‘Érdekes’ kategória archívum

Újra „Szépírás a kézírás és ékes rovás” című vetélkedő

2023. június 6. kedd

Csepel.hu

Szépírás a kézírás kategóriában, az első fordulóban 40 pályamű érkezett márciusban. Pilinszky János: Levél Petőfi Sándorhoz című esszéjét kellett leírni. Húszan jutottak be a döntőbe. Ékes rovás kategóriában hatan küldték be Petőfi Sándor: Nemzeti dalát.

A döntőben a szépírók Ravasz László: A magyarság című írását kapták feladatul, a rovók az ismert A Vidrócki híres nyája kezdetű betyárdalt róhatták papírra. A vetélkedőn a diákok mellett egy pedagógus, illetve egy iskolai dolgozó is megmérettette magát szépírásban.

(tovább…)

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.   (tovább…)

Társasjátékok éjszakája Csepelen

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Idén először Csepelen is megrendezték a különleges programot, amelynek a Rákóczi Kert-Családok Parkja adott otthon.

A legkitartóbb csapatot, amelyik a kezdettől éjjel kettőig kitartott külön játékkal is díjazták.

(tovább…)

Bozsik Fesztivál az óvodásoknak

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

Idén második alkalommal, 11 helyszínen zajlottak a versenyek, amelyek 18 óvodából 28 sportcsoportja vett részt. A csapatok 12-15 fővel indultak.

Az egyes állomásokon labdás ügyességi játékokban, fogócskában, kapura lövésben és különböző akadályversenyekben mérkőztek meg a gyerekek. A végén mindenkit oklevéllel és ajándékkal jutalmaztak.

(tovább…)

Elsősegély szimulációs oktatás után újraélesztéshez szükséges eszközöket kaptak a közteresek

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

A nyár beköszöntével újabb feladattal birkóztak meg a csepeli közteresek. Az állomány járőrei elsősegély szimulációs oktatáson vettek részt tegnap, értesült portálunk.

Az oktatást Liktor Lajos mentőtiszt, egyetemi szakoktató tartotta. Az oktatás során a járőrök az újraélesztés folyamatait gyakorolták és a kórházon kívüli baleseti, traumatológiai elsősegélynyújtás alapelvein nyugvó traumatológiai elsősegélynyújtást sajátították el.   (tovább…)

Gyöngyhajú lány bemutatója Csepelen

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

Csepelen két telt házas előadással mutatkozott be a Gyöngyhajú lány balladája a Munkásotthonban.

A felcsendülő Omega-slágerek, a kiváló musical színészek és az ExperiDance táncművészei garantálták a fergeteges hangulatot.

(tovább…)

Június 15-től lehet pályázni a társasházaknak energiahatékonysági felújításra

2023. május 31. szerda

Tisztelt Társasházak/Lakásszövetkezetek!

Június 15-től pályázhatnak lakóházaik energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására. A pályázat keretén belül csepeli, a földszinttel együtt legalább 3 szintes, de maximum 12 szintes, minimum 15 lakással rendelkező, 1946-2002. között épült lakóépületekre igényelhető támogatás. A támogatott tevékenységek köre és a támogatás összege a következők szerint alakul: (tovább…)

Felújították a baptista óvoda udvarát

2023. május 31. szerda

A csepeli önkormányzat négy és félmillió forintért felújította a Majd Megnövök Baptista Óvoda udvarát az Űrhajós utca 4/a szám alatt. Ebből az alkalomból Borbély Lénárd polgármester köszöntöte a gyerekeket, valamint Bartha Csilla óvodavezetőt és munkatársait.

Az eseményen megjelent Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, illetve Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója. (tovább…)

Gyöngyhajú lány Csepelen

2023. május 28. vasárnap

Csepel.hu

A Csepeli Munkásotthon a Vadak Ura című musical kapcsán bizonyította, hogy tökéletes helyszíne lehet a Gyöngyhajú lány című darabnak is.

Az előadás kapcsán Szabó Máté és Füredi Nikolett musicalszínésszel beszélgettünk.

(tovább…)