2018. szeptember havi archívum

Őszi cserjeakció kertészkedőknek

2018. szeptember 29. szombat

csepel.hu

Az őszi cserjeprogram keretében az önkormányzat támogatásával kiültetésre szánt 7000 tő cserje közül többet is ingyenesen átvehettek a sikeres csepeli pályázók a Csepeli Városgazda telephelyén szeptember 29-én. Az érdeklődőknek a zöldterület-fenntartási osztály munkatársai segítettek az akcióban részt vevő 17 féle cserjefajok válogatásában.

Az ősz beköszöntével Csepel önkormányzata ismét meghirdette az Őszi Cserjeültetési Programot, amelynek keretében lakcímenként, társasházaknál lépcsőházanként, átlag tíz darab konténeres díszcserjét ajánlott fel cserjefoltok, sövények kialakítására. Idén újdonságnak számítottak a kínálatban a díszfüvek, a vörös alangfű és a tollborzfű, de kelendőek voltak a rózsaloncok, a fenyők, az angol kékszakáll, a japán gyöngyvessző, az örökzöld mirtuszlonc és az arany kúszó kecskerágó is. (tovább…)

Meghívó Dr. Urmánczy Nándornak emléket állító szobor avatására

2018. szeptember 28. péntek

csepel.hu

csepel.hu

Egyirányú a Vénusz utca egy szakasza

2018. szeptember 28. péntek

Csepel.hu

A Vénusz utca 1-11 házszámok előtti szakaszát egyirányúsították az Akácfa uta felé, erre azért volt szükség, mert az út túl szűk a biztonságos kétirányú forgalomhoz.

A megállni és várakozni tilos táblák kihelyezésével a probléma nem oldódott volna meg, csak a lakosok parkolását lehetetlenítette volna el. A többszöri lakossági megkereséseket követően a Budapest Közút Zrt. kivizsgálta a problémát és az egyirányúsítás mellett döntött. (tovább…)

Soroksári gyilkosság: összeomlott az özvegy a rendőrségen

2018. szeptember 28. péntek

Bors

Kardos Lajos

A gyanúsított elfogása után Kardos Lajos abban bizakodhatott: talán soha többé nem kell a rendőrségen megjelennie. Csütörtökön azonban újra eljött ez a pillanat és vele az összeomlás.

Öt év és két nap – egészen pontosan ennyi telt el Kardosné Gyurik Krisztina brutális meggyilkolása óta, amikor az asszony gyászoló özvegyének tegnap újra jelenése volt a rendőrségen.

(tovább…)

415 éve volt a csepeli csata

2018. szeptember 28. péntek

Újkor.hu

1603. szeptember 28-án a Csepel-sziget északi felében komoly összecsapásra került sor a Budát ostromló keresztény és a várat felmenteni szándékozó török seregek között. A győzelem az előbbieké volt, az ország egykori fővárosát mégsem sikerült felszabadítani.

„Azon a helyen Dervis pasa tíz apródjával hosszú ideig szemben állt a hitetlenekkel s a futamodókat magához vonta. Sokan azonban nem voltak a segítségére, s midőn apródjaival a hitetlenek egyik nagy csapatával összeütközött, azonnal vértanú lett.” – írta meg ezekkel a szavakkal Ibrahim Pecsevi, a török felmentő sereg krónikása Dervis pasa halálát a csepeli csatából. (tovább…)

Katasztrofális állapotban van a Csepeli Munkásotthon

2018. szeptember 27. csütörtök

Csepel.info

A csepeli “Pártmunkás Otthon” a megszépítő távolból, és a jelenlegi állapota kicsit közelebbről

Már nem csak a vakolat potyog, hanem tégladarabok, betondarabok is hullanak a falakról a járókelők közé. Állagmegóvásra, fűtésre nincs pénz, a fagyok beálltával hónapokra bezárhat az intézmény – állítja az egyik alkalmazott. A csepeli MSZP és DK pártházaként, politikusaik kifizetőhelyeként elhíresült Csepeli Munkásotthon úgy tűnik a szétesés határához ért.

2010 előtt a csepeli önkormányzat határozta meg az alapítványi működtetésű intézmény kuratóriumát és ezzel a vezetését. Ám ezt a 2010-es választások óta megtagadják az intézmény élén álló MSZP-s politikusok, mondván: ők nem ismerik el a csepeli polgárok döntését. Nyolcadik éve nem hajlandók nyilvánosan elszámolni a működtetés költségeivel és az általuk közpénzből kötött szerződésekkel sem. Emiatt előbb az önkormányzat, majd az állam is megtagadta tőlük a támogatást. (tovább…)

Egészségügyi és diáksport-fejlesztésekben döntöttek a képviselők

2018. szeptember 27. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testületének szeptemberi ülésén döntés született egy stég kialakításáról a Kis-Duna parton, továbbá megújulhat a Karácsony Sándor Általános Iskola tornaterme, valamint több tagóvodában műfüves sportpályák létesülhetnek.

A testületi ülés megkezdése előtt a közelmúltban kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntöttek.

(tovább…)

SKA Akusztik koncert

2018. szeptember 26. szerda

Csepel.hu

Csepel.hu

Friss hírek az Gerinc úti M0-ás csomópont fejlesztéséről

2018. szeptember 26. szerda

Csepel.hu

Lapunk információi szerint egyeztetések zajlanak a jelenlegi Gerinc úti felüljáró teljesértékű M0-ás csomóponttá történő fejlesztése érdekében.

Az egyeztetéseken részt vevő közútkezelő, beruházó és ingatlanfejlesztő társaságok képviselői között előrehaladott tárgyalások folynak, mind a műszaki tartalomról, mind a pénzügyi finanszírozásról. (tovább…)

Fut a Csepel! a Daru-dombon!

2018. szeptember 26. szerda

csepel.hu

Folytatódik Csepel legnépszerűbb és legtöbb embert vonzó szabadtéri sporteseménye a Fut a Csepel! Ezúttal új helyszínen, a megújult Daru-dombon lesz az esemény. (tovább…)