‘Média’ kategória archívum

Németh Szilárd az Egyenes Beszéd műsorának vendége volt

2017. március 22. szerda

ATV

Németh Szilárd az Egyenes Beszéd műsorának vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Németh Szilárd a Magyarul Balóval című műsor vendége volt

2017. március 11. szombat

RTL Klub

Németh Szilárd a Magyarul Balóval című műsor vendége volt
Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának a vendége volt.
A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

A 444 és a HVG olvasói is fellázadtak a Soros-hanta ellen

2017. március 8. szerda

Csepel.info

szabo_sz_nagypentek02

Ez a Soros-féle szervezet által mutogatott “szörnyű rendőrségi megsebesítés” sokkal inkább egy drótkerítés által okozott horzsolásra emlékeztet

Még a legelvakultabb liberális olvasók is kamunak tartják az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet kormányellenes vádaskodásait – derül ki a 444 és a HVG fórumán.

A HVG és a Soros György által pénzelt 444 a szintén Soros György által pénzelt Orvosok Határok Nélkül szervezet vádjaival próbálták támadni a kormányt, azt állítva, hogy a magyar határon különböző trükkös módszerekkel bántalmazzák, kínozzák a szegény illegális határátlépőket. A liberális lapok azonban aligha számítottak arra, hogy a saját olvasóiknak is van már annyi tapasztalatuk, hogy nem hiszik már el ezeket az állításokat. (tovább…)

Németh Szilárd: A sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében

2017. február 28. kedd

Németh Szilárd: A sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében

„Egy szőnyegen – egy nyelven – Együtt a magyar birkózásért!” Ez a szlogenje annak az együttműködésnek, amit múlt hét pénteken jelentett be a Magyar Birkózó Szövetség. A program célja, hogy a határon túli magyar versenyzők is indulhassanak az országos bajnokságon, amit már a hétvégi kötöttfogású ob-n meg is tehetnek. Korábban hasonlóra csak az asztaliteniszezőknél volt példa. A március 4-én megrendezésre kerülő tornáról, valamint a Kozma István Birkózó Akadémia tevékenységi köréről a szövetség elnök, Németh Szilárd beszélt a Sportreggeliben.

A videó megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Csepel.info hétfői mozija: Közösségi háló

2017. február 27. hétfő

CSepel.info, Mr.Gabee

Klikk a képre a videó indításához

Hétfőn este a Cool TV tűzi műsorára a Közösségi média című filmet. Ebből az alkalomból mi is levetítjük olvasóinknak.

A filmről röviden: Mark Zuckerberg jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat – és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

Németh Szilárd a Heti Mérleg vendége volt

2017. február 27. hétfő

Echo TV

Németh Szilárd a Heti Mérleg vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo televízió Heti Mérleg című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

Ismét Oscar-díjat nyert egy magyar film!

2017. február 27. hétfő

Index, Csepel.info, Mr.Gabee

Oscar-díj

Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmje nyerte meg a kategória Oscar-díját magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Los Angeles-i díjátadó gálán.

„Reménykedtem benne, hogy valameddig eljut a film, de azt sosem gondoltam volna, hogy idáig. Viccként mondogattuk egymásnak a produceremmel, Udvardy Annával, hogy Oscar így, meg Oscar úgy, de valójában csak november végén kezdtünk el hinni benne, amikor bekerült a tízes listába” – mondta az Oscar-jelölések kihirdetése után interjúnkban Deák Kristóf, a Mindenki rendezője, akinek hétfőn hajnalban már muszáj elhinnie, hogy a filmje eljutott olyan messzire, amennyire az csak lehetséges: százötven nevezett, tíz shortlistes, majd öt jelölt kisjátékfilm közül a magyar alkotás nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat. (tovább…)

Dokumentumfilm az elfeledett csepeli kényszermunkásokról

2017. február 26. vasárnap

Csepel.hu, Mr.Gabee

A kép illusztráció – Foto: veritasintezet.hu

Dokumentumfilm készült arról a mintegy 300 férfiről, akiket a szovjet hatóságok hurcoltak el kényszermunkára 1945 januárjában Csepelről a Szovjetunióba. Az áldozatok egy része soha nem térhetett haza, a túlélők pedig nem beszélhettek a megpróbáltatásaikról. A róluk készült 45 perces film címe Málenkij robot Csepelen, rendezte Csarnai Attila. 

Bemutató időpontja: 2017. február 27. 16:00
Helyszín: Csepeli Nyugdíjas Klub
A BELÉPÉS DÍJTALAN

A film az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett GULAG-GUPVI Emlékév alkalmából, a Gulág Emlékbizottság civil pályázati támogatásával jött létre. (tovább…)

Csepel.info szombati mozija: Mansfeld

2017. február 25. szombat

CSepel.info, Mr.Gabee

Forrás: ORIGO

Szombaton este a Duna TV tűzi műsorára a Mansfeld című filmet. Ebből az alkalomból mi is levetítjük olvasóinknak.

A filmről röviden: Két évvel a forradalom után, a tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a Széna-téri emlékeitől “megfertőződve” a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik. Barátaival és a nála idősebb Blaski Józseffel elkövetett gyerekes csínyeik, kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Sorsuk akkor pecsételődik meg, amikor elrabolnak egy őrségben álló rendőrtörzsőrmestert (Seress Zoltán). A fiúk később vizsgálati fogságba kerülnek. Mansfeld Péter, hogy mentse a már életkora szerint súlyosan büntethető Blaskit és a többieket, a kihallgatások során mindent magára vállal.

Pápai Joci nyerte A Dal döntőjét

2017. február 18. szombat

Hirado.hu

Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci előadásában az Origo, Zävodi + Berkes Olivértől a #háttérzaj, Kanizsa Ginától a Fall Like Rain és Radics Gigitől a See It Through közül a tévénézők választották ki a nyertest.

(tovább…)

Évfordulók bűvöletében – Az Arany-számadás fejezetei, 1. rész

2017. február 16. csütörtök

Élet és Tudomány, Csepel.info

arany-janos-portre

Nagyszalontán (Csepel mai testvérvárosában – Csepel.info), 1817. március 2-án született Arany János, vagyis e nevezetes pillanat nemsokára lesz éppen 200 éves. “Ki és mi vagy? hogy így tűzokádó gyanánt, / Tenger mélységéből egyszerre bukkansz ki.” – kérdezte tőle Petőfi 1847-ben. Ki és mi volt valójában Arany?

A kérdésre a választ Tarjányi Eszter kereste az Élet és Tudomány 2017. január 6-i számában. Az írás szövegének első részét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. A képillusztrációkat saját magunk szerkesztettük. Az Arany200 emlékév eseményeiről honlapunkon igyekszünk rendszeresen beszámolni. (tovább…)

163 milliárd forintról kell számot adni az ellenzéknek

2017. február 8. szerda

Hirado.hu

163 milliárd forintról kell számot adni az ellenzéknek

Németh Szilárd az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentése kapcsán leszögezte, minden idők legnagyobb korrupciós botrányáról van szó, és akik elkövették, azoknak számot kellene adniuk az ország nyilvánossága előtt arról, hová lett az a 163 milliárd forint, amit nem talál az OLAF.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Németh Szilárd a Napi Aktuális vendége volt

2017. február 7. kedd

Echo TV

Németh Szilárd a Napi Aktuális vendége volt

„Brutális” lenne a gáz- és a villanyár is – ha az MSZP maradt volna kormányon. Ezt mondta a Fidesz rezsicsökkentéssel foglalkozó szakpolitikusa. Erről, a brüsszeli támadásokról és az OLAF-jelentésről is szólt Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

NOlimpia: elindult minden idők legfeleslegesebb aláírásgyűjtése

2017. január 22. vasárnap

A sportlétesítménynek olimpia nélkül is megépülnek. Gyakorlatilag a csepeli közlekedési fejlesztések ellen, valamint az otthonteremtésre is hasznosítható olimpiai falu ellen küzd a MoMo és a kezdeményezésüket támogató MSZP – a jövőben még egy sikeres magyar pályázat esetén is lemondhatják az olimpiát és ezzel a csepeli fejlesztéseket, mert azokat a jelenlegi kormány kezdeményezte

Válasz.hu, Magyar Idők, Futanet.hu, Csepel.info

tervek

Ennek a nagy része amúgy is elkészül, fotó: Facebook/Budapest 2024

Csütörtökön elkezdték az aláírásgyűjtést a Momentum Mozgalom aktivistái. Ha sikerül a harminc nap alatt összeszedniük 138 ezer aláírást, a fővárosiak népszavazáson dönthetik el, Budapest visszavonja-e pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére.

Noha a média következetesen „olimpiaellenes” aláírásgyűjtésnek nevezi az akciót, érdemes észben tartani, hogy a kellő számú aláírás összegyűjtésével még nem érik a céljukat. A referendum kimenetele ugyanis kétesélyes. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint többségben vannak az olimpiapártiak, ráadásul arányuk 51,2-ről 62,5 százalékra nőtt májushoz képest. A MoMo fő célcsoportja, a 18-29 évesek körében pedig 71 százalék. (tovább…)

16 magyar diák halt meg egy olaszországi buszbalesetben

2017. január 21. szombat

Orbán Viktor is kifejezte részvétét a gyászoló családoknak – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóját bejegyzésünkben tekinthetik meg

MTI, YouTube, Origo.hu, Hirado.hu, Kormány.hu, Csepel.info

roncs1

Képek: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

16-an meghaltak egy magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál. A busz felborult, majd egy oszlopának csapódott, végül kigyulladt. Nagyon sokan megsérültek.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint Franciaországból hazafelé tartott a magyar iskolások busza, 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak rajta a kisérőikkel. A baleset pedig kevéssel péntek éjfél előtt történt San Martino Buon Albergo mellett. (tovább…)