2017. november havi archívum

Szirénázó mentő terepjáróval karambolozott

2017. november 30. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Johny nevű olvasónk értesítette a Kassai utcai balesetnél lévő Mr.Gabee-t hogy néhány utcával arrébb, a Széchenyi István utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében egy megkülönböztetőjelzést használó mentőautó (73-as pesterzsébeti) egy terepjáróval karambolozott.

Információink szerint a mentőben tartózkodó beteg a baleset során megsérült. A helyszínre 3 mentőautót riasztottak.  A hatóságok a helyszínre hívták az ELMÜ munkatársait, ugyanis az egyik lámpaoszlop megsérült.

Foto: Mr.Gabee

Ismét benézték a Kassai utcai táblát

2017. november 30. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Szilvi nevű olvasó-riporterünk csütörtökön este 21 óra után néhány perccel jelezte Mr.Gabee-nak, hogy valaki benézte az elsőbbségadás táblát Csepelen a Kassai utca és a Széchenyi István út kereszteződésében. Elmondása szerint egy autó a falba csapódott.

Szerkesztőnk a helyszínre sietett, ahol megállapította, hogy egy Suzuki Swift és egy Honda Civic ütközött. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Az információ olyan gyorsan jött, hogy a helyszínen akkor még csak egy rendőrautó volt.

Nagyon köszönjük a gyors és pontos információt Szilvi olvasónknak. Foto: Mr.Gabee

Kőkeresztet állítanak fel Csepelen, a LIDL áruházzal szemben

2017. november 30. csütörtök

Csepel.hu

 

Az utak mellett felállított kereszteknek nagy hagyományuk van Európában – ennek megfelelően Magyarországon is. A feszület azt szolgálja, hogy aki nem tud eljutni az Isten házába, elhaladva előtte út közben is mondhasson egy fohászt.

Csepel két nagy becsben tartott kőkeresztjét tavaly újíttatta fel az önkormányzat. Advent első vasárnapján egy harmadik átadására is sor kerül. Talán ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. A csepeli 10 emeletes panelházak között, a LIDL áruházzal szemben.

(tovább…)

2,3 milliárd forint a vagyonnövekedés

2017. november 30. csütörtök
Csepel.hu
Jelentősen növekedett a csepeli önkormányzat vagyona – derül ki a legújabb összesítésből.

Önkormányzati szinten, a 2015. évi vagyonhoz viszonyítva, a 2016. év során 2.326.089 eFt volt a vagyonnövekedés” – áll a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság elé került javaslatból.

(tovább…)

A Plázába látogat a Mikulás

2017. november 30. csütörtök

Csepel Pláza, Mr.Gabee, Csepel.info

December 2-án, szombaton 10 és 18 óra között a Csepel Plazába látogat a Mikulás! Fényképezkedj a Télapóval és egy szaloncukrot is bezsebelhetsz!

Az apró Mikulás meglepetés után pedig nézd meg a LEGO® kiállítást is.

Csepeli látvány – 1. rész

2017. november 30. csütörtök

V39ENDRE, Csepel.info, Mr.Gabee

csp-023a

csp-023a

Mr. Gabee Csepel történelmi rovatában mától egy több részes alrovatot indítunk Csepeli látvány címmel. A sorozat elkészítésében Vezér Endre csepeli helytörténész működik közre.

A Szent Imre téren (1912-ben még Templom tér néven) 1856 óta áll a Kis Boldogasszony Temploma. (CSP-023a jelű kép). Ennek előterében volt a frissen bevezetett HÉV végállomása. Egyébként akkoriban divatos volt a színezett képeslap. Tehát, mint látható a HÉV kocsija itt álla templom előtt. (tovább…)

Ki enged majd be egymilliárd afrikait?

2017. november 30. csütörtök

Mandiner

Az afrikai „népesedési spirál” hatalmas gondokat okoz a jövőben – nyilatkozta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatornának.

A docens szerint körülbelül 1,25 milliárd ember él az afrikai kontinensen, és ez a szám 2050-re megduplázódik. A népesség túlnyomó része – különösen a szubszaharai térségben 25 éves vagy fiatalabb. Ez a „népességfelesleg”, amelynek sem ivóvize, sem termőföldje nincs, „valamerre el fog indulni” – mondta az egyetemi oktató, hozzátéve, döntő többségük Európa felé veheti az irányt.

(tovább…)

Képviselő-testületi ülés november 30-án

2017. november 30. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. november 30-én 17:00 órakor képviselő-testületi ülést tart, melynek helyszíne a polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.).

A testületi ülés előterjesztéseit ide kattintva megtekinthetik.

Jó reggelt kívánunk mindenkinek

2017. november 30. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

20161129_211517

Ezzel a retro, ám mókás képpel kíván a Csepel.info teljes szerkesztősége mindenkinek szép és mosolygós napot. 

A kép 1972-ben készült.

Újra várja a téli sportok kedvelőit a csepeli jégpálya

2017. november 29. szerda

Csepel.hu

Ismét megnyitotta kapuit a csepeli jégpálya, mely november 30. és február 28.-között minden nap várja az érdeklődőket.

(tovább…)