‘Érdekes’ kategória archívum

Megjelent a Csepeli Hírmondó 2017-es első száma

2017. január 12. csütörtök

Csepel.hu

cimlap

A tartalomból: Járda épül Hároson, sebészeti lézert kap a rendelőintézet – többek között erről is döntöttek a képviselők a decemberi testületi ülésen. További részletek a lapban. 

Csepeli álláspiac: kiket keresnek most? Állások, kereseti lehetőségek.

(tovább…)

Borbély Lénárd: Aggályos és jogszerűtlen a metrókocsik beszerzésének egyes eljárásai

2017. január 10. kedd

Csepel.hu

bl_echo

Borbély Lénárd a Napi Aktuális vendége volt.

Az Alstom-bizottság aggályosnak és jogszerűtlennek tartja a metrókocsik beszerzésének egyes eljárásait – mondta el a testület elnöke. Borbély Lénárd közölte: a vizsgálatok alapján úgy tűnik, mintha a közbeszerzési eljárásnak nem igazán lehetett volna más nyertese, mint az Alstom.

A csepeli polgármester hozzátette: a Fővárosi Közgyűlés január végi ülésén javasolni fogja, hogy a bizottság jelentését terjesszék a Legfőbb Ügyészség elé. Borbély Lénárd kifejtette: az általa vezetett testület feladata az volt, hogy megvizsgálja a beszerzéssel kapcsolatos döntési mechanizmusok működését, és a szerződéskötés körülményeit.

A teljes interjút megtekinthetik IDE kattintva. 

Forrás: Echo TV

Borbély Lénárd: További intézkedések a rendkívüli hideg időjárásra való tekintettel

2017. január 7. szombat

Csepel.hu

15823238_1530541413626111_254795094175536868_n

A Csepeli Városgazda munkatársai hétvégén folyamatosan járják a kerületet és tűzifát osztanak azoknak, akik otthonukban így fűtenek.

A mai napon rendkívüli munkavégzést is elrendeltünk a családgondozók számára, akik felkeresik az egyedül élő csepelieket. Amennyiben bárkinek segítségre van szüksége, munkatársainkra most is számíthat.

(tovább…)

Magyar Kultúra Napja – Puszták népe

2017. január 4. szerda

Csepel.hu

mkn_2017_a3

A Nemzeti Táncszínház szervezésében a Duna Művészegyüttes Puszták népe c. előadásával köszöntjük Csepelen a magyar kultúra ünnepét, melyre Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata szeretettel vár mindenkit.

Időpont: 2017. január 22., 17 óra
Helyszín: Nagy Imre ÁMK sportcsarnok (1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.)

Házi őrizetbe került a csepeli társasházban lövöldöző volt rendőrtiszt

2017. január 4. szerda

Blikk.hu

blikk

Házi őrizetbe került az a volt rendőrtiszt, aki ittasan több lövést adott le december elsején egy csepeli társasházban a lépcsőház plafonjára és rálőtt egy férfira.

A Fővárosi Törvényszék szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a házi őrizetét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a volt rendőrnek, aki ellen emberölés kísérlete miatt folytat nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség. (tovább…)

68 éve jött létre Nagy-Budapest

2017. január 2. hétfő

MANDA

1

Budapestet tíz kerület alkotta 1873-ban Forrás: Manda

A Magyar Országgyűlés 1949. december 20-án szavazta meg azt a törvényt, amely 1950. január 1-vel Budapesthez csatolt Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye területéből hét, addig önálló várost és tizenhat nagyközséget. A főváros tehát éppen hatvanöt éve létezik a mai határai között.

Budapest 1873. november 17-én jött létre, Pest és Buda szabad királyi fővárosok, valamint a vármegyéhez tartozó Óbuda mezőváros egyesítésével, az új város lakóinak száma körülbelül 300 ezer fő volt. (tovább…)

Miért eszünk szilveszterkor virslit?

2016. december 31. szombat

Origo

Miért eszünk szilveszterkor virslit?

Számos szilveszteri szokás hátterében komoly hagyományok állnak, ezért úgy gondoltuk, biztosan a virslizésnek is van valami oka. Nincs.

Újévkor lencsét kell enni, meg malacot, hogy sok pénzünk legyen, csirkét semmiképpen, mert elkaparja a szerencsénket, ezt mindenki tudja. Devajon van valami a nagyon jellemző virslifogyasztás hátterében is?Úgy tűnik, semmi, így akár abba is hagyhatjuk.
(tovább…)

A válogatottért összegyűltek a magyar emberek – Csepelen is

2016. december 30. péntek

Nemzeti Sport, AFP, Uefa.com, Wikipédia, Lokál, Csepel.info

marseille-2016

Marseille-i utcakép – amerre a szem ellát, mindenütt magyarok, mintha tényleg összegyűlt volna a világ magyarsága (Fotó: Pór Károly)

A 2016-os esztendőből, így év végéhez közeledvén, szerencsére sok mindenre érdemes visszatekinteni, sok szép magyar sikert felidézhetünk. De ha csak egyet emelhetek ki, akkor én a franciaországi Európa-bajnokságot említeném, amelyet a helyszínen átélni, erről tudósítani életre szóló élményt jelentett számomra. Eb-élmény, szubjektíven. Bejegyzésünkben a Nemzeti Sport Online év végi összefoglalóját olvashatják, melyet csepeli és egyéb érdekességekkel egészítettünk ki képaláírások formájában. 

Tudják, mi a legjobb a nyári Európa-bajnokságban? – nyitja írását Pór Károly a sportnapilap újságírója.

Az, hogy az ott szerzett élményeket már az életben nem veszi el tőlünk senki. A felvételeket, az Eb alatt készített fényképeket, videókat mindig elő lehet venni. (tovább…)

Az “otthon” a budapestiek kedvenc szava

2016. december 27. kedd

Budapest.hu

szerelem

Életre kelt szavak, kifejezések a “Neked mit jelent Budapest?” kiállításon a Budapest Projekt Galériában, Fotó: Kiss Emese, Budapest.hu

Otthon, szabadság, lehetőség – ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvélemény-kutatásban. A “Neked mit jelent Budapest?” címmel indított felmérés során egy külön erre a célra létrehozott szógyűjtő felület segítségével bárki beküldhette a saját szavát Budapestről.

A kampány ideje alatt, a lakosság aktív részvételének köszönhetően több ezer szó beküldésével formálódott ki az itt élők meglehetősen pozitív véleménye a fővárosról. A legnépszerűbb szavakból december közepén nyitotta meg kapuit a “Neked mit jelent Budapest?” kiállítás a Budapest Projekt Galériában, ahol szó szerint életre kelnek a lakosság által beküldött szavak, kifejezések. (tovább…)

Karácsonyi Mesebusz Csepelen

2016. december 26. hétfő

Fodor Zsolt/Facebook, Csepel.info

mesebusz-karacsony-2016-2

Képek: Fodor Zsolt/Facebook

Karácsonyi díszítést kapott a már jól ismert csepeli Mesebusz. Fodor Zsolt, a jármű vezetője és munkatársai ezzel kívánnak boldog ünnepet minden csepelinek. 

A beszámoló szerint szilveszterkor is díszíteni fognak, és rajzverseny is lesz apró ajándékokkal. (tovább…)

Zseniális oldal, amely minden diák álma: magától megoldja a matekpéldákat

2016. december 25. vasárnap

Eduline, Csepel.info

tutshot2b[1]

Sőt, nemcsak megoldja, hanem lépésről lépésre le is vezeti – nagy segítség érettségire, vizsgára készülőknek.

A hvg.hu találta a MathPapa nevű oldalt, amely pillanatok alatt megoldja a legbonyolultabb egyenleteket is, majd lépésről lépésről levezeti őket. Az eredményt meg is oszthatjátok, sőt, az oldalon rengeteg gyakorlófeladatot és tesztet találtok.

csepel.info

Donald Trump gratulált a csepeli futóknak

2016. december 23. péntek

Csepel.hu

img_5793

A hír igaz: Donald Trump megválasztott amerikai elnök még 1997-ben és 1998-ban egy New York-i egy mérföldes futóverseny főszponzoraként gratulált a csepeli Tusai Brigittának és menedzserének, Babinyecz Józsefnek a sikeres szereplésért. Donald Trump üzletemberként támogatta a sportot, a New York-i futóversenyre félmillió dollárt ajánlott fel. Tusai Brigitta az erős nemzetközi mezőnyben hatodik lett mindkét alkalommal, a szintén csepeli Babinyecz József pedig egy korábbi New York-i veterán maratoni versenyen ért el negyedik helyezést.

Az emlékezetes verseny hivatalos elnevezése ez volt: The Donald J. Trump Fifth Avenue Mile, vagyis jelezték a főszponzor nevét és lakcímét, ahol a versenyzők az egy mérföldet lefutották. A helyszín a Trump Tower közelében volt, ahol a megválasztott elnök jelenleg is lakik. Az évente megrendezett hagyományos nemzetközi versenyen meghívásos alapon vehettek részt a világ legjobb férfi és női futói. Mindkét kategóriában tizenöten indulhattak. Köztük szerepelt az akkor 21 éves Tusai Brigitta, aki abban az időben a legjobb magyar női középtávfutó volt, jelenleg pedig a Csepeli Diákatlétikai Club edzője. Az erős mezőnyben 1997-ben és 1998-ban is hatodik lett.    (tovább…)

Átadták a Kossuth Lajos utcai üzletközpont megújítására kiírt pályázat díjait

2016. december 20. kedd

Csepel.hu

gma_2941

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Polgármesteri Hivatal épületében ünnepélyes keretek között átadta a Kossuth Lajos utcai üzletsor megújítására kiírt ötletpályázat díjait.

Az önkormányzat idén tavasszal nyílt ötletpályázatot hirdetett a Csepel belvárosának központi elemét jelentő Kossuth Lajos utcai, úgynevezett Ü1 és Ü2 üzletközpontok megújítására. A felhívásra 13 pályamű érkezett be, amelyeket az önkormányzat közönségszavazásra bocsátott.

Az ünnepélyes díjátadón Borbély Lénárd, Csepel polgármestere úgy fogalmazott, a Kossuth Lajos utca megújítása Csepel életében új fejezetet nyithat. (tovább…)

Odaítélték a Gramofon-díjakat

2016. december 16. péntek

ATV, MTI

A díjazottak között az Egressy Zeneművészeti és a Vienna Konservatorium két professzora, Oláh Dezső és Borbély Mihály is szerepel. Szívből gratulálunk a díjazottaknak.

Várjon Dénes, Baráti Kristóf, Borbély Mihály, a Bágyi Balázs New Quartet és az Oláh Gipsy Beats is Gramofon-díjat vehet át a péntek esti díjkiosztón, amelyen a legjobb klasszikus zenei, dzsessz- és népzenei/világzenei hanglemezeket ismerik el.

A díjakat a Gramofon – Klasszikus és Jazz című folyóirat szerkesztősége és kiadója alapította 2001-ben, az idei a tizenhatodik díjkiosztó. A döntésben kereskedelmi (lemezeladási) szempontok sohasem játszanak szerepet, kizárólag a művészi minőség és a felvételtechnikai megvalósítás színvonala dönt – tájékoztatta Retkes Attila, a Gramofon főszerkesztője pénteken az MTI-t.
(tovább…)

Óévbúcsúztató koncert a Szent Imre téren

2016. december 16. péntek

Csepel.hu

plakat_rgo_2016_a3-page-001

Fellép Szikora Róbert és az R-GO. Mindenkit szeretettel várunk!