2024. május havi archívum

Miért reklámozza a Fidesz alelnöke az ellenzéket?

2024. május 31. péntek

Csepel.info

A grafikont a Hirveres.hu oldalról töltöttük le

Sokan felhúzták a szemöldöküket Csepelen, amikor látták, hogy a Németh Szilárd politikai üzeneteit hirdető Presonores Kft. Dukán András ellenzéki polgármesterjelöltet reklámozza a Facebookon.

A Fidesz alelnöke annyira gyűlöli Csepel polgármesterét, és annyira meg akarja szerezni a csepeliek vagyonát, hogy nem csak kiegyezett a balliberális ellenzékkel, de pénzelheti is őket. (tovább…)

Nem lopott a rezsibiztosnak, ezért háborúpárti

2024. május 29. szerda

Csepel.info

A hét legabszurdabb bejegyzését produkálta szerdán Németh Szilárd, aki szerint Borbély Lénárd csepeli polgármester lett a magyar háborúpárti baloldal vezetője. A kép alapján még Gyurcsány Ferenc is csak a nyomában tipeg, amikor a Harmadik Világháború kirobbantásán mesterkedik.

Mindezt azért kapja Borbély Lénárd, mert nem adta át Németh Szilárdnak a csepeliek vagyonát, valamint nem engedte szállodákkal beépíteni a Kis-Duna-partot. A rezsibiztos által követelt vagyon értékét 10-12 milliárd forintra becsülik, átadása köznyelven lopás, jogilag hűtlen kezelés lett volna. (tovább…)

Megújult az Akácfa utcai Kiserdő

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban teljesen megújította az önkormányzat Csepel egyik büszkeségét, az Akácfa utcai kiserdőt, amelyet ma sportos keretek között avattak fel.

Az eseményen részt vett a Mosoly Nővérszolgálat prevenciós csepeli csoportja is, amely a tiszta levegőn való mozgást népszerűsíti a méltán híres nordic walking edzésekkel. (tovább…)

Két ütemben megkezdődik a Kossuth Lajos utcai üzletsorok megújítása

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

A több mint negyvenéves ingatlanok tetőszigetelése elöregedett, így elérkezett az idő a felújításra. A tervezésbe a vízszigetelés cseréjén túl az épület homlokzatát, álmennyezetét és sétálótereit is bevontuk, a tervek előreláthatóan június végén készülnek el.

A tetőszigetelésre elkülönített fedezet a 2024-es költségvetésben rendelkezésre áll, ezért a kivitelezés még ebben az évben megkezdhető. A beruházásra két ütemben kerül majd sor. Első ütemben a térszín feletti beavatkozások valósulnak majd meg, amelyeknek legfontosabb eleme a tetőszigetelés cseréje és a villámvédelmi rendszer megújítása lesz. (tovább…)

Új orvosi eszközöket kapott a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézete

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Új orvostechnikai eszközök érkeztek a csepeli szakorvosi rendelőbe, amelyeket Borbély Lénárd polgármester és dr. Dobák András főigazgató közösen adtak át.
Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás során a fül-orr-gégészet és a fogászati röntgen két új, korszerű elektromos kezelőszékkel gazdagodott. (tovább…)

Támogatások a csepeli mentősöknek

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Mentőalapítvány kérésére önkormányzati forrásból létesült új konyhabútor, amelyet Borbély Lénárd polgármester adott át a csepeli mentőállomáson.
A csepeli mentőállomás dolgozóinak jobb munkakörülményeket biztosító új konyha 2.147.800 forintból újult meg. (tovább…)

Liptai István-emlékdíj

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Átadták a legtehetségesebb utánpótláskorú csepeli kosárlabdázónak járó Liptai István-emlékdíjat.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében, a Csepeli Bontó Kosárlabda Klub szakosztályi évzáróján Szabó Róbert, a csepeli kosárlabda-szakosztály vezetője értékelte a 2023/24-es szezont, majd a korosztályok legjobbjai különdíjakat vehettek át. (tovább…)

Jedlikesek az atlétikai diákolimpia döntőjében

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Szép eredményeket értek el a Jedlik Ányos Gimnázium diákjai az országos atlétikai diákolimpia döntőjében, amelyet a hétvégén rendeztek meg Győrben.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel együttműködésben hirdette meg. A 16 évesek között három dobószámban is a döntőbe jutott Vágó Zsófia, aki gerelyhajításban az első helyen végzett 43,98 méteres hajításával, súlylökésben második lett 12,84 méteres lökésével, míg diszkoszvetésben a negyedik helyet szerezte meg 34,70 méteres dobásával. (tovább…)

Öt érem az országos diákolimpián

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Május 24-én rendezték meg a II. Országos Akrobatikus Rock and Roll Diákolimpia döntőjét Veresegyházon. 140 iskola több száz diákja között az Island Rock Csepel táncosai is az iskoláikat – Arany János, Eötvös József, Kölcsey Ferenc Általános Iskolák és Jedlik Ányos Gimnázium – képviselték ezen a rangos versenyen, ahol kimagasló eredményeket értek el.

Aranyérmet vehetett át: (tovább…)

Napi abszurd: nem lehet leírni, hogy korrupció miatt elítélték, mert az választási visszaélés

2024. május 28. kedd

Csepel.info

Nem írhatta volna le a Csepeli Hírmondó, hogy Takács Krisztiánt hűtlen kezelés miatt elítélték, az igazsággal ugyanis rossz színben tüntette fel a politikust. Minden ehhez hasonló igazmondástól eltiltották az önkormányzati lapot, ráadásul több mint 10 millió forintot kellene fizetniük azért, mert nem hazudtak.

“Abszurd döntést hozott a Fővárosi Választási Bizottság” – állítja a Csepeli Hírmondó kiadója, amely fellebbezett az ítélet ellen.
(tovább…)