‘Érdekes’ kategória archívum

Polgármesteri kérés a csepeli szállásadók felé

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd csepeli polgármester levélben fordult a kerületi szállásadókhoz, arra kérve őket, nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azzal, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne szüntessék meg a lakás- vagy szobabérleti szerződését – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutott levélből.

Alább közöljük a teljes írást.

(tovább…)

Április 1. bolondok napja

2020. április 1. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee, http://sulihalo.hu

Április elseje a bolondság, a tréfálkozás napja. Többféle magyarázat is létezik, hogy hogyan lett április elseje a “bolondok” napja.

Az áprilisi tréfálkozás eredetét Franciaországban kell keresnünk. A régi francia naptár szerint az esztendő április 1-jén kezdődött. Ezen a napon ősi szokás szerint az ismerősök ajándékokkal lepték meg egymást. IX. Károly király 1564-ben azt a rendeletet hozta, hogy az esztendőnek onnantól fogva január 1-jén kell kezdődnie. Így az ajándékozások időpontja is áttolódott január elsejére, de a régi évkezdet még sokáig kísértett az emberek emlékezetében. Eleinte április 1-jén is küldözgettek ajándékokat egymásnak, majd – tekintettel a kettős költségre – az április elseji ajándékozgatás átalakult: értékes meglepetések helyett inkább tréfákat küldtek, s végül kialakult az a szokás, hogy a hamis évkezdetet hamiskodással, vagyis bolondozással ünnepelték meg. (tovább…)

Változik a Csepeli Piac működési rendje

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Többen jelezték, hogy a Csepeli Piac nyitva tartásával kapcsolatban szeretnének változást kérni, hogy a 65 év alattiak kora reggel is be tudjanak vásárolni. Az elmúlt napok tapasztalatait összegeztük – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a piacot meglátogatva hallgatta meg a vásárlók és az árusok véleményét.

Ennek alapján változik a működési rend.

(tovább…)

Megújulva várja vissza nézőit a KULTIK Csepel

2020. március 31. kedd

KULTIK, Mr.Gabee, Csepel.infoOldalunk egyik együttműködő partnere a KULTIK Mozi hatalmas átalakuláson esik át. Mr.Gabee szerkesztőnk az elmúlt napokban bekukkantott az átalakítási munkálatokba, melynek során természetesen képeket is készített.

Az alábbiakban a KULTIK mozi közleményét olvashatják: (tovább…)

Háziorvosi elérhetőségek a veszélyhelyzet időszakában Csepelen

2020. március 27. péntek

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Lakosok!

Amint Önök is tapasztalhatták, sajnos a jelenlegi megváltozott helyzetben nehezebbé vált a háziorvosokkal történő kapcsolat-felvétel, a rendelők telefonszámai nagyon leterheltek, gyakran foglaltak. A kapcsolatfelvétel megkönnyítése céljából az alábbiakban egyes rendelések e-mail címeit, illetve ahol rendelkezésre áll, mobiltelefonszámokat is közzéteszünk. (A mobiltelefonszámok rendelési időben hívhatók.)

Javasoljuk, hogy az e-mail címeken elsősorban vény igényeket juttassák el a háziorvosokhoz, nevük, TAJ számuk, telefoni elérhetőségük megadásával (a vényigény esetleges pontosítása céljából). Az elektronikus recepteket a gyógyszertárakban TAJ kártyájukkal, valamint személyi igazolványukkal tudják kiváltani.

(tovább…)

Március 28-a szombattól változik a Csepeli Piac működési rendje 

2020. március 27. péntek

Csepel.hu

A koronavírus-járvány kapcsán március 28-tól életbe lépő kijárási korlátozás miatt az önkormányzat újabb intézkedést vezetett be a Csepeli Piac nyitva tartásával és a beléptetéssel kapcsolatban, értesült a Csepel.info Borbély Lénárd polgármester Facebook-bejegyzése alapján.

Alább közöljük a teljes posztot.

(tovább…)

Kerítésre akasztott szájmaszkot osztogat egy királyerdei lakos

2020. március 26. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info
Csarnai Attila, szerkesztőségünk barátja hívta fel figyelmünket egy királyerdei utca kerítésére, ahol az igatlantulajdonos meglepő módon jó minőségű maszkot nyújt térítésmentesen mindendenkinek.

Ehhez nem kell mást tenni, mint leakasztani egyet.

A koronavírus-járvány kapcsán a kerületben eddig meghozott intézkedések

2020. március 25. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat továbbra is mindent megtesz az itt élők biztonságáért, egészségük védelméért. Csokorba szedtük az eddig meghozott intézkedéseket.

(tovább…)

Elhalasztják a tokiói olimpiát

2020. március 24. kedd

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A történelmi döntés azt jelenti, hogy jövőre először rendeznek nyári ötkarikás játékokat páratlan évben.

(tovább…)

Aki teheti, maradjon otthon

2020. március 24. kedd

Csepel.hu

Az iskolában egyetlen gyerek sincs ügyeletben, óvodában és bölcsődében összesen 16 gyerekre vigyázunk, ez egy intézményen belül történik. A gyerekek étkeztetése megoldott – tájékoztatta lapunkat Borbély Lénárd. A polgármester a koronavírus-járvány kapcsán a napokban hozott újabb csepeli intézkedésekről is beszámolt.

Az önkormányzat egyik kiemelt feladata a szociális étkeztetés megszervezése, mondta a polgármester, hozzátéve: a rászorultak, illetve aki krízishelyzetbe kerül, jelentkezhetnek az ismert telefonszámokon. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekről is a közétkeztetés keretében gondoskodnak, ugyanúgy, mint ahogyan azokról a 70 év felettiekről, akik otthon maradnak. „Nekik segítünk, megoldjuk helyettük a bevásárlást, a gyógyszerek kiváltását, ehhez fontos tudni, hogy ez önköltségből történik; mi a fizikai segítséget tudjuk ehhez nyújtani”.

(tovább…)