2011. április havi archívum

Hatalmas fémtolvaj-fogás Csepelen

2011. április 30. szombat

Csepel.hu

A kép illusztráció

26 fős fémtolvaj-bandát fogtak el Csepelen az április 1-jén megalakult kerületi közterület-felügyelet munkatársai segítségével. A közterület-felügyelet a tolvajok nagy száma miatt a rendőrség segítségét kérte: a csepeli rendőrkapitányság és központi ügyelet munkatársai a bandatagok autóiban 500 kg fémhulladékot foglaltak le. A 26 fős társaság tagjai között kettő gyerekkorú és kettő fiatalkorú is volt.

Szombaton a déli órákban a csepeli Rózsa utcában, a Loacker Holding területére a kerítés megbontásával nagy létszámú csoport hatolt be lopási szándékkal. A Szomszédok Egymásért Mozgalom – melyet Sághi Jenő, a közterület felügyelet vezetője újított meg a kerületben – hatékonyan működött, a történteket látva azonnal értesítették a közterület-felügyelők vezetőjét. Ők a helyszínre érve tetten érték a tolvajokat, megakadályozták az elmenekülésüket, és a nagy létszám miatt azonnali rendőri erősítést kértek. A csepeli rendőrkapitányság rendőrei mellett a Központi ügyelet munkatársai is a közterületesek segítségére siettek. Az igazoltatás során derült ki, hogy 26 fő hatolt be illegálisan a telepre, köztük kettő gyermekkorú, és kettő fiatalkorú is volt. A rendőrök a helyszínen és a banda autóiban 500 kg fémhulladékot találtak, és foglaltak le. Az elfogás után a banda tagjait a csepeli kapitányságon állították elő. A helyszíni szemlével egy időben megkezdődött kihallgatásuk is. (tovább…)

Lemosták a gyalázatot

2011. április 30. szombat

Csepel.hu

Fotó: Csepel.hu, további képek itt láthatók

A kerület vezetői, önkormányzati képviselők és civilek közösen mosták le a csepeli Béke téren a közelmúltban összefestett Olvasó munkás szobor talapzatát és a környező padokat, szemétgyűjtőket. A Béke tér új fákat is kapott, és a vagyonkezelő munkatársainak áldozatos munkájának köszönhetően úgy tűnik, hogy sikerül megmenteni a Jókai Anna írónővel közösen ültetett, a vandálok által a földből kitépett diófát is.

A parkot április 20-án verte szét, festette össze három fiatal. A növényekkel teli dézsákat felforgatták, a hulladékgyűjtőket leszaggatták, a szemetet szétszórták. Beck András 1951-ben felállított szobrának talapzatát összefirkálták, a padokat és a szemétgyűjtőket is festékkel kenték be. A barbár tettet a térfigyelő kamerák is rögzítették, így látható volt az is, hogyan fényképezik le büszkén egymást a vandalizmus után az elkövetők. (tovább…)

Május 14-én nyit a Csepeli Strand

2011. április 30. szombat

A fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat csökkentett árú jegyekkel igyekeznek újra a “strandokra csábítani”

Napi Gazdaság, Csepel.info

A fővárosi Palatinus strand május 7-én, a csepeli és a Paskál strandfürdő 14-én, míg a Római 28-án nyit. A csillaghegyi strand június 4-től, a pünkösdfürdői 11-től várja a látogatókat – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) az MTI-vel.

Újdonság, hogy szerdánként a “strandváró napon” mindenki kedvezményes jeggyel fürdőzhet. Emellett a fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat kedvezménnyel, csökkentett árú jegyekkel igyekeznek újra a “strandokra csábítani”. (tovább…)

A Csepel FC vezetősége elítéli az erőszakot

2011. április 30. szombat

Csepelfc.hu

Kép a mérkőzést követő botrányról

Katona Csaba, a Csepel FC Kft. résztulajdonosának és a Csepel egyik legelkötelezettebb szurkolójának állásfoglalása a múlt szombati tököli eseményekről.

Kedves Szurkolók!

Ezúton szeretnék reagálni a múlt szombaton történtekre, és egyben állást foglalni a csepeli szurkolók viselkedésével kapcsolatban. (tovább…)

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyurcsányt

2011. április 29. péntek

MTI, Index, TV2

Hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatása érdekében kérte a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését – közölte a Legfőbb Ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009. áprilisa óta folytat nyomozást összefüggésben egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok cseréjével. A nyomozás során eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki. (tovább…)

Az Electric Eyes Budapesten keresi a “dögöt”

2011. április 29. péntek

Zene.hu

Április 30-án ismét a húrok közé csap többek között az Electric Eyes is Csepelen az Black Machine Rock Clubban (Bajáki utca 1.).

A közel egy évtizede létező metal zenekar énekesét Tóth Csabát, azaz közismertebb nevén Nagytalpot faggattuk a készülődés hevében a várható koncertről. (tovább…)

Gratuláltak a “mesekirálynak és az életmentő közterület-felügyelőnek

2011. április 29. péntek

Királyerdőben többet nem lehet négy- és hatlakásos társasházakat építeni a családi házak helyén

Csepel.hu

Mr. Gabee képei a testületi ülésről itt tekinthetők meg

A 2011. április 28-i, csütörtöki testületi ülésen Németh Szilárd polgármester jutalmat adott át a hivatal nagytanácstermében olyan csepelieknek, akikre méltán büszke lehet a kerület.

Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei Bukarestből, egy rangos nemzetközi jazz zenekari versenyről első díjat hoztak haza. A zenekar tagjai: Czegráff Benjamin, Fövenyi Máté, Rácz Roland és a verseny legjobb zenésze díjjal is büszkélkedő Balogh Tamás. (tovább…)

A Horthy-korszak meg nem épült felhőkarcolói

2011. április 29. péntek

Falanszter Blog

Az egész Ferenc József (ma Belgrád-rakpartot) lebontották volna a Magyar Történelem Tornya kedvéért. (Grafika: Falanszter.blog.hu)

Milyen lenne ma Budapest sziluettje, ha a Belgrád-rakparton megépült volna a 130 méter magas Magyar Történelem Tornya? Lenne-e az Erzsébet téren Gödör, ha a II. világháború nem akasztja meg az ide tervezett 80 méter magas felhőkarcolók építését? Íme, a Horthy-korszak meg nem épült felhőkarcolói…

Az amerikai nagyvárosokban a felhőkarcolók többnyire bérirodák vagy óriáscégek székházai számára épültek. A magas telekárak és az ingatlanspekulációk miatt az épületek tervezésénél éppen ezért elsődleges szempont volt a várható jövedelmezőség, az extrém méretekből adódóan pedig a vállalati reklámérték is. „Európában a toronyházak megítélése az amerikai gazdasági-technikai fejlettség és a városi élet intenzitása, illetve a kaotikusnak, szabályozatlannak tűnő városkép keltette félelemmel vegyes elragadtatást tükrözte.”- írja Csáki Tamás az egyik tanulmányában. (tovább…)

Alex

2011. április 29. péntek

Bayer Zsolt – Magyar Hírlap, Földes András – Index

Alex

Az alábbiakban két olyan véleményt olvashatnak a Gyöngyöspatán kialakult helyzetről, ahol a szerzők politikai értelemben és véleményüket tekintve is igen-igen távol állnak egymástól.

Ahogy a “vélemény” rovatban közölt írásoknál általában, most is fontosnak tartjuk közölni, hogy az idézett szerzők állásfoglalását elgondolkoztatónak tartjuk, de azok nem feltétlenül egyeznek a sajátunkkal. Természetesen kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, de meg kell jegyeznünk: egymás lehülyézése (és akkor még finoman fogalmaztunk) nem éri el azt az értelmi színvonalat, amit ilyen súlyos problémák esetében el lehetne várni. (tovább…)

A titkosszolgálatok is vizsgálódnak Gyöngyöspatán

2011. április 29. péntek

“Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt”

Index, Magyar Nemzet, Heti Válasz, TV2

Véderő-bűnözés? – A Szálasit éltető, karlengető csapat vezetője maga is többszörösen büntetett előéletű

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a polgári és a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálják a gyöngyöspatai események körülményeit.

A lap szerint az elhárítás és a hírszerzés feladata annak tisztázása, hogy ellenérdekelt titkosszolgálatok és különböző üzleti körök szerepet játszottak-e a romák evakuálásnak beállított utaztatása, illetve az ahhoz kapcsolódó lejárató nemzetközi médiakampány megszervezésében. (tovább…)

Itt a 15. heti romantikus lista: Tabáni öt hete vezet, bekerült Brasch Bence és a Vad Fruttik

2011. április 28. csütörtök

Zene.hu

Állandósulni látszik Tabáni István fölénye a romantikus dalok listáján, hiszen az előadó immár több, mint egy hónapja szerepel a szerelmes listánkon.

Az immár hetedik alkalommal elkészülő romantikus slágerlista a legszebb szerelmes dalok blog – az elmúlt egy hét – látogatottsági adatai alapján készül hétről-hétre. (tovább…)

2014-ig csaknem kétszáz új villamost és trolit vásárol Budapest

2011. április 28. csütörtök

MTI, Magyar Nemzet, Csepel.info

Retrótrolik járnak Budapesten – nem a hagyományőrzés az oka

Csaknem kétszáz új villamost és trolit vásárol Budapest 2014-ig, a képviselők az erről szóló határozatot 31 igen szavazattal egyhangúlag fogadták el a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Az előterjesztés szerint 96 (35 és 54 méteres) villamost, illetve 93 trolibuszt szereznek be 2014-ig, a második ütemben, 2016-ig további 37 villamos érkezhet Budapestre. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által kezelt projekt együttes beruházási költsége 156,5 milliárd forint, de ennek jelentős részét, várhatóan 98 százalékát az unió finanszírozza, így Budapestnek hárommilliárd forint önrészt kellene biztosítania. A projekt célja a túlüzemeltetett, műszakilag is elavult villamos- és trolibuszjárműpark frissítése, az alacsony padlós járművek nagyobb arányú megjelenése a vonalakon. (tovább…)

Tőkés László üdvözli az új nemzeti alkotmányt

2011. április 28. csütörtök

Megengedhetetlen, hogy magyar posztkommunistákat támogassanak a rendszerváltó pártokkal szemben Európában

Erdély Ma, Csepel.info

Sajtótájékoztatón köszönte meg 2011. április 27-én budapesti irodájában Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, az Európai Parlament alelnöke az alkotmányozóknak, hogy az új Alaptörvényben a magyar állam határain túl élő nemzetrészekről is gondoskodtak.

Az erdélyi politikus méltatta az új magyar Alkotmány megszövegezését, és szólt az új alaptörvénnyel kapcsolatos nemzetközi kritikákról is, amelyet hisztériakeltésnek nevezett. Tőkés László külön üdvözölte, hogy míg a korábbi alkotmány a határon túli magyarok iránti felelősségérzésről szól, az új alaptörvény azt tartalmazza: Magyarország felelősséget visel sorsukért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket, jogaik érvényesítését, közösségi önkormányzataik létrehozását, illetve a szülőföldön való boldogulásukat. (tovább…)

MAFC – Csepel 3 – 1

2011. április 28. csütörtök

Csepelirc.hu, Hunvolley.blog.hu

A MAFC-BME-Mapei hazai pályán 3:1-re győzött a Csepel ellen a férfi Extraliga hetedik helyéért rendezett rájátszásának harmadik mérkőzésén. A MAFC így 2:1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Remekül kezdett a Csepel, gyorsan kikérte első idejét Vocskó György, a MAFC edzője (0:4). Jahn Péter találataival zárkózott a házigazda (4:5), de a játékos-edző, Tamás Zoltán bombáival megint meglépett a látogató. (tovább…)

Európát képviseli a Halker-KiralyTeam Kanadában

2011. április 28. csütörtök

Kiralyteam, Csepel.info

Újabb rangos megtiszteltetés érte a csepeli Halker-KiralyTeam csapatát, hiszen egyedüli európai csapatként meghívást kapott a kanadai Quebec Open elnevezésű nyílt nemzetközi kick-box világkupára.

Az egyik legnagyobb Észak-Amerikai tornán 4 napon keresztül 32 küzdőtéren zajlik majd a harc, de a közel 2000 induló között idén 3 magyar fiatalnak is szoríthatunk, hiszen a verseny szervezői meghívták a Halker-KiralyTeam 3 világbajnok versenyzőjét, Király István VI. Danos nagymester vezetésével. (tovább…)