2015. április havi archívum

Százmilliót veszíthet Csepel dilettáns hibák miatt

2015. április 30. csütörtök

Csepel.hu

Szenteczky Hunép

Szenteczky János, a Csevak Zrt. akkori vezérigazgatója tartózkodott akkor, amikor a testület arról döntött, hogy nem ért egyet a több mint százmillió forintos kifizetéssel

Százmillió forintnál is nagyobb kára lehet a csepeli önkormányzatnak egy öt éve tartó jogvita következtében. A rendkívüli kár egyik oka, hogy egy 2010-es közbeszerzési szerződést nem az Európai Unió támogatási feltételeinek megfelelően kötöttek meg. Ezen túl olyan felesleges pótmunkákat is megrendeltek majd elismertek az önkormányzat terhére, melyeket nem tehettek volna- értesült a Csepel.hu.

Még az MSZP-s vezetésű önkormányzat kötött meg 2010-ben a Hunép Universal Építőipari Zrt-vel egy építőipari kivitelezési munkákra vonatkozó vállalkozási szerződést. A Magyar Államkincstár a törvénynek megfelelően építtetői fedezetkezelői feladatokat látott el a beruházás során, míg a beruházás előkészítésével és a projekt teljes körű lebonyolításával a Szenteczky János által igazgatott Csevak Zrt. került megbízásra annak teljes felelősségével. (tovább…)

Brutális: videó került elő a földrengésről

2015. április 30. csütörtök

Index

frengeskat

Egy köztéri kamera Katmanduban rögzítette a pusztító nepáli földrengés kitörésének első perceit.

A videó egy olyan szakaszt mutat, ahol nincsenek magas házak, de még így is látszik mennyire gyors és veszélyes volt a földrengés. (tovább…)

RÖVIDHÍR – Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a METRANS

2015. április 30. csütörtök

MTI

metrans

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a vasúti szállítások lebonyolításával foglalkozó METRANS Danubia Kft., amely a beruházás első fázisában 200 új munkahelyet teremt.

A METRANS Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalata, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaság (HHLA AG) leányvállalata. (tovább…)

Óvodai felújítások és összevonás: kibújt az ellenzéki szög a zsákból?

2015. április 30. csütörtök

Csepel.info

DemokráciaKicsi

Az önkormányzat döntése alapján megkezdődött a csepeli óvodák felújítása és összevonása előtt a szervezeti és működési átvilágítás – értesült a Csepel.info. A 300 millió forintos felújítást és a XIII. kerületben nyolcadik éve jól bizonyító szervezeti átalakítást dühödt erővel támadják a csepeli balliberálisok és jobbikosok. Bár az ellenzék részéről nem hangoztak el ész-érvek, csak aggodalmak az átalakítás ellen, több kísérletet is tettek azért, hogy leállítsák a folyamatot. Lehetséges, hogy most kiderült miért.

A Csepel.info információi szerint a legelső szabálytalanság, ami felszínre került a csepeli óvodák működésének átvilágítása során, Hudák János balliberális önkormányzati képviselő feleségének terembérléséhez kapcsolódik. (tovább…)

Egy szál virág anyák napjára

2015. április 30. csütörtök

Csepel.hu

nyugdijashaz4Illusztráció

Meghatódva fogadta Gál Lajosné unokája köszöntését a közelgő anyák napja alkalmából rendezett eseményen a Simon Bolivár sétányi nyugdíjasházban április 29-én. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága szervezte anyák napi rendezvényén a Herman Ottó Általános Iskola 4.b osztályos tanulói  köszöntötték az intézmény Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóit, az Idősek Klubja ellátottait, valamint a nyugdíjasház érdeklődőit.

A diákok zenés irodalmi műsort adtak, majd egy-egy szál saját készítésű papírvirágot adtak át a szépkorú asszonyoknak. (tovább…)

Tehetségnap a Vermesben

2015. április 30. csütörtök

Csepel.hu

vermes2

52 csapattal, több mint kétszáz vendég gyerekkel játszottak együtt a Vermes iskolások intézményükben rendezett tehetségnapon. Április 29-én negyedik alkalommal tartottak logikai-matematikai játéknapot a kerületi iskolásoknak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egész napon át folytak a programok, a 3-4. osztályosok délelőtt, az 5-6. osztályosok délután versenyeztek. (tovább…)

Pannoniával a Pannoniagyárba május 1-jén – programok és film!

2015. április 30. csütörtök

Metropol, Youtube, Pannoniamgtsz.hu

utolso_pannonia_1975.preview

Motoros találkozóval és felvonulással emlékeznek meg május 1.-én a 40 éve leállított Pannonia gyártásról a Csepel Művekben. A Pannonia MGTSZ több programmal és díjakkal várja az érdeklődőket, akiket arra kérnek, hogy előzetesen regisztráljanak a rendezvényre. A vidékről érkezőknek megszállni is lesz lehetőségük.

Az évforduló alkalmából “levetítjük” azt a korabeli dokumentumfilmet, ami a motorgyártás leállításáról készült. (tovább…)

Vívást tanulnak a Kölcseyben

2015. április 30. csütörtök

Csepel.hu

vivas

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola ötödik osztályos tanulóinak a testnevelésórán tartott vívására látogatott el április 29-én Morovik Attila alpolgármester, Tóth János tankerületi igazgató, valamint a Magyar Vívó Szövetség képviseletében Csampa Zsolt elnök.

A szövetség kezdeményezésére az általános iskolákban indult vívásnépszerűsítő sportágfejlesztési programot az intézménnyel együttműködési megállapodást kötött Csepeli Vívó Klub és a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület képviselői végzik. Németh Tamás vívómester és Szegi Csaba vezetőedző tavaly októbertől oktatják a tanulókat testnevelésóra keretében heti egy alkalommal a küzdősportra. (tovább…)

Egy “elfáradt” emberke megpihent a Kossuth Lajos utcai bokorban

2015. április 29. szerda

Csepel.info
11103493_1648299825402039_652602648_n

Olvasónktól kapott fényképes információk szerint egy vélhetően a nagy távcső nézésben “elfáradt” emberke ágynak nézte az Ady Endre út – Kossuth Lajos utca kereszteződésében található virág ágyást. Az olvasó elmondása szerint az emberek, jönnek-mennek. Van aki rá sem néz. Van aki ránéz és továbbmegy. De senki meg nem győződik, a hogylétéről… Lehet csak részeg és alszik.

A sok járókelőből oda ment hozzá két fura öltözetű nő, és addig rángatták meg “pofozgatták” míg a végén a karánál fogva felültették. Nagyon valószínű, hogy csak egy “fáradt” enyhén ittas egyénről volt szó, aki megpihent. Remélem. A mentőt ezek után lemondtam, nehogy egy súlyos esett emiatt várjon. Egy kis idő elteltével az illető ismét visszatért a helyszínre és befeküdt az ágyikóba – zárta beszámolóját olvasónk.

Így működik a demokrácia

2015. április 29. szerda

Vélemény – Ábel Attila

DemokráciaKicsi

A fenti képet a legutóbbi testületi ülésen készítettem. Jobb oldalon Polgár György, a kíméletlen cenzúrájáról hírhedt volt MSZP-s főtanácsadó ül, a mikrofon előtt a menye áll. Polgár Izabella a csepeli óvodai felújítások és átszervezések elleni tiltakozók egyik vezetője. A fotón az üres helyeken az ellenzéki képviselők ülnének. De többségük ekkor már lelépett. A demokráciára hivatkozva mentek el persze, nem azért, mert büdös nekik a munka.

2010-ig, ha iskolákról vagy óvodákról volt szó Csepelen, sokszor intézményeket zártak be vagy adtak el. Esetleg arról folyt vita, miért emelik az étkeztetés árát, miért nincs pénz felújításra. Ennek a kommunikációját irányította főtanácsadóként Polgár György. 2010-től Csepel új vezetése több száz millió forintot fordított felújításokra. A gyerekek étkezése kedvezőbb vagy ingyenes lett, tisztasági csomagjaikat is ingyenessé tette az önkormányzat. Az előzmények tekintetében a jó szándékunk nem kérdőjelezhető meg. Az sem titok, hogy miért szükségesek a felújítások és az átszervezés. Több körben egyeztetett a vezetés az óvodák dolgozóival. A tiltakozókat is nyitott ajtókkal fogadtuk. Morovik Attila alpolgármester és Borbély Lénárd polgármester külön-külön másfél órán keresztül tárgyaltak a vezetőjükkel, képviselőiket két testületi ülésen is meghallgattuk. (tovább…)

Austrian Classics 2015: a csepeli kick-boxosok ismét taroltak

2015. április 29. szerda

Csepel.hu

austrian

Európában az egyik legrégebb óta működő kick-box világkupa, a nagy hagyományokkal bíró nem csak a nevében klasszikus Austrian Classics. A 22 országot és 2200 versenyzőt felvonultató versenynek a havas hegycsúcsokkal körülvett Innsbruck városa adott otthont.

A 3 napon át tartó világkupán a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia induló kerete, főleg a kadet korosztályok ifjú reménységeiből állt. (tovább…)

Május 1-jén nyit a strand

2015. április 29. szerda

Csepel.hu

csepeli nyar (1)

A Csepeli Fürdő május első hétvégéjén kinyitja kapuit. 

(tovább…)

Olvasói levelet kaptunk

2015. április 29. szerda

Csepel. Info

Kis-Duna öböl híd
“Párommal kimentünk a kis Duna partra sétálni, mivel igen jó idő volt. Meglepetés ért bennünket a parti sétány rendbe tétele, és a közvilágítás. Nagyon örülünk, hogy már itt Csepelen is tudunk kulturált környezetbe sétálgatni, nem kel Budára vagy a Margit szigetre utazni. Köszönet érte az Önkormány vezetőségének, csak így tovább a megkezdett úton.”

Áll a Facebook-oldalunkra küldött olvasói levélben.

Gyurcsány Ferenc Csepelen egyeztetett

2015. április 28. kedd

Csepel.info

Wv01

A DK szóvivője csepeli

A csepeli  Rákóczi-ligetben tárgyalt Gyurcsány Ferenc hétfőn délután – értesítette a Csepel.info-t egyik olvasónk. A politikus forrásunk szerint divatos napszemüvegben érkezett, gyaníthatóan sajtóügyekben egyeztetett.

Információink szerint ugyanis abban a lépcsőházban lakik Wirsching Viktória, a Demokratikus Koalíció szóvivője, ami előtt Gyurcsány Ferenc leparkolt. A politikus és a szóvivő csak órákkal később, este fél nyolckor indultak el a szóvivő lakásából – minden bizonnyal további egyeztetésekre, pártprogramokra igyekeztek. Úgy tudjuk, hogy Gyurcsány gyakran jár Csepelre.

(tovább…)

Szabó véletlenül beköpte Hudákot

2015. április 28. kedd

Csepel.info

Szszcenzurahj

Szabó Szabolcs Facebook-oldalán gratulált Hudák Jánosnak, a PM politikusának a Zöld Forgatag címmel szervezett civil rendezvényéhez. Noha a balliberális pártok olyan “civil” háttérbázist építenek ki a következő választásokra, ami a megfelelő pillanatban majd őket találja a legméltóbb “civil” jelöltnek, természetesen ezt nem nyilvánosan teszik. Ha ugyanis kiderül, hogy az egész egy hazug színjáték, oda a “civilségük”. Így aztán véletlenül mondott igazat az Együtt politikusa. 

Szabó ezért gyorsan cenzúrázta Facebook-oldalát, és eltüntette a nyomát annak, hogy Hudák János politikustársának gratulált. A balliberális politikus, aki rendszeresen vádolja a médiát cenzúrával, nem egyszer bukott le öncenzúrával. Így történt ez most is: hiába írta át a gratulációt, az eredeti bejegyzést így is lementette valaki. Aki aztán elküldte nekünk. Köszönjük. (tovább…)