2011. február havi archívum

Bemutatkozik: Gráf András

2011. február 28. hétfő

Csepelfc.hu, Csepel.info

A 22 éves Újpest-nevelésű hátvéd a Szécsénnyel nyert megyei I. osztályú bajnokság után idén egy szinttel feljebb is be szeretné gyűjteni az aranyat.

A Csepel FC hivatalos honlapja által készített interjút az alábbiakban olvashatják. (tovább…)

Ingyenfilmek mindenkinek: Biszku és a többiek – A legvidámabb barakk 1.rész

2011. február 28. hétfő

MTV, Csepel.info

A Magyar Televízió filmtárjából csemegéztük ki ezt a különleges darabot. A 15 részes sorozat többi részét itt lehet megtekinteni. A filmtár rendkívül gazdag tartalma teljes egészében ingyenesen nézhető meg.

A rendszerváltozás idején a Kádár-korszak vezető politikusait ültette kamera elé Vitézy László filmrendező. A mindmáig egyedülálló filmsorozatban többek között Biszku Béla, Kállai Gyula, Gáspár Sándor, Papp János, Czinege Lajos, Puja Frigyes beszélnek egykori tetteikről olyan időszakokat felidézve, mint a Rajk-per, az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás, a csehszlovákiai bevonulás, az 1968-as gazdasági reform vagy az 1989-es változást megelőző évek.

Rendőrkutya-bemutató Csepelen

2011. február 28. hétfő

Nava.hu – 1943. október

A Rendőrség Budapest környéki osztályparancsnokságai rendőrkutya-bemutatót rendeztek Csepelen.

A rendőrök okos és hűséges segítőtársai sokoldalú tudásukkal bebizonyították, hogy a bűnözők elleni harcban megállják helyüket.

Farsangi táncház a Munkásotthonban

2011. február 28. hétfő

Csepeliami, Csepel.info

csepeliami.mlap.hu

Célegyenesben a fogolykínzási ügy nyomozása

2011. február 28. hétfő

Magyar Nemzet

Révész Máriusz

A 2006. őszi fogolykínzásokkal kapcsolatban még több tucat tanút kíván kihallgatni a Budapesti Katonai Ügyészség a következő hónapban. Ezután a nyomozást le is zárhatják. A hatóság nem árulta el, van-e már gyanúsítottja az eljárásnak.

Előreláthatólag március végéig befejezi a nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség a 2006. őszi fogolykínzásokkal összefüggésben – tudtuk meg Balogh Zoltán szóvivőtől. Tájékoztatása szerint az addig hátralévő egy hónapban még több tucat tanút terveznek kihallgatni, és a kihallgatások eredményétől is függ, hogy sikerül-e lezárni az ügyet. (tovább…)

Jégre vitték Tabánit

2011. február 28. hétfő

Blikk

Tabáni István (33) a jégen sem jön zavarba. A Csillag születik énekese a Hősök terén húzott korcsolyát a Halló, Európa – itt Budapest! ingyenes koris farsangján, ahol egy kis téli fesztiválozás keretében tucatnyi híresség mellett ő is színpadra állt.

– Tíz évvel ezelőtt próbáltam ki először a korizást. Tavaly újra felmerült bennem, hogy jégre lépjek, erre most kaptam egy lehetőséget, amit nem is hagytam ki – mondta az énekes, aki azt azért elárulta: gyakrabban nézi a televízióban a téli sportágakat, mint ahogy ő maga űzi őket. (tovább…)

Útlevél

2011. február 28. hétfő

Magyar Hírlap

Deme Gábor (balra) is bíróság elé áll…

A Népszava tegnapi számának címlapján ordít a cím: Bíróság előtt Kisbér fideszes polgármestere. Rémülten kezdtem a cikk olvasásába, egyrészt azért, mert mindig megrémülök, ha fideszes közszereplő áll pellengéren, másrészt Udvardi Erzsébetet, Kisbér polgármesterét régóta ismerem, és rendkívül tisztességes, rendes, aranyos nőnek tartom, aki a légynek sem tudna ártani.

Belefogtam hát az olvasásba, összeszorult gyomorral. S mire a cikk végére értem, már majdnem megütött a guta. Ugyanis tudják, miért áll bíróság előtt Udvardi Erzsébet, Kisbér fideszes polgármestere? Azért, mert elintézte valakinek, hogy soron kívül kapjon útlevelet. Ennek a „botránynak” szentel a Népszava címlapról induló kéthasábos cikket. És ne legyenek kétségeink: holnap átveszi a „hírt” a Népszabadság is, benne lesz az ATV-ben, a Klubrádióban, talán Bolgár György is „meg fogja beszélni” az őhozzá betelefonálókkal. (tovább…)

Evezés: az esélyesek sikerével ért véget az ergométeres ob

2011. február 27. vasárnap

Nemzeti Sport, Csepel.info

Hajdú Zsuzsanna

Az esélyes versenyzők sikerét hozta az evezősök vasárnapi ergométeres országos bajnoksága, amelynek Mohács adott otthont.

A könnyűsúlyúaknál Varga Tamás és Alliquander Anna, a normálsúlyúak nyílt versenyében pedig Szekér László, illetve Szabó Katalin diadalmaskodott.  Hajdú Zsuzsanna (Csepel) a második helyen végzett a könnyűsúlyak versenyében. (tovább…)

Csepel – Sárisáp 4-0 (3-0)

2011. február 27. vasárnap

Csepelfc.hu

A főpróba jól sikerült annak ellenére, hogy még mindig akadnak sérültek a keretben. Vejmola és Haraszkó hamarosan, az Olaszországból kéztöréssel viszatérő Kemény két hét, Juhász pedig csak 3-4 hét múlva lesz bevethető.

Kezdőcsapatunk a következő volt: Bongó – Németh J., Sarnyai, Filó, Pintér – Teplán, Miskovicz, Balogh, Barbai – Mojzer, Horváth. (tovább…)

A cigitilalom tanulságai külföldön

2011. február 27. vasárnap

Origo

Egyesek ujjongva, mások morogva fogadták Nyugat-Európában, amikor sorra tiltották be a dohányzást az éttermekben és bárokban, de elég gyorsan megszokta mindenki – mondták az [origo]-nak külföldön élő magyarok. Aki bírja a hideget, az telente is nyugodtan elpöfékel a pubok ajtajában, és elégedett lehet a nyolc hónapos terhes kismama is, aki most már elmehet egy pubba meccset nézni. Egy Angliában élő magyar szerint a kocsmák pedig azért élték túl a tiltást, mert az emberek jobban szeretnek inni, mint cigizni.

Angliában 2007 nyarán tiltották ki a cigit a pubokból, és akkor ez sok emberből nagy felháborodást váltott ki – emlékezett vissza a Londonban élő Földesi Ildikó, aki akkor még maga is dohányzott. Az angolok azt emlegették, ez a “nanny state” újabb példája – a kifejezés az olyan államra utal, amely, mint egy dada, az állampolgárok életének minden területét az elképzelt jó irányba akarja terelgetni. Az első időszakban gyakran lehetett látni, hogy két-három ember ücsörög a pubokban, miközben kisebb tömeg pöfékel az épület előtt, ez azonban szerinte mostanra megváltozott. (Magyarországon a tervek szerint júliustól zárják ki a dohányzást a vendéglátóhelyekről, erről itt olvashat részleteket.) (tovább…)