‘Választás’ kategória archívum

Államfőt választanak – az emberek többsége Ádert támogatja

2017. március 13. hétfő

MTI, Magyar Idők

Jobboldaliak és a baloldaliak is megbíznak benne

Az Országgyűlés hétfőn választja meg Magyarország köztársasági elnökét a következő öt évre. A Fidesz–KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelölte a tisztségre. Az ellenzék – a Jobbik kivételével – Majtényi László volt ombudsmant, Soros György emberét támogatja. A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt.

A Nézőpont elemzésében azt írja, az Áder Jánost államfőként megnevezni tudó magyarok (a teljes felnőtt népesség 56 százaléka) csaknem háromnegyede (73 százalék) elégedett a köztársasági elnök munkájával.  Ezen a bázison még az őt ismerő Jobbik-szimpatizánsok 78, az MSZP-szimpatizánsok 65 és a Demokratikus Koalíció (DK)-szimpatizánsok 42 százaléka is így vélekedik.

(tovább…)

67% szavazna át a baloldalon a Momentumra

2017. március 7. kedd

Csepel.info

67-szavazna-at-a-baloldalon-a-momentumra

Zsebre tehetik a többi baloldali pártot

A Klubrádió hallgatóinak 67%-a felelt igennel arra a kérdésre, hogy szavaznának-e a párttá alakult Momentum Mozgalomra a jövő évi választásokon. A közvélemény-kutatók a jobboldalon ugyanakkor nem láttak az elmúlt hónapokban átrendeződést a Momentum javára – értesült a Csepel.info.

Úgy tűnik, hogy a jobbközép pártszerveződésnek kitalált Momentum Mozgalom nem a jobboldalról, sokkal inkább a többi baloldali párttól venne el szavazókat. A mozgalom felvállaltan pártpolitikai céllal támadta meg Magyarország olimpiai pályázatát, melyet végül sikerült meghiúsítani. A pártszerveződés pénzelése oknyomozó újságírók szerint Haris Éva ex-MSZP-s politikushoz kötődik, az ifjú politikusok egyik tanácsadóját Lendvai Ildikónak hívják, és tagjai között is feltűnően sok MSZP-s politikus gyermeke tűnt fel. (tovább…)

Elmaradt a találkozó: Szabó Szabolcs Szombathelyig futott

2017. február 25. szombat

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Hívei szerint az összefogás mellé kellene állnia, nem pedig színes szappanbuborékokat eregetni

Elmaradt Botka László és Szabó Szabolcs péntekre tervezett találkozója, miután Szabó egészen Szombathelyig menekült, nehogy összefusson és beszélnie kelljen az MSZP politikusával. Gyanítható legalábbis, hogy Szabó Szabolcs adott kosarat a miniszterelnöki babérokkal kacérkodó szegedi polgármesternek. Botka álma a Gyurcsány és DK nélküli összefogásról így egyelőre a látóhatáron sincs. A legabszurdabb, hogy ezt éppen azok akadályozzák, akik 2014-ben Gyurcsány és DK nélküli összefogást követeltek.

A mai napot Szombathelyen töltöttem, ahol a vidéki színházak helyzetéről tájékozódtam.” – írta Facebook oldalára Szabó Szabolcs, aki kamunak nevezte a Botka László és közte péntekre tervezett találkozó hírét. Lapunk MSZP-s informátora azonban még nem tévedett. Így valószínűbb, hogy Szabó konzultált az Együtt vezetésével, és kikosarazták az összefogásról tárgyalni akaró Botka Lászlót. Ezért egyelőre nincs semmilyen párbeszéd, nemhogy a Fidesz-KDNP leváltásának reménye. (tovább…)

Botka Csepelen: DK nélküli összefogáson dolgoznak

2017. február 24. péntek

A Momentum lehet a nagy meglepetés

Csepel.info

botka-csepelen

Fotó: 24.hu

Csepelre érkezik pénteken Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, hogy az Együtt politikusával, Szabó Szabolccsal tárgyaljon a közös indulásról – mondta el a Csepel.info egyik forrása.

Megkezdte Botka László azokat a tárgyalásokat, melyeket az ATV műsorában jelentett be. A politikus egy DK nélküli balliberális összefogáson dolgozik. Bár a tárgyalások részletes tervét nem hozták nyilvánosságra, az LMP-vel, az Együttel, a Párbeszéd párttal valamint a Momentum Mozgalommal is tárgyalnak, hogy választási koalíciót hozzanak tető alá 2018-ra. Amennyiben ez sikerül, a kormányváltás ugyan még nem garantált, de Gyurcsányt és a DK-t szinte biztosan sikerül kiejteniük a Parlamentből. (tovább…)

A Momentum és Botka lesz a mesterterv?

2017. február 23. csütörtök

Vélemény – Ábel Attila

a-momentum-es-botka-lesz-a-mesterterv

A magyar baloldal most olyan, mint egy maffiaregény. Először megjelenik egy fiatal csapat, és bandaháborút kezd a régiek ellen. Nagyban megy a leszámolás, fröcsköl a vér. Aztán hirtelen az új banda és az egyik régi harapófogóba fogják a többieket. Mire azok rájönnek, hogy a mindenki ellen fellépő újak csak szerepet játszottak, már ott állnak az elsötétített kocsmában, hátuk mögött a fojtózsinórt szorongató, röhögő régi haverokkal.

Egy ismerősöm azt állítja, hogy Lendvai Ildikó az egyik tanácsadója a Momentum Mozgalomnak. Elmondása szerint Lendvai oktatta őket arra, hogyan használják ki az olimpiát politikai céljaikra. De a mozgalom látszólag a teljes “régi” politikai elit ellenpólusaként jött létre. Kihasználták a csodavárást és a tehetetlen dühöt, ami a balliberális szavazókban felgyűlt. Most azt állítják, hogy országos hálózatot építenek. Holnap szerintem azt fogják, hogy mindenki fél, és ezért nem sikerül. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy a többi ellenzéki párt két perc alatt kinyírja őket vidéken, ahol senkit sem ismernek. Ha a Momentum valóban hatalomba akar kerülni, muszáj lesz nekik egy már létező, nagy párttal szövetkezniük. (tovább…)

Nem áll be Botka mögé a Párbeszéd

2017. február 14. kedd

888

nem-all-be-botka-moge-a-parbeszed

A Párbeszéd kiszáll a baloldali pártok előválasztásokról szóló tárgyalásaiból – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Szabó Tímea döntésüket azzal indokolta, hogy szerintük az MSZP és a DK nem érdekelt az előválasztásban. Ezzel véget érnek az általuk kezdeményezett ilyen témájú tárgyalások, de továbbra is nyitottak az egyeztetésre, például az LMP-vel és az Együtt-tel. (tovább…)

Gyurcsány lebuktatta: Majtényi sem civil jelölt

2017. február 13. hétfő

Origo, Csepel.info

majtenyi-laszlo-0301

Álcivil áljelölt

A látszat szerint egy civil csoportosulásnak jutott eszébe, hogy Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek jelölje, aki mögé aztán a baloldali pártok is odaálltak. Csakhogy a valóságban minden fordítva történt. A pártok döntöttek Majtényi jelöléséről, aztán szóltak az álcivil szervezeteiknek, azok meg a szokott módon átverték a balliberális nagyközönséget.

Nagy öröm volt a baloldalon, hogy az LMP február elején bejelentette, támogatják Majtényi László államfői jelöltségét. Azzal, hogy a zöldek is felsorakoztak a jogtudós mögé, komoly esély nyílt rá, hogy a baloldalnak tényleg önálló köztársaságielnök-jelöltje legyen. Majtényi László korábban volt adatvédelmi biztos és az ORTT elnöke, és ő alapította az Igazmondó Alapítványt, ami az Együtt-elnök Juhász Péterhez köthető ügyekkel vált ismertté (például amikor kiderült, hogy nyaralásához az alapítvány kocsijait vette Juhász igénybe). A kandidáláshoz ugyanis legalább 40 országgyűlési képviselő szavazata kell, ez az arány pedig az MSZP 28, az LMP 5 és a függetlenek (DK: 4, Párbeszéd: 1, Együtt: 2) összesen 7 darab igenével már hozható. A Jobbik világossá tette, hogy nem szavazza meg Majtényit, önálló jelöltet pedig nem állít. Igaz, nem is tudna, hiszen a 24 fős frakciója ehhez kevés.

(tovább…)

Párttá alakul a Momentum Mozgalom

2017. február 8. szerda

Mandiner, Csepel.info

Az olimpiaellenes aláírásgyűjtést eleve politikai nyitánynak tartották. Ezt követően azonnal párttá alakul a Momentum Mozgalom – jelentette be az ATV-ben Orosz Anna, a szervezet egyik vezetőségi tagja. Indulnak a 2018-as választáson is.

Az LMP, az Együtt és az MSZP belement a mozgalom csicskáztatásba, és a kampányban is felhasználható listákat gyűjtöttek nekik – miközben a MoMa vezetői végig csípős megjegyzéseket tettek rájuk, főként az MSZP-sekre. Az eddigi pártokat rossznak tartják, de azért összefognának velük, ha azt teszik, amit ők mondanak.

A baloldali polgármesterek is a 2024-es olimpia mellett állnak

2017. január 26. csütörtök

Index, Csepel.info

a-baloldali-polgarmesterek-is

Miközben a balliberális média hatalmas kavarást indított az olimpia ellen, a politikában továbbra is erős fideszes-balliberális-jobbikos támogatása van annak, hogy Budapest rendezhesse a 2024-es olimpiát – derült ki ismét a fővárosi közgyűlés ülésén.

A Fidesz MSZP-s, DK-s, jobbikos szavazatokkal söpörte le az asztalról a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról szóló javaslatot. Hiába támogatja a NOlimpia aláírásgyűjtését a pártjuk, a baloldali kerületi polgármesterek nem mentek szembe az olimpiai pályázattal. Horváth Csaba és Karácsony Gergely is tartózkodtak, vagyis ők sem fordultak az olimpia ellen. Pártjaik olimpiaellenes aláírásgyűjtése szakértők szerint csak a listák, adatbázisok kibővítéséért indult el.

(tovább…)

Leszámolás a DK-ban: MSZP-vel nem lehet különalku

2017. január 26. csütörtök

Csepelen mehet tovább a Jobbik-DK együttműködés

Index, Csepel.info

DPGyurcsany

A DK elnöksége a napokban feloszlatta azt a szervezetét, amelyik választási együttműködést kötött az MSZP-vel. A csepeli DK a Jobbiknak ajánlott fel választási alkut, de ezért a helyi szervezetet nem büntették. 

A VI. és VII. kerületi (5. választókerület) DK-soknak az volt a bűnük, hogy helyi megállapodást kötöttek Hunvald Györggyel, holott erre nem volt felhatalmazásuk. Gyurcsány Ferenc és az elnökség ezért feloszlatta az egész 5. választókerületi szervezetet – írta a 24.hu. (tovább…)

Szabó Szabolcs is ráhágott a Momentum kezdeményezésére

2017. január 25. szerda

Egyre durvább az adatbázisok csatája

Csepel.info

szabonolimpia

Fotó: Facebook

A Szabó Szabolcsot és a többi levitézlett balliberális politikust eltakarítani készülő Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtéséhez csatlakozott Szabó Szabolcs – derül ki a politikus Facebook-oldaláról.

De senki ne higgye, hogy ez önzetlenség. Az olimpiaellenesség csak ürügy arra, hogy a Momentum Mozgalom néven megalakult új kormányellenes politikai szervezet összegyűjtse lehetséges támogatóinak személyes adatait. Azért indult most el hirtelen az összes balliberális párt is aláírást gyűjteni, hogy elhalásszák előlük az adatbázist.  (tovább…)

NOlimpia: nyuggerkommandó tizedeli az aláírásokat?

2017. január 25. szerda

Adatbázis-polgárháború dúl a baloldalon

Csepel.info

momo_00101

Fotó: Facebook

Rafinált nyugdíjasok járhatják a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtő standjait, hogy hamis adatokat kreáljanak. A módszer egyszerű: maguknak hamis nevet és címet írnak be, mások adatainál pedig a hatosokat suttyomban átírják nyolcasra. Így már érvénytelenné válnak ezek az aláírások. Ha a az átírás lakcímnél történik, az adatbázis egy része is használhatatlan lesz – derül ki a Csepel.info egyik hozzászólásából.

Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak? – juthat eszébe az olvasónak a Csepel.info fórum-hozzászólását látva. Még csak alig pár nappal ezelőtt bontotta ki szárnyait a kormányellenes Momentum Mozgalom, és máris hasonszőrű, kormányellenes “nyuggerkommandók” tizedelhetik az adatbázisukat. Az indok egyszerű és logikus: a régi balliberális pártok hívei szerint a pártjaik eltakarítását hirdető ifjoncok csakis “orbánbérencek” lehetnek. Az nem derül ki a hozzászólásból, hogy MSZP-s vagy DK-s akcióról lehet-e szó. Az viszont biztos, hogy a 444 szerint az eltakarításra szánt összes párt beindult, a DK pedig egyenesen a saját adatbázisába gyűjti az olimpiaellenes aláírásokat. (tovább…)

A Momentum pillanata

2017. január 24. kedd

Vélemény – Ábel Attila

a-kis-gomboc

Új balliberális erőt dobott az új balliberális erőt dobó gép. Meg is jelent rögtön egy régi-új videó, amiben Orbán Hitlerként retteg tőlük. Pedig az “Új Mozgalom” most is a Fidesznek segít majd megnyerni a választást. De ezt ne mondjátok meg nekik, mert még nem tudják.

Éppen négy évvel ezelőtt bukkant fel a semmiből az Együtt 2014. Emlékeztek? Az “Új Mozgalom” új összefogást hirdetett. Persze az ő vezetésükkel, ki máséval. Senki nem kérte fel őket semmire, és senki nem szavazott rájuk. A pénzt sem innen kapták. De az Együtt volt a “soros”. Ezért őket kellett szeretni, bennük kellett bízni. Új messiásként ünnepelte őket a média. Újságírók siserehada leste minden szavukat, és kimagyarázták a baromságaikat. (tovább…)

Szabó Szabolcs ismét Csepelen készül a választásokra

2017. január 24. kedd

Csepel.info

Szabó Szabolcsék kiállnak a migránsok betelepítése mellett

Többek között illegális bevándorlók tízezreinek betelepítésével, kábítószerek legalizálásával és olimpiaellenes jelszavakkal kampányolhatnak majd

 

Pártja tervei szerint újra Csepelen indítják a 2018-as országgyűlési választásokon Szabó Szabolcsot, a szinte mérhetetlenül alacsony támogatottságú Együtt politikusát – értesült a Csepel.info. Ha sikerül a zsarolás, az V. kerületben ismét Juhász Péter, Csepelen pedig ismét Szabó lesz a közös jelölt. Ha nem, akkor a Fidesz nyer. Legalábbis ez az Együtt üzenete.

2013-ban Szabó Szabolcs a teljes körű összefogás mellett kampányolt, és végül mögé álltak a balliberális pártok. Nem kevés nagypolitikai kavarás kellett ehhez, hiszen a legfiatalabb csepeli ellenzéki politikus is legalább háromszor annyit dolgozott már a helyi politikában, mint a semmiből előbukkanó, hivatalosan máig Gyulán lakó Szabó. A 2014-es összefogás így is csak minimális, 1% alatti győzelmet tudott elérni. Az Együtt támogatottsága ráadásul a választást követően a hibahatár alatti 1%-ra csökkent. Ma már a Kétfarkú Kutya Pártot is kétszer erősebbnek mérik a kutatók. Ezért elég megdöbbentő, hogy az Együtt mégis Juhászt és Szabót szeretné benyomni közös jelölteknek. (tovább…)

Közel egymillióan készülnek Trump elnöki beiktatására

2017. január 19. csütörtök

888, Csepel.info

kozel-egymillioan-keszulnek-trump-elnoki-beiktatasara

A közel egymilliós tömegben ott lesznek a legalább 70 szervezet által már bejelentett demonstrációk résztvevői is. Az elnök személyes biztonságáért felelős titkosszolgálat emberei mellett 3000 rendőr és 5000 nemzeti gárdista gondoskodik a rend fenntartásáról. Az elnöki beiktatás háromnapos ünnepségsorozatának fénypontjaként, január 20-án pénteken délben teszi le hivatali esküjét Amerika 46. elnökeként Donald Trump.

Obama elnökségének külpolitikájára a polgárháborúk, fegyveres konfliktusok gerjesztése és a muszlim szélsőségesek támogatása, azok megerősödése volt jellemző. Obama ellenségként kezelte az oroszokat, az ukrajnai polgárháború kirobbantása is az amerikai titkosszolgálat egyik “érdeme” volt. Trumptól sokan várják ennek a politikának a megfordítását – többek között Németh Szilárd országgyűlési képviselő is.

(tovább…)