‘Kormány’ kategória archívum

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

2017. január 21. szombat

Fidesz.hu

Nemzeti Gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni.  (tovább…)

Tragikus buszbaleset: Egy sérült életveszélyes, kettő nagyon súlyos állapotban van

2017. január 21. szombat

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, valamint vezető főorvosa is a helyszínre indult. A miniszter konzultált a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójával, az intézmény kész a hazaérkező sebesültek fogadására. Olaszország miniszterelnöke is részvétet nyilvánított

YouTube, Kormány.hu, Csepel.info

A miniszteri sajtótájékoztató összefoglalóját a fenti videón tekinthetik meg. Videó és fotók: Kormány.hu

Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van az éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Jelezte: nagyjából mostanra állt össze a sértetlenek listája, és “nagyjából végleges” a kórházban ápoltaké.

A magyar kormány nevében részvétét és együttérzését kifejezve Szijjártó Péter elmondta, hogy a balesetről tájékoztatta az államfőt és a miniszterelnököt. A kormányzat a hazajuttatás és a szülők kimenetelének minden költségét állja, és mindent megtesz, hogy a családok fájdalmát enyhíteni tudja – közölte. (tovább…)

16 magyar diák halt meg egy olaszországi buszbalesetben

2017. január 21. szombat

Orbán Viktor is kifejezte részvétét a gyászoló családoknak – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóját bejegyzésünkben tekinthetik meg

MTI, YouTube, Origo.hu, Hirado.hu, Kormány.hu, Csepel.info

roncs1

Képek: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

16-an meghaltak egy magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál. A busz felborult, majd egy oszlopának csapódott, végül kigyulladt. Nagyon sokan megsérültek.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint Franciaországból hazafelé tartott a magyar iskolások busza, 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak rajta a kisérőikkel. A baleset pedig kevéssel péntek éjfél előtt történt San Martino Buon Albergo mellett. (tovább…)

Borbély Lénárd, A hét embere a Karc FM műsorában – Álláspont

2017. január 18. szerda

Csepel.hu

bl

A hét embere – Álláspont (Téma: az Alstom-jelentés és csepeli aktualitások)

A Karc FM vasárnapi adása már meghallgatható az alábbi hivatkozásra kattintva: http://karcfm.hu/musorok/allaspont/

Orbán: Trump és csapata megváltoztatja a világgazdaság szabályait

2017. január 13. péntek

Híradó.hu

d_kos201612020037

A miniszterelnök szerint vége a globális amerikai politikának, most egy vagányabb következik. A Trump-adminisztráció tagjai egy másfajta kultúrát képviselnek, vagányabbak elődeiknél, arról beszélnek, mit csináltak eddig, nem pedig arról, milyen kapcsolataik vannak.

Elkezdtünk kiépíteni egy munkaalapú gazdasági rendszert, mely emeli a magyar emberek életszínvonalát és több évtized távlatában is képes lesz jó teljesítményt nyújtani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

2017. január 11. szerda

ATV

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorának a vendége volt.
Az adás témái: A rezsicsökkentés és az álcivil szervezetek

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

2017. január 10. kedd

Fidesz.hu

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

Ha a baloldalon múlna, nem számítana, milyen hideg van. Az energia árak továbbra is kúsznának felfelé – jelentette ki Némerth Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, négy évvel ezelőtt, 2013 január 1-jén jó döntést hozott a második Orbán-kormány a Fidesz-KDNP hathatós támogatásával, amikor a rezsicsökkentésről döntött. Németh Szilárd emlékezetett, az azt megelőző körülbelül negyven évben, minden január 1-jén energia áremelésről szóltak a hírek.

(tovább…)

Lényegesen olcsóbb lett több alapvető élelmiszer a boltokban

2017. január 3. kedd

Nem állnak le: jövőre a tejföl, a túró és a sertésbelsőségek adója lehet kisebb

Magyar Idők

csaladeszik

Olcsóbb lett januártól a baromfihús, a tojás, valamint a friss tej, mivel ezek a termékek már az alacsonyabb, ötszázalékos áfakulcs alá tartoznak.

A Földművelésügyi Minisztérium arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezzel nem áll meg a már évek óta tartó, alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentés, a kormány dolgozik további termékek közterhének lefaragásán is. A jelenlegi intézkedés több tíz milliárd forintos megtakarítást eredményez a családoknak. (tovább…)

Csökkent a baromfihús és a tojás ára

2017. január 2. hétfő

Origo

Csökkent a baromfihús és a tojás ára

Januártól 27-ről 5 százalékra csökkent a baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója. Az áfa csökkentésével a Baromfi Terméktanács elnöke szerint 55 milliárd forint marad a fogyasztóknál.

A baromfihús és a tojás általános forgalmi adója 27 százalék helyett 5 százalék lett januártól, a 22 százalékos áfacsökkentés az érintett termékek fogyasztói árának 17 százalékos mérséklését indokolja.

(tovább…)

80 milliárddal több marad a családoknál az adócsökkentéseknek köszönhetően

2016. december 29. csütörtök

80 milliárddal több marad a családoknál

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál és a családoknál az adócsökkentéseknek köszönhetően – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleményében.

A tájékoztatás szerint emellett az adminisztrációcsökkentés legnagyobb nyertese is lakosság lesz 2017-ben, hiszen jövőre a legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.
(tovább…)

Orbán Viktor: Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot

2016. december 25. vasárnap

Magyar Idők

Orbán Viktor: Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot

Magyarország stabil sziget a forrongó nyugati világban – jelentette ki a miniszterelnök a Mediaworks regionális lapcsaládjának adott interjújában. Orbán Viktor hozzátette: „Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot”.

Orbán Viktor úgy látja, ez az ünnep más lesz, mert arra még nem volt példa, hogy ”Európa szívében keresztényeket gyilkoljanak karácsonykor„, hozzátéve: ”minden részvétünk és együttérzésünk a németeké„.
(tovább…)

Íme, a 1,5 milliós állami támogatással megvehető autók listája

2016. december 25. vasárnap

Autonavigator, Mr.Gabee, Csepel.info

elektromos-auto-coolcity-hu

A kép illusztráció (Coolcity.hu)

Magyarországon 1,5 milliós állami támogatás és egyelőre ingyenes nyilvános töltőhálózat csábítja arra a kicsivel tehetősebb, környezettudatos autóvásárlókat, hogy elektromos autót vegyenek. Összegyűjtöttük, mennyiért és milyen autókat lehet most venni állami támogatással Magyarországon.

Jelenleg 13 modellből választhatnak azok, akik az állami kedvezményre jogosító, vagyis 15 millió forint alatti, és kizárólag elektromos hajtású autót vásárolnának. A most elérhető modellek többnyire kisebb, városi autók, izgalmas külsővel és belsővel, de három “kakukktojást”, főleg cégeknek szánt autót is találhatunk a kínálatban. (tovább…)

A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

2016. december 22. csütörtök

MTI, Kormány.hu, Csepel.info

ingyenes-etkezes-2016-12

A 2017-es költségvetésből 6,67 milliárd forintot különített el a kormány a szünidei étkezés költségeire -fotók: Árvai Károly, Kormány.hu

Idén először a téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek – közölte Czibere Károly a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, aki a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: idén január 1-től az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről.

A szünidei étkeztetésre 208 ezer gyermek jogosult, ennek költségeire a kormány idén 5,3 milliárd forintot, a 2017-es költségvetésből pedig 6,67 milliárd forintot különített el. Hozzátette: 2010-ben a nyári gyermekétkeztetésre 2,4 milliárd forintot költöttek, ezt a keretet emelték 2017-re közel háromszorosára. (tovább…)

A béremelések valódi teljesítményen alapulnak

2016. december 17. szombat

Fidesz.hu

A béremelések valódi teljesítményen alapulnak

Az Orbán-kormány a munkaalapú gazdaság és a családközpontú társadalom mellett teszi le a voksot, a segélyeken alapuló, családellenes gazdaságpolitika helyett, amelyet a szocialista-liberális kormányok folytattak – szögezte le Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, az elmúlt hetekben fontos megállapodások, parlamenti döntések születtek, amelyek alapvetően befolyásolják a magyar családok életét és a gazdaságot. Ide tartozik az adócsökkentéssel járó törvénycsomag, a rezsicsökkentés megvédése és a hat évre szóló bérmegállapodások, amelyeket a munkaadók, a szakszervezetek és a munkavállalók közösen hoztak tető alá.

(tovább…)

Csecsemő és kisgyermek objektív hallásszűrő készüléket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2016. december 11. vasárnap

MTI, Kormány.hu, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

nemzeti-gyermekvedo-atado

Fotó: Delpestikorhaz.hu

Az új készülék a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felajánlásával került az Dél-pesti intézménybe. A fejlesztési program összesen tizenhat budapesti és Pest megyei szülészeti osztályt érint, tizenkét kórházat a gyermekmentő szolgálat támogat, négyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

Balog Zoltán köszöntőjében kiemelte a koragyermekkori intervenció fontosságát, hiszen a születési rendellenességek, károsodások annál jobban gyógyíthatók, fejleszthetők, minél korábban kiderülnek. (tovább…)