2008. február havi archívum

Egyelőre nem bonthatják le a Csepel SC lámpaoszlopait!

2008. február 29. péntek

Csepel.info

A sportolókat mélyen felháborította a pusztítás terve

A sportolókat mélyen felháborította a pusztítás terve

Egyelőre nem bonthatják le a Csepel SC lámpaoszlopait, ugyanis Németh Szilárd csepeli sporttanácsnok fellebbezést nyújtott be a bontási határozat ellen. Mint ismert, 2007 nyarán terjedt el a hír, hogy „le akarják nyúlni” a Csepel SC ingatlanvagyonát, és lakóparkot, bevásárlóközpontot akarnak építeni a sporttelep helyén. (tovább…)

Kiugrott egy férfi a csepeli toronyházból

2008. február 29. péntek

Csepel.info

Levetette magát

Kiugrott egy férfi ma reggel az Ady Endre úti 15 emeletes toronyházból – értesítette lapunkat egyik olvasónk. Az öngyilkos fiatalember információink szerint 24 éves volt, és az 5. emeletről vetette magát a mélybe. Úgy tudjuk, a rendőrség jelenleg is helyszínel.

Nyílt levél a csepeli választópolgárokhoz

2008. február 29. péntek

Csepel.info

Mindent lesöpört az MSZP-SZDSZ

Nyílt levélben fordult Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője kerületünk polgáraihoz. Az alábbiakban ezt a levelet ismertetjük. (tovább…)

Elképesztő fűtésszámlák érkeztek

2008. február 29. péntek

Csepel.info

Viszi a pénzt

Elképesztően magas távfűtési számlák érkeztek a csepeli otthonokba – híta fel figyelmünket a Csepel.info több olvasója. A számlák alapján Csepelen az elmúlt időszakban szibériai hideg volt, a baj csak az, hogy emlékezetünk szerint viszont a tavalyihoz hasonlóan mediterrán tél. A számlák pikantériája, hogy tavaly a Fővárosi Közgyűlés egy olyan javaslatot fogadott el, amely azt ígérte: januártól érzékelhetően csökkenhetnek a távfűtés lakossági költségei. Úgy tűnik, az ígéret teljesítését gyorsan elfelejtették.

A gyógyítástól vonják el a pénzt, csak hogy folytassák a pártkampányt

2008. február 29. péntek

Az ország kedvence

A mi pénzünk az ő pénzük

A “nem emeljük a gáz árát”, a “nem vezetjük be a vizitdíjat” és a “nem lesz tandíj” kampánya után újabb közpénzes pártkampányba kezd az MSZP-SZDSZ “nem emeljük a vizitdíjat” címmel. A kampány költségét egyelőre nem lehet tudni, ami biztos, hogy a tárca finanszírozza saját forrásból – azaz ismét a gyógyításból von el pénzt a kormány az MSZP és az SZDSZ politikai kampányának finanszírozására. (tovább…)

Budapestre jön a mamutbébi múmiája

2008. február 29. péntek

Inforadio.hu

Gyma, a mamutborjú


Március 10-én érkezik Budapestre Gyima, egy mamutborjú múmiája, amelyet 1977-ben találtak Szibériában. A Magyar Természettudományi Múzeum igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a mamutborjút áprilistól a Jégkorszak című kiállításon lehet megtekinteni. (tovább…)

Záporral, szélviharral búcsúzik a február

2008. február 29. péntek

Metnet.hu

Várható időjárás

A következő napokban rendkívül változékony és viharos időre van kilátás. A szombaton érkező mérsékelt övi viharciklon várhatóan sokfelé okoz 100-110 km/h fölött széllökéseket, és többfelé valószínű heves zápor, sőt a délutáni órákban zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap a ciklon mögött továbbra is viharos (80-100 km/h) széllökések várhatóak futó záporokkal. Hétfőn egy újabb hidegfront hatására ismét viharossá fokozódik a délnyugati szél. Keddtől ismét jelentős változás várható lehűléssel, ám ennek mértéke még bizonytalan.

Húszezer forintos óradíjért adtak tanácsot a BKV-nak

2008. február 29. péntek

Inforadio.hu

 

AAM

A Fővárosi Közgyűlés arra utasította a BKV felügyelőbizottságát, hogy vizsgálja ki a közlekedési cég és az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. között létrejött szerződéseket. A döntés előtt a testület meghallgatta a BKV vezérigazgató-helyettesét is. Az ellenzék továbbra sem érti, hogy miért kellett tanácsadó a 4-es metró beruházáshoz, ha már van cég, amely elvégzi ezt a feladatot. Tarlós István  a járatritkítási terv azonnali visszavonására szólította fel a főváros vezetését. (tovább…)

Rekordszámú állástalant mutat a statisztika

2008. február 29. péntek

Népszabadság

 

Munkanélküliség

Évtizedes csúcson, 8,1 százalékon a munkanélküliség – “beértek” a tavalyi megszorítások hatásai. Szakértők szerint leghamarabb az év végén kezdődhet némi javulás. A nyugdíjszabályok módosulása, az uniós források átmeneti hiánya és a gyér gazdasági növekedés is rontotta a helyzetet. (tovább…)

Nem tréfadolog: jön a gázáremelés

2008. február 28. csütörtök

FidelőNet

A korábbi hírekkel szemben kisebb mértékben, 5,8 százalékkal drágul a lakossági földgáz április elsejétől. Egy átlagos, ártámogatásban nem részesülő háztartás számára ez havi 800 forintos többletköltséget jelent. (tovább…)