‘Választás’ kategória archívum

Bárkiből lehet országgyűlési jelölt Szanyi pártjában

2021. január 11. hétfő

Mandiner

„Benned van a szocializmus?” – ezzel a szlogennel a Facebookon toboroz jelölteket az ellenzéki előválasztásra az Igen Szolidaritás (ISZOMM).

A radikális baloldali szervezet hirdetése szerint nagyon egyszerű a jelentkezés, mindössze ezt a Google-kérdőívet kell kitölteni hozzá, amelyben a személyes adatok (név, cím, telefonszám, email-cím, születési dátum) mellett programjuk elfogadását kérik.

(tovább…)

Ki itt az erőszakos? – az ellenzék megfeledkezett magáról

2021. január 9. szombat

Mandiner, Origo

Amikor a magyarországi ellenzék elfoglalta az Országgyűlés elnöki pulpitusát, és üvöltözve, sípolva, sikoltozva és szirénázva akadályozták az ülést

A baloldal Trumphoz és a washingtoni Capitoliumba betörő tüntetőkhöz hasonlítja Orbán Viktort és a jobboldal híveit, mondván: erőszakosak, nem tudják elviselni a vereséget. Megnéztük, hogy állnak ezzel az ellenzéki politikusok.

A csütörtöki washingtoni eseményeket követően, amelyek során a Trump-párti tüntetők egy része, meg antifasiszták és legalább egy BLM-aktivista (!) betörtek a Capitolium épületébe, a magyar ellenzéki politikusok elkezdték teljes erővel hirdetni legújabb narratívájukat. Eszerint Trump nem tudja elfogadni a vereséget, és erőszakhoz vezető társadalmi válságba taszítja Amerikát, pontosan úgy, ahogy Orbán Viktor és hívei teszik Magyarországgal. (tovább…)

Újabb MSZP-s videó: törvényt sértett Bangóné és a HVG

2021. január 6. szerda

Csepel.info, HVG

Bangóné és Takács Krisztián az eset után a Fidesz irodájánál

Kénytelen volt helyreigazítást közzétenni a HVG, miután a bíróság is megállapította, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóval és Takács Krisztiánnal közösen törvényt sértettek, amikor a politikusok videóját közzétették – derül ki a lap egyik gondosan eldugott cikkéből.

A személyiségi jogok és a törvények állítólagosan nagy barátainak a helyreigazításhoz 15 hónap és egy bírósági ítélet kellett. (tovább…)

Pál Éva indul a 2022-es országgyűlési választásokon: ezért döntött a politika mellett a Neoton Família egykori csillaga

2020. december 9. szerda

Blikk, Csepel.info

Pál Éva egy időben a Csepeli Piacon is dolgozott

Legendás énekesnőt igazolt Szanyi Tibor (64) pártja – írja a Blikk. Pál Éva (68), a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon.

A Csepel.info információi szerint Szabó Szabolcs támogatottsága Csepelen és Soroksáron gyakorlatilag elhanyagolható, csak akkor szavaznának rá, ha ő lenne ismét az egyetlen választási lehetőség az ellenzéki oldalon. Bár az egy jelöltre szavazás tekintetében az ellenzéki pártok szavazói egyelőre egységesek, Szabó pozícióját szinte bármelyik ismertebb ellenzéki át tudná venni. Kivétel ez alól a Szenteczky által támogatott Bangóné Borbély Ildikó, őt ugyanis még Szabónál is kevesebben tartják alkalmasnak a közös jelöltségre. Az alábbiakban a Blikk cikke olvasható.

(tovább…)

Amikor a csepeli polgármester volt a Mikulás…

2020. december 8. kedd

Csepel.info

A fotósorozat többi képe itt tekinthető meg

Érdekes sorozatot indított Ábel Attila csepeli alpolgármester a Facebook-oldalán. Sok évvel ezelőtti képeket oszt meg, leírva azok történetét is.

A mai fotóin Borbély Lénárd csepeli polgármester még “csak” a Mikulás volt 🙂 (tovább…)

Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

2020. október 12. hétfő

Magyar Hírlap

Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben csak veszíthetett – írta a kormánypárti sikerrel zárult borsodi időközi választás kapcsán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye.

(tovább…)

Nem lesz újabb náci az Országgyűlésben

2020. október 11. vasárnap

Pesti Srácok, Csepel.info

Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében vasárnapra kiírt időközi választást, melyet a jelölt édesapja, Koncz Ferenc tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt írtak ki. Az ellenzék minden elvet feladott, a balliberális pártok neonáci jelöltet támogattak, aki mellett Karácsony Gergely is képes volt kampányolni.

A kormánypártok aspiránsa este nyolc óra környékén vette át a vezetést, egész addig a szivárványkoalíció botrányhős jelöltje, a jobbikos Bíró László vezetett. A szavazatok 95,45 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia már 1136 szavazattal vezet, ami behozhatatlan előnyt és egyben a győzelmet jelenti számára. (tovább…)

Magyar sikerek a helyhatósági választásokon a Partiumban és Erdélyben

2020. szeptember 28. hétfő

Csepel.hu

Újrázott Török László, Csepel egyik testvérvárosa, Nagyszalonta polgármestere a romániai helyhatósági választásokon. A hétfő reggeli nem hivatalos eredmény szerint Török Lászlóra a választópolgárok 72 százaléka adta le a voksát. Így a helyi tanácsban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kétharmados többséget nyert.

További eredmények

(tovább…)

Nagyot bukott a náci-szoci-liberális koalíció

2020. szeptember 28. hétfő

Magyar Nemzet

Újra Fidesz–KDNP-s polgármester állhat Mohács élén, miután a választópolgárok a vasárnapi időközi választáson Pávkovics Gábornak, a kormánypártok jelöltjének szavaztak bizalmat, a képviselő-testületben jobboldali többség lesz. A Fidesz–KDNP Karcagot megtartotta, az alföldi városban Szepesi Tibor lett az új polgármester.

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a mohácsi időközi polgármester-választást, Pávkovics Gábor a szavazatok csaknem hatvan százalékát szerezte meg. A polgári oldal jól szerepelt az egyéni választókerületekben is, így a képviselő-testületben a kormánypárti erők kétharmados többségben lesznek. (tovább…)

Tisztújítás a csepeli MSZP-nél: na ki lett a góré?

2020. szeptember 15. kedd

Csepel.info

A megújult csepeli pártszervezetet a megújult Bangóné Borbély Ildikó vezeti, a háttérben pedig ismét a megújult Szenteczky János az igazi erős ember – értesült a Csepel.info.

Ahogy az elmúlt tíz évben megszokhattuk, a csepeli szocialisták mindig frissek és patyolattiszták. Kivéve ez alól persze azt a pár gyilkosságot, sikkasztást, pedofil bűncselekményt, rágalmazást és a többit, amit a csepeli szervezet tagjai az elmúlt bő tíz évben felhalmoztak. Információink szerint ugyanakkor az ittas vezetés miatt nyáron lekapcsolt politikusuk, Csaba Péter hazaért külföldi bujdoklásából és karanténban tengeti a napjait – bár bocsánatot nem kért a történtek miatt. (tovább…)