‘Érdekes’ kategória archívum

Meddig csípnek még a szúnyogok?

2024. július 17. szerda

Csepel.hu

Szaporodnak a kritikák a szúnyogírtással kapcsolatban Csepelen is. Miközben hetente jönnek a legfrissebb hírek arról, hogy éppen merre járnak a szúnyoggyérítő platós kocsik, egyre több lakos kérdőjelezi meg a földi védekezés hatásosságát, és kérné vissza inkább a légi módszert, ami sokak szerint hatékonyabb védekezést jelent. De tényleg így lenne? És miért nem jönnek a repülők?

2013-ban addig nem látott árhullám vonult le a Dunán, mely extrém mértékű szúnyoginváziót eredményezett. A kormányzat úgy döntött, hogy az árvízi védekezés mellett az árvíz miatti szúnyogártalom elleni védekezést is a katasztrófavédelem feladatai közé utalja, melyhez a kormány minden évben a központi költségvetés terhére fedezetet biztosít. (tovább…)

Profi Magyar Bajnok lett a csepeli versenytáncos pár

2024. július 15. hétfő

Danceexpress.hu

A hétvégén rendezte meg a Magyar Versenytánc Szövetség a 2024. évi Nemzeti Bajnokságot Budapesten, a Hilton Hotel báltermében, ahol Gellai Tamás és Vorobchenko Darya (UKR), a Dance Express Tánc Sport Egyesület vezető párosa, Profi Latin kategóriában Magyar Bajnoki aranyérmet szerzett, ezzel elérve eddig legkiemelkedőbb hazai eredményét.

Ugyanezen a napon amatőr latin kategóriában is remekeltek táncosaink, ahol Bánáti Marcell és Szendrei Csilla kettős a Nemzeti Bajnokság Amatőr Latin kategóriájában felállhatott a dobogó harmadik fokára, ezzel megszerezve a bajnokság bronzérmét.  (tovább…)

Strandröplabda bajnokság Csepelen

2024. július 15. hétfő

Csepel.hu

A hétvégén Csepelre tették át székhelyüket a magyar strandröplabdázók. A strandröplabda magyar bajnokság harmadik fordulójára került sor a hétvégén.

A csopaki és a tatai fordulót követően, július 12. és 14. között, Csepelen, a Strandröplabdázásért SE pályáin rendezték a strandröplabda magyar bajnokság harmadik fordulóját.  (tovább…)

Hattingen, ahová a csepeli diákok visszajárnak

2024. július 12. péntek

Csepel.hu

Annak idején véletlenül került Csepelre Tengelicsné Pénzes Margit, aki az ELTE Bölcsészettudományi Karán orosz és német nyelv és irodalom szakán végzett 1984-ben: a Munkásotthonban működő nyelviskolában kezdett el tanítani még egyetemistaként 1982-től. 1984-től 1996-ig az ELTE, majd a Testnevelési Főiskola idegennyelvi lektorátusán oktatott.

1996-ban lett a Jedlik Ányos Gimnázium nyelvtanára. (tovább…)

Sikerek a birkózóknál

2024. július 12. péntek

Véget ért a Csepeli Birkózó Club fiataljainak a tavaszi versenyévada. Vegyük sorra, milyen eredményeket értek el.

A hosszú válogató versenyek végén megrendezésre kerültek az országos bajnokságok is. Elsőként az U17-es korosztályban, ahol az egri OB-n kötöttfogásban négy érmet, köztük egy aranyat nyertek a CsBC fiataljai. (tovább…)

Így bukta el Karácsony Csepelt

2024. július 11. csütörtök

 

Nem erőlteti meg magát a Főváros az illetékességi körébe tartozó csepeli beruházásokat illetően, pedig öt évvel ezelőtt Karácsony Gergelyre szavaztak az itt élők. A fővárosi vezetés elmúlt ciklusának csepeli mérlege egyetlen gyalogátkelőhely és egy háromszáz méteres útszakasz, aminek a napokban álltak neki. Közben a csepeli önkormányzat saját forrásból milliárdos fejlesztéseket valósított meg.

Június 9-én Vitézy Dávid főpolgármesterjelölt jóval több szavazatott kapott Csepelen, mint a regnáló főpolgármester. Miközben Karácsony Gergelyre a szavazatok több mint 43 százaléka érkezett, Vitézyre a csepeli választók közel 50 százaléka szavazott. Az eredmény önmagáért beszél. Karácsony cserbenhagyta Csepelt, ezt pedig a szavazók nem hagyták szó nélkül. (tovább…)

Közmeghallgatás a Metrans új parkolójáról

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Közmeghallgatást rendelt el a katasztrófavédelem annak kapcsán, hogy a Metrans Konténer Kft. kamionparkoló és az azt kiszolgáló kisebb létesítmények építését kezdte el a Varrógépgyár és a Salak utca között található, a cég tulajdonában lévő telken. A parkoló hatvannyolc teherautó befogadására lesz alkalmas.

A közmeghallgatáson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Nagy László, a Metrans Kft. ügyvezetője, valamint a katasztrófavédők, a csepeli rendőrség és közterület-felügyelet képviselői.   (tovább…)

Választás után: mintha mi sem történt volna

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Több országos és helyi pártvezető lemondott a június 9-ei európai parlamenti és önkormányzati választás után, ahol súlyos kudarcként értékelték az eredményüket. Csepelen ilyen nem történt.

Furcsa magyarázat és reakció több is született, de mindenki ott folytatja, ahol a választás előtt abbahagyta. (tovább…)

Új félcső a daru-dombi skateparkban

2024. július 9. kedd

Csepel.hu

Új pályaelemmel bővült a daru-dombi skatepark, ahol a 2018-ban létesült gördeszka- és skatepálya, valamint a tavaly megépült pumpapálya után most egy vasbeton sávalapú félcsövet adtak át.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az ünnepélyes átadón felidézte, a csepeli skatepark megépítésének ötlete először Kispál György atya fejében fogant meg, aki tíz évvel ezelőtt azzal kereste meg a polgármestert, hogy szükség lenne az extrém sportokat kedvelő fiatalok számára egy sportpályát létesíteni. A polgármester hozzátette, a daru-dombi skatepark jól példázza az önkormányzat azon törekvését, hogy a Kis-Duna partot csak természetes környezetében, sport- és rekreációs céllal szabad fejleszteni, majd köszönetet mondott a környék önkormányzati képviselőjének, Szuhay Erikának, aki mindig szívén viselte a skatepark sorsát. (tovább…)

A Kolonics György Sportérdemérem díjazottjai

2024. július 2. kedd

Csepel.hu

Az önkormányzat a hagyományoknak megfelelően Kolonics György kenus olimpiai bajnok születésnapján, június 4-én nyújtja át a legtehetségesebb fiatal csepeli sportolóknak a Kolonics György Sportérdemérmet. Ezúttal három egyéni versenyzőnek és egy párosnak ítélte oda a díjat.

Az alábbiakban őket mutatjuk be. (tovább…)