‘Érdekes’ kategória archívum

Legszebb konyhakertek program

2018. április 24. kedd

Csepel.hu

Idén is meghirdetésre kerül a “A legszebb konyhakertek” program, a jelentkezési lapot PDF formátumban letöltheti pdfIDE kattintva. Részletes tájékoztatásért kattintson IDE (tovább…)

Austrian Classics 2018, Innsbruck (AUT)

2018. április 24. kedd

Csepel.hu

21. alkalommal rendezték meg a nyílt Osztrák bajnokságot Innsbruckban. A festői alpesi városba 28 ország, 220 klubjából, 1149 sportoló érkezett, akik 2124 nevezéssel léptek a 14 tatami vagy a 2 ring valamelyikébe.

A dublini Irish Open, és az egy hónap múlva kezdődő budapesti Világkupa után, ez a harmadik legnépesebb viadal a kontinensen, ami egyben pontszerző verseny is a ranglistákhoz. A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia Jároszkievicz Krisztián Mester vezetésével vágott neki a három napos tornának.

(tovább…)

Mátyás király virágágyásokat díjaztak a Föld napján

2018. április 23. hétfő

Csepel.hu

A környezet, a természeti szépségek, a fák és virágok szeretetéről szólt a Föld napja Csepelen, amelyet a Szabó Magda Közösségi Térben és az előtte felállított színpadon rendeztek meg április 22-én.

Világszerte ezen a napon tartják a Föld napját, amely a környezetünk megóvását, az élhetőbb lakókörnyezetünk kialakítását szolgálja. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

(tovább…)

Minszki delegáció járt Csepelen

2018. április 22. vasárnap

Csepel.hu

A Minszk Napok alkalmából Tarlós István főpolgármester meghívására Budapestre látogatott Andrej Sorec, Minszk főpolgármestere.

A belorusz delegáció tagja volt Denisz Ovsyanikov, a minszki Partizan kerület polgármestere, aki április 20-án együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével, másnap pedig egy három fős üzleti delegáció kíséretében egy napos látogatást tett Csepelen.

(tovább…)

Meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je

2018. április 21. szombat

noizz, index

Avicii legnépszerűbb dala a másfélmilliárdos nézettséget hozó Wake Me Up

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je.

A svéd lemezlovas a 2010-es évek EDM lázának egyik legtehetségesebb alakja volt, dolgozott együtt Robbie Williamsel vagy épp David Guettával, halála a teljes zeneipart megrázta Madonnától Tieston át Martin Garrixig.

(tovább…)

A csepeli német nemzetiségi táncosok jótékonysági estje

2018. április 21. szombat

Csepel.hu

Jótékonysági estet rendezett a csepeli német nemzetiségi önkormányzat a Királyerdei Művelődési Házban április 20-án. Lászlóné Balázsovits Magdolna, a csepeli német nemzetiségi önkormányzat elnöke megköszönte azt a segítséget, amelyet a csepeli önkormányzat, különféle intézmények és jó néhány magánszemély nyújtott azok után, hogy tavaly július 10-én leégett az a busz, amelyen a tánccsoportjuk utazott Olaszországba egy nemzetközi fesztiválra.

Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár 13 millió forint volt. Borbély Lénárd polgármester kijelentette, hogy a csepeli német nemzetiségi tánccsoport továbbra is számíthat az önkormányzat és Németh Szilárd országgyűlési képviselő segítségére.

(tovább…)

Bimbó-bontogató tehetségműhely a Csodakút óvodában

2018. április 21. szombat

Csepel.hu

A Nemzeti Tehetség Program keretein belül elindult a Bimbó-bontogató tehetségműhely a Csodakút óvodában. A foglalkozás célja egy olyan műhelymunka létrehozása, ahol a népi gyermekjátékok, néptánc és a népi kismesterségek, kézműves tevékenységek egyaránt sokoldalúan, komplex módon fejlesztik a gyermekek személyiségét.

Április 19-én a gyöngyfűzés fortélyait tanulták meg a kicsik, a foglalkozások alatt megismerik az agyagozás, kosárfonás, gyertyamártás, üvegfestés, szalmatechnika, szövés, fonás, körmöcskézés, varrás, csuhézás, gyöngyfűzés, famunkák, nemezelés, papírmerítés eszközeit, anyagait, technikáját, munkafogásait. (tovább…)

Kihirdették az új budapesti Duna-híd nemzetközi tervpályázat eredményét

2018. április 20. péntek

budapest.hu

Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda első díjat nyert pályaműve – az új híd látványterve

Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében péntek délután tartott eseményen.

A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb.

(tovább…)

Időpontváltozás! – Tavaszköszöntő túra a kiserdőben

2018. április 20. péntek

Csepel.hu

A Magyar Madártani Egyesület április 29-én ismeretterjesztő kirándulásra invitálja a természetkedvelőket a csepeli kiserdőben. Rövid előadás keretében bemutatják a 2018-as év madarát, a vándorsólymot, illetve ismertetik az erdő területén előforduló madár és kisemlősfajokat.

A madáretetési szezon már befejeződött, éppen ezért, az időjárástól függően, novemberig szüneteltetik a madarak etetését. A kihelyezett itatóknál a madarak nem csak szomjukat csillapíthatják, hanem fürödhetnek is, hiszen a tollazatuk tisztántartása létfontosságú számukra. (tovább…)

Újabb nagyszerű eredményeket értek el a Csepeli DAC atlétái – Vágó Zsófia korosztályos országos rekordot javított

2018. április 20. péntek

Csepel.hu

A Postás Atlétikai Szakosztálya és a Paragi Ferenc Gerelyhajítás Utánpótlásért Alapítvány által szervezett és rendezett, 2018. évi Turbojav Gerelyhajító Bajnokságán kimagasló eredményeket értek el a Csepeli DAC atlétái! A verseny keretei között kiegészítő versenyszámok is szerepeltek, melyekben szintén eredményesen méretették meg magukat atlétáink.

A 300 grammos turbojavval az U11-es (2008-2009) és az U13-as (2006-2007) korosztályban 11 szakosztály versenyzői adtak számot tudásukról. A Csepeli DAC mindegyik versenyzője egyéni rekordot javított, ezzel is bizonyítva, hogy jól sikerült a téli felkészülésük. (tovább…)