‘Választás’ kategória archívum

Közpénzből kampányol Karácsony Gergely

2021. szeptember 6. hétfő

Magyar Nemzet, Index

Telefonos kampányba kezdett a miniszterelnök-jelölt főpolgármester. Azokkal a fővárosi fejlesztésekkel fényezi magát, melyek forrását korábbi vádjai szerint a kormány elvette tőle. A közpénzből folytatott sikerpropaganda nyilvánvalóan az előválasztáshoz kötődik.

Korábban azt vallották az ellenzéki pártok, hogy közpénzből nem szabad pártpolitikai kampányt folytatni. Karácsony Gergely most a többi ellenzéki jelölt ellen veti be ezt a fegyvert. A magukat kárvallottnak érző pártok egy része a főpolgármestert bírálják, a DK pedig lejárató kampányt is indított Karácsony ellen a Facebookon. Az alábbiakban a Magyar Nemzet és az Index összefoglalója következik. (tovább…)

Márki-Zay belerokkant a kampányba?

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.info

Rendelőintézet mellett, rokkantaknak fenntartott helyre parkolt Márki-Zay Péter kisbusza, amikor a politikus a Csepeli Piacnál állt meg kampánybeszédet mondani – értesült a Csepel.info.

Márki-Zay Péter Szabó Szabolcsot, a Jobbik és a Momentum jelöltjét támogatja Csepel-Soroksáron. Beszédére tizenöt ember volt kíváncsi.

(tovább…)

Dobrev Klára: a DK megszünteti a jogállamot, és háborúzni fog

2021. augusztus 30. hétfő

ATV – Egyenes Beszéd, Mandiner

Dobrev Klára szerint az ellenzék ötven százalékkal is alkotmányozhat. Ők ugyanis elvi okból alkotmányellenesnek tartják a korábbi alkotmányokat, ezért nem érvényes sem a 2010 előtti, sem az az utáni Alaptörvény előírása a kétharmados törvényekről.

„Az, hogy lesz egy pár felbujtott tüntető, hát ezeket a 2002-es és 2006-os választások után már megszoktuk” – válaszolta Dobrev arra a kérdésre, hogy nem lenne-e káosz az egyszerű többséggel történő alkotmányozásból.

(tovább…)

Újabb nácit támogat a DK?

2021. július 30. péntek

Nagyon úgy tűnik

Magyar Nemzet

Gyurcsány Ferenc mellett elfér az antiszemitizmus és a cigányellenesség is

Gyurcsány Ferenc személyesen jelent meg és kampányolt a jobbikos Tóth Péter előválasztási pultjánál. Tóth szélsőséges rasszista és antiszemita kijelentéseitől tele van az internet. Korábban egyebek mellett nyilvánosan követelt fajvédelmet, a cigányság visszaszorításáról is értekezett, a melegeket pedig genetikai hulladékoknak nevezte.

A Jobbik támogatottjai között nyüzsögnek a különböző szélsőséges politikusok. A szintén neonáci kijelentéseivel elhíresült, költségvetési csalással vádolt Bíró László mellett Szabó Szabolcs is a párt támogatottja. Szabó az ellenkező véglet: ő az országba az illegális bevándorlókat, az óvodákba, iskolákba pedig a homoszexuális és genderpropagandát engedné be. Szabót még a DK sem támogatja, csak a Momentum és a Jobbik állt ki mellette.  (tovább…)

Ismét cicaharc dúl a csepeli ellenzékben

2021. június 28. hétfő

ATV

Az MSZP-s Komjáthi Imrének nagyon elege van a momentumos Szabó Szabolcsból – írja az ATV. Az MSZP-s politikus a csepeli-soroksári körzetben indul az előválasztáson, de szerinte a Momentum támogatta Szabó Szabolcs és köre összekeveri az ellenfelet az ellenséggel.

„Engem mocskolnak, gyaláznak nap mint nap. Megkérdőjelezik baloldaliságomat, közszereplői mivoltomat. Azt mondják, hogy csak dumálok, de nem cselekszem” – írta Komjáthi Imre a Facebook-oldalán(tovább…)

Zajlik az MSZP évekkel korábban eltervezett felszámolása

2021. június 24. csütörtök

Magyar Nemzet

Egy esetleges választási győzelem után az MSZP egyesülne a Párbeszéddel és az LMP-vel, az új párt pedig Karácsony Gergely 99 Mozgalmán jöhetne létre a jelenlegi főpolgármester vezetésével – értesült a Magyar Nemzet.

Mindez megerősíti, hogy a szocialisták már 2018-ban azt tervezték, hogy a párt szűnjön meg, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát. Forrásaink szerint Molnár Gyula átadása a DK-nak azzal függ össze, hogy a szocialisták jelenlegi vezetése öt biztos befutó helyet kapjon Gyurcsány Ferenctől a közös listán. (tovább…)

Kitartás! – Szabó Szabolcs lett a Jobbik jelöltje

2021. június 11. péntek

Csepel.info

Szabó Szabolcs, az Együtt és az LMP korábbi politikusa nácinak, antiszemitának és hiteltelennek tartotta a Jobbikot. Csütörtökön este ez megváltozott, és örömmel fogadta el, hogy a Jobbik jelöltje legyen.

Karácsony Gergely a napokban beállt az őt halálosan megfenyegető zuglói Tóth Csaba támogatói közé. A Gyurcsány-kormány elleni 2006-os tüntetésekkel megerősödő Jobbik számos helyen áll be a volt miniszterelnök pártja mögé, amit a Jobbikot sokáig náci pártnak tartó DK más helyeken viszonoz. A gerinceldobó versenyben így már nehéz kitűnni, de azért a Jobbik és Szabó Szabolcs csütörtök esti bejelentésével Csepel-Soroksáron is sikerült nagyot alakítani. (tovább…)

Három ellenzéki párt fogott össze Szabó Szabolcs ellen Csepel-Soroksáron

2021. június 6. vasárnap

Csepel.info

Már egyetlen helyi jelöltje sincs az ellenzéknek Csepel-Soroksáron. Szabó Szabolcsról úgy tudjuk, hogy hivatalosan ma is Gyulán lakik. Csepelen csak albérlete van, ahová nem jelentkezett be. Ellene a borsodi Komjáthi Imre áll ki, akit most már a DK, az MSZP és a Párbeszéd is támogat.

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely is Komjáthit ajánlgatta telefonon egy felvételről a csepelieknek és soroksáriaknak. Most kivételesen nem angolul 😉 (tovább…)

Nem találják Karácsony Gergely szakdolgozatát

2021. május 31. hétfő

A főpolgármester szellemi teljesítményét igazoló dokumentumok közül újabbról derült ki, hogy elérhetetlen.

Legutóbb a főpolgármester azt közölte, nem tudja, hol van az érettségi bizonyítványa, most pedig a máshol már nem elérhető szakdolgozatáról állítja, hogy keresnie kellene – írja a Magyar Nemzet.

(tovább…)

15 éves Gyurcsány titkos őszödi beszéde – itt a teljes felvétel

2021. május 26. szerda

Origo, Csepel.info

Gyurcsány Ferenc 15 éve, 2006. május 26-án mondta el zárt ajtók mögött az őszödi beszédét, amelynek későbbi kiszivárgása leleplezte a hazugságokra alapozott kormányzását. A beszéd kiszivárogtatásával Gyurcsány előbb a Fideszt vádolta, majd úgy tett, mintha őszinte és nyílt beszéd lett volna. 

A hangfelvételt szeptemberben küldték el ismeretlenek a magyar sajtónak, azt követően, hogy a Gyurcsány-kormány történelmi megszorításokat vezetett be. Gyurcsány sem akkor, sem azóta nem kért bocsánatot az elhangzottakért, azért, hogy becsapta a választókat. A beszéd miatt tüntetéshullám tört ki, Gyurcsány utasítására pedig a rendőri vezetők az 1956-os forradalom évfordulóján lovasrohamot vezényeltek a békés megemlékezők ellen, és több ember szemét kilőtték. Az őszödi beszéd a hazugságbeszéd jelképe lett.

(tovább…)