‘Kormány’ kategória archívum

Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen

2021. szeptember 16. csütörtök

Facebook, Csepel.info, Magyar Nemzet

A Csepel-Szigetcsúcson lévő 36 hektáros városi zöldterület kormányzati fejlesztése az elmúlt ötven év legjelentősebb zöldberuházása. A csepeli önkormányzat az elmúlt 11 évben szintén Budapest

Megkötötték a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a csepeli közpark részletes tervezésére – közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán. (tovább…)

Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában

2021. szeptember 16. csütörtök

888

A Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában – mondta Orbán Viktor Esztergomban, a Fidesz kihelyezett frakcióülésén.

Megtartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakciószövetség. Ez alkalommal Esztergom ad otthont a találkozónak, amin a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök adott iránymutatást a képviselőknek a következő időszakra. A Magyar Nemzet forrásai szerint a Fidesz elnöke már kampányüzemmódban van, és ugyanezt várja el mindenkitől. (tovább…)

Borbély Lénárd: a csepeliek több mint 80%-a elutasította, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna-parton

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

„Örömmel fogadtam a hírt, hogy 100%-os kormányzati támogatással 87 vidéki birkózó kollégiumi szállását sikerült megoldani Csepelen, egy már működő kollégiumban. A támogatásnak köszönhetően 45 szoba felújítására került sor, így kerületünk ismét gyarapodott! Köszönjük!” – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap.

„Ennél még jobb hír, hogy ezeket a kollégiumi szálláshelyeket úgy sikerült kialakítani, hogy a csepeli Kis-Duna partot nem kellett beépíteni, ezzel sikerült megvédeni” – fogalmazott a hír kapcsán a polgármester. (tovább…)

Nyolcvanhét vidéki birkózó kap szállást Csepelen

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap – jelentette ki Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) alapítója a helyszínen augusztus 31-én.

A sportoló diákok nagy része a Weiss Manfréd iskolában folytatja tanulmányait, a többiek más oktatási intézményekben tanulnak majd.  (tovább…)

Így indul újra a csepeli HÉV

2021. augusztus 31. kedd

BKK, MÁV-HÉV, Csepel.info

A vágányépítési-felújítási, hídfelújítási munkák befejezésének köszönhetően csepeli HÉV szeptember 1-től, szerdától újra a teljes vonalon, a Boráros tér és Csepel között közlekedik. Ennek köszönhetően Csepel központjából – a legforgalmasabb időszakokban is – újra 9 perc alatt lehet eljutni a Boráros térre.

Szeptember 1-től a Boráros téren az 54-es és az 55-ös buszokra újra a tér közepén lehet felszállni. Szeptember 4-étől  hétvégén és ünnepnapokon a H7-es HÉV-en is díjmentesen lehet kerékpárt szállítani. A kerékpárszállítás általános tudnivalói ezen a linken olvashatók. A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek#H7 weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!

500 négyzetméteres falfestéssel mondanak köszönetet a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek Csepelen

2021. augusztus 26. csütörtök

Csepel.hu

Közös közleményt adott ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja, valamint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a koronavírus világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek – szól a közlemény eleje. „Ők azok, akik a pandémiás helyzet alatt szolidaritásból, emberségből és szolgálatból példát mutatva végezték és szükség esetén végzik alázatosan munkájukat, feladatukat”.
(tovább…)

Új csepeli Duna híd: a főváros húzza az időt

2021. augusztus 4. szerda

Infostart

Ha minden az elképzelések szerint halad, akkor jövőre elkezdődhet a kivitelezés, amivel 2025-ben végezhetnek – mondta az InfoRádióban a projekt állásával kapcsolatban Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

Nem minden politikai szereplőnek érdeke az új csepeli Duna híd építésének megkezdése. Karácsony Gergelyék Budapest és Csepel fejlesztésének lassítása árán is beakasztanak a kormánynak. A főpolgármesternek a választási kampány fontosabb, mint a munkaköre. Ezért leállította már a csepeli kerékpárút építését, a csepeli útfelújításokat, a csepeli gerincút továbbépítését, a kerületi P+R parkolók építését. Leszerelték a csepeli közterületi kukák jelentős részét, és még a villanyt sem képesek felkapcsolni a fővárosi üzemeltetésű Tejút parkban. A változatosság kedvéért most az új Duna híd építését hátráltatják. Az alábbiakban az Infostart cikkét olvashatják. (tovább…)

Milyen oltást kaptál? Ezt kaphatod harmadiknak!

2021. július 28. szerda

Csepel.info

Világszerte arra készülnek az egészségügyben, hogy a koronavírus negyedik hulláma ellen bevessék a harmadik oltást. A vírus új variánsai képesek megbetegíteni az oltottakat, de szerencsére ők könnyen átesnek a fertőzésen. Akik viszont nem kaptak még oltást, azoknak veszélyben van az életük.

Müller Cecília háziorvosoknak kiküldött leveléből derült ki, harmadikként kit milyen vakcinával lehet beoltani:

(tovább…)

Kiválasztották az új csepeli közpark tervezőjét

2021. július 27. kedd

Vitézy Dávid

🌳A Budapest Fejlesztési Központ megbízásából az s73 tájépítésziroda csapata tervezheti az új közparkot Csepelen – jelentette be Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója. 

Tapasztalt tervezőcsapat, dolgoztunk együtt több budapesti projekten is, referenciák a http://s73.hu oldalon olvashatók. Kimagasló szakmai munkájuk elismeréseként 2013-ban a stúdió két vezetője elnyerte „Az év tájépítésze” díja – emelte ki Vitézy Dávid. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják. (tovább…)

Már az új törvény miatt maradt el a gyerekpride

2021. július 24. szombat

A baloldaliak többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást

Magyar Nemzet, Mandiner, Csepel.info

Homoszexuális mesehősnek öltöztetett gyermekeket meneteltethetett volna a Pride felvonuláson a Labrisz Leszbikus Egyesület, ha nincs az új, gyermekeket védő magyar törvény.

Ez az egyesület adott ki gyermekeknek szóló, “érzékenyítő” mesekönyvet Meseország mindenkié címmel. Mint kiderült, a homoszexuális és leszbikus meséket is tartalmazó könyvet  Szabó Szabolcs, a Momentum és a Jobbik csepeli-soroksári képviselőjelöltje már bevitte volna az óvodákba – ha Borbély Lénárd, Csepel polgármestere meg nem akadályozza ebben. (tovább…)