‘Érdekes’ kategória archívum

A budapesti olimpia megrendezésének esélyei minimálisra csökkentek

2017. február 21. kedd

Csepel.hu

e_csepel_olimpia

A budapesti olimpia nemzeti ügy volt, ami mögül az ellenzék sunyi módon kihátrált, s pártüggyé silányította a nemes kezdeményezést – mondta Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, amikor arról kérdeztük, hogyan értékeli a kialakult helyzetet.

Az olimpiai pályázatot Budapest nyújtotta be, az ügyben akkor politikai konszenzus volt a fővárosban. A pályázatot annak benyújtásakor az ellenzéki pártok is – egyetlen LMP-s ellenszavazattal – támogatták – fogalmazott a sportvezető politikus. (tovább…)

Aljas indokból: Szenteczky János jogerősen bűnös

2017. február 20. hétfő

Csepel.hu

szenteczky_jnos

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélték Szenteczky Jánost. A csepeli MSZP elnöke, fővárosi alelnöke jelenleg a párt csepeli-soroksári országgyűlési képviselő-jelöltje is. A politikus a csepeli lakásmutyi ügyként elhíresült bűncselekmény-sorozatban szintén vádlottként áll a bíróság előtt.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság Szenteczky János fellebbezését követően szigorított az első fokú ítéleten. A politikus a jogerős ítélet alapján a Csepel.info hírblog nevével visszaélve adott ki egy újságot a 2010-es önkormányzati választások idején. A lapban titokban készített és manipulált diktafonos hangfelvételeket valamint hazugságokat használt fel politikai ellenfelei – többek között Németh Szilárd és Borbély Lénárd – befeketítésére. Szenteczky a bűncselekményekkel polgármester-jelöltként próbált meg politikai előnyhöz jutni. Mivel őt számos köztörvényes bűncselekménnyel összefüggésbe hozták, azt a látszatot akarta kelteni, hogy ellenfelei sem jobbak nála. (tovább…)

Okostelefon válthatja a bankkártyát

2017. február 19. vasárnap

Magyar Idők

Okostelefon válthatja a bankkártyát

A pénztárcánkat elveszíthetjük, otthon felejthetjük vagy ellophatják, viszont mivel már létezni sem tudunk mobiltelefon nélkül, az okosmasina mindig nálunk van, így nyugodtan helyettesítheti a bankkártyát készpénzfelvételkor.

A bankok felismerték a mobiltelefon nélkülözhetetlenségét, és már rá is kattantak erre a trendre. Azok az ügyfelek, akik nem akarnak hosszasan kotorászni tárcájukban bankkártya után, vagy olyan helyre tették el a legutóbbi használat után, ki tudja, hányadszor, hogy már maguk sem emlékeznek rá, rövidesen telefonjukkal nyithatják meg a pénzkiadó automaták csapját – legalábbis az Egyesült Államokban.

(tovább…)

Magyar siker a Berlinalén

2017. február 19. vasárnap

Folytatódik a magyar filmek diadalútja

Hirado.hu

Magyar siker a Berlinalén

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján.

A rendező az elismerés átvételekor azt mondta, hogy egy annyira egyszerű filmet akartak készíteni, “mint egy pohár víz”, a munka mégis nagyon kemény volt. A legnehezebb az volt benne, hogy miként “rejtsék el” az alkotásban a film témáját, amely csak “jószívű” embereknek mutatkozik meg.

(tovább…)

Pápai Joci nyerte A Dal döntőjét

2017. február 18. szombat

Hirado.hu

Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci előadásában az Origo, Zävodi + Berkes Olivértől a #háttérzaj, Kanizsa Ginától a Fall Like Rain és Radics Gigitől a See It Through közül a tévénézők választották ki a nyertest.

(tovább…)

Így néz ki a londoni olimpia helyszíne – ezeket köszönheti Budapest az 1886-os kiállításnak

2017. február 17. péntek

888.hu

A 2012-es londoni ötkarikás játékok helyszínei elképesztőek. A Heti Válasz jóvoltából bepillantást nyerhetünk az 2012-es londoni játékok helyszíneire. 

A londoni játékok szervezése azzal kezdődött, hogy 2012-ben az olimpiai park utóhasznosításának felügyeletére létrehozták a Londoni Örökségfejlesztési Társaságot, mely hosszú távú, tíz évre szóló tervet készített. A szervezet vezető testületében sport-, turisztikai, városfejlesztési, üzleti, pénzügyi és marketingszakemberek foglalnak helyet, hogy együtt felügyeljék az East End megújulását.

(tovább…)

Elkapták az ál-Hitlert: nagy bajba kerülhet

2017. február 14. kedd

Index, Csepel.info

elkaptak-az-al-hitlert

Hétfőn este az ausztriai Braunauban elfogták azt a férfit, aki Hitler hasonmásaként tűnt fel a városban. A férfi többször is Adolf Hitler egykori szülőháza előtt pózolt vagy turistákkal fotózkodott. Ez a Moszkvában pózoló ál-Leninekkel ellentétben nagy hiba, a férfi ugyanis akár börtönbe is kerülhet.

Hétfőn este is díszlépésben masírozott fel-alá Hitler szülőháza előtt. A rendőrség 48 órára őrizetbe vette. Az osztrák államügyészség eljárást indított ellene, Ausztriában ugyanis bűncselekménynek számít a nácizmus propagálása és az egykori diktátor dicsőítése. A férfit az osztrák alkotmányvédelmi hivatal is kihallgatja. (tovább…)

Kiderült, hogy mikor nyitja kapuit az új Rizmajer sörház

2017. február 9. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Ahogy korábban beszámoltunk róla, A belvárosban nyitja új sörházát a Rizmajer Kézműves Sörfőzde a Blaha Lujza tértől néhány méterre, a József körút 14 szám alatt. A nyitás időpontja: 2017. február 10. 18 óra.

A nyitással együtt a vendégek megkóstolhatják a Nohoplimit nevű nedűt is, mely egy jó nagy adag szicíliai naranccsal fűszerezett sör.

Ha nyert, nem Ön fizet!

2017. február 2. csütörtök

Csepel.hu

brfk_nagy

Nagy értékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteség érheti Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni.

„Gratulálunk! Ön nyert!”

Az utóbbi időben történtek olyan esetek, hogy kéretlen telefonálók közismert áruházláncok nevében nyereményjátékra, vagy nyeremény-azonosításra hivatkozva kerestek meg telefonon keresztül budapesti lakosokat, és azt állították, hogy a telefonszámukat “kisorsolták”. A nyeremény átvételéhez azonban, szükségük van arra, hogy a nyertes személy, egy ATM automatán keresztül több tízezer forint értékben, mobiltelefon feltöltéseket hajtson végre a hívók által megadott telefonszámokra.

(tovább…)

Festményvásár mézkóstolóval

2017. február 2. csütörtök

Csepeli Városkép, Mr.Gabee

Azt ArtHome Galéria közel 400 festményt mutat be 50-60 alkotótól, melyek akár a helyszínen megvásárolhatók!

A kiállításon a vácrátóti Király Méhészet házi mézei is megkóstolhatók.

Budapesten már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása

2017. február 2. csütörtök

Csepel.hu

clear-sky-12

A 2017. január 31-i, keddi mérési eredmények ma hajnali értékelése alapján még indokolt volt a tájékoztatási fokozat fenntartása. A mérési eredményeken túl a szálló porra vonatkozó tájékoztatási fokozat elrendeléséhez, vagy megszüntetéséhez az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése is szükséges.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára vonatkozó – ma 14:25-kor ismételten megerősített – előrejelzése szerint Budapesten ma még tovább folytatódik a borult, párás, alkalmanként csapadékos idő, a csapadék hatására lassan csökken a PM10 koncentráció. Csütörtökön már számottevő csapadék már nem várható. Pénteken és szombaton az átkeveredés javul, így a levegőminőség is kedvezőbben alakulhat – az elmúlt időszakhoz hasonló szmogos helyzettől a mai kilátások alapján már nem kell tartani.

(tovább…)

Naponta többször ajánlott síkosság-mentesíteni a járdákat

2017. február 1. szerda

Csepel.hu

korcimer

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A hideg időben hulló csapadék miatt kialakuló jegesedés következtében síkossá váltak és válhatnak a járdák Budapest területén.

A hideg időben hulló eső, vagy hó hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. Ezért fontos, hogy a járdák síkosság mentesítése, az időjárás függvényében akár naponta több alkalommal is megtörténjen.

(tovább…)

Szmogriadó – nem teljesültek a riasztási fokozat megszűnésének feltételei

2017. január 26. csütörtök

Csepel.hu

600x365_smog-and-electric-lines

Tájékoztatás a fővárosi környezeti levegő szerdai szállópor-szennyezettségéről – továbbra is indokolt a riasztási fokozat és az ahhoz tartozó gépjárműforgalom korlátozásával járó hatósági intézkedés további fenntartása

A javulás lassuló mértékben folytatódott – a harmadik napja tartó jelentős és állandósult forgalomcsökkenés mellett szerdán, keddhez képest, már kisebb mértékű javulás jött létre, mint egy nappal korábban, ugyanakkor a fővárosban még mindig nem teljesültek maradéktalanul a riasztási fokozat megszüntetésének feltételei.

(tovább…)

Németországba küldte kártérítési igényét Strein Oszkár

2017. január 24. kedd

Csepel.hu

streino

Elküldte Németországba kárpótlási igényét a 93 éves Strein Oszkár, Csepel díszpolgára, egykori kényszermunkás, akit a szovjet hatóságok 1945 január 19-én hurcoltak el Csepelről a Szovjetunióba háromszáz férfi társával együtt. Németország kormánya tavaly nyáron ajánlott fel jelképes összegű kártérítést azoknak a még életben lévő német nemzetiségű egykori elhurcoltaknak, akiket a Szovjetunióban kényszerítettek rabszolgamunkára. A kártérítés csak civil elhurcoltaknak jár, az egykori hadifoglyok nem jogosultak rá.

Csepelről a hivatalos adatok szerint annak idején legalább 269, főként német nemzetiségű férfit vittek el a szovjet hatóságok, akiket a jelenleg Ukrajna területén található Liszicsanszk városában dolgoztatták szénbányákban. A kényszermunkások egyharmada soha nem térhetett haza, mert meghaltak a kimerültségtől, éhínségtől, betegségek következtében. Az elhurcoltak többségét 1948 nyarán engedték el. Strein Oszkár az utolsó csepeli túlélő. (tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó 2017-es első száma

2017. január 12. csütörtök

Csepel.hu

cimlap

A tartalomból: Járda épül Hároson, sebészeti lézert kap a rendelőintézet – többek között erről is döntöttek a képviselők a decemberi testületi ülésen. További részletek a lapban. 

Csepeli álláspiac: kiket keresnek most? Állások, kereseti lehetőségek.

(tovább…)