‘Választás’ kategória archívum

Pál Éva: Nem barátkozunk a kapitalizmussal, miként azt az összes többi párt teszi

2021. március 30. kedd

Munkások Újsága

Kende Péter műsorvezető elsőként a Neoton zenekar egykori frontemberét kérdezte választási indulásáról. Pál Éva elmondta, hogy Székely Sándorral az ISZOMM országgyűlési képviselőjével már régóta van aktív és jó kapcsolata, a politikus hitelessége nagyban segítette őt a párt melletti elköteleződésben. 

Szanyi Tibor arra a kérdésre, hogy az ISZOMM feltűnése a közvéleménykutatási eredményekben számára mit jelent, azt válaszolta, hogy minden párt a jelöltjein keresztül válik láthatóvá, olyan embereken keresztül, mint Pál Éva, aki Csepelen indul. (tovább…)

Parizerpolitika: Jakab Péter lett a legnépszerűbb az ellenzéki szavazók között

2021. március 22. hétfő

Vona most úgy gondolja, nem lesz kormányváltás

Mandiner

A külsőséget, látszatot értékelik az ellenzéki szavazók

Bejött a parizerkampány a havi 2,4 milliót kereső Jobbik-elnöknek. Dobrev a második, Karácsonynak és Fekete-Győrnek csak a harmadik hely jutott.

A balliberális pártokhoz kötődő Závecz Research egy nem nyilvános kutatása alapján a Jobbik pártelnöke, Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt az ellenzéki térfélen – írta meg a Telex. A március 1-11. között végzett kutatásban arra a kérdése, hogy

(tovább…)

Párttá alakul a Polgári Válasz – már van jelöltjük Csepel-Soroksáron

2021. március 4. csütörtök

Pesti Srácok

Jobbikból kilépett önkormányzati képviselők: a csapatból Staudt Csaba soroksári képviselő később momentumos lett

Ahogy arról lapunk a csepeli-soroksári vonatkozása miatt beszámolt, önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra a Polgári Válasz. A párt saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket állít – közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő csütörtökön.

Információink szerint Kovács Dávid Attila, aki Bencsik János titkára és a Jobbik színeiben vett részt az ellenzéki összefogásban, majd független képviselő lett, ennek a pártnak lesz a jelöltje. Így ő az első olyan országgyűlési képviselőjelölt Csepel-Soroksáron, akit név szerint lehet ismerni. A balliberális-jobbikos oldalon előválasztás lesz, ott eddig Komjáthi Imre (MSZP), Paál Géza (DK) és Szabó Szabolcs (pillanatnyilag Momentum) jelentkeztek be. A többi párt jelöltjeinek személyét még nem ismerjük. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikke olvasható. (tovább…)

Gagyifesztivál lesz a csepeli ballib előválasztás

2021. március 2. kedd

24.hu, Csepel.info

Az MSZP üdvöskéje eddig Bangóné volt

Eddig Komjáthi Imre, a milliomosokból álló MSZP-s éhségmenet rongyrázója, Paál Géza, Gyurcsány házitestőre valamint a csepeli-soroksári fejlesztéseket és a járványellenes intézkedéseket ellenző, de hetvenmillió forint járandóságot azért felvevő, momentán momentumos Szabó Szabolcs jelentkeztek a csepeli-soroksári “előválasztásra”.

Azon kívül, hogy a nem túl meggyőző felhozatalból valamelyiküket kiválasztják majd, Kovács Dávid Attila személye tűnik biztosnak az országgyűlési képviselő-jelöltek közül. Ő a Polgári Válasz nevű, Jobbikból kiszakadt mozgalom jelöltje lesz. Várható még a Szanyi Tiborhoz köthető ISZOMM nevű új pártból jelölt, és nem kizárt, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt valamint a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület is indít jelölteket. Ők – és akik még befutnak – fognak megküzdeni a Fidesz-KDNP jelöltjével, akinek a személye hivatalosan még szintén nem ismert. Az alábbiakban a 24.hu cikke olvasható Komjáthi Imre indulásáról, és a “vörös Csepelről”. (tovább…)

A TIME magazin büszke arra, hogy csalással nyert Biden

2021. február 9. kedd

Mandiner, Time

„Megmentette” az amerikai elnökválasztást egy balos aktivistákból, tech óriáscégekből, vállalatvezetőkből, választási gurukból és szakszervezetisekből álló „összeesküvés” a Time magazin szerint.

A patinás lap nagyszabású riportban számol be büszkén arról, hogy az amerikai baloldali-liberális erők miként avatkoztak be a kampányba és a választás lebonyolításába – a szerintük megfelelő fejlemények biztosítása érdekében. A Mandiner lefordította a cikket – kommentár nélkül. (tovább…)

Legalább öt országgyűlési képviselőjelölt lesz Csepelen

2021. január 25. hétfő

Csepel.info

Gyurcsány is bedobhat még valakit a játékba

A Fidesz, az összefogásban maradó pártok, az MSZP-ből kiszakadt és Szanyi Tiborhoz köthető ISZOMM nevű új párt, a Polgári Válasz nevű, Jobbikból kiszakadt mozgalom, a szintén a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk szinte biztosan indulnak, de a Buckai Szövetség Egyesület Csepeli Szervezete is indíthat jelöltet Csepelen a 2022-es országgyűlési választásokon – értesült a Csepel.info.

A képviselő-jelöltek közül információink szerint Kovács Dávid Attila személye már biztos. Ő el is kezdte a kampányát, ami egyelőre a Facebookra korlátozódik. Szabó Szabolcs is indulni akar, és szeretné elérni, hogy komolyabb előválasztás se befolyásolhassa a pozícióját. A többi párt jelöltjei még nem jelentkeztek be. Mivel azonban Csepel-Soroksáron Szabó Szabolcs a kihívó, személye és helyezkedése különösen érdekes.  (tovább…)

Bárkiből lehet országgyűlési jelölt Szanyi pártjában

2021. január 11. hétfő

Mandiner

„Benned van a szocializmus?” – ezzel a szlogennel a Facebookon toboroz jelölteket az ellenzéki előválasztásra az Igen Szolidaritás (ISZOMM).

A radikális baloldali szervezet hirdetése szerint nagyon egyszerű a jelentkezés, mindössze ezt a Google-kérdőívet kell kitölteni hozzá, amelyben a személyes adatok (név, cím, telefonszám, email-cím, születési dátum) mellett programjuk elfogadását kérik.

(tovább…)

Ki itt az erőszakos? – az ellenzék megfeledkezett magáról

2021. január 9. szombat

Mandiner, Origo

Amikor a magyarországi ellenzék elfoglalta az Országgyűlés elnöki pulpitusát, és üvöltözve, sípolva, sikoltozva és szirénázva akadályozták az ülést

A baloldal Trumphoz és a washingtoni Capitoliumba betörő tüntetőkhöz hasonlítja Orbán Viktort és a jobboldal híveit, mondván: erőszakosak, nem tudják elviselni a vereséget. Megnéztük, hogy állnak ezzel az ellenzéki politikusok.

A csütörtöki washingtoni eseményeket követően, amelyek során a Trump-párti tüntetők egy része, meg antifasiszták és legalább egy BLM-aktivista (!) betörtek a Capitolium épületébe, a magyar ellenzéki politikusok elkezdték teljes erővel hirdetni legújabb narratívájukat. Eszerint Trump nem tudja elfogadni a vereséget, és erőszakhoz vezető társadalmi válságba taszítja Amerikát, pontosan úgy, ahogy Orbán Viktor és hívei teszik Magyarországgal. (tovább…)

Újabb MSZP-s videó: törvényt sértett Bangóné és a HVG

2021. január 6. szerda

Csepel.info, HVG

Bangóné és Takács Krisztián az eset után a Fidesz irodájánál

Kénytelen volt helyreigazítást közzétenni a HVG, miután a bíróság is megállapította, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóval és Takács Krisztiánnal közösen törvényt sértettek, amikor a politikusok videóját közzétették – derül ki a lap egyik gondosan eldugott cikkéből.

A személyiségi jogok és a törvények állítólagosan nagy barátainak a helyreigazításhoz 15 hónap és egy bírósági ítélet kellett. (tovább…)

Pál Éva indul a 2022-es országgyűlési választásokon: ezért döntött a politika mellett a Neoton Família egykori csillaga

2020. december 9. szerda

Blikk, Csepel.info

Pál Éva egy időben a Csepeli Piacon is dolgozott

Legendás énekesnőt igazolt Szanyi Tibor (64) pártja – írja a Blikk. Pál Éva (68), a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon.

A Csepel.info információi szerint Szabó Szabolcs támogatottsága Csepelen és Soroksáron gyakorlatilag elhanyagolható, csak akkor szavaznának rá, ha ő lenne ismét az egyetlen választási lehetőség az ellenzéki oldalon. Bár az egy jelöltre szavazás tekintetében az ellenzéki pártok szavazói egyelőre egységesek, Szabó pozícióját szinte bármelyik ismertebb ellenzéki át tudná venni. Kivétel ez alól a Szenteczky által támogatott Bangóné Borbély Ildikó, őt ugyanis még Szabónál is kevesebben tartják alkalmasnak a közös jelöltségre. Az alábbiakban a Blikk cikke olvasható.

(tovább…)