtt készült 🙂

Idén is összemérték tudásukat a dél-budai kerületek diákjai

2017. április 7. péntek

Csepel.hu

k11

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az idei évben április 7-én tartotta a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny immáron hagyománnyá vált összevont helyi fordulóját. A versenynek a XXI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság laktanyája adott otthont.

A verseny kezdetén a XI., a XXI. és a XXII. kerületekből érkezett összesen húsz általános- és középiskolás csapatot Pócsik Attila tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető köszöntötte, a verseny technikai részleteit Czifra Ferenc tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő ismertette. A közel száz diák és kísérőtanáraik a reggeli kürtöskalács közös elfogyasztását követően kezdték meg a tíz versenyállomás teljesítését. (tovább…)

A Forbes leszállította az év közéleti vicclistáját

2017. április 7. péntek

Mandiner blog

forbes600x315

Nevetett már ma? A Forbes szerint a momentumos Orosz Anna, a TASZ-os Kapronczay Stefánia és a Helsinki Bizottságot vezető Pardavi Márta befolyásosabbak, mint a női országgyűlési képviselők.

Ezt írja a Forbes legfrissebb számában megjelenő listáról a Kreatív:

A közéleti lista első hat helyezettje valamilyen módon a kormányhoz, illetve a kormányfőhöz kötődik. A listavezető ismét Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége lett, őt Szemerkényi Réka követi, aki Washingtonban nagykövetként képviseli Magyarországot (a közeli felmentéséről szóló hír lapzárta után érkezett). A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke; Karas Mónika a harmadik. (tovább…)

Vagyon és nyilatkozat

2017. április 7. péntek

Demokrata.hu

Szenteczky ismét gyanúsított a lakásmutyi ügyben

Szenteczky Jánosra, a csepeli MSZP elnökére, a párt fővárosi alelnökére mostanában igencsak rájár a rúd. A szocialista politikust nemrég a Fővárosi Törvényszék másodfokú jogerős döntésében aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítélte el. De ez még nem minden: az MSZP-DK harc jegyében már egykori párttársa is ellene fordult.

Az ítélet szerint Szenteczky János 2010-es önkormányzati választások előtt a Csepel.info blog nevével visszaélve olyan hazugságokat, többek között manipulatív hangfelvételeken alapuló állításokat tartalmazó ingyenes kiadványt terjesztett a kerületben, amelynek célja politikai ellenfelei – Borbély Lénárd, csepeli polgármester és Németh Szilárd, országgyűlési képviselő – lejáratása volt. A szocialista politikus többek között azzal védekezett, hogy fenti személyek közszereplők, akik kötelesek tűrni a kritikai véleményeket, továbbá elmondta, hogy róla is folyamatosan jelennek meg lejárató cikkek. A bíróság megállapította, hogy az inkriminált írásokban foglaltak nem véleménynek, hanem tényállításoknak minősülnek, amelyek alkalmasak a becsület csorbítására. (tovább…)

Jutalmazták az érmes birkózókat

2017. április 6. csütörtök

M4Sport

Jutalmazták az érmes birkózókat

A szombathelyi U23-as Európa-bajnokságon, illetve az azt megelőző kötöttfogású Magyar Nagydíjon érmes versenyzőket jutalmazta csütörtökön a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ).

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján a többi között hangsúlyozta, hogy a sportág hazai képviselői ismét bizonyítottak, hiszen a korosztályos kontinensviadalon két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet, míg a hagyományos kötöttfogású nemzetközi versenyen négy arany- és két bronzérmet nyertek.
(tovább…)

Fővárosi Közgyűlés: a part mentén épülhet a védmű a Rómain

2017. április 6. csütörtök

Csepel.hu

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest főkapitánya beszámolót tart a BRFK 2016-os működéséről a Fővárosi Közgyűlés ülésén, a Városháza dísztermében 2017. április 05-én

Több mint hatvan napirendi pontot tárgyalt meg 2017. április 5-i rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Elfogadták a BRFK tavalyi beszámolóját, amely szerint 13%-kal csökkent Budapesten a regisztrált bűncselekmények száma. Döntöttek arról, hogy a part menti nyomvonalon épülhet meg a csillaghegyi öblözet védműve. A városatyák arról is határoztak, hogy nem rendelnek el helyi népszavazást a budapesti olimpiarendezésről, mert az okafogyottá vált. Döntöttek a Lánchíd és a Váralagút felújításáról, a munka nyáron indul, és 2019 végén fejeződhet be. Zárt ülésen nyolc új budapesti díszpolgárt választottak.

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2016. évi beszámolóját. Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a közgyűlés előtt felszólalva kiemelte: a közterületen elkövetett bűncselekmények száma jelentősen, 6 %-kal csökkent. Hozzátette: a rendőrség reagálási ideje folyamatosan csökken, tavaly 14 perc volt. A regisztrált bűncselekmények száma tavaly 13,4%-kal csökkent, mintegy 63 ezerre, a nyomozáseredményességi mutató 40,6%-ra emelkedett. Kitért arra, hogy a “látható rendőrség” megteremtése érdekében – a korábbi évekhez hasonlóan – a közterületi rendőri jelenlét biztosítása során előterébe helyezték a gyalogos járőrszolgálatot.  (tovább…)