2007. szeptember havi archívum

Dugó a Szabadkikötő úton

2007. szeptember 28. péntek

szabadk

E-mailt kaptunk arról, hogy figyelmeztessük a csepeli autósokat: a Szabadkikötő (leendő Weiss Manfréd) úton idegőrlő dugó akadályozza a közlekedést. Akinek nem muszáj ezen az útvonalon haladni, célszerű a Gubacsi híd felé elhagyni vagy megközelíteni a kerületet.

A nap képe: megoldásra várva

2007. szeptember 28. péntek

luk

A mai nap képe nem messze a már ismert Erdősor-Kossuth Lajos utcai kereszteződéstől készült. Ma nem láttam, hogy így áll-e még a parkoló kijárata, de legalább egy hétig ez a látvány fogadta az ott lakókat.

A Munkáspárt csepeli elnökének felszólalása a KT-ülésen

2007. szeptember 28. péntek

 

ures

Nagy János nyugdíjas vagyok, a Munkáspárt tagja. Nem akarom a politika síkjára terelni mondandómat, ezért csepeli lakosként mondok el néhány gondolatot.

(tovább…)

Rászálltak az ügyészek a perkirályra

2007. szeptember 28. péntek

2007. szeptember 27. HVG

Közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség a magyar perkirályként elhíresült Minda Zoltánt. Az első, személyeskedésektől sem mentes tárgyalást kedden tartották a csepeli bíróságon. A perkirály szerint koncepciós eljárás folyik ellene. Az ügy alapjául szolgáló feljelentést az a férfi tette, akinek a kérelme nyomán nemrég gyámsági eljárást indítottak Minda ellen, törvénytelenül és eredménytelenül.

(tovább…)

Csepel Futás szombaton

2007. szeptember 28. péntek

Szeptember 29-én, szombaton 10 órától indul a 28. Csepel Futás a Csepel SC melletti utcából, a Béke térről. A versenyen bárki részt vehet, nevezési díjat nem kérnek a szervezők. A futás útvonala: Szebeni u.–Bajcsy- Zs. u.–Vágóhíd u.–Kassai u., Szebeni u.–Csepel SC Stadion. Cél–befutás: a Csepel SC Alapítvány Stadionja: Béke tér felöli oldal – általános iskolások; Erdőalja utca felöli oldal –középiskolások. Az eredményhirdetés és a tombola 11 órakor kezdődik. A verseny szervezői: a kerületi DSB, valamint Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata OMISÁ Közművelődési, Ifjúsági és Sportiroda.

Mekk Mester újratöltve: a Patyomkin hadművelet

2007. szeptember 26. szerda

betonhumusz

Azt mondják, hogy a sajtónak nagy hatalma van, még akkor is, ha internetes. Hamar megértük. Szeptember 20-án számoltunk be az Erdősor-Kossuth Lajos utcai kereszteződésről. A fenti kép az akkori állapotot mutatta (“betonhumusz”), a lenti a mait. A betonnal kibélelt faágyást valódi földdel fedték be ismeretlenek. Minden más változatlan maradt, a Kossuth Lajos utca túloldalán, (a képpel ellentétes oldalon) munkások nem mutatkoztak, a díszkő-burkolatot a mai napig sem sikerült lerakni se jól, se rosszul. Látható az is, hogy az egyik kutyuska már megszerette, és meg is keresztelte az újdonságot.

(tovább…)

A nap képe: ne lopj!

2007. szeptember 26. szerda

Ne lopj

Csepel, sétáló (átszálló) utca, kávé automata a HÉV megállónál. A lemezvágóval (vagy fene tudja mivel) széttrancsírozott automatából valószínűleg már hiányzik a pénzesdoboz, felette nehezen olvashatóan: Ne lopj! Annak, aki verejtékes munkával szétvagdosta az automatát, kávéra szomjazva, kevésbé kulturált módon még hozzávághatnánk azt a szót is, amely a kép jobb oldalán, majdnem fent olvasható. A kép ma délelőtt készült.

Weiss Manfrédon Csepelre

2007. szeptember 25. kedd

szabadk

Hogyan fogjuk nevezni? WM, Weiss, Manfréd vagy Weiss Manfréd? Valahogy biztosan. A csepeli önkormányzat mai döntése alapján ugyanis hamarosan Weiss Manfrédra nevezik át a Szabadkikötő utat. Az ötpárti döntéshozatalt befolyásolta az is, hogy idén lesz a neves gyáralapító születésének 150., halálának 85. évfordulója. Reméljük, hogy az elnevezés után befejeződik az út három éve tartó felújítása, és egyszer majd – ha a kerékpárutat is felújítják – biciklivel is biztonságosan használhatjuk.

Van képed hozzá? – Csepel retro I.

2007. szeptember 24. hétfő

 

retro1

Aki szereti a retro cuccokat, azon belül is szeretne nosztalgiázni a Csepel Művek ismert termékeivel, annak ajánlom a következő linket: http://retronom.hu/index.php?q=search/node/csepel. A fenti és az alábbi képeket Ábel Attila készítette. (Nagyításhoz kattints!). Ha van retro-képeket – akár a CSM-ről, akár termékekről, akár Csepelről – küldjétek el a csepel.info@gmail.com címre!

(tovább…)

Személyre szabott BKV

2007. szeptember 24. hétfő

2007. szeptember 24. Népszabadság

HÉV

SMS-ben is tájékozódhatnak az utasok alig két éven belül a BKV-járatok pontos érkezéséről. A társaság ugyanis egy forradalmian új rendszer segítségével személyre szabott utazási és tarifaajánlatot tehet utasainak. A beruházás nyolcmilliárd forintos költségéhez pályázati pénzre is számít a cég.

(tovább…)