2011. április havi archívum

Hatalmas fémtolvaj-fogás Csepelen

2011. április 30. szombat

Csepel.hu

A kép illusztráció

26 fős fémtolvaj-bandát fogtak el Csepelen az április 1-jén megalakult kerületi közterület-felügyelet munkatársai segítségével. A közterület-felügyelet a tolvajok nagy száma miatt a rendőrség segítségét kérte: a csepeli rendőrkapitányság és központi ügyelet munkatársai a bandatagok autóiban 500 kg fémhulladékot foglaltak le. A 26 fős társaság tagjai között kettő gyerekkorú és kettő fiatalkorú is volt.

Szombaton a déli órákban a csepeli Rózsa utcában, a Loacker Holding területére a kerítés megbontásával nagy létszámú csoport hatolt be lopási szándékkal. A Szomszédok Egymásért Mozgalom – melyet Sághi Jenő, a közterület felügyelet vezetője újított meg a kerületben – hatékonyan működött, a történteket látva azonnal értesítették a közterület-felügyelők vezetőjét. Ők a helyszínre érve tetten érték a tolvajokat, megakadályozták az elmenekülésüket, és a nagy létszám miatt azonnali rendőri erősítést kértek. A csepeli rendőrkapitányság rendőrei mellett a Központi ügyelet munkatársai is a közterületesek segítségére siettek. Az igazoltatás során derült ki, hogy 26 fő hatolt be illegálisan a telepre, köztük kettő gyermekkorú, és kettő fiatalkorú is volt. A rendőrök a helyszínen és a banda autóiban 500 kg fémhulladékot találtak, és foglaltak le. Az elfogás után a banda tagjait a csepeli kapitányságon állították elő. A helyszíni szemlével egy időben megkezdődött kihallgatásuk is. (tovább…)

Lemosták a gyalázatot

2011. április 30. szombat

Csepel.hu

Fotó: Csepel.hu, további képek itt láthatók

A kerület vezetői, önkormányzati képviselők és civilek közösen mosták le a csepeli Béke téren a közelmúltban összefestett Olvasó munkás szobor talapzatát és a környező padokat, szemétgyűjtőket. A Béke tér új fákat is kapott, és a vagyonkezelő munkatársainak áldozatos munkájának köszönhetően úgy tűnik, hogy sikerül megmenteni a Jókai Anna írónővel közösen ültetett, a vandálok által a földből kitépett diófát is.

A parkot április 20-án verte szét, festette össze három fiatal. A növényekkel teli dézsákat felforgatták, a hulladékgyűjtőket leszaggatták, a szemetet szétszórták. Beck András 1951-ben felállított szobrának talapzatát összefirkálták, a padokat és a szemétgyűjtőket is festékkel kenték be. A barbár tettet a térfigyelő kamerák is rögzítették, így látható volt az is, hogyan fényképezik le büszkén egymást a vandalizmus után az elkövetők. (tovább…)

Május 14-én nyit a Csepeli Strand

2011. április 30. szombat

A fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat csökkentett árú jegyekkel igyekeznek újra a “strandokra csábítani”

Napi Gazdaság, Csepel.info

A fővárosi Palatinus strand május 7-én, a csepeli és a Paskál strandfürdő 14-én, míg a Római 28-án nyit. A csillaghegyi strand június 4-től, a pünkösdfürdői 11-től várja a látogatókat – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) az MTI-vel.

Újdonság, hogy szerdánként a “strandváró napon” mindenki kedvezményes jeggyel fürdőzhet. Emellett a fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat kedvezménnyel, csökkentett árú jegyekkel igyekeznek újra a “strandokra csábítani”. (tovább…)

A Csepel FC vezetősége elítéli az erőszakot

2011. április 30. szombat

Csepelfc.hu

Kép a mérkőzést követő botrányról

Katona Csaba, a Csepel FC Kft. résztulajdonosának és a Csepel egyik legelkötelezettebb szurkolójának állásfoglalása a múlt szombati tököli eseményekről.

Kedves Szurkolók!

Ezúton szeretnék reagálni a múlt szombaton történtekre, és egyben állást foglalni a csepeli szurkolók viselkedésével kapcsolatban. (tovább…)

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyurcsányt

2011. április 29. péntek

MTI, Index, TV2

Hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatása érdekében kérte a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését – közölte a Legfőbb Ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009. áprilisa óta folytat nyomozást összefüggésben egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok cseréjével. A nyomozás során eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki. (tovább…)

Az Electric Eyes Budapesten keresi a “dögöt”

2011. április 29. péntek

Zene.hu

Április 30-án ismét a húrok közé csap többek között az Electric Eyes is Csepelen az Black Machine Rock Clubban (Bajáki utca 1.).

A közel egy évtizede létező metal zenekar énekesét Tóth Csabát, azaz közismertebb nevén Nagytalpot faggattuk a készülődés hevében a várható koncertről. (tovább…)

Gratuláltak a “mesekirálynak és az életmentő közterület-felügyelőnek

2011. április 29. péntek

Királyerdőben többet nem lehet négy- és hatlakásos társasházakat építeni a családi házak helyén

Csepel.hu

Mr. Gabee képei a testületi ülésről itt tekinthetők meg

A 2011. április 28-i, csütörtöki testületi ülésen Németh Szilárd polgármester jutalmat adott át a hivatal nagytanácstermében olyan csepelieknek, akikre méltán büszke lehet a kerület.

Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei Bukarestből, egy rangos nemzetközi jazz zenekari versenyről első díjat hoztak haza. A zenekar tagjai: Czegráff Benjamin, Fövenyi Máté, Rácz Roland és a verseny legjobb zenésze díjjal is büszkélkedő Balogh Tamás. (tovább…)

A Horthy-korszak meg nem épült felhőkarcolói

2011. április 29. péntek

Falanszter Blog

Az egész Ferenc József (ma Belgrád-rakpartot) lebontották volna a Magyar Történelem Tornya kedvéért. (Grafika: Falanszter.blog.hu)

Milyen lenne ma Budapest sziluettje, ha a Belgrád-rakparton megépült volna a 130 méter magas Magyar Történelem Tornya? Lenne-e az Erzsébet téren Gödör, ha a II. világháború nem akasztja meg az ide tervezett 80 méter magas felhőkarcolók építését? Íme, a Horthy-korszak meg nem épült felhőkarcolói…

Az amerikai nagyvárosokban a felhőkarcolók többnyire bérirodák vagy óriáscégek székházai számára épültek. A magas telekárak és az ingatlanspekulációk miatt az épületek tervezésénél éppen ezért elsődleges szempont volt a várható jövedelmezőség, az extrém méretekből adódóan pedig a vállalati reklámérték is. „Európában a toronyházak megítélése az amerikai gazdasági-technikai fejlettség és a városi élet intenzitása, illetve a kaotikusnak, szabályozatlannak tűnő városkép keltette félelemmel vegyes elragadtatást tükrözte.”- írja Csáki Tamás az egyik tanulmányában. (tovább…)

Alex

2011. április 29. péntek

Bayer Zsolt – Magyar Hírlap, Földes András – Index

Alex

Az alábbiakban két olyan véleményt olvashatnak a Gyöngyöspatán kialakult helyzetről, ahol a szerzők politikai értelemben és véleményüket tekintve is igen-igen távol állnak egymástól.

Ahogy a “vélemény” rovatban közölt írásoknál általában, most is fontosnak tartjuk közölni, hogy az idézett szerzők állásfoglalását elgondolkoztatónak tartjuk, de azok nem feltétlenül egyeznek a sajátunkkal. Természetesen kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, de meg kell jegyeznünk: egymás lehülyézése (és akkor még finoman fogalmaztunk) nem éri el azt az értelmi színvonalat, amit ilyen súlyos problémák esetében el lehetne várni. (tovább…)

A titkosszolgálatok is vizsgálódnak Gyöngyöspatán

2011. április 29. péntek

“Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt”

Index, Magyar Nemzet, Heti Válasz, TV2

Véderő-bűnözés? – A Szálasit éltető, karlengető csapat vezetője maga is többszörösen büntetett előéletű

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a polgári és a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálják a gyöngyöspatai események körülményeit.

A lap szerint az elhárítás és a hírszerzés feladata annak tisztázása, hogy ellenérdekelt titkosszolgálatok és különböző üzleti körök szerepet játszottak-e a romák evakuálásnak beállított utaztatása, illetve az ahhoz kapcsolódó lejárató nemzetközi médiakampány megszervezésében. (tovább…)