‘Választás’ kategória archívum

Feleségcsalás, mutyi, kurvázás: ezt terjeszti egymásról a csepeli baloldal

2017. április 18. kedd

Csepel.info

mszp_dk_egyutt_2014_csepel

Nem kedvelik egymást

Hatalomféltés, irigység és évtizedes személyes ellentétek állnak a csepeli MSZP és a DK közötti feszültségek mögött. Ez került most Szenteczky János MSZP elnök DK-s vagyonnyilatkozat-vizsgálatával ismét a felszínre. Máshol is húzódik láthatatlan lövészárok. Szabó Szabolcsot, az 1%-os Együtt politikusát nem sokra tartják sem az MSZP, sem a DK politikusai. A Csepel.info összefoglalója.

Amikor a közelmúltban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt elítélték Szenteczky Jánost, nem csak fideszes képviselők éreztek jogos elégtételt. Aznap este Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke is pezsgőt bonthatott. A csepeli MSZP elnökének és frakcióvezetőjének cinikus és aljas bűncselekményében ő is a célkeresztben volt. (tovább…)

Aba kapott „instrukciókat” Demszkytől – Borbély Lénárd a Napi Aktuális műsorában

2017. március 29. szerda

EchoTV

echo_bl

Az OLAF-jelentés kapcsán hallgatták meg Aba Botondot, a BKV volt vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy kapott „instrukciókat” közvetlenül Demszky Gábor akkori szabad-demokrata főpolgármestertől. Vendég: Borbély Lénárd, a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

Megette a cenzúra Pityinger hőseit

2017. március 27. hétfő

Csepel.info

verekedesbe-torkollt-az-mszp-es-a-liberalisok

Pityinger, amikor a kezével is dolgozik

Hiába váltotta fel a hétvégén a balliberális szájkaratét Pityinger (Dopeman) László kampánycsapatának kezdőrúgása, a balliberális pártok közötti újfajta párbeszéd nem jelenhetett meg a pártmédiában – derült ki lapunk sajtószemléjéből. A történteket a Simicska Lajoshoz kötődő Magyar Nemzet, a Jobbiknak is pitiző, de alapvetően balliberális Index és a Soros György kegyelemkenyerén élő 444 is kicenzúrázta.

Mint ismert, a nép legegyszerűbb fiai felé nyitó MSZP azt a Pityinger Lászlót indítja egy VIII. kerületi önkormányzati választáson, aki “Dopeman” művésznevén sűrűn ismételt baszdmegolással keresi kenyerét. Az MSZP-s proletárnótás kampánycsapata azonban megunta a balliberális pártok között eluralkodott szájkaratés vitát, és kezdőrúgással indította meg a komolyabb párbeszédet. A rúgás a pillanatnyilag az Együttben politizáló Erőss Gábort érte, aki addig csak fotózgatta és kurvázgatta Pityinger lelkes csapatának tagjait – derül ki a politikát új szintre emelő közéleti személyek beszámolóiból. (tovább…)

Verekedésbe torkollt az MSZP és a liberálisok politikusainak összetűzése

2017. március 26. vasárnap

Origo, Csepel.info

verekedesbe-torkollt-az-mszp-es-a-liberalisok

Az Origo információi szerint az MSZP által támogatott Dopeman csapata rátámadt a liberálisok független jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájára, aki mellesleg a Párbeszéd helyi önkormányzati képviselője is. Erőss Gábor állítólag lekurvázta Dopeman egyik emberét, mire azok megrugdosták. Erőss szerint ez nem igaz, szerinte őt szidták „kocsmai stílusban”.

A balliberális pártmédia egyelőre cenzúrázza a történteket. Ami történt, azonban nem különleges: az MSZP emberei a fütyülős Juhász Péter rendezvényeit is rendre kifütyülik, megzavarják. Az Együtt drogos bűnözője nem örül ennek: kifogásolta, hogy az MSZP-sek ugyanolyan mélyre süllyedtek, mint ők.

(tovább…)

Államfőt választanak – az emberek többsége Ádert támogatja

2017. március 13. hétfő

MTI, Magyar Idők

Jobboldaliak és a baloldaliak is megbíznak benne

Az Országgyűlés hétfőn választja meg Magyarország köztársasági elnökét a következő öt évre. A Fidesz–KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelölte a tisztségre. Az ellenzék – a Jobbik kivételével – Majtényi László volt ombudsmant, Soros György emberét támogatja. A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt.

A Nézőpont elemzésében azt írja, az Áder Jánost államfőként megnevezni tudó magyarok (a teljes felnőtt népesség 56 százaléka) csaknem háromnegyede (73 százalék) elégedett a köztársasági elnök munkájával.  Ezen a bázison még az őt ismerő Jobbik-szimpatizánsok 78, az MSZP-szimpatizánsok 65 és a Demokratikus Koalíció (DK)-szimpatizánsok 42 százaléka is így vélekedik.

(tovább…)

67% szavazna át a baloldalon a Momentumra

2017. március 7. kedd

Csepel.info

67-szavazna-at-a-baloldalon-a-momentumra

Zsebre tehetik a többi baloldali pártot

A Klubrádió hallgatóinak 67%-a felelt igennel arra a kérdésre, hogy szavaznának-e a párttá alakult Momentum Mozgalomra a jövő évi választásokon. A közvélemény-kutatók a jobboldalon ugyanakkor nem láttak az elmúlt hónapokban átrendeződést a Momentum javára – értesült a Csepel.info.

Úgy tűnik, hogy a jobbközép pártszerveződésnek kitalált Momentum Mozgalom nem a jobboldalról, sokkal inkább a többi baloldali párttól venne el szavazókat. A mozgalom felvállaltan pártpolitikai céllal támadta meg Magyarország olimpiai pályázatát, melyet végül sikerült meghiúsítani. A pártszerveződés pénzelése oknyomozó újságírók szerint Haris Éva ex-MSZP-s politikushoz kötődik, az ifjú politikusok egyik tanácsadóját Lendvai Ildikónak hívják, és tagjai között is feltűnően sok MSZP-s politikus gyermeke tűnt fel. (tovább…)

Elmaradt a találkozó: Szabó Szabolcs Szombathelyig futott

2017. február 25. szombat

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Hívei szerint az összefogás mellé kellene állnia, nem pedig színes szappanbuborékokat eregetni

Elmaradt Botka László és Szabó Szabolcs péntekre tervezett találkozója, miután Szabó egészen Szombathelyig menekült, nehogy összefusson és beszélnie kelljen az MSZP politikusával. Gyanítható legalábbis, hogy Szabó Szabolcs adott kosarat a miniszterelnöki babérokkal kacérkodó szegedi polgármesternek. Botka álma a Gyurcsány és DK nélküli összefogásról így egyelőre a látóhatáron sincs. A legabszurdabb, hogy ezt éppen azok akadályozzák, akik 2014-ben Gyurcsány és DK nélküli összefogást követeltek.

A mai napot Szombathelyen töltöttem, ahol a vidéki színházak helyzetéről tájékozódtam.” – írta Facebook oldalára Szabó Szabolcs, aki kamunak nevezte a Botka László és közte péntekre tervezett találkozó hírét. Lapunk MSZP-s informátora azonban még nem tévedett. Így valószínűbb, hogy Szabó konzultált az Együtt vezetésével, és kikosarazták az összefogásról tárgyalni akaró Botka Lászlót. Ezért egyelőre nincs semmilyen párbeszéd, nemhogy a Fidesz-KDNP leváltásának reménye. (tovább…)

Botka Csepelen: DK nélküli összefogáson dolgoznak

2017. február 24. péntek

A Momentum lehet a nagy meglepetés

Csepel.info

botka-csepelen

Fotó: 24.hu

Csepelre érkezik pénteken Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, hogy az Együtt politikusával, Szabó Szabolccsal tárgyaljon a közös indulásról – mondta el a Csepel.info egyik forrása.

Megkezdte Botka László azokat a tárgyalásokat, melyeket az ATV műsorában jelentett be. A politikus egy DK nélküli balliberális összefogáson dolgozik. Bár a tárgyalások részletes tervét nem hozták nyilvánosságra, az LMP-vel, az Együttel, a Párbeszéd párttal valamint a Momentum Mozgalommal is tárgyalnak, hogy választási koalíciót hozzanak tető alá 2018-ra. Amennyiben ez sikerül, a kormányváltás ugyan még nem garantált, de Gyurcsányt és a DK-t szinte biztosan sikerül kiejteniük a Parlamentből. (tovább…)

A Momentum és Botka lesz a mesterterv?

2017. február 23. csütörtök

Vélemény – Ábel Attila

a-momentum-es-botka-lesz-a-mesterterv

A magyar baloldal most olyan, mint egy maffiaregény. Először megjelenik egy fiatal csapat, és bandaháborút kezd a régiek ellen. Nagyban megy a leszámolás, fröcsköl a vér. Aztán hirtelen az új banda és az egyik régi harapófogóba fogják a többieket. Mire azok rájönnek, hogy a mindenki ellen fellépő újak csak szerepet játszottak, már ott állnak az elsötétített kocsmában, hátuk mögött a fojtózsinórt szorongató, röhögő régi haverokkal.

Egy ismerősöm azt állítja, hogy Lendvai Ildikó az egyik tanácsadója a Momentum Mozgalomnak. Elmondása szerint Lendvai oktatta őket arra, hogyan használják ki az olimpiát politikai céljaikra. De a mozgalom látszólag a teljes “régi” politikai elit ellenpólusaként jött létre. Kihasználták a csodavárást és a tehetetlen dühöt, ami a balliberális szavazókban felgyűlt. Most azt állítják, hogy országos hálózatot építenek. Holnap szerintem azt fogják, hogy mindenki fél, és ezért nem sikerül. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy a többi ellenzéki párt két perc alatt kinyírja őket vidéken, ahol senkit sem ismernek. Ha a Momentum valóban hatalomba akar kerülni, muszáj lesz nekik egy már létező, nagy párttal szövetkezniük. (tovább…)

Nem áll be Botka mögé a Párbeszéd

2017. február 14. kedd

888

nem-all-be-botka-moge-a-parbeszed

A Párbeszéd kiszáll a baloldali pártok előválasztásokról szóló tárgyalásaiból – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Szabó Tímea döntésüket azzal indokolta, hogy szerintük az MSZP és a DK nem érdekelt az előválasztásban. Ezzel véget érnek az általuk kezdeményezett ilyen témájú tárgyalások, de továbbra is nyitottak az egyeztetésre, például az LMP-vel és az Együtt-tel. (tovább…)

Gyurcsány lebuktatta: Majtényi sem civil jelölt

2017. február 13. hétfő

Origo, Csepel.info

majtenyi-laszlo-0301

Álcivil áljelölt

A látszat szerint egy civil csoportosulásnak jutott eszébe, hogy Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek jelölje, aki mögé aztán a baloldali pártok is odaálltak. Csakhogy a valóságban minden fordítva történt. A pártok döntöttek Majtényi jelöléséről, aztán szóltak az álcivil szervezeteiknek, azok meg a szokott módon átverték a balliberális nagyközönséget.

Nagy öröm volt a baloldalon, hogy az LMP február elején bejelentette, támogatják Majtényi László államfői jelöltségét. Azzal, hogy a zöldek is felsorakoztak a jogtudós mögé, komoly esély nyílt rá, hogy a baloldalnak tényleg önálló köztársaságielnök-jelöltje legyen. Majtényi László korábban volt adatvédelmi biztos és az ORTT elnöke, és ő alapította az Igazmondó Alapítványt, ami az Együtt-elnök Juhász Péterhez köthető ügyekkel vált ismertté (például amikor kiderült, hogy nyaralásához az alapítvány kocsijait vette Juhász igénybe). A kandidáláshoz ugyanis legalább 40 országgyűlési képviselő szavazata kell, ez az arány pedig az MSZP 28, az LMP 5 és a függetlenek (DK: 4, Párbeszéd: 1, Együtt: 2) összesen 7 darab igenével már hozható. A Jobbik világossá tette, hogy nem szavazza meg Majtényit, önálló jelöltet pedig nem állít. Igaz, nem is tudna, hiszen a 24 fős frakciója ehhez kevés.

(tovább…)

Párttá alakul a Momentum Mozgalom

2017. február 8. szerda

Mandiner, Csepel.info

Az olimpiaellenes aláírásgyűjtést eleve politikai nyitánynak tartották. Ezt követően azonnal párttá alakul a Momentum Mozgalom – jelentette be az ATV-ben Orosz Anna, a szervezet egyik vezetőségi tagja. Indulnak a 2018-as választáson is.

Az LMP, az Együtt és az MSZP belement a mozgalom csicskáztatásba, és a kampányban is felhasználható listákat gyűjtöttek nekik – miközben a MoMa vezetői végig csípős megjegyzéseket tettek rájuk, főként az MSZP-sekre. Az eddigi pártokat rossznak tartják, de azért összefognának velük, ha azt teszik, amit ők mondanak.

A baloldali polgármesterek is a 2024-es olimpia mellett állnak

2017. január 26. csütörtök

Index, Csepel.info

a-baloldali-polgarmesterek-is

Miközben a balliberális média hatalmas kavarást indított az olimpia ellen, a politikában továbbra is erős fideszes-balliberális-jobbikos támogatása van annak, hogy Budapest rendezhesse a 2024-es olimpiát – derült ki ismét a fővárosi közgyűlés ülésén.

A Fidesz MSZP-s, DK-s, jobbikos szavazatokkal söpörte le az asztalról a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról szóló javaslatot. Hiába támogatja a NOlimpia aláírásgyűjtését a pártjuk, a baloldali kerületi polgármesterek nem mentek szembe az olimpiai pályázattal. Horváth Csaba és Karácsony Gergely is tartózkodtak, vagyis ők sem fordultak az olimpia ellen. Pártjaik olimpiaellenes aláírásgyűjtése szakértők szerint csak a listák, adatbázisok kibővítéséért indult el.

(tovább…)

Leszámolás a DK-ban: MSZP-vel nem lehet különalku

2017. január 26. csütörtök

Csepelen mehet tovább a Jobbik-DK együttműködés

Index, Csepel.info

DPGyurcsany

A DK elnöksége a napokban feloszlatta azt a szervezetét, amelyik választási együttműködést kötött az MSZP-vel. A csepeli DK a Jobbiknak ajánlott fel választási alkut, de ezért a helyi szervezetet nem büntették. 

A VI. és VII. kerületi (5. választókerület) DK-soknak az volt a bűnük, hogy helyi megállapodást kötöttek Hunvald Györggyel, holott erre nem volt felhatalmazásuk. Gyurcsány Ferenc és az elnökség ezért feloszlatta az egész 5. választókerületi szervezetet – írta a 24.hu. (tovább…)

Szabó Szabolcs is ráhágott a Momentum kezdeményezésére

2017. január 25. szerda

Egyre durvább az adatbázisok csatája

Csepel.info

szabonolimpia

Fotó: Facebook

A Szabó Szabolcsot és a többi levitézlett balliberális politikust eltakarítani készülő Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtéséhez csatlakozott Szabó Szabolcs – derül ki a politikus Facebook-oldaláról.

De senki ne higgye, hogy ez önzetlenség. Az olimpiaellenesség csak ürügy arra, hogy a Momentum Mozgalom néven megalakult új kormányellenes politikai szervezet összegyűjtse lehetséges támogatóinak személyes adatait. Azért indult most el hirtelen az összes balliberális párt is aláírást gyűjteni, hogy elhalásszák előlük az adatbázist.  (tovább…)