‘Kormány’ kategória archívum

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Csillagtelepen kilenc társasház újul meg

2023. november 21. kedd

Csepel.hu

Az Európai Unió a magyar kormány támogatásával komplex szociális rehabilitációs programot indított Csillagtelepen 2018-ban.

Sajtónyilvános helyszín bejárást tartott Borbély Lénárd polgármester a VEKOP-6.2.1-15-2016-00006 „Csillagtelep szociális célú rehabilitációja” projekt keretében november 20-án a Nap utcában és a Vénusz utcában.

(tovább…)

Orbán Viktor: Nemzeti konzultáció indul

2023. október 27. péntek

Magyar Nemzet

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában adott interjút, ahol beszámolt a legfrissebb kormányzati döntésekről és a brüsszeli EU-csúcs fejleményeiről.

Késő éjszakáig tartottak a megbeszélések az uniós csúcson, ennek legfontosabb témája a közös költségvetés megemelése volt több mint hatvanmilliárd euróval, mások szerint százmilliárd euróval – számolt be a miniszterelnök. A többletet Ukrajna megsegítésére és a migráció kezelésére szeretné fordítani az Európai Unió. – Eltelt három év, van az EU-nak egy költségvetése, ami hétéves időtartamra szól. Most pedig azt mondják a brüsszeli pénznyelők, hogy adjunk még pénzt – fogalmazott a kormányfő.

(tovább…)

Gondosóra a 65 év felettieknek

2023. október 14. szombat

Csepel.hu

Régóta probléma, hogy az egyedül élő idős ember, ha bajba jut, nem kap azonnal segítséget. Ezzel az ingyenes jelzőkészülékkel a segítség egy gombnyomásra elérhető. Ez a program igazi mérföldkő az idős szeretteink iránti törődés és gondoskodás terén. Regisztrálni a következő oldalon tudnak: gondosora.hu

További részletekkel kapcsolatban, kérjük, hogy forduljanak a csepeli önkormányzathoz, illetve a Humán Szolgáltatások Igazgatósága illetékes munkatársaihoz.

(tovább…)

Orbán Viktor: A migránsokkal szemben csak a magyar modell működik

2023. október 13. péntek

Magyar Nemzet

A terror elfogadhatatlan. Amikor az embernek ennek látja a lenyomatát, az megrendítő – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában az izraeli–palesztin háború kapcsán. 

A miniszterelnök elmondta, hogy hálát kell adni, hogy mi békében élhetünk.

(tovább…)

Orbán Viktor: A mostani kormány nem vett el egyetlen fillért sem a nyugdíjasoktól

2023. szeptember 29. péntek

Origo

Nem lehet megtenni tisztességes, munkában megőszült emberekkel, hogy mégse kapják meg a nyugdíjat. A Gyurcsány-korszakban elvettek egyhavi nyugdíjat válság idején, mi viszont adunk a nyugdíjasoknak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! – című műsorában.

A kormányfő kiemelte, hogy megőrizték a nyugdíjak értékét és eszükbe nem jutott, hogy visszavegyék a 13. havi nyugdíjat, ahogy a baloldal tette amikor kormányon volt.

(tovább…)

Orbán Viktor: A háborúra adott brüsszeli választól szenved egész Európa

2023. szeptember 15. péntek

Magyar Nemzet

Háborúpárti kormányok léteznek, de az emberek békepártiak – közölte Orbán Viktor ma reggei rádióinterjújában. A miniszterelnök jelezte, hogy ha az amerikai elnöknek szándékában állna, akkor véget vethetne a háborúnak.

Szót ejtett arról is, hogy erőseket gondol arról, hogy az ukránok megemelték a tranzitdíjakat. Továbbá kiemelte, hogy a kormány célja, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban éljen, mint aki nem vállal. Leszögezte, hogy ha az Európai Unió nem hosszabbítja meg az ukrán gabona behozatali tilalmát, akkor nemzeti hatáskörben fogják megtenni.

(tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

2023. augusztus 25. péntek

Magyar Nemzet

Ha bérekről van szó, akkor a B-közép rigmusa az érvényes: még, még még, ennyi nem elég! – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök elmondta, hogy a rendszerváltás idején átálltunk egy magán gazdasági rendszerre, akkor nagyon mélyről indultak a fizetések.

A béremelések mértéke sohasem lehet elég – tette hozzá. Mint mondta, segítik a munkaadók és a munkavállalók tárgyalásait, de csak a legvégső esetben avatkoznak közbe.

(tovább…)

Közös siker Csepelen: kormányzati támogatással megújult a Jedlik Ányos Gimnázium

2023. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

Hamarosan átadják Csepelen a Jedlik Ányos Gimnázium nagyszabású koncepció mentén megújult épületét. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. Ennyire persze nem volt sima az idáig vezető út, több bizonytalanság, főként az elszálló költségek és a pénzügyi fedezet hiánya lassította sokáig a projektet.

Cikkünkben a néha viharos, de végül közös sikerrel zárult Jedlik-projekt történetének jártunk utána – az ötlettől a megvalósulásig. (tovább…)