‘Választás’ kategória archívum

Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

2020. október 12. hétfő

Magyar Hírlap

Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben csak veszíthetett – írta a kormánypárti sikerrel zárult borsodi időközi választás kapcsán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye.

(tovább…)

Nem lesz újabb náci az Országgyűlésben

2020. október 11. vasárnap

Pesti Srácok, Csepel.info

Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében vasárnapra kiírt időközi választást, melyet a jelölt édesapja, Koncz Ferenc tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt írtak ki. Az ellenzék minden elvet feladott, a balliberális pártok neonáci jelöltet támogattak, aki mellett Karácsony Gergely is képes volt kampányolni.

A kormánypártok aspiránsa este nyolc óra környékén vette át a vezetést, egész addig a szivárványkoalíció botrányhős jelöltje, a jobbikos Bíró László vezetett. A szavazatok 95,45 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia már 1136 szavazattal vezet, ami behozhatatlan előnyt és egyben a győzelmet jelenti számára. (tovább…)

Magyar sikerek a helyhatósági választásokon a Partiumban és Erdélyben

2020. szeptember 28. hétfő

Csepel.hu

Újrázott Török László, Csepel egyik testvérvárosa, Nagyszalonta polgármestere a romániai helyhatósági választásokon. A hétfő reggeli nem hivatalos eredmény szerint Török Lászlóra a választópolgárok 72 százaléka adta le a voksát. Így a helyi tanácsban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kétharmados többséget nyert.

További eredmények

(tovább…)

Nagyot bukott a náci-szoci-liberális koalíció

2020. szeptember 28. hétfő

Magyar Nemzet

Újra Fidesz–KDNP-s polgármester állhat Mohács élén, miután a választópolgárok a vasárnapi időközi választáson Pávkovics Gábornak, a kormánypártok jelöltjének szavaztak bizalmat, a képviselő-testületben jobboldali többség lesz. A Fidesz–KDNP Karcagot megtartotta, az alföldi városban Szepesi Tibor lett az új polgármester.

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a mohácsi időközi polgármester-választást, Pávkovics Gábor a szavazatok csaknem hatvan százalékát szerezte meg. A polgári oldal jól szerepelt az egyéni választókerületekben is, így a képviselő-testületben a kormánypárti erők kétharmados többségben lesznek. (tovább…)

Tisztújítás a csepeli MSZP-nél: na ki lett a góré?

2020. szeptember 15. kedd

Csepel.info

A megújult csepeli pártszervezetet a megújult Bangóné Borbély Ildikó vezeti, a háttérben pedig ismét a megújult Szenteczky János az igazi erős ember – értesült a Csepel.info.

Ahogy az elmúlt tíz évben megszokhattuk, a csepeli szocialisták mindig frissek és patyolattiszták. Kivéve ez alól persze azt a pár gyilkosságot, sikkasztást, pedofil bűncselekményt, rágalmazást és a többit, amit a csepeli szervezet tagjai az elmúlt bő tíz évben felhalmoztak. Információink szerint ugyanakkor az ittas vezetés miatt nyáron lekapcsolt politikusuk, Csaba Péter hazaért külföldi bujdoklásából és karanténban tengeti a napjait – bár bocsánatot nem kért a történtek miatt. (tovább…)

Több lett, mint testőr: Paál Géza a csepeli DK elnöke

2020. szeptember 2. szerda

Csepel.info

Gyurcsány Ferenc korábbi testőre lett a Demokratikus Koalíció  csepeli vezetője – értesült  Csepel.info. Indult volna egy másik jelölt is, de a szavazólapra nem kerülhetett fel a neve. Így csak Paált tudták választani a párttagok. Ezt a feladatot azonban nem tudta elrontani a több mint egy tucatnyi demokratából álló csepeli koalíció.

A közzé tett fénykép alapján a csepeli pártszervezet nem kevesebb, mint 16 tagja jelent meg a sorsdöntő választáson (a fotóssal együtt). Horváth Gyula, a kicsiny ám erős csipet-csapat leköszönő vezetője elnökségi tagként folytathatja. Ez nagy szerencse, ha figyelembe vesszük a DK szellemi elődeinek gyakorlatát: baljósabb időkben hamarabb volt kész a hátra sorolt elvtársak ítélete, mint ahogy kijelölték a bíróságot. De Horváth Gyula mentségére legyen mondva, hogy nem DK-s kormánya van az országnak, ő pedig nem próbált második jelölt lenni. (tovább…)

Tamás Gáspár Miklós szerint ne legyen náci az ellenzék

2020. augusztus 28. péntek

ATV, Csepel.info

Tamás Gáspár Miklós szerint maradjanak inkább otthon a szerencsi ellenzéki szavazók, ha az ellenzék a szélsőséges nézeteiről hírhedt Bíró Lászlót indítja az október 11-i időközi választáson.

„Azt reméltem, hogy miután a Jobbik technikai okokból nem jelölheti Bíró Lászlót az időközin, a többi ellenzéki párt kihasználja ezt az alkalmat, és visszalépteti őt. Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig; tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik. (tovább…)

Börtönbüntetést kér az ügyész a budapesti MSZP elnökségi tagjára

2020. augusztus 27. csütörtök

Csepel.info

Újabb büntetőper indul Szenteczky János ellen

Szenteczky 2010-es választási plakátja

Börtönbüntetést, ám csak felfüggesztett börtönt kér az ügyészség Szenteczky Jánosra, az MSZP Budapesti Területi Szövetségének elnökségi tagjára – értesült a Csepel.info.

A politikust a csepeli lakásmutyik miatt ítélhetik el október 7-én. De nem lélegezhet fel, mert van még büntetőügye, ami miatt végül börtönbe kerülhet. Október 7-én is két tárgyalása lesz, a másik szintén a lakásmutyikhoz kapcsolódik. Szenteczkyt eddig két rendbeli, aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt találták bűnösnek, és ítélték el jogerősen. (tovább…)

Tetűcsúszda, Judapest, rasszizmus: ez az ellenzék alternatívája a Fidesz ellen

2020. augusztus 25. kedd

ATV, Mandiner

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes szocialista politikus az ATV Egyenes beszéd című műsorában megerősítették: támogatják az antiszemita és rasszista Bíró Lászlót, ő a Fidesz ellenzéki alternatívája.

Műsorvezető: Itt a másik ügy. Nemzeti választási bizottság és az a bizonyos tiszaújvárosi történet, ami hát egy mindenesetre szerencsétlen történet, egy rasszizmussal vádolt jobbikos jelölésű ellenzéki közös jelölt ügye, akinek a jelölését, Bíró László jelölését érvénytelenítették a Jakab Péter jobbikos pártelnök aláírási jogának kérdései miatt. Megpróbáltam viszonylag érhetően és röviden összefoglalni. Az egyik, hogy nyilván Jakab Péterék azt fogják mondani, hogy nincs igaza a bizottságnak és fellebbeznek. A másik kérdés viszont az, hogy mi van, hogyha ez így marad. Nem lesz jelölt? (tovább…)

NER-lovag lett: ezért függesztették fel a csepeli MSZP tagját

2020. augusztus 2. vasárnap

Csepel.info, Hír TV

A csapatból kidobták a NER-lovagokat

Párttörténeti jelentőségű szavazással kezdett tisztogatásba az MSZP. Etikai bizottsága ugyanis Home Office-ban, vagyis online szavazáson függesztette fel Dobák Istvánt, a csepeli szervezet elnökségi tagját valamint a párt Pest megyei elnökét. Mindez abból a belső dokumentumból derül ki, amely a Hír TV birtokába jutott.

Az MSZP vezetése szerint Dobák István a NER-lovagok közé keveredett azzal, hogy a közösségi oldalán demokratikus vitát kezdeményezett a párt belső viszonyairól, Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó betonba öntött pozícióiról. A sokáig képviselőként tevékenykedő politikus a cikkét vitaindítónak szánta, ám párttagság-záró lett belőle. Az elnökség a felfüggesztést a NER-rel vívott háború egyik csatájaként írja le. Ugyanakkor – egyelőre – az MSZP vezetése nem függesztette fel Tóth Mihály korábbi csepeli szocialista polgármestert, aki csatlakozott Dobák István követeléséhez, Szenteczky és Bangóné lemondatásához.

(tovább…)