‘Média’ kategória archívum

Nemzetközi elismerés a Meghalni Ukrajnáért című filmnek

2019. február 5. kedd

Csarnai Attila, Mr.Gabee, Csepel.info

A legjobb külföldi, történelmi témájú dokumentumfilmek közé választották a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilmet, amely a fődíjért versenyezhet az Ogeechee Nemzetközi Történelmi Film Fesztiválon. A fesztivált az egyesült államokbeli Georgia államban, Statesboro egyetemi városban rendezik meg február 21-24-én.

A versenyre több mint száz filmet neveztek be a világ minden tájáról. Az előzsűrizés után válogatták ki a legjobbakat, amelyeket a fesztivál döntőjében mutatnak be az amerikai közönségnek. A fesztiválra meghívták Csarnai Attila csepeli újságírót, a film rendezőjét is. (tovább…)

Sosem lá­tott fotó ke­rült elő Zámbó Jimmy­ről

2018. december 30. vasárnap

Ripost.hu

A le­gen­dás éne­kes még 1999-ben bu­li­zott együtt egy fi­a­tal ri­por­ter­rel, aki mára az egyik leg­nép­sze­rűbb mű­sor­ve­ze­tővé vált. A népszerű műsorvezető egy közel húsz éves fotót osztott meg az Instagramon, amin a legendás énekessel látható.

Hajdú akkoriban kezdő riporter volt, ám hamar jóban lett az énekessel, akivel nem egyszer buliztak együtt. A fotó alá írt hozzászólásokból kiderült, hogy Hajdú egy interjút is készített a 2001-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Jimmyvel. A rajongók nagyon örültek a fotónak, hiszen egy olyan képet láthattak kedvencükről, ami eddig nem került nyilvánosságra.

ripost.hu

 

A csepeli jégpályán forgatott a TV2

2018. december 30. vasárnap

TV2, Csepel.info

A téli sportok egyik talán legnépszerűbb fajtája a korcsolyázás. A hideg levegőn való mozgás erősíti az immunrendszert. Ellenállóbb lesz a szervezet így nagyobb eséllyel lehet elkerülni a bakteriális, vagy vírusos betegségeket. Jó hír a fogyni vágyóknak, hogy ennél a szabadtéri sportnál főként a combokat, a feneket és a hasat dolgoztatja az ember, így a diétázók számára egy nagyon ajánlott testmozgás a korcsolyázás – írja a TV2.hu.

A csepeli jégpályán készített videót ide kattintva tekinthetik meg.

tv2.hu

Az Egressy Művészeti Iskola a Pirkadat Extrában

2018. december 24. hétfő

Egressybeni.hu

Hosszú szervezőmunka eredménye, hogy az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola lehetőséget kapott arra, hogy egy újabb helyen mutatkozhat be:

2018. december 24-én reggel a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában Breuer Péter vendégei voltak: Suki András művészeti igazgatóhelyettes és Bernáth Ferenc gitárművésztanár.

Havas Henrik és Kálmán Olga a Jobbiknál folytatják

2018. november 16. péntek

Blikk, Csepel.info

Az interneten elérhető és a Jobbik párttelevízójaként működő  N1TV-n folytatja munkáját Kálmán Olga, ahol többek között Havas Henrikkel és Para-Kovács Imrével egy beszélgetős showműsorban tér vissza. A műsorvezető Perjés Zoltán lesz – számolt be a Blikk.

A Saller első adása pénteken 18 órától kezdődik. A balliberális Jobbik, a magyar politikai élet egyik legérdekesebb irányváltását követte el az elmúlt években: korábban nemzeti radikális párt volt, ám miután úgy nem sikerült a hatalom közelébe férkőzniük, most korábbi elveik feladásával próbálkoznak.

Figyelem, itt az Index közleménye: most igazat írnak

2018. november 8. csütörtök

Index

Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor meg akarta fenyegettetni Kassai Viktort. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor utasítást adott Ricardo Moniz megverésére.

„Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor szólt, hogy ki kellene vinni a tüntetőket a székházból és az sem felel meg a valóságnak, hogy Kubatov Gábor arra kért közvetlen köréből valakit, hogy azt közölje Szabó Ferencnek, menjen a csapatával a Fidesz székházhoz. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor meg akarta fenyegettetni Kassai Viktort. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor nem adott utasítást Kassai Viktor megfenyegetésére. Valótlanul híreszteltük hogy Kubatov Gábor nem látogatta meg Akeem Adamsot a kórházban. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor több alkalommal járt bent a kórházban és látogatta meg ott Akeem Adamsot. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor utasítást adott Ricardo Moniz megverésére. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor nem akarta megakadályozni Moniz megjelenését az Újpest-Fradi kupameccsen, ebből következően nem bízta meg Szabó Ferencet, hogy menjen Moniz lakásához és verjék össze.”

László Petra: ami velem történt, az a 21. század legjobban megszervezett boszorkányüldözése volt – PS-interjú!

2018. november 6. kedd

Pesti Srácok

Nemcsak a korábbi munkáját, hanem kis híján az egzisztenciáját is elveszítette a PestiSrácok.hu operatőre, László Petra, akit a múlt héten jogerősen felmentett a Kúria, amely kimondta, hogy nem rugdosott migránsokat 2015. szeptemberében Röszkén.

Kolléganőnk fejére dzsihadisták tűztek ki vérdíjat a nemzetközi szintre gründolt hisztéria legsötétebb időszakában, miközben a hangulatot keltők egy olyan embert – az állítólagos áldozatot – magasztaltak jóságos menekültként, aki a hírek szerint tevékenyen részt vett a kurdok elleni népirtásban Irakban. László Petra portálunknak beszélt arról is, hogy az N1 TV vezetésének esze ágában sem volt meghallgatni az ő verzióját, amit ma már megért, hisz a néppártosodás szemfényvesztésével kampányoló, ám valójában balra tolódó Jobbiknak inkább az volt az érdeke, hogy az őrjöngők elé vessék koncnak. László Petra reménykedik, hogy a bűncselekmény hiányában történt felmentő ítéletnek lesz olyan következménye is, hogy az eddig csak hazugságokat terjesztők kénytelenek lesznek egyszer közölni a tényszerű valóságot is az ügyben.  (tovább…)

Álhírkereső: gyűlölködő kamulap jelent meg a “Hírkeresőben”

2018. október 30. kedd

Csepel.info

Egy álhírgyártó Facebook-csoportból alakult fake news lap gyűlöletkeltő, hamis cikkeit is kidobja a “Hírkereső” című oldal. A “Hírkereső” a neve alapján hírek keresésére szakosodott. Gyakorlatilag azonban pont az ellenkezőjét teheti, amikor álhírekkel megtéveszti olvasóit.

Az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága (OLKT) gyűlöletcsoportként alakult a Facebookon. Olyanok hozták létre, akik vádaskodó, fenyegetőző megjegyzéseket, rágalmazó álhíreket terjesztettek a miniszterelnökről és a kormányzó pártokról. A portfólióba a fórumozó társak gyilkossággal való fenyegetőzése is bőven belefér, az pedig természetes, hogy nem foglalkoznak a valósággal. Inkább maguk találnak ki “híreket”. Az OLKT természetesen bármilyen más álhírt is kontroll nélkül átvesz, “saját álhíreiknek” pedig nincs szerzőjük, mint ahogy az oldalnak sincs felelőse. A “Hírkeresőt” mindez nem zavarja, a tartalma alapján nyilvánvaló fake news lapot valódi híroldalként kezeli.  (tovább…)

Elképesztően dilettáns bukás: íme a magyar fake news média névsora

2018. október 16. kedd

Csepel.info

Különleges engedéllyel utazhatott katona édesapjával Orbán L. százados kétéves kislánya egy katonai utasszállító géppel Ciprusról Magyarországra. Bár teljesen egyértelmű, hogy Orbán L. százados nem lehet Orbán Viktor miniszterelnök, a balliberális fake news média – Demeter Mária LMP-s politikusra hivatkozva és benne vakon bízva – mégis ezt állította.

A Csepel.info most összeállította, hogy a fake news újságok és álhír-újságíróik közül – melyek mind különösen büszkék az oknyomozó cikkeikre – kiknek nem esett le, hogy Orbán L. százados és kétéves kislánya nem lehet Orbán V. miniszterelnök és 14 éves lánya. (tovább…)

Íme egy pillanatkép a Kádár-rendszerből, amit most visszasírnak

2018. október 11. csütörtök

Csepel.info

A Három Kívánság “az átkos” egyik legnézettebb műsora volt. Mai szemmel unalmasnak tűnhet a most bemutatásra kerülő részlet. De vegyük figyelembe: akkor a magyar televíziónak csak a “cseh1 és cseh2” voltak a versenytársai. Vidéken még az sem volt.

Ha a videó hatására valaki azt találná ki, hogy ilyen rendszerkritikus lehetett akkor a televízió, muszáj megjegyeznünk: semmi rendszerkritika nem volt abban, hogy egy gyereknek ilyen álmai vannak – és ilyenek a Kádár-rendszer élelmiszerboltjai. Ez épp úgy a legtermészetesebb dolog volt akkoriban, mit az, hogy a nyári kánikulában nemhogy a megszokott kétfajta sört, hanem semmilyet sem lehet kapni a vidéki boltokban. (tovább…)