‘Választás’ kategória archívum

Kiütéssel győzött a Fidesz-KDNP a győri választáson

2020. január 26. vasárnap

Pesti Srácok, Magyar Nemzet, Csepel.info

Bőven ötven százalék fölötti eredménnyel nyert a győri időközi polgármester-választáson Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje, a városban rendkívül népszerű orvos. 

Legerősebb riválisa Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP favoritja volt. Rajtuk kívül még négyen jelentkeztek be Győr vezetésére, Hajnal János és Kirchfeld Mária függetlenként indultak, Géber Józsefet a Mi Hazánk Mozgalom, Balla Jenőt pedig az Összefogás Győrért Egyesület jelölte.
(tovább…)

Száz nap alatt kórházstop és vészhelyzet

2020. január 21. kedd

Magyar Nemzet

Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett.

Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni. (tovább…)

Fölényes kormánypárti siker Budatétényben: a többség is meglett

2020. január 20. hétfő

Pesti Srácok

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. Csiszár Zsuzsannával a PestiSrácok.hu készített exkluzív interjút a választások előtt, melyben a kerület polgármesterével, Karsay Ferenccel közösen felidézték, 2009-ben Nagytétényből indult a Fidesz első kétharmadát hozó kampánya, ezért a vasárnapi választásnak szimbolikus jelentősége lehet.

Budafok-Nagytétényben a Fidesz-KDNP jelöltje, Csiszár Zsuzsanna a voksok 55 százalékát kapta meg, míg ellenfele, Nádor Iván a voksok 45 százalékát nyerte el. Így a XXII. kerületben a kormánypártok kerültek többségbe. Az eredményről Csiszár Zsuzsanna számolt be Facebook-oldalán. A voksolást azért kellett megrendezni, mert október 13-án szavazategyenlőség alakult ki az élen végzettek között. A választáson 3.793 jogosultból összesen 1298 fő vett részt. (tovább…)

Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t

2020. január 7. kedd

ATV

Gyurcsány Ferenc teljesen bedarálja az MSZP-t – állapította meg az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet.

Azt írták: Szanyi Tibor kilépése az MSZP-ből már a sokadig példa arra, hogy a szocialisták “komoly válságban” vannak, már egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a párt 2022 után is létezni fog.
(tovább…)

Gyurcsány az ellenzék vezéreként osztja a feladatokat

2020. január 3. péntek

Origo

Közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, listát és egyéni jelölteket akar Gyurcsány Ferenc a 2022-es választásra. Az MSZP–Párbeszéd-szövetség támogatja a javaslatot, míg a DK jelenlegi legkomolyabb ellenzéki riválisa, a Momentum egyelőre távolságtartó. Vona mást mond, mint a Jobbik.

Nem sokat teketóriázott Gyurcsány Ferenc, aki az új év második napján közösségi oldalán adott iránymutatást az ellenzéknek, mondván, „egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista, mindenhol csak egy egyéni ellenzéki jelölt.”. (tovább…)

Rákosi visszatért: közpénzből kezdtek személyi kultuszba a nyolckerben

2019. december 11. szerda

Csepel.info

A Fidesz után felperzselt föld maradt Józsefvárosban: a csodákat végrehajtó Kedves Vezető aggodalommal, ám reménnyel telve tekint a szebb jövőbe

Háromoldalas öndicsőítő interjúval jelentette meg az új önkormányzati lapot Pikó András, az összefogás józsefvárosi polgármestere. A Kedves Vezető az első hat oldalon nyolcszor szerepel fényképen – minden oldalról megcsodálhatjuk Őt -, és 19 alkalommal írják le hősi nevét.

A lap szerint csodákat végrehajtó “demokrata” korábban arról beszélt, hogy nem akar közpénzből Észak-Koreát idéző pártlapot: ez nem sikerült. (tovább…)

Összefogás helyett osztozkodás, demokrácia helyett önkény az önkormányzatokban

2019. december 9. hétfő

24.hu, Pesti Srácok, Csepel.info

Több ellenzéki kézbe került fővárosi kerületben jelentősen megnőtt az alpolgármesterek száma. Ráadásul  az ellenzéki összefogással megnyert önkormányzatoknál mindegyik, az “összefogásban” részt vevő párt bejelentkezett pozíciókért. Ahol nem volt elég pozíció, ott csináltak újakat.

Az ellenzékbe szorult Fidesznek viszont nem adtak a “demokraták” arányos képviseletet. A fővárosban Tarlós István főpolgármester idején ilyen nem fordulhatott volna elő, a magukat demokratának nevező és most kormányzó pozícióba került pártok mégis végig diktatúrát hisztériáztak. Most megtették azt, amivel a Fideszt hamisan vádolták. (tovább…)

Pártkatonák tömegét fizetik ki közpénzből – sokszor a dolgozók kárára

2019. november 27. szerda

Origo

Az ellenzéki pártok által vezetett kerületeknél 14-gyel több alpolgármester kapott pozíciót, mint amennyi korábban volt. Ugyanez a kormánypártiaknál csak 1. Ennek köszönhetően az ellenzék vezette kerületek 30 százalékkal többet költenek erre – olvasható az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány legfrissebb elemzésében.

Emellett az összefogáshoz tartozó politikusok tömegét fizetik ki új bizottságokban, felügyelőbizottságokban. A VIII. kerületben ennek az árát az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók fizetéséből veszik el.

(tovább…)

DK-s politikus áll a Borkai-szexbotrány és zsarolás mögött – videóval!

2019. november 20. szerda

Pesti Srácok

Szövevényes bűncselekmény és egy jól megtervezett akció kezd kirajzolódni a Borkai-ügy mögött. A Nemzeti Sport által P. József néven említett személy, aki jelentős összeggel zsarolta Borkait a birtokába került kompromitáló felvételek segítségével, Póczik József lehet, aki nem csak tizennégyszeres volt válogatott focista, hanem Győrben aktív politikus, méghozzá a Gyurcsány párt színeiben.

A 2015- ös tisztújításon a DK alelnökének választották Győrben, 2014-ben egyéni körzetben képviselőjelöltként is indították. A gyanúsított szabadlábon védekezik. (tovább…)

A Momentum szerint ők azzal rúgták ki Szenteczkyt, hogy Csepelen a Fidesz nyert

2019. november 15. péntek

Csepel.info, Hír24, Valaszonline

Tudok jó pár példát említeni, amikor momentumosok kiszorítottak az önkormányzatokból vállalhatatlan figurákat

– jelentette ki Fekete Győr András, a Momentum vezetője a valaszonline-nak adott interjújában, miközben Csepelről is fontos infókat mondott. Szenteczky János esetét. Szenteczky azért nem lett Csepelen alpolgármester vagy kabinetvezető, mert Erdősi Éva, az MSZP-Párbeszéd jelöltje helyett Borbély Lénárd nyert. De adjuk át a szót inkább Fekete Győr Andrásnak: (tovább…)