‘Média’ kategória archívum

Pápai Joci nyerte A Dal döntőjét

2017. február 18. szombat

Hirado.hu

Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci előadásában az Origo, Zävodi + Berkes Olivértől a #háttérzaj, Kanizsa Ginától a Fall Like Rain és Radics Gigitől a See It Through közül a tévénézők választották ki a nyertest.

(tovább…)

Évfordulók bűvöletében – Az Arany-számadás fejezetei, 1. rész

2017. február 16. csütörtök

Élet és Tudomány, Csepel.info

arany-janos-portre

Nagyszalontán (Csepel mai testvérvárosában – Csepel.info), 1817. március 2-án született Arany János, vagyis e nevezetes pillanat nemsokára lesz éppen 200 éves. “Ki és mi vagy? hogy így tűzokádó gyanánt, / Tenger mélységéből egyszerre bukkansz ki.” – kérdezte tőle Petőfi 1847-ben. Ki és mi volt valójában Arany?

A kérdésre a választ Tarjányi Eszter kereste az Élet és Tudomány 2017. január 6-i számában. Az írás szövegének első részét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. A képillusztrációkat saját magunk szerkesztettük. Az Arany200 emlékév eseményeiről honlapunkon igyekszünk rendszeresen beszámolni. (tovább…)

163 milliárd forintról kell számot adni az ellenzéknek

2017. február 8. szerda

Hirado.hu

163 milliárd forintról kell számot adni az ellenzéknek

Németh Szilárd az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentése kapcsán leszögezte, minden idők legnagyobb korrupciós botrányáról van szó, és akik elkövették, azoknak számot kellene adniuk az ország nyilvánossága előtt arról, hová lett az a 163 milliárd forint, amit nem talál az OLAF.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Németh Szilárd a Napi Aktuális vendége volt

2017. február 7. kedd

Echo TV

Németh Szilárd a Napi Aktuális vendége volt

„Brutális” lenne a gáz- és a villanyár is – ha az MSZP maradt volna kormányon. Ezt mondta a Fidesz rezsicsökkentéssel foglalkozó szakpolitikusa. Erről, a brüsszeli támadásokról és az OLAF-jelentésről is szólt Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

NOlimpia: elindult minden idők legfeleslegesebb aláírásgyűjtése

2017. január 22. vasárnap

A sportlétesítménynek olimpia nélkül is megépülnek. Gyakorlatilag a csepeli közlekedési fejlesztések ellen, valamint az otthonteremtésre is hasznosítható olimpiai falu ellen küzd a MoMo és a kezdeményezésüket támogató MSZP – a jövőben még egy sikeres magyar pályázat esetén is lemondhatják az olimpiát és ezzel a csepeli fejlesztéseket, mert azokat a jelenlegi kormány kezdeményezte

Válasz.hu, Magyar Idők, Futanet.hu, Csepel.info

tervek

Ennek a nagy része amúgy is elkészül, fotó: Facebook/Budapest 2024

Csütörtökön elkezdték az aláírásgyűjtést a Momentum Mozgalom aktivistái. Ha sikerül a harminc nap alatt összeszedniük 138 ezer aláírást, a fővárosiak népszavazáson dönthetik el, Budapest visszavonja-e pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére.

Noha a média következetesen „olimpiaellenes” aláírásgyűjtésnek nevezi az akciót, érdemes észben tartani, hogy a kellő számú aláírás összegyűjtésével még nem érik a céljukat. A referendum kimenetele ugyanis kétesélyes. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint többségben vannak az olimpiapártiak, ráadásul arányuk 51,2-ről 62,5 százalékra nőtt májushoz képest. A MoMo fő célcsoportja, a 18-29 évesek körében pedig 71 százalék. (tovább…)

16 magyar diák halt meg egy olaszországi buszbalesetben

2017. január 21. szombat

Orbán Viktor is kifejezte részvétét a gyászoló családoknak – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóját bejegyzésünkben tekinthetik meg

MTI, YouTube, Origo.hu, Hirado.hu, Kormány.hu, Csepel.info

roncs1

Képek: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

16-an meghaltak egy magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál. A busz felborult, majd egy oszlopának csapódott, végül kigyulladt. Nagyon sokan megsérültek.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint Franciaországból hazafelé tartott a magyar iskolások busza, 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak rajta a kisérőikkel. A baleset pedig kevéssel péntek éjfél előtt történt San Martino Buon Albergo mellett. (tovább…)

Németh Szilárd az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt

2017. január 20. péntek

Echo TV

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Arany János 200: leghíresebb szülöttjét ünnepli Szalonta

2017. január 11. szerda

Hiradó.hu

arany_janos_nagszalonta

Arany János szobra Nagszalontán. Fotó: Wikimedia Commons / Kiss István

A költő szülővárosában, Nagyszalontán, valamint erdélyi és magyarországi helyszíneken is megemlékeznek Arany János születésének 200. évfordulójáról: a költőóriás 1817. március 2-án látta meg a napvilágot a hajdúvárosban.

Egész évben tart a költő szellemiségét felelevenítő rendezvénysorozat Nagyszalontán: a programok láncszerűen kapcsolódnak egymáshoz, az ünneplésbe a helyi iskolák, szervezetek, egyházak is bekapcsolódnak, ugyanakkor nagyobb lélegzetű rendezvényekre is sor kerül, és az egyesület fogja össze az egész éves sorozatot – mondta el a Krónikának Patócs Júlia, a helyi Arany János Művelődési Egyesület (AJME) vezetője. (tovább…)

Bud Spencer, Terence Hill és a Anulu Csepelre látogat

2017. január 8. vasárnap

Csepel Mozi, Mr.Gabee

A Csepeli Mozi információi szerint november 3. és 9. között a kerületünkbe látogat Bud Spencer és Terence Hill.

Ugyanis a Kultik Mozi műsorára tűzi a Kincs ami nincs című filmet. Ígéretük híven folyamatosan kerülnek a moziműsorba a két főszereplő filmjei. Az alábbiakban megmutatjuk a pontos vetítések időpontját:

január 8: 18:10 január 9: 17:50
január 10. 17:50
január 11.
17:50

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

A válogatottért összegyűltek a magyar emberek – Csepelen is

2016. december 30. péntek

Nemzeti Sport, AFP, Uefa.com, Wikipédia, Lokál, Csepel.info

marseille-2016

Marseille-i utcakép – amerre a szem ellát, mindenütt magyarok, mintha tényleg összegyűlt volna a világ magyarsága (Fotó: Pór Károly)

A 2016-os esztendőből, így év végéhez közeledvén, szerencsére sok mindenre érdemes visszatekinteni, sok szép magyar sikert felidézhetünk. De ha csak egyet emelhetek ki, akkor én a franciaországi Európa-bajnokságot említeném, amelyet a helyszínen átélni, erről tudósítani életre szóló élményt jelentett számomra. Eb-élmény, szubjektíven. Bejegyzésünkben a Nemzeti Sport Online év végi összefoglalóját olvashatják, melyet csepeli és egyéb érdekességekkel egészítettünk ki képaláírások formájában. 

Tudják, mi a legjobb a nyári Európa-bajnokságban? – nyitja írását Pór Károly a sportnapilap újságírója.

Az, hogy az ott szerzett élményeket már az életben nem veszi el tőlünk senki. A felvételeket, az Eb alatt készített fényképeket, videókat mindig elő lehet venni. (tovább…)

Zseniális oldal, amely minden diák álma: magától megoldja a matekpéldákat

2016. december 25. vasárnap

Eduline, Csepel.info

tutshot2b[1]

Sőt, nemcsak megoldja, hanem lépésről lépésre le is vezeti – nagy segítség érettségire, vizsgára készülőknek.

A hvg.hu találta a MathPapa nevű oldalt, amely pillanatok alatt megoldja a legbonyolultabb egyenleteket is, majd lépésről lépésről levezeti őket. Az eredményt meg is oszthatjátok, sőt, az oldalon rengeteg gyakorlófeladatot és tesztet találtok.

csepel.info

A Radnóti Miklós Művelődési Ház év végi közleménye – Videóval!

2016. december 22. csütörtök

Radnóti Miklós Művelődési Ház, Csepel.info, YouTube

A Radnóti Miklós Művelődési Ház 2016-os programjai. Tekintse meg a videót!

Kedves Látogatók!

A Radnóti Miklós Művelődési Ház és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtára 2016. december 24 – 2017. január 1 között zárva. Nyitás: 2017. január 2., a tanfolyamok január 3-tól kezdődnek.

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk munkatársaink nevében!

2016. évi képes összefoglalónkat itt találja.

Találkozzunk 2017-ben is!

csepelivaroskep.hu

Mementó sem maradt a Népszabadságból

2016. december 19. hétfő

Mandiner, Csepel.info

memento-sem-maradt-a-nepszabadsagbol

Leszedték a Népszabadság feliratot az egykori szerkesztőségi székházról – számolt be az esetről a Mandiner. Magyarország legismertebb pártlapja ezzel végleg átlépett a történelembe.

A Népszabadságot az MSZP pártalapítványa pénzelte, de tavaly már úgy döntöttek, hogy nem finanszírozzák tovább a legnagyobb példányszámú, ámde leginkább veszteséges országos napilap megjelentetését. Miután az MSZP a pénzforrás megszüntetésével kivégezte a lapot, a Fideszt vádolta meg azzal, hogy “megszüntette” a Népszabadságot. Még tüntettek is a kormánypárt ellen a lap támogatásának megszüntetői. Az ellenzék vádjai szerint egyébként minden évben legalább háromszor végleg megszűnik a sajtószabadság.

Meghalt Megyesi Gusztáv

2016. december 18. vasárnap

MTI, Élet és Irodalom, Vs.hu, Facebook/Csarnai Attila, Csepel.info

megyesi-gusztav

Fotó: MTI / Földi Imre

Hosszan tartó, türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt szeretett munkatársunk és barátunk, Megyesi Gusztáv – írja az Élet és Irodalom. Egy év megszakítással 31 évig volt a lap munkatársa különböző beosztásokban, 1992 és 1993 között főszerkesztőként dolgozott. Újságírói pályáját Csepelen kezdte.

Emellett a Hócipő vezető publicistája, néhány évig a Holmi szerkesztőbizottsági tagja volt, publikált a régi Magyar Hírlapban és megszüntetéséig a Népszabadságban. Gazdag pályafutása során számos kötete jelent meg, legutóbb, már betegsége idején a Roló alatt című válogatás. (tovább…)