‘Érdekes’ kategória archívum

Szabadidős programok a HSZI szervezésében

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Az alábbiakban megtekinthetik a Humán Szolgáltatások Igazgatósága által szervezett nyári szabadidős programokat.

A gyerekek 5 fős csapatokban nevezhetnek az augusztus 24-i focibajnokságra, 23-án társasjáték versenyen vehetnek rész, végül beszámolhatnak nyári emlékeikről egy rajzverseny keretei között. Kellemes szórakozást kívánunk mindenkinek. A részletes programokat megtekinthetik a galéria képeire kattintva.

Augusztus 20-i ünnepség a Daru-dombon

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Mindenkit szeretettel várunk augusztus 20-i ünnepségünkre a Daru-dombon!
Hagyományőrző kézműves foglalkozások, válogatások történelmi rockoperákból, csikós bemutató, TNT koncert, végül tűzijátékkal zárjuk az estét. 

A programokon való részvétel ingyenes, ünnepeljük közösen az államalapítást! A részletes programleírást megtekinthetik a képre kattintva.

 

10 érdekesség a legendás Csepel Művekről

2018. augusztus 14. kedd

tripsinthecity.blog.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

csepelmuvek0.jpg

Nincs az az ember, aki ne hallott volna a több mint 120 éves Csepel Művekről. Egy korszak ikonikus gyártelepe volt, ahol sok tízezer ember kereste meg a mindennapi betevőre valót.

Viharos évtizedeket, világégéseket élt túl, s bár egykori fénye igencsak megkopott, még ma is a figyelem középpontjába tud kerülni. Összegyűjtöttünk a legendás gyárról tíz olyan érdekességet, amit csak kevesen tudhatnak. (tovább…)

Augusztus 13 – Balkezesek Világnapja

2018. augusztus 13. hétfő

Mr. Gabee, Wiki, Csepel.info

Forrás: Wiki

Az emberek nagyjából 85%-a a jobb kezét használja elsődlegesen a finomabb műveletek elvégzéséhez, mint amilyen az írás, rajzolás, kanállal való evés. A többi 15%-nak pedig a bal keze a domináns. Részben genetikai okai vannak a kialakulásának. Az iskolákban a 20. század közepéig még veréssel is igyekeztek arra szoktatni a gyerekeket, hogy a jobb kézzel írjanak. A balkezeseknek a jobb agyféltekéje a domináns, művészeknél elég gyakori.

A nyugati országokban növekszik az előfordulása. Manapság már szerencsére nem próbálják a pedagógusok sem átszoktatni a jobb kéz használatára a balkezes gyerekeket. Számtalan eszközt, például kávékiöntőt, ollót, konzervnyitót készítenek balkezesek részére. Már a magzati életben eldől, hogy melyik agyfélteke, és így melyik kéz lesz a domináns. A megváltoztatásra tett kísérletek súlyos zavarok kialakulásához vezethetnek, számolási-, olvasási-, írási nehézségekhez. Gyakran éri hátrányos megkülönböztetés a balkezeseket. A magyar nyelvben sok esetben a bal szót a rosszal azonosítják, gondolhatunk a balsors, balszerencse, baljóslatú, baleset, balfácán szavakra.

Egy autóbuszvezető emberségből jelesre vizsgázott – megható történet következik

2018. augusztus 12. vasárnap

Facebook, Mr.Gabee, Csepel.info

Turán Györgyi szombaton facebookra írt története futótűzként terjedt el az interneten, melyben a 196-os egyik vezetője emberségből dicséretes ötösre vizsgázott. A történet magáért beszél, melyet változtatás nélkül közlünk:

Tegnap délután kissé elgyötörten és éhesen mentem hazafelé, a buszra felszállva (196A)már az első pillanatban egy szokatlanul fiatal, tetovált, napszemüveges vezetővel találkozott a tekintetem. Már felkészültem, hogy gyorsan leülök és erősen megkapaszkodom, mert azok a nyugdíjas korú buszvezetők akikkel össze hoz a sors sajnos elég érdekes vezetési stílussal rendelkeznek. Időnként olyan érzés mintha egy kalandparkba vagy vidámparkba váltottam volna jegyet. A vezetőfülkében jó hangulatú zene szólt és a busz simán haladt előre, nem rángatot és nem pattogtam rajta. (tovább…)

Purhabot fújtak egy gépkocsi kipufogójába

2018. augusztus 11. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint pénteken valaki purhabot fújt egy gépkocsi kipufogójába.

Valakinek tuti, hogy komoly rosszakarója van. Esetleg szerelmi csalódás? Nem tudni, mindenesetre szépen elintézte a dolgot.

Filmet forgattak a Poci büfénél

2018. augusztus 10. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

dav

Korábban beszámoltunk róla, hogy filmet forgattak a Szent István úti Poci büfé előtti területen. Az információt követően felvettük a büfével a kapcsolatot, hogy bővebbet megtudjunk a forgatásról.

A Poci büfé szerkesztőségünkhöz az alábbi közleményt küldte:

Egy rövid filmet forgattak le a helyszínen, melynek témája az egyik bankfiók hitelkonstrukciójával kapcsolatos. Elméletileg pár hét múlva látható lesz, de pontos dátumot még mi sem tudunk. Üdvözlettel : Poci Büfé.

72 éves a forint

2018. augusztus 2. csütörtök

Google, Mr.Gabee

1945 őszén a Magyar Kommunista Párt megtette az infláció felszámolására irányuló első intézkedéseket, és az Állami Pénzverő 1945 októberében megbízatást kapott egy új forgalmi pénz terveinek elkészítésére. Amíg a tervezés gyorsan haladt, a gyártáshoz szükséges anyagok és eszközök előteremtése a nehéz gazdasági helyzetben korántsem volt ilyen egyszerű.

A forint és a különböző címletű filléres érmék verése 1946 januárjában kezdődött meg. Mivel a nemesacél a Kossuth-híd építéséhez volt nélkülözhetetlen, a verőtövek készítéséhez kilőtt harckocsik tengelyeit szerelték ki és darabolták fel. 1946. július 3-án az akkori magyar kormány tagjai, Tildy Zoltán köztársasági elnök vezetésével meglátogatták az Állami Pénzverőt, és megtekintették a verőgépek és az ott dolgozók munkáját.

(tovább…)

A lakosságvédelmi szirénákat ellenőrzik a kerületben

2018. augusztus 1. szerda

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

A katasztrófavédelem szakemberei 2018. augusztus 6 és 10 között végzik a kerületben elhelyezett lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését, próbáját. Ebből adódóan egy-egy sziréna időnként rövid ideig megszólal.

Kérjük, a tisztelt lakosságot, hogy a lakosságvédelmi sziréna hangos próbájától ne ijedjen meg, ugyanis az nem jelez veszélyt.

(tovább…)

Különleges gofrizó nyílik Pesterzsébet szívében

2018. július 31. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

2018.08.04.-én (szombaton) 11 órakor nyitja meg kapuit a szomszédos Pesterzsébet szívében (főterén a sétáló utcában) egy különleges gofrikat árusító üzlet.

Bővebb információ:
https://www.facebook.com/starwafflebudapest/