‘Média’ kategória archívum

Meghalt Berki Krisztián

2022. május 6. péntek

Blikk.hu

/ Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita

A focikapusból lett médiasztár 41 éves volt.

A Blikk információi szerint péntek reggel meghalt Berki Krisztián. Információinkat a rendőrség is megerősítette, részletek később! (tovább…)

Meghalt M. Richárd

2022. május 6. péntek

Blikk.hu

Fotó: Fuszek Gábor

A férfi halálának hírét a családja tudatta a közösségi oldalakon.

„Ég veled, Ricsi!” – írta Lakatos Levente, M. Richárd unokatestvére az Instagramon. (tovább…)

Koncertek, kirándulások, barátságok

2022. május 5. csütörtök

Csepel.hu

Befejeződött a csepeli és a kolozsvári zeneiskolások közös Erasmus+ Charms projektje. A Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanulói felkészítő tanáraik kíséretében Kolozsvárra látogattak március végén. Vendégfogadójuk a Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium volt.

A partnerintézménnyel a kamarazene-oktatás támogatására kiírt európai uniós Erasmus+Charms pályázat során jött létre a kapcsolat, amelyet a csepeli és kolozsvári zeneiskola 2020- ban nyert el. Amint arról tavaly ősszel már beszámoltunk, a Fasang zeneiskola a Charms projekt keretében látta vendégül a kolozsvári zenelíceum tanulóit és tanárait. A mostani cserelátogatásról dr. Szentkirályi Aladár intézményvezető adott hírt lapunknak.

 

(tovább…)

Április 21-ig lehet oltakozni a Tóth Ilonában

2022. április 19. kedd
Csepel.hu
 
A héten csütörtökön lehet utoljára a koronavírus elleni oltást felvenni a Tóth Ilona szakrendelőben, tudta meg portálunk.
A szűrőbusz már a mai nap folyamán elment a piac parkolójából.

(tovább…)

Február közepétől a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul

2022. január 13. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Február 15-től az a személy minősül védettnek, aki három védőoltást megkapott, a 18 év alattiak esetében ugyanakkor két oltás is elegendő lesz – tájékoztatott Gulyás Gergely a Kormányinfón. A miniszter azt is bejelentette, hogy a karanténkötelezettség hét napra rövidül, a negyedik oltást pedig az orvossal való konzultáció után bárki igényelheti. Az élelmiszerárstop kapcsán elhangzott: a kormány döntése egyelőre három hónapig érvényes, de szükség esetén meghosszabbítható.

A fertőzések jelentős részét immár világszerte az omikron vírusvariáns idézi elő, ennek megfelelően pedig a következő napokban, hetekben a megbetegedések száma jelentősen emelkedni fog – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint ma már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy az omikron variáns kevésbé súlyos tünetekkel jár, elsősorban légúti megbetegedéseket eredményez. Ezért azokban az országokban, ahol immár a dél-afrikai mutáns a domináns, az látható, hogy a növekvő megbetegedésszám nem eredményezi a növekvő kórházi betegszám és az elhalálozások számának emelkedését sem. (tovább…)

Minden településen oltási akciónap indul

2021. december 3. péntek

Magyarnemzet.hu

Az elmúlt két hétben az emberek biztonsága az oltásoknak köszönhetően jelentős mértékben nőtt – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint s számok is magukért beszélnek, hiszen az oltási akció során tegnap estig eddig egymillió oltást sikerült beadni, ebből 115 ezeren az első, 800 ezer pedig a megerősítő, harmadik oltást kérték. – A harmadik oltásokat tekintve egészen száguldunk, a magyar lakosság 27 százaléka vette fel a harmadik oltást itthon, míg az uniós átlag 10 százalék körül van – rögzítette a kormányfő, aki szerint a legnagyobb ajándék, amit idén egymásnak adhatunk, ha oltakozunk, ezért a kormány újabb akcióhetet fog indítani.

Bár nagy terhet jelent az egészségügy számára az oltási akciópontok felállítása, de eddig ők is és az őket segítő katonák, rendőrök is jól állták a sarat – rögzítette Orbán Viktor, majd megjegyezte: Ausztriában azért kell zárni, mert a kórházi ellátási kapacitás gyengébb, mint Magyarországon, nekik arányaiban kevesebb bevonható kórházi ágyuk van. A kormányfő megerősítette, hogy mindenkit meg fognak megkeresni decemberben, akinek lejár a védettségi ideje, és értesíteni fogják arról, hogy ez bekövetkezett. Emellett a következő időszakban minden településen oltási akciónapokat fognak szervezni, amitől a miniszterelnök azt reméli, hogy a harmadik oltás felvétele még inkább megemelkedik.  (tovább…)

Emlékest a Csepeli Munkásotthonban

2021. december 2. csütörtök

Csepel.hu

A magyar nemzet összetartozására emlékeztek a Csepeli Szimfonikus Zenekar közreműködésével a Csepeli Munkásotthonban december 1-jén. Medveczky Ádám, Kossuth- és Liszt-díjas karmester, érdemes művész vezényletével felcsendültek Erkel, Liszt, Bartók, Elgar, Grieg és Verdi művei. Az emlékesten fellépett Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes és Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész.

A megjelent vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, dr. Csernák Ibolya Virág vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkárt. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára levélben tolmácsolta megemlékező gondolatait.

(tovább…)

Több oltási akcióhét is várható

2021. november 30. kedd

Koronavírus.gov.hu

A kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő 6-7 hónappal, de döntés egyelőre nem született erről – mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn, ahol a harmadik oltás felvételének fontosságát is hangsúlyozta, egyben azt is bejelentette, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben.

Hangsúlyozta: Magyarország elsőként tudott újraindulni az oltásoknak köszönhetően, most az a legfontosabb, hogy minél többen felvegyék a harmadik oltást, a koronavírus-járvány ötödik hullámát ugyanis csak akkor lehet megelőzni vagy ellaposítani.

 

(tovább…)

November 22-én startol az első EgressyFeszt

2021. november 17. szerda

Kultúra.hu

November 22. és 26. között Csepel több helyszínén élvezhetjük az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválját. Az EgressyFeszt az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium ötnapos fesztiválja, amelyet idén első alkalommal rendeznek meg. Az eseménysorozaton olyan kiváló művésztanárok sokasága lép színpadra, akik az oktatói tevékenységük mellett igen jelentős és elismert művészei a társadalomnak. A fellépő művészek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak az Egressy legtehetségesebb zenész- és színészhallgatói is, akik többsége már szintén elismert fiatal előadó.

A fesztiválon fellép többek között Berkesi Alex basszusgitáros, Demeniv Mihály harmonikaművész, Cserna Ildikó Liszt-díjas énekművész, Elekes Zsuzsa Liszt-díjas orgonaművész, Káel Norbert zongoraművész, Karasszon Eszter csellóművész, Puskás Levente szaxofonművész, a Balázs Elemér Group tagjai, a Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes és az Egressy Fúvószenekara.

 

(tovább…)

Nálunk is látható: Áldozatok 2006

2021. október 25. hétfő

Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás filmje a 2006-os rendőr és civil áldozatokról

Csepel.info

2006-ban Magyarországon az akkori politikai és rendőri vezetők engedték, hogy többszáz rendőr sérültje legyen a TV-székház ostromának, aztán szeptemberben utcán sétáló fiatalokat vertek és kínoztak a rend őrei. Október 23-án pedig elszabadult pokol és ártatlan civileket lőttek gumilövedékkel, kardlapoztak lovasrendőrök, vertek gumibottal az azonosítószám nélküli álarcos rendőrök.

A felelősöket nem büntették meg, két rendőr került börtönbe, Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány kis pénzbüntetéssel megúszta.

(tovább…)