‘Kormány’ kategória archívum

Németh Szilárd: felelősséget viselünk a jelenlegi határainkon túl élő magyarokért

2019. augusztus 1. csütörtök

888

Németh Szilárddal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával beszélgettünk az úzvölgyi katonatemető helyzetéről és az azzal kapcsolatosan kialakult botrányról.

888: Hogyan próbál a magyar kormány az erdélyi magyaroknak segíteni?

(tovább…)

A gyermeküket júliusra váró családok sem esnek ki a babaváró támogatásból

2019. június 28. péntek

EMMI, Csepel.info

Július 1-jétől életbe lép a családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró támogatás, a csok bővítése, a jelzáloghitelek elengedésének kibővített változata, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. Azok a családok sem esnek el a babaváró támogatás lehetőségétől, amelyekben júliusra várják a gyermeket – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Az új rendelet értelmében nem a szerződéskötést, hanem az igény benyújtását követően született gyermekek után lehet igénybe venni a támogatást, ráadásul a júliusban születendő gyermekek esetében az sem baj, ha a kérelmet a gyermek születése után nyújtják be. A vonatkozó igazolásokat már most is be lehet szerezni a kormányhivatalokban. (tovább…)

Németh Szilárd: ismét ezer honvéd vesz részt a déli határ védelmében

2019. június 1. szombat

888

Fegyvert fogtak a migránsok a magyar határőrökre

Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé – mondta Németh Szilárd.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a hazai titkosszolgálatok és külföldi társszolgálataik jelentése szerint „iszonyatosan” megnőtt az illegális migrációs nyomás a Balkánon, a rendőrségnek pedig komoly erőket kell vezényelnie nyári feladatainak ellátására. A kormány ezért úgy döntött, hogy a honvédség ismét nagyobb létszámmal, teljes képességével vesz részt a határőrizeti feladatokban – hangsúlyozta a Németh Szilárd. (tovább…)

Orbán Viktor: A baloldal olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát

2019. május 24. péntek

Origo

Az európai kontinens jövője Németország, Franciaország és a V4-ek háromszögében dől el – minderről Orbán Viktor beszélt a német Bild című napilapnak.

A miniszterelnök kifejtette, hogy nem akarja, hogy az Európai Néppárt a politikai baloldallal kösse össze a sorsát. Európában a politikai baloldal ma olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát, Németországot is. Nem feltartóztatni akarják a migrációt, hanem elősegíteni – hangsúlyozta a kormányfő.

(tovább…)

Bevándorlásellenes többségre van szükség

2019. május 24. péntek

Vélemény – Varga Judit

A brüsszeli elit nem hisz semmiben, egyetlen hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron — fogalmazott a Magyar Nemzetnek Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

Szerinte lehetséges a bevándorlásellenes többség kialakulása, és az Európai Néppárt is visszatérhet eredeti gyökereihez az európai parlamenti választások után, ugyanakkor megjegyezte, hogy a néppárton kívül is van élet. A politikus hangsúlyozta, hogy olyan uniós vezetőkre van szükség, akik valódi partnernek és nem tinédzsernek tekintik a keleti és közép-európai tagállamokat. (tovább…)

Bejelentették mikor lép életbe a négy- vagy többgyermekes anyák szja-mentessége

2019. május 22. szerda

MTI, Infostart

Jövő januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az intézkedés nem érinti a családi adókedvezmény intézményét, az továbbra is igényelhető mindkét szülő részéről.

A személyi jövedelemadó megfizetése alól azok a nők mentesülnek életük végéig, akik már felneveltek vagy nevelnek négy vagy több gyereket, illetve azok is, akik január 1-je után vállalnak legalább négy gyermeket – tette hozzá az államtitkár.

Közölte: a jövőre életbe lépő intézkedés jelenleg mintegy 40 ezer nőt érint.

infostart.hu

 

Trump: Orbán Viktor nagyszerű munkát végzett

2019. május 14. kedd

888

Erről beszélt a magyar kormányfő és az amerikai elnök a közös sajtótájékoztatójukon.

A két politikus találkozója egy négyszemközti megbeszéléssel indult, amelyet egy félórásra tervezett plenáris megbeszélés követett. Az Ovális Irodában tartott sajtótájékoztatót Donald Trump köszöntője indította, amiben elmondta, hogy Orbán Viktor nagyszerű munkát végez. Mint fogalmazott, Magyarország a NATO büszke tagja, és kiváló kapcsolatok fűzik az Egyesült Államokhoz.

(tovább…)

Országjárás Csepelen – A bevándorlást meg kell állítani!

2019. május 8. szerda

Csepeli Fidesz Facebook oldala

A Fidesz-KDNP országjáró fórumának keretében Csepel vendége lesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A rendezvény időpontja: 2019. május 9. (csütörtök) 17:15
A rendezvény helyszíne: Radnóti Miklós Művelődési Ház (1214 Budapest, Vénusz utca 2.)

Országjárás Soroksáron – A bevándorlást meg kell állítani!

2019. május 6. hétfő

Soroksári Fidesz Facebook oldala

A Fidesz-KDNP országjáró fórumának keretében Soroksár vendége lesz Maróth Miklós akadémikus.

A rendezvény időpontja: 2019. május 7. (kedd) 18:00
A rendezvény helyszíne: Táncsics Mihály Művelődési Ház (1238 Budapest, Grassalkovich út 122-124.)

Országjárás Csepelen – A bevándorlást meg kell állítani!

2019. április 27. szombat

Fidesz

A Fidesz-KDNP országjáró fórumának keretében Csepel vendége lesz Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A rendezvény időpontja: 2019. április 29. (hétfő) 18:00
A rendezvény helyszíne: Radnóti Miklós Művelődési Ház (1214 Budapest, Vénusz utca 2.)