‘Választás’ kategória archívum

Orbán Viktor: Nehéz körülmények között is vállalom, hogy Magyarország előre fog menni

2022. május 16. hétfő

Magyarnemzet.hu

Orbán Viktort ötödszörre választották meg miniszterelnöknek. Fotó: Kurucz Árpád

133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.

A kormányfő ezután letette esküjét, megfogadta, hogy miniszterelnöki tisztségét a jövőben is a magyar nemzet javára gyakorolja.  (tovább…)

Gulyás Gergely: Erős a kormány legitimációja

2022. április 21. csütörtök

Magyarnemzet.hu

Gulyás Gergely (Fotó:Teknős Miklós)

– A magyar demokrácia mindig akkor volt a legerősebb, amikor polgári kormányzás volt Magyarországon – kezdte a Kormányinfót Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, az 1990 óta lezajlott kilenc választás történetében három kiemelkedő részvételt mutató választás volt: ez a 2002-es, a 2018-as és a 2022-es országgyűlési választás. Néhány tized százalékos eltéréssel az emberek 70 százaléka vett részt a választásokon.

A majdan megalakuló kormány legitimációja így kifejezetten erős – szögezte le.  (tovább…)

Átvette mandátumát a hatpárti ellenzék győztese

2022. április 19. kedd
Csepel.hu
Miután hivatalossá vált a végeredmény az országgyűlési választáson, ma reggel átvette mandátumát dr. Szabó Szabolcs, a hatpárti ellenzék Csepel-soroksári közös jelöltje a csepeli polgármesteri hivatal épületében.
A képviselő az április 3-i választáson 24 595 szavazattal, a szavazatok 46,49 %-át megszerezve nyert egyéni mandátumot a 17-es számú választókerületben.

(tovább…)

A ciklus felénél jár az önkormányzat

2022. április 13. szerda

Csepel.hu

Napra pontosan 2 és fél év telt el a legutóbbi önkormányzati választás óta. A mostani megbízatásunk feléhez értünk -írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester, aki az elmúlt 2 és fél évet értékelve elmondta, 2019 óta nagyon sok nehézséggel találkoztak. Egészségügyi világjárvány kezdődött, a szomszédban kitört a háború, emiatt megrengett a világgazdaság. Viharkárok, tűzkár és soha nem látott jégkár sújtotta Csepelt.

„Részben magunkra maradtunk, mert a Főváros kitörölt bennünket az összes fejlesztési listájáról.”
(tovább…)

Borbély Lénárd: „egy politikusnak elsősorban a választókat illik képviselnie”

2022. április 13. szerda

Magyarnemzet.hu

A Momentum bojkottálja az Ország­gyűlés alakuló ülését – jelentette be Fekete-Győr András, a párt frissen megválasztott frakcióvezetője szombaton.

A Magyar Nemzet megkérdezte azokat az önkormányzatokat, ahol egyéni választókerületben nyertek az egykor olimpiaellenességgel színre lépő párt politikusai, hogy mi a véleményük a bojkottról. (tovább…)

Mérő László: Az én agyam van átmosva a budapesti propagandával

2022. április 11. hétfő

ATV, Mandiner

A matematikus és pszichológus elmondta: „Nem a vidékiek agya van átmosva a Fidesz-propagandával”

Mérő László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában értékelte a választást. Mérő az adásban elmondta, hogy amikor a szavazás napján vidékre utazott„ csomó értelmes, kedves, normális” emberrel találkozott.

(tovább…)

Orbán Viktor Budapestre hívta tárgyalni az orosz és az ukrán elnököt

2022. április 6. szerda

Magyarnemzet.hu

Fotó: Havran Zoltán

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök az újabb kétharmados választási győzelem után.

A mostani sajtótájékoztató politikai alapszabályt tör meg, mert általában a vesztesek szoktak sajtótájékoztatót tartani – kezdte mai nemzetközi sajtótájékoztatóját a miniszterelnök. Az Orbán Viktor által vezetett pártszövetség a hétvégén újabb kétharmados választási győzelmet aratott, és a kormányfő úgy érzi, hogy az a helyes, ha rendelkezésre áll a sajtó munkatársai számára. Orbán Viktor megköszönte az állampolgároknak a kitüntető bizalmat.  (tovább…)

Választási tippek az ellenzéknek, hogy legközelebb biztosan sikerüljön

2022. április 5. kedd

Vélemény – Ábel Attila

1. Még jobban le kell birkázni, patkányozni, hülyézni, gombázni, g.cizni mindenkit, aki nem az összefogásra akar szavazni. Tartsanak csak önvizsgálatot.

2. Ha nem kizárólag a balliberális pártok médiáját nézi valaki, tudassátok vele, hogy nem csak agymosott, de még korrupt is.

(tovább…)

Választási önmarcangoló: ki okozta az ellenzék bukását?

2022. április 4. hétfő

Index, Telex

Jakab Péter szerint Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket, Gyurcsány szerint “erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképp nem a hazát.” Márki-Zay is megszólalt, szerinte a volt Jobbik-szavazók az összefogást és Gyurcsány Ferencet nem tudták bevenni. A balliberális pártok lapja, a Telex is elemez: szerintük a listás szavazatok száma alapján összeomlott az ellenzéki összefogás 2018-hoz képest.

„Embert próbáló idők állnak mögöttünk és úgy tűnik, hogy embert próbáló idők is állnak előttünk” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött videóban a választási eredmények ismeretében.

(tovább…)

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk! (videóval)

2022. április 3. vasárnap

Magyar Nemzet

Hatalmas győzelmet arattunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Bálna rendezvényközpontban tartott eredményváró eseményen vasárnap. A miniszterelnök úgy fogalmazott, még a Holdról is látszik a győzelem mértéke, de Brüsszelből egészen biztosan.

A kormányfő mindenkinek megköszönte a győzelemhez vezető áldozatos munkát, beszédében külön köszöntötte a határon túli magyarokat. Mint mondta, így adtak egy esélyt, hogy továbbra is segíthessünk nekik. A kárpátaljai magyaroknak azt üzente, ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van. (tovább…)