‘Választás’ kategória archívum

Közel egymillióan készülnek Trump elnöki beiktatására

2017. január 19. csütörtök

888, Csepel.info

kozel-egymillioan-keszulnek-trump-elnoki-beiktatasara

A közel egymilliós tömegben ott lesznek a legalább 70 szervezet által már bejelentett demonstrációk résztvevői is. Az elnök személyes biztonságáért felelős titkosszolgálat emberei mellett 3000 rendőr és 5000 nemzeti gárdista gondoskodik a rend fenntartásáról. Az elnöki beiktatás háromnapos ünnepségsorozatának fénypontjaként, január 20-án pénteken délben teszi le hivatali esküjét Amerika 46. elnökeként Donald Trump.

Obama elnökségének külpolitikájára a polgárháborúk, fegyveres konfliktusok gerjesztése és a muszlim szélsőségesek támogatása, azok megerősödése volt jellemző. Obama ellenségként kezelte az oroszokat, az ukrajnai polgárháború kirobbantása is az amerikai titkosszolgálat egyik “érdeme” volt. Trumptól sokan várják ennek a politikának a megfordítását – többek között Németh Szilárd országgyűlési képviselő is.

(tovább…)

A Jobbik-DK-MSZP összefogás is kevés volt Szentendrén

2017. január 16. hétfő

Index, Csepel.info

MSZP Jobbik DK

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szentendrei időközi választást. Az ellenzék egy új modellel kísérletezett, az LMP-n kívül a komplett baloldal beállt egy civil jelölt mögé, és a Jobbik sem indított ellenjelöltet. Matematikailag így már volt esélyük, de hiába. A választók nem kajálták be a poszkommunista-posztnáci összefogást.

A különbség a Fidesz és a TESZ jelöltje között 41 szavazat. 2014-ben még 63 szavazattal sikerült itt győznie a Fidesznek, de akkor még nem fogott össze a Jobbikkal a balliberális ellenzék.

(tovább…)

Adjon az Isten, Shalom!

2017. január 12. csütörtök

Így fogadta a Jobbik a DK koalíciós ajánlatát

Csepel.info

nem-hisz-a-rabbi-a-jobbik-zsidobaratsagaban

Fotó: Index

“Majd megtudod! Ne kíváncsiskodj!” – egyelőre csak ezekkel a szavakkal reagált Pákozdi József, a Jobbik csepeli vezetője arra a kérdésre, hogy mit terveznek a koalíciós ajánlat után Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc pártjai Csepelen.

Horváth Gyula, a DK helyi elnöke néhány nappal ezelőtt tett ajánlatot a Jobbiknak a választási szövetségre. A Csepel Művek rendszerváltás előtti KISZ-vezetője írásában minden tekintetben dicsérte a Jobbik jellemfejlődését, kiemelve, hogy az tendenciájában egyértelműen demokratikus irányba változik. (tovább…)

Leesik az állad: a Jobbikhoz dörgölőzött a csepeli DK

2017. január 12. csütörtök

888

Jobbik_DK_ket_jo_barat
Csepelen nem újdonság ez az összeborulás: Horváth Gyula DK-s politikus gyurcsányista és jobbikos híveknek vezényel a METRANS elleni közös akciójukon

Miközben egyre több jobbikos szervezet lázad Vonáék ellen, akadnak olyan baloldali szerveződések akik egyre inkább rokonszenveznek az identitásvesztő Jobbikkal.

Te Atya Úr Isten mekkorát posztolt Horváth Gyula, a gyurcsányista Demokratikus Koalíció csepeli elnöke. Íme a bejegyzés, amit a Magyar Idők fedezett fel még kora délután:

(tovább…)

Kende Péter zsidózta le Majtényit az ATV-ben

2017. január 10. kedd

888

kendep_atv

Szemmel láthatóan zsidó származású ember – így jellemezte Kende Péter a baloldal által javasolt köztársaságielnök-jelöltet, Majtényi Lászlót az ATV Csatt című műsorában.

Kende Péter egykori KISZ-iskolaigazgató a Rónai Egon által vezetett, ATV-n futó Csatt című műsor keretében nemzetiszocialistákat megszégyenítő retorikával fejezte ki, hogy Majtényi László kinézete önmagában indokolja a férfi zsidó genetikáját. Elmondása szerint ez pedig

(tovább…)

A csepeli DK is koalíciót szeretne a Jobbikkal

2017. január 10. kedd

Csepel.info

MSZP Jobbik DK

Medgyessy Péter bedobta a követ a  hazai politika állóvizébe. Olyan kérdést feszegetett, amit mindenki érzett, de csak nagyon szőrmentén mert hozzáérni – írja a Jobbikkal való összefogásról Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke.

A csepeli baloldali pártok 2014-es polgármester-jelöltje Facebook-oldalán fejtette ki gondolatait. Szerinte finnyáskodás idegenkedni a Jobbiktól. A baloldal ugyanis egyedül most nem képes a Fidesz-KDNP leváltására, a Jobbik viszont úgy látszik jó útra tért, és közeledik a demokratikus eszmékhez.  (tovább…)

Az MSZP maga nyírja ki saját miniszterelnök-jelöltjét

2017. január 9. hétfő

Index

botka-kulfoldi-utazasan-csamcsog-a-baloldal

Jövő héten tárgyal az MSZP elnöksége Botka László miniszterelnök-jelöltségéről, a mostani hétfői ülésen nem vesz részt a szegedi polgármester. A baloldalon sokan elkezdtek fújni Botkára az ultimátuma miatt, és a külföldi utazásával próbálják lejáratni.

A többi baloldali párt és a Fidesz még jóformán meg sem szólaltak, az irigyebb MSZP-s politikusok már mindent megtett azért, hogy kinyírják a saját jelöltjüket.

(tovább…)

A Jobbik mellé állt a liberális ikon

2017. január 5. csütörtök

888

a-jobbik-melle-allt-a-liberalis-ikon

Heller Ágnes helyeselné, hogy a baloldal összefogjon a Jobbikkal. A filozófus az atv.hu kérdésére válaszolt.

“Összefogás akkor lehet, ha mind a két fél akarja. Számszerűen mindenképpen igaz, hogy ha együtt lépnének fel a Fidesszel szemben, akkor megvernék. Nem lenne rossz, ha megtennék, de ha nem akarják, ne tegyék. (tovább…)

Ultimátumot adott a pártoknak az önjelölt Botka

2017. január 5. csütörtök

Index

botka_l_401

Vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Lényegében ezt üzente Botka László a baloldali pártok vezetőinek.

Botka az Indexnek azt mondta, hogy a következő hetekben, legkésőbb tavaszig kell döntenie az MSZP-DK-Együtt-PM pártoknak: a kormányváltásra vagy a túlélésre játszanak.

(tovább…)

Valóban csak a Jobbikkal nyerhetne a baloldal

2017. január 2. hétfő

Origo, Csepel.info

kozvkut2016dec

A közvélemény-kutatások alátámasztják Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter véleményét abban, hogy demokratikus választások esetén csak a Jobbikkal kötött szuperkoalíció tudná a baloldali pártokat ismét hatalomba emelni. A korábban szélsőjobboldalinak nevezett párt igyekszik levetkőzni a szélsőséges jelzőt: ma már a melegekkel, romákkal és a zsidósággal is barátkoznának. Igaz ugyan, hogy a Jobbik a kötelező betelepítésről szóló népszavazáson együttműködött a baloldali pártokkal, nyíltan azonban ma még nem vállalják fel a koalíciót. Politológusok is egyetértenek abban, hogy a Jobbik szavazói még nem tudnának elfogadni egy ekkora fordulatot, idő kell ahhoz, hogy megbarátkozzanak vele. 

Kétharmad közeli többséget szerezne a Fidesz-KDNP az Országgyűlésben a 2016. decemberi közvélemény-kutatások összesítése alapján – derült ki az Origo által készített mandátumbecslésből. Ha közösen indulna a baloldal, akkor két egyéni körzetben tudnának diadalmaskodni, míg a Jobbik egyben sem. Négy évvel ezelőtt a baloldali ellenzék népszerűbb volt, mint a Fidesz-KDNP. Most csak a Jobbikkal összefogva lenne esélyük visszakerülni a hatalomba.

(tovább…)

Medgyessy: csak a Jobbikkal tud ismét hatalomra jutni az MSZP és a DK

2016. december 28. szerda

ATV, Klubrádió

Vona is sokat tett azért, hogy a baloldal befogadja

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök úgy véli, csak akkor győzhető le a Fidesz a 2018-as választáson, ha az MSZP és a DK összefog a Jobbikkal – derül ki az ATV Magánszféra című műsorának beharangozójából.

A szocialisták egykori kormányfője szerint a baloldali ellenzéknek és a nemzeti radikális pártnak el kell döntenie, mi a fontosabb: a parlamenti helyük biztosítása vagy a szekértáborok feletti összefogás. (tovább…)

Andor László lehet a következő Falus Ferenc

2016. december 19. hétfő

Magyar Idők

andor_l_mti

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – tudta meg a Magyar Idők.

A Magyar Időknek több szocialista vezető politikus is elmondta, hogy Andor mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy „tiszta ember”, munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt. Korábban Medgyessy Péter és Falus Ferenc voltak olyan “kitalált” emberek, akikkel a velejéig korrupt MSZP-t próbálták szebben becsomagolni, eladni.

(tovább…)

Szentendrén teljesül Gyurcsány álma a Jobbikkal

2016. december 12. hétfő

Origo

szentendren-teljesul-gyurcsany-alma-a-jobbikkal

Egy civil szervezet jelöltje mellé sorakozott föl a baloldal és a Jobbik Szentendrén, ahol január 15-én tartanak időközi választást egy képviselő halála miatt. Eddig nem volt példa arra, hogy a Jobbik és a balliberálisok nyíltan működjenek együtt, de Gyurcsány többször is beszélt a Jobbikkal való koalíció fontosságáról.

Az Origo úgy tudja, országos szintről érkezett az ukáz a helyieknek, és bár a Jobbikban nem örültek a döntésnek, teljesíteniük kellett a Gyurcsányék és az MSZP felé nyitó vezetés kérését. Cserében viszont a balliberálisok a Jobbikot már nem tartják náci pártnak. Az alábbiakban az Origo cikkét olvashatják.

(tovább…)

Az ingatlanmutyis Szenteczkyt indítanák újra a szocialisták Csepelen

2016. december 8. csütörtök

Pesti Srácok

Sajtóhírek szerint a viselt dolgairól elhíresült Szenteczky János, a szocialisták budapesti tagozatának alelnöke ismét a korábban általa meggyötört és adósságba taszított Csepel körül ólálkodik. Úgy tudni, egy esetleges előválasztás esetén az MSZP azt a Szenteczkyt indítaná a képviselőségért, akit többek között azzal hoztak összefüggésbe, hogy áron felül újíttatott fel önkormányzati ingatlanokat, majd azokat áron alul adta ki haveri alapon.

A hírt Csepel fideszes alpolgármestere úgy kommentálta, véleménye szerint kevés esély van rá, hogy a szocialista képviselőt a baloldal közös jelöltjévé választják, az emberek ugyanis jól emlékeznek a szocialisták csepeli ügyeire. Hozzátette, a budapesti MSZP viselt dolgai ellenére sem hajlandó megválni Szenteczkytől, az pedig sosem fog kiderülni, hogy az ingatlanmutyikból származó pénzből mennyi került a pártkasszába, ahogy az sem, ki mennyit tudott Szenteczky ügyleteiről. (tovább…)

Elő a listákkal: így tartana előválasztást az MSZP

2016. november 30. szerda

Index, Csepel.info

Kiáll az előválasztás mellett az MSZP, de csak különleges feltételek mellett – értesült az Index. A párt eszmei és erkölcsi értékkészletét a korábbi hírek szerint Szenteczky János fogja képviselni Csepelen. 

Az Index összeállítása alapján az ördög a részletekben rejlik. A jelöltállításhoz mind a 106 körzetben minden párt jelöltjének 500 fős ajánlás kellene. Csakhogy több olyan párt is van, amelynek csak városokban vannak szimpatizánsai. Maga az MSZP is alig áll a lábán vidéken, ennyi ajánlást pedig maximum azok tudnak összeszedni, akik rendelkeznek az MSZP által egyébként elítélt, de birtokolt szimpatizáns-listákkal. A kisebb balliberális pártok tehát garantáltan képtelenek csalás nélkül teljesíteni az MSZP saját magának is nehezen elérhető feltételeit. Az alábbiakban az Index cikkét olvashatják.

(tovább…)