2016. május havi archívum

Elhagytak egy táskát a 151-es buszon

2016. május 31. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

A kép illusztráció

Információink szerint kedden délután olvasónk kicsivel 6 óra után felszállt a 151-es buszra a Török Flóris utcai megállóban Kispest irányában. Ahogy a busz a kispesti Simonyi Zsigmond utcai meghallóhoz ért, az olvasó leszállt a buszról, de sajnos a buszon maradt 5 evés kisfia sötétkék hátizsákja, benne pedig a gyerek edző felszerelése (szürke póló, zöld rövidnadrág, sportcipó), valamint egy fekete esernyő, egy hosszú ujjú cipzáras pulcsi, és egy nagyon fontos irat, amin a olvasónk címe is szerepel.

Aki esetleg látta, vagy tudja hogy hol lehet keresni a táskát, kérjük vegye fel a kapcsolatot a kifú édesanyjával a közösségi oldalon keresztül.

Áramellátási zavar miatt egy ideig nem járt a HÉV

2016. május 31. kedd

BKK

Egy olvasó fotó az egyik szerelvényről

Egy olvasó fotó az egyik szerelvényről

Áramellátási probléma miatt a H7-es HÉV szerelvények Csepel és Boráros tér között nem közlekedtek kedden 20:45 és 21:30 között.

Információink szerint több utas panaszkodott, hogy hosszú ideig bezárva kellett maradniuk a Szent Imre tér és a Szabadkikötő megállóhelyek közötti tötltésen. Azóta a teljesen vonalon újra helyreállt a forgalom

Dalai láma: Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

2016. május 31. kedd

Mandiner

Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

Erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma, mondta Tendzin Gyaco a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Németország szerinte maradjon Németország, nem szabadna arabbá válnia.

Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát, nyilatkozta a dalai láma a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma.

(tovább…)

Találtak egy fülhallgatót Csepelen

2016. május 31. kedd

13334514_991487114233166_849577503_o

A képen látható fülhallgatót találtak Csepelen kedden délelőtt.

Aki meg tudja, mondani, hogy hol vesztette el, vegye fel a kapcsolatot a megtalálóval a bagyiadryka@gmail.com címen.

Baleset a Weiss Manfréd úton

2016. május 31. kedd

BKKinfo, Mr.Gabee

22:21-től újra a régi rend szerint lehet
közlekedni a Weiss Manfréd úton

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Halálos baleset történt Csepelen a Weiss Manfréd úton a Szabadkikötőnél található zebránál, mégpedig a Soroksári út felé vezető oldalon kedden 18 órakor.

Olvasónk elmondása szerint egy 50 év körüli csepeli illetőségű gyalogost gázolt el egy Fiat Puntó. A személygépkocsi betört szélvédővel áll a zebránál három sávot elfoglalva, Információk szerint ebből kifolyólag szakaszosan engedik át a két irányú forgalmat… Aki bővebb információval rendelkezik az esettel kapcsolatosan, írja meg a fórumba. Aki teheti, az érintett útszakaszt kerülje el.

Ők utaznak Franciaországba

2016. május 31. kedd

MLSZ

13315683_1265067726851692_1587183609392451400_n

Kihirdette az Eb-re utazó csapatát Bernd Storck szövetségi kapitány. Három kapus, hét védő, hét középpályás és hat csatár utazik.

Király Gábor, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter (kapusok) – Bese Barnabás, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám (védők) – Elek Ákos, Gera Zoltán, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Stieber Zoltán (középpályások) – Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás, Szalai Ádám (csatárok). Ők lesznek ott a Franciaországba tartó repülőgépen. Ahogy ígérte a kapitány, nincs meglepetés, ez a keret körvonalazódott már az Eb-selejtezők utolsó meccsei óta.

forrás: MLSZ

Nem tűrik a muszlim bevándorlók az őshonos zsidókat

2016. május 31. kedd

Lassan elfogy a francia zsidóság

888

Nem tűrik a muszlim bevándorlók az őshonos zsidókat

Támadás egy párizsi zsinagóga ellen

Nem elégedtek meg annyival a muszlimok, hogy be- és elfogadták őket Franciaországban, még ők üldöznek el másokat. 

Mikor másodjára olvasta Párizs egyik külkerületében, Le Raincyban található lakása ajtaján a „büdös zsidó” feliratot Alain Benhamou érezte, ideje elköltözni. Rövid időn belül másodjára fordult elő hasonló a 71 éves férfival, ezek után már nem tudott úgy tekinteni szeretett lakhelyére, mint korábban. (tovább…)

Németh Szilárd a TV2 Mokka című műsorában

2016. május 31. kedd

TV2

Németh Szilárd a TV2 Mokka című műsorában

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a TV2 Mokka című műsorának vendége volt.
Az adás témája: Vitanap az offshore-ügyekről

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

A Mongol nagykövet látogatása

2016. május 31. kedd

IMG_5089

Balogh Gábor, a Vienna Konservatorium Budapest és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola igazgatójának meghívására Csepelre látogatott Ulánbátor Magyarországi Nagykövete.

Az eseményről készült galéria ide kattintva tekinthető meg.

Néptánc gálával zárták a tanévet

2016. május 31. kedd

Csepel.hu

 

DSC_1686

„A magyar néptánc kincs és közösségformáló erővel hat a gyermekekre” – fogalmazott a Királyerdei Művelődési Házban rendezett Néptánc gálájukon Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese.

 Az intézmény életében több éve hagyomány, hogy az iskolai tanéveket művészeti évzárókkal fejezik be. Ennek keretében tartották május 30-án a gálát, melynek műsorába bekapcsolódott a Kádár Katalin Tagóvoda, a Csepp-Csepel és Kis-Csepel néptáncegyüttes. A táncosokat a Gázsa zenekar kísérte.

(tovább…)