‘Választás’ kategória archívum

Ülésezett a képviselő-testület – Leszavazták a költségvetést

2024. február 28. szerda

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP négy politikusa a DK-MSZP-Momentum hat képviselőjét segítve levették napirendről Csepel költségvetését. A döntés miatt többek között 1700 önkormányzati munkavállaló nem kapja meg a béremelését március elsejétől, ahogy a közelmúltban bevezetett egynapos sebészet, az orvosi ügyelet és a szakorvosi rendelő, a nyugdíjas klub, a segélyezés és a strand működtetése is.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a képviselő-testület nevében köszöntötte azokat a csepelieket, akik öregbítették kerületünk hírnevét. Díjazásban részesült Vígh Krisztina, a Szárcsa Általános Iskola intézményvezetője valamint Meggyes Rita és Vizsoli Mária testnevelők; Keppel Gyula, a Weiss Manfréd Szakképző iskola magyartanára és a Mansfeld Péter Kortárs Képzőművészeti Galéria vezetője; Buday Balázs, a Strandröplabdázásért Sportegyesület vezetője, Soós Izsák edző, valamint Hajós Artúr, Stréli Bence, Vasvári Zsófi, Kun Stefánia,Tari Bence, Veress Ákos, Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas strandröplabdázók. (tovább…)

Lassan elfogy Németh Szilárd mögött a Fidesz

2024. február 23. péntek

Csepel.info

Az önkéntesek öthatoda, a tagok háromnegyede, a frakció több mint fele tűnt el egyetlen év alatt Németh Szilárd mögül. A csepeliek túlnyomó része vállalhatatlannak tartja a Fidesz közpénz-éhes alelnökét: nem meglepő, hogy 2002 óta nem volt olyan mélyen a kormánypárt megítélése Csepelen, mint most – értesült a Csepel.info.

Dudás Zoltánt, Németh Szilárd Budán élő titkárát választotta a csepeli Fidesz a polgármester-jelöltjének – derül ki a rezsibiztos csütörtöki Facebook-bejegyzéséből. A legtöbb, amit el tudnak vele érni, hogy a jelenlegi jobboldali, ex-fideszes polgármestert a DK-MSZP-Momentum le tudja váltani. Árulkodó, hogy a fideszes képviselő-jelöltek sincsenek meg: információink szerint újabb két ember lépett vissza a jelöltségtől. Így a tagság csütörtökön a kompenzációs listáról nem tudott szavazni. A rezsibiztos által megosztott képen – a fotóson kívül – ott van a Fidesz csepeli szervezetének összes megmaradt tagja, aki még önként vagy kényszerből őt támogatja.  (tovább…)

Németh Szilárd a titkárát indítaná polgármester-jelöltnek

2024. január 30. kedd

Csepel.info

Budai jelölt (Németh Szilárd mellett) is ringbe szállhat a csepeli polgármesteri címért – de vajon miért?

Budán, a II. kerületben lakó Dudás Zoltán, Németh Szilárd titkára lehet a Fidesz polgármester-jelöltje Csepelen – értesült a Csepel.info. Mivel Borbély Lénárd polgármester kimondottan népszerű, a szavazatok megosztásával Németh egyben megpróbálja átadni Csepelt a baloldalnak. Erre utal, hogy a rezsibiztos az elmúlt hetekben a polgármester lejáratása mellett a csepeli DK-MSZP-Momentum újságát és az egyik ellenzéki politikust reklámozta.

Németh Szilárd képviselőjelöltjeinek fele a politikus birkózó alapítványánál dolgozik a beosztottjaként. A titkári, titkárnői munkát végzők mellett van köztük biztonsági őr, edző és más beosztásban dolgozó is. A jelöltek másik fele korábbi képviselő. Utóbbiak információink szerint nem kapnak befutó helyet a kompenzációs listán, mert a rezsibiztos csak olyanokban bízik, akik egzisztenciálisan függnek tőle.

(tovább…)

Csepeli költségvetés: teljesen kikészült a Momentum jelöltje

2024. január 16. kedd

Csepel.info


Dukán András letagadta, kiforgatta a polgármesteri levél tartalmát

Facebook-videóban bírálja Borbély Lénárd polgármestert Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármester-jelöltje azért, mert állítása szerint a polgármester visszautasította a költségvetésről szóló egyeztetéseket. Csakhogy Borbély Lénárd polgármester hétfői levele ennek pont az ellenkezőjéről szól.

A Momentum politikusa a videóban felháborodva számol be arról, hogy a múlt heti követelésére “hosszú ideig” – két munkanapig – nem kapott választ. A felvételen Dukán láthatóan ki van borulva, a kezeivel sem tud mit kezdeni, csak csapkod velük amikor kétségbeesve elpanaszolja: Borbély Lénárd polgármester kerek perec visszautasította a követelésüket, és elzárkózik az egyeztetésektől. (tovább…)

Németh Szilárd most már nyíltan az ellenzékkel kampányol

2024. január 15. hétfő

24.hu, Csepel.info

Szintet lépett a fideszes belháború Csepelen, Németh Szilárd nyíltan egykori szövetségese, a Fideszből kiszorított Borbély Lénárd csepeli polgármester ellen kampányol. A Fidesz alelnöke a csepeli kátyúhelyzettel ekézte a polgármestert, aki tavalyi kizárásáig közel húsz éven át politizált a Fideszben – írja a 24.hu.

A Fidesz alelnöke már 2019-ben meg akarta buktatni a csepeli polgármestert. Ebben kért segítséget Ábel Attila alpolgármestertől, de öt olyan önkormányzati fejlesztés is leállt, amelyek a választás előtt kiemelkedően fontosak voltak. A Csepel.info információi szerint mindegyik projekt leállása összeköthető Németh Szilárddal. A rezsibiztos 2019 után azt követelte Borbély Lénárd polgármestertől és alpolgármestereitől, hogy adják át, illetve adják el az alapítványainak a csepeli önkormányzat számos fontos vagyontárgyát. Amikor a vagyonlenyúlásra nem voltak hajlandóak, kizáratta őket a Fideszből. A csepeli Fidesz frakció ezzel egy időben több mint harmincszor szavazott együtt a csepeli DK-MSZP-Momentum frakciókkal a polgármester ellen, mostanra pedig Németh Szilárd is nyíltan beállt a kampányban az ellenzéki pártok mellé: a Fidesznek még jelöltjei sincsenek. (tovább…)

Elmaradt a karácsony a csepeli pártoknál: mind a polgármestert gányolták

2023. december 28. csütörtök

Csepel.info

December 25-én, karácsonykor, a déli harangszó előtt fél órával tették fel a fideszes oldalra a polgármestert hazugságokkal vádoló cikket, amit jelenleg is hirdetnek

Csepel különleges: itt a Fidesz együtt szavaz a DK-MSZP-Momentum formációval – akik összenőttek a Fidesszel. Ráadásul ünnep helyett karácsonykor is együtt gyalázták a polgármestert.

Újdonságot Dukán András, a Momentum polgármester-jelöltje tud felmutatni, aki – nagyon úgy tűnik – a momentumos kampánypénzből suttyomban saját vállalkozását is reklámozza. (tovább…)

Borbély Lénárd a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson

2023. december 6. szerda

Csepel.hu

Hivatalosan is bejelentette indulását a jövő évi önkormányzati választásokon Csepel polgármestere, Borbély Lénárd. A polgármester december 5-ei sajtótájékoztatón mutatta be azokat az egyéni képviselőjelölteket, akikkel együtt vág neki a 2024-es választásnak.

Borbély Lénárd pártfüggetlenként indul, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben. (tovább…)

HVG: Csepelen Németh Szilárd hozhatja el az ellenzék győzelmét

2023. december 4. hétfő

HVG, Csepel.info

Csak a zöld az igen szavazat: a csepeli Fidesz frakció látványosan együttműködik a DK-val, a Momentummal és az MSZP-vel azért, hogy ellehetetlenítse az önkormányzat működését

A pártok közvélemény-kutatói szerint kimondottan népszerű Borbély Lénárd csepeli polgármester. Emiatt nehéz lesz segítség nélkül leváltani. Ahogy azonban korábban a 444 és a Telex is írt a csepeli helyzetről, Németh Szilárdnak köszönhetően mégsem lehetetlen ez a feladat. “Sok szavazatot elvehet tőle a kormánypárt új jelöltje, így az ellenzék arra számít, hogy nevető harmadikként bemasírozhat. Kérdés, hogy DK-s vagy momentumos jelölt lesz-e az emberük” – fogalmaz a balliberális HVG hetilap elemző cikke. 

A csepeli önkormányzat ülésein több mint harminc alkalommal szavazott együtt a DK-Momentum-MSZP a csepeli Fidesz frakciójával. Jelenleg minden lehetséges módon próbálják ellehetetleníteni a kerület működőképességét. A november 30-i ülésen is ilyen arányban, vagyis DK-Momentum-Fidesz-MSZP-s minősített többséggel utasították el azokat az előterjesztéseket, melyek a költségvetést bevételi oldalról érintették. Azt pedig mindenki tudja, hogy bevételek nélkül kiadások sem lehetségesek. (tovább…)

Németh Szilárdban bízik a DK és a Momentum: ragaszkodnak a polgármester-jelöléshez

2023. november 26. vasárnap

Csepel.info

Most a 444 vette górcső alá az önkormányzati választások esélyeit. Elemzésük szerint csak a Németh Szilárd által indított belháború miatt van esély ellenzéki győzelemre Csepelen. Viszont emiatt a DK és a Momentum is ragaszkodik a könnyebben megszerezhető hatalomhoz. 

Németh tavaly oszlattatta fel a csepeli Fideszt, hogy kizárhassa az önkormányzati vagyont védő polgármestert és alpolgármestereit. Egyelőre azonban nem talált olyan polgármester-jelöltet, aki felvállalná Csepel vagyonának átadását, és a Kis-Duna-part eladását. A csepeli ellenzéket sem csak a DK-Momentum csata húzza szét. Kál Károly, a DK korábbi csepeli alelnöke is bejelentette az indulását a polgármesteri székért, és hasonló történhet a korábban szövetséges Jobbik vagy a Nép Pártján szervezetétől is. (tovább…)

DK-s ígéret: a Momentummal közösen szüntetik meg a szociális akciókat és a kerület szebbé tételét

2023. november 9. csütörtök

Csepel.info

Együtt, összefogva indul a csepeli ellenzék – jelentette ki Paál Géza DK-s polgármester-jelölt. Ezt Dukán András Ferenc momentumos polgármester-jelölt is megerősítette. Ha azonban a hantamétert nézzük, Dukán máris nyert. Ő ugyanis a Facebook-oldalán azt hirdeti, hogy egész Csepel polgármester-jelöltje, vagyis a Fidesztől a DK-n keresztül a civilekig és a jelenlegi polgármesterig mindenki őt támogatja.

A balliberális ellenzék csepeli programja – ha létezik ilyen egyáltalán –  legfeljebb egy-egy képviselő kiszólásából és az elmúlt évek kijelentéseiből ismerhető meg. Várkonyi András DK-s politikus az egyik csepeli csoportban viszont megszellőztette: győzelmük esetén megszüntetik a kerület szebbé tételét segítő összes fejlesztést, és véget vetnek az elmúlt 13 évben bevezetett szociális akcióknak is.    (tovább…)