‘Kormány’ kategória archívum

Novák Katalin: A házasság reneszánszát éli

2018. február 14. szerda

Magyar Hírlap

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Király Nóra, a Ficsak alapítója, a rendezvényen köszöntött jegyespár, Mattyasovszky Lilla és Szapponos Bence, valamint Novák Katalin (b-j) felvág egy tortát a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) jegyescsomag kezdeményezése elindulásának első évfordulója alkalmából tartott rendezvényen – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán egy csepeli sajtótájékoztatón, amelyen egy civil szervezet azt ünnepelte, hogy egy éve indította el jegyescsomagját.

Novák Katalin arra emlékeztetett, hogy míg 2002 és 2010 között drámaian, 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010-ről 2016-ra 46 százalékkal emelkedett. Ezzel párhuzamosan csökkent a válások száma, ez pedig azt jelzi, hogy a házasságok egyre stabilabbak, kevésbé esnek szét, mint korábban.

(tovább…)

A TEK jelentősen hozzájárul Magyarország biztonságához

2018. február 13. kedd

A Terrorelhárítási Központ (TEK) nem kis mértékben járul hozzá ahhoz, hogy ma Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa – mondta Németh Szilárd, miután kedden látogatást tett a Terrorelhárítási Központban.

A kormánypárti politikus közölte, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként tesz látogatást az ország honvédelmi és rendészeti szerveinél, ebbe a sorba illeszkedik a terrorelhárításnál tett látogatása is. Németh Szilárd ismertette, hogy előadást hallgatott meg a TEK működéséről, illetve egy szimulált terrorcselekmény felszámolását is megtekintette.

(tovább…)

Meghívó – Főváros és Vidék együtt az országért

2018. február 13. kedd

A Fidesz-KDNP Nemzeti Konzultációs Országjáró fórumának keretében Csepel vendége lesz Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A rendezvény időpontja: 2018. február 20. (kedd) 18:00
A rendezvény helyszíne: Radnóti Miklós Művelődési Ház (1214 Budapest, Vénusz utca 2.)

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel:
Németh Szilárd
választókerületi elnök

(tovább…)

Németh Szilárd: „A választás tétje, hogy megmaradunk-e magyaroknak”

2018. február 7. szerda

Pesti Srácok

Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével beszélgetett Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója kedden a Polgárok Házában. Az este folyamán szó volt a kötelező betelepítési kvótáról, az ellenzékről, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának munkájáról és arról is, mi a tétje az áprilisi választásnak.

Nincs más út, mint a Fidesz-KDNP – ezzel indított Stefka István kedden a Polgárok Házában, ahol Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével beszélgetett. (tovább…)

Nagy a korrupció? Szegényellenes a kormány? Magyarország második a pozitív listán!

2018. január 24. szerda

Mandiner, Csepel.info

A pozitív változás egyik fontos előidézője lehet a munka alapú gazdaság létrehozása: segély helyett munkalehetőséget ad a kormány

Minden országban létezik korrupció, és az elemzők szerint minél magasabb a szintje, annál kevesebb emberhez jut el a gazdasági növekedés pozitív hatása. Más körülmények is oda vezethetnek, hogy növekszik a gazdaság, de mégis nő a szegények száma, valamint a szegények és a gazdagok közötti különbség. Magyarország 2010-ig a legrosszabb példák egyike volt. Most a legjobbak egyike – derült ki egy nemzetközi kutatásból.

A felemelkedő gazdaságok között 74 országból a második helyen végzett Magyarország a Világgazdasági Fórum legújabb kutatásában, amely azt vizsgálta, hogy mennyire inkluzív (bevonó) a gazdasági növekedés. Az új rangsor azt elemzi, hogy a társadalom egésze, vagy csak egy szűk elit jár-e jól a növekedéssel.

(tovább…)

„Stop Soros” törvénycsomagot készített a kormány

2018. január 17. szerda

Magyar Idők

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a „Stop Soros” névvel illette a törvénycsomag-tervezetet. (tovább…)

Németh Szilárd: Engem minden Csepelhez köt

2018. január 14. vasárnap

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a Pirkadat című műsornak a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Újabb segítséget kapnak a magyar családok

2018. január 2. kedd

Magyar Idők, Csepel.info

Az elmúlt 25 évben nem volt ilyen támogatás

Számos olyan jogszabályváltozás lépett életbe az új évvel, amely a családok, gyermeket vállalók terhein könnyít. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) összefoglalója szerint január elsejétől nő a gyed, valamint a diplomás gyed összege, utóbbit ráadásul már a gyermek kétéves koráig lehet igénybe venni. Így akár 1,5 millió forintnyi többlettámogatást is kaphatnak azok, akik az egyetem, főiskola alatt, vagy annak elvégzése után egy éven belül vállalnak gyermeket.

A gyed maximális összege 2018-ban eléri a bruttó 193 200 forintot, míg a diplomás gyed az alapképzésben részt vevő hallgatóknál 96 600 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 126 350 forintra emelkedik. (tovább…)

Beérett a lobbi: nyert Csepel, Soroksár és a kultúra

2017. december 29. péntek

Napi.hu, Csepel.info

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújításához 5 milliárd, a Soroksári Rendőrkapitányság épületének kialakításához 1 milliárd, míg kulturális támogatásokra 7,9 milliárd forint támogatást hagyott jóvá a kormány. A Csepel.info úgy értesült, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselő lobbijának köszönhetők a csepeli és soroksári felújítások. Információink szerint a Csepelen élő képviselő több más fejlesztési javaslatát is tárgyalja a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban Soroksár még egy tétellel szerepel: a Soroksár-Újtelepi Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplom plébániája és zarándokháza befejező munkálatainak költségeire 394 milliót hagyott jóvá a kormány.

Januártól még tovább csökken az internet-előfizetések díja

2017. december 29. péntek

PCFORUM, Mr.Gabee, Csepel.info

Januártól tovább, 18 százalékról 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás áfája. A 13 százalékpontos csökkentés a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi számításai szerint mintegy 22 milliárd forintot hagy a lakosságnál és a vállalkozásoknál.

 Az internet áfája első lépésben az idén januárban csökkent 27 százalékról 18 százalékra. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy korábbi konferencián kiemelte: a minden eddiginél kedvezőbb árú szolgáltatás több tízezer, de akár százezer új előfizetőt is hozhat a szolgáltatóknak.

(tovább…)