‘Média’ kategória archívum

Hol kell maszk? Mi lesz este 8 után?

2020. november 12. csütörtök

Csepel.hu

Két napja jelent meg a kormányrendelet, amely részletesen szabályozza a kijárási tilalom és a maszkviselés feltételeit.

Ha Önnek kétsége támadt, hogy este 8 után kimehet-e az utcára, vagy nem tudja, hogy folyamatosan kell-e az utcán maszkot viselnie, illetve hogy milyen büntetési tételre számíthat, ha megszegi az előírásokat, akkor érdemes elolvasni ezt a cikket!

(tovább…)

Minden tudnivaló a korlátozásokról Csepelen

2020. november 11. szerda

Csepel.hu

A kormány döntése értelmében tegnap éjféltől tovább szigorították a védekezés szabályait. Alábbiakban összeszedtük a legfrissebb intézkedéseket, valamint Borbély Lénárd csepeli polgármester november 11-től hatályos rendelkezéseit is.

A szerda nulla órától életbelépő intézkedések a következők:

(tovább…)

Kötelező lesz Karácsony Gergelyt dicsérniük az ingyenes újságoknak

2020. október 1. csütörtök

“Ezt még Rákosi elvtárs is megirigyelné”

888, Csepel.info

Ez például tiltott fotó lesz

A jövőben Budapest közterületein csak akkor lehet ingyenes újságot osztani, ha abban négy teljes oldalon Karácsony Gergely politikai propagandája jelenik meg – ellenszolgáltatás nélkül.

Korlátozza a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítást a főváros egy a szerdai közgyűlésen megszavazott döntése. Mostantól csak akkor terjeszthet ingyen lapot bárki, ha abban ingyen felületet biztosít Karácsonyéknak. (tovább…)

A posztoknak van súlya

2020. szeptember 21. hétfő

Csepeli Hírmondó

Fábián László húsz éve él Csepelen, szereti a kerületet. Aktív résztvevője a közösségi médiának, a közéleti témák mellett, a kerületben zajló történések is érdeklik. Mindenről van véleménye, szívesen posztol, indít el egy-egy beszélgetést. Ahogy mondja, ha szembe jön vele egy fontosabb, érdekesebb hír, fejlemény, akkor azt megosztja.

Az utóbbi időben talán a legtöbbet a járvánnyal, a TIESZ online előjegyzésével és a lomtalanítással foglalkozott. A pandémia kapcsán úgy látja, sokan nem veszik komolyan a második hullámot, nem tarják be az óvintézkedéseket, a tömegközlekedésen sem viselnek maszkot. (tovább…)

Színek és formák – kiállítás a Szabó Magda Közösségi Térben

2020. augusztus 19. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Roma Önkormányzat és a Szabó Magda Közösségi Tér tisztelettel meghívja Önt Farkas Attila festőművész Színek és formák című kiállításának megnyitójára.

Farkas Attila hétgyermekes családban született, nyolcéves korában állami gondozásba került. Az általános iskola nyolc osztályát Csepelen végezte el, majd 1995-ben érettségizett a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

(tovább…)

Van másik? Nincs másik! – Dilettánsak voltak a távozó indexesek

2020. augusztus 11. kedd

Csepel.info

Az új média indítására felbujtott indexesek létrehoztak ugyan egy céget Van Másik Kft. címen, ám nem voltak figyelmesek, mert az internetes domain címét még 2018-ban lefoglalta az Index – értesült a Csepel.info.

Az Index szétveréséről információink szerint telefonon Dobrev Klárával, személyesen pedig Gyurcsány Ferenccel tárgyalhattak a távozók a pártelnök sajtósának csepeli lakásán. (tovább…)

Baloldali újságíró ismerte el, hogy a 444, a 24 és a hvg közreműködött az Index szétverésében

2020. augusztus 7. péntek

Origo

Bodolai László után újabb baloldali szereplő ismerte el, hogy a baloldalnak köze volt az Index szétveréséhez. Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője arról beszélt a Reaktor Podcast adásában, hogy a 444, a 24 és a hvg üzletileg jól járt a helyzettel, és – ahogy fogalmazott – “fűtötték az Index-konfliktust”  Ezelőtt is voltak erre utaló jelek: Varga Zoltán, milliárdos üzletember, vörösbáró lapja, a 24 fizetett hirdetésekben kezdte el terjeszteni az Index szétesésével foglalkozó cikkeit. 

Miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a baloldali média sugalmazásával szemben nem külső erők, hanem a portálon belüli belharcok robbantották szét az Index szerkesztőségét, különösen érdekesen hatott a Reaktoron csütörtökön megjelent beszélgetés. Főleg úgy, hogy a hazai baloldal az indexes belharcok apropóján egy újabb, Magyarország elleni támadáson dolgozik. (tovább…)

Elegük van a digitális diktatúrából és cenzúrából

2020. július 30. csütörtök

Magyar Nemzet

Amerikai republikánus politikusok keltek ki szerdán a közösségi oldalakat működtető nagy médiavállalatok ellen, amiért azok látszólag kizárólag a jobboldali véleményeket cenzúrázzák.

– A Facebook, a Google-hez tartozó YouTube és a Twitter a modern kor fórumai, ahol politikai vitákat lehet folytatni. Ám komolyan aggasztanak azok a hírek, amelyek szerint az eltérő – gyakran konzervatív – vélemények célponttá váltak, azokat cenzúrázzák. (tovább…)

Bodolai: a baloldali politikusok verik szét az Indexet

2020. július 25. szombat

Origo

Nagyon súlyos dolgokat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről, Dull Szabolcsról egy zárt internetes fórumon Bodolai László, a lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke. Bodolai szerint Dull üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának, amiért Németországban szíjon vezették volna el a rendőrök, majd vezető baloldali politikusokkal egyeztetve szándékosan szétrobbantotta az Indexet.

Bodolai szerint “a konkurencia röhög a markában” – ez utóbbit megerősíti, hogy a 24 főszerkesztője, Pető Péter egy pénteki vezércikkben már bejelentkezett az Index “hagyományainak” folytatására.

(tovább…)

„Hát, ilyen ember volt Puskás Ferenc”

2020. május 22. péntek

Nemzeti Sport Online, Motorversenyzők.hu, Totálbike.hu, Csepel.info

Id. Reisz János a régi versenygépén

 

Idősebb Reisz János, a kilencvenéves legenda a motorozásról, Puskás Ferencről és Tichy Lajosról is beszélt a Nemzeti Sportnak. Alábbiakban változtatás nélkül olvashatják az interjút.

– Drága Jancsi bácsi, hogy szolgál az egészsége?

– Megvagyok, köszönöm szépen, járok, mozgok – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére a kilencvenéves idősebb Reisz János, a magyar motorsport kiemelkedő alakja, 21-szeres magyar bajnok.

– Olyan korban született, amikor idehaza legendás labdarúgók látták meg a napvilágot. Hogyan lett a motorozás rabja és nem a futballé?

– Csepelen laktuk, apámnak ott volt a műhelye, akkoriban mechanikusnak hívták a mesterségét. Kerékpárokkal, varrógépekkel, jószerével mindennel foglalkozott, természetesen motorokkal is. Valójában ott, a műhelyben dőlt el, hogy a motorozásra teszem fel az életemet. (tovább…)