‘Érdekes’ kategória archívum

Vajon tehetséget találunk a tehetségkutató műsorokban?

2017. március 22. szerda

Csepel.info, MR.Gabee

Vajon egy tehetségkutatóban, valóban tehetséges, és különleges emberekre lehet bukkanni?

A fenti videó megtekintését követően döntsék el Önök.

A Víz Világnapja – március 22.

2017. március 22. szerda

Csepel.hu/MTI

splashing-splash-aqua-water-67843

Az ENSZ 1994-ben március 22-ét választotta a Víz Világnapjává. A nemzetközi kezdeményezés egyik fontos célja, hogy a jövő generációiban tudatosítsa a víz szerepének, védelmének jelentőségét. Minden évben más jelmondat jegyében zajlik a megemlékezés. Az idei mottó – „Tiszta vizet az egészséges világért!”

Március 22-én, szerdán az ország több pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket. (tovább…)

Gyűjtögetési szenvedélye miatt lophatta el a halott nő pénztárcáját a budapesti orvos

2017. március 19. vasárnap

BLIKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: Tények

A Blikk elsőként számolt be egy gyomorforgató esetről, melynek főszereplője egy jó nevű budapesti orvos. A doktor szörnyű dolgot tett: pár méterre a Mária nénit gyászoló rokonoktól, ellopta az idős asszony pénztárcáját.

Dr. E szakmailag feddhetetlen, több szakvizsgával is rendelkezik, az aneszteziológia területén igazi szaktekintélynek számít. Tudását nem is vitatja senki, emberileg azonban úgy tudjuk, majd’ minden munkahelyén komoly problémák voltak vele. Főleg a közvetlen munkatársai panaszkodtak: nagyon nehéz vele együtt dolgozni, mert ahogy egyik volt munkatárs fogalmazott: “reggel üres táskával érkezett, estére azonban valahogy mindig tele lett a szatyra” (tovább…)

Gyomorforgató: meglopta az orvos a halott nénit Budapesten

2017. március 19. vasárnap

BLIKK

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Pokoli éjszakája volt az idős néni hozzátartozóiknak, hiszen mély gyászukban azzal kellett foglalkozniuk, hogy a rendőrségre szaladgáljanak, hogy a nyomozók elkapják szeretett rokonuk pénzének elrablóját

A Blikk információja szerint a IX. kerületi Mester utca egyik lakásában történt az elképesztő eset. Miután a mentők már nem tudtak segíteni az idős asszonyon, hívták a kerületi orvosi ügyeletet ellátó orvost aki megállapított a halál beálltát. Az orvos kitöltötte a szükséges papírokat, átadta a rokonoknak, és mint aki jól végezte dolgát, elbúcsúzott és távozott. Csakhogy, mint kiderült, vitte magával az elhunyt asszony pénztárcáját és benne pénzét is. A mentőknek feltűnt az eset és értesítették a rendőrséget. (tovább…)

Most megnézheti a felvételt: kitört az Etna, majdnem meghaltak

2017. március 17. péntek

Origo, Youtube

Az Etna dél-keleti oldalán február óta folyamatosan folyik a láva, ezt akarta megnézni egy turacsoport, köztük a BBC egyik tévéstábja. Megközelítették a hóhatárt, ahol egy helyen a közelükben a láva hóval találkozott, és robbanás történt.

A robbanás hatására forró gőz és kődarabok repültek a turisták felé, akik közül tiz fő megsérült, hetet kórházba is kellett szállítani. Az eset körülbelül 2700 méteres magasságban történt a BBC beszámolója szerint, a csoportért egy mentőcsapat ment föl a hegyre.

(tovább…)

MSZP: megfelelő állapotban van a Munkásotthon

2017. március 10. péntek

Csepel.hu

munkasotthon

Hazugság, hogy omladozik és pusztul a Munkásotthon épülete. Megfelelő a karbantartás, és a vakolatot is csak azért verették le, hogy ne omoljon rá a járókelőkre – állítja Takács Mónika MSZP-s politikus, az intézmény gazdasági vezetője.

A politikus arra a Csepeli Hírmondóban megjelent cikkre reagált, melyben azt írtuk, hogy a Munkásotthon állapota egyre kritikusabb. Kint szemmel láthatóan omladozik a vakolat, széttörtek, szétrepedtek a betonelemek, bent pedig máig senki nem cserélte le az ötvenéves nyílászárókat. (tovább…)

Megkezdte munkáját a Metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport

2017. március 9. csütörtök

Csepel.hu

olaf

2017. március 9-én hivatalosan is megkezdte munkáját a Metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport, amely minden idők legnagyobb korrupciós botrányát kívánja feltárni. Az öttagú testület legfontosabb feladata kideríteni, kik szerepelnek a metródossziéban, kik viselik a felelősséget a meghozott döntésekért, valamint hogy kikhez kerülhettek a metrópénzek.

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának meghallgatásán az érintett baloldali politikusok nem jelentek meg és nem kívántak beszámolni arról, hogy milyen szerepük volt a korrupcióban. Mindazonáltal mi is lehetőséget biztosítunk számukra álláspontjuk kifejtésére. (tovább…)

Újabb kormánypárti segítség a jelzáloghiteleseknek

2017. március 8. szerda

Csepel.hu

nsz

Sokkal szigorúbb feltételek mellett lehet ingatlanokat árverezni!

A végtörlesztés, az árfolyamgát, a forintosítás, a nemzeti eszközkezelő, az ócsai lakópark és a családi csődvédelem a másfél millió devizahitel-csapdába hajszolt család 90%-án segített, ők tudták, tudják törleszteni banki tartozásaikat. Azonban így is sok potenciális áldozata lehetett volna a mohó bankoknak és követeléskezelőknek.

Úgy döntöttünk, hogy nem engedjük meg ezen családok kifosztását sem, ezért szigorítottuk az adósok javára a végrehajtási szabályokat. – mondta el Németh Szilárd országgyűlési képviselő a csepel.hu-nak.

(tovább…)

Illegális bevándorlás – Szigorították a jogi határzárat

2017. március 7. kedd

nsz

Szabó Szabolcs Csepel-Soroksár megválasztott országgyűlési képviselője NEM szavazta meg az illegális migránsok őrizetbe vételét

A magyar közvélemény jelentős többsége már nagyon várta és támogatja a Kormány előterjesztésében megfogalmazott törvényjavaslatot, amely a határaink megerősítését, családjaink biztonságát, kultúránk védelmét és igazságérzetünk helyreállítását szolgálja. Az illegális migránsok elfogását és őrizetbe vételét is biztosító jogszabályt az Országgyűlés 138 Fidesz-KDNP-s és jobbikos igen szavazattal, 6 – LMP-s és független képviselők által leadott – nem ellenében, 22 – zömmel szocialista – tartózkodás mellett fogadták el kedd délelőtt. (tovább…)

Háromszintes kézműves sörházat nyitott a Rizmajer a Blahán

2017. március 3. péntek

Szeretlekmagyarorszag.hu, MR.Gabee, Csepel.info

IMG_0199cimk
Tizenkétféle sört csapolnak, de az igazán nagy dobás a melegkonyha: frissensülteket, hamburgert, lángost és melegszendvicset is vehetsz, ha megéheznél.

A 23 évvel ezelőtt alapított Rizmajer Kézműves Sörfőzde igazi fogalomnak számít Csepelen: hiába a félreeső helyszín, sokan még a város másik feléből is elzarándokolnak hozzájuk. Adta magát a kérdés, hogy ha ilyen népszerűek, miért nem nyitnak sörözőt a belvárosban is. Nos, ennek most jött el az ideje: a Nagykörúton, a Blaha Lujza tértől 1 percre alakítottak át egy volt ruhaüzletet.

(tovább…)

Kedvezőbb feltételekkel vehetők igénybe a bölcsődei fotózások

2017. március 3. péntek

Csepel.hu

korcimer

Tisztelt Szülők!

Örömmel értesítem Önöket, hogy idén a kisgyermekes családok a csepeli önkormányzat kezdeményezésére kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a bölcsődei fotózásokat, azokat ugyanis teljes körűen a mi cégünk, a Csepeli Városkép Kft. szervezi meg.

Változás az eddigiekhez képest, hogy mostantól minden gyermek szüleinek 3 darab, 10×15 cm méretű képet (egy csoport- és két egyéni) ingyen biztosítunk, a további fotókhoz pedig az eddigieknél jelentősen olcsóbban juthatnak hozzá a családok.

FELHÍVÁS: „Virágos Csepelért” programban való részvételre

2017. február 28. kedd

Csepel.hu

61042713

Tisztelt csepeli lakosok!

Az önkormányzat 2017. évben ismételten elindítja a virágosítási programját, amely keretében lakcímenként átlag 50 db egynyári növényt ajánl fel közterületi virágágyások kialakításához, beültetéséhez.

Közismert, hogy a változatos színű, formájú és illatú egynyári virágok a kertek, parkok leglátványosabb díszítő elemei, amelyek szebbé, barátságosabbá teszik környezetünket. Rendszeres ápolásukért, öntözésükért cserébe tavasztól késő őszig pompáznak.

(tovább…)

Csepel.info hétfői mozija: Közösségi háló

2017. február 27. hétfő

CSepel.info, Mr.Gabee

Klikk a képre a videó indításához

Hétfőn este a Cool TV tűzi műsorára a Közösségi média című filmet. Ebből az alkalomból mi is levetítjük olvasóinknak.

A filmről röviden: Mark Zuckerberg jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat – és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

Munkásotthon: csúszik a döntés, pusztul az épület

2017. február 27. hétfő

Csepel.hu

dsc_0296kicsi

Kint omladozó vakolat, töredező, repedt betonelemek, bent ötvenéves nyílászárók, teljesen lepusztult műszaki állapot. Láthatóan nem törődnek Csepel egyik legértékesebb épületének megóvásával, ahol a színháztermet kivéve évtizedek óta nem volt felújítás. Az önkormányzat felújítaná – ha hagynák.

A Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt, utána azonban a gyári cégek privatizációját, megszűnését kihasználva a csepeli MSZP érdekkörébe került. Visszautasították az önkormányzati támogatást, mivel cserében üvegzsebet kért a kerület vezetése. (tovább…)

Magyar polgári esküvőt szemléltek külföldi diákok Csepelen

2017. február 24. péntek

Csepel.hu

tbe_6163

Magyar polgári esküvőt néztek meg Portugáliából, Romániából és Svédországból érkező diákok a csepeli önkormányzat házasságkötő termében február 23-án.

Az ifjú pár szerepét jelképesen a BGSZC Csete Balázs Szakgimnáziumának diákjai játszották el. A vendégeknek angol nyelven tolmácsolták a hagyományos szertartást.