2022. július havi archívum

Videó: két liter bor után gyújtogatott a csepeli Mónika

2022. július 31. vasárnap

Police, Csepel.info

Jó ötletnek gondolta, hogy az udvarán felhalmozott szemetet meggyújtja. Kamera vette, ahogy minden lángba borul.

A police.hu híre szerint csütörtökön a 47 éves csepeli S. Mónika 2-3 liter bor elfogyasztása után döntött úgy, hogy a szeméttől, amelyet – állítása szerint – a szomszédja hordott a háza mellé, úgy szabadul meg, hogy elégeti. (tovább…)

Orbán Viktor: Európa háborús stratégiája nem működik

2022. július 29. péntek

Magyarnemzet.hu

– Az új építésű lakások áfája a következő két évben is ötszázalékos lesz – jelentette be ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, hogy Európának új háborús stratégia kell, Magyarország viszont csak magára számíthat, itthon lesz is elég gáz télire. A földgázár ingadozása miatt a kormány előkészíti azt is, hogy ki a háztartások ki tudják váltani azt. A jövőben miniszteri biztos felel a Mátrai Erőmű nem működő blokkjainak újraindításáért, és a barnaszénbányászat újranyitásáért. – A magyar aszálykárok jelentősek, de a hazai ellátást nem veszélyeztetik – jelentette ki a témában a kormányfő.

– A magyar ember úgy gondolkodik, hogy ha a baj van, akkor leginkább magára számíthat – közölte Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ma reggel az Európai Unió gázspórolási terveiről. A miniszterelnök hozzátette: nem tartja életszerűnek, hogy majd Brüsszelben megoldják a magyar energiaellátás problémáit.  (tovább…)

A csepeli strandon jártunk

2022. július 28. csütörtök

csepel.hu

Sok nehézséggel indult az idei szezon a Csepeli Strandfürdőben, először az élménymedence burkolatát kellett javítani, majd egy elromlott szűrő okozott gondot. Úgy tűnik, a hibákat sikerült orvosolni, a strand valamennyi medencéje most gond nélkül üzemel. A fürdő nyitása óta csaknem két hónap telt el, az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztük Kovács Lajost, a Csepeli Strandfürdő vezetőjét. (tovább…)

Milyen ételeket kerüljön a pollenallergiás?

2022. július 28. csütörtök

csepel.hu

Magyarországon a lakosság 20-25 százaléka légúti allergiás, köztük is magas azok száma, akiknél a parlagfű és a fűpollen okoz tüneteket. Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója a környezetünkben található egyébként ártalmatlan anyagokra.

(tovább…)

Lemodellezték Gyurcsány furcsa bejegyzését

2022. július 28. csütörtök

Csepel.info

Sokan voltak kíváncsiak, mi lelte Gyurcsány Ferencet, amikor nemrég egy Orbánt kritizáló posztja alá ezt kommentet írta: őpáál”. 

Nyilvánvaló, hogy véletlen kommentről van szó. A szerző később törölte is a bejegyzését. De vajon hogyan nyomhatták le véletlenül pont ezeket a billentyűket? (tovább…)

Halálos baleset Csepelen

2022. július 28. csütörtök
Police.hu
A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 28-án 07 óra 41 perc körül eddig tisztázatlan körülmények között egy kerékpáros és egy autóbusz ütközött a XXI. kerületi Csepeli út és Lámpás utca kereszteződésében.
A balesetben a 21 éves kerékpáros férfi a helyszínen meghalt.

(tovább…)

Elhunyt Kardos József

2022. július 28. csütörtök

Csepel.hu

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 63. évében elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgó, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület utánpótlás edzője.

1960. március 29-én született Nagybátonyban, ahonnan játékosként a Salgótarjáni Bányászon keresztül került 1979-ben az Újpesti Dózsához, ahol egyből bajnoki címet (1978-79), később két bajnoki ezüstérmet szerzett, valamint háromszor nyert MNK-t az egyesülettel. (tovább…)

Nyári koncert a Szent Imre téren

2022. július 28. csütörtök

Csepel.hu

Nagysikerű nyári hangversennyel lepte meg az érdeklődőket a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar ma a Szent Imre téren.

A koncerten Péntek János, Artisjus-díjas és Csepel Örökség Díjas karmester és Nagy Zsolt karmester vezényeltek. (tovább…)

Egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma

2022. július 27. szerda

Csepel.hu

Itthon is megjelentek a koronavírus BA4, a BA5 és X variánsai, melyek Európában már uralkodóvá váltak, fertőzőképességük pedig magas. Ahogy Európában, úgy Magyarországon is hétről hétre nő a megbetegedések száma. Sajnos egyre több a fertőzött, a tüntetek hasonlóak a korábbi omikron variánshoz.

A betegek főként lázat, száraz köhögést, torokfájást, fejfájást, levertséget tapasztalhatnak. A szakemberek azt javasolják, aki beteg, ne menjen közösségbe, mert a korábbi variánsoknál könnyebben terjed a fertőzés. (tovább…)

Még húsz évig praktizálna dr. Tugyi Klára reumatológus

2022. július 27. szerda

Csepel.hu

A Semmelweis-nap alkalmából polgármesteri elismerésben részesült a már nyugdíjasként gyógyító, 71 esztendős dr. Tugyi Klára, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat reumatológus főorvosa, aki harmincnégy éve dolgozik Csepelen, 1991 óta lakik a kerületben, népszerűségére pedig jellemző, hogy úton-útfélén megismerik és megszólítják az emberek.

Vele beszélgettünk. (tovább…)