2022. szeptember havi archívum

Őszi dísznövényakció

2022. szeptember 30. péntek

Csepel.hu

Az esős időjárás sem szegte kedvét a csepeli lakosoknak, hogy a reggeli óráktól kezdve átvegyék a Csepeli Zöld Sziget Program keretében meghirdetett ingyenes dísznövényeket.

Az önkormányzat őszi dísznövényakciójában 21-féle, összesen 5500 kiültetésre szánt dísznövényt adtak át a csepeli városgazda munkatársai a pályázatra sikeresen jelentkező csepelieknek.
(tovább…)

Gulyás Gergely: Grandiózus építkezés a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása

2022. szeptember 30. péntek

Híradó, Csepel.info

Grandiózus építkezés a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) felújítása és bővítése, ami a következő hosszú évtizedekre egyedülállóan színvonalas keretet nyújt majd az itteni gimnáziumi oktatásnak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a gimnázium új épületszárnyának bokrétaünnepén, pénteken Budapesten.

Az ünnepségen diákok és tanárok mellett részt vett Bese Benő, a gimnázium igazgatója, a csepeli önkormányzatot – az intézmény jelenlegi és jövőbeni tulajdonosait – Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester valamint a meghívott önkormányzati képviselők képviselték. (tovább…)

Október elsején kezdődik a népszámlálás

2022. szeptember 30. péntek

Hír TV

Október elsején kezdődik a népszámlálás, amely pillanatképet ad az országról – hívta fel a figyelmet a KSH elnöke.

Vukovich Gabriella kiemelte: a válaszadás kötelező, hiszen a kapott adatok megalapozzák a jövőbeni intézkedéseket, most először pedig energiahatékonysági döntések előkészítését is szolgálják.
(tovább…)

Gulyás Gergely: Hosszabb téli szünetről döntött a kormány

2022. szeptember 29. csütörtök

Magyar Nemzet

A kormány megtárgyalta a nemzeti konzultációs kezdeményezést és döntött annak elindításáról – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, Kormányinfón.

Mint mondta, jelenleg a legnagyobb problémát a háború és a háborús szankciók miatti energiaárak okozzák, ez sokszor négy-ötszörös energiaszámlákat okoz.
(tovább…)

Wittner Máriáról nevezik el a volt Görgey iskola helyén álló parkot

2022. szeptember 29. csütörtök

Csepel.hu

 

Úgy döntöttünk, hogy az 1956-ban halálraítélt hős Wittner Máriáról, kerületünk díszpolgáráról nevezzük el a volt Görgey iskola helyén álló gyönyörűen megújult parkunkat – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

„Marika néni rengeteg szenvedésen ment keresztül, mindazonáltal életútja példája a feltétel nélküli haza- és szabadságszeretetnek, a bátorságnak és a meg nem alkuvásnak. Egyszerre volt a kommunizmus áldozataira való emlékezés velünk élő történelmi jelentőségű személyisége, és egy törékeny asszony, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel”

 

(tovább…)

Orbán Viktor: Nemzeti konzultációt indítunk

2022. szeptember 29. csütörtök

888.hu

Orbán Viktor elmondta, a kormány első sorban az energia kérdésével foglalkozik.

„Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra és azóta az energiaárak az égben vannak. Amikor ez megtörtént Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak” – fogalmazott.

(tovább…)

Fut a Csepel negyvenkettedszer

2022. szeptember 29. csütörtök

Csepel.hu

Negyvenkettedik alkalommal rendezték meg a Fut a Csepel családi és sportnapot a Daru-dombon szeptember 25-én. Három távon mérhették össze tudásukat a futni vágyók: 1800 méteren az alsó tagozatos iskolások, 4000 méteren bárki, 300 méteren pedig az ovisok.

A versenyekre több százan neveztek be. A családi napon a Csepelen működő számos sportegyesület is bemutatkozott. Az eseményen résztvevőket Borbély Lénárd polgármester, a sportnap fővédnöke köszöntötte.
(tovább…)

Tájékoztatás szolgáltatáskieséssel járó karbantartásról

2022. szeptember 29. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Ügyfeleink!

A NISZ Zrt. tájékoztatása alapján a társaság egyes elektronikus ügyintézési szolgáltatásokkal kapcsolatban 2022. október 1. (szombat) 20:00 órától 2022. október 2. (vasárnap) 06:00 óráig karbantartást végez.

A munkálatok érintik az Önkormányzatunknál történő elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat is.
(tovább…)

A Momentum adománygyűjtést indított Gyurcsány Ferenc nyugdíjaztatására

2022. szeptember 28. szerda

Index

Csillag Tamás, a Momentum Mozgalom egyik alapítója létrehozott egy nyugdíjalapot, ahová adományokat gyűjt annak érdekében, hogy segítsen nyugdíjba vonulni Gyurcsány Ferencnek.

Az Index is beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kedd este a Partizán vendége volt. A korábbi miniszterelnök többek között beszélt arról, hogy miért maradt ki az árnyékkormányból, miért nem állt Márki-Zay Péter mögé a választási vereség estéjén, és hogy miként tervezik megújítani az ellenzéki politikát a következő időszakban. Az ellenzéki párt vezetője szerint a vesztébe rohan az ország a Fidesz kormányzásával, ezért kínál alternatívát a szavazóknak árnyékkormányával a DK.

(tovább…)

Képviselő-testületi ülés lesz szeptember 29-én

2022. szeptember 28. szerda

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. szeptember 29-én (csütörtök) 09.00 órai kezdettel ülésezik, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).
(tovább…)