‘Kormány’ kategória archívum

A magyar gazdaság a munkán alapszik

2017. április 21. péntek

Fidesz.hu

Sikerült egy olyan adórendszert felépíteni, amely díjazza, most már hosszú idő óta, azokat az embereket, akik dolgoznak. A mai este lehetőséget ad arra, hogy beleszagoljunk, hogy mit is jelent a munka világa, mit jelent a szakképzés – mondta Németh Szilárd a Szakmák Éjszakája nevű rendezvény megnyitóján, Csepelen.

A Fidesz országgyűlési képviselője a Weiss Manfréd Szakközépiskolában tartott eseményen kiemelte: 2010-ben, amikor megalakult az új kormány, akkor a jövőépítés egyik sarokpontjának azt ajánlotta Magyarországnak és a magyar embereknek, hogy a gazdaság a munkán fog alapulni, és ezt a munkát az egész társadalom megbecsüli – mondta.

(tovább…)

Jól működik a magyar határzár

2017. április 20. csütörtök

Fidesz.hu

Jól működik a magyar határzár

Magyarország megvédi a magyar és az európai uniós állampolgárokat – jelentette ki Németh Szilárd a megerősített jogi és műszaki határzárral kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltségen.

A csütörtöki napon Németh Szilárd felkereste a déli határt, hogy meggyőződjön arról, hogy a határvédelem felkészült-e a jogi határzár megerősítésére, valamint a migránsok – nemzetközi szabályok szerinti – ellátására. A magyar kormány és a parlament többsége a megszavazott jogszabályok, majd azok végrehajtásán keresztül minden feltételt biztosít a határvédőknek, valamint a menekültstátuszért folyamodóknak – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

(tovább…)

Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket

2017. április 18. kedd

Magyar Fórum

Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket

Vonát dekára megvásárolta Simicska Lajos, akinek az volt a problémája a kormánnyal, hogy nem azt tette, amit a milliárdos akart – szögezte le Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: sajátos maffiamódszer, ahogy Simicska Ádám a miniszterelnök családját fenyegeti.

Simicska Lajos nemrég azt nyilatkozta, hogy minden szimpátiája a Jobbiké. Ez is bizonyítja, hogy ő áll a Jobbik hazug országos kampánya mögött?

(tovább…)

Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik

2017. április 15. szombat

Húsvéti beszélgetés Orbán Viktor miniszterelnökkel

Magyar Idők

Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik

– Dsida Jenő híres Nagycsütörtök című versében Péter aludt, János aludt, Jakab aludt, Máté aludt. Az ember gyakran érzi magát a költőhöz hasonlóan elhagyott pályaudvaron, magába roskadva. De miben reménykedhetünk idén húsvétkor?
– Az idei nagycsütörtök a versben szereplőtől biztosan különbözött, mert most mindenki talpon van. Készülődik a jövő évi választásra a radikális jobboldal, a baloldal, mozgolódnak a liberálisok. Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik. A kérdés az, a kormány talpon van-e. A kormányon lévőknek több nehézséget okoz részt venni egy ilyen főpróbán, mert közben itt az ország, amelynek ügyei vannak, döntéseket kell hozni, így kevesebb módunk és alkalmunk nyílik kampányüzemmódban működni, mint riválisainknak.

(tovább…)

Kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet táborokra

2017. április 12. szerda

Fidesz.hu

Kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet táborokra

Az emberierőforrás-miniszter közlése szerint kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet-táborokra, a tavaszi és nyári programokra a tavalyihoz képest közel egymilliárd forinttal több forrás áll rendelkezésre.

Balog Zoltán az MTI-nek kedden elmondta, 2012-óta több mint 400 ezer gyermek vett részt a táborokban, csak tavaly közel 90 ezer gyereket fogadtak. A programot idén is folytatják, és ebben az évben a korábbihoz képest közel egymilliárd forinttal több, összesen 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

(tovább…)

Napi Aktuális: Borbély Lénárd a metrókorrupcióról

2017. április 11. kedd

 

EchoTV

echo0410

A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport ülésén a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetőjét hallgatták meg április 10-én. A Napi Aktuális vendége volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

 

Első helyen a magyar foglalkoztatásbővülés

2017. április 8. szombat

ERŐSÖDÖTT AZ IDŐSEBBEK MUNKAERŐPIACI HELYZETE, ÉS NŐTT A FIATAL VÁLLALKOZÓK SZÁMA IS

Magyar Idők

Minden bizonnyal teljesíti Magyarország az Európai Unió felé vállalt, 75 százalékos foglalkoztatottsági arányt a 20–64 éves korosztályban 2020-ig, tavaly már a korcsoport 71,5 százaléka dolgozott – mondta a Magyar Időknek Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója. Jelezte: kimagasló a munkaerőpia­ci bővülés hazánkban, tavaly a foglalkoztatási ráta nálunk nőtt a legnagyobb mértékben a 28 tagállam közül a 20–64 éves korosztályban.

A korcsoportban a nőknél is jóval meghaladtuk az uniós foglalkozásnövekedés átlagát. Az Eurostat minap közzétett, a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó adatai szerint már jól becsülhetők a tagállamok múlt éves munkaerőpiaci adatai. Tavaly a becsült munkanélküliségi ráta az unióban 8,7 százalék körül mozgott, míg hazánkban 5,1 százalék volt, azonban a negyedik negyedévben már 4,5 százalékig esett e mutatónk. Az idén januárban ez a szám már 4,3 százalékra csökkent. Szalai Piroska emlékeztetett: a nemzetközileg elfogadott statisztikai módszertan szerint általában a 15–64 éves korosztályt szokták vizsgálni. (tovább…)

A baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja

2017. április 2. vasárnap

Fidesz.hu

1491126710-nemeth-szil-357f-st-kg09
Jól láthatóan kialakult egy furcsa koalíció, melyben a baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja, finanszírozza – húzta alá Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik most indult országos kampánya végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja; Simicska Lajos marionett bábuként mozgatja Vona Gábort és a Jobbikot – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: ehhez sok száz millió forintért plakáthelyeket és médiafelületet is biztosít nekik, cserébe ezért gyakorlatilag, amit a Jobbik mond, azt Simicska Lajos diktálja. (tovább…)

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

2017. március 31. péntek

Fidesz.hu

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Magyarország bevándorlásügyben az első pillanattól kezdve a jó kérdéseket tette fel és a jó válaszokat adta meg, a Nyugat pedig egy-két év késéssel követ bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

“Eretnek az, akinek túl korán van igaza, Magyarország ebből a szempontból eretneknek minősül” – fogalmazott a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

(tovább…)

Aba kapott „instrukciókat” Demszkytől – Borbély Lénárd a Napi Aktuális műsorában

2017. március 29. szerda

EchoTV

echo_bl

Az OLAF-jelentés kapcsán hallgatták meg Aba Botondot, a BKV volt vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy kapott „instrukciókat” közvetlenül Demszky Gábor akkori szabad-demokrata főpolgármestertől. Vendég: Borbély Lénárd, a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

Németh Szilárd: A kormány készen áll arra, hogy megvédje a rezsicsökkentést

2017. március 25. szombat

Magyar Idők

00308448-768x575-1-1-1-1

Az élet minden területén nemzeti érdekeink érvényesítésére, ha kell azok megvédésére kell törekedni – hangoztatta pénteken Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke pénteken szombathelyi lakossági fórumán.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, öt olyan kérdés van, amelyben Brüsszel részéről és a nemzeti érdekekkel szemben álló hazai erők részéről támadásokra kell számítani, ezek egyike a rezsicsökkentés.  (tovább…)

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

2017. március 20. hétfő

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Rétvári Bence szólt arról, hogy az Erzsébet-táborok fejlesztése keretében három év alatt 26 milliárd forintot fordítanak a zánkai és fonyódligeti táborokra.

(tovább…)

TISZTÁZZA AZ MSZP, HOGY MI TÖRTÉNT SÁPI ATTILÁVAL!

2017. március 18. szombat

Fidesz.hu

1489834617-nemeth-szil-357-st-kg10
A Fidesz felszólítja az MSZP-t, tisztázza, hogy mi történt Sápi Attila zuglói önkormányzati képviselővel.

Mint ismert: Zuglóban időközi önkormányzati választást kellett kiírni az MSZP-s képviselő eltűnése miatt. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján elmondta: eddig semmilyen magyarázatot nem kaptunk sem a helyi MSZP-től, sem pedig az párt országos vezetőitől. (tovább…)

Orbán Viktor: Nyugodtan aludhatnak a németek, megvédjük a határokat

2017. március 17. péntek

Hirado.hu

Orbán: Nyugodtan aludhatnak a németek, megvédjük a határokat

Magyarország megvédte a saját és Európa határait is.”Szerénynek kell lenni, de ha Európa határai ma védettek, abban nekünk, magyaroknak fontos szerepünk volt” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Egyre több érzelemmel telítődnek a viták, mert az Európai Unió komoly döntések előtt áll, így “nem babra megy a játék”. Orbán Viktor szerint túl sok álláspont van az Európai Unióban, így túl sokfelé húznak a lovak. “Európa egyrészt még mindig a világ legjobb helye, másrészt hanyatlás és kihívás előtt állunk. Ha nem változtatunk, Európa elveszítheti jelentőségét” – fogalmazott. A pálya, amin vagyunk, rossz– tette hozzá.

(tovább…)

Brüsszelt meg kell állítani!

2017. március 15. szerda

Fidesz.hu

Brüsszelt meg kell állítani!

Brüsszelt meg kell állítanunk, határainkat meg kell védenünk, a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – szögezte le Orbán Viktor.

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk – hangsúlyozta a kormányfő a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. Egyúttal kiemelte: mi itt, a Kárpát-medencében, kultúrák, birodalmak, civilizációk ütközőzónájában a lehető legnagyobb diadallal büszkélkedhetünk.

(tovább…)