‘Érdekes’ kategória archívum

Ismeretlen tunéziai számokról hívogatják a magyarokat

2019. december 9. hétfő

KEOL, Mr.Gabee, Csepel.info

Ismeretlen számokról hívogatják ismét a magyarokat: a csalók +216-tal kezdődő, tunéziai számokról keresik fel őket. A módszer nem új, szeptemberben például +377-tel kezdődő, monacói számokról csörgették a magyarokat.

A trükk lényege, hogy nemzetközi telefonszámokról tömegesen hívásokat generálnak azzal a céllal, hogy azokat a fogadó fél visszahívja, de amiatt nem kell aggódni, hogy az adatainkat ellopják.

A legfontosabb, hogy ha nem ismeri a hívószámot (és az külföldi), akkor ne fogadja a hívást, és semmiképp ne hívja vissza. Az sem árt, ha a hálózati mobilszolgáltatóval kapcsolatba lépünk ilyen esetben és kérjük a konkrét telefonszám blokkolását. Ebben a cikkünkben részletesen írtunk erről a csalási módszerről, melynek lényege, hogy az ún. wangiri-hívások esetében, ha valaki visszahív egy nemzetközi telefonszámot, akkor az adott hívászónának megfelelő percdíjat kell fizetnie a kezdeményezett hívás után. A csalók visszahíváskor bár felveszik a hívást, de kicsengő hangot játszanak be, így akár több percig is tarthat a hívás, miközben a telefonálónak komoly percdíjat kell fizetni.

Jedlikes öregdiákok ünnepelték „kerek tízes” érettségi évfordulójukat

2019. december 8. vasárnap

Csepel.hu

„Kerek tízes” érettségi évfordulójukat ünneplő egykori diákoknak rendeztek öregdiák találkozót december 6-án, a Jedlik Ányos Gimnázium ideiglenes intézményében. A már nyolcadik alkalommal tartott rendezvényre az 1959, 1969, 1979, 1989, 1999 és a 2009-es tanévekben érettségizőket várták. Az arany- és gyémánt érettségi bizonyítványokat Bese Benő intézményvezető adta át.

A vendégek között köszöntötték Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettest és Kispál György címzetes esperest.

(tovább…)

A csepeli gyermekekhez is eljött a Mikulás

2019. december 8. vasárnap

Csepel.hu

A hideg idő ellenére sok gyermek várta a Mikulást a Csepeli Szurkolói Arénában december 6-án. 

A színpadon remek hangulatú interaktív zenés műsorral szórakoztatta a Csurgó Zenekar a családokat, a kicsik táncoltak és énekeltek. A szülők pedig a gyermekszánnál fotózták csemetéiket, akik örömmel fogadták a Mikulás zsákjából előkerült szaloncukrokat.

(tovább…)

Frim Jakab-emlékéremben részesült Csepel polgármestere

2019. december 6. péntek

Csepel.hu

Frim Jakab-emlékérmet vehetett át Borbély Lénárd polgármester december 5-én a Parlamentben. Az elismerést az Értelmi Fogyatékossággal Élők És Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) olyan szakembereknek, közéleti személyiségeknek adományozza, akik tevékenységükkel megkülönböztetett figyelmet fordítanak az értelmi fogyatékosság ügyére, az érdekvédelem területére. Az ünnepségen részt vett Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke is. Csepel polgármesterét felesége kísérte el a rendezvényre. 

Az elismeréseket Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke és Gyene Piroska az ÉFOÉSZ elnöke adta át. A Frim Jakab-emlékérem mellett átadták a Göllesz Viktor- ösztöndíjat is, mellyel a tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiatalokat támogatják.

(tovább…)

‘Tujáztak’ a HÉV-en: veszélyes utazás a H7-es HÉV-en

2019. december 4. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

A vonat ütközőjén utazott, azaz tujázott valaki a H7-es HÉV-en. Az esetről egy menetrend szerint közlekedő autóbuszból készítettek felvételt és elküldték Mr.Gabee szerkesztőnek.

A potyautas diák vélhetően a Szent Imre téren pattant fel az egyik Boráros tér felé közlekedő szerelvény ütközőjére.

Várjuk önöket az első adventi gyertya meggyújtásán

2019. december 1. vasárnap

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Ezúton szeretettel meghívjuk Önöket Csepel adventi koszorújának első gyertyagyújtására.

A gyertyát Borbély Lénárd polgármester gyújtja meg a Szent Imre téren december 1-én 16 órakor.

(tovább…)

A jégpályával együtt a csepeliek fesztivál ételét, a Csepényt is meg lehet kóstolni

2019. november 29. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Korábban beszámoltunk róla, hogy 2019. november 29.-én nyitja meg kapuit a csepeli jégpálya ünnepélyes keretek között. A megnyitással együtt a csepeliek új fesztivál ételét, a Csepényt is meg lehet kóstolni, amit egy csepeli magánszemély álmodott meg.

Az ételről bővebben a Csepény facebook oldalán informálódhatnak.

Ismét egészségnap lesz Csepelen

2019. november 28. csütörtök

Csepel.hu

Csepel.hu

Ingyenes alma és burgonya akció hétvégén Csepelen

2019. november 27. szerda

Kick-box: Király István lett a világszövetség alelnöke

2019. november 27. szerda

Nemzetisport.hu

Király István lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által is elismert WAKO kick-box világszövetség alelnöke.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint a törökországi Antalyában keddtől szombatig tartó kick-box világbajnokságot megelőző közgyűlésen a megjelentek Király Istvánt és Mórádi Zsoltot is beszavazták az elnökségbe, amelynek első ülésén Királyt négy évre alelnöknek választották.

(tovább…)