‘Választás’ kategória archívum

Erzsébetvárosban indul újra az ország leglustább politikusa

2019. augusztus 21. szerda

A Demokratikus Koalíciót fogja “erősíteni”

Csepel.info

“Közösen megcsináljuk!” – hirdeti egy plakáton Niedermüller Péter képviselőjelöltjei között Borka-Szász Tamás. A Demokratikus Koalíció politikusa nem ma kezdte a pályát. Ha pedig azt csinálják meg közösen, amit eddig ő Csepelen, akkor Niedermüller veszíteni fog.

Borka-Szász Tamás a csepeli szocialistákkal kezdte pályafutását, és egészen az frakcióvezetésig vitte a ranglétrán. Állítása szerint ő volt az egyetlen szoci Csepelen, aki semmit nem tudott a kettős gyilkosságig fajuló ellentétről az általa vezetett frakcióban. Ezek után nem meglepő, hogy vezetőként olyan sikereket tudott még felmutatni, mint hogy 16 év után elveszítették a választást Budapest legbaloldalibb kerületében.

(tovább…)

“Csepeliek a csepeliekért” – civil összefogás alakult

2019. augusztus 20. kedd

Csepel.info

“Kevesebb harc, több türelem, nyugodt építkezés” – ezt a hozzáállást kívánja meghonosítani Csepelen az a civil összefogás, amely a korábbi jobbikos és LMP-s ellenzéki képviselők vezetésével alakult a kerületünkben.

Az alábbiakban a polgármester-jelöltjük, Pákozdi József közleményét és programját olvashatják. (tovább…)

Támogatták, most támadják az önkormányzati munkáról szóló tájékoztatást

2019. augusztus 18. vasárnap

Csepel.info

A legsikeresebb idei fejlesztés a Rákóczi Kert volt – a Demokratikus Koalíció bezárná

Talán a csepeli ellenzék nem figyelte mennyi minden újult meg az elmúlt öt évben. Az is lehet, hogy az önkormányzati munkától való rekordszámba menő távolmaradásuk miatt nem tudtak sokan a fejlesztésekről.

Csak az biztos, hogy megszavazták a döntést, hogy a csepeli önkormányzat tájékoztató munkába kezdjen, most pedig tiltakoznak a saját döntésük ellen. Nem ez az első ilyen eset Csepelen. (tovább…)

Összefogás helyett: bemutatkozott Szenteczky János csapata

2019. augusztus 16. péntek

Csepel.info

Bár Szenteczky János vezeti a kampányt, ő sehol nem jelenik meg személyesen

Szenteczky János MSZP-frakcióvezető kampánylapjában mutatkoztak be a csepeli “félösszefogás” jelöltjei. Egyelőre – úgy tűnik – a Demokratikus Koalíció és a Jobbik járt jól a Momentum távolmaradásával, bár a jelölteknek nem merték leírni a párthovatartozását.

Az is szembetűnő, hogy két herét kell bevinniük az egyéni képviselő-jelölteknek a testületbe. Ugyanis sem az MSZP sem a DK csúcsjelöltje nem indulnak egyéniben. Úgy tűnik Szenteczky János és Horváth Gyula karosszékből kívánnak a régen vágyott vezető pozícióba kerülni, egy forrásunk szerint pedig Erdősi Éva annyira báb, hogy fel sem fért a kompenzációs listára. (tovább…)

Két napja lejárt az MSZP csepeli ultimátuma

2019. augusztus 14. szerda

Csepel.info

Hétfőn járt le Molnár Zsolt fővárosi MSZP-elnök ultimátuma arra, hogy a Momentum is csatlakozzon a Bangóné Borbély Ildikó, Szenteczky János és Horváth Gyula hármas által fémjelzett csepeli “bűnszövetséghez”. A Momentum a kriminalizálódott szocialisták és a 2010 előtti időket idéző politika miatt nem kért még pénteken az összefogásból. Azóta minden lehetséges eszközt bevetettek a szocialisták, hogy bekényszerítsék őket a koalíciójukba.

Molnár még pénteken jelezte, hogy szerinte máshol a Fidesz is a csepeli szocialistákhoz hasonlóan sok bűnügybe keveredett politikusokat vet be, így már ezért sem kellene finnyáskodniuk a momentumosoknak. Eddig hasztalan volt a hízelkedés és fenyegetőzés. De folytatódik a maszírozás: az MSZP-DK-LMP-Jobbik-jelölteket ugyanis nem jelentették be hétfőn, de még kedden sem. Az is lehetséges, hogy a kompenzációs listát egyáltalán nem hirdetik ki, és csak a választások hivatalos oldaláról kerül majd nyilvánosságra. (tovább…)

Szenteczky kényszermozgásba kezdett

2019. augusztus 13. kedd

Csepel.info

Bangóné és Szenteczky ingyenételt oszt a kampányban: az ellenzéknek lehet, a kormánypártot feljelentik

Öt év semmittevés után, két hónappal a választási ciklus vége előtt kezdett el hirtelen késztetést érezni a munkához Szenteczky János, az MSZP csepeli frakcióvezetője. A politikus egy olyan, másfél évvel ezelőtti ügyben tett rendőrségi feljelentést, amiben másfél évvel ezelőtt választ kapott – értesült a Csepel.info.

A 2018-as választások idején – a törvényes kampányidőszakban – Németh Szilárd receptjeivel szakácsfüzetet és sört osztottak a Daru dombnál (Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó pedig ingyenételt osztottak). Az ellenzéki politikusok akkor azt találták ki, hogy Németh Szilárd Csíki söre biztosan önkormányzati pénzből volt, amire hamar nemleges választ és bizonyítékokat kaptak. Az akkori rendezvények számlái és szerződései egyébként is nyilvánosak voltak, bárki megnézhette azokat. (tovább…)

Az LMP is kiszállhat a csepeli “összefogásból”

2019. augusztus 10. szombat

Csepel.info

Nem csak a Momentumnak, de az LMP-nek is komoly erkölcsi aggályai vannak a csepeli “bűnszövetséggel” – derült ki a Hír TV megkeresése nyomán.

A csepeli MSZP képviselői között korrupciós bűncselekmény vádjával bíróság előtt álló frakcióvezetőjük mellett olyan is van, akit már elítéltek emiatt. Eközben vita dúl a legnagyobb közösségi oldalon arról, hogy etikus-e az ellenzéknek bűnözőkkel indulnia a fideszes jelöltek ellen. Többen ugyanis úgy gondolják, hogy a Fidesz ellen bármi áron össze kell fogni, így az sem baj, ha az összefogás jelöltje korrupt. (tovább…)

MSZP: azért játssza a szüzet a Momentum, mert a Fidesz áll mögöttük

2019. augusztus 9. péntek

Csepel.info

Hivatalosan, közleményben is megszólalt a csepeli MSZP azzal kapcsolatban, hogy a Momentum nem kíván Szenteczky János és a 2010 előtti ügyekben besározódott szocialisták, DK-sok mögé állni.

Bár a Momentum továbbra is az MSZP-P-s Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet és Erdősi Éva csepeli polgármester-jelöltet támogatja, az MSZP szerint mégis a Fidesz áll mögöttük. Sőt, Szabó Szabolcs, Pákozdi József meg Tenk András mögött is. A kormánypárt Szenteczkyék gyanúja alapján több ellenzéki képviselő bőrébe bújva mérgezi a szocialisták őszinte és kristálytiszta szándékait. Az alábbiakban a közlemény teljes terjedelemben olvasható.  (tovább…)

Megint nem jelentették be az “összefogást” Csepelen

2019. augusztus 9. péntek

Csepel.info

Hiába érkezett személyesen Karácsony Gergely Csepelre a nagy bejelentésre, a bejelentés elmaradt, és továbbra is talány marad, hogy az ellenzéki pártok kiket indítanak a XXI. kerületben az őszi önkormányzati választásokon – értesült a Csepel.info.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Molnár Zsolt fővárosi MSZP elnök a sajtótájékoztatón elismerték, hogy nincs mit bejelenteniük. Bár a koreográfia minden településen az, hogy ilyenkor bemutatják az ellenzéki pártok képviselő-jelöltjeit, ez is elmaradt. (tovább…)

Németh Szilárd: Az ellenzék ismét gallyra vágná Csepelt

2019. augusztus 9. péntek

Facebook

Németh Szilárd 2010-2014 között volt csepeli polgármester

Az a Karácsony Gergely mutatja be ma a csepeli ellenzéki polgármester-jelöltet, aki nemrég még úgy tudta, hogy Csepel Észak-Pest része. Az emberek előtt teljesen ismeretlen jelöltet Gyurcsány hű embere, Bangóné Borbély Ildikó, a Kabáról Csepelre importált hivatásos patkányozó és az „aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye” miatt jogerősen elítélt Szenteczky János találta ki – írja közleményében Németh Szilárd.

A közleményt az alábbiakban teljes terjedelemben olvashatják. (tovább…)