‘Érdekes’ kategória archívum

Borbély Lénárd a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson

2023. december 6. szerda

Csepel.hu

Hivatalosan is bejelentette indulását a jövő évi önkormányzati választásokon Csepel polgármestere, Borbély Lénárd. A polgármester december 5-ei sajtótájékoztatón mutatta be azokat az egyéni képviselőjelölteket, akikkel együtt vág neki a 2024-es választásnak.

Borbély Lénárd pártfüggetlenként indul, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben. (tovább…)

Jövő ősszel három óriásprojekt is be tud indulni a fővárosi közlekedésfejlesztésben

2023. november 30. csütörtök

Magyarepitok.hu

Összesen közel 50 kilométernyi HÉV-vasútvonal újul meg, az új uniós ütemterv szerint 2024 szeptember végéig a H5-ös, a H6-os és a H7-es esetében egyaránt meg kell kötni a kivitelezési szerződéseket – írja a Magyar Építők.

Jövő év harmadik negyedévében elindulhat a három elővárosi HÉV-vonal felújítása. A H5-ös szentendrei, a H6-os ráckevei vonal és a H7-es csepeli vonal fejlesztési terveiről a Portfolio számolt be részletesen. (tovább…)

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Hajómakett kiállítás Csepelen

2023. november 26. vasárnap

Csepel.hu

Nemzetközi hajómakett-kiállítással egybekötött hajómodellversenyt rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban, ahol mintegy 120 hajómakettet tekinthettek meg az érdeklődők.

Az önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvény megnyitóján Borbély Lénárd polgármester és egyben a rendezvény fővédnöke elmondta, elismerését fejezi ki azoknak, akik éveken át is képesek dolgozni egy maketten.

(tovább…)

Gyermekrajz kiállítás a Nagy Imre Általános Iskolában

2023. november 24. péntek

Csepel.hu

Kerek élet fája, szép tizenkét ága címmel nyílt kiállítás november 23-án.

A pályázatra háromszáz alkotás érkezett, többnyire csepeli, de soroksári és más iskolákból is, így például Veresegyházról és Berettyóújfaluból is. A kiállítást április végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

(tovább…)

Naptár-fotópályázat: elindult az online szavazás

2023. november 9. csütörtök

Csepel.hu

Lelkes amatőröknek a jelentkezését várták ismét, akik saját készítésű, Csepel épített vagy természeti értékeit, kerületi eseményeket, rendezvényeket vagy közösségi életérzéseket ábrázoló kreatív fotójukkal nevezhettek be a Csepel-naptár – 2024 elnevezésű pályázatra.

A jelentkezés, a képek beküldése november 5-én éjfélkor lezárult.

(tovább…)

Állatvédelem a csepeli gyermekeknek

2023. november 8. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött az „Állatvédelem a csepeli gyermekeknek” elnevezésű projektről, amely azt a célt tűzte ki, hogy minden csepeli óvodás és általános iskolás gyermekkel megismertesse a felelős állattartás szabályait.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló projekt során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

(tovább…)

10 ezer ingyenes zöldhulladékgyűjtő zsákot ad az önkormányzat a csepelieknek

2023. november 7. kedd

Csepel.hu

Örömmel tájékoztatok minden csepeli lakost, hogy hamarosan 10 ezer FKF jelzésű zöldhulladékgyűjtő zsák kerül kiosztásra a lakosoknak – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. Ennek értelmében:

– A kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek háztartásonként. Lakcímkártya szükséges!

– A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy veheti fel. (tovább…)

Bátorságpróba elemlámpával

2023. október 30. hétfő

Csepel.hu

A bátorságpróbán tizenhét állomás várta a bátrakat, akiknek a nagy része nem először vágott neki a kalandnak, mert tavaly is megrendezték a viadalt.

A szervezők a bejáratnál térképpel és magyarázattal szolgáltak jelentkezőknek, hogy mi a teendő, aztán a gyerkőcök lámpásokkal a fejükön vagy zseblámpával a kezükben indultak útra.

(tovább…)

A csepeli papírgyártás százéves

2023. október 29. vasárnap

Csepel.hu

Idén százéves a Csepeli Papírgyár, amely jelenleg Dunapack Kft. néven üzemel. Az évfordulóra emlékezve szabadtéri kiállítás nyílt a gyár történetéről a Sétáló utcában, amely november 5-éig tekinthető meg.

A kiállítás tablóin megismerhető a hazai papírgyártás története. A Pesti Magyar Kereskedelmi Bank közreműködésével Csepelen alapított papírgyár egyike lett a három, nagy vízigényű, Duna mentén alapított papírgyárnak az országban.

(tovább…)