‘Kormány’ kategória archívum

Semmelweis nap a Jahn Ferenc Kórházban

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház idén is megtartotta hagyományos Semmelweis napi ünnepségét.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester is. (tovább…)

Fontos hír érkezett a magyarországi gázkészletekről

2022. június 23. csütörtök

Origo

A magyar földgázpiac április eleje óta a betárolásra koncentrál, az ország gázellátása jelenleg az Ukrajnában zajló háború ellenére is zavartalan. Az orosz fél továbbra is a hosszú távú szerződéseknek megfelelően teljesíti a szállításokat, amelyek Szerbia (Kiskundorozsma) és Ausztria (Mosonmagyaróvár) felől érkeznek – írja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri az energiaárakra is ható makrogazdasági folyamatokat, illetve világpolitikai eseményeket, és naprakész információkkal rendelkezik a hazai gázforgalom adatairól. Az elmúlt 12 év szélső értékei mellett, az alábbi grafikonon látható módon, az eddig sosem tapasztalt geopolitikai és árkörnyezet mellett is – bár némileg lassabb indulást és felfutást követően – megfelelő ütemben zajlik a földgázkészletek betárolása.

(tovább…)

Gulyás Gergely: Soha nem volt hasonló mértékű infláció az euróövezetben

2022. június 17. péntek

Magyarnemzet.hu

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a péntek délelőtti kormányinfón elmondta, a háborús és gazdasági helyzetet értékelte tegnap a kabinet. Soha nem volt akkora infláció az euróövezetben, mint a mögöttünk hagyott hónapban, Amerikában rekordinfláció van, negyven éve nem tapasztaltak ilyet.

A háború miatt drasztikusan emelkedtek az energiaárak – tette hozzá. Minél közelebb van valaki a háborús övezethez, annál nagyobb az infláció, hazánknak ezzel is számolnia kell. A háborús infláció akkor szűnik meg, ha béke lesz – mondta.

(tovább…)

Orbán Viktor: Százezer kisvállalkozónak továbbra is biztosítjuk a rezsicsökkentést

2022. június 10. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

– Amíg háború van, infláció is van, ezért a háborús infláció letörésének egyetlen módja a béke – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A kormányfő beszámolt arról is, hogy a magyar kormány szinte az egyedüli Európában, amely szerint a békét kell finanszírozni, nem a háborút. Továbbá Orbán Viktor közölte, hogy jövőre egy háborús inflációt kezelni képes költségvetés kell.

Öt hét után ismét a Kossuth rádiónak adott interjút Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, hogy az elmúlt hetekben azért nem tudott jönni az állami rádióba, mert a kormányalakításra kellett koncentrálnia, ehhez „befelé kell gondolkodni” fogalmazott a kormányfő. (tovább…)

Litván elnök: Szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen

2022. június 3. péntek

Mandiner

Gitanas Nausėda köszönetet mondott a magyar kormányfőnek.

„Valójában szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen” – fogalmazott a litván elnök, Gitanas Nausėda. A rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tette közzé Facebook-oldalán.

(tovább…)

Gulyás Gergely: Holnaptól csak magyar rendszámmal lehet tankolni a benzinkutakon kedvezményesen

2022. május 26. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Két nappal ezelőtt alakult meg a kormány, az első ülésen a veszélyhelyzet elrendeléséről döntött, a rendkívüli felhatalmazással élve pedig a háború gazdasági következményeit mérséklendő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását rendelte el – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztercsütörtökön Kormányinfón.

Közvetlen veszélyt az ukrajnai háború Magyarországra jelenleg nem jelent, de humanitárius terheket ró ránk – tisztázta a tájékoztató elején a miniszter. Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar választók április 3-án ennek tudtában szavaztak bizalmat a kormánynak, melytől azt várják, hogy maradjunk ki a háborúból, és annak gazdasági hatásait védje ki, amennyire lehet. (tovább…)

Orbán bejelentette: elvonja az extraprofitot a kormány a bankoktól és a multiktól, hogy megvédje a rezsicsökkentést

2022. május 26. csütörtök

Mandiner

Orbán Viktor miniszterelnök fontos háborús veszélyhelyzeti bejelentéseket tett.

A miniszterek bemutatását követően nem sokkal rendkívüli bejelentést tett a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Háborús veszélyhelyzetet hirdetett, amely kedd éjféltől lépett életbe. Szerda kora délután ülésezett a kormány, valamint közölte a miniszterelnök, hogy szerda délután újabb – kapcsolódó – intézkedésekről számol majd be.

(tovább…)

Szijjártó válaszolt Zelenszkijnek: „Szívesen, ezután is segíteni fogunk”

2022. május 25. szerda

Index

szijjarto

Magyarország továbbra is segíti Ukrajnát – ezt válaszolta Szijjártó Péter Volodimir Zelenszkij elnöknek, aki szerdán kritikát fogalmazott meg Magyarországgal szemben amiatt, hogy a kormány nem támogatja az oroszok elleni olajembargót.

Zelenszkij a davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy az olajembargót még mindig nem sikerült bevezetni, és a késlekedés miatt Oroszország további kétszázmilliárd dollárt kereshet az olajexport által, amelyet a háborúra fordíthat.

(tovább…)

Mit jelent a háborús veszélyhelyzet?

2022. május 25. szerda

Bors

A kedd éjféltől Magyarországon életbe lépő háborús veszélyhelyzet a jogalkotást leegyszerűsítő lépés – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

(tovább…)

Orbán Viktor: Nehéz körülmények között is vállalom, hogy Magyarország előre fog menni

2022. május 16. hétfő

Magyarnemzet.hu

Orbán Viktort ötödszörre választották meg miniszterelnöknek. Fotó: Kurucz Árpád

133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.

A kormányfő ezután letette esküjét, megfogadta, hogy miniszterelnöki tisztségét a jövőben is a magyar nemzet javára gyakorolja.  (tovább…)