‘Média’ kategória archívum

Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték

2023. január 13. péntek

Magyarnemzet.hu

Gondoskodni fogunk a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában. Rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte: együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családja felé. Erről annyit kell tudni, hogy megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták. Az egyik rendőr, egy körzeti megbízott belehalt a sérüléseibe.

– Ez megráz bennünket, ami azért van, mert ez nem mindennapos eset – magyarázta a miniszterelnök. Szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset.  (tovább…)

Kolbásztöltők viadala a 11. Csepeli Disznótoron

2023. január 11. szerda

Csepel.hu

Kolbásztöltő versenyre várják olyan 3-6 fős csapatok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni a híres magyar konyha mesterfogásait. A hagyományos eljárással készült sertéshús-alapú kolbászokat és munkafolyamatokat zsűri értékeli. Nevezési határidő: 2023. január 20-a. A részvevő csapatok száma korlátozott. Nevezési díj nincs.

Jelentkezés és bővebb információ: napkozistabor@csepelivaroskep.hu (tovább…)

Ellenzéki médiát fogyaszt, mégis jobbra szavaz a magyar

2022. december 28. szerda

NMHH, Mandiner, Csepel.info

Az internetes statisztikák alapján az elmúlt három évben is az ellenzéki médiafogyasztás volt túlsúlyban Magyarországon, ám a tavaszi választáson a többség jobbra szavazott, sőt, az időközi választásokon is többnyire a Fidesz nyert.

A látogatások száma alapján az elmúlt három évben az Index volt a leglátogatottabb weboldal, ezután a 24.hu, az Origo és a Blikk következett. Az egy felhasználó által az adott oldalon tett látogatások száma alapján a leglátogatottabb oldalak közül az Indexre tértek vissza a legtöbbször.

(tovább…)

Télre bezár a strand

2022. október 5. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt években rengeteget fejlődött és szinte teljesen megújult a csepeli strand, az önkormányzat döntéseinek köszönhetően pedig nemcsak a csepeli családok, hanem a nyugdíjasok is számtalan kedvezményt vehetnek igénybe a fürdőben. 

Mint megtudtuk, a mindenkit sújtó energiaválság, a magas gáz- és villamos áram ára miatt sajnos a kerület is takarékossági intézkedések sorát volt kénytelen meghozni az elmúlt hetekben. Ennek egyik eleme, hogy a Csepeli Strandfürdő a téli időszakban zárva marad. Jó hír, hogy az önkormányzat semmi esetre sem tervez teljes éves bezárást, sőt: a jövő télre készülve épp a napokban döntött a képviselőtestület arról, hogy új fedősátort szereznek be, mert a régi, tíz éve használatban lévő sátor hőszigetelése és fedőfóliája elhasználódott. (tovább…)

Továbbra is emelkednek az ingatlanárak Budapesten

2022. augusztus 2. kedd

Oc.hu

A megváltozott gazdasági környezetben továbbra is az ingatlan az egyik legbiztonságosabb befektetés, ezért döntöttek sokan a vásárlás mellett, a felpörgött kereslet pedig áremelkedéssel járt – írja az Otthoncentrum egy elemzésben. Budapesten az iroda első féléves adatai szerint az átlagos négyzetméterár 882 ezer forint, de Budán az átlagérték már átlépte az egymilliós határt is. Félév alatt 12,5 százalékkal nőttek az árak, de vannak olyan kerületek, ahol ennél markánsan nagyobb az áremelkedés.

Az Otthon Centrum közreműködésével a fővárosban az év első hat hónapjában értékesített ingatlanok átlagos négyzetméterára minden lakástípus és az összes városrész esetében emelkedett – ismertette a cég tanulmányát Soóki-Tóth Gábor. Az elemzési vezető elmondta, az idei árak alakulását jelentősen befolyásolta a háború és a romló gazdasági környezet. Ennek tudható be, hogy az érdeklődőknek sietős lett a vásárlás, ami fokozta a keresletet, melynek hatására csökkent az értékesítési idő, az eladók pedig a helyzetet kihasználva magasabb áron tudták ingatlanjaikat értékesíteni. (tovább…)

Orbán Viktor: Európa háborús stratégiája nem működik

2022. július 29. péntek

Magyarnemzet.hu

– Az új építésű lakások áfája a következő két évben is ötszázalékos lesz – jelentette be ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, hogy Európának új háborús stratégia kell, Magyarország viszont csak magára számíthat, itthon lesz is elég gáz télire. A földgázár ingadozása miatt a kormány előkészíti azt is, hogy ki a háztartások ki tudják váltani azt. A jövőben miniszteri biztos felel a Mátrai Erőmű nem működő blokkjainak újraindításáért, és a barnaszénbányászat újranyitásáért. – A magyar aszálykárok jelentősek, de a hazai ellátást nem veszélyeztetik – jelentette ki a témában a kormányfő.

– A magyar ember úgy gondolkodik, hogy ha a baj van, akkor leginkább magára számíthat – közölte Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ma reggel az Európai Unió gázspórolási terveiről. A miniszterelnök hozzátette: nem tartja életszerűnek, hogy majd Brüsszelben megoldják a magyar energiaellátás problémáit.  (tovább…)

Kollázsok között

2022. július 25. hétfő
Csepel.hu

 
A Kvasznay Gulyás Margit Kollázsműhely 6. alkotótáborának munkáiból rendeztek kiállítást az Eredi Éva Galériában július 23-án. A tárlatot Erdei Kvasznay Éva táborvezető, Munkácsy-díjas képzőművész nyitotta meg.
A kiállítás képanyagából színes katalógus is készült az alkotók (Erdei Kvasznay Éva, Füstös Piroska, Géczi Ildikó, Köhler Éva, Molnár Edit, Régner Papp Ágnes, Solymosi Mária, Szkakandi Mudi Márta, Varga Edit, Varga Mária. Végh Edit, Végh Péter, Zsoldos Irén) közreműködésével.

(tovább…)

Közel százezer fiatal sorsa dőlt el

2022. július 22. péntek

Magyarnemzet.hu

Fiatalok várják a felvételi eredményeket a Pont ott partin (Fotó: Teknős Miklós)

A gazdaságtudományok, a bölcsészettudomány, a műszaki területek, a pedagógusképzés, az orvos- és egészségtudomány, illetve az informatika bizonyult idén is a legnépszerűbbnek a felsőoktatásba jelentkezőknél. A Corvinuson 478 pont, az ELTE-n 475 pont volt a legmagasabban meghúzott határ. A leendő hallgatók a Pont ott partikon és a Felvi.hu oldalán is értesülhettek a ponthatárokról.

A csütörtök este nyilvánosságra hozott felsőoktatási felvételi ponthatárok alapján kiderült, hogy az idei 99 102 jelentkező közül az általános eljárásban kik kerültek be egyetemre vagy főiskolára.  (tovább…)

Csepel napja: díszpolgári kitüntetések és Beatrice koncert

2022. július 19. kedd

Csepel.hu

Csepel immár hagyományosan július 18-án ünnepli meg Csepel napját, miután 310 évvel ezelőtt ezen a napon történt meg a község újratelepítése. A képviselő-testület döntése alapján ezúttal négy csepeli polgárnak ítélték oda a Csepel díszpolgára címet: Király Istvánnak, a Halker Király Team Kick-Box Akadémia vezetőjének, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredesnek, Sas Sándor para sportoló olimpikonnak és dr. Szeles Gábornak, a kerület korábbi jegyzőjének.

Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Csepel elöljárói.  (tovább…)

Orbán Viktor: A háború az európai gazdaságban is zajlik

2022. július 15. péntek

Csepel.hu

Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)

– Két nagy csata lesz: az egyik az elviselhető a rezsiárakért, a másik pedig a munkahelyekért zajlik – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök szerint Brüsszelnek be kell látnia, hogy a szankciós politika nem váltotta be hozzá fűzött reményeket. A kormányfő a katáról, valamint a déli határon folyamatosan növekvő migrációs nyomásról is beszélt.

Európában háborús árak vannak. Senki sem gondolta volna a háború kitörésekor, hogy egy új szakaszába lép az európai történelem – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában  péntek reggel. A miniszterelnök hozzátette: Magyarország próbál kimaradni a háborúból, de a harcok a gazdaságban is zajlanak, ennek pedig része az energiaárak emelkedése. Mint jelezte, volt egy modern és biztonságos életünk, most azonban harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk.  (tovább…)