‘Választás’ kategória archívum

Nem áll be Botka mögé a Párbeszéd

2017. február 14. kedd

888

nem-all-be-botka-moge-a-parbeszed

A Párbeszéd kiszáll a baloldali pártok előválasztásokról szóló tárgyalásaiból – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Szabó Tímea döntésüket azzal indokolta, hogy szerintük az MSZP és a DK nem érdekelt az előválasztásban. Ezzel véget érnek az általuk kezdeményezett ilyen témájú tárgyalások, de továbbra is nyitottak az egyeztetésre, például az LMP-vel és az Együtt-tel. (tovább…)

Gyurcsány lebuktatta: Majtényi sem civil jelölt

2017. február 13. hétfő

Origo, Csepel.info

majtenyi-laszlo-0301

Álcivil áljelölt

A látszat szerint egy civil csoportosulásnak jutott eszébe, hogy Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek jelölje, aki mögé aztán a baloldali pártok is odaálltak. Csakhogy a valóságban minden fordítva történt. A pártok döntöttek Majtényi jelöléséről, aztán szóltak az álcivil szervezeteiknek, azok meg a szokott módon átverték a balliberális nagyközönséget.

Nagy öröm volt a baloldalon, hogy az LMP február elején bejelentette, támogatják Majtényi László államfői jelöltségét. Azzal, hogy a zöldek is felsorakoztak a jogtudós mögé, komoly esély nyílt rá, hogy a baloldalnak tényleg önálló köztársaságielnök-jelöltje legyen. Majtényi László korábban volt adatvédelmi biztos és az ORTT elnöke, és ő alapította az Igazmondó Alapítványt, ami az Együtt-elnök Juhász Péterhez köthető ügyekkel vált ismertté (például amikor kiderült, hogy nyaralásához az alapítvány kocsijait vette Juhász igénybe). A kandidáláshoz ugyanis legalább 40 országgyűlési képviselő szavazata kell, ez az arány pedig az MSZP 28, az LMP 5 és a függetlenek (DK: 4, Párbeszéd: 1, Együtt: 2) összesen 7 darab igenével már hozható. A Jobbik világossá tette, hogy nem szavazza meg Majtényit, önálló jelöltet pedig nem állít. Igaz, nem is tudna, hiszen a 24 fős frakciója ehhez kevés.

(tovább…)

Párttá alakul a Momentum Mozgalom

2017. február 8. szerda

Mandiner, Csepel.info

Az olimpiaellenes aláírásgyűjtést eleve politikai nyitánynak tartották. Ezt követően azonnal párttá alakul a Momentum Mozgalom – jelentette be az ATV-ben Orosz Anna, a szervezet egyik vezetőségi tagja. Indulnak a 2018-as választáson is.

Az LMP, az Együtt és az MSZP belement a mozgalom csicskáztatásba, és a kampányban is felhasználható listákat gyűjtöttek nekik – miközben a MoMa vezetői végig csípős megjegyzéseket tettek rájuk, főként az MSZP-sekre. Az eddigi pártokat rossznak tartják, de azért összefognának velük, ha azt teszik, amit ők mondanak.

A baloldali polgármesterek is a 2024-es olimpia mellett állnak

2017. január 26. csütörtök

Index, Csepel.info

a-baloldali-polgarmesterek-is

Miközben a balliberális média hatalmas kavarást indított az olimpia ellen, a politikában továbbra is erős fideszes-balliberális-jobbikos támogatása van annak, hogy Budapest rendezhesse a 2024-es olimpiát – derült ki ismét a fővárosi közgyűlés ülésén.

A Fidesz MSZP-s, DK-s, jobbikos szavazatokkal söpörte le az asztalról a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról szóló javaslatot. Hiába támogatja a NOlimpia aláírásgyűjtését a pártjuk, a baloldali kerületi polgármesterek nem mentek szembe az olimpiai pályázattal. Horváth Csaba és Karácsony Gergely is tartózkodtak, vagyis ők sem fordultak az olimpia ellen. Pártjaik olimpiaellenes aláírásgyűjtése szakértők szerint csak a listák, adatbázisok kibővítéséért indult el.

(tovább…)

Leszámolás a DK-ban: MSZP-vel nem lehet különalku

2017. január 26. csütörtök

Csepelen mehet tovább a Jobbik-DK együttműködés

Index, Csepel.info

DPGyurcsany

A DK elnöksége a napokban feloszlatta azt a szervezetét, amelyik választási együttműködést kötött az MSZP-vel. A csepeli DK a Jobbiknak ajánlott fel választási alkut, de ezért a helyi szervezetet nem büntették. 

A VI. és VII. kerületi (5. választókerület) DK-soknak az volt a bűnük, hogy helyi megállapodást kötöttek Hunvald Györggyel, holott erre nem volt felhatalmazásuk. Gyurcsány Ferenc és az elnökség ezért feloszlatta az egész 5. választókerületi szervezetet – írta a 24.hu. (tovább…)

Szabó Szabolcs is ráhágott a Momentum kezdeményezésére

2017. január 25. szerda

Egyre durvább az adatbázisok csatája

Csepel.info

szabonolimpia

Fotó: Facebook

A Szabó Szabolcsot és a többi levitézlett balliberális politikust eltakarítani készülő Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtéséhez csatlakozott Szabó Szabolcs – derül ki a politikus Facebook-oldaláról.

De senki ne higgye, hogy ez önzetlenség. Az olimpiaellenesség csak ürügy arra, hogy a Momentum Mozgalom néven megalakult új kormányellenes politikai szervezet összegyűjtse lehetséges támogatóinak személyes adatait. Azért indult most el hirtelen az összes balliberális párt is aláírást gyűjteni, hogy elhalásszák előlük az adatbázist.  (tovább…)

NOlimpia: nyuggerkommandó tizedeli az aláírásokat?

2017. január 25. szerda

Adatbázis-polgárháború dúl a baloldalon

Csepel.info

momo_00101

Fotó: Facebook

Rafinált nyugdíjasok járhatják a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtő standjait, hogy hamis adatokat kreáljanak. A módszer egyszerű: maguknak hamis nevet és címet írnak be, mások adatainál pedig a hatosokat suttyomban átírják nyolcasra. Így már érvénytelenné válnak ezek az aláírások. Ha a az átírás lakcímnél történik, az adatbázis egy része is használhatatlan lesz – derül ki a Csepel.info egyik hozzászólásából.

Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak? – juthat eszébe az olvasónak a Csepel.info fórum-hozzászólását látva. Még csak alig pár nappal ezelőtt bontotta ki szárnyait a kormányellenes Momentum Mozgalom, és máris hasonszőrű, kormányellenes “nyuggerkommandók” tizedelhetik az adatbázisukat. Az indok egyszerű és logikus: a régi balliberális pártok hívei szerint a pártjaik eltakarítását hirdető ifjoncok csakis “orbánbérencek” lehetnek. Az nem derül ki a hozzászólásból, hogy MSZP-s vagy DK-s akcióról lehet-e szó. Az viszont biztos, hogy a 444 szerint az eltakarításra szánt összes párt beindult, a DK pedig egyenesen a saját adatbázisába gyűjti az olimpiaellenes aláírásokat. (tovább…)

A Momentum pillanata

2017. január 24. kedd

Vélemény – Ábel Attila

a-kis-gomboc

Új balliberális erőt dobott az új balliberális erőt dobó gép. Meg is jelent rögtön egy régi-új videó, amiben Orbán Hitlerként retteg tőlük. Pedig az “Új Mozgalom” most is a Fidesznek segít majd megnyerni a választást. De ezt ne mondjátok meg nekik, mert még nem tudják.

Éppen négy évvel ezelőtt bukkant fel a semmiből az Együtt 2014. Emlékeztek? Az “Új Mozgalom” új összefogást hirdetett. Persze az ő vezetésükkel, ki máséval. Senki nem kérte fel őket semmire, és senki nem szavazott rájuk. A pénzt sem innen kapták. De az Együtt volt a “soros”. Ezért őket kellett szeretni, bennük kellett bízni. Új messiásként ünnepelte őket a média. Újságírók siserehada leste minden szavukat, és kimagyarázták a baromságaikat. (tovább…)

Szabó Szabolcs ismét Csepelen készül a választásokra

2017. január 24. kedd

Csepel.info

Szabó Szabolcsék kiállnak a migránsok betelepítése mellett

Többek között illegális bevándorlók tízezreinek betelepítésével, kábítószerek legalizálásával és olimpiaellenes jelszavakkal kampányolhatnak majd

 

Pártja tervei szerint újra Csepelen indítják a 2018-as országgyűlési választásokon Szabó Szabolcsot, a szinte mérhetetlenül alacsony támogatottságú Együtt politikusát – értesült a Csepel.info. Ha sikerül a zsarolás, az V. kerületben ismét Juhász Péter, Csepelen pedig ismét Szabó lesz a közös jelölt. Ha nem, akkor a Fidesz nyer. Legalábbis ez az Együtt üzenete.

2013-ban Szabó Szabolcs a teljes körű összefogás mellett kampányolt, és végül mögé álltak a balliberális pártok. Nem kevés nagypolitikai kavarás kellett ehhez, hiszen a legfiatalabb csepeli ellenzéki politikus is legalább háromszor annyit dolgozott már a helyi politikában, mint a semmiből előbukkanó, hivatalosan máig Gyulán lakó Szabó. A 2014-es összefogás így is csak minimális, 1% alatti győzelmet tudott elérni. Az Együtt támogatottsága ráadásul a választást követően a hibahatár alatti 1%-ra csökkent. Ma már a Kétfarkú Kutya Pártot is kétszer erősebbnek mérik a kutatók. Ezért elég megdöbbentő, hogy az Együtt mégis Juhászt és Szabót szeretné benyomni közös jelölteknek. (tovább…)

Közel egymillióan készülnek Trump elnöki beiktatására

2017. január 19. csütörtök

888, Csepel.info

kozel-egymillioan-keszulnek-trump-elnoki-beiktatasara

A közel egymilliós tömegben ott lesznek a legalább 70 szervezet által már bejelentett demonstrációk résztvevői is. Az elnök személyes biztonságáért felelős titkosszolgálat emberei mellett 3000 rendőr és 5000 nemzeti gárdista gondoskodik a rend fenntartásáról. Az elnöki beiktatás háromnapos ünnepségsorozatának fénypontjaként, január 20-án pénteken délben teszi le hivatali esküjét Amerika 46. elnökeként Donald Trump.

Obama elnökségének külpolitikájára a polgárháborúk, fegyveres konfliktusok gerjesztése és a muszlim szélsőségesek támogatása, azok megerősödése volt jellemző. Obama ellenségként kezelte az oroszokat, az ukrajnai polgárháború kirobbantása is az amerikai titkosszolgálat egyik “érdeme” volt. Trumptól sokan várják ennek a politikának a megfordítását – többek között Németh Szilárd országgyűlési képviselő is.

(tovább…)

A Jobbik-DK-MSZP összefogás is kevés volt Szentendrén

2017. január 16. hétfő

Index, Csepel.info

MSZP Jobbik DK

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szentendrei időközi választást. Az ellenzék egy új modellel kísérletezett, az LMP-n kívül a komplett baloldal beállt egy civil jelölt mögé, és a Jobbik sem indított ellenjelöltet. Matematikailag így már volt esélyük, de hiába. A választók nem kajálták be a poszkommunista-posztnáci összefogást.

A különbség a Fidesz és a TESZ jelöltje között 41 szavazat. 2014-ben még 63 szavazattal sikerült itt győznie a Fidesznek, de akkor még nem fogott össze a Jobbikkal a balliberális ellenzék.

(tovább…)

Adjon az Isten, Shalom!

2017. január 12. csütörtök

Így fogadta a Jobbik a DK koalíciós ajánlatát

Csepel.info

nem-hisz-a-rabbi-a-jobbik-zsidobaratsagaban

Fotó: Index

“Majd megtudod! Ne kíváncsiskodj!” – egyelőre csak ezekkel a szavakkal reagált Pákozdi József, a Jobbik csepeli vezetője arra a kérdésre, hogy mit terveznek a koalíciós ajánlat után Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc pártjai Csepelen.

Horváth Gyula, a DK helyi elnöke néhány nappal ezelőtt tett ajánlatot a Jobbiknak a választási szövetségre. A Csepel Művek rendszerváltás előtti KISZ-vezetője írásában minden tekintetben dicsérte a Jobbik jellemfejlődését, kiemelve, hogy az tendenciájában egyértelműen demokratikus irányba változik. (tovább…)

Leesik az állad: a Jobbikhoz dörgölőzött a csepeli DK

2017. január 12. csütörtök

888

Jobbik_DK_ket_jo_barat
Csepelen nem újdonság ez az összeborulás: Horváth Gyula DK-s politikus gyurcsányista és jobbikos híveknek vezényel a METRANS elleni közös akciójukon

Miközben egyre több jobbikos szervezet lázad Vonáék ellen, akadnak olyan baloldali szerveződések akik egyre inkább rokonszenveznek az identitásvesztő Jobbikkal.

Te Atya Úr Isten mekkorát posztolt Horváth Gyula, a gyurcsányista Demokratikus Koalíció csepeli elnöke. Íme a bejegyzés, amit a Magyar Idők fedezett fel még kora délután:

(tovább…)

Kende Péter zsidózta le Majtényit az ATV-ben

2017. január 10. kedd

888

kendep_atv

Szemmel láthatóan zsidó származású ember – így jellemezte Kende Péter a baloldal által javasolt köztársaságielnök-jelöltet, Majtényi Lászlót az ATV Csatt című műsorában.

Kende Péter egykori KISZ-iskolaigazgató a Rónai Egon által vezetett, ATV-n futó Csatt című műsor keretében nemzetiszocialistákat megszégyenítő retorikával fejezte ki, hogy Majtényi László kinézete önmagában indokolja a férfi zsidó genetikáját. Elmondása szerint ez pedig

(tovább…)

A csepeli DK is koalíciót szeretne a Jobbikkal

2017. január 10. kedd

Csepel.info

MSZP Jobbik DK

Medgyessy Péter bedobta a követ a  hazai politika állóvizébe. Olyan kérdést feszegetett, amit mindenki érzett, de csak nagyon szőrmentén mert hozzáérni – írja a Jobbikkal való összefogásról Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke.

A csepeli baloldali pártok 2014-es polgármester-jelöltje Facebook-oldalán fejtette ki gondolatait. Szerinte finnyáskodás idegenkedni a Jobbiktól. A baloldal ugyanis egyedül most nem képes a Fidesz-KDNP leváltására, a Jobbik viszont úgy látszik jó útra tért, és közeledik a demokratikus eszmékhez.  (tovább…)