2009. november havi archívum

Kisiklott egy tehervonat három vagonja Csepelen

2009. november 30. hétfő

MTI, Csepel.hu, Csepel.info

Kisiklott egy tehervonat három, gázolajat tartalmazó tartálykocsija hétfő délután Csepelen, a szabadkikötői vasúti átjáróban; a baleset miatt áll a közúti forgalom – közölte Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese az MTI-vel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tartályok megsérültek-e, és folyt-e ki üzemanyag – mondta el Both Ferenc. Közölte, a vegyvédelmi szakemberek úton vannak a baleset helyszínére. A tartálykocsik visszaemelése előreláthatóan három-négy órát is igénybe vehet. Ez az a kereszteződés, melynek kétszintűvé fejlesztéséről hosszú évek óta folyik a vita, de Avarkeszi Dezső és Podolák György MSZP-s politikusok sajnos most sem támogatták, és nemmel szavaztak rá. (tovább…)

Megszűnt az SZDSZ frakció – vagy nem

2009. november 30. hétfő

Gulyás József kilép az SZDSZ-ből és a párt frakcióját is elhagyja

OS, MTI, Mno.hu

Az SZDSZ pártvezetése szerint hétfőn megszűnt a párt parlamenti frakciója. Az SZDSZ hétfői közleményében, amelyet Retkes Attila elnök mellett megyei elnökök és ügyvivők írtak alá, felhívják a figyelmet arra: az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjának többsége várhatóan megszavazza a 2010. évi költségvetést, ami ellentétes a párt álláspontjával.

Retkes szerint a 2010. évi költségvetés elfogadhatatlan, mert különösen hátrányos helyzetbe hozza az elesetteket, a mélyszegénységben élőket. (tovább…)

Közgazdászok nyílt levele a Magyar Országgyűlésnek

2009. november 30. hétfő

Járai Zsigmond, Szapáry György, Bod Péter Ákos a nemre buzdítja a honatyákat

Népszabadság, Csepel.info

Ismert közgazdászok, köztük az Orbán-kormány időszakának több magas rangú állami vezetője szombaton nyílt levélben szólította fel a parlamenti képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetés jelenlegi tervezetét, ne sodorják újabb veszélybe az országot.

A több országos napilapban megjelent (köztük hirdetésként a Népszabadságban), az Országgyűlésnek címzett nyílt levél szerint a Bajnai-kormány büdzséje “ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített, trükkös költségvetések”. (tovább…)

2010-es költségvetés: a csepeli MSZP-sek nem támogatták a kerületet érintő javaslatokat

2009. november 30. hétfő

Fidesz – KDNP frakció, Csepel.info

Kéz a kézben – első a párt, csak utána jön Csepel? (a kép illusztráció)

Németh Szilárd, Csepel Fideszes országgyűlési képviselője tizenöt, kerületünket érintő költségvetési módosító indítványt tett le a Parlament asztalára. Avarkeszi Dezső és Podolák György, az MSZP képviselői azonban ezek közül egyetlen egyet sem támogattak.

„Legalább tartózkodhattak volna a Csepelt érintő szavazásnál, de még ezt a gesztust sem tették meg, mind a tizenötöt elutasították. 2006-ban még azzal kampányoltak, hogy ők a csepeli érdekek és értékek képviselői, az európai uniós színvonal kerületi letéteményesei. Az általam benyújtott javaslatok pontosan az itt élők érdekeit és a kerületi értékek megőrzését vagy visszaszerzését célozták meg. Én csak a csepeliek kéréseit tolmácsoltam az országgyűlésben, Podolák György és Avarkeszi Dezső saját választóikat utasították el, és csapták be sokadszorra.” – fogalmazott lapunknak Németh Szilárd. (tovább…)

Borbély Lénárd és Németh Szilárd Kálvin-emlékreliefet ajándékozott a csepeli református közösségnek

2009. november 30. hétfő

Fidesz – KDNP frakció, Csepel.info

Fotó: Vezér Endre

Kálvin János francia reformátor ötszáz évvel ezelőtt született, s a hazai református egyházi zsinat 2009-et Kálvin Évvé nyilvánította. Így az ország számos pontján, s a hétvégén Csepelen is a reformáció helvét ágának megalapítójára emlékeztek.

Az emlék-ünnepség – Hantos Jenő tiszteletes úr által vezetett – istentiszteletén az igeolvasás, imádság és zsoltár éneklés mellett előadásokra is sor került. (tovább…)

A Csepel-szigetet is elérte a bundabotrány

2009. november 30. hétfő

Nemzeti Sport, Csepel.info

Somodi Bencének 3000 eurót ígértek (fotó: Czerki Gábor, NS archív)

Óriási vihart kavart Vass Ádám szombati számunkban tett nyilatkozata, amelyben arról szólt, hogy az U20-as válogatott egyik mérkőzése előtt vesztegetési kísérlet történt. A válogatott egyik játékosának pénzt ígértek azért, hogy kapjon ki a magyar együttes.

Az olasz Brescia magyar légiósa nem kívánta megnevezni társát, s mi is méltányoltuk a kérését. Mára azonban változott a helyzet. Szót kért az ügy főszereplője, Somodi Bence, az utánpótlás-válogatott és a Diósgyőri VTK kapusa. A Magyar Kupában a Szigetszentmiklós egy futballistáját akarták megvesztegetni a Kaposvölgye elleni meccs előtt. (tovább…)

Az elfogultság látszatát is el akarják kerülni

2009. november 30. hétfő

TV2 Tények

Független szakértők vizsgálják majd a pécsi egyetemi gyilkos elmeállapotát, ezt mondta a rendőrség. Azt mondták azért, hogy az elfogultság látszatát is elkerüljék. Az egyetem rektora csütörtökön beszélt arról, hogy az első vizsgálatok szerint a gyanúsított látens skizofrén. Hétfőtől folytatódik a tanítás Pécsett, de az egyetemek országos megemlékezést tartanak.

Négy nap telt el, de még mindig sorra mennek a diákok az egyetemhez, hogy mécsest gyújtsanak. (tovább…)

Csillag születik: már a múlté a síró Tabáni

2009. november 29. vasárnap

Otthon tyúkhúsleves kényezteti az énekest

Bors, Stop

Az elmúlt napokban új erőre kapott Tabáni István még csak ízlelgeti a Csillag születik adta népszerűséget, azt azonban már most eldöntötte, hogy egyre nagyobb sikerei ellenére sem hagyja ott a rosszul fizető teremőri állását.

KICSERÉLTÉK – Tabáni Istvánon nyoma sincs a múlt szombati sírdogáló hangulatnak. A Bors munkatársai egy visszahúzódó, szomorkás tekintetű Tabáni Istvánra számítottak az RTL Klub tehetségkutatójának szombat esti középdöntőjének kamerapróbáján, ehelyett azonban egy megtáltosodott, bőrkabátos vagány rocker mosolygott vissza ránk. (tovább…)

180 bicikli gazdáját keresi a rendőrség

2009. november 28. szombat

Mno.hu

A rendőrök tanúként hallgatták ki azt a férfit, akinek lakásán és a XXI. kerületben található kerékpárüzletében 180 lopott kerékpárt találtak és foglaltak le.

A bicikliket Budapest dél-pesti kerületeiből, valamint Budapest vonzáskörzetéből lophatták el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága várja azok jelentkezését akik a rendőrség hivatalos honlapján látható kerékpárokban sajátjukra ismernek.

Tovább keresik Ophélie feltételezett elrablóit

2009. november 28. szombat

Francia nyomozók érkeznek Budapestre – még ők sem zárták le az ügyet

Népszabadság

Még nem zárta le a BRFK a Budapesten egy éve eltűnt Ophélie Bretnacher ügyben a Legfőbb Ügyészség utasítására emberrablás gyanújával indított nyomozást. A 22 éves francia diáklány holttestét két és fél hónappal az eltűnése után emelték ki Csepelen a Dunából.

Napokon belül francia nyomozók érkeznek Budapestre, hogy értékeljék a mindkét országban zajló nyomozás eredményeit. Továbbra sem utal semmi arra, hogy Ophélie emberrablók áldozatául esett volna. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV-ben

2009. november 28. szombat

A Fidesz és a Jobbik összemosására készülnek Csepelen?

ATV, Csepel.info

Az ATV is úgy tudja, hogy Csepelen MSZP-SZDSZ koalíció van – katt a videóhoz!

Nem volt hajlandó Tóth Mihály és a csepeli MSZP az ATV reggeli Jam műsorában megjelenni, ahol a Gulyás-botránnyal és a Magyar Gárdával kapcsolatos álláspontjukra lettek volna kíváncsiak. A reggeli műsor szerkesztői természetesen Gulyás Gábort sem tudták elérni, így csak Németh Szilárdot tudták kérdezni.

Lapunk úgy tudja, hogy két hónappal Gulyás-botrány kirobbanása, és  egy hónappal a volt ügyvéd MSZP-frakcióból való “kilépése” után az MSZP egyetlen kerületi és fővárosi bizottsági helyéről sem hívta vissza. Gulyás Gábor tehát ma is az MSZP delegáltjaként a tagja ezeknek a bizottságoknak, azaz ma is MSZP-s frakciótag. (tovább…)

Drukkoljunk Istvánnak!

2009. november 27. péntek

Csepel.info, Port.hu

November 21-től a középdöntőkben a legjobb tizenkét produkció száll versenybe a végső győzelemért az RTL Klub Csillag Születik show műsorában. Minden középdöntő végén kettővel fogyatkozik a versenyzők száma, így alakul ki december 19-re a döntő négy produkcióból álló mezőnye. A szombaton a csepeli Tabáni István is újra fel fog lépni.

A győztes kiscsillag nyereménye egymillió forint egy éven át, valamint egy személyautó. (tovább…)

Eltűnt egy idős, beteg csepeli asszony a Csikó sétányról

2009. november 27. péntek

Felkutatásához a lakosság segítségét kéri a rendőrség

Csepel.hu

A jelzéseket Kovács-Vass Andrea rendőr hadnagy várja a XXI. kerületi kapitányságon a 427-46-00 telefonszámon, és bejelntést lehet tenni az ingyenesen hívható 107 és 112 segélyhívón, illetve a szintén ingyenesen hívható 06-80 555-111-es számon (Telefontanú).

Közigazgatási eljárást folytat idősebb Kovács Zoltánné eltűnése ügyében a Csepeli Rendőrkapitányság. A 65 éves asszony 2009. november 23-án, hétfőn a délelőtti órákban ismeretlen helyre távozott XXI. kerületi, Csikó sétányon lévő lakásából. (tovább…)

Kálvin Jánosra emlékeznek a csepeli reformátusok

2009. november 27. péntek

Csepel.info

A csepeli református egyházközösség 2009. november 28-án szombaton, 14 óra 30 perces kezdettel Kálvin Emlékünnepélyt tart a közösség Tanácsház utca 13. szám alatt lévő templomában, majd Németh Szilárd országgyűlési képviselő jelenlétében emléktáblát avatnak.

Kálvin János születésének 500-dik évfordulóján prof. Dr. Ladányi Sándor egyetemi tanár és Balogh Zoltán, református lelkipásztor, országgyűlési képviselő tart előadást a híres keresztény tudós munkásságáról, és a reformáció jelentőségéről. (tovább…)

Gázolás miatt állt a HÉV

2009. november 27. péntek

Csepel.info

Gázolás miatt állt le reggel fél kilenc körül a csepeli HÉV-értesült a Csepel.info

A gázolás a Boráros tértől Csepel felé közlekedő pályán, a Szennyvíztisztító vonalában történt. Információink szerint fél tíz körül már ismét közlekedtek a szerelvények. (tovább…)