2021. június havi archívum

Napra pontosan 7 éve szűnt meg az iWiW

2021. június 30. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Napra pontosan 7 éve szűnt meg az iWiW, az első magyar közösségi oldal.

Az iWiW sikereinek csúcsán 4,7 millióan voltak az oldal tagjai, és mintegy félmilliárd ismeretséget jelöltek be egymás között. A Várady Zsolt ötletéből kialakított iWiW a Facebooknál egy évvel korábban, 2002-ben indult, 2005 és 2010 között pedig Magyarország leglátogatottabb portálja volt.

Ön fent volt rajta?

Valami nem változik: újabb lakásmutyi körvonalazódik a szocialista Zuglóban

2021. június 30. szerda

888

Horváth Csaba polgármester a veszélyhelyzet utolsó heteiben szociális bérlakást utalt ki Kisné Szivcsovics Nikolett önkormányzati képviselőnek, pedig a momentumos politikus legalább 540 ezer forintot keres havonta, így nem felel meg a rendeletben foglalt feltételnek.

Az MSZP-s politikus legutóbb arra hivatkozott, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett nem volt mindig önkormányzati képviselő, és nem is lesz mindig az. Ez az érvelés azonban a Fidesz-KDNP szerint nem elfogadható – mondta Borbély Ádám, a kerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője a Bosnyák téren szerdán. Hozzátette, hogy a lakbért évente felül kellene vizsgálni. Megjegyezte, hogy sok rászoruló család vár évek óta szociális bérlakásra.

(tovább…)

A Duna gyönyörű – de veszélyes is lehet

2021. június 30. szerda

POLICE, MR.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtónyilvános eseményen mutatott be egy vízből mentést, és mellette felhívta a fürdőzők, vízisportot űzők és hajózók figyelmét a folyó veszélyeire.

Nyáron rengetegen látogatnak el a Duna partjára, a vízisportok mellett időnként fürdenek is a folyóban. Azonban kevesen tudják, hogy a vízben hűsölésnek szigorú szabályai vannak. A visszatérő ellenőrzések ellenére még mindig sokan fürödnek tiltott helyen. (tovább…)

Ismét nagyot küzdött a Csepeli DAC csapata

2021. június 30. szerda

Csepeli DAC

Nem csak az ellenfelekkel, hanem a rekkenő hőséggel is sikeresen küzdöttek meg versenyzőink az Ikarus BSE és a MASZ által rendezett U-12-es atlétikai versenyen. A hat választható versenyszámból háromban indultak egyesületünket képviselő atlétáink. A háromfős csapatunk rendkívül eredményesen szerepelt, mérlegük 3 aranyérem, 2 ezüstérem és egy bronz – számolt be az eredményekről a Csepeli DAC.

Szabó Viktor Gergő 60 m gátfutásban kézi időméréssel 10.06 mp-el hatalmas előnnyel nyerte versenyét, míg 60 m síkfutásban 8.92 mp-el, ellentmondást nem tűrően, szintén elsőként futott át a célvonalon. (tovább…)

Egy napra áthelyezik az 159-es busz Csille utcai megállóját

2021. június 30. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

A BKK Közút tájékoztatása szerint burkolatjavítás miatt hétfőn 8 órától 18 óráig az Erdősor utcában kifelé a Csille utca előtt útszűkületre számítsanak burkolatjavítás miatt.

 A Szent László utcai lakótelep felé közlekedő 159-es autóbusz Csille utca megállóját áthelyezik.

Képviselő-testületi ülés lesz pénteken

2021. június 30. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2021. július 2-án (péntek) 17.00 órai kezdettel testületi ülést tart a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében.

Napirendi pontok ide kattintva érhetők el.

Ideiglenesen változnak a 152/71-es buszok útvonala

2021. június 29. kedd

BKK, Mr. Gabee, Csepel.info

Szerdán 11:00-tól – 21:00-ig a következő járat(ok) közlekedése filmforgatás miatt az alábbiak szerint módosul:

  • 152-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Komáromi utca megállót.
  • 71-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Katona József utca és a Komáromi utca megállót.

(tovább…)

Rácz Gábor kapta a Prokop Péter-díjat

2021. június 29. kedd
Csepel.hu
Idén Rácz Gábor tűzzománc-művésznek adományozta a Prokop Péter-díjat az alapítvány kuratóriuma.
Az emlékplakettet és az oklevelet Ábel Attila alpolgármester, a díj kurátora adta át.

(tovább…)

Önkormányzati forrásból újult meg az Akácfa utcai Kiserdő

2021. június 29. kedd

Csepel.hu

A felújítást a Pilisi Parkerdő Zrt. – a terület kezelője – végezte április és május hónapban. A fejlesztések, felújítások önkormányzati támogatással valósultak meg. A mostani felújítás költsége összesen bruttó 3.370.453 forint.

Úgy tudjuk, teljes mértékben megújult az esőház, az információs rendszer (tájékoztató táblák, növényismertető táblák, feladatismertető táblák, térképes táblák), a teljes tornapálya. Ezeken kívül szemétgyűjtők, asztalok, padok, behajtást gátló fa oszlopok és a sorompók lettek kihelyezve a területre.

(tovább…)

A kormány támogatásából újítják fel a Táncsics Mihály utcát

2021. június 29. kedd

Csepel.hu

Csepel önkormányzata és a kormány közötti tárgyalások eredményeképpen több mint 3 milliárd forint támogatásból tizenhárom új utcaszakaszt építenek meg Csepelen, valamint a fővárosi önkormányzat helyett felújítják a Táncsics Mihály utcát – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd polgármester, amelyen megjelent Láng Zsolt, a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

Borbély Lénárd utalt rá, hogy a kerületben folytatják az évek óta tartó útfelújításokat. A kormány támogatásának köszönhetően mintegy 2,4 kilométeren építik meg a Borókás, Darázs, Harmatos, Mátra, Móri, Orgonás, Örvény, Varjú, Vihorlát utcák szakaszait, illetve az Erkély és a Zsilvölgyi utcák több szakaszát. Szintén kormányzati támogatásból újítják fel a Táncsics Mihály utcát is, amely Csepel egyik legforgalmasabb útja. Eredetileg a tulajdonos fővárosi önkormányzat végezte el volna a felújítást, de Karácsony Gergely főpolgármester az utolsó pillanatban ezt megakadályozta.

 

(tovább…)