‘Kormány’ kategória archívum

Orbán Viktor: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020. július 3. péntek

Ha Magyarország békét akar, akkor a lehető legkeményebben kell fellépni a migráció ellen – magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Az elmúlt harminc év mélypontja volt a baloldali kamuvideó – fogalmazott a miniszterelnök.

Szerinte a félelemre apellálva próbálnak politikai hasznot elérni. Hozzátette, egyáltalán nem érti, miért kell kilopni a postaládákból a Nemzeti Konzultációt.

(tovább…)

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt

2020. június 27. szombat

Koronavirus.gov.hu

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél – jelentette be az emberi erőforrások minisztere Budapesten.

Kásler Miklós közölte, ez a fejlesztési eredmény azt is jelenti, hogy egy olyan módszer áll rendelkezésre, amely alapja lehet egy szintén hazai oltóanyag kifejlesztésének. (tovább…)

Sohasem fogjuk magukra hagyni az egyenruhásainkat – videó

2020. június 27. szombat

Magyar Nemzet

Magyarországon sosem fogják magukra hagyni az egyenruhásokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavatóján.

A kormányfő a budai Várban, a Kapisztrán téren tartott ünnepségen – ahol 102 hallgató tett tiszti esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt – azt mondta, az egyenruhásokra váró jövő nem ígérkezik egyszerűnek, meglepő és felkavaró dolgok történnek ugyanis: jómódú országok egészségügyi rendszerei omlottak össze néhány nap alatt, gazdag országok indultak el a pénzügyi összeomlás irányába, példátlan erőszakhullám perzsel végig nagyvárosokon.

(tovább…)

Németh Szilárd: Magyarország érdeke az, hogy fejlesszük a honvédségünket

2020. június 24. szerda
Megduplázódott a katonai szolgálatra jelentkezők száma, egy hét alatt 2500-an adták be jelentkezésüket a toborzóirodákban.
A stúdióban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára számolt be a fejleményekről.

(tovább…)

Orbán: több tízezer ember életét sikerült megmenteni

2020. június 19. péntek

888

„A magyar egészségügyi rendszer a járvány kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európai” – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi védekezés több tízezer ember életét mentette meg, ami nagy teljesítmény

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

(tovább…)

Megszűnik a veszélyhelyzet, életbe lép a járványügyi készültség

2020. június 16. kedd

Origo

Az Országgyűlés megszavazta a veszélyhelyzet megszüntetését, valamint a járványügyi készültséget is. A baloldal nem támogatta a járványügyi készültség bevezetését. 

A parlament visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Szintén a járvánnyal összefüggésben született döntés az egészségügyi készenlét intézkedéseiről, valamint az idei költségvetés módosításáról is. A veszélyhelyzet megszüntetését 192 igen szavazattal támogatták a képviselők a kétharmados többséget igénylő részeknél, míg az egyszerű többséget igénylő résznél 191-en.  (tovább…)

Orbán Viktor: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz

2020. június 12. péntek

A járványügyi készültség fenntartására szükség van, noha a rendkívüli jogrendre már nincs – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli adásában.

Az Európai Bizottság helyreállítási alapja kapcsán a V4-ek teljes egyetértésre jutottak csütörtöki csúcstalálkozójukon – emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy nem vált valóra azok vágya, akik reménykedtek abban, hogy a visegrádiak nem jutnak megállapodásra.

(tovább…)

Az ellenzék profitálni akart a járványból, csökkent is a népszerűsége

2020. június 8. hétfő

888

A választók a jelek szerint levonták a megfelelő következtetéseket a kormány sikeres járványkezeléséből, s abból, hogy az ellenzék ott hátráltatta a védekezést, ahol csak lehetett.

Mint arra Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en rámutatott:

csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága, mert a koronavírus-járvány elleni védekezésben nem működtek együtt a kormánnyal.

Szentkirályi Alexandra a PS-nek: reményeink szerint hamarosan feloldhatjuk a vásárlási idősávot

2020. május 31. vasárnap

Pesti Srácok

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt kérdeztük többek között a vásárlási idősáv feloldásának lehetőségéről, a vendéglátóegységekben dolgozók maszkhasználatáról és arról is, mi most a legfontosabb a járványügyi védekezésben.

A kormányszóvivő reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják. (tovább…)

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

2020. május 30. szombat

Több család igényelte a csokot az első negyedévben, mint egy évvel korábban, márciusban ráadásul a veszélyhelyzet ellenére kiugró számú igénylést fogadtak be a bankok – értesült a Magyar Nemzet. A felfutásban jelentős szerepe van a családvédelmi akciótervnek, amely használt lakásra is elérhetővé tette a csok mellé felvehető kedvezményes hitelt.

A vissza nem térítendő állami milliók eddig 136 ezer család otthonteremtését segítették, és már mintegy nyolcezren éltek a falusi csok lehetőségével.

(tovább…)