‘Érdekes’ kategória archívum

Dominanciaharc zajlik a baloldalon

2018. február 22. csütörtök

Hirado.hu

Nem kormányváltást akarnak, csak azt, hogy frakciójuk legyen – ezt mondta Botka László, az MSZP egykori miniszterelnök-jelöltje az ellenzékről.

Arról az ellenzékről, amelynek pártjai és politikusai egymást sem kímélik: Gyurcsány Ferenc évértékelőjében kapott az LMP, az MSZP is, aztán Gyurcsány Ferenc az LMP-től, a csepeli körzeten az Együtt és a szocialisták szólalkoztak össze, és még ott van a Jobbik is, amelyik nyitna balra, de ott egyelőre csak zárt ajtókat talált. (tovább…)

Parlamenti különóra csepeli diákoknak

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Parlamenti különórán vehettek részt a BGSZC Csete Balázs Szakgimnázium 9. és 11. osztályos tanulói február 20-án. A csepeli önkormányzat képviselőtestülete tavaly ősszel döntött arról, hogy parlamenti látogatásokat szervez a kerületi középiskolásoknak.

A különórán a fiatalok megismerkedhetnek a parlamenti demokrácia alapjaival, a plenáris ülésen keresztül pedig betekintést nyerhetnek az Országgyűlés tevékenységbe, a képviselők munkájába. (tovább…)

Megújul a sürgősségi

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

A kormány 125 millió forintot biztosít a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére.

A Jahn Ferenc kórház sürgősségi osztályán január 12-én kezdődtek el a munkák, február 11-én pedig annak első ütemét sikeresen le is zárták. (tovább…)

Emlékezzünk együtt a kommunista diktatúrák áldozataira

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Csepeliekkel közösen fejlesztik a Jedliket

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, Németh Szilárd ország gyűlési képviselő közbenjárásara ötmilliárd forintot adott a kormány Csepelnek a Jedlik Ányos Gimnázium teljes felújítására.

Nemcsak az intézmény épületének korszerűsítésétől van szó, hanem arról is, hogy a Jedlik egy olyan tudásalapú központ legyen, amely a középfokú oktatásban a csúcsot jelenti. A fejlesztés fő irányait egy társadalmi egyeztetőtanács határozza meg, melynek létrejöttéről Borbély Lénárd polgármester döntött. Elnökének Németh Szilárdot kérte fel, s a tanács felkért tagjainak névsora is ismert. (tovább…)

Húzóágazat a mezőgazdaság

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Radnóti Miklós Művelődési Házban tartott fórumon a magyar mezőgazdaság eredményeiről beszélt, de szóba került az április 8-ai választások tétje is.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Fazekas Sándor elmondta, a kormány agrártámogatásokkal segíti a mezőgazdasági termelést, és a termelők piacra jutását. Elismerően szólt a csepeli fejlesztésekről, amikor kiemelte a Kis-Duna part rendbetételét, a 4,5 milliárd forint értékű útépítési programot és a Tamariska-domb természetvédelmi területté nyilvánítását. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere kifejtette, az elmúlt nyolc évben a mezőgazdaság húzóágazattá vált, majd arról beszélt, hogy a választások legfontosabb kérdése, milyen lesz Magyarország és Európa jövője. – A Fidesz-KDNP az egyetlen pártszövetség, amely képes megvédeni Magyarországot – fogalmazott. (tovább…)

Református templom alapkőletétele Soroksáron

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Hálaadó istentisztelet keretében egy új református templom alapkövét helyezték el Soroksár-Újtelepen, a Dinnyehegyi úton. Kiss László református esperes azt emelte ki, hogy Krisztusra alapozva épül az egyház és hoznak létre egy új keresztény templomot Soroksáron, miközben Nyugaton sorra bezárják vagy mecsetté alakítják őket.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő – akinek közbenjárására 280 millió forintot adott a kormány a templom építésre – a minap Kolozsváron eltemetett Kallós Zoltán emlékét idézte, akinek a szellemében cselekszenek most Soroksáron.

(tovább…)

Február 22-én testületi ülést tart a csepeli önkormányzat

2018. február 18. vasárnap

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2018. február-22-én (csütörtök) 20:00 órai kezdettel testületi ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

A részletes napirend-tervezetek ide kattintva érhetők el. (tovább…)

Megijedt a csepeliektől Karácsony Gergely

2018. február 18. vasárnap

Csepel.hu

Még a vásári kofák is megirigyelhették volna azt a sátorkavalkádot, amelyet a szombati piacnapra húztak fel a pártok a Csepeli Piacon. Miközben az Együtt, a Momentum és a Jobbik aktivistái szórólapoztak, addig a kerület Kunhalmi Ágnessel felturbózott szocialistái Karácsony Gergely nélkül maradtak. Közben a helyi Fidesz egy látványos performansszal mutatott fityiszt az MSZP-nek.

Bizonyára felszisszent Szenteczky János kerületi szocialista párt- és bandavezér, amikor szembesült a csepeli szoci jelölt, Bangóné választási programjával, amelyben az MSZP-sek újfent utat mutatnak a korrupciónak. Nem véletlen az idegeskedés. A tavaly aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbújtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélt politikus annak idején annyira jól bánt a csepeli közpénzzel, hogy nem volt rest kifizetni abból a drága magánügyvédeit sem. És erről még papírja is van! (tovább…)

Ismét igényelhető sóterápiás bérlet nyugdíjasok számára

2018. február 18. vasárnap

Csepel.hu