‘Választás’ kategória archívum

Vizsgázott az ellenzéki összefogás: vesztettek

2017. december 10. vasárnap

888, Csepel.info

valasztas2_uj_fekvo_lead

Időközi választást tartottak vasárnap Solymáron. A teljes parlamenti ellenzék összefogott: a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a PM egyetlen jelöltet támogatott – aki vesztett.

56,8 százalékot kapott Dalos Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje, míg a független Kárpáti Zsuzsa 42,7-et. Futottak még kategóriában sikerül fél százalékot begyűjtenie Pálmai Ferencnek, a Munkáspárt jelöltjének is.

(tovább…)

Viccbaloldal: élő adásban rúgta ki Szigetvári Karácsony Gergelyt

2017. december 8. péntek

ATV, Csepel.info

Az Együtt szerint csütörtökön lezárult egy történet, és nem lesz a párt listáján Karácsony Gergely. Hamarosan új miniszterelnök-jelöltet neveznek. Szabó Szabolcs pártjának abból lett elege, hogy egyes hírek szerint az MSZP is kiállt volna Karácsony mellett, aki így 1% fölé tornázta volna saját és szövetségesei esélyeit a győzelemre. Mivel minden baloldali politikus maga akar miniszterelnök lenni, inkább belenyugodnak abba, ha Orbán marad az. 

Az MSZP is tragikomédiát mutat be a napokban: annak ellenére tárgyalnak Karácsony Gergely miniszterelnöki jelöléséről, hogy éppen Karácsony Gergely volt az egyik, aki nem állt be Botka László miniszterelnök-jelöltsége mögé. Így Karácsonynak aktív szerepe lett Botka és az MSZP bukásában. Karácsony zuglói polgármestersége egyébként a baloldali “összefogás” ékes példája: Zuglóban minden baloldali párt egymást fúrja, meghiúsítják a fejlesztéseket és a helyi MSZP is Karácsonyt támadja. (tovább…)

Karácsony Gergely mögé állhat be az MSZP

2017. december 7. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

A baloldal nagyot veszíthet a zuglói botrányokon

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, a Párbeszéd vár a bejelentésre, a Párbeszéddel együttműködő Együtt viszont nem akar egy listán szerepelni a szocialistákkal.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, az egész csak azon múlik, hogy eldöntse, valóban miniszterelnök akar-e lenni. Egy másik prominens szocialista elmondta a lapnak: nagyon hasonlóan gondolkodnak a Párbeszéddel az ország jövőjéről és a társadalmi igazságtalanságokról. A lehetőségnek különös pikantériát ad az, hogy Karácsony Gergely és a Párbeszéd nem állt be Botka László mögé, így valamilyen szinten ők is hozzájárultak Botka bukásához. (tovább…)

Szabó Szabolcs szerint az LMP-nek is ő a jelöltje

2017. december 7. csütörtök

Az Együtt politikusa máris kinevezte magát a 2018-as választás győztesének

Csepel.info

A Hír TV kimaxolta az Soros-féle összefogást: szerintük már a Jobbiknak is Szabó Szabolcs a jelöltje

Bár múlt hét péntekre ígérték, mégsem jelentették be a 2018-as MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd választási koalíciót, és annak jelöltjeit. Úgy tűnik, jelenleg éles vita van például Kunhalmi Ágnes pozíciójáról. Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa ehhez képest már azt is bejelentette, hogy nem csak az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös jelöltje lesz, de az LMP is őt támogatja majd Csepelen és Soroksáron – értesült a Csepel.info.

Szabó Szabolcs még 2013-ban hozott létre egy egyszemélyes blogot Csepel Hírek néven. A politikus ennek megfelelően többnyire saját magát reklámozza és Németh Szilárdot ekézi mindenféle álhírrel az oldalon. Amivel azonban most rukkolt elő, több mint érdekes. Nem csak azt állítja ugyanis, hogy 2018 tavaszán ő fogja megnyerni a választást, de azt is, hogy az LMP-nek szintén ő lesz a jelöltje. (tovább…)

Kunhalmi Ágnes lesz az összeomló MSZP arca – már jól megy neki a sírás

2017. december 2. szombat

Index, Csepel.info

Láttuk már vihogni, most az MSZP-t siratja a stúdiókban – és ez még csak a kezdet

Jövő évre halasztja a decemberi jelöltállító kongresszusát az MSZP, amely új tárgyalási fordulókra készül Gyurcsány Ferencékkel. A szocialisták meg akarják győzni a DK-t a közös listáról. Jövő héten viszont bemutatja az MSZP a programját, amelynek arca Kunhalmi Ágnes budapesti elnök lesz – írja az Index.

Az MSZP és a DK eredetileg pénteken akarták bejelenteni a balliberális összefogás közös jelöltjeit. A jelek szerint azonban Gyurcsány addig húzta a fojtókötést korábbi pártján, hogy belső vezetői válságot is sikerült kiprovokálnia Kunhalmi Ágnes pozíciójának elvételével.

(tovább…)

Elúszhat az MSZP kongresszusa

2017. november 29. szerda

Népszava, Csepel.info

Pénteken Molnár Gyula kiállhat és bejelentheti: megvan az egyezség a Demokratikus Koalícióval. Az más kérdés, mindez sikernek minősül-e. Az MSZP országos elnökségének hétfő esti ülésén ugyanis úgy tűnt, sokan nem érzik magukénak a megállapodást, és a helyzet olyannyira elmérgesedett, hogy már a december 9-ei kongresszus sem biztos – több forrásuk szerint sem tartják meg – írja a mai Népszava.

Gyurcsány közben még szorosabbra húzta az MSZP nyaka körüli fojtókötést azzal, hogy közölte: nem akar közös listát az MSZP-vel. Mivel a szocialistáknál nincs egyetlen karakteres politikus sem, a DK látványosan el fogja halászni az MSZP-s szavazókat. (tovább…)

Itt a balliberális indulók listája – Csepelen érdekes verseny lehet

2017. november 27. hétfő

ATV, Csepel.info

Az ATV főmunkatársa megszerezte a legfrissebb listát az MSZP–DK megállapodásról az egyéni körzetekben. Molnár Gyula MSZP-elnök ezt a listát vitte hétfőn a szocialisták elnökségi ülésére. Eszerint 55-45 arányban osztják el a 106 körzetet, Budapesten már az Együtt és Párbeszéd is számíthat két körzetre. Horváth Imre helyett Újpesten a DK-s Varju László indulna, az MSZP elnöke, Molnár Gyula pedig a XXII. kerületben.

A nyilvánosságra került lista alapján – amennyiben az Együtt és a Párbeszéd elfogadja az alkut – Csepelen és Soroksáron Szabó Szabolcs, az Együtt jelöltje indulhat a 2018-as tavaszi választáson, mint közös jelölt. De csak névleg. A Csepel.info ugyanis úgy tudja, hogy az Együtt politikusából elege van a helyi MSZP-nek és a DK-nak. Így könnyen lehet, hogy fékezett habzású lesz a kampány a két nagy ellenzéki párt részéről, híveik pedig a háttérben inkább a Jobbik jelöltjét támogatják. (tovább…)

Visszaléphet a jelöltségtől Szabó Szabolcs

2017. november 7. kedd

Csepel.info

Fotó: Szabó Szabolcs Facebbok-oldala

Visszaléphet a csepeli-soroksári képviselő-jelöltségtől Szabó Szabolcs. Az Együtt politikusa Facebook oldalán jelentette ki, hogy számára a személyes ambíciók helyett most már az együttműködés, és ezzel a Fidesz legyőzése jelenti a prioritást – értesült a Csepel.info.

Szabó Szabolcs, aki korábban azzal zsarolta a baloldali pártokat, hogy mindenképpen elindul a választáson, most Facebook-oldalán jelentette meg lemondására utaló üzenetét:

“Személyeskedések helyett cselekvést, személyes ambíciók helyett együttműködést! Ezt várják az ellenzéktől a választók, mert csakis így zavarható el Orbán és tolvaj bandája.”

(tovább…)

Medgyessy elárulta, ki győzheti le Orbánt

2017. november 7. kedd

Blikk, Index

Fotó: Index

Orbánról, az ellenzékről, volt párttársainak középszerűségéről beszélt Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök az Indexnek adott interjújában, aki az LMP-s Szél Bernadettet tartja a legtöbbre az ellenzéki oldalról.

– Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választásokat. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is – kezdte interjút Medgyessy, aki elismerően beszélt a déli határkerítésről és a kormány közmunka-programjáról. (tovább…)

Az együttműködés egyenlete megbukott

2017. november 2. csütörtök

Vélemény – Csarnó Ákos (LMP)

Pár egyszerű egyenlettel be lehet bizonyítani, hogy a választási összeadósdi de még a koordináció sem fog választási győzelmet hozni. Gyurcsány és több székét féltő baloldali azt a képet próbálja felvázolni, hogy az LMP a Fidesz legyőzésének akadálya. Nem programpontokról, elképzelésekről, a Fidesz utáni világról beszélnek, hanem választási matekoznak! Ez maradt nekik mert csak ezzel tudják magyarázni a várható vereséget és már előre bűnbakot találhatnak. De ha legalább a számok segítenének neki!

Nézzük a tényeket, vagyis a közvélemény-kutatások eredményeit – itt összegyűjtve megtalálhatók. Igaz, hogy ezek a számok a teljes népességre vetített adatok, de ez is épp elég jó lesz. Átlagolunk, szeptembert vesszük kiindulópontnak és nem csak egy intézet adatait használjuk illetve figyelembe vesszük a vezető politikusok megszólalásait is összefogás ügyben. (tovább…)