‘Választás’ kategória archívum

Lepketánc

2019. június 19. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Olyan ez, mint a hernyó és a lepke. Amikor a hernyó rájön, hogy nem kell, lepke formájában igézi a híveket.

Gyurcsány a feleségét, Klára asszonyt dobta be a progresszív tengerbe. Szépen kihasználta, hogy most a haladó balliberálisok szerint nem férfiaknak, hanem nőknek, melegeknek, keresztényelleneseknek kell vezetniük a világot. Gyurcsány remek taktikus. Klára asszony telitalálat volt az uniós választásokon. Persze csak a progresszív tengeren. Csak a baloldali tortát osztotta újra úgy, hogy több jutott neki, mint a többieknek. Ezekben a hetekben leszámol az MSZP-vel is. A lepke pedig most Olga asszony. Ő járja a táncát a lámpa körül. A progresszív tengernek most megint nő kell – meg élen járni a melegfelvonuláson vagy melegbárt nyitni a főpolgármesteri hivatalban – utóbbi fontosságát Karácsony is érzi. (tovább…)

“Intő példa lesz ez mindenkinek”

2019. június 18. kedd

Vélemény – Ábel Attila

Az LMP elfogadta a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd ajánlatát az önkormányzati választásokra. Az LMP támogatja az ellenzéki főpolgármester-jelöltet, cserébe kerületenként egy képviselőjelöltjüket támogatná az ellenzék – már ha ezt valóban megteszik cserében.

“Ez az LMP aranylövése. Még utoljára megpróbálnak pár önkormányzati helyet továbbvinni, utolsót kortyolni a hatalomból. Pont úgy teszik ezt, amiért a választóik cserben hagyták őket: megalkuvással. Az MSZP-DK-Momentum meg odadobnak majd nekik pár esélytelen körzetet, és jót röhögnek. Van rá okuk. Az LMP a saját nevét is szembeköpte a haláltusájában, semmi nem maradt abból, amivel elindult a politikában. (tovább…)

DK: Karácsony Gergely hazug és szószegő

2019. június 12. szerda

ATV

A DK hivatalos álláspontját tolmácsoló Facebook-bejegyzést tett közzé Karácsony-ügyben Gréczy Zsolt, amely hazugsággal és szószegéssel vádolja meg az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét.

Eszerint az előválasztást eleve a Párbeszéd és Karácsony kényszerítette ki, a DK-nak kezdettől voltak fenntartásai ezzel kapcsolatban. (tovább…)

Kálmán Olga a balliberális ellenzék gyengeségeinek a tükörképe

2019. június 8. szombat

888

A romokban heverő ellenzék cicaharcának legfrissebb fejleményeként a ballib újságírót, Kálmán Olgát dobta be Gyurcsány pártja, így csinálva végképp viccet a már eddig is kaotikus ellenzéki előválasztásból.

Az ellenzék valódi állapotáról igencsak árulkodó képet festenek le az úgynevezett előválasztási látszatversenyben elindított ellenzéki jelöltek személyei.

(tovább…)

Szanyi Tibor: ilyen nincs, hogy nem mondunk le

2019. június 5. szerda

Infostart

Szanyi kapitány MSZP-elnök lenne

Mozgalmat alapít Szanyi Tibor és az MSZP elnöke szeretne lenni, miután nem ő kapta meg a szocialisták és a Párbeszéd egyetlen európai parlamenti mandátumát, hanem Ujhelyi István. Szanyi Tibor azt InfoRádiónak azt mondta: a pártvezetésnek távoznia kellett volna az EP-választáson elszenvedett vereség után.

Szanyi Tibor az InfoRádiónak adott interjúban cáfolta, hogy azért indítja el a mozgalmat, mert a hét végén tartott választmányi ülésen nem ő, hanem Ujhelyi István kapta meg az MSZP-Párbeszéd szövetség egyetlen európai parlamenti mandátumát a következő ciklusra.

(tovább…)

Puzsér kiszáll az ellenzéki bohóc-pankrációból

2019. június 3. hétfő

Pesti Srácok

Tatárjárás

Nem indul a fővárosi ellenzéki előválasztáson, de folytatja kampányát Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt – tájékoztatta Zaránd Péter kampányfőnök hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint Puzsér Róbert úgy értékeli, “Gyurcsány és az MSZP ledarálták az előválasztást”. Döntését azzal indokolta, hogy nem teljesültek azok a feltételek, amelyekhez indulását kötötte. Ezek között említi azt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az őt támogató pártokkal. (tovább…)

Megalázó alkut kényszerítene a többiekre a csepeli MSZP

2019. május 29. szerda

Csepel.info

Mind a három párt azon vitázik, ki mit kapjon a hatalomból, az MSZP-s Takács Mónika jelöltsége pedig bizonytalanná vált (fotó: MSZP)

A polgármester-jelöltet, a 12 képviselői körzetből hatot, és a polgármester-jelöltön kívül még legalább egy biztos befutó listás helyet vár el magának a csepeli MSZP az önkormányzati választásokon. A polgármester-jelöltön túl a másik biztos befutó a listán Szenteczky János, a párt valós vezetője lenne. Ő egyéni jelöltként el sem indul, tehát csak kolonc a többi párt nyakán – értesült a Csepel.info.

Mindez messze meghaladja az MSZP valós támogatottságát: valójában ez a DK csepeli alkupozíciója – derül ki a választási eredményekből. (tovább…)

A Momentum is többet akar: újratárgyalják az összefogást

2019. május 28. kedd

Index, Csepel.info

Nem csak a csepeli Demokratikus Koalíció hallatta a hangját arról, hogy egycsapásra elavultak a május 26. előtt megkötött pozíció-leosztások. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint is újra tárgyalni kell az alkukról.

“Nem felrúgják, csak tovább tárgyalják az ellenzéki együttműködési lehetőségeket Budapesten, ahogyan erre az ország más vidékein is szükség lesz. A Momentum Mozgalom megerősödése országosan a harmadik erőként való megjelenését hozta, a pártelnök szerint éppen ebből a lendületből, most kell tovább építkezniük.” – fogalmaz erről az Index cikke, amelyből az alábbiakban idézünk. (tovább…)

Újra akarja tárgyalni a DK a csepeli ellenzéki megállapodást

2019. május 28. kedd

Csepel.info

Horváth Gyula és Szenteczky János, a csepeli szocialisták vezére

Az ellenzéki pártoknak az uniós választáson mért súlyuknak megfelelően kell összeállítaniuk, hogyan indulnak az őszi önkormányzati választásokon – állítja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke egy Facebook-bejegyzésben.

Bár a politikus virágnyelven írt, elég egyértelmű, hogy szerinte vasárnap Takács Mónika, az MSZP Szigethalmon élő csepeli polgármester-jelöltje és pártja is megbukott, a DK-nak és a Momentumnak az eredeti megállapodásnál több jelöltet illik állítania, az MSZP-től pedig több politikusnak is vissza kell lépnie az őszi önkormányzati választásoktól. (tovább…)

Tisztelt Csepeliek! Tisztelt Soroksáriak!

2019. május 27. hétfő

Németh Szilárd

A vasárnapi EU parlamenti választáson Magyarország győzött, és Csepel-Soroksár is megőrizte múltját, megvédte  jövőjét.

Csepelen 46,6 %-os részvétel mellett 11.444 szavazatot kaptunk, ami 41,48% arányú győzelmet jelentett. Ugyanez Soroksáron: a részvétel 46,13%, a ránk leadott szavazat és aránya: 3.573; 43,78%. (tovább…)