‘Érdekes’ kategória archívum

Három nemzet táncestje a Szurkolói Arénában

2017. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

Augusztus 21-én hétfőn délután 17 órakor három nemzet – Ciprus, Törökország és hazánk – fiatal táncosai lépnek fel. Szeretettel várunk mindenkit!

Csepel.hu

Nyugodalmas hétvégét kívánunk!

2017. augusztus 18. péntek

instagram

Csepelen készült fotóval kívánunk nagyon kellemes estét, továbbá pihenéssel és ünnepel teli hétvégét.

A kék óra kedvelői az alábbi oldalon érhetik el TrainSky fotóit.

(tovább…)

Folytatják a Kis-Duna part közvilágításának kiépítését

2017. augusztus 18. péntek

Csepel.hu

2017. augusztus 18-án, pénteken 10 órakor adták át a munkaterületet, várhatóan hétfőn kezdődnek meg a munkálatok. Az 525 méteres szakaszon mintegy 21 lámpát helyeznek ki a sétány északi végéig.

A terület környékén kérjük fokozottan óvatosan közlekedjenek, a munkálatokat várhatóan szeptember végén, október elején fejezik be.

Csepel.hu

Otthon Melege Program

2017. augusztus 17. csütörtök

Csepel.hu

2017. 08. 28-án, reggel 8 órától lehet leadni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt, a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására kiírt pályázatot. A pályázat online tölthető ki, az első két lépése akár még ma.

Grafikán az Evangélikus templom

2017. augusztus 15. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Székesvári Erika grafikusművész küldte be a csepeli Evangélikus templomról készített lélegzetelállító grafikáját.

Ígéretet kaptunk arra, hogy fogunk még kapni saját maga által fotózott kép alapján készített grafikákat, melyeken Csepel nevezetességeit veti papírra.

Az alábbi internetes oldalakon több Székesvári Erika által készített grafikákat és egyéb rajzokat, fotókat láthatnak:

Mr.Gabee

Hofi Gézáról készült graffiti

2017. augusztus 14. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

A Sárkány Centernél az egyik falra került fel egy nagy Hofi Géza -graffiti.

Önök mit gondolnak az alkotásról?

Augusztus 13: a balkezesek világnapja

2017. augusztus 13. vasárnap

Bien.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Minden év augusztus 13-án ünnepeljük hivatalosan is a balkezeseket. Lássunk ebből az alkalomból néhány érdekességet a balkezesség típusairól, kialakulásának okairól és a jelenséggel kapcsolatos előnyökről és hátrányokról!

Genetika: A balkezesség lehet örökletes jelenség, de messze nem annyira, mint amennyire ezt sokan hiszik és állítják. Mindkét szülő balkezessége esetén is az esély csak 50% körüli arra, hogy a gyermek is ugyanúgy balkezes lesz-e vagy sem. (tovább…)

Amikor a Super Mario találkozik egy zongoraművésszel

2017. augusztus 11. péntek

Csepel.info, Facebook, Mr.Gabee

A közösségi oldalt böngészve találtunk rá a fenti mókás és egyben zseniális videóra.

A Super Mario alatt játszódó zenét egy zongoraművész élőben adja elő. Mi a véleményük róla?

Újabb csúcson a foglalkoztatottság

2017. augusztus 7. hétfő

Csepel.hu

Több mint 100 ezer fővel bővült a hazai elsődleges munkaerőpiac 2017. április-júniusban éves alapon, ezzel 4 millió 420 ezerre emelkedett a foglalkoztatottak száma – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon.  2013 mérföldkőnek tekinthető a magyar gazdaság életében, hiszen az ország akkor állt növekedési pályára, azóta a bruttó hazai termék (GDP) évről-évre bővül. A GDP-vel együtt nő a foglalkoztatottság is. 

A 2010-es kormányváltás óta több mint 710 ezerrel többen dolgoznak hazánkban. A 2010 óta növekvő foglalkoztatási ráta idén júniusban – sok éves csúcsot döntve – már meghaladta a 68%-ot. A munkanélküliek száma eközben tovább csökkent: 2010. I negyedéve és 2017. II. negyedéve között 267 ezer fővel 196 ezer főre esett vissza; ezzel a munkanélküliségi ráta a 15-64 éves korosztályban 4,3%-on állt a tárgyidőszakban.

(tovább…)

50 éve épült Királyerdő temploma

2017. augusztus 7. hétfő

Csepel.hu

Csepel-Királyerdő – Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Római Katolikus Plébániatemplom felszentelésének 50. évfordulóját ünnepelték a hívek augusztus 6-án. A szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatta be. A csepeli önkormányzat díszoklevelét Borbély Lénárd polgármester nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő adta át Ullrich Ágoston atyának. A szentmisén részt vett Ábel Attila alpolgármester.

A képviselő – aki maga is ebben a templomban volt első áldozó, itt bérmálkozott, ministrált – megköszönte Ágoston atyának a hitbeli és Csepel kulturális életében véghezvitt tevékenységét, lelki támogatását, az egyházközség közösségformálását.

(tovább…)