‘Választás’ kategória archívum

Civil szervezet lesz a csepeli MSZP?

2018. december 6. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli MSZP – hivatalos bejelentése alapján – azokkal a politikusaival indul az önkormányzati választáson, akik hűek Szenteczky Jánoshoz.

Ám nem a saját nevükben, hanem civil szervezetként, mert úgy érzik: a párt Csepelen túlságosan lejáratódott.

(tovább…)

“Civil jelölt”-küzdelem kezdődött a csepeli balliberálisoknál

2018. november 21. szerda

Csepel.info

A pártfüggetlen, Párbeszédes Hudák János és a pártfüggetlen, MSZP-s Takács Mónika

Két civilnek kinevezett pártember csap össze a “pártfüggetlen civil” polgármester-jelöltségért Csepelen. Amíg a budapesti főpolgármester-jelöltség belefulladt egy előválasztási vitába, ezt most próbálják elkerülni: előválasztásról szó sincs. Erő és zsarolás dönt majd mindenről. A cél pedig a húsos fazék megszerzése mellett a börtön elkerülése és a másik csapat parlamentből való kiütése. 

A háttérben az egyik oldalon a hűtlen kezelés vádjával bíróság előtt álló Szenteczky János, a csepeli országgyűlési képviselő-jelöltségért küzdő Bangóné Borbély Ildikó és a bűncselekmények tömkelegével terhelt csepeli MSZP és DK áll. A ring másik oldalán a Márki-Zay és Hadházy által képviselt Mindenki Magyarországa Mozgalom készülődik. Információink szerint utóbbiak csepeli szervezője Szabó Szabolcs. A küzdelmet nehezíti, hogy a végső győzelem csak akkor érhető el, ha a két fél valahogy kiegyezik. (tovább…)

Egy cigány család okozza a baloldal vereségét? – A csepeli DK leleplezte őket

2018. november 14. szerda

Csepel.info

A DK-s politikus által bemutatott képen valójában nem is a gábor cigányok, mint inkább a fehér gépkocsi lesz a főszereplő

Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció elnöke szerint rendkívül fondorlatos  módon, egy gábor cigány család és különleges technológia segítségével hekkelik meg a baloldal győzelmét, és nyer kétharmaddal a Fidesz.

Az évszázad leleplezése egy átlagosnak induló, ám meg nem nevezett hétfői napon, reggel 9 órakor kezdődött a Csepel Plaza épületében. Ebben az időpontban hat hasonló, kalapot viselő roma ember – gyaníthatóan egy gábor cigány család férfitagjai – jelentek meg a csepeli okmányirodánál. Ahogy azt Horváth Gyula DK-s politikus leleplezte, a cigányok éppen választási csalást követtek el. Át is adjuk neki a szót: (tovább…)

Szabó Szabolcs az LMP-t is otthagyta

2018. október 2. kedd

Csepel.info

Szabó Szabolcs

“Szél hozott, Szél visz el…” – Szabó a csepeli-soroksári visszalépést Szél Bernadettnek köszönheti, vele hagyja ott az LMP-t

Az elmúlt években egyre nehezebb volt követni, hogy éppen milyen formáció képviselője Szabó Szabolcs. A tavaszi választás után néhány röpke hónapig az LMP frakció tagja volt, de Szél Bernadettel közösen most onnan is kilépett – jelentette be a hivatalosan mai napig Gyulán lakó csepeli-soroksári politikus.

Szabó a lengyelektől lemásolt nevű és logójú Magyar Szolidaritás Mozgalom tagjaként lett 2014-ben az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös jelöltje. Bár Csepel-Soroksár az ország legbaloldalibb választási körzeteinek egyike, éppen-hogy tudta csak megnyerni a választást 2014-ben. Utána azonnal lépett: addigi támogatóit megtagadva már csak az Együtt-PM-ben politizált. Ám a cirkuszi porondon újabb változások jöttek, és a PM valamint a Szolidaritás is kiszakadt az Együttből. Ő egy picit még maradt. (tovább…)

Mi a demagógia? – Vita tört ki az MSZP és a DK pecsenyesütős bulija után

2018. augusztus 1. szerda

Csepeli Hírmondó

Szenteczky János, Bangóné Borbély Ildikó, Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet, Avarkeszi Dezső, Takács Krisztián, Horváth Gyula más MSZP-s és DK-s politikusok társaságában csaptak evős-ivós bulit Csepelen még július elején. A pecsenyesütés apropója az lehetett, hogy megszűnt a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselete, és egy fővel bővült az MSZP frakció. Úgy tűnik, emellett megállapodott az MSZP és a DK a választásokon való közös indulásról is.

A vita azonban nem ezen, hanem az interneten megjelent ínycsiklandozó képeken tört ki. Azt senki nem vitatta, hogy pincepörköltet főzni, nagy kemencében szaftos húsokat sütni, mindezt árnyas kerthelyiségben politikai álmokat szőve finom sörökkel leöblíteni nem tilos. Sőt, teljesen természetes. Csakhogy ugyanezek a jóízűen falatozó politikusok pár hete még azt állították, hogy éhhalál közelében tántorgó gyerekek ezrei kóborolnak Csepel utcáin, és kerületünk lakosságának fele éhezik. Bangóné Borbély Ildikó a választási kampányban egyszer még ételt is osztott a Szent Imre téren. Igaz, ennek komolyságát megkérdőjelezte, hogy csak egy alkalommal és csak a Facebook oldalán hirdette meg. Most azonban már senkit nem hívtak a pecsenyézésre azok közül a gyerekek közül, akik szerintük az éhhalál szélén tántorognak Csepel utcáin. (tovább…)

Ennyit az összefogásról: nem így akar nyerni az ellenzék

2018. július 18. szerda

Vélemény – Ábel Attila

A választási eredményekből látható, hogy a balliberális pártok és a Jobbik odaállnak ugyan egy-egy jelölt mögé, de maguk sem akarják, hogy nyerjenek. Miért?

Mert ha nyernek ezek az álcivil valakik, azzal minden jelölő párt veszít. Azt az egyet kivéve persze, amelyikhez esetleg később a jelölt csatlakozik (Hódmezővásárhely). Így a balliberális pártoknak és a bal-Jobbiknak most nagyobb érdekük van abban, hogy veszítsenek a Fidesszel szemben ezek a jelöltek, mint hogy nyerjenek. (tovább…)

Nagyot bukott az ellenzéki hiperösszefogás

2018. július 9. hétfő

Origo, Csepel.info

Brutális fölénnyel nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson Sára Botond, a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenlegi alpolgármester. 63 százalékot kapott, a feldolgozottság 100 százalék. Győri Péter, az ellenzék közös jelöltje, akit a baloldal és a liberálisok mellett hallgatólagosan a Jobbik is támogatott, mindössze 36-ot kapott. A belvárosi önkormányzati képviselő-választáson hasonló volt a felállás, és ott is a Fidesz jelöltje nyert, hatalmas fölénnyel. Mindkét helyen alacsony volt ugyanakkor a részvétel.

A szavazókörök 100 százalékából összesített adatok szerint Sára Botond majdnem 30 százalékkal előzte meg a közös ellenzéki jelöltet, Győri Pétert. A Fidesz-KDNP jelöltje 8269 szavazatot kapott, míg az összellenzéki jelölt mindössze 4787-et. (tovább…)

Tort ült Csepelen az MSZP-DK az Együtt és a Párbeszéd fölött

2018. július 8. vasárnap

Így tartja fenn az “összefogás” a leváltott ellenzéket

Csepel.info

“El kell kapni a golyóikat” – Gy. Németh Erzsébet stratégiai elképzeléseit ecseteli (fotók: Fleiner György)

Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet, Bangóné Borbély Ildikó, Avarkeszi Dezső más, csepeli MSZP-s és DK-s politikusokkal együtt szaftos eszem-iszommal ünnepelték a “régi gárda” előretörését – értesült a Csepel.info. Az ünneplés apropója, hogy megszűnt a csepeli önkormányzatban a Párbeszéd frakciója, miután képviselőjük lemondott a mandátumáról, és a helyét a baloldali káosz miatt egy MSZP-s politikus foglalhatta el pénteken.

A bulin ott volt az MSZP új nemzedékéből az aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélt, hűtlen kezelés vádjával bíróság előtt álló Szenteczky János és a becsületsértésért, magánokirat-hamisításért jogerősen, sikkasztásért pedig első fokon elítélt Takács Krisztián is. Ők az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó csepeli kampánycsapatában dolgoztak. Az MSZP és a DK tervei szerint a Kabán lakó Bangóné lesz az MSZP-DK-Párbeszéd valamint az LMP, a Momentum és a Jobbik közös csepeli polgármester-jelöltje. (tovább…)

Hullaszag a baloldalon: nem tudtak képviselőt jelölni, megszűnt a Párbeszéd frakciója

2018. július 2. hétfő

Csepel.info

Balliberális jelöltek

A balliberális összefogás 2014-es jelöltjei, bal oldalon legfelül Losonci

Megszűnt a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselői posztja és frakciója, miután a lemondott Hudák Jánost jelölő szervezetek 30 napig nem adtak életjelet magukról. Így a 2014-es önkormányzati listán sorban következő jelölt lesz a képviselő, aki MSZP-s – értesült a Csepel.info.

Hudák János akkor tudott némi ismertségre szert tenni, amikor tiltakozó akciót szervezett a csepeli óvodák fejlesztése és működtetésük átláthatóbbá tétele ellen. Ritka dolog, hogy ellenzéki politikus az üvegzseb ellen lépjen fel, de hamar fény derült a miértekre. A politikus családi cége ugyanis éppen az érintett óvodákban működött. Betéti társaságának éves árbevétele akkor 75,4 millió forint volt. (tovább…)

Szabó Szabolcs bejelentette: megszűnik törpe parazitapártjuk

2018. június 1. péntek

Origo, Csepel.info

14566413_1203172083080338_9003499953436652526_o-1

Az Együtt volt az eddigi legtahóbb párt, rendszeresen zavarták meg a kormány és más pártok rendezvényeit

A jelenleg LMP-s Szabó Szabolcs jelentette be az ATV-ben, hogy várhatóan megszűnik korábbi pártja, az Együtt. Juhász Péter pedig azt mondta, nem érdemes fenntartani a jogi entitást, és hozzátette, jövő héten fizetik vissza azt az összeget, amelyet kampánytámogatásra kaptak.

Szabó Szabolcs azt mondta az ATV-ben, hogy mivel a választáson az egy százalékot sem érték el, így állami támogatást sem kapnak, vagyis teljes mértékben ellehetetlenült a pártja. Ismert, a katasztrofális választási eredmény (0,77%) miatt a pártnak vissza kell fizetnie a kampánytámogatást, ami 150 millió forint körüli összegre rúg. Hogy a történet ne maradjon csavar nélkül, a hírt az a politikus jelentette be, aki

(tovább…)