2008. február havi archívum

Egyelőre nem bonthatják le a Csepel SC lámpaoszlopait!

2008. február 29. péntek

Csepel.info

A sportolókat mélyen felháborította a pusztítás terve

A sportolókat mélyen felháborította a pusztítás terve

Egyelőre nem bonthatják le a Csepel SC lámpaoszlopait, ugyanis Németh Szilárd csepeli sporttanácsnok fellebbezést nyújtott be a bontási határozat ellen. Mint ismert, 2007 nyarán terjedt el a hír, hogy „le akarják nyúlni” a Csepel SC ingatlanvagyonát, és lakóparkot, bevásárlóközpontot akarnak építeni a sporttelep helyén. (tovább…)

Kiugrott egy férfi a csepeli toronyházból

2008. február 29. péntek

Csepel.info

Levetette magát

Kiugrott egy férfi ma reggel az Ady Endre úti 15 emeletes toronyházból – értesítette lapunkat egyik olvasónk. Az öngyilkos fiatalember információink szerint 24 éves volt, és az 5. emeletről vetette magát a mélybe. Úgy tudjuk, a rendőrség jelenleg is helyszínel.

Nyílt levél a csepeli választópolgárokhoz

2008. február 29. péntek

Csepel.info

Mindent lesöpört az MSZP-SZDSZ

Nyílt levélben fordult Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője kerületünk polgáraihoz. Az alábbiakban ezt a levelet ismertetjük. (tovább…)

Elképesztő fűtésszámlák érkeztek

2008. február 29. péntek

Csepel.info

Viszi a pénzt

Elképesztően magas távfűtési számlák érkeztek a csepeli otthonokba – híta fel figyelmünket a Csepel.info több olvasója. A számlák alapján Csepelen az elmúlt időszakban szibériai hideg volt, a baj csak az, hogy emlékezetünk szerint viszont a tavalyihoz hasonlóan mediterrán tél. A számlák pikantériája, hogy tavaly a Fővárosi Közgyűlés egy olyan javaslatot fogadott el, amely azt ígérte: januártól érzékelhetően csökkenhetnek a távfűtés lakossági költségei. Úgy tűnik, az ígéret teljesítését gyorsan elfelejtették.

A gyógyítástól vonják el a pénzt, csak hogy folytassák a pártkampányt

2008. február 29. péntek

Az ország kedvence

A mi pénzünk az ő pénzük

A “nem emeljük a gáz árát”, a “nem vezetjük be a vizitdíjat” és a “nem lesz tandíj” kampánya után újabb közpénzes pártkampányba kezd az MSZP-SZDSZ “nem emeljük a vizitdíjat” címmel. A kampány költségét egyelőre nem lehet tudni, ami biztos, hogy a tárca finanszírozza saját forrásból – azaz ismét a gyógyításból von el pénzt a kormány az MSZP és az SZDSZ politikai kampányának finanszírozására. (tovább…)

Budapestre jön a mamutbébi múmiája

2008. február 29. péntek

Inforadio.hu

Gyma, a mamutborjú


Március 10-én érkezik Budapestre Gyima, egy mamutborjú múmiája, amelyet 1977-ben találtak Szibériában. A Magyar Természettudományi Múzeum igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a mamutborjút áprilistól a Jégkorszak című kiállításon lehet megtekinteni. (tovább…)

Záporral, szélviharral búcsúzik a február

2008. február 29. péntek

Metnet.hu

Várható időjárás

A következő napokban rendkívül változékony és viharos időre van kilátás. A szombaton érkező mérsékelt övi viharciklon várhatóan sokfelé okoz 100-110 km/h fölött széllökéseket, és többfelé valószínű heves zápor, sőt a délutáni órákban zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap a ciklon mögött továbbra is viharos (80-100 km/h) széllökések várhatóak futó záporokkal. Hétfőn egy újabb hidegfront hatására ismét viharossá fokozódik a délnyugati szél. Keddtől ismét jelentős változás várható lehűléssel, ám ennek mértéke még bizonytalan.

Húszezer forintos óradíjért adtak tanácsot a BKV-nak

2008. február 29. péntek

Inforadio.hu

 

AAM

A Fővárosi Közgyűlés arra utasította a BKV felügyelőbizottságát, hogy vizsgálja ki a közlekedési cég és az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. között létrejött szerződéseket. A döntés előtt a testület meghallgatta a BKV vezérigazgató-helyettesét is. Az ellenzék továbbra sem érti, hogy miért kellett tanácsadó a 4-es metró beruházáshoz, ha már van cég, amely elvégzi ezt a feladatot. Tarlós István  a járatritkítási terv azonnali visszavonására szólította fel a főváros vezetését. (tovább…)

Rekordszámú állástalant mutat a statisztika

2008. február 29. péntek

Népszabadság

 

Munkanélküliség

Évtizedes csúcson, 8,1 százalékon a munkanélküliség – “beértek” a tavalyi megszorítások hatásai. Szakértők szerint leghamarabb az év végén kezdődhet némi javulás. A nyugdíjszabályok módosulása, az uniós források átmeneti hiánya és a gyér gazdasági növekedés is rontotta a helyzetet. (tovább…)

Nem tréfadolog: jön a gázáremelés

2008. február 28. csütörtök

FidelőNet

A korábbi hírekkel szemben kisebb mértékben, 5,8 százalékkal drágul a lakossági földgáz április elsejétől. Egy átlagos, ártámogatásban nem részesülő háztartás számára ez havi 800 forintos többletköltséget jelent. (tovább…)

Újabb agyrém: a BKV lepasszolná a HÉV-et a MÁV-nak

2008. február 28. csütörtök

Hírszerző

Csepeli HÉV

Vidékiek leszünk?

Már bejelentkezett a főpolgármester Gyurcsány Ferenchez és Kákosy Csabához annak érdekében, hogy a kormány a jelenleginél nagyobb összeggel támogassa a BKV-t. Ha a közlekedési vállalat külső forrásból nem jut hozzá a jelenlegi teljesítmény fenntartásához szükséges milliárdokhoz, marad az időközben botrányossá vált járatritkítás. (tovább…)

Közgazdasági nulla a gyurcsányi adócsomag

2008. február 28. csütörtök

Index.hu

Túl sokat visz

Propagandából jeles: 2006-2007 között hat százalékos volt a tehernövekedés, a Gyurcsány Ferenc által megjelölt teherenyhítés ennek egyharmada, 2 százalék

Neves adószakértőknek rossz érzésük van a 2009-es adóváltozások kapcsán, hallva Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnapi “vitaindító” előadását. Csúszásra gyanakodnak, a versenyképesség érdemi javításának elmaradásától félnek, átgondolatlan mellékhatásoktól rettegnek. Az időhúzás a kormánynak azért is jó, mert elfedi azt, hogy a koalíciós pártok és a kormány még egymás között sem intézték el a dolgokat. (tovább…)

Nem csak a háromszáz forint visz a szavazóurnákhoz – Csepelre jön Orbán Viktor

2008. február 28. csütörtök

Mno.hu, Csepel.info

Orbán Kecskeméten

A referendum „példátlan”, hiszen a rendszerváltozás óta nem fordult még elő, hogy ilyen békés, erőszakmentes akció induljon egy „felelőtlen döntéseket” hozó kormány ellen – mondta a népszavazásról Orbán Viktor Kecskeméten. Orbán a jelenlegi kormányzati felfogást a királysággal állította párhuzamba: a kormányerőket nem érdekli a nép véleménye, függetlenül mindentől folytatni akarják eddigi politikájukat. A kampányzáró rendezvényt a csepeli Királyerdei Művelődési Házban tartja a Fidesz. (tovább…)

Az igenek nyernének most vasárnap

2008. február 28. csütörtök

FigyelőNet, MTI, Mno.hu

A teljes népesség körében jelenleg is 50 százalék feletti a Fidesz által feltett mindhárom népszavazási kérdés támogatottsága. Kevesebben mondták viszont azt, hogy biztosan elmennek a referendumra – derül ki a Századvég-Forsense legfrissebb kutatásából. (tovább…)

Ebben is lemaradtunk: az OECD szerint kevés a magyar diplomás

2008. február 28. csütörtök

Világgazdaság, Mno.hu

Diploma

Sok tehetséges fiatalnak lesz vágyálom a diploma

A kormány tandíjjal akadályozza a szegényebb családok tehetséges gyermekeinek továbbtanulását. A legfőbb indokok között azt hozzák fel, hogy Magyarországon így is túl sokan szereznek főiskolai vagy egyetemi diplomát, többen, mint kellene. Csakhogy az igazság ennek éppen az ellenkezője: amíg Magyarországon a felsőfokú képesítést szerzettek aránya a 25–64 év közöttiek körében 17, addig az OECD-tagállamokban 26 százalék – derül ki a legfejlettebb ipari országokat tömörítő szervezet Oktatási körkép 2007 című jelentéséből. A fiatalabb korosztályokban (25–34 év) még jelentősebb az elmaradásunk – a magyar 20, az OECD-átlag 32 százalék, igaz, ez utóbbi adat javulására lehet számítani. 1995–2004 között ugyanis megduplázódott az egyetemekre, főiskolákra beiratkozottak száma, így a diplomát szerzők aránya már három éve elérte az OECD-átlagot. Az persze más kérdés, hogy ennél több hallgatót már képtelenek fölszívni a felsőoktatási intézmények, sőt a tandíj bevezetése visszavetette a fiatalok jelentkezési kedvét – írja a Világgazdaság. (tovább…)