‘Kormány’ kategória archívum

Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron

2017. június 26. hétfő

Fidesz.hu

Két balatoni táborhelyen – Zánkán és Fonyódligeten – 26 ezer, az ország további mintegy ötszáz településén csaknem 30 ezer diáknak biztosít pihenést az Erzsébet napközi tábor program a nyáron – mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon.

Novák Katalin közölte: a Balaton-parti táborhelyek tíz héten keresztül nyújtanak programdús élményt a gyerekeknek.

(tovább…)

Magyarország ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

2017. június 23. péntek

888

Robbanásközeli a helyzet Európában a migránsok miatt

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János ezt azután mondta, hogy az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője korábban úgy nyilatkozott, komplett falvakat javasol áttelepíteni Szíriából, illetve a térség országaiból Közép-Európába, így Magyarországra is. Lázár ennek kapcsán hangsúlyozta, (tovább…)

Senki sem kötelezhet minket álláspontunk feladására

2017. június 16. péntek

Fidesz.hu

Senki sem kötelezheti Magyarországot a bevándorlással kapcsolatos álláspontja feladására, a magyarok ugyanis világossá tették: nem akarnak illegális bevándorlókat látni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kvótaügyben Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról.

A kormányfő úgy fogalmazott: egy kormányt még “csak-csak nyakon lehet ragadni, be lehet szorítani egy sarokba, meg lehet gyomrozni”, de egy néppel ezt nem lehet megtenni. Szerinte ugyanis a legutóbbi nemzeti konzultáció rekordmagas részvételi aránya azt jelenti: egy egész nép keresi a módját annak, hogyan tarthat ki álláspontja mellett, azaz hogy “nem akar beengedni ide tőlünk különböző kultúrájú, civilizációjú embereket”.

(tovább…)

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig áll a kerítés a déli határon

2017. június 12. hétfő

Fidesz.hu

Nem engedhetjük, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra, ahogyan azt sem engedhetjük, hogy beleszóljon az adók, bérek és rezsidíjak meghatározásába – jelentette ki Orbán Viktor a nemrég zárult nemzeti konzultáció eredményeit ismertetve a Parlamentben.

A miniszterelnök közölte, a legutóbbi nemzeti konzultáció volt az eddigi legsikeresebb. Egy nemzet csak akkor építheti jövőjét a demokrácia rendszerére, ha hisz a saját polgárai józanságában és felelősségérzetében; mi, polgári, nemzeti és kereszténydemokraták ezért vezettük be a nemzeti konzultáció módszerét és intézményét – fogalmazott. A kormányfő ezt jó gyakorlatnak nevezte, mert esélyt ad, hogy az emberek ne csak négy évente egyszer, a választáson mondhassák el a véleményüket.

(tovább…)

Ahhoz, hogy Budapest élhető legyen fejlesztéseket kell végrehajtani

2017. június 8. csütörtök

ATV

Németh Szilárd az Egyenes beszéd című műsor vendégeként elmondta, hogy kormánydöntés alapján 137,5 milliárd forintot ad a kormány a hármas metró felújítására.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Orbán Viktor: Soros hálózata maffiaszerű

2017. június 2. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az egyetlen maffiaszerűen működő hálózat Magyarországon Soros Györgyé.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig “a Soros-féle maffiaszerű hálózat” és annak – civilnek nem nevezhető – “ügynökszerű szervezetei”, amelyek Soros György céljainak érvényesítéséért dolgoznak.

(tovább…)

A 2018-as költségvetés a biztonság és fejlődés költségvetése lesz

2017. május 27. szombat

Csepel.hu

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese Csepelen tartott sajtótájékoztató keretében beszélt a 2018-as költségvetésről, amely a kormány tervei szerint a kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés költségvetése lesz.

Németh Szilárd a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy az elsősorban a munkából élőkről, a családokról és a biztonságról szól majd.

(tovább…)

Németh: életem legszebb, legboldogabb és legnagyszerűbb pillanatai

2017. május 26. péntek

Facebook

Éjjel fél három van. Igazi májusi hajnalba szökkenő éjszaka. Képtelen vagyok elaludni. A macskabagoly mondja a magáét a kertemben, bizonyára vadászik, és ő is a családalapításra, az utódnemzésre gondol. Ezért is épített fészket. És ezért is csinosítja, erősítgeti, óvja minden lehetséges módon és időben. Igen, a lét- és önfenntartás ösztöne a legerősebb.

Képtelen vagyok elaludni, mert azon tépelődöm, hogyan és miért juthat el egy háromgyermekes édesanya addig, hogy a szülést, születést szitokszóként használja mások megbélyegzésére. (tovább…)

A magyar emberek biztonsága és az ország szuverenitása a legfontosabb

2017. május 25. csütörtök

Fidesz.hu

A kormány előtt álló legfontosabb biztonságpolitikai cél, hogy a továbbiakban is meg tudja őrizni Magyarország szuverenitását és a magyar emberek biztonságát – hangsúlyozta Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülését követően.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága csütörtöki ülésén meghallgatta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját. Az ülést követő sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elmondta, a maghallgatáson Pintér Sándor kijelentette, a kormány előtt álló legfontosabb biztonsági cél, hogy a továbbiakban is meg tudja őrizni Magyarország szuverenitását és a magyar emberek biztonságát, és emellett a nemzetközi szerződésekből adódó kötelezettségeit is ellássa.

(tovább…)

Családokat segítő programot hirdetett Orbán Viktor

2017. május 25. csütörtök

MTI, Origo

Széles, több pontból álló családtámogatási programot jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozóján. A kormányfő egy fórumon elmondta, hogy a jelzáloghitellel rendelkező családok kedvezményeket kapnak, a többgyermekes családanyák diákhitelét pedig akár teljes mértékben átvállalhatja az állam. A kormány úgy döntött, hogy 2018 a családok éve lesz, a miniszterelnök pedig világossá tette, hogy nem a bevándorlás jelent megoldást az elöregedésre.

A kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön. A kormányfő a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján, a demográfiai fórumon tartott beszédet.

(tovább…)