‘Kormány’ kategória archívum

Azok is megkapják a diplomát, akik nem rendelkeznek nyelvvizsgával

2020. április 7. kedd

Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter jelentette be a döntést.

Nem olyan rég jelentette be a kormány a gazdasági mentőcsomagot, aminek a nevében is benne van, hogy a gazdaság talpraállítása a fő célja ebben a nehéz helyzetben. Erről újabb részleteket derültek ki, ami azokat érinti a legjobban, akik már leállamvizsgáztak, de még nyelvvizsga hiányában nem vehették át a diplomájukat.

(tovább…)

Új részletek a Kínából érkezett reményteli gyógyszerről

2020. április 7. kedd

Infostart

A koronavírus-betegek kezelésénél hatásos, a hétvégén Kínából érkezett gyógyszer hazai engedélyezése folyamatban van, de a jelenlegi veszélyhelyzetben egyszerűsített eljárásrend van érvényben – írta a koronavirus.gov.hu.

A hétvégén az egészségügyi védőeszközök mellett gyógyszer is érkezett Kínából.Összesen négy ország, köztük Magyarország kapott vásárlási lehetőséget a favipiravir nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer vásárlására, amely a kínai és japán adatok alapján jelentősen csökkenti a koronavírus-betegség (Covid-fertőzés) időtartamát, javítja a vírus által megtámadott tüdő állapotát.

(tovább…)

Orbán Viktor: Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit kell létrehozni

2020. április 6. hétfő

Origo, Magyar Nemzet

Orbán Viktor öt új programot jelentett be, a hiány 2,7 százalék lesz idén, visszatér a 13. havi nyugdíj is. Egyetlen magyar sincs egyedül.

Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal, és a gazdasági következményekkel is.

(tovább…)

Járványügyi alapot hoz létre a kormány

2020. április 4. szombat

„Remélem, a közös teherviseléssel minden párt egyetért!”

Mandiner, Magyar Nemzet

Ebbe az alapba a bankok, a multinacionális vállalatok és a pártok is hatalmas összegeket fognak befizetni – mondta el a miniszter.

A legfontosabb továbbra is az emberi élet és egészség védelme, erre a költségvetés korlátlanul biztosítja a forrásokat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondta:

azt a heroikus küzdelmet, amit az egészségügyi dolgozók vívnak, azzal is elismeri a kormány, hogy bruttó félmillió forintot biztosít valamikor a nyár elején valamennyi egészségügyi dolgozó számára”.

(tovább…)

623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

2020. április 3. péntek

Koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. (tovább…)

Polgármesteri kérés a csepeli szállásadók felé

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd csepeli polgármester levélben fordult a kerületi szállásadókhoz, arra kérve őket, nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azzal, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne szüntessék meg a lakás- vagy szobabérleti szerződését – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutott levélből.

Alább közöljük a teljes írást.

(tovább…)

525 fő a beazonosított fertőzöttek száma laposodik a járványgörbe

2020. április 1. szerda

Koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A tegnapi 492-höz képest már csak 6,7 százalékos a növekedés, ilyen alacsony nem volt, amióta csoportos megbetegedések vannak. Ez nem azt jelenti, hogy közel a járvány tetőzése vagy vége, de azt igen, hogy igyekeznek betartani az emberek az egészségügyi biztonsági szabályokat, így komoly hatása van a magyarországi intézkedéseknek – ellentétben az olasz, osztrák vagy spanyol példákkal. (tovább…)

Az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-törvényt

2020. március 30. hétfő

Az Országgyűlés megszavazta a vírus elleni védekezésről szóló törtvényt, amit a köztársasági elnök ki is hirdetett. Orbán Viktor miniszterelnök pedig bejelentette Magyarország történetének a legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét, amit jövő héten fog bemutatni.

Bár a múlt héten az ellenzék Európában egyedülálló módon még abba sem ment bele, hogy tárgyalja a Tisztelt Ház a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvénytervezetet, hétfőn az Országgyűlés bő kétharmados támogatottsággal, 137 igen és 53 nem ellenében elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amely magánban foglalja a veszélyhelyzet meghosszabbítását egészen addig ameddig tart a járvány, továbbá lehetővé teszi, hogy a kormány jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

(tovább…)

Hatvanöt új betege és két új halottja van a koronavírus-járványnak Magyarországon

2020. március 29. vasárnap

Koronavirus.gov.hu

408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg. A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. (tovább…)

Figyelem! Ezt kell tudni a kijárási korlátozásról

2020. március 27. péntek

888

A miniszterelnök Facebook-oldalán tette közzé a kijárási korlátozás részleteit tartalmazó kormányrendeletet, amely tételesen felsorolja a korlátozás alóli kivételeket is.

A részletek itt olvashatók: (tovább…)