2010. január havi archívum

“Koporsópénz” – íme a legújabb MSZP-s csodafegyver

2010. január 31. vasárnap

Egyre gusztustalanabbak a vesztét érző párt nyugdíjas kampány-hazugságai

Index, Csepel.info

A többség ma a választók helyett inkább a kormányt temetné

A Magyar Szocialista Párt Nyugdíjas szolidaritás című vasárnap délelőtti rendezvényén Mesterházy Attila, a párt születésnapos miniszterelnök-jelöltje focilabdát és csillogó puszitömegeket kapott ajándékba, cserébe 75 ezer forintos kegyeleti járandóságot, a nyugdíjkorrekciós program és az utazási kedvezményrendszer folytatását, valamint a méltányossági nyugdíjkassza bővítését ígérte.

A Millenáris Teátrum épületébe a zimankó ellenére hat-nyolcszáz nyugdíjas érkezett, hogy meghallgassa az MSZP miniszerelnök-jelöltjét, amint nyugdíjasoknak szóló programjáról beszél. (tovább…)

A buszok egy része nem éri meg az estét

2010. január 31. vasárnap

Index

Fejlesztés, fenntartás helyett csak loptak: a buszok már nem bírják tovább

Egyetlen fillért is kár beleölni az öreg BKV-buszokba, mert egyre nő a meghibásodás valószínűsége és gyakorisága, ahogy a karbantartás költsége is, mondta Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a Vasárnapi Híreknek adott interjújában.

Egyelőre nem tudni, hogy mikorra és miből cserélik ki a buszparkot. “Úgy vélem, nem történhet velünk rosszabb, mint ha minden a régiben marad” – mondta Kocsis. Hozzátette, amióta a cégnél dolgozik, azt hangoztatja, hogy a szakma szabályai szerint a BKV 1400 buszából 1000 “túlhaladta az életkora végét”, azaz a 16. évet. A viszonylag fiatal 150 Volvo-buszt nem számolva a többi busz átlagéletkora húsz év, mondta. (tovább…)

Bankó vagy bunkó?

2010. január 31. vasárnap

Helyi Téma

A kép illusztráció, forrás: Napi.hu

Alaptalanul megszégyenítették olvasónkat egy csepeli üzletben a többi vásárló előtt, azzal vádolták, hogy lopott, és hamis bankóval akar fizetni. Amikor kiderült, hogy ez nem így van, bocsánatot sem kértek tőle.

A csepeli üzletház drogériájában megállt az élet, amikor hangos szóváltásra figyeltek fel a vásárlók. – A pénztárnál fizettem, amikor egy dolgozó hangosan felszólított, mutassam meg a táskámat. Nem tudom, ki volt az illető, mert nem volt rajta névtábla. Kérdeztem, hogy ezt miért teszik velem, mire az illető arrogánsan, a többi vevő előtt azt felelte: látta, amint a táskámba árut tettem. De ez nem volt igaz. A hangnemen és az eljárási módon a mögöttem várakozó vevők is megbotránkoztak – panaszolta Kléberné Demeter Éva, akinek ártatlansága bebizonyosodott, s a vevők is szóltak az alkalmazottnak, kérjen tőle elnézést. (tovább…)

ATV: Hagyó ellen vallottak a volt BKV-vezetők

2010. január 30. szombat

Az MSZP ultimátumot adott Hagyónak?

Index

Antal és Hagyó, az MSZP-s dominó: vajon kik a tolvajvilág igazi irányítói?

Terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra két korábbi BKV-vezér, Antal Attila és Balogh Zsolt az atv.hu értesülései szerint. Antalt a héten vették őrizetbe, de Baloghot eddig csak tanúként hallgatták ki. A Hagyó elleni vizsgálatról egész héten pletykáltak, az MSZP vezetői állítólag még a hétvégén tárgyalnak vele.

Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettesre – értesült az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokból. A hírt a rendőrség megkeresésünkre nem erősítette meg. (tovább…)

Ingatlanadó: Az MSZP most saját tervétől védené meg az országot

2010. január 30. szombat

Csepel.info

Ismerjük már a szocialista “Nem lesz…”-t

Még csak pár napja törölte el az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal az ingatlanadó bevezetéséről szóló szocialista törvényt. A kormányzó párt azonban máris úgy tesz mintha az elmúlt években semmi közük se lett volna az ország közvéleményét joggal felháborító intézkedéshez.

Nyakó István pénteken kijelentette: „MSZP álláspontja egyértelmű az ingatlanadóval kapcsolatban: ilyen adó nincs és nem is lesz. Amennyiben rajtunk múlik: nem lesz ingatlanadó. (…)Legyen nagyon világos: mi nemet mondunk az ingatlanadóra. Sem ebben a ciklusban, sem a következőben nem vezetjük be.” Majd a Fideszre utalva hozzátette: “Ennél egyszerűbben ezt nem lehet mondani, reméljük, Szijjártó Péter is megérti”. (tovább…)

Fennakadás az intenzív havazás miatt

2010. január 30. szombat

Csepelen is gondokat okoz az időjárás

MTI, Index, Csepel.info

A kép illusztráció

Az intenzív havazás miatt lelassult a közlekedés a fővárosi utakon, a BKV járművei minden vonalon jártak szombaton reggel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően szombaton hajnali három óra óta esik intenzíven a hó a fővárosban.

A BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a havazás néhány perces késéseket okoz a villamos közlekedésben, ahol a váltók működését akadályozhatja . Az összes buszjárat – a hegyi vonalakon is – közlekedik. A Fővárosi Közterület-fenntartó 81 szóró munkagépe dolgozik folyamatosan az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon. (tovább…)

Mádi Lászlót nem indítja a Fidesz a választáson

2010. január 29. péntek

Háborogva szorít balhés pesti képviselőinek az MSZP

Index, Origo

A fideszes Mádi László nem indulhat a választáson, miután egy szakmai fórumon a pártjától eltérő véleményt fogalmazott meg az ingatlanadóval kapcsolatban. A gyors és határozott kirúgás a többi pártpolitikusnak is szól. Az pártelnökség szigorú nyilatkozategyeztetési kötelzettséget írt elő a jelölteknek.

Nagy a nyomás az MSZP vezetésén, hogy kezdjen valamit Budapesttel, ahol egymást érték az elmúlt hónapokban a pártot is érintő botrányok. Bár az egyéni jelöltek harmadát lecserélték, a fővárosi vezetőkhöz nem mernek hozzányúlni. Egy vidéki országgyűlési képviselő szerint az egykor erős bástyának számító főváros már elesett, és ezen az egész MSZP rajtaveszthet. A pesti MSZP-sek szerint viszont még megtépázva is túlteljesítik majd a párt országos eredményét. (tovább…)

300 ezer forint havonta: íme a “gyalázatos” svéd nyugdíjrendszer

2010. január 29. péntek

70 éves nyugdíjkorhatár? Itt a teljes igazság!

Heti Válasz

Az elmúlt hetek nyugdíjháborújában szitokszóvá lett a skandinávok ellátási rendszere. Ezért megnéztük, milyen is arrafelé valójában az a bizonyos jóléti nyugellátás.

Amikor svédországi emberünk – nevezzük Johan Engbergnek – úgy érezte, eleget dolgozott már életében, elhatározta, hogy visszavonul. Mivel hazájában nincs megszabott nyugdíjkorhatár, de időskori ellátás csak 61 éves kor után jár, Johan a hatodik iksz betöltése után intett búcsút foglalkozásának. (tovább…)

Tarlós szerint a fővárosi szocialisták belebuktak a városüzemeltetésbe

2010. január 29. péntek

Helyi Téma

Kép: Hírszerző

A BKV-botránysorozat és a fejetlen kapkodásba torkolló tömegközlekedési sztrájk ostromállapotokat idézett elő a fővárosban. A cég működésével mindenki elégedetlen, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a tulajdonos, a város rendet teremtsen. A kollektív szerződést csak 6 napos munkabeszüntetés után tudták aláírni az atomizálódott BKV-szakszervezetek. A káosz okairól és a lehetséges megoldásokról kérdeztük Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét.

– Demszky Gábor a BKV-sztrájk kapcsán érdekes adalékkal szolgált: a leállás nyereséget termelt a cégnek. Mit szól ehhez?

– Ha a városért felelős politikus egy ilyen nyilatkozatot tett, annak súlya van. De egyben tévedés is, talán arra gondolhatott, hogy energiát nem fogyasztottak a BKV járművei ez alatt az idő alatt. Nem nyújtottak szolgáltatást, pedig az a kötelességük. Amennyiben ezt Demszky Gábor örömhírként közölte, az súlyos baklövés. (tovább…)

Kettétört Palcsó Tamás karrierje

2010. január 29. péntek

Balesete óta elfelejtették a Megasztár 2. csepeli énekesét, Palcsó Tamást (23)?

Blikk, Csepel.info

A tehetségkutatóban feltünt fiúnak alig vannak fellépései, pedig ősszel még egy zenekart is alapított. Weboldala hosszú hónapok óta nem üzemel, a koncertszervezők pedig úgy látják, már nem divat őt hívni egy rendezvényre.

– Tény, hogy mostanában jóval kevesebb felkérésem van. Korábban meg kellett tanulnom nemet mondani, annyi meghívásom volt. Érthetetlen mi változott, miért van kevés fellépésem. Talán a válság lehet az oka – panaszkodott Palcsó Tomi, akinek már weboldala sincs, ám ezt azzal magyarázza: átalakítják. – Három-négy hónapja karbantartás alatt van – zárta rövidre Tóth Gabi volt párja. (tovább…)

Utazni akart, kórházba került

2010. január 29. péntek

Keresik a káromkodó BKV-sofőrt is

TV2 Tények

A káromkodó buszsofőr: ő sem hoz újabb rajongókat a BKV-nak

Leteperték a földre és beletérdeltek a bordájába a BKV-ellenőrök, ezt mondta a Tényeknek egy férfi. Hónapokig is tarthat, mire meggyógyul, bocsánatkérést és kártérítést vár. De a BKV nem nyilatkozik. A rendőrség viszont súlyos testi sértéssel gyanúsítja a két ellenőrt.

Béma Gábor begipszelt kézzel, kontrollra megy a Baleseti Központba. Azt mondja, több, mint egy hete 2 BKV-ellenőr megverte, ütötték, leteperték a földre és beletérdeltek a bordájába. (tovább…)

Károsultak jelentkezését várja a Csepeli Rendőrkapitányság

2010. január 29. péntek

Csepel.hu

Rendőr-egyenruha: ilyet ugyan nem loptak, de megismerkedtek vele

Munkaruházati cikkek, nadrágok, overálok és mellények, valamint cipők, kéziszerszámok, tűzoltó-tömlőfejek a lefoglalt csomagban.

Ma hajnalban járőrözés közben a csepeli rendőrök két férfit igazoltattak. Az intézkedés során a két férfi csomagjából munkaruházati cikkek: nadrágok, overálok és mellények kerültek elő. A további részletes elszámoltatásnál a két éjszakázótól tíz pár cipőt, tűzoltó-tömlő fejeket, kéziszerszámokat foglaltak le, amelyek eredetéről elfogadható információt nem adtak. (tovább…)

Tabáninak ez az ötcsillagos otthon

2010. január 29. péntek

A Blikk meglátogatta a Csillag születik nyertesét a csepeli 65 négyzetméteren

Blikk

Az énekes legnagyobb büszkesége a Mona Lisát ábrázoló festménye. „Évek óta készül, de még csak a negyede van meg. Azt mondják, az eredeti kiköpött mása”

Tabáni István bebizonyította: 32 évesen, társ nélkül is lehet boldogan élni egy csepeli lakótelep 10 emeletes panelházában a szülőkkel. A Csillag születik nyertese egy aprócska félszobában húzza meg magát.

– Sokan furcsállják, hogy ennyi idősen a szüleimmel élek. Valószínűleg azért, mert a fiatalok elég korán kirepülnek a családi fészekből a tanulás vagy éppenséggel a szerelem miatt. Bizonyára ha az anyagiak engedték volna, én is így tettem volna. Mindenesetre örülök, hogy így alakult, mert nagyon szoros a kapcsolatom velük – mondta el István, aki egy 1 és 2 fél szobás lakásban él családjával. (tovább…)

A Szent István úton a legszennyezettebb a levegő a fővárosban

2010. január 28. csütörtök

Gépkocsit csak akkor használjunk, ha szükséges

MTI, Stop.hu, Csepel.info

Január 29-én elrendelheti a szmogriadó riasztási fokozatát a Főpolgármesteri Hivatal, mert az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a levegőben a szálló por koncentrációja. A levegő minősége nem csak Budapesten rossz: gyakorlatilag az egész országban meghaladja az egészségügyi határértéket a szennyezettség.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium mérőhálózata által óránként mért és összegyűjtött adatok alapján szinte az egész országban aggasztóan szennyezett a levegő. Az Időkép.hu térképein rikító vörösként látszó Budapesten a veszélyes szálló por koncentrációja mintegy kétszerese az elfogadhatónak, a legmagasabb adatot Csepelen, a Szent István úti állomáson mérték, 245 százalékot. Az ország nagy részén kétszáz százalékhoz közeli adatokat mértek, a legmagasabb adat Dorogról származik, s ez 389 százalék. (tovább…)

Színésznek nézték az SZTK braziljait

2010. január 28. csütörtök

Szigetszentmiklós helyett az etyeki stúdióba filmforgatásra fuvarozták a futballistákat

Nemzeti Sport

André (balra) és Vinicius rossz autóba szállt be (fotó: Veres Viktor)

A történet banális. Vélhetően ilyen valóban nincs is, de mégis megtörtént. Két brazil labdarúgó próbajátékra indult Szigetszentmiklósra, az NB II-es SZTK-Erimához, ám néhány véletlen egybeesés miatt csaknem az etyeki filmgyárban találták magukat, és közel álltak ahhoz, hogy egy reklám szereplői legyenek.

A történet mintha brazil szappanopera lenne. Két brazil fiatalember, Vinicius (korábban a Kaposvölgye játékosa volt) és André (szerepelt már a Vasasban, a Haladásban és a Győrben is) szerda reggel fél nyolckor dideregve álldogált a budapesti Moszkva téren, és várták a Szigetszentmiklós támadóját, Tóth Mihályt. A csatárnak az volt a feladata, hogy a próbajátékra érkező futballistákat fekete Volvójával (a színnek és típusnak nagy jelentősége van) szállítsa a Pest megyei városba. A megbeszélt időpontban a jármű meg is állt az egyik buszmegállóban, a sofőr intett a légiósoknak, akik beültek a kocsiba, és elindultak. Azt hitték, jó autóban ülnek, és jó irányba mennek. (tovább…)