‘Média’ kategória archívum

Tojásírási kisokos: közösen hangolódni az ünnepre

2019. április 21. vasárnap

Liget.ro, Csepel.info

Minta alapján, vagy szabadon is alkothatunk, fotó: Veres Nándor

Bíró Gyöngyvér csíksomlyói kézműves látogatott el a Székelyhon szerkesztőségébe, hogy a tojásírás csínját-bínját megmutassa. Péter Beáta cikkét bejegyzésünkben olvashatják.

Sokszor megcsodáltam már a pontos vonalvezetést, a precízen megrajzolt, megírt mintákat, gyönyörködtem bennük húsvétkor, ha sikerült a kosárba beszerezni, és a legszebbeket tettem félre a különleges locsolóknak. Néhányszor próbáltam én is készíteni, de a végeredménnyel nem mindig büszkélkedhettem. Egy méhészboltban vásárolt viaszlapokkal, néhány tasak piros tojásfestékkel, ecettel, kevés szalonnával és előre megfőzött tojásokkal érkeztem meg a megbeszélt időpontban, Gyöngyvér hozta a kesicéket, amelyeket egy gyimesi bácsi készített, agyagedényeket, egy kisebb vaslapot. És persze a tapasztalatot meg a tudást, amit a hímestojás-készítés igényel. (tovább…)

Csepel.info: már 12 ezer követőnk van

2019. április 10. szerda

Csepel.info

Az elmúlt napokban a Csepel.info Facebook oldal követőinek száma meghaladta a 12 ezer főt – derül ki a statisztikából.

Facebookos társoldalainkkal együtt már több mint 16 ezer követőnk van. A Csepel.info így nem csak a leginkább elismert, de egyben a legnépszerűbb híroldal a kerületünkben. Érdekesség, hogy sokan még úgy is követik Facebook-oldalunkat, hogy nem kedvelik, vagyis az oldalunkat kedvelők száma egy kicsit kevesebb 🙂

Amerikai lap dicséri a magyar családpolitikát

2019. április 5. péntek

National Catholic Re­gister, Magyar Nemzet, Csepel.info

A nyugati sajtóban megszokott, hazánkat támadó írások közül üdítő kivételt jelent a legpatinásabb amerikai katolikus lap, a National Catholic Re­gister minap megjelent cikke, amelyben a magyar kormány hagyományos családmodellt középpontba helyező politikáját és intézkedéseit dicsérik.

Elemzése elején a szerző, Victor Gaeten felteszi a kérdést, hogy vajon van-e még egy ország, amely alkotmányában rögzítette volna a magzati élet védelmét, ahol az édesanyák három évig otthon maradhatnak kisgyermekükkel, vagy ahol a négy és több gyermekes anyukák életük végéig mentesülnek az szja-fizetés kötelezettsége alól. A szerző kiemeli, hogy hazánk az egyetlen ország a világon, amely ezekkel a bőkezű intézkedésekkel igyekszik gyermekvállalásra biztatni állampolgárait. (tovább…)

Egressy élőben a Fábry Showban

2019. március 19. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola szervezési osztályának hosszas szervezőmunkájának köszönhetően az intézmény egyik jazz formációjának (Egressy Sextet) abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy élőben léphet fel a Fábry Show zenei színpadán.

A felvétel időpontja: 2019. május 8-án lesz.

Forrás: Egressybeni.hu

Meghalt Baló György

2019. március 18. hétfő

Index, Origo, Mr. Gabee, Csepel.info

Borítókép: Sárosi Zoltán / RTL klubrádió

Meghalt Baló György – jelentette be a hirado.hu. Az ismert televíziós újságíró 71 éves volt

Baló az ELTE Bölcsészettudományi Karának angol–német szakán diplomázott 1970-ben. Állítása szerint azért itt, mert rossz volt matematikából. (tovább…)

Kitüntették a Csepel.infót

2019. március 14. csütörtök

MTI, Mr. Gabee, Csepel.info

Tarlós István főpolgármester, valamint a Csengery Antal-díjjal elismert Jolsvai András író, újságíró, Balogh Gábor, a Csepel.infó hírblog szerkesztője, Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője, Kakuk L. Tamás, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője, műsorvezetője és Bándy Péter újságíró, a Magyar Demokrata hetilap vezető szerkesztője a díj ünnepélyes átadásán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A sajtó akkor teljesíti jól a feladatát, ha képviselői maguk is hiszik, hogy a hiteles tájékoztatással és átgondolt véleményformálással a közösségért tesznek, “tömegtájékoztatnak és nem tömegmanipulálnak” – mondta a főpolgármester csütörtökön Budapesten, a Csengery Antal-díjak átadásán.

A Csepel.info szerkesztősége az elmúlt 11 év során folytatott munkájáért, a kerület lakosságának tájékoztatásában, a sajtószabadság helyi szintű megteremtésében, a lokálpatriotizmus erősítésében betöltött szerepéért kapta a kitüntető díjat, melyet Balogh Gábor József, ismertebb nevén Mr. Gabee szerkesztőnk vett át. (tovább…)

Nemzetközi elismerés a Meghalni Ukrajnáért című filmnek

2019. február 5. kedd

Csarnai Attila, Mr.Gabee, Csepel.info

A legjobb külföldi, történelmi témájú dokumentumfilmek közé választották a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilmet, amely a fődíjért versenyezhet az Ogeechee Nemzetközi Történelmi Film Fesztiválon. A fesztivált az egyesült államokbeli Georgia államban, Statesboro egyetemi városban rendezik meg február 21-24-én.

A versenyre több mint száz filmet neveztek be a világ minden tájáról. Az előzsűrizés után válogatták ki a legjobbakat, amelyeket a fesztivál döntőjében mutatnak be az amerikai közönségnek. A fesztiválra meghívták Csarnai Attila csepeli újságírót, a film rendezőjét is. (tovább…)

Sosem lá­tott fotó ke­rült elő Zámbó Jimmy­ről

2018. december 30. vasárnap

Ripost.hu

A le­gen­dás éne­kes még 1999-ben bu­li­zott együtt egy fi­a­tal ri­por­ter­rel, aki mára az egyik leg­nép­sze­rűbb mű­sor­ve­ze­tővé vált. A népszerű műsorvezető egy közel húsz éves fotót osztott meg az Instagramon, amin a legendás énekessel látható.

Hajdú akkoriban kezdő riporter volt, ám hamar jóban lett az énekessel, akivel nem egyszer buliztak együtt. A fotó alá írt hozzászólásokból kiderült, hogy Hajdú egy interjút is készített a 2001-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Jimmyvel. A rajongók nagyon örültek a fotónak, hiszen egy olyan képet láthattak kedvencükről, ami eddig nem került nyilvánosságra.

ripost.hu

 

A csepeli jégpályán forgatott a TV2

2018. december 30. vasárnap

TV2, Csepel.info

A téli sportok egyik talán legnépszerűbb fajtája a korcsolyázás. A hideg levegőn való mozgás erősíti az immunrendszert. Ellenállóbb lesz a szervezet így nagyobb eséllyel lehet elkerülni a bakteriális, vagy vírusos betegségeket. Jó hír a fogyni vágyóknak, hogy ennél a szabadtéri sportnál főként a combokat, a feneket és a hasat dolgoztatja az ember, így a diétázók számára egy nagyon ajánlott testmozgás a korcsolyázás – írja a TV2.hu.

A csepeli jégpályán készített videót ide kattintva tekinthetik meg.

tv2.hu

Az Egressy Művészeti Iskola a Pirkadat Extrában

2018. december 24. hétfő

Egressybeni.hu

Hosszú szervezőmunka eredménye, hogy az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola lehetőséget kapott arra, hogy egy újabb helyen mutatkozhat be:

2018. december 24-én reggel a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában Breuer Péter vendégei voltak: Suki András művészeti igazgatóhelyettes és Bernáth Ferenc gitárművésztanár.