‘Választás’ kategória archívum

A Jobbik mögé állt Csepelen az MSZP és a DK

2017. október 20. péntek

Suttogó propagandában és a Facebookon kampányol a baloldal a jobbikos jelölt mellett

Csepel.info

Horváth Szenteczky Szabó 01

Mindenki mindenkit fúr, de a legfontosabb most a középen álló Szabó Szabolcs megbuktatása

Csepel-Soroksár országgyűlési körzete Magyarország legerősebb balliberális fellegvárai közé tartozik. Itt nyerni a Fidesznek olyan, mint Debrecenben az MSZP-nek. Lapunk információi szerint ennek ellenére a Fidesz és a Jobbik jelöltje között dől majd el, hogy ki nyeri a 2018-as választást.

Az ok egyszerű. Az MSZP és a DK sem számol országos győzelemmel. Már a 2022-es választásokra figyelnek. Ha az Együtt politikusa nyerne tavasszal Csepelen, négy év múlva is ő lenne a jelölt: márpedig ezt nem akarja az MSZP és a DK, ezért kampányolnak titokban a jobbikos jelöltnek. (tovább…)

Számlát kapott a Jobbik

2017. október 19. csütörtök

Csepel.info

Lapunk többször is beszámolt arról, hogy Berecki Miklós, a Jobbik hivatalosan Békéscsabán lakó politikusa és csapata végigszemetelték Csepel központját. Bár volt alkalom, hogy valamennyit letakarítottak a matricáikból, a héten már a HÉV szerelvényeit is teleragasztották.

Borbély Lénárd polgármester csütörtökön este Facebook oldalán tette közzé az újabb fényképeket arról, hogyan szemetelte össze Bereczki kampánycsapata a Szent Imre tér kandelábereit. A polgármester ugyanakkor bemutatta a számlát is, amelyet az ifjú politikusok kapnak azért, mert megint másoknak kellett rendet tenni utánuk. (tovább…)

Most a csepeli HÉV-et barmolták össze a jobbikosok

2017. október 19. csütörtök

Csepel.info

Még nem kapták rajta igazmondáson

Legutóbb a csepeli belvárost, most a HÉV szerelvényeit ragasztották tele matricákkal a békéscsabai Bereczki Miklós jobbikos politikus aktivistái – értesült a Csepel.info.

Berecki Miklós nem véletlenül kapta a “Kamubáró” becenevet. Bármit tett eddig Csepelen vagy Soroksáron, mindig kiderült, hogy fele sem – vagy éppen az ellenkezője – volt az igaz. (tovább…)

Závecz: az elkényelmesedés okozhatja a Fidesz bukását

2017. október 17. kedd

Csepel.info, Népszava, HVG

Fotó: Népszava

Hiába van töketlenség és vannak alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb jelöltek a balliberális pártoknál. Hiába az egymás fúrása és a kormányzásra való teljes alkalmatlanság. A baloldal így is nyerhet, a Fidesz így is elbukhatja a választásokat – lelkesíti olvasóit Závecz Tibor balliberális közvélemény-kutató szakember a Népszavának adott interjújában.

Volt már hasonló helyzet, méghozzá 2002-ben. Akkor több százezer fideszes szavazó maradt otthon a győzelem biztos tudatában. Egy kirakatemberrel, Medgyessy Péterrel nyert a baloldal, akivel 100 nap alatt annyi kárt okoztak, hogy azt tíz évbe telt valamelyest kijavítani. Most ugyanilyen kirakatembert keresnek a balliberális pártok. A Népszavában megjelent interjú összegzését az alábbiakban a HVG tolmácsolásában olvashatják: (tovább…)

Lázas helyezkedés: ki söpri be az MSZP-ben csalódottak voksát?

2017. október 14. szombat

Hetek, ATV

Botka László bukása óta lázas helyezkedés indult meg az ellenzéki oldalon – a tét nagyjából így foglalható össze: ki söpri be a nemhogy fénykorához, de 2014-hez képest is folyamatosan zsugorodó MSZP-ben csalódott baloldali választókat? A Hetek cikke.

A Hetek úgy tudja, a Botka-stáb hónapokkal ezelőtt azzal számolt, hogy egy markáns, erőt mutató és populista programmal fellépő jelölt nélkül az MSZP még azt az általuk 800 ezer és 1 millió közöttinek feltételezett támogatói bázist is elveszítheti, akik 2014-ig kitartottak az utódpárt mellett. Ráadásul ebben a ciklusban azzal is reális veszélyként számoltak az MSZP-ben, hogy az egykori és 2014-es MSZP-szavazók akár jelentős tömege szemében is reális alternatíva lehet a Jobbik akár 2018-ban, már amennyiben az MSZP-nek nem sikerül megőriznie a legnagyobb ellenzéki párt szerepét. (tovább…)

Befejezte a takarítást a jobbikos politikus

2017. október 6. péntek

Csepel.info

Szépített Bereczki Miklós, a Jobbik csepeli-soroksári képviselőjelöltje. A soroksári politikus leszedte a csepeli városközpontot elrondító matricáit és plakátjait – értesült a Csepel.info.

A jobbikos politikus egyszeri takarítási akciót hirdetett még múlt hét szombatra, ám – ahogy beszámoltunk róla – nagyobb területen szemetelte utána össze a plakátjaival és matricáival a csepeli belvárost, mint amekkorán takarított. (tovább…)

A baloldali szavazókhoz szól Vona – szerinte már csak a Jobbikban bízhatnak

2017. október 6. péntek

Csepel.info, Facebook

Gyurcsány Ferenc mellett Vona Gábor is megpróbálja kihasználni az MSZP összeomlását. Az elmúlt két évben baloldalra állt Jobbik elnöke Facebook oldalán szólította meg azokat a baloldali szavazókat, akik mindenképpen kormányváltást szeretnének. Vona szerint most ő a baloldal reménysége.

Tagadhatatlan, hogy Csepelen is a pozícióharc jellemzi a baloldali pártokat. Szenteczky János MSZP-s pártelnök már 2014-ben Horváth Gyula DK-elnök vereségét ünnepelte, de most ismét hátba szúrta a Gyurcsány-párti politikust. Szabó Szabolcs támogatását Szenteczky és az MSZP elnöksége különböző pozíciók átengedéséhez kötötte. A párt közleményéből kiderül az is, hogy Szabó kerüli a szocialistákat, leülni sem hajlandó velük tárgyalni. Az Együtt politikusának újraválasztási esélyein a gőgös viselkedése mellett szintén sokat ront, hogy tömegesen költöztetne be olyan illegális bevándorlókat, akik még a nevüket sem hajlandók elárulni. De vajon hajlandóak lennének-e a csepeli MSZP-sek és baloldaliak inkább a Jobbik jelöltjére szavazni, mint ahogy az Ózdon történt? Ez bizony nagy kérdés. Az alábbiakban mindenesetre Vona Gábor levelét olvashatják, amihez hasonló még nem volt az elmúlt 27 évben Magyarországon. (tovább…)

Még mindig Szelényi Zsuzsannával kampányol az Együtt

2017. október 5. csütörtök

Csepel.info

Októberben is a júniusban kilépett Szelényivel kampányolnak

Az elmúlt napokban szórták ki az Együtt aktivistái a párt legújabb kampányanyagát az IKEA-tól lenyúlt kampányfüzettel és Szabó Szabolcs választási újságával. Utóbbiban a politikus Szelényi Zsuzsannával reklámozza magát. Úgy tűnik picit sem zavarja, hogy Szelényi nyár elején kilépett a pártból.

Ehhez képest Szelényinek pont abból az agresszív, csúsztatós-kamuzós stílusból lett elege, amit Juhász Ferenc mellett Szabó is képvisel az Együttben.
(tovább…)

Gyurcsány úgy próbálta megalázni Botkát, hogy Orbánhoz hasonlította őt

2017. október 3. kedd

Pesti Srácok

Gyurcsány Ferenc megpróbálta a saját világképe szerinti legnegatívabb hasonlattal illetni Botka Lászlót: Orbán Viktorhoz hasonlította őt hétfőn a Hír TV-ben. Ám megengedően azt azért hozzátette, nem vonja kétségbe Botka „demokratikus elköteleződését”.

Molnár Gyula ugyanezen a csatornán arról beszélt: az MSZP-t és Botkát „meghekkelték”, ám nem akarja kinyomozni, hogy kik, mert szerinte ennek már nincs jelentősége. Molnár a Mediánt is okolta Botka visszalépéséért mondván: túlságosan alul mérte a pártot. Ujhelyi István az ATV-ben előadta: az ellenzék bénázásáról nem az atomjaira hullott, egymás torkát marcangoló ellenzék tehet, hanem a Fidesz, amely beépített közéjük embereket, és Putyin stratégiáját követi. (Ez lenne a Putyin-terv?) (tovább…)

Rendkívüli hír: Botka lemondott

2017. október 2. hétfő

Pesti Srácok

botka-csepelen

Ma lemondtam az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről” – írja az Index Botka László egy körlevélére hivatkozva.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke délelőtt tízre hirdetett rendkívüli sajtótájékoztatót. (tovább…)