‘Érdekes’ kategória archívum

Újabb fejlesztések Csepelen

2018. június 21. csütörtök

Csepel.hu

Alighogy megnyitott Csepel több száz millió forintból felújított strandfürdője és a megújult Kalózhajós Játszótér, máris újabb fejlesztés veszi kezdetét a kerületben.

Június 25-én hétfőn a Rákóczi Kertnél vonulnak fel a munkagépek, ahol a munkaterület átadására kerül sor. A munkálatok előreláthatólag több hónapig zajlanak majd.

(tovább…)

Mozdulj Gamer a Szurkolói Arénában!

2018. június 20. szerda

Csepel.hu

A Mozdulj Gamer Mozgalom ellátogat a Szurkolói Arénába 24-én vasárnap! Mindenkit szeretettel várunk egy VB hangulatú egész napos aktív kikapcsolódásra. 

Részletek a leírásban, természetes minden program ingyenes! A részletes programterv elérhető IDE kattintva. (tovább…)

Óbudán állították fel a szovjet megszállás áldozatainak emlékművét

2018. június 20. szerda

Csepel.hu

Tegnap átadták Óbudán, az Árpád fejedelem útján a szovjet megszállás áldozatainak emlékművét.

Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen arról beszélt: a második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása.

 

(tovább…)

Felszólítás parlagfű elleni védekezésre!

2018. június 20. szerda

Csepel.hu

A parlagfű veszélyes gyomnak tekinthető, ezért kötelező az ellene való védekezés! Az ingatlantulajdonosok, földhasználók kötelezettsége a gyom irtása, és a parlagfű virágzásának, az allergén pollen levegőbe kerülésének folyamatos megakadályozása.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló 2008. évi XLVI. törvény előírja, hogy „a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani”. (tovább…)

Folyamatosan szépül Csepel

2018. június 19. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda munkatársainak az elmúlt héten az Arany János Általános Iskola udvarának felújítása és a KRESZ pálya rendbetétele volt a fókuszában.

Az Arany iskola udvarán tereprendezést végeztek, öntözőrendszert építettek, elkezdték a kert szegélyének megépítését, villanyoszlopokat betonoztak és megkezdődött a térkövezés. A KRESZ park felújítása hamarosan a végére ér, a teljes felújításról külön cikkben számolunk be.

(tovább…)

Tippek nőknek a Radnótiban

2018. június 17. vasárnap

Csepel.hu

Testmozgás, egészség, stílustanácsadás, szépségápolás – erről szóltak a programok a Mi kell a nőnek? rendezvényen a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt június 16-án. A szervező Csepeli Városkép munkatársai úgy állították össze a tematikus sátrak és a színpadi bemutatók műsorkínálatát, amire a nők leginkább fogékonyak lehetnek az állandó munka, bevásárlás, gyereknevelés és háztartásvezetés közepette.

A színpadi programok sora hangulatkeltő zumba bemutatóval indult, aztán Balla Gabi stílustanácsadó lépett színre. Tőle megtudhattuk, hogy mi a gardróbfrissítés titka, hogyan öltözködjünk, milyen ruhákat selejtezzünk ki a szekrényünkből. (tovább…)

Együttműködés a Budapest Honvéddal

2018. június 15. péntek

Csepel.hu

A mai napon a Csepel Utánpótlás Sportegyesület együttműködésbe kezdett a Budapest Honvéd MB1-es labdarúgó csapatával.

A Partneregyesületi Együttműködési Megállapodást a Honvéd Ügyvezető Igazgatója Gács Pál, Általános Igazgatója Herczeg Vince és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület alelnöke Kálcsics Ferenc, az MB1-es csapat stadionjában írták alá.

(tovább…)

Elismerések a Fasang Árpád Zeneiskola évzáróján

2018. június 15. péntek

Csepel.hu

Idén 75 éves a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, amelynek tanévzáró ünnepségén Tóth János tankerületi igazgató az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevelét adta át Szentkirályi Aladár iskolaigazgatónak a Királyerdei Művelődési Házban június 14-én.

Az eseményen Morovik Attila alpolgármester is gratulált az igazgatónak és az intézmény valamennyi oktatójának és növendékének a kiemelkedő szakmai teljesítményhez. A nagy múltú iskolában korábban olyan hírességek kezdték el zenei tanulmányaikat, mint többek között Rost Andrea operaénekes, Szecsődi Ferenc hegedűművész, Wendler Attila operaénekes, Káli Gábor karmester, valamint rengeteg zenetanár és más művész. Az ünnepségen jutalmazták az iskola kiváló tanárait és diákjait.

(tovább…)

Június 16-án szombaton ingyenes lesz a csepelieknek a Csepeli Strandfürdő

2018. június 15. péntek

Csepel.hu

A Magyar Úszás Napja alkalmából június 16-án szombaton ingyenes a belépés a megújult Csepeli Strandfürdőbe a csepeli lakcímkártyával rendelkezőknek.

A csepeli strand több mint 220 millió forintból újult meg az idei év első felében. A felújítások első ütemével még a szezon előtt elkészültek, a második szakasz ősszel kezdődik.

(tovább…)

Különleges meghallgató szoba a rendőrségen

2018. június 14. csütörtök

Csepel.hu

Egy különleges meghallgató szobát mutattak be a csepeli rendőrkapitányságon június 12-én, amelynek létrehozását a csepeli önkormányzat is támogatta. A helyiség arra szolgál, hogy a 14. életévüket be nem töltött gyermekeket terheltként vagy tanúként olyan szobában hallgathassák meg, amely erősíti a lelki és fizikai biztonságérzetüket.

A helyiséget a különleges bánásmódot igénylő sértettek vagy idős emberek meghallgatására is használhatják. A szoba kialakításáról szigorú szabályok rendelkeznek.

(tovább…)