‘Kormány’ kategória archívum

WHO: példaértékű a magyar oltási kampány

2021. április 21. szerda

888

Magyarországon az embereket és az üzleti vállalkozásokat is védték az intézkedésekkel ebben a mindenkinek nehéz időszakban – mondta szerdán Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Hans Kluge elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak, akiket a járvány hőseinek nevezett.

(tovább…)

Minden idők legnagyobb városrésze épül Budapesten, Észak-Csepelnél

2021. április 15. csütörtök

Mandiner

A Déli Városkapu fejlesztési programot, melynek része a Diákváros is, a kormány kezdeményezte és finanszírozza, Budapest javára. A Diákváros és a Déli Városkapu megvalósítása is folyik, a korábbi döntéseknek megfelelően készülnek a tervek, van, ami már épül. A Déli Városkapu és a Budapest Diákváros tehát megvalósul – szögezte le Fürjes Balázs csütörtökön.

„Van egy nagyívű tervünk, ez a Déli Városkapu fejlesztés,az a jó, hogy ebben a tervben úgy tűnik, mindenki egyetért. A kormány, a fővárosi városvezetés, az érintett déli kerületek: Ferencváros, Csepel, Újbuda, van egy nagy szakmai konszenzus”

– kezdte bejelentését Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közösségi oldalán megosztott videójában csütörtökön.

(tovább…)

Metró Csepelre? Megkezdődtek a próbafúrások az építkezéshez

2021. április 14. szerda

Origo

Próbafúrásokkal kezdődött meg az M5 metróvonal megépítésének első szakasza a H6 (ráckevei) és H7 (csepeli) hévvonalak bevezetésével a Kálvin térig, amely a Közvágóhídtól a felszín alatt, alagútban valósul majd meg. A próbafúrásról Fürjes Balázs államtitkár és Vitézy Dávid, a kormányzati BFK vezérigazgatója beszélt egy közösségi oldalon megjelent posztban és filmen

A fejlesztésnek köszönhetően a csepeli és a ráckevei hévek így összefonódva, a Boráros tér érintésével, a Kálvin térig közlekednek majd, így átszállás nélkül lehet a metróvonalakat elérni.

(tovább…)

Az életmentés az első: ingyenes az oltás és a favipiravir érvénytelen a TAJ-szám esetén is

2021. április 13. kedd

888

Most a koronavírus-járványban az a legfontosabb, hogy mindenki megkaphassa a védőoltást és a betegség elleni gyógyszer is eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Az adóhivatal április 7-ig csaknem 66 ezer olyan magánszemély adatát adta át a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), akik úgy halmoztak fel hathavi tartozást, hogy jellemzően még csak a fizetéskönnyítési igényüket se jelezték. Pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendkívül méltányosan jár el járulékügyekben – hangsúlyozta az államtitkár.

(tovább…)

Orbán Viktor: Május 10-én nyitnak a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

2021. április 9. péntek

Origo.hu

FORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

A vírust megsemmisíteni csak vakcinával lehet, és átlépte a regisztráltak száma a négymilliót, őket hamar beoltják – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában szólt arról is, hogy a középiskolák május 10-én nyitnak, csak írásbeli érettségi lesz. A baloldal oltásellenes, ez nem képezheti vita tárgyát – tette hozzá. 

Nagy-Britanniából származik a most pusztító mutáns, ami jóval erősebb, mint az első hullámkor megismert vírus – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel. – Más a tűzereje – fejtette ki a brit mutánsról a kormányfő, és elmondta, hogy az első hullám időszakában a zárás elég volt, de most ez már nem elég, a brit mutánst meg kell semmisíteni.

 

(tovább…)

Kormányzati támogatással új gyermek szakrendelések indulnak Csepelen

2021. április 7. szerda

Csepel.hu

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében idén 750 millió forintot biztosít a csepeli önkormányzat számára. A támogatásból a Vermes Miklós utcai volt szülőotthonban fejlesztésekre és az ellátási terület bővítésére is sor kerül. A hangsúly a gyermekeken lesz, a támogatásnak köszönhetően gyermek szakrendelések indulnak:

•       Gyermekpulmonológia

•       Gyermek fül-orr-gégészet

•       Gyermekpszichiátria

•       Neurológiai szakrendelés

 

(tovább…)

Már beoltottak 2 536 751 személyt, 1933-mal nőtt a fertőzöttek száma

2021. április 7. szerda

888

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 536 751 fő, közülük 1 005 936 fő már a második oltását is megkapta – írta meg a koronavirus.gov.hu.

1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 311 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409 főre emelkedett.

(tovább…)

Döbbenet: így “köszöni meg” Baranyi Krisztina az életmentő oltást

2021. április 3. szombat

Csepel.info

Nem mindenhol örülnek az oltóanyagnak, amivel ezekben a napokban is sok ezer ember életét menti meg a kormány és a most is munkában álló egészségügyi dolgozók. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere például “kamionról leesett” lopott szajréként ír a vakcinákról, és képes még emiatt is a kormányt szidni.

A politikus legfontosabb járványügyi és húsvéti tevékenysége eddig a BLM-szobros provokáció volt. Arra bezzeg volt idő, pénz, médiafelület meg munkaerő. (tovább…)

Orbán Viktor: Egyetlen orvosság van a vírus ellen, az oltás

2021. április 1. csütörtök

888

Egyetlen módon lehet megállítani a vírust, ez pedig az oltás – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának adott exkluzív interjújában, ahol beszélt az újranyitás lehetséges idejéről, az oltásellenességről, rémhírterjesztőkről és Brüsszel hibás vakcinabeszerzéséről.

Az ellenzék a súlyos járványügyi helyzet ellenére folytatja az oltásellenes kampányt: a DK honlapján még mindig aláírható a kínai oltóanyag elleni petíció. (tovább…)

Nulla forint támogatás a fővárostól

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Több mint egy héttel ezelőtt tájékoztatta Borbély Lénárd polgármester a csepelieket arról a jó hírről, hogy a Kormány újabb 750 millió forinttal támogatja a kerületi egészségügyi fejlesztéseket az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Az EBP-ről annyit kell tudni, hogy ez egy hazai forrásból megvalósuló egészségügyi fejlesztés, amelyet állami költségvetésből finanszíroznak. A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján Budapest 50 milliárd forint plusz állami forrást is kap erre a programra, amelyet évenkénti 10 milliárd forintos felosztásban kap meg a Főváros, illetve a kerületek.

 

(tovább…)