‘Kormány’ kategória archívum

Orbán Viktor: A baloldal túl messzire megy

2022. január 28. péntek

Magyarnemzet.hu

Fotó: Fischer Zoltán/MTI

„Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a járvány elleni védekezés ellenzéki támadásaira reagálva. – Ha túl messzire mennek a durvaságban, közönségességben, akkor félreértik a helyzetüket. Ezzel ugyanis a népesség, a nemzet érdekei ellen cselekednek. Akik egy-egy párt nevében beszélnek és dolgoznak, azoknak tudniuk kell, hogy „az egészet” szolgálják – magyarázta.

Azzal, hogy lebeszélik az embereket a megfelelő védekezésről, átlépik azokat a határvonalakat, amelyeket nem szabadna – tette hozzá. A kormányfő felidézte, hogy két éve hozták létre az operatív törzset, ahol felelősségteljes, komoly munka zajlik szakértőkkel, orvosokkal, politikusokkal azért, hogy megmentsék az emberéleteket. Nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – szögezte le.  (tovább…)

Átadták a Csepeli Kajak-Kenu Telep felújított létesítményeit, eszközeit

2022. január 26. szerda

Csepel.hu

Befejeződött a Csepeli Kajak- Kenu Telep fejlesztésének I. üteme, melyben 60 millió forintot meghaladó értékben került sor felújításokra, fejlesztésekre. Mint ismeretes, csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) 2020 végén visszavásárolta a Csepel Sport Club Alapítványt az Indotek Group-tól.

A tulajdonosváltást követően a Csepel Sport Club Alapítvány megkezdte a Hollandi úti Kajak-Kenu Vízitelep fejlesztését is, és az ott folyó sportélet támogatását.  A Magyar Kajak- Kenu Szövetségen keresztül a magyar kormány 38 millió forintos támogatást nyújtott a terület tulajdonosának a Csepel Sport Club Alapítványnak, mely saját forrásból további 24 millió forintot biztosított a sporttelep korszerűsítésére. Az avató eseményen Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a KIMBA alapítója és Schmidt Gábor a Magyar Kajak- Kenu Szövetség elnöke Süle Lászlóval a Csepel Sport Club Alapítvány kuratóriumának elnökével és Galambos Dániellel a Csepeli Kajak- kenu Egyesület edzőjével közösen adták át a felújított létesítményeket és eszközöket. (tovább…)

Így születik óriási közpark Csepelen

2022. január 25. kedd

Mandiner

„Ilyen mértékű parkfejlesztés legalább 50 éve nem történt Budapesten.” Milyennek kell lennie egy városi nagyparknak a 21. században? A csepeli szigetcsúcsra épülő közpark tervei nyomába eredtünk!

Milyennek kell lennie egy városi nagyparknak a 21. században? Mi köze ennek a fenntarthatósághoz és hol áll ebben a kérdésben Budapest? A kormányzati beruházás keretében, a csepeli szigetcsúcsra épülő közpark vezető tervezőivel, Mohácsi Sándorral, Balogh Péter Istvánnal (s73 Kft.), Herczegné Ghyczy Zsuzsannával (Árgus Kft.) valamint Pápai Veronikával (Openspace Kft.) beszélgettünk a fővárosiak életét alapvetően megváltoztató fejlesztésről. (tovább…)

Megújulnak az utak Csepelen

2022. január 24. hétfő

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban gőzerővel zajlottak az útépítések Csepelen. Jelentős kormányzati forrásból több útszakasz is megépült. A munkálatok most folytatódnak. Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán jelentette be, hogy nemrég elindult a Borókás és az Erkély utca rendbetétele.

A munkák után újabb útszakaszok következnek.

(tovább…)

Orbán Viktor: Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is

2022. január 21. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Fischer Zoltán)

– Ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az ápolókra és az orvosokra – reagált Orbán Viktor a baloldalnak a járvány alatt mutatott magatartására a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a baloldali politikusok már bizonyíthattak volna kormányon, de nem tettek semmit az emberek védelme érdekében.

– Az omikron egy új kihívás, sokfajta változatát láttuk már a vírusnak, eddig úgy történt, hogy megjelent egy új variáns, és ez nagyobb veszélyt jelentett a korábbiaknál – mondta ma Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök azt mondta, hogy a vele konzultáló virológiai szakemberek szerint most más a helyzet, gyorsabban terjed az új variáns, de már nem jelent akkora veszélyt az emberek egészségére. Orbán Viktor rámutatott, hogy növekszik a fertőzöttek száma, de csökken a kórházban kezelteké, ma reggelre például a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent a korábbi napokhoz képest.  (tovább…)

Vadonatúj kisbusz a HSZI-nek

2022. január 18. kedd
Csepel.hu
 
Örömmel számolhatok be, hogy mától új mikrobusz segíti a csepeli mozgáskorlátozott embereket – jelentette be Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.
 
Mint kiderült, lecserélték a Humán Szolgáltatások Igazgatósága régi kisbuszát, és egy minden igényt kielégítő, vadonatúj Ford buszt állítottak a helyére.

(tovább…)

Több mint 1,4 millióan kapják meg már februárban a családi adóvisszatérítést

2022. január 18. kedd

Koronavírus.gov.hu

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján több mint 1,4 millióan kapják kézhez a családi adóvisszatérítést már februárban. Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Az év tizenkét hónapja közül a legnagyobb jövedelmet jellemzően a decemberi járulékbevallások tartalmazzák, és ezek január 20-ig érkeznek be az adóhivatalhoz – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. (tovább…)

Orbán Viktor: A kormány támogatja a negyedik oltás felvételét

2022. január 14. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: Fischer Zoltán/MTI)

Még nincs vége a járványnak, de az omikron variáns már gyengébb, mint a korábbiak, ettől függetlenül ugyanúgy kell védekezni ellene – erről beszélt ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth rádióban azt is elmondta, a kormány támogatja, hogy negyedik oltást is felvegyenek azok, akik ennek szükségét érzik, a védettségi igazolvány pedig a harmadik oltással lesz érvényes.

A világszintű inflációtól a kormány többféleképpen védi a magyar családokat, a baloldal azonban még az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését sem szavazta meg korábban – mondta el a miniszterelnök. (tovább…)

Február közepétől a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul

2022. január 13. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Február 15-től az a személy minősül védettnek, aki három védőoltást megkapott, a 18 év alattiak esetében ugyanakkor két oltás is elegendő lesz – tájékoztatott Gulyás Gergely a Kormányinfón. A miniszter azt is bejelentette, hogy a karanténkötelezettség hét napra rövidül, a negyedik oltást pedig az orvossal való konzultáció után bárki igényelheti. Az élelmiszerárstop kapcsán elhangzott: a kormány döntése egyelőre három hónapig érvényes, de szükség esetén meghosszabbítható.

A fertőzések jelentős részét immár világszerte az omikron vírusvariáns idézi elő, ennek megfelelően pedig a következő napokban, hetekben a megbetegedések száma jelentősen emelkedni fog – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint ma már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy az omikron variáns kevésbé súlyos tünetekkel jár, elsősorban légúti megbetegedéseket eredményez. Ezért azokban az országokban, ahol immár a dél-afrikai mutáns a domináns, az látható, hogy a növekvő megbetegedésszám nem eredményezi a növekvő kórházi betegszám és az elhalálozások számának emelkedését sem. (tovább…)

Áder János kitűzte a választások időpontját

2022. január 11. kedd

Magyarnemzet.hu

Az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választása időpontjának kitűzéséről adott ki közleményt a Köztársasági Elnöki Hivatal. Mint írták, 32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. 

Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését.

 

(tovább…)