2011. február havi archívum

Bemutatkozik: Gráf András

2011. február 28. hétfő

Csepelfc.hu, Csepel.info

A 22 éves Újpest-nevelésű hátvéd a Szécsénnyel nyert megyei I. osztályú bajnokság után idén egy szinttel feljebb is be szeretné gyűjteni az aranyat.

A Csepel FC hivatalos honlapja által készített interjút az alábbiakban olvashatják. (tovább…)

Ingyenfilmek mindenkinek: Biszku és a többiek – A legvidámabb barakk 1.rész

2011. február 28. hétfő

MTV, Csepel.info

A Magyar Televízió filmtárjából csemegéztük ki ezt a különleges darabot. A 15 részes sorozat többi részét itt lehet megtekinteni. A filmtár rendkívül gazdag tartalma teljes egészében ingyenesen nézhető meg.

A rendszerváltozás idején a Kádár-korszak vezető politikusait ültette kamera elé Vitézy László filmrendező. A mindmáig egyedülálló filmsorozatban többek között Biszku Béla, Kállai Gyula, Gáspár Sándor, Papp János, Czinege Lajos, Puja Frigyes beszélnek egykori tetteikről olyan időszakokat felidézve, mint a Rajk-per, az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás, a csehszlovákiai bevonulás, az 1968-as gazdasági reform vagy az 1989-es változást megelőző évek.

Rendőrkutya-bemutató Csepelen

2011. február 28. hétfő

Nava.hu – 1943. október

A Rendőrség Budapest környéki osztályparancsnokságai rendőrkutya-bemutatót rendeztek Csepelen.

A rendőrök okos és hűséges segítőtársai sokoldalú tudásukkal bebizonyították, hogy a bűnözők elleni harcban megállják helyüket.

Farsangi táncház a Munkásotthonban

2011. február 28. hétfő

Csepeliami, Csepel.info

csepeliami.mlap.hu

Célegyenesben a fogolykínzási ügy nyomozása

2011. február 28. hétfő

Magyar Nemzet

Révész Máriusz

A 2006. őszi fogolykínzásokkal kapcsolatban még több tucat tanút kíván kihallgatni a Budapesti Katonai Ügyészség a következő hónapban. Ezután a nyomozást le is zárhatják. A hatóság nem árulta el, van-e már gyanúsítottja az eljárásnak.

Előreláthatólag március végéig befejezi a nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség a 2006. őszi fogolykínzásokkal összefüggésben – tudtuk meg Balogh Zoltán szóvivőtől. Tájékoztatása szerint az addig hátralévő egy hónapban még több tucat tanút terveznek kihallgatni, és a kihallgatások eredményétől is függ, hogy sikerül-e lezárni az ügyet. (tovább…)

Jégre vitték Tabánit

2011. február 28. hétfő

Blikk

Tabáni István (33) a jégen sem jön zavarba. A Csillag születik énekese a Hősök terén húzott korcsolyát a Halló, Európa – itt Budapest! ingyenes koris farsangján, ahol egy kis téli fesztiválozás keretében tucatnyi híresség mellett ő is színpadra állt.

– Tíz évvel ezelőtt próbáltam ki először a korizást. Tavaly újra felmerült bennem, hogy jégre lépjek, erre most kaptam egy lehetőséget, amit nem is hagytam ki – mondta az énekes, aki azt azért elárulta: gyakrabban nézi a televízióban a téli sportágakat, mint ahogy ő maga űzi őket. (tovább…)

Útlevél

2011. február 28. hétfő

Magyar Hírlap

Deme Gábor (balra) is bíróság elé áll…

A Népszava tegnapi számának címlapján ordít a cím: Bíróság előtt Kisbér fideszes polgármestere. Rémülten kezdtem a cikk olvasásába, egyrészt azért, mert mindig megrémülök, ha fideszes közszereplő áll pellengéren, másrészt Udvardi Erzsébetet, Kisbér polgármesterét régóta ismerem, és rendkívül tisztességes, rendes, aranyos nőnek tartom, aki a légynek sem tudna ártani.

Belefogtam hát az olvasásba, összeszorult gyomorral. S mire a cikk végére értem, már majdnem megütött a guta. Ugyanis tudják, miért áll bíróság előtt Udvardi Erzsébet, Kisbér fideszes polgármestere? Azért, mert elintézte valakinek, hogy soron kívül kapjon útlevelet. Ennek a „botránynak” szentel a Népszava címlapról induló kéthasábos cikket. És ne legyenek kétségeink: holnap átveszi a „hírt” a Népszabadság is, benne lesz az ATV-ben, a Klubrádióban, talán Bolgár György is „meg fogja beszélni” az őhozzá betelefonálókkal. (tovább…)

Evezés: az esélyesek sikerével ért véget az ergométeres ob

2011. február 27. vasárnap

Nemzeti Sport, Csepel.info

Hajdú Zsuzsanna

Az esélyes versenyzők sikerét hozta az evezősök vasárnapi ergométeres országos bajnoksága, amelynek Mohács adott otthont.

A könnyűsúlyúaknál Varga Tamás és Alliquander Anna, a normálsúlyúak nyílt versenyében pedig Szekér László, illetve Szabó Katalin diadalmaskodott.  Hajdú Zsuzsanna (Csepel) a második helyen végzett a könnyűsúlyak versenyében. (tovább…)

Csepel – Sárisáp 4-0 (3-0)

2011. február 27. vasárnap

Csepelfc.hu

A főpróba jól sikerült annak ellenére, hogy még mindig akadnak sérültek a keretben. Vejmola és Haraszkó hamarosan, az Olaszországból kéztöréssel viszatérő Kemény két hét, Juhász pedig csak 3-4 hét múlva lesz bevethető.

Kezdőcsapatunk a következő volt: Bongó – Németh J., Sarnyai, Filó, Pintér – Teplán, Miskovicz, Balogh, Barbai – Mojzer, Horváth. (tovább…)

A cigitilalom tanulságai külföldön

2011. február 27. vasárnap

Origo

Egyesek ujjongva, mások morogva fogadták Nyugat-Európában, amikor sorra tiltották be a dohányzást az éttermekben és bárokban, de elég gyorsan megszokta mindenki – mondták az [origo]-nak külföldön élő magyarok. Aki bírja a hideget, az telente is nyugodtan elpöfékel a pubok ajtajában, és elégedett lehet a nyolc hónapos terhes kismama is, aki most már elmehet egy pubba meccset nézni. Egy Angliában élő magyar szerint a kocsmák pedig azért élték túl a tiltást, mert az emberek jobban szeretnek inni, mint cigizni.

Angliában 2007 nyarán tiltották ki a cigit a pubokból, és akkor ez sok emberből nagy felháborodást váltott ki – emlékezett vissza a Londonban élő Földesi Ildikó, aki akkor még maga is dohányzott. Az angolok azt emlegették, ez a “nanny state” újabb példája – a kifejezés az olyan államra utal, amely, mint egy dada, az állampolgárok életének minden területét az elképzelt jó irányba akarja terelgetni. Az első időszakban gyakran lehetett látni, hogy két-három ember ücsörög a pubokban, miközben kisebb tömeg pöfékel az épület előtt, ez azonban szerinte mostanra megváltozott. (Magyarországon a tervek szerint júliustól zárják ki a dohányzást a vendéglátóhelyekről, erről itt olvashat részleteket.) (tovább…)

Dunai evezősverseny

2011. február 27. vasárnap

Nava.hu – 1943. május

A csepeli Duna-ágban rendezték meg az első idei nagyszabású evezősversenyt.

Az üldözési versenyben 18 nyolcas vett részt.

Gyurcsány engedélyt kapott a párt elfoglalására

2011. február 26. szombat

Magyar Nemzet

Gyurcsány Ferenc párton belüli erősödését látják politológusok a Demokratikus Koalíció országossá minősítésében. A volt kormányfő-pártelnök most lehetőséget kapott arra, hogy újra a saját képére formálja a Magyar Szocialista Pártot.

Átmenetileg elcsitulhat a harc az MSZP-ben, de a tisztújítás közeledtével újult erővel törhetnek föl a konfliktusok. Gyurcsány nem kockáztatta meg a szakadár politikus bélyegét, s a párt is az egységes arculat látszata mellett döntve inkább integrálta a volt miniszterelnököt. Kérdés, hogy Gyurcsány erőcsoportja mire lesz képes. (tovább…)

Szomorú évvége

2011. február 26. szombat

Csepelfc.hu

Rosszul végződött a 2010-es év a csepeli futballbarátok számára. Négy olyan játékos távozott az utolsó negyedévben, akik vagy egész pályafutásukat, vagy annak egy jelentős szakaszát töltötték nálunk.

Elsőnek, még októberben Gondár György /sz. 1945./ hunyt el, aki gyermekkorától a Csepel SC játékosa, és 1961-72, között 159 mérkőzésen, balszélsőként és balhátvédként játszva 8 gólt lőtt. Sokszoros ifi válogatottként már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek közt. (tovább…)

Megszavazták a költségvetést: Csepel elkerülheti a pénzügyi csődöt

2011. február 26. szombat

Az MSZP nem támogatta a lakáspályázatok kiírását és az ingyenes házasságkötést

Bár súlyos áldozatokat kell érte hozni, a csepeli önkormányzat képviselő-testülete péntek este megszavazta azt a költségvetést, amely hosszú évek után először teremti meg a fenntartható gazdálkodás alapjait, és csökkenti több mint egymilliárd forinttal az MSZP-s önkormányzatok alatt évről évre növekvő költségvetési hiányt.

Az előterjesztést – csakúgy, mint az ingyenes házasságkötést, az infláció alatti lakásbérleti-díj rendezést és a szociális lakáspályázatokat lehetővé tévő rendeleteket – a csepeli MSZP-frakció nem támogatta – értesült a Csepel.info. (tovább…)

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékezett Csepel

2011. február 25. péntek

Csepel.hu, Csepel.info

Megemlékezés Mansfeld Péter emléktáblájánál

2011. február 24-én a Csepel-sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban   Mansfeld Péter  emléktáblájánál kezdődött a megemlékezés. Az eseményen Németh Szilárd polgármestert Ábel Attila képviselte.

Február 25-én, pénteken délelőtt 10 órakor avatták fel a csepeli önkormányzat falán a kommunizmus áldozatainak emléktábláját. A csepeli MSZP képviselői mindkét ünnepi megemlékezésről távol maradtak, éppen úgy, ahogy 2010. december 6-án, amikor a képviselő-testületet alkotó többi párt a község lakossága által megakadályozott 1944-es kiürítési kísérletre emlékezett. (tovább…)