‘Választás’ kategória archívum

70 százalékos áremelés: vezetőként is bemutatkozott az ellenzéki polgármester-jelölt

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.info

Ha lesz Csepelen ellenzéki összefogás, várhatóan Paál Géza, a DK csepeli polgármester-jelöltje lesz a közös jelölt a 2024-es önkormányzati választáson. Azt már tudjuk, hogy politikusként miket mond, mit hirdet. Például tiltakozik az infláció és az áremelések ellen. De egy politikusnál ugyanolyan fontos, hogy mit tesz közben. Neki ezt egy 70 százalékos piaci áremeléssel sikerült bemutatnia. Elég lesz? 

Paál Géza eleinte Gyurcsány Ferenc alkalmi testőre volt, de pár éve a csepeli pártszervezetben is átvette a vezetést. Miközben Budapestet letarolta az ellenzék 2019-ben, neki egyéni jelöltként és csapatban is bukást hozott a választás a “vörös Csepelen”. Ráadásul a momentumos Dukán Andrással ellentétben – utóbbi havi 600 ezer forintot szakít listás képviselőként – Paálnak bizottsági hely sem jutott a csepeli önkormányzatban. Karácsony Gergely mentette meg: neki köszönhetően a fővárosi önkormányzatban vigasztalódik, ahol viszont egyből felelős döntési pozíciót kapott. Mivel a fővárosban az ellenzék van többségben, Paál úr meg is villantotta vezetői képességeit, méghozzá egy 70 százalékos áremeléssel. Erről a Metropol számolt be a minap. (tovább…)

Németh Szilárd a csepeli alpolgármester balesetével és bicegésével viccelődik

2023. augusztus 30. szerda

Csepel.info

“Ábel Attila hazug is, sánta is, meg a kutyám is” – fogalmaz a Németh Szilárdhoz köthető Facebook oldal, miután térdszalag-szakadása volt a csepeli alpolgármesternek. A gúnyolódásra használt kép augusztus 20-án, a Himnusz éneklésekor készült. Nem sokkal előtte azon viccelődnek, hogy a polgármester segített a balesete után az alpolgármestert kórházba szállítani.

Információink szerint az érintett Facebook oldalak közvetlenül Németh Szilárdhoz köthetők. Sőt: a “vicceket” ő találja ki, szövegüket maga írja. Ábel Attila alpolgármester augusztus 14-én számolt be a balesetéről és arról, hogy térdszalag-szakadása után a polgármester a hátán cipelve segített neki eljutni egy autóig, amivel ki tudták menekíteni, és kórházba tudták szállítani.  (tovább…)

A momentumos polgármester-jelölt kicsit se nézi hülyének támogatóit

2023. augusztus 22. kedd

Csepel.info

Szerényen ő mindenki jelöltje

A havi 600 ezres tiszteletdíjat, vállalkozóként pedig évi 80 milliós bevételt zsebre vágó Dukán András azzal vagánykodik, hogy 77 ezres tanári fizetését nem veszi fel.

A Momentum csepeli polgármester-jelöltje, aki az összes többi párt beleegyezése nélkül máris kikiáltotta magát “Csepel polgármester-jelöltjének”, fizetett hirdetésben polírozza magát, mint a tanárokért folyó küzdelem mártírja – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Arcpirító hazugságokkal kampányol a Momentum csepeli polgármester-jelöltje

2023. augusztus 9. szerda

Csepel.info

Dukán András 2019-ben egy befutó listahelyért cserében segített lecserélni az ellenzéki összefogás győzelemre esélyes polgármester-jelöltjét egy teljesen ismeretlenre és esélytelenre. Ő listáról bejutott, az ellenzéki polgármester-jelölt csúnyán megbukott.

Dukán András, a Momentum csepeli politikusa internetes hirdetésekben támadja Borbély Lénárd polgármestert. Ebben önmagában nem lehet kivetnivaló, hiszen ellenzéki politikus. Ám a polgármester-jelölt azt állítja, hogy Csepel polgármestere semmit nem tett a gyár területén bezárásra kerülő családi munkásszálló lakóiért: ennek pedig pont, hogy az ellenkezője igaz.

Sajnálatos módon csak Borbély Lénárd állt ki a szálló lakói mellett, miközben Karácsony Gergely főpolgármester az ígérgetésen és szájkaratén kívül semmit nem tett, a Momentum, DK és MSZP helyi szervezetei pedig a július 31-i csepeli testületi ülésig minden eszközzel akadályozták a lakók megsegítését. (tovább…)

Csepel nem vált: ezt ígérte cserében a főváros

2023. július 13. csütörtök

Csepel.info

1993. szeptember 25-én Csepel népe szavazott: a gerincút és a kerékpárút megépítéséért, a szennyvíztisztító áthelyezéséért és a HÉV felújításáért cserében nem szakadt el Budapesttől. Demszky Gábor főpolgármester személyesen vállalta ezeket a fejlesztéseket, a gerincút megépítését például 1996-ra. 

Sokan mondják ma is: ha Csepel akkor a külön utat választja és önálló várossá válik, sokkal jobban járunk. Nem tudjuk, mert nincs válasz a “mi lett volna ha…” kérdésekre. De az egészen biztos, hogy Demszky ígéreteiért cserében nem volt érdemes a főváros peremén maradnunk. Hiszen egyet sem tartott be, holott 17 éve  volt még a teljesítésre. Ám nem elég, hogy semmit nem tartott be: 2010-ig, leköszönéséig látványosan büntette Csepelt a főpolgármester. (tovább…)

Németh Szilárd lehet a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje

2023. július 4. kedd

Csepel.info

Vagy Németh, vagy egy neki alárendelt sportoló lehet a Fidesz 2024-es csepeli jelöltje (fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Információink szerint Németh Szilárd az elmúlt hónapokban azért lobbizott, hogy ismét ő legyen a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje. Amennyiben nem képes ezt keresztül vinni – a Fideszben tudják, hogy veszítene -, egy sztársportoló lehet a polgármesterjelölt. Birkózók és tőle függőségi viszonyban élők előnyben.

Miközben szervezeten belül is lebegtetik a fideszes polgármesterjelölt személyét, a közelmúltban feloszlatott, majd jóval kisebb létszámmal újraalakított csepeli Fidesz és az önkormányzati frakció sincs jó bőrben. Információink szerint a polgármesterjelölt mellett több egyéni képviselőjelölt is hiányzik, a meglévők közül pedig akadnak, akik meghasonlottak az elmúlt évek belháborúi miatt. Úgy tudjuk, sokakat számon kértek a választóik, miért nem a csepeliek érdekeit képviselik Németh Szilárd egyéni ambíciói és vagyonosodása helyett. Németh célja azonban 2018 óta változatlan: beépíteni a jelenlegi önkormányzati vezetés által védett Kis-Duna-partot, megszerezni az önkormányzat vagyonát, és megbuktatni Borbély Lénárd polgármestert. Bármi áron.  (tovább…)

Gyurcsány Ferenc alkalmi testőre lehet a baloldal csepeli polgármester-jelöltje

2023. június 28. szerda

Csepel.info

Paál Géza, a DK csepeli elnöke és csepeli-soroksári választókerületi elnöke lesz pártja polgármester-jelöltje – jelentette be kedden délután a Demokratikus Koalíció.

Most még úgy tűnik, hogy a korábban Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként vitézkedő politikuson kívül is lesz választék a balliberális oldalon. A Momentum és az MSZP ugyanis már bejelentette jelöltjeit. Lapunk azonban úgy tudja, hogy szinte biztosan Paál lesz a jelölt-befutó. Információink szerint ugyanis a DK a Momentummal és az MSZP-vel nagy vonalakban már megegyezett erről. (tovább…)

Öt polgármester-jelölt már biztosan lesz Csepelen

2023. május 11. csütörtök

Csepel.info

A háttérben az ellenzéket Németh Szilárd is erősíti

A 2014 óta polgármesterként dolgozó Borbély Lénárd (1) után Dukán András (2), a Momentum csepeli politikusa jelezte, hogy polgármester-jelölt kíván lenni. Információink szerint hamarosan Takács Krisztián (3), a csepeli MSZP és Paál Géza (4), a DK-elnöke is be fog jelentkezni a jelöltségért. A DK-ból még a 2019-es közös balliberális polgármester-jelölt Erdősi Éva (5) is hasonló bejelentésre készülhet – ám ő nem biztos induló. Németh Szilárd jelöltje azonban igen (6), de az ő személye még nem ismert.

Borbély Lénárd a Fidesz-KDNP színeiben eddig kétszer nyerte meggyőző fölénnyel a balliberális többségű Csepelen a polgármester-választást. Sikerének oka a számtalan családbarát fejlesztés. Az ellenzék ezeket bírálja ugyan, ám szavazóinak szimpatikus, ezért Borbélyra a baloldalról is sokan átszavaznak. Ez lehet a kiindulópontja annak is, hogy Németh Szilárd most a DK-MSZP-Momentum frakciókkal összefogva próbálja megakadályozni a további fejlesztéseket, és zárójelbe tenni az eddigi eredményeket. Németh Szilárd frakciója és a DK-MSZP-Momentum már húsz alkalommal szavaztak együtt a kerület megbénítása érdekében.  (tovább…)

Csepeli raktárban rohadt a választási csoda-vécépapír

2023. január 23. hétfő

Csepel.info

Egy csepeli raktárban, felhasználatlanul (kitörletlenül) álldogált 347 760 tekercs kormányellenes wc-papír, amit a koalíciós ellenzéki pártok csodafegyverként vetettek volna be saját és szimpatizánsaik ülepén keresztül a mit sem sejtő fideszesek ellen.

Az az Oraculum 2020 Kft. online igényléssel próbálta szétosztani a Kitörölheted.hu honlapon, ami az EzALényeg nevű ellenzéki revolverportált is működteti. A többek közt Orbán-idézetekkel feliratozott toaletpapír kiosztására vélhetően nem maradt az ellenzéki koalíciónak ideje és energiája – derítette ki a szintén ellenzéki Magyar Kétfarkú Kutya Párt. (tovább…)

Borbély Lénárd: Karácsony Gergely Csepelt is bünteti, amin változtatni kell

2022. november 28. hétfő

Hír TV

A Fidesznek külvárosi főpolgármester jelöltje kell, hogy legyen – erről Kubatov Gábor beszélt nemrég. A Fidesz alelnöke Csepel kormánypárti polgármesterére gondolhatott.

Borbély Lénárd híradónknak elmondta: Karácsony Gergely Csepelt is bünteti, amin változtatni kell. Borbély Lénárd szerint a főpolgármester nemcsak Csepelt, de az összes jobboldali vezetésű kerületet háttérbe szorítja. A XXI. kerületi városvezető megerősítette, hogy Karácsony Gergely a covid járvány ideje alatt egyetlen fejlesztési tervet sem osztott meg a főváros jobboldali polgármestereivel. Videó itt.