Felszólítás ellenére sem vágta ki a parlagfüvet a Főváros a Weiss Manfréd úton

Csepel.hu

Mint megtudtuk, tegnap megkereste az önkormányzatot az RTL csatorna, melyben azt kérdezték, hogy a csepeli önkormányzathoz érkezett-e bejelentés a csepeli Weiss Manfréd út mellett, az atlétikai stadionnál burjánzó parlagfűerdővel kapcsolatban. Az önkormányzat válaszában jelezte, hogy az érintett terület karbantartásában a Főváros az illetékes.

Borbély Lénárd ezzel kapcsolatos Facebook posztjában leírta: a megkeresés sajnos tévesen érkezett az önkormányzathoz, a helyes címzett Karácsony Gergely főpolgármester.

Utánajártunk és megtudtuk: a csepeli önkormányzat egy bejelentés alapján már 2023. július 24-én írt egy levelet a Fővárosnak, melyben felszólították az illetékest, hogy 5 napon belül tegye meg a szükséges intézkedéseket. Azóta sem történt semmi. „Örülök, hogy már az RTL-nek is feltűnik, hogy a Főváros vezetése számára az itt élők életminőségének javítása és a Zöld Budapest csupán a kommunikáció szintjén létezik.” – írja a csepeli polgármester a Facebook oldalán.

Magyarországon minden ötödik ember allergiás a levegőben szálló virágporra. Aki hagyja, hogy elterjedjen a gyomnövény a telkén, az 15 ezertől 5 millió forintig terjedő büntetést is kaphat.

Csepel.hu

 

 

21 hozzászólás “Felszólítás ellenére sem vágta ki a parlagfüvet a Főváros a Weiss Manfréd úton” bejegyzésre

 1. Csányi László szerint:

  Tisztelettel kérdezem,hogy kire tartozik a Görgey Artúr térre lerakott törmelék elszállítása? A szemét két hónapja a Táncsics utca felújítása óta van otthagyva!

 2. Gary Ridgway szerint:

  Kedves Tanács!
  Örömmel tölt el, mikor más dolgát tudják, de a sajátjukat nem.
  Küldhetek címeket az RTL-nek… 😎

 3. Kádárszellemiörököse szerint:

  RTL riportja az atlétikai stadion mellől indult, amit szintén felvert a gaz persze annak is Karácsony az oka mint mindennek. Amúgy ki fogja azt fenntartani?

 4. robi szerint:

  Lesz ott még hamarosan nagyobb gaz is.
  Minden csoda három napig tart.

 5. Gary Ridgway szerint:

  Kádár…
  Ki tartja fent? A természet, mint Csepelt ezen a nyáron. 🤣
  Most az öntözés már nem lesz gond. 👍

 6. kismiska szerint:

  A Daru domb és környéke-önkormányzati terület-tele van allergén növényekkel,vajon hány nap alatt érnek ki oda az 50-100méterre lévő városgazda telephelyről a parkgondozók hogy kiirtsák őket?Feltételezem a beígért bírság mindenkire vonatkozik…

 7. Kádárszellemiörököse szerint:

  Netto 160 ezerér, időbe telik mire odaérnek. Majd a Fülöp-szigetekiek. Amúgy példaértékű összefosás történt az atlétikai stadionnál. A szervezők, sportolók, Obi áruház dolgozói összeszedték a szemetet, lenyírják a füvet. Dolgozzanak csak, ha már idehozták azt a rendezvényt. 🤣

 8. Gary Ridgway szerint:

  Ab rendezvény után jó pénzért visszabontják, majd ugyanúgy, mint máshol, ott fog szétrohadni, de majdnem egy Marshall segélybe kerül(t). 🤣👍

 9. Ibolya szerint:

  Dicsekednek non-stop,hogy MILLIÁRDNYIAN is látni fogják az atlétikai bajnokságokat ,százezernyi csatorna fogja világszerte közvetíteni.Mert egyedülálló.ilyen még nem volt.
  De felkérték a nézőket,gépkocsival NE menjenek,mert nem lehet majd parkolni……..,menjenek inkább hajókkal…,vagy tömegközlekedéssel.
  Hát ilyet még a Világ sem látott-hallott,az biztos.És tényleg nem volt még….
  Menjenek inkább az ősrégi,elavult HÉV-vel?
  Vagy milyen hajókkal?
  Lehet,azóta beszereztek néhány hatalmas légpárnás hajót?
  Vagy hidroplánokat?

 10. robi szerint:

  A létesítmény a majdani megálmodott olimpia egyik székhelye lehet?

 11. Kádárszellemiörököse szerint:

  Amíg ki nem írnak róla népszavazást. Olyankor általában tele a gatya…

 12. Gary Ridgway szerint:

  Ibolya! Biztosan olyan nézettséggel bír egy ilyen esemény? Mert szerintem biztosan nem.
  A stadion elvben megtölthető, de a közlekedéssel nem tudom mi lesz? 🤣

 13. László szerint:

  Ott az évenkénti Gyulai Memorial Fehérváron. Megrendezik, lezajlik. Sokat nem hallani róla pedig a világ legjobbjai mennek oda. Youhuu a rackajuh méltó utódja a Bol-dognak, meg a tangás vizipóknak. 🤣

 14. Nagyapó szerint:

  A moslékkoalíció ismét össze-vissza locsog, pedig egész másról van szó, ugyanis ez a terület a Főváros kísérleti terepe. Méhlegelő, valamint a gyomok bemutató terepe. Nagyon fontos a parlagfű ismertetése!
  Másrészről pénzügyi okok is vannak. VIGYORI és a 40 rabló elsikkasztotta a Főváros pénztartalékát, amit Tarlósék hagytak hátra. Hogy a Főváros többet tudjon elosztani, növelték a bevételeket, u.m. parkolási díj, BKV jegyáremelés, háromszoros vízdíj (amit az ATV törzshallgatói vizitdíjnak mondanak ). Persze az elődvezetés ezt ki tudta gazdálkodni, mert akkor a Főváros nem volt szoclib kifizetőhely!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 15. László szerint:

  Évente 4 nyírás van. Most lesz a 3. Valamit nem tud, kérdezzen fater. Csak Budapesten emelnek mindent ugye? Látja ide vezet az árak több évvel ezelőtti befagyasztása. Összeomlik minden. Látta a Lédi Milliárd utódját? Ez nagyobb hajó, 27milliárdért. Hová lett a magyarok pénze? Tette fel kérdését a nagyvezír. A válasz ott ringatódzik az Adrián. A világon 3db. van belőle persze az egyik rögtön egy magyaré. Nincs itt semmi látnivaló. Baj lesz ebbűl more…

 16. Nagyapó szerint:

  László! “Évente 4 nyírás van” hol? A méhlegelőkön? Ja nem!
  Kedves, most DK-s főnökei eladták a Vízműveket. A francia tulajdonos semmit nem csinált, sem karbantartást, sem fejlesztést. Tarlósék visszavásárolták és befagyasztották a víz árát Ez egy szociális intézkedés volt.
  László a Balatonon van elektromos hajó, amiből csak kettő van a világon. ÉS?
  Az Adrián ringó jacht kié és mennyiért bérelhető? Ja!
  Kiknek van tulajdonában new-yorki lakás, floridai nyaraló, ház a Kanári szigeteken?? Ja!
  Működik a lumpen proli irigység?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 17. László szerint:

  A francia építette többek között a Csepeli szennyvíztisztítót. Jártam oda mikor épült, a konténervárosba (úgy hívták) jól megértettem őket, nagyjából sehogy. Érdekes dolgot fényképeztem a magasból pár hete a nagy szárazság idején. Tarra vágott füves területet ami rommá volt kiszáradva. Pár helyen ahová nem ért a kasza megmaradt a 15-20centis fű ami úgy zöldelt mintha rendszeresen locsolnák. Miért nem száradt ki? Melyiket jobb nézni? Lehet nem kéne tarra vágni, nem focipályán van fater.
  Amerikai ingatlanok?
  “Magyar kézbe került a nemrég felújított manhattani Crown Building egyik luxusapartmanja 14 milliárd forintért. Az amerikai iratok alapján a vásárló az Egyesült Államokban bejegyzett MN A18 LLC, az üzlet hátterében pedig Matolcsy Ádám áll” …és sorolhatnám.
  Balaton már körbe van vásárolva, földi halandó már alig jut le a vízhez. Lesz még rosszabb is. Medencét nem lehet építeni és mégis építenek úgy hívják tüziviz tároló. A tüzet oltani kell. ExRogánné csak tudja. Kinek a tulajdona? Nem ők vásárolnak hanem mindig egy cég, amihez semmi közük. Diófa Alapkezelő ZRT. a kajmán szigetekre bejegyezve.
  Irigy lennék? Lehet. Hová lett a magyarok a pénze? Mi a helyzet a guruló dollár mikroadományokkal? A nagy büdös csend. Várható volt…

 18. Gary Ridgway szerint:

  Tegnap le volt vágva és a MÁV is levágta a töltésén. Hazudtok, le lehet venni a posztot. 😎

 19. Gary Ridgway szerint:

  Öreg barom!
  A haverjaidnak összedobtuk adóból, te nem, mert még téged is tartunk. Ez a baj. 😜

 20. Horváth János szerint:

  Ma reggel nézem a csepeli pályát, hát a rohadt életbe, ott is van gaz dögivel! Ki fogja a nagyfejűt basztatni?

 21. László szerint:

  Az Karácsony méhlegelője, majd ráfogják.

Itt lehet hozzászólni !