2016. május havi archívum

Elhagytak egy táskát a 151-es buszon

2016. május 31. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

A kép illusztráció

Információink szerint kedden délután olvasónk kicsivel 6 óra után felszállt a 151-es buszra a Török Flóris utcai megállóban Kispest irányában. Ahogy a busz a kispesti Simonyi Zsigmond utcai meghallóhoz ért, az olvasó leszállt a buszról, de sajnos a buszon maradt 5 evés kisfia sötétkék hátizsákja, benne pedig a gyerek edző felszerelése (szürke póló, zöld rövidnadrág, sportcipó), valamint egy fekete esernyő, egy hosszú ujjú cipzáras pulcsi, és egy nagyon fontos irat, amin a olvasónk címe is szerepel.

Aki esetleg látta, vagy tudja hogy hol lehet keresni a táskát, kérjük vegye fel a kapcsolatot a kifú édesanyjával a közösségi oldalon keresztül.

Áramellátási zavar miatt egy ideig nem járt a HÉV

2016. május 31. kedd

BKK

Egy olvasó fotó az egyik szerelvényről

Egy olvasó fotó az egyik szerelvényről

Áramellátási probléma miatt a H7-es HÉV szerelvények Csepel és Boráros tér között nem közlekedtek kedden 20:45 és 21:30 között.

Információink szerint több utas panaszkodott, hogy hosszú ideig bezárva kellett maradniuk a Szent Imre tér és a Szabadkikötő megállóhelyek közötti tötltésen. Azóta a teljesen vonalon újra helyreállt a forgalom

Dalai láma: Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

2016. május 31. kedd

Mandiner

Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

Erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma, mondta Tendzin Gyaco a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Németország szerinte maradjon Németország, nem szabadna arabbá válnia.

Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát, nyilatkozta a dalai láma a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma.

(tovább…)

Találtak egy fülhallgatót Csepelen

2016. május 31. kedd

13334514_991487114233166_849577503_o

A képen látható fülhallgatót találtak Csepelen kedden délelőtt.

Aki meg tudja, mondani, hogy hol vesztette el, vegye fel a kapcsolatot a megtalálóval a bagyiadryka@gmail.com címen.

Baleset a Weiss Manfréd úton

2016. május 31. kedd

BKKinfo, Mr.Gabee

22:21-től újra a régi rend szerint lehet
közlekedni a Weiss Manfréd úton

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Halálos baleset történt Csepelen a Weiss Manfréd úton a Szabadkikötőnél található zebránál, mégpedig a Soroksári út felé vezető oldalon kedden 18 órakor.

Olvasónk elmondása szerint egy 50 év körüli csepeli illetőségű gyalogost gázolt el egy Fiat Puntó. A személygépkocsi betört szélvédővel áll a zebránál három sávot elfoglalva, Információk szerint ebből kifolyólag szakaszosan engedik át a két irányú forgalmat… Aki bővebb információval rendelkezik az esettel kapcsolatosan, írja meg a fórumba. Aki teheti, az érintett útszakaszt kerülje el.

Ők utaznak Franciaországba

2016. május 31. kedd

MLSZ

13315683_1265067726851692_1587183609392451400_n

Kihirdette az Eb-re utazó csapatát Bernd Storck szövetségi kapitány. Három kapus, hét védő, hét középpályás és hat csatár utazik.

Király Gábor, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter (kapusok) – Bese Barnabás, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám (védők) – Elek Ákos, Gera Zoltán, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Stieber Zoltán (középpályások) – Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás, Szalai Ádám (csatárok). Ők lesznek ott a Franciaországba tartó repülőgépen. Ahogy ígérte a kapitány, nincs meglepetés, ez a keret körvonalazódott már az Eb-selejtezők utolsó meccsei óta.

forrás: MLSZ

Nem tűrik a muszlim bevándorlók az őshonos zsidókat

2016. május 31. kedd

Lassan elfogy a francia zsidóság

888

Nem tűrik a muszlim bevándorlók az őshonos zsidókat

Támadás egy párizsi zsinagóga ellen

Nem elégedtek meg annyival a muszlimok, hogy be- és elfogadták őket Franciaországban, még ők üldöznek el másokat. 

Mikor másodjára olvasta Párizs egyik külkerületében, Le Raincyban található lakása ajtaján a „büdös zsidó” feliratot Alain Benhamou érezte, ideje elköltözni. Rövid időn belül másodjára fordult elő hasonló a 71 éves férfival, ezek után már nem tudott úgy tekinteni szeretett lakhelyére, mint korábban. (tovább…)

Németh Szilárd a TV2 Mokka című műsorában

2016. május 31. kedd

TV2

Németh Szilárd a TV2 Mokka című műsorában

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a TV2 Mokka című műsorának vendége volt.
Az adás témája: Vitanap az offshore-ügyekről

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

A Mongol nagykövet látogatása

2016. május 31. kedd

IMG_5089

Balogh Gábor, a Vienna Konservatorium Budapest és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola igazgatójának meghívására Csepelre látogatott Ulánbátor Magyarországi Nagykövete.

Az eseményről készült galéria ide kattintva tekinthető meg.

Néptánc gálával zárták a tanévet

2016. május 31. kedd

Csepel.hu

 

DSC_1686

„A magyar néptánc kincs és közösségformáló erővel hat a gyermekekre” – fogalmazott a Királyerdei Művelődési Házban rendezett Néptánc gálájukon Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese.

 Az intézmény életében több éve hagyomány, hogy az iskolai tanéveket művészeti évzárókkal fejezik be. Ennek keretében tartották május 30-án a gálát, melynek műsorába bekapcsolódott a Kádár Katalin Tagóvoda, a Csepp-Csepel és Kis-Csepel néptáncegyüttes. A táncosokat a Gázsa zenekar kísérte.

(tovább…)

Idén is Final 24!

2016. május 31. kedd

Csepel.hu

 

final_szorolap_A5-1.jpg

2016-ban már negyedik alkalommal rendezi meg a Pest Megyei Kézilabda Szövetség a „Final 24”-et; a megyei női és férfi junior, illetve felnőtt bajnokságok döntőit egy napon és egy helyszínen.

 2013-ban Dabas, 2014-ben Érd, 2015-ben Mogyoród adott otthont az eseménynek, idén június 4-én pedig Budaörs látja vendégül a döntős csapatokat, valamint az őket elkísérő szurkolókat és valamennyi érdeklődőt. (A pontos cím: Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand; 2040 Budaörs, Hársfa u.6.)

Az egész napos rendezvényre a belépés díjtalan, és a mérkőzések mellett a szervezők számos kiegészítő programmal is várják a kilátogatókat: lesz zsákbamacska; tombola értékes nyereményekkel; sportudvar kicsiknek és nagyoknak; termékkóstoló; tánc- és autóbemutató; vezetéstechnikai tanácsadás; vércukor-szint mérés; étkezési-, fogápolási- és szájhigiéniai tanácsadás; valamint a döntők mellett egy gálamérkőzésre is sor kerül.

(tovább…)

Schiffer András lemond minden tisztségéről és kiszáll a politikából

2016. május 31. kedd

Mandiner, MTI

migránsügyben Schiffer András

Lemond minden tisztségéről és visszavonul a napi politikától Schiffer András, az LMP frakcióvezetője és társelnöke – jelentette be az Indexnek adott interjújában a politikus. A zöldpárt alapítója nem indul a következő választásokon, Brüsszelbe sem vágyik, de alkotmánybíró és köztársasági elnök sem lenne, hanem visszatér az ügyvédi pályára és az LMP körüli szellemi erőtért építésével fog foglalkozni.

Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője. Döntését hétfő este közölte hivatalosan a párt elnökségével – ezt a politikus az Indexnek adott interjúban jelentette be, amely éjfél után jelent meg a hírportálon. Az interjúban a politikus közölte: a társelnöki posztról június 1-jével, a parlamenti mandátumról augusztus 31-gyel mond le, majd ügyvédként dolgozik tovább. Párttagságát viszont megtartja. Schiffer András szerint ez a parlamenti ciklus nagyon élesen megmutatta, ha nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának, a párt nagyon nehezen tud áttörni. (tovább…)

Meghívó – Tűzzománc kiállítás

2016. május 31. kedd

Csepel.hu

meghivo

Az Erdei Éva Galéria tisztelettel meghívja Önt Papp Olívia képzőművész Tűzzománc kiállításának megnyitójára, 2016 június 4-én 17 órára.

A vendégeket Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész köszönti, a kiállítást Körösi Papp Kálmán festőművész nyitja meg.

Cím: 1213 Budapest, Kondor utca 29. telefon: +361 420 0334

Szeretettel várjuk!

 

Csepel.hu

Csepel történelme – a Rákóczi út bontása

2016. május 31. kedd

v39endre

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Amikor az illetékesek eldöntötték, hogy Csepelen lakótelepet kell építeni az akkor még jól prosperáló gyárak dolgozói részére, Csepel történelmi belső területét ítélték lebontásra. A lebontás megtörtént, a lakótelepeket felépítették, de a gyárak időközben megszűntek, vagy összezsugorodtak. A munkások már máshol dolgoznak – ha van mit dolgozni. Itt csak egy alvó város maradt.

De a régi, kedves Csepel már nincs többé. Sajnos azóta is időnként lebontanak egy régi épületet, mint legutóbb az 1911-ben épült Takarékbankot. Pedig ez jó lett volna egy Csepel-múzeumnak. A fentiekben néhány fénykép látható a bontásról. E képek filmjei a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény tulajdonából került hozzám, szkennerezés által.

Forrás: v39endre

Traffipax és időjárás info – május utolsó napja

2016. május 31. kedd
BRFK, Időkép, Mr. Gabee, Csepel.info
A kép illusztráció

A kép illusztráció

Kedden a változóan felhős-napos időben főként északon, északnyugaton lehet több helyen zápor, zivatar. Keletebbre több napsütés várható, de délután ott is megjelennek a gomolyfelhők. Gyakran lesz élénk, olykor erős a délnyugati szél. Hajnalban 11-17, délután 23-28 fokra számíthatunk. Nem várható fronthatás.
XIX. ker. RK 07.00-10.00 főközl. utak ell. XIX. Báthory u.
IX. ker. RK 08.00-09.00 baleseti stat. IX. Távíró u.
IV. ker. RK 08.00-10.30 baleseti stat. IV. ker. Fóti út
XIV. ker. RK 08.00-12.00 főközl. utak ell. XIV. Ajtósi Dürer sor
XI ker. RK 08.30-11.00 főközl. utak ell. XI. Hunyadi J. u.
XVII. Ker. RK 09.00-10.30 főközl. utak ell. XVII. Pesti út
KLFO FFBO 09.30-12.00 főközl. utak ell. XXIII. Grassalkovich út
IX. ker. RK 10.00-11.00 baleseti stat. IX. ker. Illatos u
XIX. ker. RK 11.00-14.00 állampolgári bej. XIX. Zalaegerszeg utca
XVII. Ker. RK 11.30-13.00 főközl. utak ell. XVII. Pesti út
IV. ker. RK 11.30-14.00 főközl. utak ell. IV. ker. Baross u.
IX. ker. RK 12.00-13.00 baleseti stat. IX.Vágóhíd u.
XI ker. RK 12.00-15.00 főközl. utak ell. XI. Szerémi u.
KLFO FFBO 13.00-15.30 főközl. utak ell. XXIII. Szent László út
XIV. ker. RK 13.30-17.30 baleseti stat. XIV. Csömöri út
IX. ker. RK 14.00-15.00 baleseti stat. IX. Távíró u.
XVII. Ker. RK 14.00-15.00 főközl. utak ell. XVII. Szent Imre herceg út
IV. ker. RK 15.00-18.00 főközl. utak ell. IV. ker. Külső Szilágyi út
IX. ker. RK 16.00-17.00 baleseti stat. IX. ker. Illatos u
XVII. Ker. RK 16.00-17.00 főközl. utak ell. XVII. Ferihegyi út
KLFO FFBO 16.30-18.30 főközl. utak ell. XX. Török Flóris u.
XXII ker. RK 19.30-22.30 állampolgári bej. XXII. Gádor utca
XXII ker. RK 23.30-02.30 baleseti stat. XXII. Háros utca