‘Kormány’ kategória archívum

Orbán Viktor: A háborúra adott brüsszeli választól szenved egész Európa

2023. szeptember 15. péntek

Magyar Nemzet

Háborúpárti kormányok léteznek, de az emberek békepártiak – közölte Orbán Viktor ma reggei rádióinterjújában. A miniszterelnök jelezte, hogy ha az amerikai elnöknek szándékában állna, akkor véget vethetne a háborúnak.

Szót ejtett arról is, hogy erőseket gondol arról, hogy az ukránok megemelték a tranzitdíjakat. Továbbá kiemelte, hogy a kormány célja, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban éljen, mint aki nem vállal. Leszögezte, hogy ha az Európai Unió nem hosszabbítja meg az ukrán gabona behozatali tilalmát, akkor nemzeti hatáskörben fogják megtenni.

(tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

2023. augusztus 25. péntek

Magyar Nemzet

Ha bérekről van szó, akkor a B-közép rigmusa az érvényes: még, még még, ennyi nem elég! – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök elmondta, hogy a rendszerváltás idején átálltunk egy magán gazdasági rendszerre, akkor nagyon mélyről indultak a fizetések.

A béremelések mértéke sohasem lehet elég – tette hozzá. Mint mondta, segítik a munkaadók és a munkavállalók tárgyalásait, de csak a legvégső esetben avatkoznak közbe.

(tovább…)

Közös siker Csepelen: kormányzati támogatással megújult a Jedlik Ányos Gimnázium

2023. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

Hamarosan átadják Csepelen a Jedlik Ányos Gimnázium nagyszabású koncepció mentén megújult épületét. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. Ennyire persze nem volt sima az idáig vezető út, több bizonytalanság, főként az elszálló költségek és a pénzügyi fedezet hiánya lassította sokáig a projektet.

Cikkünkben a néha viharos, de végül közös sikerrel zárult Jedlik-projekt történetének jártunk utána – az ötlettől a megvalósulásig. (tovább…)

Kilenc társasház újul meg Csillagtelepen

2023. augusztus 4. péntek

Csepel.hu

Folytatjuk Csillagtelep szociális célú városrehabilitációját – jelentette be Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán. Ennek keretében hamarosan elindul újabb 9 társasház energetikai célú felújítása. A nyílt közbeszerzés befejeződésével és a Kormány támogatásával az ezzel kapcsolatos szerződéseket tegnap délelőtt írta alá a polgármester a beruházást végző partnerekkel.

A beruházás folytatásaként energetikailag megújul a Kossuth Lajos utca 166-172., a Nap u. 10-12., Nap u. 14-16., Merkúr u. 8-10., Merkúr u. 12-14., Merkúr u. 16-18., Merkúr u. 20-22., Szabadság u. 15-17., Szabadság u. 19-21. és a Vénusz u. 13-15. (tovább…)

Orbán Viktor Sopronból: A háború el fog húzódni + videó

2023. július 14. péntek

Magyar Nemzet

– Szerda este kezdtük meg a kormányülést és péntek délben zárjuk – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök a Sopronbánfalván tartandó háromnapos kihelyezett kormányülés féltávjánál, egy helyi studióban nyilatkozva elmondta, hogy ilyenkor az aktuális ügyek mellett az úgynevezett nagy ügyekről is esik szó.

– Ilyen ügyek az energiaellátás, a mezőgazdaságban zajló technológiai folyamatok, valamint a honvédelem és a demográfiai folyamatok, családtámogatási döntések – közölte. Mint mondta, másfajta jövő vár a magyarokra, ha van háború. Kiemelte, hogy nyugaton továbbra is háborút akarnak, ez a NATO-csúcson megerősítést nyert, a béke hangján pedig alig-alig beszélnek, így belátható időn belül nem fog véget érni a háború és nem szűnnek meg a szankciók. (tovább…)

Orbán Viktor: Migrációs háború zajlott a tanácsteremben

2023. június 30. péntek

Magyar Nemzet

Tegnap éjszaka migrációs háború zajlott a tárgyalóteremben, a költségvetés kérdését ma délelőtt vesszük elő – nyilatkozta Orbán Viktor Brüsszelből, mondván: mindenki erre a vitára készül.

A miniszterelnök szerint amikor elfogadták a hétéves költségvetést, akkor megegyeztek abban, hogy nem fogják módosítani. Ennek ellenére ezt most megtörtént. Mint mondta, a bizottság bejelentette, hogy elfogyott a pénz és arra kéri a tagállamokat, hogy eurómilliárdokot fizessenek be pluszban: ötvenmilliárd eurót Ukrajnának. De az eddig adott hetvenmilliárd mire volt elég? Ki az, aki ezt ellenőrzi? – tette fel a kérdést a kormányfő.

(tovább…)

Orbán Viktor: A háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

2023. június 16. péntek

Magyar Nemzet

Aggasztó, hogy két atomhatalom uránfegyverek bevetésére készül a magyar határtól pár száz kilométerre – mondta el a Kossuth rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez is mutatja, hogy a háborús helyzet minden eddiginél súlyosabb. A kormányfő beszélt a banki megtakarításokra kivetett adóról, amire jelzése alapján csak addig lesz szükség, amíg a háború tart, mert a mostani helyzetben azt kell ösztönözni, hogy az emberek állampapírokban tartsák a tartalékaikat.

Az üzemanyagok jövedéki adójának emelését Orbán Viktor ellenzi, mint mondta, ezt a lépést Brüsszel írta elő, viszont ennek ellensúlyozására gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány, amit a jövő héten ismertetnek majd. A migránskvóta elfogadásáról a kormányfő azt mondta: – A Soros-birodalom visszavágott, de a döntést nem fogadjuk el.

(tovább…)

Ha tűzszünet lenne, akkor az infláció is gyorsabban csökkenne

2023. június 2. péntek

Magyar Nemzet

– Az infláció megszüntetésének egyetlen biztos módja a béke! Az Európai Unió ma képtelen békét teremteni, ezért változtatni kell – erről beszélt ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a változtatás lehetősége jövőre jön el, az Európai Parlamenti választásokon. Olyan képviselőket kell az Európai Parlamentbe választani jövőre, akik békepártiak és nem háborúpártiak.

(tovább…)

A nap, amikor ellenzék és kormánypárt egyszerre pezsgőzhet

2023. május 24. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Kedden megszavazták az önkormányzati választás szabályairól szóló törvényt. Magyarország ezután is demokrácia lesz, ám a jelenlegi pártokat és politikai elitet az eddiginél is nehezebb lesz leváltani. Ez jó dolog a parlamentben ülőknek, legyenek bármelyik oldalon. És különösen jó a Fidesznek.

Az ellenzéki pártoknak választaniuk kell. Először is, van az összefogás nyája, ami 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben, vagyis háromszor bukott kétharmaddal. Az ellenzék a fővárosban és a nagyvárosokban a legerősebb, de ha megoszlik, még ott is lepottyanhat pár polgármesteri hely a Fidesznek. Aki miatt egy ilyen szakadás és vereség bekövetkezik, nyilvánvalóan megkapja az “Ő az áruló” bélyeget. Ám ha minden marad úgy, ahogy most van, nem kerülnek új emberek a balliberális elitbe, amely fővárosi vízfejű, és csak kétharmados vereségeket tud produkálni az országgyűlési választásokon. (tovább…)