‘Választás’ kategória archívum

Szabó Szabolcs már csak magával van Együtt

2017. június 23. péntek

Origo, Csepel.info

Váratlanul bejelentette lemondását az Együttben betöltött minden tisztségéről Szelényi Zsuzsanna. Azt is közölte, hogy kilép a pártból. Országgyűlési mandátumát persze megtartja. A pártnak így már csak egy képviselője maradt a parlamentben, a csepeli-soroksári körzetet a szintén felbomlott balliberális összefogás jelöltjeként megnyerő, Gyulán lakó Szabó Szabolcs.

Szelényi a döntését azzal indokolta, hogy idegen tőle a Juhász Péter által vitt botránypolitizálás, és hogy kényszeríteni akarták a plakáttörvény ügyében. (tovább…)

Akkor most illegitim a francia választások eredménye?

2017. június 12. hétfő

Vélemény – Lánczi Tamás, Bencsik Gábor

Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak – írja Lánczi Tamás. Macronék a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érhetnek el végül kétharmados többséget. Franciák, nagy a baj! – írja Bencsik Gábor.

Mint ismert, a közelmúltban szélsőséges liberális és jobbikos politikusok keltek ki a magyar választási rendszer ellen, azt állítva, hogy antidemokratikus. Nagy-Britanniában és Franciaországban – valamint Európa nagy részén – ehhez képest a mienknél sokkal aránytalanabb a választási rendszer. A cél ugyanis mindegyik esetben az, hogy a legerősebb egységes politikai erő adja a kormányt, és az biztos kézzel tudjon kormányozni. (tovább…)

Totális háborúba sodródott Botka és Gyurcsány

2017. május 4. csütörtök

Index

mszpdkhaboru

Botka László szerint Gyurcsánynak vissza kell vonulnia, ha nem tudja bemutatni az Orbánra terhelő dokumentumokat. Az MSZP és a DK harca egyre élesebb, egy számukra alig nyerhető debreceni választáson is sikerült összekapni.

Eddig is nehéz volt elképzelni, hogyan jön létre a baloldali összefogás 2018-ban az MSZP és a DK között. Miközben mindenki tudja, és arról beszél a baloldalon, hogy csak akkor van esély, ha egy jelölt áll ki a fideszes indulóval szemben, egyre keményebb harc bontakozik ki a két párt között. Csepelen is egymást csépelik, a feleségcsalós, mutyizós vádakról itt írtunk bővebben.

(tovább…)

Feleségcsalás, mutyi, kurvázás: ezt terjeszti egymásról a csepeli baloldal

2017. április 18. kedd

Csepel.info

mszp_dk_egyutt_2014_csepel

Nem kedvelik egymást

Hatalomféltés, irigység és évtizedes személyes ellentétek állnak a csepeli MSZP és a DK közötti feszültségek mögött. Ez került most Szenteczky János MSZP elnök DK-s vagyonnyilatkozat-vizsgálatával ismét a felszínre. Máshol is húzódik láthatatlan lövészárok. Szabó Szabolcsot, az 1%-os Együtt politikusát nem sokra tartják sem az MSZP, sem a DK politikusai. A Csepel.info összefoglalója.

Amikor a közelmúltban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt elítélték Szenteczky Jánost, nem csak fideszes képviselők éreztek jogos elégtételt. Aznap este Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke is pezsgőt bonthatott. A csepeli MSZP elnökének és frakcióvezetőjének cinikus és aljas bűncselekményében ő is a célkeresztben volt. (tovább…)

Aba kapott „instrukciókat” Demszkytől – Borbély Lénárd a Napi Aktuális műsorában

2017. március 29. szerda

EchoTV

echo_bl

Az OLAF-jelentés kapcsán hallgatták meg Aba Botondot, a BKV volt vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy kapott „instrukciókat” közvetlenül Demszky Gábor akkori szabad-demokrata főpolgármestertől. Vendég: Borbély Lénárd, a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

Megette a cenzúra Pityinger hőseit

2017. március 27. hétfő

Csepel.info

verekedesbe-torkollt-az-mszp-es-a-liberalisok

Pityinger, amikor a kezével is dolgozik

Hiába váltotta fel a hétvégén a balliberális szájkaratét Pityinger (Dopeman) László kampánycsapatának kezdőrúgása, a balliberális pártok közötti újfajta párbeszéd nem jelenhetett meg a pártmédiában – derült ki lapunk sajtószemléjéből. A történteket a Simicska Lajoshoz kötődő Magyar Nemzet, a Jobbiknak is pitiző, de alapvetően balliberális Index és a Soros György kegyelemkenyerén élő 444 is kicenzúrázta.

Mint ismert, a nép legegyszerűbb fiai felé nyitó MSZP azt a Pityinger Lászlót indítja egy VIII. kerületi önkormányzati választáson, aki “Dopeman” művésznevén sűrűn ismételt baszdmegolással keresi kenyerét. Az MSZP-s proletárnótás kampánycsapata azonban megunta a balliberális pártok között eluralkodott szájkaratés vitát, és kezdőrúgással indította meg a komolyabb párbeszédet. A rúgás a pillanatnyilag az Együttben politizáló Erőss Gábort érte, aki addig csak fotózgatta és kurvázgatta Pityinger lelkes csapatának tagjait – derül ki a politikát új szintre emelő közéleti személyek beszámolóiból. (tovább…)

Verekedésbe torkollt az MSZP és a liberálisok politikusainak összetűzése

2017. március 26. vasárnap

Origo, Csepel.info

verekedesbe-torkollt-az-mszp-es-a-liberalisok

Az Origo információi szerint az MSZP által támogatott Dopeman csapata rátámadt a liberálisok független jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistájára, aki mellesleg a Párbeszéd helyi önkormányzati képviselője is. Erőss Gábor állítólag lekurvázta Dopeman egyik emberét, mire azok megrugdosták. Erőss szerint ez nem igaz, szerinte őt szidták „kocsmai stílusban”.

A balliberális pártmédia egyelőre cenzúrázza a történteket. Ami történt, azonban nem különleges: az MSZP emberei a fütyülős Juhász Péter rendezvényeit is rendre kifütyülik, megzavarják. Az Együtt drogos bűnözője nem örül ennek: kifogásolta, hogy az MSZP-sek ugyanolyan mélyre süllyedtek, mint ők.

(tovább…)

Államfőt választanak – az emberek többsége Ádert támogatja

2017. március 13. hétfő

MTI, Magyar Idők

Jobboldaliak és a baloldaliak is megbíznak benne

Az Országgyűlés hétfőn választja meg Magyarország köztársasági elnökét a következő öt évre. A Fidesz–KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelölte a tisztségre. Az ellenzék – a Jobbik kivételével – Majtényi László volt ombudsmant, Soros György emberét támogatja. A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt.

A Nézőpont elemzésében azt írja, az Áder Jánost államfőként megnevezni tudó magyarok (a teljes felnőtt népesség 56 százaléka) csaknem háromnegyede (73 százalék) elégedett a köztársasági elnök munkájával.  Ezen a bázison még az őt ismerő Jobbik-szimpatizánsok 78, az MSZP-szimpatizánsok 65 és a Demokratikus Koalíció (DK)-szimpatizánsok 42 százaléka is így vélekedik.

(tovább…)

67% szavazna át a baloldalon a Momentumra

2017. március 7. kedd

Csepel.info

67-szavazna-at-a-baloldalon-a-momentumra

Zsebre tehetik a többi baloldali pártot

A Klubrádió hallgatóinak 67%-a felelt igennel arra a kérdésre, hogy szavaznának-e a párttá alakult Momentum Mozgalomra a jövő évi választásokon. A közvélemény-kutatók a jobboldalon ugyanakkor nem láttak az elmúlt hónapokban átrendeződést a Momentum javára – értesült a Csepel.info.

Úgy tűnik, hogy a jobbközép pártszerveződésnek kitalált Momentum Mozgalom nem a jobboldalról, sokkal inkább a többi baloldali párttól venne el szavazókat. A mozgalom felvállaltan pártpolitikai céllal támadta meg Magyarország olimpiai pályázatát, melyet végül sikerült meghiúsítani. A pártszerveződés pénzelése oknyomozó újságírók szerint Haris Éva ex-MSZP-s politikushoz kötődik, az ifjú politikusok egyik tanácsadóját Lendvai Ildikónak hívják, és tagjai között is feltűnően sok MSZP-s politikus gyermeke tűnt fel. (tovább…)

Elmaradt a találkozó: Szabó Szabolcs Szombathelyig futott

2017. február 25. szombat

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Hívei szerint az összefogás mellé kellene állnia, nem pedig színes szappanbuborékokat eregetni

Elmaradt Botka László és Szabó Szabolcs péntekre tervezett találkozója, miután Szabó egészen Szombathelyig menekült, nehogy összefusson és beszélnie kelljen az MSZP politikusával. Gyanítható legalábbis, hogy Szabó Szabolcs adott kosarat a miniszterelnöki babérokkal kacérkodó szegedi polgármesternek. Botka álma a Gyurcsány és DK nélküli összefogásról így egyelőre a látóhatáron sincs. A legabszurdabb, hogy ezt éppen azok akadályozzák, akik 2014-ben Gyurcsány és DK nélküli összefogást követeltek.

A mai napot Szombathelyen töltöttem, ahol a vidéki színházak helyzetéről tájékozódtam.” – írta Facebook oldalára Szabó Szabolcs, aki kamunak nevezte a Botka László és közte péntekre tervezett találkozó hírét. Lapunk MSZP-s informátora azonban még nem tévedett. Így valószínűbb, hogy Szabó konzultált az Együtt vezetésével, és kikosarazták az összefogásról tárgyalni akaró Botka Lászlót. Ezért egyelőre nincs semmilyen párbeszéd, nemhogy a Fidesz-KDNP leváltásának reménye. (tovább…)