‘Választás’ kategória archívum

Most már biztos: kevesebb lesz a politikus Csepelen

2019. április 15. hétfő

Csepel.info

Nem érkezett jogorvoslati kérelem vagy panasz az új önkormányzati körzethatárok miatt – értesült a Csepel.info.

A 2014-es csepeli választási iroda adatai alapján 75 053 fő lakott a kerületben, míg 2019 január 1-én 72 759 ember rendelkezett lakcímkártyával. Vagyis Csepelen öt év alatt 2 294 fővel csökkent a bejelentett lakosok száma. Ősztől emiatt hárommal kevesebb politikus lesz a csepeli önkormányzatban, mint eddig. Két egyéni és egy listás képviselői hely szűnik meg.  (tovább…)

Ismét az MSZP-s “elvtársak” szidták Gyurcsányt

2019. április 10. szerda

Magyar Nemzet

Budapest, 2018. szeptember 16: Ujhelyi István szocialista politikus (j) Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az MSZP, DK és Párbeszéd a Sargentini-jelentés kapcsán szervezett tüntetésén Budapesten, a Bem téren 2018. szeptember 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos

„Kedves barátaim, kedves elvtársak!” – így köszöntötték a mintegy kétszáz aktivistát, hálózatszervezőt és egymást az MSZP vezetői azon a március 29-én, az Általános Vállalkozási Főiskolán tartott megbeszélésen, amelyen elsősorban az európai parlamenti (EP), illetve az önkormányzati választással kapcsolatos kampánystratégiát vitatták meg.

A szocialisták a megbeszélésen keményen bírálták Gyurcsányékat – derül ki egy kiszivárogtatott hangfelvételből. Az alábbiakban a Magyar Nemzet tudósítását olvashatják. (tovább…)

Egymásnak esett az ellenzék Budapesten

2019. április 8. hétfő

Origo, Csepel.info

Mindegyik magát tartja a legjobbnak 

Az MSZP-P, a DK és a Momentum szombati bejelentése után Puzsér Róbert vasárnap este jelezte Karácsony Gergelyéknek, hogy kiszáll az előválasztásból, és felfüggeszti a tárgyalásokat.

Csepelen a Szigethalmon élő, MSZP-s Takács Mónika lesz az össze(nem)fogás egyik polgármester-jelöltje – az LMP és a Jobbik jelöltjét vagy jelöltjeit még nem ismerni. Az MSZP politikus asszony azt a Munkásotthont vezeti, amely a rendszerváltás óta az MSZP pártházaként is működik, de amit a rendszerváltás óta nem újítottak fel. Az újságok szerint akkora káosz bontakozott ki a budapesti ellenzéknél a szombati bejelentés után, amire jó ideje nem volt példa. (tovább…)

Nem lesz ellenzéki összefogás az őszi választásokon

2019. április 6. szombat

Csak pozíció-osztogatás folyik

Csepel.info, Index

Ahogy az Európai Parlament választására, úgy az őszi önkormányzati választásokra is bejelentette az MSZP, hogy az ellenzék közös jelöltekkel, közös listán fog indulni. Ám ahogy az Európai Parlament választás esetében, úgy az önkormányzati választással kapcsolatban is beismerték, hogy ez nem így lesz. Így ismét a Fidesz nyerheti meg az önkormányzatok elsöprő többségét.

Csepelen a Szigethalmon élő Takács Mónika MSZP-s politikus lesz az MSZP-P, a DK, és a Momentum jelöltje. A Fidesz-KDNP ismét Borbély Lénárd polgármestert indítja, míg az LMP, a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjeiről még nem volt bejelentés. (tovább…)

Csepelen is megkezdődött az Európai Parlament választási kampánya

2019. április 6. szombat

Csepel.info

A Fidesz a házról házra járós kampányban hisz, ők csak mutatóban voltak jelen a piacnál

 

A Munkáspártot személyesen Thürmer Gyula képviselte – ők a sétáló utcában gyűjtöttek

A szocialisták a kabai Bangóné Borbély Ildikóval, a Szeviép-botránnyal elhíresült szegedi Ujhelyivel és a szigethalmi Takács Mónikával kampányoltak: utóbbi lesz a csepeli polgármester-jelöltjük

Kerületünkben a piacnál és a sétáló utcánál települtek ki a pártok aláírásokat, ajánlásokat gyűjteni.

Információink szerint a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, a DK, a Momentum és a Munkáspárt standjánál lehetett a pártok képviselőjelöltjeit támogatni. A legtöbb ember szerint a következő Európai Parlament legnagyobb kihívása az lesz, hogy sikerül-e a tömeges illegális migrációt, és vele a terrorizmust megfékezni, vagy Európa káoszba süllyed, elveszíti szellemi és kulturális gyökereit.

A májusi választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni Európát a tömeges bevándorlástól

2019. április 6. szombat

Pesti Srácok

A Magyarországot érő bírálatok és támadások vége valahogy mindig az, hogy támogatni kell a bevándorlást – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz EP-választási programjának bemutatásán a Bálna Rendezvényközpontban, ahol 7 pontban üzent hadat a brüsszeli “buborékelit” birodalomépítő és migránscsalogató terveinek.

A miniszterelnök átfogó képet adott Európa helyzetéről, a Juncker-bizottság kudarcos mérlegéről, a valóságtól elszakadt nyugati elitről, a növekvő népi elégedetlenségről. Az európai bevándorlási válság, identitásválság, demográfiai válság és politikai válság közös okaként a birodalomépítési törekvést jelölte meg, amely fel akarja számolni a nemzetállamokat és a keresztény kultúrát. És még az ezen célok szolgálatába szegődött Manfred Webernek is jutott néhány nem túl baráti oldalvágás. A 7 pont támogatására aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz. (tovább…)

Az egész ellenzék beállt mögé, erre visszalépett

2019. március 27. szerda

Pesti Srácok

Családi okokra hivatkozva visszalépett az összellenzéki jelöléstől Szalma Botond Újpesten – írja a MagyarHang.org. Mint arról portálunk korábban beszámolt, a jobbikos Mirkóczki Ádám után Szalma lett volna a második ellenzéki politikus, aki mögött összekapaszkodik az ellenzék. A KDNP-ből kicsapott politikus 2014-ben is elindult az önkormányzati választáson, akkor azonban csak 2,29 százalékot kapott.

A MagyarHang.org arról ír, a KDNP-ből elcsapott összellenzéki polgármesterjelölt megerősítette, családi ügyek miatt mégsem vállalja a megmérettetést. A portál sugalmazó kérdésére válaszolva ugyanakkor határozottan tagadta, hogy fenyegetés hatására döntött volna így. A politikus mindemellett fontosnak tartja az összefogást, az önkormányzatiság jövőjének nevezte, hogy az emberek szóba álljanak egymással. Úgy vélte, akad a helyére két-három másik jelölt is, ugyanakkor neveket nem mondott. A Népszavának elmondta: (tovább…)

Karácsony szerint nem probléma listázni a zsidókat

2019. február 6. szerda

Origo

Most már talán az se lesz lehetetlen, hogy az ellenzékiek náci karlendítéssel köszönjenek egymásnak.

Minden pillanatában tanulságos interjút adott a baloldali főpolgármester-jelölti casting első fordulójának győztese, Karácsony Gergely a Hír TV-nek.

(tovább…)

Ellenzéki előválasztás: Észak-Koreában szavaznak így

2019. február 4. hétfő

Hatalmas bukta lett az erődemonstráció

Csepel.info

Szavazófülke nélkül, figyelő szemekkel kísérve folyt a voksolás (fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldala)

Kerületenként kevesebb, mint 1500 szimpatizánst sikerült megmozgatniuk az ellenzéki pártoknak, miközben arról beszélnek, hogy az embereknek elegük lett a kormányból. Állításuk szerint kormányváltó hangulat van az országban és Budapesten, és ők képviselik a demokráciát.

Ehhez képest úgy tűnik, hogy az előválasztás menete Csepelen és több más kerületben is nyilvános és ellenőrzött volt. Csepelen esetenként hárman figyelték, ki hogyan szavaz. Ez finoman szólva sem felel meg a titkos szavazás és ezzel a demokrácia legalapvetőbb feltételinek. Sőt: Észak-Koreában és más diktatúrákban szavaznak így.  (tovább…)

A csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről

2019. január 17. csütörtök

Csepel.hu

2019 fontos év, hiszen két választásra is sor kerül. Májusban arról fogunk dönteni, hogy kik képviseljék hazánkat az Európai Unióban. Azok, akik a migrációt elutasítják és a magyar nemzet megmaradását szorgalmazzák, vagy azok, akik támogatói a migrációnak. Ősszel pedig Csepel jövőjéről fogunk dönteni.

De itt nem csak az a kérdés, hogy a Főváros és a Kormány támogatásával tovább mehetünk-e a megkezdett úton, tovább fejlődhet-e a kerület, hanem arról is döntünk, hogy akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk. Ez lesz az önkormányzati választás igazi tétje – mondta el lapunknak Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)