‘Választás’ kategória archívum

Szabó Szabolcs az LMP-ben folytathatja

2018. április 20. péntek

Csepel.info

Nem túl hosszú pályafutása ellenére Szabó lett a megélhetési politikusok etalonja

Az “árulók pártja” igazolhatja át Szabó Szabolcsot a totális csődbe zuhant Együttből – legalábbis ezt lehet sejteni abból az eszmefuttatásból, amelyben a politikus jó előre magyarázkodik. Az LMP többször adott előnyös pozíciót más pártok szakadárjainak, Szabóról pedig a választás óta tudni lehetett, hogy eladósorba került.

A politikus először tavaly novemberben jelezte, hogy vissza fog lépni a javára az LMP, mert nagyon jó viszonyt ápol a pártvezetéssel. Az MSZP és Bangóné Borbély Ildikó visszalépését még sikerrel zsarolta ki korábbi pártja, az Együtt, amely azonban a választásokon a Kétfarkú Kutya Párt szavazatainak is csak a töredékét tudta összegyűjteni. Nem csoda ezek után, hogy képtelenek elfogadni a választás eredményét. (tovább…)

Szabó Szabolcs elkelt – a DK és az LMP is licitált rá

2018. április 18. szerda

Csepel.info, Hír TV

14566413_1203172083080338_9003499953436652526_o-1

“Már elkelt” – írta a Facebook-on Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa abba a posztba, ahol a szocialisták éppen Szabó Szabolcs dobra veréséről vitáztak.

Az Együtt sikerrel zsarolta ki, hogy Szabó Szabolcs maradjon az egyetlen balliberális jelölt Csepel-Soroksáron. Ám a párt belebukott abba, hogy a zsaroláson, pénztarháláson és a sípoláson kívül semmit sem tudtak felmutatni a politikában. Ezért napok óta jelentek meg arról hírek, hogy Szabó Szabolcs eladósorba került. Lapunk szavazást is indított a lehetséges vevőkről, ahol a DK-ra és az MSZP-re tippeltek a legtöbben. (tovább…)

Rossz hír a tüntetőknek: bármelyik választási rendszerben a Fidesz nyert volna

2018. április 17. kedd

Pesti Srácok

Az ellenzék most olyan, nem létező választási rendszert követel, amely a vesztest emeli győztessé

Bármelyik klasszikus választási rendszert nézzük, mindegyikben nyert volna a Fidesz-KDNP, a 49,6 százalékos pártlistás eredmény ugyanis azt jelenti, hogy a Fidesznek biztosan sikerült volna legalább a mandátumok felét megszerezni és így önállóan kormányozni, ami nagyon erős legitimitást ad számukra – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Mráz Ágoston Sámuel.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint az április 8-i választási eredménnyel a Fidesz Nagy-Britanniában a mandátumok 86 százalékát nyerte volna el, de Németországban is kényelmes többsége lenne. 1994-ben az MSZP 33 százalékot kapott és a mandátumok több mint felét elnyerte, az SZDSZ-szel együtt pedig kétharmadot kapott, de az persze nem volt problémás – hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel. Szerinte a választással kapcsolatos ellenzéki kifogásoknak nincs alapjuk, azok hátterében valójában a harag és a csalódottság áll. (tovább…)

Eladósorba került az Együtt politikusa – szerinted ki veszi meg és mennyiért?

2018. április 17. kedd

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Több lap is úgy értesült, hogy eladósorba került Szabó Szabolcs, az Együtt gyulai politikusa. Pártja Csepel-Soroksáron zsarolta ki több hónapos, agresszív MSZP-ellenes kampány során, hogy ő legyen az egyedüli balliberális induló. Most bárki megveheti.

A 2014-ben ő volt az “összefogás” közös csepeli-soroksári jelöltje, ám 2018-ban már az LMP visszaléptetése is kellett a győzelméhez. Pártjának, az Együtt-nek ezt is sikerült kizsarolnia. Szabó eközben többször visszautasította, hogy az MSZP vagy a DK jelöltje legyen, állítása szerint párthűségből. Most viszont, hogy megvolt a szavazás, és bent van a parlamentben, már csak pénz és pozíció kérdése, hogy melyik frakcióba fog beülni. A Csepel.info úgy tudja, hogy már elindult Szabóért a licit. Nem csak mi értesültünk így, ugyanezt állítja az MSZP-s Sztárklikk is.

(tovább…)

Idétlen időkig

2018. április 16. hétfő

Vélemény – Tutiblog

Szombaton este ott vette fel a fonalat az önmagát valódi ellenzéknek kikiáltó hisztérikus tömeg, ahol múlt vasárnap, az első döbbenet során elejtették. Magyarország legszervezetlenebb kisebbsége továbbra is többségnek tartja magát, ami teljesen értelmetlen, összefüggéstelen, minden ízében ellentmondásos beszédek aratta tapsviharban öltött testet.

„Mi vagyunk a többség” – hergelték magukat, mivel nem szeretik a répafőzeléket, és galád módon a répafőzelék nem hajlandó paprikás csirkévé alakulni. (tovább…)

Hadházy padlót fogott, valódi belharc az LMP-ben

2018. április 15. vasárnap

Ripost

Egy mémgyártó szerint a pártnak logót kellene váltania

Fu­tó­tűz­ként ter­jedt a hír, hogy Sal­lai R. Be­ne­dek LMP-s or­szág­gyű­lési kép­vi­selő szom­ba­ton egy LMP-s ta­nács­ko­zá­son “ki­ütötte” Had­házy Ákos társ­el­nö­köt, aki emi­att fel­je­len­tést tett. A hvg.hu egye­ne­sen azt írta, Had­házy Ákos agy­ráz­kó­dást szen­ve­dett, a men­tő­ket és a rend­őrö­ket is a hely­színre hív­ták.

Sallai viszont azt állítja, nem verte meg a párttársát. Facebook-oldalán azt írta: szombaton az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. Első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a „hattyú halála” színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta. (tovább…)

Köszönjük Csepel! Köszönjük Soroksár! Köszönjük Magyarország!

2018. április 15. vasárnap

Youtube

Így köszönte meg Németh Szilárd a támogatását.

Morvai: “Gyomorforgató volt látni a Jobbik vezetőit együtt vonulni a szemkilövető vezérekkel”

2018. április 15. vasárnap

888

Morvai Krisztina, az Európai Parlament független képviselője vasárnap közleményt adott ki, reagálva a szombati kormányellenes tüntetésekre.

“Mi maradjunk a Magyar és a Székely Himnusznál, zászlónál! Avagy: miért ne hallgassuk állva az EU “himnuszát”? (Gondolatok a szombati tüntetés kapcsán)” című közleményében a politikus a következőket írta:

(tovább…)

Ötven százalék fölött a Fidesz támogatottsága

2018. április 14. szombat

Figyelő

A Fidesz-KDNP a leadott listás szavazatok több mint felét kapta az április 8-i választáson, a támogató voksok száma meghaladja a 2,7 milliót. Nincs a világon olyan demokratikus választási rendszer, amelyben ne a Fidesz szerzett volna többséget.

A Fidesz-KDNP-re leadott listás szavazatok száma meghaladja a 2,7 milliót, ugyanis a kormánypárt a leadott listás szavazatok több mint 50 százalékát kapta múlt vasárnap – állítja a Figyelő. Deák Dániel cikkében kiemeli: második helyen a Jobbik végzett, amire hozzávetőlegesen harmadannyi, körülbelül 1 millió ember szavazott. (tovább…)

Napi aktuális az ECHO tévében Németh Szilárddal

2018. április 13. péntek

Echo TV