‘Média’ kategória archívum

Nem volt választási programja Németh Szilárd jelöltjének, maradt a botránykeltés

2024. május 3. péntek

Csepel.info

“Borbély Lénárd kitiltotta Orbán Viktor miniszterelnököt. Csepel nagyhatalmú ura nem engedte megjelenni az önkormányzat lapjában a Miniszterelnök úr ajánlását” – írja felháborodva péntek reggeli posztjában Németh Szilárd. Arra nem ad magyarázatot a rezsibiztos, hogy ha az egyenlőség jegyében mindenki le tudja írni 2500 karakterben a választási programját, akkor az ő jelöltje miért nem.

Lapunk információi szerint a Csepeli Hírmondó, az önkormányzat hivatalos lapja minden olyan szervezettől bekérte a rövid választási programját, aki polgármestert jelöl a június 9-i választáson. Az esélyegyenlőség jegyében – Borbély Lénárd polgármestert is beleértve – mindenki 2500 karakterben foglalta össze ígéreteit, vállalásait, illetve küldhetett egy fotót és egy internetes címet is. Utóbbit QR-kóddal tették ki az újságban. Ennek minden szervezet meg tudott felelni – kivéve Németh Szilárdot és Budán élő polgármesterjelöltjét, Dudás Zoltánt. A Hírmondó igyekezett tisztázni a “félreértést”, és újra kérte a polgármesteri programot, de hiába. Eleve provokációból küldhettek helyette választási reklámot, amit viszont a lap törvényesen nem jelenthet meg, mivel nem jelentkezett be a választási reklámokat közzé tehető média közé.

(tovább…)

Felszólítás ellenére sem vágta ki a parlagfüvet a Főváros a Weiss Manfréd úton

2023. augusztus 3. csütörtök

Csepel.hu

Mint megtudtuk, tegnap megkereste az önkormányzatot az RTL csatorna, melyben azt kérdezték, hogy a csepeli önkormányzathoz érkezett-e bejelentés a csepeli Weiss Manfréd út mellett, az atlétikai stadionnál burjánzó parlagfűerdővel kapcsolatban. Az önkormányzat válaszában jelezte, hogy az érintett terület karbantartásában a Főváros az illetékes.

Borbély Lénárd ezzel kapcsolatos Facebook posztjában leírta: a megkeresés sajnos tévesen érkezett az önkormányzathoz, a helyes címzett Karácsony Gergely főpolgármester. (tovább…)

Jól működnek a térfigyelő kamerák: újabb illegális szemetelőket fogtak a csepeli rendőrök

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

A közterület-felügyelet munkatársainak és az önkormányzat által finanszírozott kamerarendszernek köszönhetően néhány napja újabb illegális szemetelőket sikerült elkapnia a kerületi rendőrségnek.

A csepeli közteresek a vadonatúj ügyeleti és térfigyelő központban lettek figyelmesek egy kamerafelvételre, mely szerint egy női páros több alkalommal is nagyobb méretű zsákokat helyez a Lámpás utca és a II. Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében lévő közterületre. A közterület-felügyelet emberei a felvételeket átadták a rendőrségnek, akik hamar felismerték a felvételeken szereplő anyja-lánya párost. A csepeli rendőrök az érintettek ellen eljárást indítottak és az ügyet átadták az illetékes kormányhivatalnak. Az elkövetőkre valószínűsíthetően közigazgatási bírságot szabnak majd ki. (tovább…)

Ápolókat köszöntöttek

2023. május 12. péntek
Csepel.hu
 
Május 12-én ünneplik világszerte az ápolók nemzetközi napját, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója.
 
E jeles napról a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat vezetősége és a csepeli önkormányzat is megemlékezett. Dr. Dobák András főigazgató-főorvos és Ábel Attila csepeli alpolgármester egy-egy szál virággal lepte meg a szakrendelő ápolóit ma délelőtt, megköszönve nekik a csepeli emberek érdekében végzett áldozatos és elhivatott munkájukat.

(tovább…)

A Csepeli Művészeti Szemle tehetségei

2023. április 6. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Szemlén kiemelt arany minősítést elért diákokat díjazták a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában április 4-én. Az önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester, a Dél-Pesti Tankerületi Központ nevében Tóth János tankerületi igazgató adták át a díjakat a tehetséges tanulóknak. A felkészítő tanárok munkáját szintén ajándékkal köszönték meg.

Idén több mint hétszázan jelentkeztek a Csepeli Művészeti Szemlére, a legtöbben a képzőművészeti- és mozgásművészeti kategóriában pályáztak. A tehetséges tanulók vers és próza, szóló- és csoportos ének, hangszeres zene, mozgásművészet, báb és színjátszás, valamint képzőművészeti kategóriákban mérték össze tudásukat. (tovább…)

Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték

2023. január 13. péntek

Magyarnemzet.hu

Gondoskodni fogunk a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában. Rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte: együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családja felé. Erről annyit kell tudni, hogy megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták. Az egyik rendőr, egy körzeti megbízott belehalt a sérüléseibe.

– Ez megráz bennünket, ami azért van, mert ez nem mindennapos eset – magyarázta a miniszterelnök. Szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset.  (tovább…)

Kolbásztöltők viadala a 11. Csepeli Disznótoron

2023. január 11. szerda

Csepel.hu

Kolbásztöltő versenyre várják olyan 3-6 fős csapatok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni a híres magyar konyha mesterfogásait. A hagyományos eljárással készült sertéshús-alapú kolbászokat és munkafolyamatokat zsűri értékeli. Nevezési határidő: 2023. január 20-a. A részvevő csapatok száma korlátozott. Nevezési díj nincs.

Jelentkezés és bővebb információ: napkozistabor@csepelivaroskep.hu (tovább…)

Ellenzéki médiát fogyaszt, mégis jobbra szavaz a magyar

2022. december 28. szerda

NMHH, Mandiner, Csepel.info

Az internetes statisztikák alapján az elmúlt három évben is az ellenzéki médiafogyasztás volt túlsúlyban Magyarországon, ám a tavaszi választáson a többség jobbra szavazott, sőt, az időközi választásokon is többnyire a Fidesz nyert.

A látogatások száma alapján az elmúlt három évben az Index volt a leglátogatottabb weboldal, ezután a 24.hu, az Origo és a Blikk következett. Az egy felhasználó által az adott oldalon tett látogatások száma alapján a leglátogatottabb oldalak közül az Indexre tértek vissza a legtöbbször.

(tovább…)

Télre bezár a strand

2022. október 5. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt években rengeteget fejlődött és szinte teljesen megújult a csepeli strand, az önkormányzat döntéseinek köszönhetően pedig nemcsak a csepeli családok, hanem a nyugdíjasok is számtalan kedvezményt vehetnek igénybe a fürdőben. 

Mint megtudtuk, a mindenkit sújtó energiaválság, a magas gáz- és villamos áram ára miatt sajnos a kerület is takarékossági intézkedések sorát volt kénytelen meghozni az elmúlt hetekben. Ennek egyik eleme, hogy a Csepeli Strandfürdő a téli időszakban zárva marad. Jó hír, hogy az önkormányzat semmi esetre sem tervez teljes éves bezárást, sőt: a jövő télre készülve épp a napokban döntött a képviselőtestület arról, hogy új fedősátort szereznek be, mert a régi, tíz éve használatban lévő sátor hőszigetelése és fedőfóliája elhasználódott. (tovább…)

Továbbra is emelkednek az ingatlanárak Budapesten

2022. augusztus 2. kedd

Oc.hu

A megváltozott gazdasági környezetben továbbra is az ingatlan az egyik legbiztonságosabb befektetés, ezért döntöttek sokan a vásárlás mellett, a felpörgött kereslet pedig áremelkedéssel járt – írja az Otthoncentrum egy elemzésben. Budapesten az iroda első féléves adatai szerint az átlagos négyzetméterár 882 ezer forint, de Budán az átlagérték már átlépte az egymilliós határt is. Félév alatt 12,5 százalékkal nőttek az árak, de vannak olyan kerületek, ahol ennél markánsan nagyobb az áremelkedés.

Az Otthon Centrum közreműködésével a fővárosban az év első hat hónapjában értékesített ingatlanok átlagos négyzetméterára minden lakástípus és az összes városrész esetében emelkedett – ismertette a cég tanulmányát Soóki-Tóth Gábor. Az elemzési vezető elmondta, az idei árak alakulását jelentősen befolyásolta a háború és a romló gazdasági környezet. Ennek tudható be, hogy az érdeklődőknek sietős lett a vásárlás, ami fokozta a keresletet, melynek hatására csökkent az értékesítési idő, az eladók pedig a helyzetet kihasználva magasabb áron tudták ingatlanjaikat értékesíteni. (tovább…)