‘Kormány’ kategória archívum

Videó az új csepeli Duna hídról

2020. október 13. kedd

Magyar Építők

Az Új Duna-híd megépítésének célja a belváros forgalomcsillapítása, valamint a nagy kiterjedésű dél-budapesti rozsdaövezetek fejlesztésének elősegítése.

Az Új Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat a 21. század szemléletével épül. A Budapest Fejlesztési Központ a tervezés kezdetétől fogva szem előtt tartja, hogy a híd és a kapcsolódó körút igazi városias főútként működjön: szintbeli csomópontjai legyenek, gyalogos aluljárók vagy felüljárók helyett zebrákon lehessen átkelni rajta, és ne csupán közlekedési folyosó, hanem a környező városrészek fejlődését, a kiterjedt rozsdaövezetek átalakulását szolgáló tengely legyen. A 2×2 sávos útpályát teljes hosszában irányhelyes kerékpáros létesítmények kísérik, a forgalomtól védett járdákat fasorok szegélyezik majd és Újbudán még egy kisebb útmenti parkot is terveznek.

(tovább…)

Orbán Viktor: Május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen

2020. október 9. péntek

Mandiner

Orban Viktor radio

A miniszterelnök elmondta, a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni – tette hozzá.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni. A magyar virológusok eddig is a legjobbak közé tartoztak –tette hozzá. (tovább…)

Megszavazták a történelmi béremelést az orvosoknak

2020. október 6. kedd

Origo

Az Országgyűlés elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényjavaslatot, amely alapján az orvosok három lépcsőben – először 2021-ben, majd 2022-ben és 2023-ban – kaphatnak béremelést. Egy kezdő orvos bére 2023-ra a jelenlegi 255 ezer forintról 687 ezer forintra emelkedik, a negyven év szakmai tapasztalattal rendelkező orvosé pedig a jelenlegi 525 ezer forint helyett 2,4 millió forint lesz.

Az Országgyűlés kedden zöld utat adott  az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényjavaslatnak, amely alapján az orvosok három lépcsőben – először 2021-ben, majd 2022-ben és 2023-ban – kaphatnak béremelést. A javaslatot 165 igennel fogadta el az Országgyűlés.

(tovább…)

Így növekednek az orvosbérek 2023-ig

2020. október 5. hétfő

Magyar Nemzet

Megjelent hétfőn a parlament honlapján az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénytervezet, ami az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy jogállásának tartalmát határozza meg. A törvényjavaslat szerint három lépcsőben valósul meg az orvosok béremelése, először 2021-ben, majd 2022-ben és 2023-ban kaphatnak emelést az orvosok. A javaslat rendelkezik a hálapénz büntethetőségéről is.

A javaslat rögzíti az egészségügyi szolgálati jogviszony fogalmát, személyi körét, etikai normáit, emellett tartalmazza a kereteket az orvosi béremeléshez, az illetményszámításhoz és minősítéshez, a javaslat továbbá rögzíti a jogviszonnyal járó szolgálati elismeréseket, a szabadságra, a munkaidőre, az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek nyilvántartására vonatkozó szabályokat – írja az MTI. (tovább…)

1322 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 17 beteg

2020. október 2. péntek

Csepel.hu

1322 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 28 631 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 17 beteg, így az elhunytak száma 798 főre emelkedett, 6349-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 21 484 fő. Az aktív fertőzöttek 36 %-a, az elhunytak 52 %-a, a gyógyultak 37%-a budapesti. 740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.

(tovább…)

Orbán Viktor: A következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését

2020. október 1. csütörtök

A Karmelita kolostorban tartották az Idősek Tanácsának ülését. Az eseményen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A miniszterelnök Facebook-videóban erősítette meg, megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

Ülést tartott az idősügyi tanács fokozott biztonsági intézkedések mellett, mert a mostani ősz az idősek számára nehezebb lesz, mint a tavasz, nem szeretnék zsákbamacskát árulni. Az előttünk álló hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy az ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, iskoláinkat, a munkahelyeinket, a sportlétesítményeinket, a színházainkat, és az idősügyi tanácshoz hasonló fórumainkat is – mondta a videóban a miniszterelnök, utalva a nemzeti konzultáció eredményeire.

(tovább…)

Novemberben húsz százalékkal emelkedik az ápolók, szakdolgozók fizetése

2020. szeptember 29. kedd

Mandiner

Magyarországon 68,6 százalékkal csökkent az elmúlt évtizedben a külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő orvosok száma és megfeleződött az ilyet kérő ápolóké is – közölte Rétvári Bence.

Novemberben húsz százalékkal emeli a kormány az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetését, azon az 500 ezer forinton kívül, amit még a nyáron biztosított az egészségügyi dolgozók számára – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Maglódon. (tovább…)

Csütörtöktől minden iskolában mérik a testhőmérsékletet, a nagyobb iskoláknál hőkapukat állítanak fel

2020. szeptember 28. hétfő

Origo

Az operatív törzs 17 óvodánál és 7 iskolánál rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 118 osztálynál és 3 teljes iskolánál teljes digitális munkarendet vezettek be, az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre, a nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni – hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. 

Az Operatív Törzs tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes arról számolt be, 142 rendőri intézkedést kellett kezdeményezni a hétvégén járványügyi szabályok megsértése miatt, 41 esetben a tömegközlekedési eszközökön kellett intézkednie a rendőrségnek, maszkviselési hiányosságok miatt.

(tovább…)

Orbán Viktor: Együtt sikerül majd legyőzni a járvány második hullámát is

2020. szeptember 27. vasárnap

Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának.

A miniszterelnök közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

(tovább…)

Operatív törzs: az új szigorú szabályok a vírus terjedésének meggátolását szolgálják

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

A hétfőtől életbe léptetett új védelmi intézkedési szigorú szabályok a koronavírus terjedésének meggátolását szolgálják – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes az egyéni felelősség fontosságát hangsúlyozva közölte: azokon a helyeken, ahol a szigorúbb szabályok léptek életbe, hatéves kor felett mindenki köteles orvosi vagy munkavédelmi, textil, vagy más anyagból készült maszkot viselni, úgy, hogy az a szájat és az orrot folyamatosan elfedje.

(tovább…)