Öt éve nyitotta meg kapuit a Rákóczi Kert – A Családok Parkja

Csepel.hu

A park a kezdetek óta változatos, izgalmas programokkal várja a látogatókat, mely Borbély Lénárd polgármester kezdeményezére szépült meg, alakult át, s lett a családok kedvelt közösségi tere.  

Az itt dolgozó maroknyi, lelkes csapatnak köszönhetően évről évre egyre ismertebb, kedveltebb az intézmény. Sokan más kerületekből, vidékről is ellátogatnak ide.

Itt valamennyi korosztály megtalálja a számára legérdekesebb tevékenységet. Az önkormányzat jóvoltából a kerületben élő kismamák angolt, de önvédelmet is tanulhatnak térítésmentesen. Az idősebb korosztály számítógépes órákon vehet részt, vagy épp az aktív életmód jegyében kipróbálhatja a seniorfitneszt. Az élményfestés az egyik legnépszerűbb program, de az edzésekhez is sokan csatlakoznak. A gyerekek nagyon szeretik a kreatív foglalkozásokkal egybekötött születésnapi bulikat, de rendkívül sikeresek a nyári táborok is. Az évek során igazi közösség formálódott, barátságok szövődtek, családias légkör alakult ki. A családok szívesen látogatnak el a különleges játszótérre, de sokan azért érkeznek, hogy kipróbálják a futókört. A Rákóczi Kertben az ünnepnapokhoz kapcsolódóan is rendszeresen szerveznek programokat.

Az intézmény a kerek évfordulót ezúttal közös faültetéssel ünnepelte, négy berkenye- és egy juharfával gazdagodott a park. A programon a Szivárvány Tagóvoda óvodásai is részt vettek.

Igazi közösség alakult

„Amikor öt évvel ezelőtt megújult a Rákóczi Kert, a megszokottól eltérő, új szellemiség valósult meg. Mindig szerettem volna merőben új, rendhagyó dolgokat kipróbálni, de kezdetben csupán egy egyszerű tevékenységet gondoltam a feladat mögé. Akkor még nem körvonalazódott pontosan, milyen programokat szeretnék megvalósítani, csupán egy modern színvonalú parkot képzeltem el, ahová jó érzéssel jönnek az emberek, szeretnek visszajárni” – mondja Kalmár Mónika intézményvezető hozzátéve, e vízió mára megvalósult, hisz a Rákóczi Kert látogatói kötődnek az intézményhez, családias a hangulat, erős személyes kapcsolat alakult ki.

Változatos programok

A Rákóczi Kert a kerületben élők körében igen népszerű. Sok család tölti itt a szabadidejét. Egy édesanyát kérdeztünk arról, miért kedveli ezt a különleges parkot, milyen programokon vesz részt a kislányával. Hegyi-Bőlsei Andrea: „Tősgyökeres csepeli vagyok, a régi Rákóczi Kertről általános iskolai emlékeim vannak, akkoriban rossz, elhanyagolt állapotban volt a park. Nagyon örülök, hogy fel lett újítva. A kislányommal, Mírával a park megnyitása óta rendszeresen járunk különböző programokra. Részt veszünk az őszi bátorságpróbán, az adventi készülődésen, a húsvéti tojáskeresésen, de a felnőtt és gyerek élményfestéshez is szívesen csatlakozunk. A táborok is nagyon színes, izgalmas programokat kínálnak, a Harry Potter és a nyárzáró táborba is örömmel ment a kislányom, hisz olyan élményeket kap, melyeket sehol máshol. Míra a Katona József Általános Iskolába jár. Ha kedvező az időjárás, akkor a gyerekek csapatostul mennek át a parkba, előszeretettel játszanak a várban, a motoros gumipályán, a színpad környékén. A Rákóczi Kert kapcsán Kalmár Mónika személyét mindenféleképpen kiemelném, hiszen a szülői és a gyerekközösségeket egyaránt összekovácsolja. Nélküle nem lenne ilyen ez a hely, az ő személyisége átszövi a programokat. A Rákóczi Kert egy remek közösségi tér, ahol a baráti kapcsolatokat a közös programok csak elmélyítik.”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !