‘Média’ kategória archívum

16 magyar diák halt meg egy olaszországi buszbalesetben

2017. január 21. szombat

Orbán Viktor is kifejezte részvétét a gyászoló családoknak – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóját bejegyzésünkben tekinthetik meg

MTI, YouTube, Origo.hu, Hirado.hu, Kormány.hu, Csepel.info

roncs1

Képek: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

16-an meghaltak egy magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál. A busz felborult, majd egy oszlopának csapódott, végül kigyulladt. Nagyon sokan megsérültek.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint Franciaországból hazafelé tartott a magyar iskolások busza, 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak rajta a kisérőikkel. A baleset pedig kevéssel péntek éjfél előtt történt San Martino Buon Albergo mellett. (tovább…)

Németh Szilárd az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt

2017. január 20. péntek

Echo TV

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Arany János 200: leghíresebb szülöttjét ünnepli Szalonta

2017. január 11. szerda

Hiradó.hu

arany_janos_nagszalonta

Arany János szobra Nagszalontán. Fotó: Wikimedia Commons / Kiss István

A költő szülővárosában, Nagyszalontán, valamint erdélyi és magyarországi helyszíneken is megemlékeznek Arany János születésének 200. évfordulójáról: a költőóriás 1817. március 2-án látta meg a napvilágot a hajdúvárosban.

Egész évben tart a költő szellemiségét felelevenítő rendezvénysorozat Nagyszalontán: a programok láncszerűen kapcsolódnak egymáshoz, az ünneplésbe a helyi iskolák, szervezetek, egyházak is bekapcsolódnak, ugyanakkor nagyobb lélegzetű rendezvényekre is sor kerül, és az egyesület fogja össze az egész éves sorozatot – mondta el a Krónikának Patócs Júlia, a helyi Arany János Művelődési Egyesület (AJME) vezetője. (tovább…)

Bud Spencer, Terence Hill és a Anulu Csepelre látogat

2017. január 8. vasárnap

Csepel Mozi, Mr.Gabee

A Csepeli Mozi információi szerint november 3. és 9. között a kerületünkbe látogat Bud Spencer és Terence Hill.

Ugyanis a Kultik Mozi műsorára tűzi a Kincs ami nincs című filmet. Ígéretük híven folyamatosan kerülnek a moziműsorba a két főszereplő filmjei. Az alábbiakban megmutatjuk a pontos vetítések időpontját:

január 8: 18:10 január 9: 17:50
január 10. 17:50
január 11.
17:50

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

A válogatottért összegyűltek a magyar emberek – Csepelen is

2016. december 30. péntek

Nemzeti Sport, AFP, Uefa.com, Wikipédia, Lokál, Csepel.info

marseille-2016

Marseille-i utcakép – amerre a szem ellát, mindenütt magyarok, mintha tényleg összegyűlt volna a világ magyarsága (Fotó: Pór Károly)

A 2016-os esztendőből, így év végéhez közeledvén, szerencsére sok mindenre érdemes visszatekinteni, sok szép magyar sikert felidézhetünk. De ha csak egyet emelhetek ki, akkor én a franciaországi Európa-bajnokságot említeném, amelyet a helyszínen átélni, erről tudósítani életre szóló élményt jelentett számomra. Eb-élmény, szubjektíven. Bejegyzésünkben a Nemzeti Sport Online év végi összefoglalóját olvashatják, melyet csepeli és egyéb érdekességekkel egészítettünk ki képaláírások formájában. 

Tudják, mi a legjobb a nyári Európa-bajnokságban? – nyitja írását Pór Károly a sportnapilap újságírója.

Az, hogy az ott szerzett élményeket már az életben nem veszi el tőlünk senki. A felvételeket, az Eb alatt készített fényképeket, videókat mindig elő lehet venni. (tovább…)

Zseniális oldal, amely minden diák álma: magától megoldja a matekpéldákat

2016. december 25. vasárnap

Eduline, Csepel.info

tutshot2b[1]

Sőt, nemcsak megoldja, hanem lépésről lépésre le is vezeti – nagy segítség érettségire, vizsgára készülőknek.

A hvg.hu találta a MathPapa nevű oldalt, amely pillanatok alatt megoldja a legbonyolultabb egyenleteket is, majd lépésről lépésről levezeti őket. Az eredményt meg is oszthatjátok, sőt, az oldalon rengeteg gyakorlófeladatot és tesztet találtok.

csepel.info

A Radnóti Miklós Művelődési Ház év végi közleménye – Videóval!

2016. december 22. csütörtök

Radnóti Miklós Művelődési Ház, Csepel.info, YouTube

A Radnóti Miklós Művelődési Ház 2016-os programjai. Tekintse meg a videót!

Kedves Látogatók!

A Radnóti Miklós Művelődési Ház és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtára 2016. december 24 – 2017. január 1 között zárva. Nyitás: 2017. január 2., a tanfolyamok január 3-tól kezdődnek.

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk munkatársaink nevében!

2016. évi képes összefoglalónkat itt találja.

Találkozzunk 2017-ben is!

csepelivaroskep.hu

Mementó sem maradt a Népszabadságból

2016. december 19. hétfő

Mandiner, Csepel.info

memento-sem-maradt-a-nepszabadsagbol

Leszedték a Népszabadság feliratot az egykori szerkesztőségi székházról – számolt be az esetről a Mandiner. Magyarország legismertebb pártlapja ezzel végleg átlépett a történelembe.

A Népszabadságot az MSZP pártalapítványa pénzelte, de tavaly már úgy döntöttek, hogy nem finanszírozzák tovább a legnagyobb példányszámú, ámde leginkább veszteséges országos napilap megjelentetését. Miután az MSZP a pénzforrás megszüntetésével kivégezte a lapot, a Fideszt vádolta meg azzal, hogy “megszüntette” a Népszabadságot. Még tüntettek is a kormánypárt ellen a lap támogatásának megszüntetői. Az ellenzék vádjai szerint egyébként minden évben legalább háromszor végleg megszűnik a sajtószabadság.

Meghalt Megyesi Gusztáv

2016. december 18. vasárnap

MTI, Élet és Irodalom, Vs.hu, Facebook/Csarnai Attila, Csepel.info

megyesi-gusztav

Fotó: MTI / Földi Imre

Hosszan tartó, türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt szeretett munkatársunk és barátunk, Megyesi Gusztáv – írja az Élet és Irodalom. Egy év megszakítással 31 évig volt a lap munkatársa különböző beosztásokban, 1992 és 1993 között főszerkesztőként dolgozott. Újságírói pályáját Csepelen kezdte.

Emellett a Hócipő vezető publicistája, néhány évig a Holmi szerkesztőbizottsági tagja volt, publikált a régi Magyar Hírlapban és megszüntetéséig a Népszabadságban. Gazdag pályafutása során számos kötete jelent meg, legutóbb, már betegsége idején a Roló alatt című válogatás. (tovább…)

Csatornát vált Kálmán Olga

2016. december 18. vasárnap

ORIGO

Kálmán Olga csatornát vált Forrás: ATV

Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője februártól a HírTV-nél folytatja.

Az ATV műsorvezetője felmondott munkahelyén, februártól a HírTV munkatársa lesz.l Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója az Indexnek megerősítette az információt, hozzátéve, hogy civilizált körülmények között váltak egy egymástól. Az Egyenes beszéd más műsorvezetővel folytatódik a csatornán.

(tovább…)

Bese Barnabás a Reggeli Startban

2016. december 12. hétfő

DigiSport, Mtk.hu, Csepel.info

Tekintse meg a videót!

Bese Barnabás, az MTK Budapest korábbi játékosa volt Szombathy Pál vendége a Digi Sporton futó, Reggeli Start című műsorban. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia egykori növendéke mesélt a franciaországi viszonyokról, a magyar válogatottban betöltött szerepéről, illetve jövőbeni terveiről is. 

A Le Havre csepeli kötődésű jobbhátvédje szerint csapata megnyerné az OTP Bank Ligát.

mtk.hu

A magyar járműipar történetét bemutató könyv jelent meg – a Csepel teherautókról is olvashatunk benne

2016. december 10. szombat

Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft., MTI, Origo, Csepel.info

20161130boros-jeno-magyar-autokronika

A 130 oldalas könyv borítóját az Ikarus 270 biztonsági busz prototípusa, a Sigma és a Pente 500 illusztrálja

A magyar járműipar történetét feldolgozó könyv jelent meg, amely az elmúlt 111 év beruházásai mellett azokat a magyar mérnököket, tervezőket, konstruktőröket is bemutatja, akik elismerést vívtak ki a mobilitás világában.

Boros Jenő könyve a XV. századi kocsi történetével indul, áttekintést ad a múlt századi és az újkori autóipari beruházásokról, beleértve a személyautók, buszok, tehergépkocsik és harci járművek gyártását, a Made in Hungary prototípusokat alkotóikkal együtt, végül a legújabb generáció, napjaink mérnökhallgatói nemzetközi sikereivel tekint a jövőbe. (tovább…)

Ágyi poloskák miatt ürítették ki a dél-pesti szemészetét

2016. december 10. szombat

Index, Ittlakunk.hu, Csepel.info

ÁNTSZ: Főleg sűrűbben lakott helyeken jelennek meg ezek az 5-7 milliméter hosszú élősködők, előfordulhat, hogy tömegközlekedés használata közben gyűjtjük be

agyipoloska2

Az ág is húzza a Dél-pesti Kórházat, hiszen a nagy port felvert sajnálatos haláleset után, most ismét negatív hír látott napvilágot az intézményről. Olvasói jelzés alapján az Index írta meg, hogy ágyi poloskákat találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szemészeti osztályán, ezért azt le is kellett zárni.

A kórház megerősítette a portálnak a hírt. Mint írták, valóban azonosítottak ágyipoloska-fertőzést, ezért a betegeket elköltöztették az osztályról, és teljes fertőtlenítést végeztek. A kórház szerint a fertőzés semmilyen zavart nem okozott sem a betegellátásban, sem az ügyeleti feladatokban, és a betegek sincsenek veszélyben. (tovább…)

Sportos munkahelyek a BrandManiában – Csepel kerékpárokkal

2016. december 9. péntek

Mmonline.hu, Csepel.info

brandmania

Idén már negyedik alkalommal mérték fel Magyarország legfittebb munkahelyeit, a BrandMania stábja pedig utánajárt, hogyan kényeztetik sportra vágyó munkatársaikat a hazai vállalkozások. A műsorból kiderül, hogy mi a kapcsolat a BAT és a Csepel között, milyen mobilalkalmazások segítik, hogy fittek maradjunk és miért éri meg egy cégnek egészségfejlesztő programra költeni. A BrandMania második részében pedig a gamerek világába pillanthatunk be.

A Magyarország legfittebb munkahelyei felmérést idén már negyedik alkalommal végezték el, és a díjazottak között van visszatérő és van olyan vállalat is, amely első alkalommal nyerte el a címet. 2016-ban közel háromszor annyian vettek részt a felmérésben, mint tavaly. A BrandMania legújabb adásából kiderült, hogy a felnőtt magyar lakosság hogyan viszonyul a sportoláshoz, illetve mennyire támogatják a munkahelyek a mozgást. A műsorban többek között a BAT, az Unilever és az HBO sportos programjai is bemutatkoznak, és kiderül, hogy mire készülnek a BAT-nál jövőre a cég által beszerzett Csepel kerékpárokkal. (tovább…)