‘Érdekes’ kategória archívum

Akár bűnözők beköltöztetését is jelentheti Erdősi Éva terve

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Erdősi Éva választási győzelme esetén úgy alakítana ki bérlakásokat a kerületben, hogy a négyemeletes házakra sátortetőt húzna, derült ki egy interjúból. A Sétányok négyemeletesei között járva kérdezősködtünk, mi a véleményük az ott élőknek a tervről. Voltak, akik nem is hallottak róla, akik viszont igen, felháborítónak tartják az ötletet. Mások egyenesen drogosok beköltöztetésétől, lepusztult városrészek kialakulásáról tartanak.

A Népszava oldalán augusztus 25-én jelent meg egy cikk Erdősi Éva polgármesteri terveiről. A cikk szerint a polgármesterjelölt úgy létesítene bérlakásokat Csepelen, hogy a lapostetős házakra sátortetőt húzna, amelyek így kiegészülnének egy emelettel, ahová lakókat lehetne költöztetni, miközben a házakba lifteket lehetne szerelni. Az ötlet hamar kiverte a biztosítékot a csepelieknél. Terjengenek a hírek ugyanis, hogy az ilyen típusú lakásokba szociálisan rászorulókat, illegális bevándorlókat költöztetnének. Ezzel egy a Hős utcához hasonló gettó is kialakulhatna Csepel négyemeletes városrészein.

(tovább…)

Pákozdi József: a civileknek helyük van a városvezetésben

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Hogyan foglalná össze programja legfontosabb elemeit, amelyek meggyőzőek lehetnek a szavazók számára a kampány utolsó napjaiban?

Csepel minden választókörzetében jelöltet tudtunk állítani. Nagyon sokan jöttek oda hozzánk a kitelepüléseken, és biztosítottak a támogatásukról. Igazi csapattá kovácsolódtunk. Egy a célunk: lehető legjobb tudásunk szerint képviselni a lakókörnyezetünkben élő emberek érdekeit. Minden értelemben tisztább Csepelt, átlátható gazdálkodással működő, a lakosság érdekeit szem előtt tartó önkormányzatot akarunk működtetni.

(tovább…)

Wolf József: mindenki hallgasson a józan eszére!

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Hogyan foglalná össze programja legfontosabb elemeit, amelyek meggyőzőek lehetnek a szavazók számára a kampány utolsó napjaiban?

Tisztelettel arra kérek minden csepelit, hogy a józan eszére hallgasson. Próbálják elfelejteni mindazt, amit a kampány során a pártok a fejükbe igyekeztek sulykolni. Abból induljanak ki, amit megéltek! Jobb-e az életük, mint tegnap? Ne higgyenek azoknak, akik szerint „a Munkáspárt a múlt,” „a Munkáspárt a Fidesz szekerét tolja”, meg hasonlók! A Munkáspárton kívül senki sem képes a kisember, a szegény problémájával foglalkozni az önkormányzatban. Segíteni tudunk, de ezt önöknek is akarniuk kell. Ha ön dolgozó és szegény ember, akkor ne várja a gazdagoktól, hogy majd ők megértéssel lesznek, és megoldják a gondjait. Bízzon a Munkáspártban!

(tovább…)

Jelentős fejlesztések a kerületi egészségügyben

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés történt a kerületben. A tüdőgondozó és a Szent István úti rendelő felújítása, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat klimatizálása és festése, a 24 órás felnőtt- és gyermekügyelet kialakítása, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett a Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása is megtörtént.

Új szakrendelések indultak az elmúlt években, ilyen – többek között – a traumatológia, az érsebészet, a foniátria, az endokrinokógia, a gyermekortopédia, a pszichiátriai rehabilitáció és addiktológia. Ingyenes védőoltásokkal is segít a kerület: a kisgyerekeknek a rotavírus elleni, a fiataloknak a HPV elleni oltást biztosítják, az idősek pedig a tüdőgyulladás megelőzésére kapnak térítésmentes oltást.

(tovább…)

Folytassuk közösen!

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Közös munkánk sikere, hogy megújulnak a bölcsődéink és óvodáink, készen állunk az iskolák felújítására is. Jól haladunk a földutak aszfaltozásával, megújítjuk a csepeli parkokat, közterületeket. Sikerrel hajtjuk végre a városrehabilitációs és panelprogramokat, felújítjuk az orvosi rendelőket. A főváros és a kormány készen áll a HÉV felújítására és meghosszabbítására, a Gubacsi hidak felújítására épp úgy, mint az új Duna híd megépítésére, a gerincút folytatására és a Corvin-csomópont kétszintessé építésére. Borbély Lénárd polgármester választás előtti utolsó interjúnk alkalmából azt ígérte, hogy nem fognak letérni az elmúlt években járt útról, és nem vesznek vissza a fejlesztések üteméből sem.

2010-ben tízmilliárdos vagyonvesztéssel, 3,8 milliárdos adóssággal, súlyos munkanélküliséggel és elhanyagolt közterületekkel kezdtük el vezetni Csepelt. Egyedül a Szent Imre tér nézett ki elfogadhatóan, de még ott is volt 150 balesetveszélyes, kikorhadt fa. Ma az összes parkunk sokkal szebb, mint kilenc évvel ezelőtt. Mi ültetjük a legtöbb facsemetét Budapesten. Van újra uszodánk, KRESZ-parkunk, Kiserdőnk. Teljesen megújult a Tamariska-domb, a Kis-Duna-part. Van ingyenes nyugdíjasklubunk, a nyugdíjasok ingyen használhatják a strandot, és számos programot rendezünk a számukra. A fiataloknak átadtuk az új cserkészházat, és újraépítjük az MSZP-s vezetés által kiárusított napközis tábort. A Rákóczi Kert közösségi tervezéssel lett Budapest egyik legjobb pihenőtere, és a volt Görgey iskola helyére is elkezdtük a közösségi tervezést. A lakosság mondja meg, hogy mi épül majd ott. Én csak azt tudom biztosan, hogy nem lakópark – fejtette ki a polgármester.

(tovább…)

Díjazták a Rákóczi Kertben készült legjobb fotókat

2019. október 8. kedd

Csepel.hu

A Rákóczi Kert Közösségi Házában fotópályázati díjakat adtak át, ahol Borbély Lénárd, Csepel polgármestere méltatta a Rákóczi Kert közösségi életét.

A Rákóczi Kert – a Családok parkja fotópályázatot hirdetett  „A parkban megélt legjobb pillanatok” címmel. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az ünnepélyes díjátadón elmondta, a Rákóczi Kert nemcsak Budapest, de az ország egyik legjobb parkjai közé tartozik. – Legyünk büszkék arra, hogy a Rákóczi Kert országos hírnévre tett szert, ahol igazi közösségi élet alakult ki – fogalmazott a polgármester.

(tovább…)

Őszidők – koncertek a hétvégén a Szent Imre téren

2019. október 8. kedd

 

Október 12-én a Szent Imre téren 17.00 órakor B52, 18.30-tól pedig Irigy Hónaljmirigy koncert várja a kikapcsolódni vágyókat! 

Mindenkit várunk szeretettel!

(tovább…)

Újjávarázsolták a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkját

2019. október 8. kedd

Csepel.hu

Igazi jókedvű ünnepen örülhettek a csepeliek, akik részt vettek a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti felújított park átadásán október 4-én. A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai áprilisban kezdték el a munkát, amely 250 millió forintba került. „Vigyázzunk rá, mert a miénk; jó érzés arra gondolni, hogy Csepel megint szebb lett!” – mondta köszöntőjében Borbély Lénárd polgármester, külön megemlítve Balogh Ernőt és Makray Barbarát, a csillagtelepi körzetek két egyéni képviselőjét, akik évek óta folyamatosan szorgalmazták a terület teljes újjáépítését. A megszépült teret Kispál György plébános áldotta meg. 

A polgármester emlékeztetett rá: mihelyst sikerült az önkormányzat költségvetését rendbe hozni, a kerületben elkezdték a felújításokat. Ennek köszönhetően megszépültek a bölcsődék, óvodák, jelenleg pedig az iskolákon van a sor. Új játszótereket építettek, rendezettebbek lettek a közterületek. Ennek részeként újították fel most a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkot úgy, hogy megóvták az eredeti természetes környezetet, és még több fát, cserjét ültettek.

(tovább…)

Virággal, süteménnyel köszöntötték az időseket a Nyugdíjas Házban

2019. október 3. csütörtök

Csepel.hu

Ajándékokkal kedveskedtek a Simon Bolivár sétányon működő nyugdíjasház lakóinak az Idősek világnapja alkalmából október 2-án.

A rendezvényen részt vett Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő is.

(tovább…)

6. Hungarikum Fesztivál: a magyar kultúra legjava

2019. szeptember 30. hétfő

Csepel.hu

Nagyszerű hétvégi programban lehetett részük a Hungarikum Fesztivál látogatóinak. Az egész napos rendezvényen népi mesterségbemutatók, színpadi előadások, színes gyermek programok, gasztronómiai élmények várták az érdeklődőket a Daru-dombon.

A magyar kultúra értékeit felvonultató rendezvényen népi mesterségek is bemutatkoztak. A nádudvari fazekasok, a kovácsműhely, a matyó hímzés mellett az érdeklődők többek között bepillantást nyerhettek a busómaszkkészítés rejtelmeibe és fel is próbálhatták a különleges álarcokat.

(tovább…)